ב"ה
שלום לכולם
אני בת 30+ נשואה באושר ואמא לילדים השבח לא-ל.
עברתי חיים לא פשוטים עם אמא של שלא גידלה אותי. שנים שלא הבנתי מה הבעיה שלה, האמת לא יכולתי להאמין שיש עוד מישהו כמוה.
רק בדרך לא דרך ולאחר נבירה בנושא- הצלחתי לחבר את כל החתיכות של חיי ולהבין שיש לה הפרעת אישיות. לדעתי מסוג היסטריוני.
מלבד זה שהיא מעולם לא היתה פנויה להיות אמא, היא עד היום באופן מעוות מתחרה איתי כביכול על תשומת לב, ומנסה באופנים שונים לסכסך ביני לבין אנשים ולהוכיח לי ולעולם שוב ושוב עד כמה אני נוראית. לצערי אמא שלי האויבת הכי גדולה שלי- מעוות וחולני עד כמה ש זה נשמע.
ברוך השם למרות זה בניתי את עצמי בניתי משפחה מאושרת וקריירה מוצלחת וקהילה חמה סביב.
לפני כמה ימים החלטתי באופן סופי לנתק איתה את הקשר לאחר התוודעות לשורת מסרים מזעזעים ושקרים בוטים שהיא היתה נוהגת לשלוח עליי.
פשוט אני רואה שהאישיות שלה מאיימת להרוס לי כל חלקה טובה בחיים והחלטתי לשים לזה סוף ולנתק את הקשר סופית.
מה אני שואלת?
1. מישהו מכיר מטפל שמומחה בנושא בכדי שאוכל לעבור תהליך של בירור ולהבין עם מה התמודדתי כל השנים?
2. אם למישהו יש נסיון דומה לשלי אשמח להכיר ולשתף.
3. הסוגיה העומדת לפתחי היא איך לתווך לילדים על הניתוק שלהם הפתאומי מסבתא - היא היתה מגיעה פעם בשבועיים אך היא אישיות דומיננטית. הילדים לא גדולים במיוחד- גילאי יסודי .
כל עצה טובה תתקבל בברכה