אשמח לתובנות מחכמת ההמונים.. ![]()
בורכתי בשני ילדים מקסימים, בן חמש וחצי ובן ארבע וחצי. שניהם נוסעים על אופניים.
האופניים שלהם באותו גודל, את שניהם קיבלנו ב"ירושה" והן לא חדשות.
בזמן האחרון האופניים של הצעיר יותר נשחקו ממש (עברו עליהם כבר דיי הרבה ילדים למען האמת..) וקשה ליסוע עליהם
האופניים של הבכור במצב טוב מאוד- לא נראות חדשות אבל עובדות יופי..
בעיקרון, אנחנו רוצים לקנות לבכור אופניים חדשות, גדולות יותר (הוא כבר קצת גבוה לאופניים האלה בכל אופן) ולהעביר את האופניים שלו לצעיר יותר.
כמובן שזה יוצר מצב בעייתי כי הצעיר ירגיש "קיפוח".
ב"ה, אנחנו יכולים להשקיע את הסכום הזה ולקנות גם לצעיר אופניים חדשות. אבל
א. זה מרגיש לי ממש בזבוז של כסף, בזמן שיש לנו אופניים שעובדות טוב (אם כי לא נראות חדשות)
ב. אני תוהה לגבי הערך החינוכי של זה- כל דבר שאח שלך מקבל גם אתה צריך לקבל? ואיפה הערך לכסף?
כמובן שמצד שני קצת מרגיש לא טוב שהאח הבכור תמיד יתחדש באופניים והצעיר יירש ממנו את האופניים המשומשות.
אחרי שחשבתי וחשבתי וחשבתי עלה לי רעיון שאולי לאפשר לצעיר לבחור: בין לקבל את האופניים מאחיו ולהשתמש בכסף הזה כדי לקנות משהו אחר, לבין להשתמש בכסף הזה כדי לקנות אופניים חדשות
וככה לפחות לייצר איזשהו ערך לכסף. שיבין שכשמשתמשים בכסף למטרה א' אי אפשר להשתמש בו למטרה ב'.
השאלה היא, מה אפשר להציע לו לקנות- משהו שמצד אחד יהיה אטרקטיבי מספיק כדי לוותר על אופניים חדשות, ומצד שני לא ינקר עיניים יותר מדי- כדי שאח שלו לא יקנא
ואני מעדיפה משהו מוחשי, שנשאר, ולא איזשהו בילוי. כי כשיחלפו חודשיים מהבילוי ואח שלו עדיין יהיה עם אופניים חדשים הוא שוב יתחיל לקנא.
או שאולי יש איזה רעיון אחר לאיך לפתור את הענין הזה?
תודה לעונים, חתימה טובה לכולם.