שאלה למחשבה;האריאלניקהנאמן
אקדים ואומר שמצב סניפי הבנים בתנועה בכי רע, ז"א; אין מדריכים אין חניכים ואין רצון להתקדם. איך לדעתכם אפשר להעלות את סניפי הבנים בתנועת אריאל על דרך המלך (ה' הוא המלך!) ובאמת לתקן שנים של זילזול מצד כמה וכמה צוותי הנא"ר, קומונרים ומדריכים לא רציניים?
שני מישורים:עוזיה
א. המדריך הקטן. מדריך/קומונר שישקיע בסניף שלו וימלא את החסכים שיש להם - בין אם זה בגלל סמינריונים לא סדירים ובין אם זה בגלל ההנא"ר.

ב. הבוגר המצוי - במקום לנסות להקים גרעין חב"ג או לקטר על איך שטל שמים נראה, ללמוד איך לדבר ולהתחיל לסייע בשיפור מצב הסמינריונים, וגם מידי פעם (בהתנדבות!) אפשר ליזום יחד עם קומונר או שניים יום עיון קטן או הרצאה, לשניים-שלושה סניפים סמוכים. מי שיש לו ידע, שיעביר אותו הלאה.

טיפולים מהראש בדרך כלל לא עוזרים.

עוזיה.

וואי עדי כדי כך?שמחה ואמונה
בס"ד

תסביר אולי מה המניעים של המדריכים לא להיות מדריכים ומה המניע של החניכים לא להיות חניכים בתנועה..
מה זה בגלל שאין בנות?? כי אם כן אז זה  דיי בעייתי..
אבל אם בגלל שאין להם כח או משהו.. על זה אפשר לעבוד, לנסות לדרבן או משהו..

וואי, אצל הבנות המצב לא כזה!!!!סמיילי!
אם את שואלת זה אומר שאת לא יודעת כמה המצב גרועהאריאלניקהנאמן
אצל הבנים, ממש בשפל המדרגה...
או קיי, עכשיו עלית על הבעיה,האריאלניקהנאמן
אני רוצה להיות חלק מצוות הסמינריון!!!! השאלה אם ההנא"ר מעוניינת  לצאת מהבוץ העמוק שהכניסו את סניפי הבנים אליו כל שנה נפתחיפ כמה סניפים ונסגרים כפול!! אני די בטוח שרבני התנועה כלל לא מודעים למצב המדרדר שלתנועה... וכדי להשפיע ודברתי עם כמה וכמה בוגרים רציניים, שרוצים, ואנחנו מרגישים, שבאמת אם יתנו לנו את הבמה, בעז"ה נוכל להשפיע לטובה על התנועה.

ובנוגע למדריך הקטן, זה תלוי ע"פ רוב במדריכים שלו, אם הם היו רציניים אז גם הוא יהיה רציני, וזה תלוי במדריכים שלהם, ככה שזה מן מעגל קסמים כזה שצריך איזה מדריך\קומונר רציני שישבור אותו.
השאלה היא..שמחה ואמונה
בס"ד
אם אני אישית יכולה לעזור..
כי ת'כלס זאת הבעיה של הבנים.. אני לא יכולה לבוא לבנים ולנסות להביא אותם  לסניף.. זה עניין של הבנים..
מישהו ביקש ממך?האריאלניקהנאמן
נכון זו בעיה שלבנים וההנא"ר ושניהם יחדיו צריכים לפתור אותה. לא ביקשתי שהבנות יפתרו את הבעיה... ההודעה שלי מכוונת לעוזיא
הלו הלו בלי מכות.. כן? !~אהרלה~!נתניה
עבר עריכה על ידי !~אהרלה~!נתניה בתאריך כ"ב אייר תשס"ט 23:28
דניאל, תרים טלפון ליאיר נעמן, הוא מחפש אנשים לסמינריון הדרכה הקרוב.

אתה מוזמן.
מה הטל' שלו?האריאלניקהנאמן
הוא אמר בשבת חב"ב שהוא לא יהיה בסמינריון...
נשלח באישי. בהצלחה!!~אהרלה~!נתניה
וואי לקחת קשה...שמחה ואמונה
מחילה אם נפגעת...האריאלניקהנאמן
אוראלי- אוהבים אותך!!! אל תעלבי ממנו..!!! חחחהודיה...=)
ד נ י א ל ! ! !*^שלמה-בת-ים^*
שאלה לי אליך, היה שירשור שפתחת בפורום הזה והוא לא מדבר על "אזלת יד של הנהלה ארצית"? תפסיק לחשוב על זה כל הזמן, אני לא יודע על מה אתה מדבר, יש לנו אחלה סניפים בתנועה(בנים כמובן) שמתפקדים מעולה!! קל להסתכל על הצד הרע כל הזמן, חצי הכוס הריקה, אתה פשוט רוצה לפתוח שירשור שמוזכרת בו ההנא"ר לשימצה ואתה שם כיסוי על זה של סיפור שלא היה ולא נברא(לפחות כמו שאתה סיפרת)דיי לדבר על ההנא"ר! כ"כ כואב לך- תתחיל לפעול בשטח, לא דיבורים שהם בכלל הוצאת שם רע! תלך להנהלה- דבר עם האחראים, תראה איפה אפשר לעזור.
תראה אני לא אומר שאין לנו בעיות בתנועה, יש, אבל למה להסתכל על החצי הריק? ההנהלה שלנו(אולי אתה לא יודע) משקיעים המון המון המון בקומונרים, מדריכים, רכזים, חשוב להם שהתנועה תצליח, חשוב להם ש"סניפי הבנים המקופחים" ימשיכו לתפקד כראוי, אז אם אתה רוצה ומוכן לעזור, יאללה, מחכים לך!

בידידות, שלמה.
אז או שאתה לא מכיר את מצב הסניפים, או שאתה נאיבי.האריאלניקהנאמן
בכל מקרה מצב סניפי הבנים אינו בכי טוב.
לדוג';  אין סניף פג"ז בנים בתנועה, סניף עלי בנים גם נסגר, שניים מסניפי הבנים הגדולים שלתנועה לא מרגישים קשורים לתנועה בגרוש, לסניפי הבנים הקטנים חסרים באופן תמידי - חניכים\מדריכים\קומונרים, רוב ככל הבוגרים (בין בנים ובין בנות) בתנועה שהיו קשורים באיזה שהוא אופן להנא"ר, יצאו פגועים עד עימקי נשמתם, מהתייחסות מזלזלת, והכי מעצבן שסניפים שהולך להם די טוב לא שולחים חב"ב שיהיו מדריכי חוץ בסניפים הקטנים.  
אגב לא התכוונתי בכלל לפתוח שירשור נגד ההנא"רהאריאלניקהנאמן
אם תסתכל בהודעה הראשית תראה שזה רק סניף בתוך כל הבעיות, זה אפילו לא דבר עיקרי, חבל לתפוס את התפל ולעזוב את העיקר, שזה לעזור לסניפי הבנים
הערה קטנה: גם המצב של סניפי בנות לא מזהיר*מוריה 2*
ואני אומרת את זה מתוך ידיעה ברורה. לצערי לחב"ב אין כ"כ חלק והשפעה בסניף(בסניף שלי לפחות).
אני אומרת לפחות על עצמי שאני כן עושה השתדלות בשבתות שאני כבר נמצאת בבית להגיע לפעולות, להעביר פעולות, לדבר עם מדריכות וכו'.
 אבל מה לעשות ש: א. המקום של החב"ב הוא רק בפעולות ב. הזמן עושה את שלו, מטבע הדבריםש בת שבשרות לאומי נמצאת יותר בחוץ מאשר בבית. ב. לימודים דורשים הרבה יותר השקעה וזה בא כמובן על חשבון הסניף. ג. עד שבת באה לבית שלה היא רוצה להיות בבית! 
לכן דניאל, אני לא אומרת את זה כדי לייאש אבל בין שזה המצב וכמה אולי זה לא יהיה לך נעים לקרוא. אבל זאת אמריה שיש בה צדק מסויים(לא אמרתי שאני מסכימה איתה) יש שלב שהניף זה לא כל החיים ויש שלב שזה נגמר.   
איזה כיף שכולם עונים לי באותה צורההאריאלניקהנאמן
'דניאל הסניף זה לא הכל בחיים' וכו וכד'. טוב אז קודם כל לא אמרתי שהסניף הוא הכל, ולא אמרתי שצריך להשקיע את כל מרצנו בסניף. אבל יש הרבה בעיות שעל חב"ג לפתור, כי אאת אף אחד זה לא מעניין חוץ מהחב"ג.

ומוריה לצערי, הבעיות של סניפי הבנות לא מתקרבות לבעיות סניפי הבנים, את מדברת על חב"ב שלא פועל, טוב הלוואי וזו תהיה הבעיה הכי גדולה שלסניפי הבנים. הבעיות בסניפי הבנים הרבה יותר גרועות ורציניות...
לא לא לא*מוריה 2*
אמרתי את זה ואני אומר לך שוב. ברור שזה לא מתקרב לרמה הזאת אבל סניפים כן נסגרים! אני אומרת לך את זה מתוך ידיעה. אניאומרת לך את זה בתור אחת שבדקה קומונה!!! המצב על הפנים! אז ברוך ה' הסניפים יותר מחזיקים בזות זה שלא כל המדריכות באופנה עם פנימיה וגם כי הן משקיעות אבל עובדה שזה לא מספיק.
אתה צודק שיש בעיות שצריך לפתור...אז מה אתה מציע? אין מקום לחב"ג בתנועה! ואם אתה שואל אותי עדיף שכל אחד יתמקד בסניף שלו.
 אולי לבנים יש יותר מקום בט"ש או בסמנריוני הדרכה וכד' אבל בפועל בנים בישיבה והם משתחררים אחת לשלוש שבועות הביתה ואלה שבצבא בכלל לא שומעים מהם שנה וחצי בצבא למה שלמישהו יהיה זמן לדברים האלה?!
קודם כל כדאי שנפסיק לחשוב בראש שלהאריאלניקהנאמן
'חב"ג - זה חייב להיות כמו בתנועה השנייה(...), כי אם זה לא זה, זה פשוט לא שווה' זה אני חושב ששורש הבעיה, אנשים לא משקיעים כי זה לא 'גדול כמו בתנועה השנייה', 'חשוב כמו אצלם' וכו' וכו'...אין בעיה שכל אחד יתמקד בסניף שלו, אבל צריך לזכור שזו תנועת נוער, לא אוסף סניפים הקשורים זה לזה ברפרוף, אם נתעסק רק ב'איך לפתור את הבעיה הספציפית שלסניף מסוים' ולא באיך להציל (ממש ככה! להציל!) את התנועה, אז חבל, כל לא יצליח. וכ"כ חבל שמתייאשים מראש...
אם זה מספיק חשוב לאותו בוגר, תהיי בטוחה שהוא ימצא זמן בשביל זה.. כמו שעוזיה מצא זמן (בעבר המאוד רחוק) להיות רכז חב"ב, כמו ששמעון הירש מצא זמן להעביר 4 סמינריוני הדרכה, כמו שקובי אייזן מצא זמן להיות רכז קומונה, ועוד רבים וטובים! ואם תשאלי -'איך היה להם זמן?' אז אענה שזה היה מספיק חשוב כדי שהם ישקיעו בזה.
לא אמרתי שכולם צריכים להיות כמותם, יש ב"ה רכז קומונה... אבל שכל אחד במה שהוא יכול לעזור במה שהוא יכול להשקיע ולהשפיע, שיעשה, ולא יגיד נו 'אין מקום לחב"ג בתנועה אז בואו כולנו נתייאש...' וכמו שאמר הרב נחמן 'אין יאוש בעולם כלל...'

דיברתי שבוע שעבר עם אחד הבוגרים החשובים בתנועה, ושאלתי אותו, האם אכפת לו מהסניף שלו הוא ענה לי 'ודאי, הרי למה התקשרתי אליך אם לא..' אז שאלתי אותו; 'האם הסניף שלך מוזכר בתפילות 3 פעמים ביום? האם אתה מתפלל על החניכים שלך, האם אתה מתפלל שה' ישלח סיעתא דשמיא למדריכים ולקומונר שהחליף אותך? כי אם לא כנראה שהסניף לא כ"כ חשוב כמו שנדמה...'

לא צריך שהבוגרים יהיו בפועל בסניף כל שבת, ההפך אולי לא צריך שהם יהיו כל שבת, אבל הסניף, ז"א החניכים המדריכים והקומונר, צריכים לדעת שיש להם גב; הבוגרים, ה''גב'' הזה לומד בשבילם תורה, מתפלל בשבילם ומוכן לעזור כשאפשר, ה"גב" הזה, כבחורי ישיבות גם צריך לדאוג, מרחוק כמובן, אך לדאוג באופן עקבי שהסניף ממשיך והולך ועולה בדרך התורה. אם זה ע"י התעניינות בחניכים, ע"י העברת פעולות ושחא"שים עם המדריכים. כשהסניף יודע את זה, וכשהסניף מודע ל"גב" הזה התפעול שלו הרב יותר טוב...
זה יותר מורכב ממה שאתה חושב. אבל בגדול מסכימה.*מוריה 2*
אבל אצל הבנות זה שונה.
יש סניפים של בנות שאכן עומדים להסגרשוברת גלים
בע"ה

וההנהלה לא בדיוק עוזרת להם. בהחלט לא.

זה שלא שומעים על אותם סניפים ומעדיפים להתרברב בסניפים הגדולים והמוצלחים של הבנות זה לא אומר שכל סניפי הבנות ככה.
לצערי הרב..

וכך, במקום לחזק את הסניפים החלשים מחזקים את החזקים. [ע"י שליחת קומונריות למשל?...]

המצב קשה מאוד ואני לא יכולה לעשות כלום בנידון.

דעתי...tomerittal
לה"ו

דבר ראשון באמת אפשר לראות את רוב סניפי הבנים שב"ה הולך להם טוב..
לענ"ד, בכ"ז יש יותר בעיה בסניפי בנים כי רוב המדריכים לומדים בפנימיות, כך שיש להם פחות נגישות לסניף, והם פחות חושבים על השבט שלהם וכנ"ל על הסניף.. ממש אי אפשר להאשים את אותם מדריכים. הם נמצאים במציאות שהם די מנותקים מהעיר שלהם..
השאלה איך בכ"ז לפתור את זה.
ואתה בכלל ...האריאלניקהנאמן
אי אפשר להאשים את המדריכים בזה שהם לא רציניים?!??!?!? אפשר גם אפשר, למדריכים אין תירוצים אם הם לא משקיעים... זה שהם לומדים בפנימיות זו לא בעיה בכלל.
הם יכולים ללכת להנא"ר ולבקש החזרי נסיעות, הם לא עושים את זה כי לא אכפת להם מהחניכים ומהתנועה. והם חייבים להשתפר (דווקא זה לא כ"כ נורא)
דניאל...tomerittal
אני לא זכיתי ללמוד בישיבה פנימיה, אז שאני לא מכיר את המצב..
אבל... מדריכים סיפרו לי שכשהם נמצאים שמה, רחוק, הם פחות קשורים לסניף. זה לא רק הקטע של הנסיעות.. זה גם כמה זמן יוצא להם לחשוב על השבט שהם בבית, וכמה שהם בישיבה. ואתה צודק -זאת בעיה.
אולי טעיתי.. לפחות אני לא יכול לשפוט אותם, אבל אני ממש יכול להבין אותם.

בתוספת לתגובה-פגזניקית גאה!
אני מעלה שאלה-
אם המדריכים האלה כ"כ עסוקים, למה הם בכלל נכנסים להדרכה?
הדרכה זה לא הפנינג, זה לא מתי שנוח, מתי שיוצא וכו'.
אם אתה מדריך, אתה לוקח על עצמך שלישי-שבת בסניף? להשקיע בחניכים? חוץ מפעולות טכניות גם לדבר איתם אחרי זה, להתעניין בהם, לעשות איתם פעיליות?
אם אתה לא בקטעים, ויהיו הסיבות אשר יהיו-אל תכנס להדרכה.
אני לא חלילה מזלזלת בבני הישבות שלומדים, באמת שלא. פשוט שאם מלכתחילה הם יודעים שהם לא יכולים, לא מסוגלים וכו', אז מלכתחילה לא להיכנס.
מה הקטע? להיכנס לשבט ולבוא פעם בשלושה שבועות?
בין הדברים שהכי חשובים בסניף זה קביעות.
אין דבר כזה לא לבוא לסניף פתאום.
יש שלישי שבת, אז תבוא שלישי שבת.
קרה מקרה ואתה לא יכול? תשיג מחליף.

לא באתי לתקוף אף אחד ספציפית. סתם נגד התופעה הזו, שכ"כ מפריעה לתפקוד הסניף..

בצלב"א.

כי אז לא י'היו מדריכים.הסנה-בוער
לה"ו
וכאן אנחנו נכנסים לשאלה האם עדיך שי'הי'ה סניף מקרטע או שלא י'הי'ה בכלל.
זה מה שרציתי למשוך.. תשובות?פגזניקית גאה!
מותר לי להעיר משהו?משה
אני חושב שהבעיה עם הבנים היא שבאופן כללי הם מבלים יותר שעות בישיבות. לפני כמה שנים ראיתי מחקר של משרד החינוך שקובע שבני הישיבות התיכוניות הם ה"מבריזנים" הגדולים ביותר בתחום מערכת החינוך. באופן טבעי בנות לומדות פחות שעות ומקבלות יותר זמן לתחביבים כמו הסניף.

אני תוהה אם מדריכים בפנימיות (כמו המד"ש של אחי, אאל"ט) הם מדריכים "לא רציניים", או שהם פשוט מוצפים ב-1001 דברים אחרים על הראש, ומאויימים בזריקה מהישיבה על הברזות מעבר למה שהם מבריזים גם ככה.

וזה בלי להיכנס לענייני התנועה עצמה (אותם אני לא מכיר, מתוקף העובדה שאין לי כל קשר אליה), ולשיקולים נוספים שמביאים אנשים להגיע לסניפים בתנועות אחרות או במקומות אחרים.
חברים, השירשור הזה, לשם שינו,!~אהרלה~!נתניה
עבר עריכה על ידי !~אהרלה~!נתניה בתאריך כ"ג אייר תשס"ט 03:37
התחיל יפה, אנא מכם, חוסו עלינו, ואל תהפכו אותו לעוד שירשור סרק.

אם מישהו רוצה להגיב עיניינית, אז בבקשה שיעשה את זה. תודה.

אם לא, אז שיוותר מראש.

חן חן.

שבוע מתוקק!!
קומונרים בשכר.פלספנית
לא יעיל. נוסה ללא הצלחה באריאל ובבנ"ע.עוזיהאחרונה
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך