שבועות בפתח..עטרת אור
תנו רעיונות מוצלחים לארוחות חלביות חגיגיות, גם לכאלה
שלא משתמשים במרגרינה ובהרבה קצפות שומניות.
נ.ב.
מתי אתם אוכלים את הארוחה החלבית?
חלביאנונימי (פותח)
פסטה חלבית מוקרמת,
 לזניה, בלינצ'ס,
 תפו"א בתנור מוקרמים(חלביים),
 פשטידה שעשויה מחציל קלוי, שכבת עגבניות מבושלות למחצה, מעליה בצל מטוגן, רוטב אדום (רסק, חצי שמנת, חלב ותבלינים-השמנת כ"כ מוסיפה לטובה-ממש הופתעתי) ומעל רביכה ולתנור- הכל כבר מבושל אז רק לראות שהרביכה מעל מוכנה. אויש,זה כזה מעדן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
בורקסים חלביים לסוגיהם,
 פיצה ביתית
, פתיתים עם חלב וחמאה שבצלחת מערבבים עם אשל(זה בעיני לא כ"כ חגיגי כי אנחנו אוכלים את זה לא.ערב קלילה), 
פשטידות חלביות(פטריות, בצל ושאר מיני........),
אטריות רחבות שבושלו במים ולאחר סינון מעבירים לקערה ומערבבים עם מלח, שמנת, אשל(האשל הוא די ה'כוכב' למרות שלאו קווקא שמים ממנו את הכמות הכי גדולה) וגבינה לבנה- טעייים, 
סלטים חסה עם שרי ומיץ לימון וזיתים וגבינות קשות.
מה עוד..........?
 
את החלבי אנחנו אוכליםאנונימי (פותח)
כנראה בערב ובבוקר, ורק בגלל שבשבת אנחנו אוכלים בערב ובבוקר רק בשרי אז זה יצא טוב השני- חצי חצי.........
(כי חג שבת צמודים... השנה).
זה נשמע טובעטרת אור
אפשר מתכון מדויק של פשטידת חצילים?
ועוד משהו שרוצה לדעת- איך מכינים תפו"א מוקרמים?
סליחה על הבורות...אנונימי (פותח)
כינוי חדש,
סליחה על הבורות אבל מה זה רביכה?
רביכהאנונימי (פותח)
זה פשוט ערבוב של מים עם קמח(שאפשר להוסיף לו מלח וא. מרק)שמבושל על האש והוא ממש שימושי,
להסמכת מרקים (כמו מרי תירס, פטריות, בצל) רוטב פטריות.
 את הרביכה יוצקים גם מעל העלי לזניה, לפני הרוטב האדום_כדי שלא יתייבשו)
את הרביכה גם אפשר לצקת מעל מוסקה כדי שתהיה שכבה נוספת כמו "מוקרם".
רביכה טובה גם להכנת דגים מצופים שכבה אדומה ורביכה חמצמצה.
יש לי גם רעיון למשהוא טעים...sopa20
לוקחים תפוחי אדמה אפשר לקלף אותם ואפשר לאחר הבישול לקלף אותם מבשלים מקלפים אותם חותכים לאורך את התפוחי אדמה וחופרים עם כף את האמצע שלהם לא עד הסוף כדי שלא יהרסו לאחר מכן מטגנים בצל ופטריות ואפשר להוסיף לזה קמח עם מים מעורבבים כדי לעבות את זה מערבבים הכל מוסיפים תבלינים וממלאים בתוך התפוחי אדמה במקום שיש חור לאחר מכן אפשר להוסיף מעל או רוטב חלבי או גבינה צהובה מגורדת או גם וגם למי שרוצה להשמין...או שאוהב
תהנו מההכנה קצת מנוס משאר העומס שיש על הראש
 
אצלנו חלבי זה בערב החג ובערב שבתכפרגניסטית
שאר הארוחות זה בשרי
מתכונים לשבועות: פשטידות ותוספותכלנית1
בואו נפתח שירשור מתכונים לשבועות. למען הסדר הטוב, כאן רק אוכל ובהמשך עוגות.
קיש בצל (על פי נירה רוסו)כלנית1

קיש בצל (נירה רוסו)

חמרים לבצק:
 11/2 כוס קמח
 1/2
גביע יוגורט
 1/2
חבילה מרגרינה
מעט מלח
הוראות הכנה:
לשים את הבצק בידיים או במעבד מזון

מרדדים ומרפדים תבנית בקוטר 25 ס"מ.
חמרים למלית:
 400 בצל חתוך (אפשר קפוא)
1
כף סוכר
100)
גרם חמאה(
 3
כפות אבקת מרק בצל
 4
כפות קמח
 3
ביצים טרופות
 2
יוגורט או שמנת  (אפשר דנובה)
מלח ופלפל
 30 גרם מרגרינה/שמן לטיגון
150
גרם גבינת קשקבל מגוררת
הוראות הכנה:
מאדים את הבצל במרגרינה/שמן זית עם כף סוכר. כשהבצל מזהיב, מוסיפים  חמאה.
כשהחמאה נמסה, מוסיפים קמח ואבקת מרק, מערבבים 2 דקות ומסירים מהאש.
מוסיפים ביצים ויוגורט/שמנת, מערבבים ומתבלים לפי הטעם.
יוצקים על הבצק. מפזרים למעלה את הגבינה המגוררת.
אופים כ-45 דקות בחום בינוני בתנור שחומם מראש, או עד שהקיש משחים

הרעיון של לאכול חלבידבי חיה
הגיע בגלל שהיהודים חזרו ממתן תורה (כמובן בבוקר/צהריים), והסתבר להם כי אסור להם לאכול ממה שהכינו קודם. היות והם קיבלו את כל הלכות כשרות וכו'. אז עד שהכשירו את הכלים, שחטו מחדש עפ"י כל הכללים וכו', הם אכלו חלבי!
(אני בטוחה שהם לא הכינו לזניה ותפו"א מוקרמים... אבל מה איכפת לי? אנחנו נהניםן!!!)
אבל כמובן שאני מחכה למירשמים המוצלחים שלכם להנות ולישם!
בעז"ה בהמשך אני אשים גם.
אפשר מתכון ללזניה חלבית?אנונימי (פותח)
תודה
תפו"א מוקרמיםאנונימי (פותח)
זה מתכון מגיסתי ועד כמה שזכור לי הוא מצויין.
 
10-12 תפו"א
לבשל במים חמים לרבע שעה בערך עד שהם קצת מתרככים. לקלף ולפרוס (לפרוסות לא דקות מידי).
לסנן את המים ולהעביר את התפו"א לתבנית.
רוטב שמנת:
2 כפות חמאה (אפשר מרגרינה)
2-3 כפות קמח
כוס חלב
מלח
כף א.מרק בצל
1 גביע שמנת חמוצה
פירורי לחם
קצת חמאה
תבלינים
 
לשים את החמאה בסיר, לאחר שזה מתחיל לרתוח שמים את הקמח ומערבבים עד שהקמח נבלע בחמאה. לערבב כל הזמן על אש נמוכה. כשזה נהיה עיסה אחת מוסיפים לאט לאט את החלב (תוך כדי ערבוב), ומערבבים מידי פעם על אש קטנה. מוסיפים את המלח (כמה שאתן אוהבות) ואבקת המרק וממשיכים לערבב עד שזה נהיה יותר סמיך. מכבים את האש, ומוסיפים את השמנת. מערבבים את הכל ושופכים על התפו"א. מפזרים מעל את פירורי הלחם ומעט מלח ופפריקה ועל זה מפזרים עוד כמה חתיכות קטנות של תמאה.
 
בהצלחה! בתאבון! חג שמח!
ועוד מתכונים לעצלניםיהודיה מא"י
אז קודם כל את התפו"א אדמה כדאי מאוד לקלוף ולחתוך לפני שמבשלים, חוסך זמן וגז.
והמתכון לעצלנים - אחרי שהתפו"א אדמה מתרככים מסננים ומעבירים לתבנית הגשה חסינת חום, מפזרים גבינה צהובה. מערבבים שמנת חמוצה, גבינה לבנה, אשל, קוטג' ושאר גבינות רכות (לא חייב כמה סוגים מספיק אחד, אבל לא רק קוטג') ביחד עם שמן זית, שום, פלפל לבן ומלח, שפוכים על התפו"א אדמה ולתנור, בחום גבוה עד שמזהיב. 
ואולי אני טועה, אבל נראה לי שגם במתכון למעלה צריך לשים בתנור. בכל מקרה כדאי גם בו לשים גבינה צהובה לפני הרוטב.
סליחה שכחתיאנונימי (פותח)
יהודיה את צודקת לא שמתי לב.
אכן צריך להכניס לתנור ולכבות כשזה מזהיב.
יום טוב.
ועוד תפו"א ...שלה שוב
אני גם מכירה מתכון קלאו יותר נכון מהיר...- ככתוב למעלה עדיף לבשל אותם קודם, לפרוס ולסדר בתבנית חסינת חום
מעל לשים פרוסות גבינ"צ. להכין כוס מים רותחים עם כף אבקת מרק בטעם עוף, פרווה כמובן,לשפוך מעל.
ומעל כל זה- שמנת לבישול (זאת עם הציור של הפטריות והברוקולי...) בתנור עד שמשחים.
 
וזהו. חוץ מזה אני ממש חושבת כל הזמן מה להכין, כי אצלנו זה ממש נדיר ארוחה חלבית וסוף סוף יש לי סיבה למסיבה,
רק שבעלי במילואים ואין לי מושג מה אבשל.
לבנתיים חשבתי רק על תפו"א שלמעלה, מלווחים ממולאים כמו פיצה, פשטידת תירס, סלט פסטה קר,אולי גם לחמניות זיתים.נמאס לי מלזאניה. מחפשת בנרות מה עוד (או יותר נכון באתרים...)
אם יהיה לי עוד רעיונות אכתוב.
תפו"א מוקרמים קלים ומצויינים!!!אנונימי (פותח)
פורסים פרוסות של תפו"א בתבנית, בנתיים מרתיחים בסיר  40 גרם מרגרינה, 5 כפות אבקת מרק פטריות, 2 כוסות חלב, חבילת שמנת מתוקה.(מחממים עד שרותח..)
שופכים על התפו"א, מכניסים לתנור מכוסה בנייר כסף, כעבור שעה ורבע מורידים את הנייר כסף ומפזרים גבינה צהובה, כעבור כ-שעה נוספת בודקים אם התפו"א רכים וסוגרים... זה יוצא פשוט מעדן!!!!
 
אפשרות ב': את הרוטב הנ"ל (בתוספת גבינה צהובה ששמים בסיום הרתיחה בסיר) שופכים כל ספגטי מוכן, קל מאוד וטעים מאוד!!!
 
בתאבון!!! 
חלות מיוחדותאנונימי (פותח)
ברכה מיוחדת לעשות חלות.
הזדמנות לקנות את הספרון "חוויה בהחלה" ולהינות מעשיית חלות בחוויה מיוחדת

ניתן להתרשם מהספרון באתר "חוויה בחלה"

http://havaya-bachala.co.il/

אצלנו כל שנה יש לזניהאנונימי (פותח)
אבל נמאס.
אז השנה החלטנו ללכת על קנלוני ממולא בגבינות וירק
אפשר את המתכון?clifford

היה לי מתכון לקנלוני ממולאים בגבינות ברוטב בשמל (או סתם רוטב לבן) ולצערי הרב הוא אבד לי. מישהו יכול לעזור בשחזור? ממש תודה רבה, זה די דחוף...

האם הילדים שלכם מוכנים אכול אוכל שהם לא מכירים?elerner
 כמה רעיונות..אנונימי (פותח)
בלינצ'ס ממולאים פטריות, בצל, תפו"א
עגבניות ממולאות גבינות.
גמבות ממולאות פסטה צינורות- חלבי.
ספגטי מוקרם.
פשטידה ללא הבצק של שכבות חצילים קלויים, עגבניות, בצל מטוגן, רוטב עגבניות חלבי ומעל רביכה.
בורקסים שונים.
בורקס גבינה בצורת שבלול מבצק פילאס-צ'וקור.
אטריות רחבות חלביות.
סלט חסה חלבי.
מרקים חלביים.
'כריכוני' בטטות מטוגנות בציפוי פריך ממולאות גבינה. וכו'.........
פרוסות קישואים אפויות מוקרמות בגבינה צהובה.
אוכלים בבוקר ו..מיסטר דוםאחרונה
ולתפריט...:
לזניה חלבית
פיצה
בורקסים (הכנו בבית)
פשטידת תירס
פשיטדת ירק
קינואה
מעדנים גבינות שוקו חלב..
עוגת גבינה עוגת ביסקוויטים וזהו?
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולדאחרונה

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך