אבל פשוט לא מסכים שישיבה שלמה סוגרת את ביהמ"ד. פוליטיקה זה לא התפקיד של ישיבה, אלא לימוד תורה. אם התלמידים כפרטים רוצים לפעול (ובדרך כלל זה מפני החינוך שקיבלו בישיבה...) שיצאו לפעול, כמו שרבים מהישיבה שלי עשו בקיץ האחרון, וכמו שאני עשיתי השבוע לבחירות.
אתה כנראה לא מבין שאיננו בש"ס או באגודה. זה מתבטא בשתי הנקודות שכתבת- סגירת הישיבות ודעתו של הרב צבי קוסטינר. הרב קוסטינר לא הורה למי להצביע, בניגוד למה שכתבת. הוראה של רב הינה פסיקת הלכה, ועל כל התלמידים לבצעה, גם אם לא יבינו אותה ("לא תסור"- 'אפילו יאמרו על שמאל שהוא ימין') או שיחפשו להם רב אחר. אך הרב קוסטינר (ועוד הרבה רבנים אחרים שאני מכיר) אומרים לתלמידיהם מה הם מצביעים ומנמקים. הם מסבירים מה צריך להיות השיקול בבחירות, מה האידיאלים שצריכים להיות מרכזיים, ואומרים- לדעתי מפלגה זו תוציא לפועל את זה הכי טוב! זו אינה הוראה. חבר ממצפה סיפר לי שאחד הרמ"ים שאל את הרב צבי אם זה בסדר שהוא מצביע לאיחוד, והוא אמר שזה בסדר גמור!
שמעתי שמועה שמסתובבת שגם הרב טאו אמר להצביע ש"ס, שלדעתו מה שחשוב עכשיו זה התורה וש"ס ישמרו על זה יותר מהאיחוד. כשדיברו על זה בישיבה שלי, נעמד אחד הרבנים, מקורב לרב טאו, ומר שהרב אמר לו להפיץ שלעולם לא אמר למישהו למי להצביע, אלא אמר לשואלים מה הוא מצביע, ונימק את סיבותיו. הרב טאו ביקש שכל מי שלא מביון את השיקולים האלה- יצביע למפלגה שהוא חושב שהכי טובה!
ראש הישיבה שלי אמר את זה ככה- שאני אומר לגימלאי לא להצביע לגימלאים? הרי זה מה שהוא צריך- פנסיה. לעובד מועצה דתית לא להצביע ש"ס- הם משלמים לו את המשכורת! ישנם שיקולים רבים, ושום מפלגה אינה אמת נצחית של תורה. הרב יכול לומר מה צריכים להיות השיקולים, ומה המפלגה שלדעתו תשמור עליהם יותר. אך רב אינו פוליטיקאי, ולא בהכרח מבין בפוליטיקה יותר ממך!
נראה לי שמאותה סיבה לא מוציאים לזה בחורים מהלימוד. תחשוב על זה...