"רה רה ררבותי מיר וועלין בענטשין"
"יהי שם ה' מבורך" ההדים נשמעים.
התינוק ישן עלי, נסיך שלי מאוהבת ביצור הקטן והמושלם הזה.
אני מסתכלת על לשולחן, הוא נראה כמו בובה עם כובע וחליפה. זה כ"כ חמוד עליו!! והוא מאושר מוקף בחברים ומשפחה.
זה מחר יקרה! מחר בע"ה הוא יגיע לבית הכנסת שלנו עם מבטים מעריצים של כל הילדים ועינים בורקות המחכות לסוכריות שיגיעו, עם הרב שכבר חבר של הילד הזה ממזמן. ומלא אהבה מהקהילה המהממת הזו שיש לנו שתמיד רק מחבקת, תומכת ואוהבת.
מחר, הוא יקח אומץ- כי צריך, ויעלה לתורה.
למרות הגמגום, החששות לדבר מול קהל והלחץ שיכול לגרום לקושי גדול בדיבור- הוא יעשה את זה! כי הוא לא מוותר. והוא יצליח!
------
="אתה בטוח שאתה רוצה לדבר מול כולם?"
-"ללמה לא? ה ההגמגום?"
="אממ."
-"ללא נורא. גם משה רבינו היה מגמגם"
ככה זה. הוא לא מפחד מזה, לא שם על זה דגש.
וזה קרה שהוא חזר הביתה בוכה כי העליבו אותו וצחקו על הגמגום.
וזה קרה שעקפו אותו בחנות. מלא אנשים גדולים דילגו עליו, הוא רצה להגיד למוכר שהגיע תורו, ניסה, התאמץ, ולא הצליח לדבר. המוכר איבד סבלנות, המשיכו לעקוף אותו והוא חזר הביתה בוכה.
הוא כולה רוצה להוציא מילה, מנסה, מתאמץ, נתקע, מרגיש לא נעים מהאנשים שליד כי לוקח לו זמן לדבר ומרוב הלחץ הוא עוד יותר נתקע.
זו תחושה מתסכלת כלכך.
אני לא אשכח את זה, הייתי באמצע לשטוף את הבית ובדיוק המפקד מהקעמפ התקשר. הוא כלכך התרגש ככה שהוא לא הצליח להוציא מילה אחת נורמאלית מהפה! אבל בהגזמה. שום מילה.
ואני, עם כווץ' בלב מתפללת שהמדריך מבין אותו ושמח לדבר איתו. שלא יתיאש מלדבר וירצה להפסיק את השיחה. כי אח שלי כלכך שמח לדבר איתו!
כשאנחנו הולכים לאנשהו והוא צריך לדבר עם מישהו, הוא לא מתבייש ועושה את זה.
ואם הוא נתקע, אני עוצמת עינים ומקווה שיעלה על הגל והאדם לא יאבד סבלנות. לא לכולם יש כח להקשיב.
לפעמים כשהוא נתקע, אני מנסה לעזור ולהסביר לאדם שמולי מה הוא אמר.
ואז בעעע. למה אני לא נותנת לו להתמודד לבד?! הוא ילד גדול!
את לא רואה שהוא לא רוצה את העזרה שלך?!
-----
"ראה אנוכי נותן לכם היום ברכה וקללה"
שקט. רק הוא מדבר וקורא בתורה.
אמא וסבתא לידי קוראות בשקט. אני מקשיבה לילד הזה. ופעם ראשונה שאני פשוט גאה בו! פרשה שלמה הוא מקריא בקול מול כולם. וזה בנוסף למאמר שאמר בבר מצווה.
כי הוא לא מוותר!
ואני אוהבת אותו. ואת המשפחה שלי. כ"כ!
~~
מקווה שלא עשיתי אווטינג לעצמי. אממ, אם זה חשף אותי או משהו בבקשה תגידו לי.
מי שקרא אשמח שיגיד.
תיוגים שאשמח שיקראו
@טוב נו.. (טליה, חשבתי עליך. כדי שלא תרדי עלי שלא תייגתי)
)

)