אני מוכן להתחשב שאלוקים וללכת לקראתו בנושאי מצוות אבל אני הבעלים הבלעדי על עצמי
כן, זה פתיח לדיון
פסידוניתד' הוא אבא שלנו
המצוות הן לטובתנו
הוא נתן לנו את המצוות כדי לשמור עלינו (ונראה לי גם כדי שיהיה ערך לחיינו )
לאדם יש בחירה חופשית , אף אחד לא הכריח אותך להשתעבד
נ.ב.
אני לא משלה את עצמי אני באמת מרגישה ככה
הפרשת חלה ותרומות ומעשרות נועדו כדי שאנשים יתנו משלהם לאלה שאין להם (או משהו כזה)
ובלי קשר המצוות האלו אמורות ללמד אותנו לתת
עובד ד' אמור לקיים מרצון את המצוות ולא להרגיש משועבד
אם אתה מרגיש ש"אמור זה רק שם של דג" , זה גם מקובל , לאדם יש בחירה חופשית
המצוות הן לא גחמות של איזה אליל , נכון שלא תמיד אנחנו מרגישים שיש היגיון במצוות , אבל הן באמת נועדו בשבילינו ולא נצטוו עלינו כדי שסתם נסבול ובכך לשעשע איזה מישהו
לכל אדם יש חוקים שעל פיהם הוא חי , אין דבר כזה אדם חופשי שלא מגביל את עצמו , אדם שלא עושה לעצמו כללים שלפיהם הוא הולך הוא בעצם אדם שמשועבד לגחמות שלו עצמו , כך שבסופו של דבר הוא לא ממש נקרא אדם חופשי
המצוות הן הכללים שלנו , לפיהן אנחנו חיים , יש להן יותר ערך מאשר סתם חוקים של אדם אחר כי הן ניתנו לנו ממלך מלכי המלכים שיודע באמת מה טוב לנו ומה לא
אני אדם חופשי שיש לו כללים ששומרים עליו ולא סתם כללים אלא מצוות שנצטוו עלינו מאת אבינו מלכינו , מצוות שמותאמות לנו , שנועדו באמת כדי שיהיה לנו טוב
תסדר את האי סדר הזה איך שבא לך
"לעבוד את עצמך" , זה לא עבודה זרה ?
ככה , כי אני אוהבת לעשות את זה למה
מצידי שיישלחו אותי לגיהנום אין לי בעיה עם זה
אני לא עושה דברים כדי לקבל טובות הנאה
הוא המלך היחיד שלנו
אתה יודע יש דבר כזה גם נתינים
אתה לא חייב להפוך אותנו לעבדים או משרתים
אם מישהו מרגיש שהוא עבד , אז הוא מעביד את עצמו , אף אחד לא ביקש ממנו להשתעבד
ל-ד' יש את המלאכים בתור עבדים או משרתים או איך שלא תקרא לזה
אנחנו לא העבדים האלה לנו יש את הרצון החופשי שלהם אין
"כי עבדי הם אשר הוצאתי מארץ מצרים"?
בו נראה אותך.
וגם אם זה נכון, הרי שגם במקרה שאתה דיברת עליו, יש מלך אחר מלבד האל, הרצונות שלך, כמו שכתבת "לשאול 'מי הוא האני שאתה רוצה שישלוט בעצמך' והתשובה המתבקשת זה הרצונות שלי" והם מלכים יותר גדולים, כי הרי הם המליכו את האל. הם "מלכי מלך מלכי המלכים". וממילא האמירה "אין לנו מלך אלא אתה" שגויה.
אבל פה זה להיפך, אתה בחרת בו למלך בגלל שזה תואם את הרצון העמוק שלך, וברגע שהוא יפסיק לתאום את הרצון העמוק שלך אז אתה כבר לא תמליך אותו. אתה מכניע אותו בפני הרצון.
לא יודע, לא נשמע לי מפליא במיוחד.
וחוץ מזה, הדרישה היא לא שהרצון שלך יהיה הרצון של המלך, אלא רק שבמקרה שהוא סותר את רצון המלך רצון המלך ינצח, זו דרישה קלה יותר.
ובאופן כללי הוא מלך די נדיב.
הוא נותן די הרבה מאוד חופש לעבדים שלו.
המיסים שלו נמוכים יחסית.
הוא לא נוהג להעניש באופן מידי את מי שעוברים על פקודותיו.
ועוד...
שאי אפשר להגיד שום מילה על האל, אלא רק לשלול. ולפיכח אי אפשר לומר מה מניעי האל במצווות שלו, אלא רק לעשות אותם.
חוני המעגל פינות
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד