אני מתנצלת מראש אם הדברים האלה יפגעו במישהי מהמגיבות, אבל למען הנשים הבאות בפורום אני מרגישה שזה חשוב להיאמר -
מגיעה לפה בחורה צעירה, שבוודאות נמצאת במצוקה, ומבקשת רק דבר אחד - שמישהי עם ניסיון תסביר לה על תהליך הגרידה.
זה הכל.
ובמקום לסייע לעלמה במצוקה יש פה נשים שבוחרות להטיף לה מוסר, לחקור אותה על החיים הפרטיים שלה, לקבל בשבילה החלטות הרות גורל מבלי להכיר אותה ואת החיים שלה אפילו קצת, וכל זה במסווה של איזו רגישות אנושית.
וכשאליאני מסבירה שוב ושוב שהיא כבר החליטה, ושהיא רק צריכה עצה - יש מגיבות שמתעקשות לעורר בה רגשי אשם ופחדים, ובעיקר לעסוק בפרטים רכילותיים במקום בעזרה שהיא כל כך מבקשת.
סליחה - זה לא אנושי. זה לא מוסרי. זה לא חומל ורחום.
אני חושבת שרבות פה צריכות לעשות תשובה גדולה.
אף אחת פה לא מכירה אותה ואת המורכבויות בחיים שלה - מה קרה ל"אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו"?
אתן הייתן מוכנות להפקיד את החיים של הבת שלכן בידי "עמותות"?
כולנו מכירות סיפורים, אבל מדובר פה בחיים של בחורה צעירה שרק מבקשת עזרה. היא לא צריכה שנשלח אותה לעמותת אפרת כדי לשנות את דעתה - היא יודעת בדיוק מה היא צריכה, ותפקידנו היחיד הוא להיות פה עבורה, לתמוך בה ולסייע בכל מה שאפשר. גם אם אנחנו לא מסכימות עם ההחלטה שלה.
אם התייעצות לגבי משהו שקשור להפלה יזומה זה נושא שלא מתאים לפורום הזה - הדבר הנכון הוא לשלוח אותה לפורום המתאים, או יותר טוב - לדמות מקצועית שתדע לעזור לה.
אני שוב מתנצלת אם השתמשתי במילים חזקות ופגעתי במישהי.