משפחה של בן הזוג החילוניHit
שלום,
אני בחורה דתיה-מסורתית, ואני בקשר עם מישהו חילוני ממשפחה חילונית.
אני והוא מסתדרים מאוד טוב ודיברנו הרבה על העתיד ועל אורח חיים בבית והגענו להסכמות בינינו, אך לאחרונה התחלתי לחשוש מהשילוב במשפחה חילונית.
המשפחה שלו מצד אחד כן מנסה לכבד ולקנות כלים שיהיו בשבילי וכו' אך מצד שני עדיין לפעמים זורקים הערות של "מה זה משנה איזו כף" או "וואי זה עוגה חלבית את לא יכולה לאכול ממנה". מעבר לזה, הם בזמן האחרון מתרחקים יותר והם לא מקפידים על מנהגי החגים, פסח בוודאות שלא אוכל לעשות אצלם אבל אפילו ברכות של ראש השנה הם לא מבצעים הכל. עוד דבר שעלה זה אירועים כמו ימי הולדת וכו' - הם מבחינתם רוצים לחגוג בסופש אבל אז אם אני מצטרפת אני משנה להם את כל התוכניות ופתאום אי אפשר על האש בשבת ואי אפשר מסעדה בשבת.

אשמח ממש אם יש כאן זוגות מעורבים שיוכלו לייעץ לי כיצד הם הסתדרו להשתלב במשפחת בן הזוג החילונית. האם לא הרגשתם נטל? שבגללכם משנים הכל? האם זה לא יעיק להם מתישהו? ואז יגרום לסכסוכים?

תודה מראש, שוב אגיד שעם בן הזוג אני מסתדרת מאוד מאוד טוב ובאמת שדיברנו על הכל החל משבתות בבית ועד חינוך ילדים ושם אנחנו מסכימים.
הגעת איתו להסכמות או שהוא משנה כיוון לכיוון שלך?אתגר מתמשך

שניהם לא פסולים, אבל יש הבדל גדול.

הגענו להסכמותHit
הגענו להסכמות איך מנהלים בית יחד כשהוא חילוני ואני דתיה.
כמה דבריםאמת1

אמנם הפוסט מופנה לזוגות מעורבים

אבל עוד צעד אחורה משם, גם זוגות דתיים שיש פער בין הגבר לאישה זה לא פשוט בכלל, ואני מכיר ושמעתי גם.

תחשבי באיזה אווירה הילדים גדלים, סביר להניח שדתיים לא יצא מהם במיוחד בדור היום שמתמעטים דתיים באמצע וגדלים בקצוות.

ואני לא נכנס לנושאים שכוללים אותך שכמובן יש הרבה כאלה.

ידוע שאחרי החתונה יש לא מעט עבודה גם לזוגות שמתאימים פיקס, קל וחומר זוג מעורב שצריך להוסיף לזה את כל התחום הדתי.

תצטרכי לספוג הרבה התפשרויות בעניין הדתי וזה כולל הרבה מישורים.

דעתי היא שלא כדאי לך להיכנס לזה, בוודאי כאשר זה נשמע שהדת בעינייך היא לא דבר שולי, שאם לא כן לא היה מופיע הפוסט.

וחכם עיניו בראשו.

^^הנורמלית האחרונה
יש זוגות שלאחר החתונה אחד מהם חזר בתשובה. כמה התמודדות!!! תשאלי אותם אם הם היו נכנסים לכזה מצב מלכתחילה... הם מכירים חיים שבהם שני אנשים שונים. אז אחרי החתונה ברור שעושים הכל כדי להשאר יחד, אבל להכניס מלכתחילה את עצמכם לתסבוכת?..
היי לךתקווה_לעתיד

אני חיה כזוג מעורב

במקור אני באה מבית דתי לאומי.

בתקופה שהכרתי את בעלי הייתי באיזו יציאה בשאלה אבל התחלתי לחזור ולהתקרב שוב לאורח חיים דתי מבחירה שלי.

כך שהתחלנו כחילונית-מסורתית ובעלי היה חילוני עם זיקה חזקה למסורת (הולך בשישי מידי פעם לבית כנסת, שומר כשרות, מאמין באלוהים ועוד כמה דברים ). כיוון שהכיר אותי בשלב של התקרבות ידעתי שיש עוד כמה דברים שאחזור לשמור עם הזמן והבהרתי לו מהתחלה שדברים הולכים להשתנות ושאני הולכת לשמור שבת ושהילדים שלי יהיו בחינוך דתי. 

הוא מאוד בא לקראתי, אבל אחרי החתונה כשהתיאור שלי יותר התאים ל "דתיה מסורתית" התיאור שלו הפך ל"חילוני"...

הפערים הפכו בולטים יותר, מעיקים יותר, היה לו הרבהה יותר קשה, הוא נהיה מתוסכל מאוד מדרך החיים שלי, הוא חשב שיהיה לו יותר קל, וזה לא. 

אני מראש אומר לך, שגם אם מגיעים להסכמות קודם, לפעמים לאחר מכן בן הזוג מתקשה ליישם אותן, פשוט משום שזה לא בא לו ממקום אמיתי, מאמין, זה לא מגיע מהלב באמת, אלא יותר כי הוא אוהב ורוצה לכבד, 

ומטבע כזה- החיבור הוא פחות, זה לא מגיע מרצון אמיתי לקיים דברים, ולכן יכול לעורר בו תחושות שלקחו לו את איך שהוא רגיל לחיות ואיך שהוא אוהב. 

אני לא אומרת שלא יכול לקרות מצב שזה יכול לעבוד רק מתוך הרצון שלו לכבד ולשמח אותך, ואם כן - אשריכם, זכית באדם עם מידות טובות , גמישות ויכולת לוותר על הנוחות שלו למענך.

המשפחה שלו לא "בחרה בך" ולכן תצטרכי שם להנמיך ציפיות, או להחליט שאתם לא גרים קרוב ושומרים על אורח חיים שונה מאיך שנהוג שם, כמובן הכל במסגרת כבוד ושלום בית. נשמע שהם כן מכבדים אותך מאוד. 

יכול להיות גם מצב בו בן הזוג מתקרב ברעיון ובאמונה לדת מהמקום שלך, ומתחיל להתחבר ולאהוב, להנות מאורח חיים דתי, ואז יהיה לך יותר פשוט. כי הוא ירצה ללמוד, ישאף להתחבר לזה, ולחיות כך.

צאי מנקודת הנחה שכל עוד מהיום שהכרת אותו עד לעכשיו- היחס שלו הוא די דומה, ולא נראה ניצוץ של התחברות לדת ממקום שלו אישי, הסיכוי לכך שיהיה שינוי מצידו בתפיסה לדת בהמשך ולאחר נישואין הוא קלוש. 

אל תבני על זה שהוא ילמד או יתרגל. 

בעלי למד , ומצאנו לנו איזו דרך אמצע, אבל זה לא בא לו טבעי, אני מוותרת המון על דברים שחשובים לי , הכל כי "סיכמנו " בהתחלה דברים, וחשבתי שהוא יתחשב בי המון וישים אותי במקום הראשון והוא גילה להפתעתו שזה מאוד מאוד קשה ולא פשוט לו . שדת זה משהו מחייב, שיש הרבה חגים ששומרים בהם, שיש כל שבת שלא נוסעים בה ולא רואים טלויזיה. 

בעלי רואה טלויזיה כשאני לא לידו, או בבית הוריו. 

זה מפריע לי אבל למדתי שזה לא יפריע לי. אבל זה בדיעבד, לא לכתחילה. 

בקיצור, נשמע שאתם באמת מאוד אוהבים אחד את השניה. ויש לכם תקשורת טובה שזה הכי הכי הכי חשוב, 

אבל תהיי כנה עם עצמך , עד כמה הוא יוכל לעמוד בזה לאורך זמן. האם את רואה אותו בתור חילוני אוהב לנסוע בשבתות, אוהב את ההווי החילוני, ועד כמה קשה יהיה לו לאמץ את זה לשארית חייו. 

עד כמה את תוכלי להתפשר על דברים שחשובים לך במידה והוא לא יצליח להסתגל ולעמוד בהסכמות שלכם כיום.

ותחשבי טוב טוב על כל אלו. כי כשמתחתנים זה הופך להיות שגרה, דרך חיים משותפת. חיים יחד תחת קורת גג ואין לאן לברוח. אתם בונים משפחה משותפת על ערכים משותפים. וכדאי שהערכים בבסיס יהיו באמת משותפים ולא שאחד מאמין בערך מסוים שהוא מהותי ונרחב כמו אורח חיים דתי, והשני לא. 

זה יוצר המון מתחים וחיכוכים.

יש הרבה זוגות מעורבים שחיים עם זה מהמם. 

אני לא מהם לגמרי, ואנחנו בתהליך של למידה וזה ארוך ולא פשוט. ודורש המון גמישות. 

תבררי עם עצמך ומולו. 

המשפחה גם יכולה להשפיע. גם אנחנו גרים קרוב למשפחה של בעלי וזה הרבה פעמים מפריע לי ... אבל אני מכבדת אותם מאוד וכמובן שלא מתערבת. אבל אני חושבת מה יהיה כשיהיה לי ילדים? להביא לארוחת שישי שיש טלויזיה ברקע??

מורכב מאוד. 

אם תרצי להתיעץ עוד בפרטי, בשמחה. 

אני יודעת שאני משקפת צד פחות מלבב של זה. יש זוגות שכן מצליחים. דרוש לזה המון כבוד ואורך רוח. 

אני מרגישה שבאיזה שהוא מקום ציפיתי שהוא יוותר בשבילי יותר אבל אני לא יכולה לטעון נגדו כלום. כי זה משהו שעושה אותו לא מאושר אפילו שהוא דיבר בעבר אחרת..

אז ראש בריא למיטה חולה? הייתי חושבת היטב . ושוב, כל מקרה לגופו.

ואני אומרת את זה באהבה. מאחלת לך רק טוב ואושר והחלטות שהן נכונות לך באמת!

אני כותבת לך שוב,תקווה_לעתיד

קראתי שוב את מה שרשמת, 

הפעם אצא מנקודת הנחה שבן זוגך ואת יישרתם קו אמיתי והבעיה אינה טמונה במחוייבות שלו לעתיד מולך. 

אם באמת הקושי שלך הוא אך ורק מול המשפחה- אדגיש ואומר, מה שהם מתחשבים- זה במסגרת קצה גבול היכולת שלהם. 

יכול להיות שזה ימשיך להיות כך, שיש להם כלים אחרים , ושהם משתדלים להזיז אירועים משבת בשבילך.

גם אצלי יש דברים שהם מתחשבים יותר, ויש דברים שלא ואני מוותרת (גם על דברים שהם ממש איסור. חמותי מחממת בשבת ואני נאלצת לבוא לאכול, אני לא יכולה להגיד לה מה לעשות, ואני לא יכולה להחרים כל ארוחת שישי. זו בחירה שלי לכבודם ולשלום בית)

כל דבר שהם עושים עבורך, תעריכי .

זו הגישה שלי. אני לא מצפה מהם להרבה, וכל פעם שהם מכבדים , אני מעריכה וזה עושה לי הרגשה טובה. 

אני לא מרגישה מעיקה, אני מרגישה שכל מה שהם עושים בשבילי זה מבחירה, ומה שהם לא רוצים הם פשוט לא עושים ונשאר לי להחליט אם אני משתפת פעולה או שזה עקרון שחשוב לי ולא אשתתף.

כשיש ילדים זה יכול להיות יותר בעיתי לפי דעתי. לנו עוד אין , כך רצון השם,

אבל כשיהיו זה בטוח בעייתי. 

ודיברתי על זה עם בעלי  ואני בטוחה שזה יצור אי נעימויות בהמשך מטבע הדברים. למרות שהיחסים שלי עם חמי וחמותי הם מצויינים, הם בטבע שלהם מכבדים, לא מתערבים, ונותנים רק כשניקח. 

המוקד צריך להיות החזית המאוחדת שלך עם בעלך. 

אם יש משהו שההורים שלך יעשו עבורך ועבור הילדים שסותר את הלך הרוח בו את מאמינה, או אפילו ממש אסור הלכתית, ברגע שאת ובעלך שניכם תהיו מאוחדים וגם הוא יתמוך בתפיסה שלך , ההורים שלו יאלצו לקחת את זה בחשבון. ואני בטוחה שאם עד עכשיו הם עשו בשבילך דברים ברצון כדי שתהי חלק מהמשפחה ותרגישי בנוח, אז זה ימשיך כך, ולא יעיק. 

אם המשפחה שלו טובה, ומכבדת, ועושה דברים מכל הלב, זה לא פתאום ישתנה רק כי זה קורה הרבה... כך אני חושבת .

יש הרבה משפחות שהכלה דתיה, ומעמידים פלטה כל שבת שהכלה מגיעה, ושומרים כשהיא נמצאת, ומקפידים על הכשרות ועל אירועים בימי חול וכו'. 

אל תרגישי רע עם זה, תכבדי אותם ותמשיכי להעריך ולהודות להם על כל מאמץ שהם עושים עבורך, תביעי את ההוקרה שלך על המאמצים שלהם במילים ובמעשים, תציעי עזרה במקרים מסוימים,

ואני בטוחה שהם ימשיכו לתת לך הרגשה נוחה בחזרה.

שוב, אם המוקד זה המשפחה שלו, פשוט שבן זוגך ואת תשדרו את אותו עקרון משותף, תבהירו יחד, שבן זוגך יתמוך בך במאה אחוזים מולם, והם יכבדו. 

ואם את מרגישה שזה מטריח אותם מידי, אז אולי אל תתני לזה לקרות ותחליטי לקחת על עצמך, 

לדוגמא ממה שנתת- אם הם מתרחקים בפסח ולא תוכלי לעשות אצלם, תחליטי שבע"ה כשיהיה לך בית, את תזמיני את המשפחה שלו לפסח אצלך  לליל הסדר. זה אמנם כרוך באירגון של אוכל לכולם וברור לי שהיית שמחה להתארח אצל ההורים שלו , אבל אם לרוב הם מכבדים ושומרים , אז פעם בשנה תוכלי להזמין אותם לערב חג אצלך שבו את יודעת שמקיימים דברים כמו שאת רוצה. 

אם עושים על האש בשבת , ואת רואה שזה מפריע להם להזיז את זה לחול, אז לומר בצניעות שהכל בסדר, ושאת מבינה ושאת בטוחה שיהיו עוד הזדמנויות שתוכלו להיות שם איתם ביחד ... הכל לא באופן שעושה הרגשה לא טובה בשבילם, אולי למצוא ניסוח קצת יותר מכבד.. 

אבל בגדול מקווה שהבנת אותי. 

ברגע שלבן שלהם יהיה טוב איתך באמת, ואת תעריכי את מה שהם כן עושים מרצון, ולא תבואי בדרישות אליהם לשנות את מה שהם רגילים - בפעמים שהם כן יתחשבו זה יהיה מכל הלב והיחסים יהיו שמורים ומכבדים. 

הכל בנועם ובהבנה. עצם זה שאת מרגישה "עול" וכזה חוסר נעימות מעיד עלייך הרבה, ואני בטוחה שהם חשים את זה וזה עוזר להם להרגיש שלא באה מישהי "להשתלט" להם על אורח החיים המוכר שלהם, וזה כבר משפיע על האטמוספירה סביב זה.

התייחסות למקרה בשיעור וידאו - חמש וחצי דקות>>>א.י.ש.
יודעת שזו משימה/אתגר קשה לחיים טובים ומאושריםאם ל2

לא הייתי נכנסת לזה

נשואה שנה וחציהדי

היי לך, 

אני נשואה שנה וחצי לחילוני שבעברו היה יוצא למועדונים ובשבתות לים.  הכרנו בדואר. הוא רצה קשר ואני לא מפערי דת כמובן. לבד הוא אמר לי שהוא ישמור שבת/חגים והילדים ילמדו בחינוך דתי. כמובן היה לי קשה מאוד להאמין לו אבל החלטתי לתת לזה צ'אנס. הזמנתי אותו פעם בחודש אליי כדי שיראה מזה לשמור שבת וכמובן איך הולכים להיראות החיים במידה וירצה קשר.. גם ההורים שלו אמרו לו שאם הוא רוצה את הקשר אז שידע שלשמור שבת זה לכל החיים. כמובן גם שאמרתי לו שאני שומרת על עצמי עד החתונה ושאם לא מעוניין אבין. היו חששות מהצד שלי לכן גם התייעצתי עם רבנים ואבא שלי גם הלך לרב אבוחצירא שנתן את ברכתו. מהשנה וחצי שאני נשואה הדת לא היוותה בעיה. הוא נחרד אם בשוגג הוא מדליק אור ואני יודעת שגם אם אלך לבקר חברה בשבת לשעה וחצי הוא ימשיך לשמור.. כשההורים שלו ביקרו אותו בשבת כשהייתי בארוחה בשבת כלה של אחותי אז הם שאלו אותו אם הוא ממשיך לשמור גם כשאני לא שם..הוא ענה "אמון זה הבסיס ואם נתתי לה מילה שאשמור אז אני עומד בזה" כמובן שעכשיו מאוד קשה לו העובדה אם יחלל שבת כי התרגל.. אני יכולה להגיד לך שכשהאישה דתייה והבן זוג חילוני אז זה בהרבה יותר קל כי האישה באמת מנתבת את הבית ובונה אותו וגם מגדלת את הילדים. הוא הולך לתפילה בשישי אבל ביום שבת מעדיף שלא והוא לא שם כיפה ביום יום כי הוא מקלל (ועדיף שכך מחשש לחילול ה') מצד ההורים שלו הם מאוד מכבדים ושמים חד פעמי בשולחן שבת. אני לרוב מזמינה ככה שאין הרבה חשש. חגים אני לא עושה אצלהם כי פשוט הם לא חוגגים. אז זה רק אצלי..חוץ משבועות האחרון שעשינו בבית מלון עם ההורים שלו כי ממש רציתי להיות איתם. ימי הולדת הם עושים בשבת אז לא אני ולא בעלי באים.. ועדיין אני לא ממליצה על חיים כאלה.

כאן זה שונה - הוא בשלבי חזרה בתשובה בפעלק"ש
ועדיין את לא ממליצה,מה שהגייוני. הפותחת לא מדברת אפילו על זה, אלא שהוא חילוני לגמרי והגיעו לאיזה הסכם - ממש לא מומלץ.

אני מכיר מקרה אחר, שם הבחורה ענתה כמוך. אז הבחור ענה לה שהוא מוכן בשבילה לחזור בתשובה. כדי לדחות אותו, היא אמרה לו משהו בסגנון של: "אחרי שלוש שנים במכון מאיר נדבר...". אז אחרי שלוש שנים במכון מאיר - הם אכן התחתנו והבחור אברך עד עצם היום הזה!
מגניב. אשריהם.נפש חיה.
..הדיאחרונה

בעלי עדיין מסרב להיקרא דתי והוא מגדיר את עצמו חילוני (אולי מהפחד מההגדרה או בכלל משהו אחר).. אני לא ממליצה כי לא משנה מה זה עדיין קושי. המנטליות, הצורת חשיבה, ההתנהגות, הגבולות.. ולא משנה מה יגידו את מתחתנת גם עם המשפחה. בעלי היום רואה שיעורי תורה בלי שאדע (הוא פתאום אומר לי את יודעת שלפי ההלכה ככה וככה..) יש לו שאלות של אמונה שקשה לי לענות עליהם כי חונכתי לפי "כי ככה צריך וזהו".. בעלי די שמרן והוא ממש רוצה שהבנות יגדלו בחינוך דתי (הבנים קצת פחות כי הוא גדל בבועה תל אביבית וחושש שהזהות המינית שלהם תתבלבל אבל הוא לא מתווכח) והוא פתאום אומר לי "זה לא צנוע"/"זה מוקצה"/"זה אסור" אני אישית ממליצה להיכנס לקבוצה בפייסבוק "דתילונים" ולראות שם את הקשיים שעולים.. מה שכן, אני משתדלת שבשבת תמיד תהיה חברה וניפגש וגם נצא לטייל. אבל עדיין עולים פחדים שיום אחד יגיד לא באלי יותר. את תמיד עם יד על הדופק ואת זאת שהבית תלוי בה ואם לא את לא תהיה יהדות בבית.

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

בהחלט מבינה אותוזקנת השבט

וגבר שלא מקבל בזמן את הארוחות שלו בהחלט הופך רעב ועצבני.

פתרון אפשרי זה לאכול לפני התפילה. עוגות וכדומה. כמות שתזין אותו עד 11~12. יש פוסקים שלא רק מתירים זאת, אלא אף אומרים שזה הידור מצווה (לאכול כדי להתפלל) כמובן אחרי ברכות וקריאת שמע.

אחרי טריק כזה הוא יהיה גם קשוב, וגם פנוי להשתלב בשיחות לפני האוכל, וגם לא דאגן בנוגע לשעת התפילה המדוייקת. מנסיון.

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך