היי,מלכת הפרפרים

יש לי מחשבות ואני אשמח שתעשירו לי אותן...

1. מה זה אומר כל המקבל עליו עול תורה מעבירין ממנו עול מלכות ועול ד"א? יכול להיות שאם אנחנו נקבל על עצמינו לקבל מצוות באופן מושלם וללמוד תורה בכל מצב לא יצטרכו צבא ולא יצטרכו לעבוד בשביל פרנסה?
2. אם אחרי הפעולות נמשכים הלבבות אז בעצם גם כשקשה לעשות מצוות, כמו צניעות ותפילה וכו', אנחנו חייבים לקיים אותן ולא לפתור את עצמינו שעכשיו קשה לנו ומה לעשות זה הבעיות של הדור הזה, וכל מיני תירוצים שאנחנו נוהגים לתת לעצמינו.

זה מחשבות נכונות? יש מה להוסיף עליהן?

לגבי הנקודה השניהריבוזום
אני מבינה למה את מתכוונת, אבל אני חושבת שהניסוח שלך נותן לגיטימציה להזנחה של מצוות אם לא מרגישים ולא מתחברים. נניח שגם העשייה לא היתה מחברת - אז זו כן היתה הצדקה לא לעשות? זה היה מצער, אבל החובה קיימת בכל אופן.
נכונות מאד.אניוהוא
1. כך פשוט המשנה. ר' שלום שבדרון מספר על זה הרבה סיפורים שכך זה בחוש.
אבל מדובר על עול תורה גמור.

2. פשוט שכך הוא. אבל צריך לעשות את המעשה מתוך מחשבה ורצון ולא 'מצוות אנשים מלומדה'.
הייימ''ל
1. א. קודם כל כן - ברמת הפשט נראה שהכוונה היא למציאות בפועל - מי שיתמסר לתורה הקב''ה ידאג להסיר ממנו דאגות אחרות. אבל במובן עמוק יותר, ונראה לי שגם נכון יותר (במיוחד ברמת ההכללה), משמעות האמירה היא בעיקר על ה'עול' מאשר על המצב המציאותי. כלומר מי שמתמסר לאמת ולתורה כבר לא יראה את החסרון הגשמי כעול, גם אם מצבו די דומה למי שלא קיבל עליו עול תורה.
ב. האמירה היא אינדיבידואלית ולא כללית, ברמה הלאומית תמיד יהיה צורך בכלכלה ובצבא, וגם אין מצב שיהיו כולם בעלי 'עול תורה' ולאו דווקא אמור להיות. אבל נכון שגם ברמה הלאומית יש הבטחה של רווחה גשמית כששומרים מצוות ("והיה אם שמוע.." "והיה עקב לשמעון..."), לפי הרמב''ם גם זה כדי לתת פנאי לדברים החשובים (ולא בתור שכר, שהוא שמור לעולם הבא).

2. מסכים, רק הייתי מוסיף 'גם' בתור מילה ראשונה.
איפה כתוב שזה אינדיבידואלי?אברום
יש לך אולי מקור מהימן שהגיע מהר סיני כמו גם המשנה הזאת או שזאת סברא שלך?
"כל המקבל עליו.. מעבירים ממנו"ימ''ל
זה נשמע לך התייחסות לאומית (כמו "אם שמוע תשמעו" או ''עקב תשמעון" למשל) או לאדם פרטי?
זה יכול להיות גם וגםאברום
אני שואל אם יש לך מקור
לאימ''ל
אין לי מקור לפירוש המהפכני שלי, רק הבנת הנקרא (אגב - לא הבנתי איך הכנסת במילים האלו גם משמעות לאומית אבל לא משנה).
זה נשמע יותר לאדם פרטי אבל זה לא מחייב,אברום
אולי לא טמון בזה כוונה כי לפעמים אפשר לדבר באופן כללי או ספציפי לאו דווקא שתהיה סיבה אלא בלשון בני אדם שמדברים
וגם יכול להיות שזה כדי להדגיש חשיבות על הדברים בשביל כל פרט ופרט, ולאו דווקא מחייב שזה אינדיבידואלי.
לא רק שזה לא לאומי זה אפילוסתם 1...
אוניברסלי, כל מי שיקבל עליו עול תורה. תראה בסוף ספר זרעים של רמבם.
איך? כל אחד ואחד שמקבל- ביחד זה כולם.אברום
אז זו לא הבנת הנקרא נכונה כי זה יכול להיות גם משמעות לאומית.
לא מחייב שזה רק אינדיבידואלי זה יכול להיות גם לכולם (כל מקבלאברום
ומקבל (עול תורה)- ביחד זה כולם). תפסיק להמציא בבקשה דברים לתורה, תודה.
חבלימ''ל
התייחסתי אליך ברצינות, אבל מסתבר שדור נשאר דור.
אם היית מתייחס ברצינות כנראה שלא היית לא עונה פעמיים 🐔אברום.
טוב, בכל זאת יש גבולימ''ל
אפילו לסבלנות שלי.
מילא להטריל בלי הפסקה, אבל הסגנון שלך חוזר על עצמו זה כבר משעמם.
איזה גבול אתה מדבר לא ענית לי לתגובה השניהאברימלה
להטריל בכל מיני גיוונים זה סתם ילדותי ומפגר
למעט סגנון זה שהוא לא ככה ואפשר לעשות כל מיני דברים משגעגים מסובכאחיחים ושטוזים מצחיקים
למה לא תאמר שהפשט הואסתם 1...
שכל המקבל עליו עול תורה מעבירין ממנו (כהדרכה לעם ולהנהגה) את כל שאר העולות כמו גיוס, מיסים וכו'.
בגלל המשך המשנהימ''ל
''כל הפורק ממנו עול תורה וכו'', מזה משמע שמדובר על תיאור ההנהגה של הקב''ה כלפי האדם ולא על הוראה הלכתית של חז''ל (וגם כי מדובר במסכת אבות ולא במסכת הלכתית).
אמנם נכון שת''ח פטורים ממסים זה נכון כשלעצמו, רק שזה לא נלמד מכאן (הרמב''ם מזכיר את זה בפיה''מ, גם באבות, אבל לגבי משנה אחרת של איסור שימוש בתורה כקרדום לחפור בה).
כקרדום זה משהו שונהסתם 1...
גם לרמבם היה את אחיו והסכמים שונים תמיד היו.
אמנם אבות לא הלכתית אבל היא אכן מסכת שמדריכה ומלמדת כיצד לפעול.
אותו פשט עובד גם הפוך.
ברור ששונה, זה מה שהרמב''ם מסביר שםימ''ל
(אם כי מטעמים אחרים מזה שהזכרת - אאל''ט שלא מדובר בהנאה אלא מניעת נזק ושאינם צריכים שמירה כי התורה שומרת עליהם). רק ציינתי את המיקום.
כי הוא אוהב להמציא לפי הדרך שלובומרנג
אולי זה כמו שעמ"י מאוחדים אז כבר מדברים עליו כאחד?מלכת הפרפרים

ואז זה תלוי רק עם כולם ממש יקבלו עליהם עול תורה ומצוות?
כמו שאם כולם שומרים 2 שבתות ברצף הגאולה מגיעה.

לגבי 1סתם 1...
לי נראה שהפשט הוא הדרכה לציבור ולעם, כמו רוב מסכת אבות- הדרכה.
אם יש אדם שמקבל עליו עול תורה- לימוד תמידי, יש לסייע לו ולהוריד ממנו את כל שאר העולות שיש על כל שאר הציבור.

את 2 לא ממש הבנתי את הקשר בין אחרי המעשים וכו' לגבי הרצון לקיים מצוות כשקשה.
הסבר מחודשברגוע
לא ראיתי משהו שמפרש את המשנה הזאת בתור הדרכה
גם הגמרא שדנה בזה לא מזכירה את המשנהימ''ל
מה גם שת''ח לא פטורים הלכתית מעול דרך ארץ כמו מיסים שהם כן נהנים מהם.
זה בדיוק מה שמופיע אצל עזרא- אותה הדרכה.סתם 1...
יכולה לספרהנורמלית האחרונה
שאבא שלי קיבל על עצמו להכניס לימוד תורה בסדר יום עמוס מאוד, והוא ראה במוחש איך ש:א.הוא מצליח לעשות את כל מה שצריך בהצלחה כולל הלימוד ב. מקלות שנתקעו בגלגלים של פרויקטים רציניים שעבד עליהם - נעלמו והפרוייקטים הצליחו והסתדרו על הצד הטוב ביותר.
המסקנה שלנו היא שכשאדם מוסר את עצמו ומקבל עליו ללמוד צורה אפילו שזה עול ולכאורה אין לו זמן ואיך הוא יטפל בכל מה שצריך..... אם בקבלת עול הוא לומד, יש לו סיעתא דשמיא מיוחדת בעניינים שונים.

ובקשר ל2-בוודאי!!, אחרי הכל אלו מצוות... לא עושים כי מתחשק, אלא כי ה' ציווה. ואחרי המעשים ימשכו הלבבות.
בנוגע ל2הילד בן 30
לנסח קושי של כל כך הרבה אנשים כ"כל מיני תירוצים שאנחנו נוהגים לתת לעצמנו", לענ"ד, היא בעיה.

בהתחשב בעובדה שחולה (מדרגה מסוימת שלא אני קובע אותה) אינו מחוייב במצוות, האם יש הבדל בין 42 מעלות חום במדחום פיזי, לבין 42 מעלות חום בנפש?

סבורני שאין הבדל הלכתי. עם זאת, ההבדל היחיד הוא באופן שבו אנו מודדים בצורה ישרה את החולי.

עדיין לא הגענו ליכולות למדוד בן אדם עם 42 מעלות חום בנשמה, ולכן הדבר מצריך לב-ישר מבחינת החולה.

אבל להגיד שמדובר בתירוצים בלבד? לדעתי זו אמירה לא נכון. וההתמודדות של הדור? אולי אפשר קצת ענווה כשמדובר (לכאורה) בכל כך הרבה יהודים כואבים...
אבל איך יודעים אם זה תירוצים שהיצר הרע מנפיק?חותמת

הרי גם כשקשה לנו זה כי היצר הרע מספק לנו תירוצים שבעינינו הם אמיתיים ואנחנו אמורים להתגבר עליו.
ככה אני חושבת.
לא שאני מצליחה לקיים את כל המצוות ולא שאני לא אומרת לעצמי אוקי- קשה לי עכשיו. ועוד כל מיני...
ויש עניין של לדון את האחר לכף זכות ויש עניין של איך נכון להתנהג והאם נכון להקשיב לתירוצים האלו.
ואני נהניתי מהמחשבה הזו שבעצם היא אומרת ע"פ הבנתי שקיום המצווה זה הדרך להתגבר על הקושי.

תקופת חזקיהו המלך מוכיחה זאתחסדי השם

בתקופת חזקיהון המלך כאשר כולם ישבו ולמדו תורה , הקב"ה לחם את מלחמתם של ישראל כאשר חיילי צבא סנחריב הוכו ע"י מלאך ה' באורח נס.

כל הברכות וההבטחות בתורה על שפע ורווח מותנות באם בחוקותי תלכו ולא מותנות באם תעשו השתדלות ותחפשו פרנסה..

לא נכון זה רק במצב שאין ברירה כמו בחזקיהוvvvssssss

לא נכון זה רק במצב שאין ברירה כמו בחזקיהו שבא נגדם צבא עצום ולא היה להם שום סיכוי בדרך הטבע

אין סומכים על הנס ומי שעושים לו נס מנקים מזכויותיו

חייבים צבא וחייבים לשמור תורה ומצוות ואחת מהם זה הגנה ישראל מיד צר שזה אומר לצאת למלחמות באופן פיזי

לא נכון אין סומכים על הנס ומי שעושים לו נס מנקים מזכויותיוvvvssssss

לא נכון ילקוט שמעוני יוכיחvvvssssss

וכאומרם ז"ל למען יברכך ה' אלהיך, יכול אפילו אתה יושב ובטל? ת"ל בכל אשר תעשה, אם עושה אדם מתברך, ואם לאו אינו מתברך (ילקוט שמעוני תהלים כג).

בדיוק היה לנו יחידה בבגרות שעסקה בזה.............
יחידת ביטחון והשתדלות. דורו של חזקיהו אולי היה צדיק, אבל היה להם פגם- הם סמכו על מעשה ידיהם, ולא על ה', כמו שכתוב בנבואות ישעיהו.
לכן לא היה מגיע להם להינצל, ולכן גם כל ממלכת יהודה חרבה חוץ מירושלים. הסיבה שה' עשה להם נס, היא בגלל שהוא רצה להעניש את מלך אשור שהתגאה וחשב שההצלחה שלו באה ממנו, ולא הבין שהוא רק המקל של ה' שאיתו הוא מעניש את עם ישראל.
עדיין נצטרך צבאהלב בוער למלך!
אבל למה שיהיו מלחמות?בת של השם

ואויבים וכו'. זה קיים בגלל חטאים..

כמו שלא היו בתקופת שלמה המלך

היה מלך אחד ממלכי ישראלזית שמן ודבש

שדורו היה צדיק אבל היו מלחמות.

עולם כמנהגו נוהג.. זה העולם הזההלב בוער למלך!
גם בביאת המשיח יהיה צבא..
???י. יאלאחרונה

עולם כמנהגו נוהג מסביר הרמב"ם בהלכות מלכים שהכוונה שהטבע ישתנה.

ולכן בדיוק מסביר הרמב"ם את היעוד "וגר זאב עם כבש", שלא ישתנה טבע החיות אבל העמים יפסיקו להילחם.

וזה אגב לשון הפסוק "וכתתו חרבותם לאתים, וחניתותיהם למזמרות, לא ישא גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה".

אז תכל'ס, בטוח שלא יהיה צבא בגאולה, אפילו למי שאומר שעולם כמנהגו נוהג...

לגבי 1-זית שמן ודבש

אני חושב שכן.

כל הכבוד על השאלותvvvssssss

תשובות

1. בכל תחום בחיים בציבור וביחיד חייבים לעשות פעילות רוחנית ופעילות גשמית כביכול אתה  יוצר כלי קיבול והשפעה מגיע מה'

לכן אם תסגור את הצבא וכולם ילכו לישיבות אז אנחנו נהיה ח"ו בסכנה נוראית כי זה רק פעילות רוחנית וכן ליהפך הם נסגור את כל הישיבות ונלך כולם לצבא  כנ"ל בפרנסה חייבים לעשות את כל ההשתדלות הפיזית ואת כל ההשתדלות הרוחנית לא ירד לך מן ומלאכי שמירה במקום צבא 

זה אחד מההסברים של חטא המרגלים הם רצו להישאר במדבר ולחיות בצורה ניסית 

2. לא זה אומר שאם למשל אתה לא אוהב לעשות פעולה מסוימת לאו דווקא מצווה אם תעשה את זה בכל זאת על המעשים האלה הדבר הזה יהפוך להיות אהוב אליך כמו איש עסקים שילך להיות רועה צואן בהתחלה הוא יסבול ואחרי זמן הוא יתרגל וייהנה מזה 

לגבי שמירת מצוות אנחנו חייבים לקיים אותם בין אם בא לנו ובין אם לא תירוצים לא מתירים איסורים

לגבי מחשבות נכונות כל שאלה היא מצוינת העיקר לכוון לשם שמים ולנסות להגיע לחקר האמת ולמצוא אדם שמוכן לענות יש כאלה שלא בנויים לענות על שאלות באמונה כולל הורים וכדומה צריך למצוא ולא חסר אנשי אמת 

אהממזית שמן ודבש

לגבי 1- אם כל ישראל יהיו צדיקים אני מאמין שלא נצטרך צבא ולא נצטרך לעבוד.

אין לזה שום מקורvvvssssss

ציינתי :"אני מאמין"זית שמן ודבש

צודק!!! מקווה שלא נפגעתה ואם כן אז סליחהvvvssssss

לא נפגעתיזית שמן ודבש

אין בין עוה'ז לעוה'ב אלא שיעבוד מלכותיות בלבד.אניוהוא
*לימות המשיחברגוע
האבות הקדושים גם עבדוvvvssssss
עבר עריכה על ידי vvvssssss בתאריך כ"ט בניסן תש"פ 17:38

יצחק אבינו זרע לפרנסתו ויזרע יצחק "ויזרע יצחק בארץ ההוא וימצא בשנה ההוא מאה שערים ויברכהו ה"

ובטח שהוא היה צדיק שים לב לפסוק רשום ויזרע ואז ויברכו ה' צריך להשתדל וברכת ה' בו תבוא אמן

וכאומרם ז"ל למען יברכך ה' אלהיך, יכול אפילו אתה יושב ובטל? ת"ל בכל אשר תעשה, אם עושה אדם מתברך, ואם לאו אינו מתברך (ילקוט שמעוני תהלים כג).

דוד המלך בניהו בן יהוידע שאול יהושוע בן נון...הלוי מא
כל אלא היו בעלי צבא

אברהם אבינו וירק את חניכיו...

הבלים כל מה שכתבת
כדאי לדייק במושגיםמי אני ומה אני
בס"ד
קודם כל שאלות יפות וחשובות!
ועכשיו לעניין:
1. במשנה כתוב עול תורה. ובשאלה שלך כתבת קבלת מצוות ולימוד תורה. זה אותו הדבר? המושג תורה הוא מושג רחב, ואין ספק שהוא מתבטא בלימוד התורה ובקיום המצוות, אבל הוא יותר מזה.
ובשאלה שלך עצמה ישנה מחלוקת תנאים בין רשב"י לר' ישמעאל בגמרא ברכות דף לה עמוד ב: "ת"ר ואספת דגנך מה ת"ל לפי שנא' (יהושע א, ח) לא ימוש ספר התורה הזה מפיך יכול דברים ככתבן ת"ל ואספת דגנך הנהג בהן מנהג דרך ארץ דברי ר' ישמעאל ר"ש בן יוחי אומר אפשר אדם חורש בשעת חרישה וזורע בשעת זריעה וקוצר בשעת קצירה ודש בשעת דישה וזורה בשעת הרוח תורה מה תהא עליה אלא בזמן שישראל עושין רצונו של מקום מלאכתן נעשית ע"י אחרים שנא' (ישעיהו סא, ה) ועמדו זרים ורעו צאנכם וגו' ובזמן שאין ישראל עושין רצונו של מקום מלאכתן נעשית ע"י עצמן שנא' (דברים יא, יד) ואספת דגנך ולא עוד אלא שמלאכת אחרים נעשית על ידן שנא' (דברים כח, מח) ועבדת את אויביך וגו' אמר אביי הרבה עשו כרבי ישמעאל ועלתה בידן כר' שמעון בן יוחי ולא עלתה בידן".
חז"ל מלמדים אותנו ששני הדברים נכונים, אבל ההדרכה שונה בין אדם לאדם.
אפשר לראות במסילת ישרים שהוא עומד על שני שלבים: אחד זה הפרישות ואחד זה הקדושה. בפרישות כל דברי העולם הזה הם דברים שליליים שמפריעים לאדם בעבודת ה', ולכם המגמה של הפרישות היא למעט בהם ככל האפשר. אבל בשלב הקדושה אין זה כך. הקדושה מחפשת את האידיאל שבכל דבר שיש בעולם הזה גם בדברי החול שבו. קדושת האכילה למשל הופכת ל"כהנים אוכלים ובעלים מתכפרים". חלק משיא עבודת ה' היא אכילה! וכך גם באכילת קרבן הפסח שנאכל על השובע שזה בכוונה כדי לתקן את האכילה שלא מגיעה מסיבות גשמיות, אלא תיקון העולמות דרך עולם החומר. וכך כתוב בספרי החסידים על העלאת ניצוצות. אז בפרנסה ובצבא ובכל הדברים האלו, כל עוד יש להם מטרה שדרכה אפשר לקדם את העולם הם יהיו, אבל הם לא יתפסו לנו את אותו מקום בנפש. וזה לדעתי הדגש במשנה. עול זה לא רק הדבר עצמו - עשיית המצוות או העיסוק בעולם החומר, אלא איפה זה פוגש את הנפש של האדם. ואדם שעולם התורה ועבודת ה' זה לב החיים שלו אז דברי החומר לא יטרידו אותו. אבל לא צריך בשביל זה לבטל דברים מהחיים.
2. אם אדם עושה למרות שקשה לו, זה מקדם אותו בכמה וכמה נקודות. דבר ראשון "לפום צערא אגרא". ההתמודדות בהצלחה קודם כל נותנת שכר. אבל יותר מזה. המתיקות בתורה ובמצוות מגיעה דווקא אחרי קושי, והרב קוק מסביר את זה גם בעין איה. מסירות הנפש היא הדבר שהכי מקדם את האדם בעבודת ה'. אם קשה זה סימן שהאדם מודע לעצמו, הוא לא משקר או חי בסרט, ואם מתוך זה הוא מחליט לא להיכנע אז אין ספק שהוא יתקדם הרבה ברוחניות.
אבל בכל מקרה. את המצוות תמיד צריך לקיים. וגם מי שלא מצליח צריך, השאלה היא לא רק מה צריך אלא האם אני מצליח לעשות, והאם אני מצליח לעשות נכון..
נ.ב. תמיד יש מה להוסיף בנושאים כאלה, אבל כל מחשבה היא חשובה
האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צע
חח מה יש לפרט?צע

ובכל זאת..

המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..

לא זכיתי שקרה..

מבין אותךזיויק
לפחות אתה מרגיש וזה המון
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאוד
חושב שיש השפעות לא קלות על החיים שלנו מהמילואים שזה די קשור לשמחת תורה תשפד
בעיקר עייף יותרבחור עצוב
למהזיויקאחרונה
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.

יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.  

אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'  

גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.   

מניסיון של הרבה תקופות כאלהעשב לימוןאחרונה

לעשות לו"ז יומי. שכולל לימוד קבוע קודש או חול, אם אפשר כזה שמתקדמים בו.

לקבוע יעדים, כמו ספר קודש מסויים או פרק זמן קבוע או קורס מקצועי אונליין, אפילו סדרת שיעורים תורניים באתר של ישיבה או מכון מאיר

זמני ארוחות יחסית קבועים, ארוחות מזינות.

לשים לב לזמנים האידיאליים בשבילך לשיון ולקום, להתאים את הזמנים של היום למקצב הטבעי שלך.

לשמור על קשר עם אנשים אחרים

לטפח את הבית והסביבה.

למצוא התנדבות- זה משהו שיכול להיות זמני ואחר כך להיפסק או להשתלב בעבודה שתמצא

לחפש פרויקט כלשהו שלך, שאתה רוצה לממש בזמן הבינתיים הזה.

בהצלחה ושיעבור מתישהו

פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

מוזמן לבקר בפורומים הנזכרים.אלה פורומים ברמה גבוההפתית שלג
בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולד
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
אני חושב שלתלמידי חכמים שעוסקים בכל רחבי התורהפתית שלג

ובפועל ב95% באותם התכנים שעוסקים בהם תלמידי החכמים החרדיים, הפורומים שהזכרת מספקים את הסחורה שצריך.

זה אפילו יתרון עצום, ומהמקומות הבודדים שבהם יכולים לדון באותה הסוגיה אברך מרמת גן עם אברך בכולל ברכסים וכד'.

אני מכיר יותר את פורום לתורה, והוא באמת נועד להיות מקום סגור יותר מאוצר החכמה, אבל עדיין הוא משרת המון לומדים מכלל הישיבות.

ייתכןרוצה להשתחרראחרונה

הבעיה שה'בעל הבית' שם חרדי. אתה יכול לבוא, אבל תרגיש אורח.

דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
מידות בסיסיות בנפש אי אפשר, אבל אפשר לנתב אותןקעלעברימבאר
למקומות אחרים בשבירת הרגלים. כדוגנת מי שזולד במזל מאדים בגמרא