די לריטלין!!הרב כהנא צדק
פעם ראשונה שאני כותב אתזה אבל אני רוצה להבין איך איש חינוך יכול לתת לילד רעלים אני מדבר מנסיון במשך שלוש שנים הבית ספר החזיק אותי בתנאי שאני לוקח ריטלין זה גרם לי לדיכאון חוסר רעב בושה ועוד כמה דברים שלא רוצה לפרט בשלב מסוים נמאס לי וזרקתי הכל לעזאזל תגידו מישו תומך בזה אתם אנשי חינוך איך אתם נותנים אתזה לתלמיד שלכם?????? זה רעל!!!
ריטאלין מציל חייםנחשונית
לאותם מעטים שזה מזיק, שלא יקחו. יש תרופות חלופיות לריטאלין. יש גם תוספים טבעיים. יש שיטות וטכניקות. אבל לא יתכן שילד אחד ימרר את חייהם של כתה שלמה ובי"ס שלם ויהרוס לעצמו את החיים. ולעיתים זו המציאות.  50% מהאסירים סובלים מADHD. לא גילו את זה בזמן, לא נתנו להם לא ריטאלין ולא שום עזרה אחרת, וזו התוצאה.  הלואי שלי היו נותנים ריטאלין כשהייתי ילדה. אבל אפילו לא גילו שיש לי ADD  והיום זה כבר מאוחר מדי לתקן. 
שטויות במיץ לקחתי גם קונצרטה 15 ו32 אם אני לא טועההרב כהנא צדק
וגם כמה דברים טבעיים "ללא תופעות לוואי" (עלק) וכלום לא עזר אפילו לשחק הפסקתי פשוט צריך מורה שיודע ללמד ולא כדור שיודע לדפוק תשכל פעם לא היו לקויי למידה ברמה של היום וגם כדורים לא היו פשוט היום כל ילד שמפריע במקום לחנך נותנים כדור וניחה נגיד שההבחנה של הפסיכי שבדק אותי הייתה נכונה זה אומר שזה באשמתי? למה צריך לבדוק עלי תרופה נסיונית (כן ריטאלין עד שלא הוכח שעובד על הילד זה נסיוני) אני לא ילד נסיוני אני גם בנאדם ואם היה מורה שהפרעתי לו זה בגלל שהוא לא ידע ללמד עובדה היו מורים שכן למדתי איתם והיו שזרקתי לעזאזל תנו תכדורים למורה לשבוע ואח"כ נראה מה ימליץ
עובדה שלפניי הריטלין אנשים הסתדרו יופי...אנונימי (פותח)
תאמיני לי היום מחפשים לאנשים בעיות...אני מכירה חברה שלקחו רייטלין  אוליי עזר בצד אחד אבל דפק בצד אחר...

באמת כואב הלב שולחת חיבוקיוקטנה
יש לי כמה דברים להגיד:
1. אמרת שצריך מורה שיודע ללמד, ואני אקח אפילו צעד קדימה ואגיד שבית ספר זה בכלל רעיון לא מוצלח (הילדים שליבחינוך ביתי ולא הולכים ולא ילכו לבית ספר). אבל קצרה היריעה לפרוש את הנושא כאן ונסתפק באמירה הזו.
2. אתה לא מכיר אותי, אז אני צריכה לספר לך שאני נחשבת בעיני מכרי לטבעית מאוד. תרופות בקושי בשימוש, אוכל ביתי ומחושב מאוד מבחינת הבריאות (מרגרינה לא נכנסת, וכמות החלבונים והמקור להם מחושבים בקפידה), הנקה ארוכה מאוד, לידה ללא משככי כאבים, וכן הלאה וכן הלאה.
3. ולמה אני מקדימה את כל ההקדמה הארוכה הזו? כדי לספר על אחיין שלי, שריטלין ממש ממש עזר ועשה שינוי גדול לטובה בחייו. בהתחלה מאוד חששתי ודיברתי עם בת דודה שלי: אין אפשרות אחרת? אולי משהו טבעי? זה לא הוא, זו המערכת... וכן הלאה וכן הלאה.  אבל העובדה היא שהילד הזה כן הולך למערכת החינוך, וכן סובל מקשיים מאוד גדולים ממקור אורגני, ושום דבר אחר לא עזר. אז שאף אחד לא יספר שאני אמרתי, אבל תודה לאל על  ריטלין!
4. ובכל זאת, איום ונורא בעיני היד החופשית בנושא הזה. אין לי ספק שהרבה יותר מדי ילדים מקבלים ריטלין, ובקלות רבה מדי, וזה קורע את הלב.
5. ולך אני רוצה להגיד: עבר. עזוב. (קל להגיד אבל קשה לעשות! אני יודעת!) בית ספר זה שטויות. קח לך כמה זמן שאתה צריך בשביל להחלים מהמשקעים של המערכת הזו בך, ותנסה להתחיל מהתחלה לכלות את העולם, כמו ילד עם חדוות סקרנות ושמחת גילוי אמיתיים!!  
העבר מאחורה והילדים בחינוך ביתי זה ברור לי אבל..הרב כהנא צדק
זה שההורים מרוצים לא אומר שהילד מרוצה ההורים ברור מרוצים למה כבר אין טלפונים מהמורים אין איומים שיעוף ואפילו לאספת הורים כיף להם ללכת אבל מה אם הילד? הם בדקו אם הילד משחק בהפסקה? אם הוא אוכל את הסנביץ בצהרים? אם אין לו רגשי נחיתות למה דווקא הוא אם כדור? אם הילד עייף יותר? ברור שלא!!! הרי כל עוד הילד ירד מהראש יענו לא שומעים דברים רעים למה שלילד יהיה רע? ברור שטוב לו שהוא לומד! אז זהו שלא הילד בחרדה מה יגידו עליו חברים בדיכאון שכל המרץ כבר לא אצלו והעיפות שולטת ועוד פוווול דברים שלא מדברים עליהם וד"א תדעי שהכדור ממכר זה אומר שאם הילד בגיל 18 ירצה להפסיק יצטרך לגמול אותו לבד הרי אין אף אחד שלוקח אחריות על ההתמכרות...
העלת נקודות יפות למחשבהיוקטנה
אני הייתי חושבת שילד שמצליח לצאת ממצב בו כל התקשורת החברתית שלו היא "ללכת מכות" (מדובר על ילד קטן בגיל, בתחילת יסודי), מצבו כבר טוב יותר. כלומר, אולי הוא לא מלך הכיתה עדיין, אבל עדיף להיות סתם "לא מהמקובלים" מאשר "ההוא שכולם פוחדים ממנו".
לגבי "לימודים" - לשמחתי זה פחות מעניין את בת דודתי, וזה בהחלט המסר שהיא מעבירה לילד. היא גם מגבה אותו במובן הזה מול המערכת (מקפידה שלא יתנו לו יותר משימות עיוניות ממה שהוא מסוגל להתמודד איתו), ויש לה גם גיבוי מקצועי מול הבית ספר (חוות דעת של אנשי מקצוע שמטפלים בו). היא מתייחסת לבית ספר כאל "בייביסיטר" מצד אחד, וכאל מקום בו הילד יוכל לתרגל מיומנויות חברתיות שקשות לו, מצד שני.
מאוד מעניין מה שאמרת בנוגע ל"זה שההורים מרוצים לא אומר שהילד מרוצה". אני אנסה לדבר איתו קצת על בית ספר ועל המחשבות שלו בנושא, בפעם הבאה שניפגש. אבל שוב - בהנחה שהילד חייב ללכת, האם אתה לא מרגיש שיהיה לו קל יותר בדרך הזו? ונגדיל ונוסיף - גם אם אתה חושב שלילד עדיף בלי הכדור, מה עם הסביבה? האם זה "פייר" כלפי ילדים אחרים? ושוב - אני מאוד זהירה בקשר לתרופות, יחסית לאנשים אחרים. אבל אני חושבת שטוב שיש - כשצריך. האתגר הגדול הוא לדעת מתי באמת צריך.
(אני מתייחסת רק למקרה הספציפי שאני מכירה, בו מדובר על אלימות, ולא על בעיה לימודית)

אצלי האלימות התחילה מהכדור אז אני לא יודעהרב כהנא צדק
צריך לבדוק את זה לעומק כי בסופו של דבר שורה תחתונה על כל אחד שעזר לו 1000 שגרם להם ללכת לפסיכולוגים אח"כ, ולא כדאי אפילו לנסות אותו!!!
למה מישו יהיה מוכן להכניס לפה כדור שמרפאה אותך ממחלה שלא מפריע לך וגורם עוד 100 "תופעות לוואי" שמפריאות לך לחיות לקום בבוקר..
אתה צודק יוקטנה
בעולם מושלם הוא לא היה צריך להיכנס למערכת שלא מתאימה לו
אבל המערכת קיימת וצריכה לשרת כל כך הרבה ילדים! אין לה ברירה אלא לכוון לאיזשהו ממוצע, ואת מי שמחוץ לממוצע, להכניס למיטת סדום (שנקראת בעולם המודרני "ריטלין"...).
או להסביר יפה שהילד הזה צריך חינוך ביתי..הרב כהנא צדק
בעולם מושלם זה היה מתאפשר לכל המשפחות יוקטנה
לדעתי מי שלא יכול לטפל בילד כמו שצריךהרב כהנא צדק
ולתת לו את כל הצרכים שלו לא ראוי להיות הורה
ועל הנושא הזה...יוקטנה
בוא נדבר בעוד כמה שנים
או במילים אחרותיוקטנה
עוד לא פגשתי את ההורים המושלמים!
ברור שלא אבל יש גבולהרב כהנא צדק
הורה שמוכן לתת לילד שלו רעלים בשביל שישתוק זה הרבה מעבר לגבול..

אבל מה עם מבחן הכוונה?יוקטנה
ההורה לא רואה את זה ככה. ההורה בטוח שהוא עושה לטובת הילד (כך אני רוצה להאמין).
או בפעמים אחרות, ההורה נאלץ לבחור בין "רע" ובין "רע עוד יותר", ואין לו את האפשרות לבחור ב"טוב", גם אם הוא היה רוצה מאוד.

(כן, אני לא ארד ממך עד שתכעס קצת פחות על ההורים ;) "לטעות זה אנושי, לסלוח זה אלוהי")
אז אני בא להגיד לכל ההורים והמורים די לריטליןהרב כהנא צדק
אתם עושים רק יותר רע לילד אם הריטלין זה ממכר מכניס לדיכאון גורם למחשבות אובדניות ואין אף אחד שמוכן לתת עלזה אחריות אז אל תנסו אתזה אפילו

ובקשר להורים-אני לא כועס עליהם הם התכוונו רק לטובה אני פשוט מרחם על הבאים אחרי..
אה הבנתייוקטנה
הלוואי שתצליח להציל לפחות ילד אחד... לפני כמה שנים בבית הספר באזור כאן היו שליש מהילדים על הכדור. זה לא נתפס בכלל
הרב כהנא..שירק
ריטלין זה צורך אמיתי לילדים מסויימים, והכרתי כמה ילדים שזה ממש עשה להם טוב והעלה להם את הבטחון העצמי כאשר הם התחילו להתקדם בלימודים, וכאשר הם הבינו שהם לא אשמים שהם לא מסוגלים לשבת על כסא, ושהם המופרעים והמעצבנים.

לגבי התופעות לוואי גם זה שונה מילד לילד, ורוב הילדים מרגישים עם זה דווקא רוגע צלילות וריכוז ולא עייפות. ואם זה לא כך אולי סוג הטיפול או המינון  לא מתאימים.

מה הילד מרגיש לגבי זה שהוא תלוי בכדור - זה עניין של הסתכלות. וזה נובע מהייחס של ההורים לבעייה. אם הגישה של ההורים בריאה הם ישדרו לילד שהוא מקסים, חכם והכל, רק שכדי להוציא את הפוטנציאל שלו הוא צריך לעזור לטבע בעזרת תרופה. יש ילדים שכדי לראות צריכים משקפיים, ויש ילדים שכדי להקשיב בשיעור צריך לקחת כדור, ויש ילדים שכדי להגיע לביה"ס צריכים כסא גלגלים. לכל אחד ה' נתן נתונים אחרים ועם הנתונים האלה צריך לעשות את הטוב ביותר.

אתה צודק בזה שיותר מדי ילדים היום לוקחים ריטלין, ואתה צודק בזה שאם מורים היו טובים יותר ובעלי משמעת יותר היה פחות צורך בריטלין גם לילדים שיש להם בעיית קשב וריכוז אמיתית. כי מה שקורה לילד כזה בשיעור של מורה ללא משמעת זה שהוא מאבד מייד כל קשר עם השיעור, כי כל 5 דקות צריך להפסיק את השיעור בשביל לטפל בילד אחר, ויש פטפוטים וצחוקים ורעש מסביב. ילד רגיל יכול להתעלם מזה ולהמשיך בשיעור כרגיל וילד עם הפרעת קשב לא מסוגל שיהיו יותר מדי גירויים סביבו. ומניסיון של בעלי אני יודעת שהיו תלמידים שלקחו ריטלין לפני שעלו לכיתה שלו, ואצלו הם לא היו צריכים, או שהם דחו את הכדור לשעות יותר מאוחרות,  כי הוא מורה חזק ויש שקט אלחוט בזמן השיעורים, אז היה להם הרבה יותר קל להתרכז.
אני לא ראיתי את מה שאת אומרת אני ראיתי שרוב מי-הרב כהנא צדק
שלקח את הכדור אצלנו בבית ספר התבייש בזה רצח אני למדתי מי לוקח ומי לא לפי איך שמסתובבים בבית ספר יענו מי שמסתובב שמח ואם מצב רוח ומרץ לא לוקח ומי שמסתובב כאילו כולם מאשימים אותו בלי מרץ כוח לא אוכל ארוחת צהרים לא משחק במגרש כן לוקח ואז הייתי נגש אליו ואומר לו שגם אנ י לוקח לא היה אחד שתעיתי ובסוף שנה אמרתי למורה מי לקח כדור ומי לא והוא היה בשוק איך אני יודע אמרתי לו שיקח כדור לשבוע וידע..

ואיך הילד מרגיש לגבי זה שהוא תלוי בכדור? אולי בזמן שלוקח הוא לא מרגיש אבל כשינסה להפסיק נראה אותו אני לא הצלחתי להפסיק במשך חצי שנה ונלחמתי על כל יום כמו עם סמים, לא סליחה לא כמו אלא עם סמים אני לא יודע לפי איך שאת מדברת לא התנסית בזה על עצמך לכן אני אומר קחי שבוע! לא חודש לא שנה רק שבוע ואז תחזרי אם תשובה...
כדאי לקרוא את השירשור הזה ואולי להביןנחשונית
עם מה הורים ומורים מתמודדים

קראתי ואני מבין אבל...הרב כהנא צדק
אם ההורה היה משדר לילד להוא מבין ותומך הילד לא היה מוציא את כל הכעס התיסכול שלו על מישו אחר אלא מבין שהוא בסדר כמו שהוא ולא משנה שהוא שונה אבל אם ההורה מראה לילד שהוא שונה ושההורה מתוסכל מזה למה כל יום מורה אחר מתלונן אז הילד מתחיל להוציא תתסכול ע"י מכות ואבנים זה תלוי במה משדרים לילד...
לא שייך. מדובר שם על ילד קטן בגןנחשונית
עדין אני זוכר איך שהגננת סיפרה פעם לאמא שלי שאני-הרב כהנא צדק
לא מסוגל לשבת שניה ואמא שלי אמרה בעצב זה המצב... הבנתי שעשיתי משו רע אבל לא הבנתי מה...
ויש עוד כמה מקרים...
הגדול שלי עוד רגע בן שבעיוקטנה
ולא מסוגל לשבת שניה.
זה כל כך לא טבעי להושיב אותם שעה אחרי שעה בשקט למשך שעות בגילאים האלה!
יחי ממציא הריטלין!דינה ברזילי
אחי (כיתה ה') כבר מכיתה א' עם ריטלין.
לפני כן, העיפו אותו משני גנים (!) היו לו בעיות התנהגות- אלימות וחוסר שקט.
אבל- מאז שהוא לוקח את גלולת הקסם- הוא הפך לבנאדם! הוא יכול לשבת, לכתוב, ניתן לשוחח איתו.
בלי הריטלין, הוא לא יכול להתלבש, ללמוד, לדבר נורמאלי (הוא עושה קולות ומרעיש) פשוט עונש להיו לידו.
אז- אם הטכנולוגיה מאפשרת, למה לא? זה מועיל לאדם ולסובבים אותו.
תקראי את מה שכתבתי על תופעות לוואי ואז תדבריהרב כהנא צדק
אולי חיצוני זה נראה טוב אבל מה קורה לילד????.. תבדקי את תיהי בשוק אני בטוח.
אני חושבת שרטלין זה הדבר האיום ביותר בעלם...ימית1
אני מדברת מניסיון אישי של שמונה שנים בערך שאני הייתי עליו+ שלוש שנים אחרונות שהייתי גם על אומגה שלוש (או משהוא כזה...)
אני לא הרגשתי שום שינוי מהזמן שלקחתי את הכדור לזמן שלא... וכולם חשבו שאני צריכה להצליח יותר בלימודים בגלל הכדור... אבל לי לא היה סבלנות לשבת ולילמוד אז פשוט לא למדתי וסתם ניכנס לי רעל לגוף...
השנה החלתתי שאני מפסיקה את הצרות שהכדור עושה לי (תופעות לוואי וכו') ואני גומרת איתו לתמיד אני לא רוצה לקחת אותו יותר כי הוא בכלל לא עוזר...
הכדור גרם לי לתת משקל- חוסר תאבון... ללחץ כל בוקר לקחת את הכדור היו לי כאבי ראש מוזרים, וסתם עיפות משונה, הכדור לא הועיל לי בכלל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אז מורים ליפני שאתם מפנים את התלמיד שיקח רטלין תחשבו פעמיים אם התלמיד באמת זקוק לזה? או שסתם אתם רוצים שהיה שקט בכיתה? תחשבו אם זה לא יגרום לתלמיד נזק?...

אני מדברת מניסיון ארוך עם הדבר הזה ואני מרגישה שסתם ביזבזתי את כל היסודי בגלל הכדור הזה שהוצי לי את כל החשק שכבר היה לי.
(אחרי זה סתם סבלתי כי הייתי צריכה ללכת לדיאתנית בגלל התת משקל וכל מיני קישקושים כאלה, (היום ברוך ה' זה עבר ויש לי תאבון בראי...))
הרצוי והמצוינחשונית
יש כאן בעיה עם רצוי לעומת מצוי:
הרצוי היה שיהיו כיתות קטנות והרבה שיעורים יחידניים למתלמידים שצריכים את זה.
המצוי, לאסוננו, (וזה לא ביטוי מוגזם, תראו איך נראית מערכת החינוך ומה "התוצרים שלה") זה שהמדינה מבזבזת כספים על כל מיני מותרות לעשירים, ומקצצת בחינוך. אז הכיתות הן ענקיות, אין מספיק מורים בכלל ומורים טובים בפרט, אין מספיק שעות, אביזרים, איבחונים וכו'. למורים עם משכורת משפילות ותנאים מביישים יש מצב רוח ברצפה ואין כוח להשקיע. אז מי שסובל הכי הרבה זה ילדי הריטאלין ודומיהם - ילדים שהם כמעט בסדר, לכאורה נראים רגילים לגמרי. אבל בעצם יש חומרים ומערכות שלא עובדים כשורה. והם נופלים בין הכיסאות והם הכי מסכנים. כי אם אתה ממש דפוק אז כולם רואים את זה ומטפלים בך. ואם אתה מצטיין, אז נותנים לך כל מיני העשרות וחוגי מחוננים וסבביבבי. אבל אם אתה כמעט טוב, כמעט מצליח, כמעט כמעט כמעט, אבל כל הזמן משהו נתקע, אז יגידו: עצלן. או כבר יאבחנו, אבל ידחפו לך ריטאלין, או פשוט יוציאו אותך החוצה 50 פעם ביום, ואם אתה שקט כי יש לך רק את ה- ADD  בלי ה- H  של ההיפראקטיב, אז בכלל אתה אבוד. נדפקת פעמיים: יש לך בעיה נוירולוגית ולכן אתה לא מצליח בלימודים ובעוד דברים, ובו בזמן אתה יכול להיות מחונן, "וכולם שמחים איזה יופי הוא הולך לבד" אבל אתה ילד כזה שקט וטוב וחמוד ולא עושה שום בעיות, אז אף אחד לא ישים עליך.
וגם בגלל כל זה אני אומרת שוב: הלואי הלואי שמישהו היה מאבחן ונותן לי ריטאלין כשהייתי ילדה. אולי זה היה חוסך לי הרבה סבל כילדה וכאדם בוגר. תת משקל? הלואי עלי! היום אני די שמנה וסובלת מאוד ויש לזה השלכות על כל החיים, מציאת בן-זוג, הריונות, לידות וכו' וכו'. ואני יודעת בוודאות שזה קשור גם ל- ADD
אה ודרך אגב: מי שייבא לארץ את מדבקות הריטאלין היקרות, יעשה חסד עצום לי ולהרבה אנשים שלא יכולים לבלוע כדורים וסובלים מרה. ואל תציעו לי לייבא בעצמי. אם הייתי יכולה לייבא בעצמי, זה כנראה בגלל שלא היה לי  ADD ואין לי בעיה עם טפסים, מסמכים, ניירות, ביורוקרטיה וכו'. אבל זו הבעיה, שיש לי ADD ...      אוי יצא לי מלא רחמים עצמיים ואני לא סובלת את זה. סליחה. טוב, קצת התבחבשות על הבוקר זה לא נורא...
לפעמים צריך את הרעל הזהכלנית1
יש לי אחיין שלקח ריטלין וזה מאד עזר לו להתרכז. הבעיה היתה שברגע שהוא גדל  הוא כמעט ולא לקח ריטלין. הוא היה נעדר מהרבה שעורים. אני לא חסידה של ריטלין בגלל תופעות הלוואי שהוא גורם, אך לפי דעתי מי שלא הצליח להתגבר על בעיית הקשב והריכוז בדרך טבעית (הוריו ניסו כל מיני שיטות ביניהן ביו-פידבק שרק גרם לחור בכיס), מומלץ שלפחות בזמן הבחינות יקח את כדור הקסם כדי שלא יהרוס לעצמו את העתיד (האחיין לקח פעמים בודדות בתיכון וחבל כי יש לו בגרות חלקית בלבד וזה גרום לבעיה להתקבל ללימודים בהמשך).
דרך אגב מי שמעוניין לסייע לגוף להתגבר על הבעיה מוזמן לקחת/לתת לילד שלו ויטמינים ומינרלים (B קומפלקס, אומגה 3 קואנזים Q10, ויטמין C ומינרלים כמו מגנזיום ואבץ). כמו כן, יש להימנע מחומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמאט, אספרטם, סוכר, שוקולד וכד'.
בואנה ישילדים שלוקלים רטלין ונכנסים לכאןאנונימי (פותח)
אין לכם בושה!!!! ועוד מפרסמים בכותרות

כן מה יש בעיה?? הבנתי שאין לי במה להתביישהרב כהנא צדק
למורה יש מבה להתבייש שככה הוא מביא לתלמידים רעל!!!
אני שלם אם עצמי אז אני עם בעית קשב וריכוז ואז????
זה מה שיפה בפורומיםיוקטנה
שכל אחד מבין שהוא לא לבד בעולם עם הסיפור שלו!
אז אל תבוא לבית הספר ותמצא מורה פרטיפועה
התלמידים האחרים לא צריכים לסבול מהילדים שאינם מסוגלים לשבת בשקט והופכים את השיעור לסיוט.
כמובן שאני מתכוונת למקרה שברור שהילד מפריע מאד וזקוק לרטלין .
במקום לתת לכיתה שלמה ריטלין תן למורה אקסטזי!!!!הרב כהנא צדק
לך יש בעיה ולא למורה.אם אתה רוצה להיות בכיתהפועה
עבר עריכה על ידי פועה בתאריך כ"ג סיון תשס"ט 20:46
אתה חייב להתנהג כמו תלמיד. ואם הרטלין עוזר לך להיות רגוע ולא להפריע לכולם
 אז עליך לקחת את התרופה. כמובן בהנחיית רופא.
לפועה אז תיהיה זומבי העיקר שתישתוק??הרב כהנא צדק
רטליןאנונימי (פותח)
שלום!
אני לקחתי רטלין חודש בער!
ומאז שלקחתי לא דברתי בכיתה לא אכלתי ואיתי בכיתה די מקובלת [נורמלי]
ומאז ארגשתי איך אני מאבדת את כולם אפילו את החברות הטובות שליי!!
שאפסקתי מרות פנו אלי ואמרו לי שאני יורדת בלימודים.בכיתי המון!
היה לי ממש קשה ועכשיו אני כבר לא שותה את זה ואתרופה אזות לא תיכנס לפה שלי !!!
אני חושבת שיש ילדים שהם מממש לא יכולים בלי  רטלין וזה כן עוזר להם אבל ישש כאלה שלמורים אין כוח ליתמודד   עם זה אז דוחפים עת זה והילד סובל אני כבר יותר טוב בכיתה  אבל לא כמו שהיה!
[מחר מחלקים דעודות ואני נחנסת במורה שלי על זה מממשש  שהיה לה מצפון ולא תעשה את זה לעוד בנות!]   

רטליןאנונימי (פותח)
זות לא מיכל חח פשות אני חברה של חברה שלמיכל ולא ידעת שהיא קשרורה אז חח לא מיכל!

תפסיקי לקחת!!!!! עכשיו!!!!!הרב כהנא צדק
אם את רוצה לשמוע מה זה עשה לי אז במסר"ש
בזכות ריטליןעמית-טליה
הרבה ילדים לא נזרקים לרחוב..

ואני בכלל לא מדברת על כמה שהכיתה סובלת מאותו ילד
אלא כמה הילד בעצמו סובל!

מכריחים ילד עם בעיות קשב וריכוז\היפראקטיבי לשבת שעה שלמה!
יודע מזה?
זה כמו להכריח אדם רגיל לשבת 8 שעות רצוף.
(הנתונים ממחקרים)

בזכות הריטלין שנכון הוא עושה קצת הרגשה לא נעימה
הרבה ילדים מצליחים בלימודים!
ואם הילד לא היה לוקח והיה לו מורה תותח על שלא היה מתייאש ממנו
הילד היה מתייאש מעצמו!

הייתי המורה פרטית של בנדוד שלי בכיתה א' וב' שלו
ואמא שלו התעקשה לא לתת לו ריטלין
הילד בכיתה ב' היה ברמה של גן תת חובה
בשלב כולשהו בעשיית השיעורים איתו הוא היה מסתובב בבית וצועק
"אני אפס אני לא מבין מה אני אעשה אני אפס"

אין דבר יותר קשה מהלציל אדם ואפילו ילד שהתייאש מעצמו!
האדם הוא האחרון שמתייאש מעצמו כי הוא הכי אוהב את עצמו
אבל אם זה מגיע למצב שאדם מכריז על עצמו שהוא אפס!
הוא גמור,זהו מפה יש רק ירידה.
בכיתה ג' אחרי לחץ משפחתי דודה שלי הסכימה לתת לו ריטלין
והילד הזה מצליח בלימודים ממש!הוא הדביק פערים עצומים!

אתה צודק יש לריטלין חסרונות ואולי גם נורא מעצבנים
אבל צריך להעמיד את החסרונות מול היתרונות ולענ"ד היתרונות כאן הרבה יותר רבים.

כי כמו שאמרת בתי ספר לא מסוגלים גם להיות אחראים על כיתה של 35 תלמידים וגם שמתוכם יש עוד 3 חבר'ה היפראקטיבים שמפריעים לכולם.
אז נתנו לך תנאי,תנאי שיעזור לך!

והכל תלוי בפירוש של האדם.
שאלה!אנונימי (פותח)
ב"ה ית'

שאלה

מה יותר נורמלי מי לעשות רעש קולות קביצות

וכו'
איך דוד המלך היה?

לעשות רעש זה נורמלי
והמורה צריך לדעת איך לחיות אם התלמידים

ומי והיום נורמלי בפנים הוא הצוב כמו לו יודעה מה

(הוא כמו זקן בבית אבות)

היקר זה להתחיל מחדש1
אני מסכימה גמאני שונאת ריטלין.רחליOס
זה באמת דבר מתעלל.
אולי הוא עוזר.
אבלל!!
אני חושבת שהוא גם מזיק.
אני לקחתי את זה שנה שנתיים.
אבל בשלב מסוים אמרתי לאמא שלי שאני לא לוקחת את זה יותר!!
אני לוקחת ריטלין חצי שנה בערך וזה ממש עוזר לי!!בת-עמי
לעומת זאת יש אנשים שלוקחים וזה ההפך מלעזור להם!!הם משתגעים, דופקים את הראש בדלת וכאלה..-ולכן צריך למצוא להם תחליף למשו יותר טוב או לא יודעת מה לעשות איתם, כאן אני אומרת שמורה שרואה שלתלמיד שלו זה לא טוב והוא נהיה עם זה "מפגר" שבשום אופן יתן לילד את הריטלין!!וזה באמת הורס את החיים של מי שלוקח במצב הזה..
אני- שאני לוקחת ריטלין  ממש מצליח לי ב"ה - אני מתרכזת, הכל נראה לי בהרבה יותר בהיר ומסודר בראש,בהבנה, בריכוז...אבל הבעיה היא שלפעמים אני לא כ"כ רעבה..ואז בערב אני אוכלת אהמ אהמ..
אבל אינלי יותר ת"ל מזה..
בקיצקצ..
ובגלל ריטליןהרב כהנא צדק
ילדים מאבדים ביטחון עצמי חיות שמחה רצון לחיות נכנסים לדיכאון!!!
נזקקים לפסיכיטר אח"כ ויש כאלה שמרחיקים לכת אם הדכאון והייאוש ומנסים להתאבד!!!!
(יש לי חבר שניסה!!!!!!!!)
אז בגלל 10 ילדים שיענו הם ילדים טובים צריך לתת ל10 האחרים רעל שיהרוג אותם מזה חיות???
רק החזק שורד? לאן הדרדרנו!!!
כל מקרה לגופושרבוב
לכל ילד שלך שיבקשו לתת לו רטלין אתה תבחן את 2 האפשרויות לעומק, ואח"כ תחליט.
יש אפשרות לתת רטלין גם בגיל קצת יותר מאוחר כשהלימודים קשים, יש אפשרות לשים אותו במסגרת מתאימה...
ואולי לקבל אותו כמו שהוא עם ציונים נמוכים...
צריך גם לחשוב על הדימוי העצמי שלו, הוא מנסה ללמוד ולא מצליח!
הוא חושב שהוא לא בסדר, הוא לא יודע שיש לו בעיה...
אז אולי באמת עדיף לתת לו רטלין?
כדי שישתלב בחברה?
כיום אני חושבת שזאת כבר הרבה פחות בושה לקחת רטלין וזה עוד ישתפר...
אני לא ממש בעד רטלין, אבל בגלל שהצגתה את העמדה למה לא לתת רטלין כתבתי למה כן..

בקיצור, כמו שאמרתי, כל מקרה לגופו.
צריך לחשוב מהם הייתרונות והחסרונות,
על מה אתה מוכן לוותר למען הרטלין, או על מה אתה תוותר אם לא תקח,
לראות את המכלול,

בהצלחה!
כשאמרתישרבוב
לכל ילד שלך, התכוונתי לעתיד התאוריתי, כשיגידו לך בתור הורה לתת לילד רטלין
הרב כהנא..לכן הרופאים עוקבים עם ההורים והילדבת-עמי
אם זה טוב לא או לא..ואם לא חושבים מה לעשות במקום!!!!!

המלצה חמה!!!ב.ש.
לקרוא את הסיפור של עולם קטן על הריטלין!!!
אין לכם מושג כמה שזה נכון!!!
אם אני יצליח להשיג אני יעתיק אותו לפה.
חוץ מזהב.ש.
הייתי בשיעור של רב אחד לפני כמה זמן... לא קשור לבצפר...
הוא אמר שפעם מורים היו מחנכים!
היום הם יביאו לך ריטלין!
ד"אב.ש.
אני אחד שחי בעבר שמונה שנים(!) על ריטלין!
הבל הבלים אמר קהלת!!
במקום לחנך - ריטלין!
אינ שוב חוזר וממליץ לקרוא את הסיפור מעולם קטן ואם אני יצליח להשיג אותו אני בעז"ה יביא אותו לפה.
זה ממש לא נכון!עמית-טליה
פעם מורים היו מעיפים ילדים כאלה!
היום הם מתמודדים והילדים האלה לא הופכים להיות רגועים ושלוים
הם עדיין על קוצים ועדיין קצת מתקשים
אבל גם המורים צריכים עזרה!

מדינת ישראל היא המדינה השלישית בעולם עם העומס בכיתות!
מורים מתמודדים עם 35-40 תלמידים בכיתה!
זה טירוף
תחשבו שחוץ מזה להתמודד עם עוד 10 היפראקטיבים או 10 נורא איטיים זה להרוס לכולם.

אנחנו לא מדברים כאן על ילדים קצת שובבים
אנחנו מדברים על ילדים עם חוסר יכולת לשבת שעה שלמה
על ילדים שלא מצליחים להתרכז
ילדים שבלי ריטלין יטפסו על שולחנות ויהרסו את הכיתה.

תסתכלו ממבט עיניים אחר
הייתם רוצים שהילד שלכם ילמד בכיתה שיש תלמידים כאלה?
הייתם רוצים שהילד שלכם יתעכב כ"כ הרבה בלימוד בגלל כאלה?
 צריך להסתכל על כל ההיבטים
בטוחני שעוד כמה שנים שתיהיו כבר אתם קרובים למקום של מחנך תסתכלו על הריטלין באור אחר לגמרי.
הילדים של בחייםי לא יקחו ריטלין גם אם זה יהיה תלויהרב כהנא צדק
בזה שהם יעופו מהלימודים!!!!!
לבת עמי לכן  המציאו את קונצרטה 32 ו15הרב כהנא צדק
עברתי הכל!!!!!
טבעי לא טבעי אם תופעות בלי טופעות ה-כ-ל רעל!!!!!!!!!!
הרופא לא מסתכל על דימוי וכ'ו הוא מנסה לצמצם  תופעות לוואי וכשלא הולך אז לא...
רק רציתי להעיראנונימי (פותח)
שרטלין זה דבר שמשפיע על כל אחד בצורה שונה.
אני אישית לוקחת רטלין ולי זה מאוד עוזר.
אבל ברור שלא לכולם, לכן, אין טעם להגיד למישהוא אחר "תפסיק לקחת, אתה לא יודע מה זה עשה לי ", כי יש מצב שעליו זה עובד מצוין, ויש מצב שלא, את זה הוא יברר עם הרופא שרשם לו רטלין.
ובכלל, אין טעם לתת דוגמאות,כי יש אנשים שזה יכול לעזור להם מאוד.
רטלין זו תרופה שפועלת כבר 70 שנה ויש לה נסיון רב, כל אחד לפי המקרה שלו.

סבבה..[או שלא..] אז כנראה הרופא לא משו ולך ממש אבלבת-עמי
ממש לא מתאים ריטלין!!!או כל דדבר טבעי אחר...
פסדר..אני לא ממש בקיאה בדברים האלה..אני יודעת על עצמי שזה ממש עוזר לי..
ואני אומרת שלמישזה לא מתאים ולא עוזר -אלא להפך ודוחפים לו בפה שיסתום ושלא ירעיש -אז זה ממש ממש לא בסדר!!מה אני יגיד לך?!
אצל הרוב זה משפיע כמו אצליהרב כהנא צדק
אבל מלעשות מעדיפים להסתכל על מיעוט כמוך..
אז מה אני אמורה לומר בעצם?...בת-עמיאחרונה
פסדר...אז לי זה טוב ולאחרים זה לא..
ככה זה, פשוט למי שזה לא מתאים  שיצמא דרכים אחרות..אני לא מבינה בזה!!!

זההוו!!ח-פ-ר-נ-ו-!!
פורום 101מקפיצים נטושים

נראלי היה צריך להיות פורום שמעודד לחזרות.

רק מציע

==אנונימי (פותח)

אבאלה 

אני צריכה עזרה 

מאוחר ויש מלא דברים מחר

וצריך לקום מוקדם

וחזרתי לכאן אחרי שנה ברוכשם 

וזה כואב אני רוצה להתקדם,אני ככ רוצה

מרגיש קיר

הייתי בטוחה שאחרי הפסח הזה אני פשוט יצא ויחזור לעצמי

ויחייה באמת

עם כל העוצמות

תאמת אבאלה פשוט צעק לי

וזה כבר עבר תצעקות,זה היה ממש דחיפה 

הוא צעק וסימן שאנלא יוותר

שאני יחייה עם כל העוצמות שלי

שאני יבחר מי אני רוצה להיות ויחייה אתזה כל כוליייי

לעלות שלב באמונה זה מה שהיה לי בראש 

חח שירות ביטחון כללי אשקרה טאטע הייתי בשיגעון וזה הגיע מנקודה שהתחלתי לא לשמוח במה שיש לי

ולראות את מה שחסר. והרי אנחנו לא יכולים להבין תעולם וגם לא מצופה מימנו

וגועלד השיר השיר הזה 

ספר לי שהוא יבוא וילחש לי איך כל מה שעברתי לא היה סתם 

תבטיח שהוא יבוא ויסביר לי שכל מה שעברתי לא היה סתם לא היה סתם

..אנונימי (פותח)

לא היה סתם.לא היה סתם גועלד השיר הזה בלופים

איזה תקופה מטורפת תרתי משמע והשיר הזה ליווה אותי כל הפסח הזה

גם בדיוק יצא אז כל הזמן השמיעו ואתו

והייתי בטוחה שכל שיר ברדיו וכל מה שאומרים- מכוון אלי גוועלד ממש

רק אתמול הכל סגר עלי הכל נפל

וברחתי לשדות ,הגוף שורף הכל גדול עליי 

ליבי עייף

ושבעתי ניסיונות שבעתי נסיונות

ושוב אקום ארוץ לעבר השקיעה

התרגלתי כך לחיות להתרצות

מילים כלכך מדויקות אבאלה

פשוט איפה בן אדם יכול להיות- שהוא מתחיל להחזיק לנסות להחזיק הכל בידיים שלו-

ועם מנסים לסחוב לבד את הכל פשוט נופלים כי זה לא לגודל שלנו - אבאלה סוחב הכל איתנו וגם אותנו

ואנחנו כמו ילד קטן שמתעקש לסחוב משו כבד שאבא רוצה לסחוב ובסוף אבא נותן לו לנסות לסחוב לבד כמובן שמנסה לעזור והילד מתעקש

ואז הילד נופל ככה בדיוק אנחנו מתנהגים-אין לנו יכולות להכיל תעולם את החיים להבין יותר נכון

כלכך ניסיתי להבין ולהיות בשליטה וגם לא צריך להבין את אשר פשוט אין ביכולתנו להבין ולנסות כלכך חזק לאחוז להיות בשליטה להבין..

וואו פשוט חסדים על הנפילה הזאת זה היה הכי כואב אבל זה היה כלכך קריאת כיוון מאבא באמת שאחרי המקרה הה

אז היתה לי התעוררות כמו אחרי מוות קליני באמת ככה הרגשתי

אבל זה כלכך שורף - שאחרי שנפלו לי כל האסימונים והבנתי שהכל היה דמיונות 

אז הבנתי שאבא רוצה אותי.חייה פה עם כל העוצמות -רוצה אותי.פה.חייה. רוצה דווקא אותי-את כוליי

והייתי בטוחה שאני הולכת על זה עד הסוף להיות פה פשוט להיות בעולם הזה לכבודו בהכי פשטות

אבל--

הכל תהליך שמשהו היה אמיתי הוא בא לאט.. וזה באמת לאט (ולא כתבתי ישר-אוף וזה מראה שהיתה כאן דרך..)

וזה כואב

כל הזמן לא מסופקת

לאן ניברח אבאלה לאן? מכל הרע הזה.שבורחים אליו.ואני יודעת שזה דופק ויעשה לי רע.

אבל אין תדבר הזה שמחזיק - שבישבילו מתגברים

וצריךוצריך ורוצים רוצים לברוח להתחיל הכל מחדשאנונימי (פותח)

צריך לישון

ולהיות ילדה גדולה

אני ממש רציתי להיות כזאת

אבל עכשיו שצריך היאוש הזה

למה הוא בא

נשרף לו עוד יום

בעעע

אני צכה שיתפללו עלי

אנלא מצליחה להתפלל

אולי בגלל המחשב הזה

אוף זה לא קשור כל ההתנהלות שלי מבולגנת 

וכולם מתחתנים וזה בכלל לא קשור עכשיו כי שקודם היה לי טוב עם עצמי קלשאתי אבל המציאות

להאיר לזרוחאנונימי (פותח)
..אנונימי (פותח)

אם מישו קרא שיגיב..

..אנונימי (פותח)אחרונה

למה העניים הטהורות שלי כבר לא

אוף 

ללכת על ה' עד הסוף להתעקש פשוט להתעקש

איכ באמת אנלא רוצה את זה פשוט לא!

אני במצבלא משנהה
וואלה ומצאתי אחלה מוזיקה 
לא בטוח שמתאים לכולם. מי יודע מדוע ולמהלא משנהה
לובשת הזברה פיצ'מה ? לא.

למה החיים קשים למה תינוקות מתים למה אני ער ואיזה שעה אני יקום מחר ועוד משהו למה נמשכים לבנות ולמה ככה למה הכל חייב להיות חיבור נסתר אחור באחור ולא רק במובן הפיזי למה בצורה כוחנית למה צריך את הצורה הזאת של חיבור אה ואם אין ילדים אז למה עדין יש רצון ליחסים כאלה אבא אני מבין שצריך פה מעשה יחודי מעיין ויפך באפיו סוג של הבעת אמון וקשר הדדי מטורף כזה באשתי ובחיים זה מטריף אם כל זה אני עדין לא יודע ותחשוב שזה גם בלי מה שמעל האמון והקשר זה גם העניין הסגולי  המקיף  שמעל מעין גן עדן לא יתבוששו לכן לא עלינו מגיע שם פוטנציאל הרס עצום של פגיעה באחר וניצול וגם פגיעה עצמית שפוגעת באחר באופן קצת אחר אבא תודה נ נח

אם יש פה עוד אנשים שרושמים אז תגיבולא משנהה
ואני אמחק
אני לא רושמת אבל כן קוראתעשב לימון
טובלא משנההאחרונה
כשהלב כואב זה לא כי הוא נשבראנונימי (פותח)
הוא רק נזכר בכל מה שעבר
..אנונימי (פותח)

תצאי מיזה ילדה בבקשה בישבילי

אל תכנסי לזה שוב 

זה מתוק בכאילו

הכאב הזה

ואת לא רוצה להיות שם לבד נכון?

טאטע שתדע שאנלא רוצה אתזה

לא!!!

אז שנדבר עלזה קצת?אנונימי (פותח)אחרונה

אוקיי

אז עד שהיה לי קצת טוב בלב

והצלחתי לא להיכנס  לכאן

ממכר וסוחף בטרוף

וגם טאטע למה איפשר פשוט להתמקד במה שקורה עכשיו בלי להיסחף לסטנות כאלה קטנות מפעם שעושות אוצ בלב

וככ כואב

ופשוט לחיות אותך ותעכשיו

ודי במאת שאני צריכה חברה טובהטובה שנתלהב ביחד על טאטע ונבכה ביחד שכואב ונצעקקק לה' בתוך האוצצ הזה של העולם

ואני יחפור לה והיא לי

כן אני צכה בן אדם לידיי

זה תכונה שטאטע נתן הרבה בשביל שאני ירצה להתחתן

בן אדם ליידך שהוא שלך ואתה שלו

ואתם ביחד

ואני ככ קטנה וזה כואב

כי אתה מרגיש שיש לך מלא כח

וגם קוצים

ופשוט מגבילים אותך ברמה שכבר לא צריך להגביל

בסהכ יש לי רצונות טובים וטהורים

וזה קשה להיות בכורה להורים לחוצים שחיכו לך מלא שנים ואז שבאת אז הם חונקים קצת

תאמת שההרגשה הזאת של החנק כבר למדתי להעיף 

וזהו עכשיו זה תלוי בי

וגם הם קצת שיחררו אבל רק בנושא של להיות באולפנה

מעבר לא

אין לישון אצל חברות

ולא שום גבעה 

והנפש שלי צריכה את זה

זה פשוט וואו איך שהם שחכו תהרגשות שהיו להם שנה שעברה שהגיע משטרה הביתה

ושנסעתי למלא מקומות ולא אמרתי יענו ברחתי באלגנטיות

ואת כל השעקות שלה והלחץ 

ושהם צריכים לשחרר קצת כי כבר עברתי תגיל שאפשר להגיד לא לצאת מהבית

והם שחכו ממש

ומה שמעניין אותם או יותר נכון את אמא

זה הבגרות

והמתכונות

והמתמטיקה.

ופה זה נגמר

ויאוו זה מחרפן לי תשכל תסתכלי עלזה שהבת שלך בבית מוציע תמיץ של עצמה בשביל כלב אותך לדבר יפה להיות מדריכה טובה להיות אחות טובה חברה טובה בלימודים להצליח והיא לא מבינה שזה פשוט קשהה לא יודעת למה זה ככה אבל אני צריכה מלא דיבור עם אנשי לב וניגונים ולימודים ככה משיבת נפש וכאלה ועם לא אז באמת שאני נחנקת ומחפשת במקומות שלא בישבילי.

וכעע אני צכה אש והתלהבות ולצעוק לטאטע ולנגן מלא ולילמוד מלא קודש 

כי זה מה שמחייה אותי

אז למה להכניס אותי לקופה ככ קטנה ולהגיד לי זה לא הזמן להוציא את הכוחות על הדברים האלה

עכשיו תוציא אותם על הלימודים שזה מתמטיקה ועאנגלית ועוד מקצעות מפגרים

אינלי בעיה עם הקודש בכיף כל היום נלמד תורה אבל אני בתור בת לא ירדתי לפה בשביל לשרוף שעות ולשבור תראש ושירדו לי דמעות כי אנלא מבינה מתמטיקה נראה לך הגיוני ריבונו של עולם באמת תגיד לי למה הורדת אותיי

למה???????????????...

מתחשק לי לקפוץ לעוד 8 חודשיםאנונימי (פותח)

מה יהיה אז?

אני אהיה לקראת לידה בעזרת ה', או אחריה.

נגור במושב, בבית קרקע, בדרום

או במקום אחר

אבל תהיה לנו פרטיות וחיבור לאדמה כמו שאני רוצה

והאחים שלי יתארסו/ יתחתנו

ואח שלי ילך לישיבה קטנה

והקטנים יגדלו ממש

ואמא תהיה יותר. אולי

ואחים שלו יגדלו סוף סוף בנפש

וילכו למקומות בעצמם ולא במונית פרטית

וסבא וסבתא אולי יעברו דירה,

אולי כמה מהם אפילו

ואולי אני אלמד משהו.

אפילו קצר, אפילו במחשב.

להתקדם

ואולי אני סוף סוף אעזוב את העבודה הטובה שלי

ואלך להקים חנות ספרים כמו שתמיד חלמתי

או לכתוב ספר מתח למבוגרים

או לעבוד בהוצאה לאור

או משהו דומה

כן

בשמונה חודשים אפשר להספיק הרבה

ואפשר גם לא להספיק כלום.

..אנונימי (פותח)

זה הכי שווה שבסוף לא חפרו לי לאכול במדורה.מזל ששכחו.אשכרה ניצלתי מהזום הזה שהיא רצתה לעשות עליי.היא קוף פשוט אבאלה.אבל אשכרה בלילה אכלתי תפוח שלם והיום בבוקר שתיתי קפה.פף.נראלי השמנתי.ואני שמנה אבאלה ולא באלי עליי.איכ איכ איכ ואין תיאבון בכלל אז מה הקשר.ונראלי בעצם הבנתי את העניין- זה הכל ביחד.גם דיכאון שגורם לחוסר תיאבון וגם הפרעת אכילה.ולמה יש דבר כזה אוכל למה.והיא שאלה אותי אם האוכל טעים אצלם וכזה..

מה אני אגיד?שאני לא אוכלת?ובכלל אוכל זה לא התחום.לפעמים אני כן אוכלת אבל זה בעיה.מהשורש.ואוף אני באמת לא רוצה לאכול בכלל ומציק שהם מעירים אותי כל הזמן רק בשביל לאכול.זה פיזית מציק.אני בעצם אוכלת המון.דיי אני מבולבלת ולאידעת.כל דבר שאני אוכלת זה כמו 75 אחוז שומן לפחות.ככה זה מרגיש ודיי זה מפחיד.מה קורה מה קורה.אני שונאת שמתעסקים לי בזה.ששש.וואי.אני בסדר וזהו.אבאלה אני פשוט שונאת אוכל.ותינוקת.אוף זה קשה מה שקורה.לא להתעסק.דיי.דיי.

..אנונימי (פותח)אחרונה

ממ נראלי בעצם זה לא קשור להפרעת אכילה.או שזה פשוט לא מאובחן?אוף לא ידעת.קשה שלא מובן.

אולי יעניין אותך