נואשת קצת מהעצמאות של בני החמוד!דבי חיה
וואי אני בהלם איזה ילד (חמסה!)יוקטנה
הייתי עושה הכל כדי לא לסרס עצמאות מוקדמת, ואפילו לעודד. למשל, לשלוח אותו לקנות במכולת חלב ולחם בשביל הבית. כלומר, לנתב את זה לכיוון הרצוי
העניין עם ההסעה ממש לא ברור לי! אתם אמורים לקבל הסעה, וילד בגיל הזה אמור להגיע עד לפתח הגן בהסעה! זה עניין לברור עם המועצה שלכם! אולי הנהג מתעצל ומקצר?! איזה פחד! זה בכלל לא נשמע לי חוקי. אפשר גם לערב את התקשורת (עיתונות מקומית) במקרה והמועצה מתנערת. מה זה שווה הסעה כזו בכלל?! ועד שהעניין יוסדר - פשוט הייתי שמה אותו בהסעה הפרטית בעצמי
ממש יד ביד עד לחגורה
לגבי אש - וואי איזה פחד! אבל אולי ילד כזה, גם יכול להבין יותר את העניין של הסכנה? שווה אולי לדבר איתו ולנסות להבהיר לו כמה זה מסוכן? עוד רעיונות שיש לי בנושא אש, זה לארגן סיור לתחנת מכבי אש. היינו לפני שנה או שנתיים, וגם קטנים יותר משלך נהנו. אפשר ללכת עם מגוון גילאים. זה בעצם מכוון לגילאי חמש-שש כזה, אבל בהחלט נהנו גם גדולים וקטנים יותר. ואפשר לארגן לבד! תתקשרי לתחנה שלכם ותשאלי כמה את צריכה בקבוצה, ותארגני אמהות עם קטנטנים.
ובנוסף, הייתי שולחת אותו עם אבא שלו לשחק באש מדי פעם. אני חושבת שאפשר לווסת את הנושא, אולי, ככה שהוא לא יצטרך ללכת בהחבא. פשוט פעם בשבוע ללכת עם אבא בערב ולהדליק מדורה קטנה. אני חושבת שככה אבא יוכל לוודא שהילד יודע להזהר באש, ושהוא יודע שחשוב לכבות אחרי שמסיימים, ולכבות היטב, ושהוא יכיר את האש ולא יופתע בקלות. ככה, גם אם הוא איכשהו כן ישחק באש בהחבא, לפחות יהיו לו כלים להישמר. לא שאני אומרת לתת לו גפרורים, אבל ילד כזה, שיודעים שהוא בעניין... לעשות מה שאפשר.
אבל תשמעי זה באמת דבר מיוחד הילד הזה! אתגר גדול, אבל אני בטוחה שעוד נשמע עליו ושיתברר שזו גם זכות גדולה!
איזה כיף לקרוא את ההודעות שלך, יוקטנה...veredd
(שכחתי להגיד שהסיור בחינם)יוקטנה
יוקטנה, ממש עשית לי טוב על הלבדבי חיה

סליחה אבל ילד בן 4 וחציאנונימי (פותח)
מסכימה עם כל מילה! הבחורצ'יק מחפש ביטחון וסמכותדבורי
בקשר הממתקים..ילץ
אמרתי לכם, היו לא את אותם ממתקים בבית והוא ידע!דבי חיה
רוב הילדים באמת נבהלים כשאביהם מרעים עליהם בקולודבי חיה
אני מבינה את הגישה הזו ומכבדת אותהיוקטנה
לי חשוב שלא לסרס את העצמאות שהילדים מגלים, ולשמור על הסקרנות שלהם, גם כשזה מאיים עלי. בתכלס - מה יקרה לילד שמשחק עם להבה של נר? אני זוכרת טוב מאוד! כואב קצת, וזהו! בעיני המחיר של לאסור את הגילוי, לפעמים גבוה מהמחיר של שמירה על הסקרנות ועל הלימוד. אז הילד יחתך מהסכין בזמן שהוא "מכין סלט" או סתם מנסה לחתוך מאכלים שונים. אז מה? אני לא נחתכת לפעמים כשאני מבשלת? ועוד איך נחתכת - ידיים שמאליות שלי... אולי אם היו מרשים לי לתרגל יותר כילדה, הייתי מפתחת מיומנות טובה יותר והיום נחתכת פחות
שוב - אני לא אומרת לתת לילד סכין חיתוך בשר ולשלוח אותו לצוד חתולים או משהו. בסך הכל כשאני רואה אותו לוקח ליד סכין ועגבניה, אני מחניקה את הרצון לגונן ("תן לי - אני אחתוך לך"), ופשוט מתבוננת. אני יכולה להגיד: "תיזהר כי זו סכין חדה" או להסביר לו שאם הוא יחזיק בדרך אחרת הוא יישמר יותר, אבל משתדלת שלא לתת לפחדים שלי להשפיע על התמונה. וכשהוא נחתך אני אומרת: "אוי, זה כואב ומעצבן. בדיוק לפני שבוע נחתכתי כשקילפתי תפוח". יש הבדל גדול בין תוצאה טבעית שאינך חוסכת מילדיךאנונימי (פותח)
גם אני הייתי מגיבה ככה אם לא הייתי האמא....דבי חיה
אבל אני מחכה לתגובתה המקצועית של גב' יהודית פוגל!דבי חיה
והעיקר לא לפחד כלל. הצלחה רבה, בתיהאנונימי (פותח)
בן ה 4.5. כל הכבוד שבקשת עיצה. באופן איסנטקטיבי הרגשת שמשהו לא בסדר.
תפקידינו כהורים הוא לא לכסות על התנהגות לא נורמטיבית ולמצוא את זה חמוד...
אחרת, בגיל 12 נמצא נער שאי אפשר להשתלט עליו. לאהוב כן להיות עיור לא ולא.
אני רואה ילד קטן הזועק לעזרה ולהגדרה ברורה של גבולות. הוא מראה נטיה
להסתבכות בצרות, אימפולסיביות וחוסר ציות לכללי החברה. מה שהכי מדאיג אותי:
החיזור שלו אחרי מצבי סכנה: אש, שיטוט לא מפוקח, גניבה וממתקים בלי רשות.
חמוד? לא. חמור? כן.
המלצה: לקחת בהקדם האפשרי לטיפול פסיכולוגי את המשפחה כולה.
אגב, איפה האבא בתמונה הזו?
הלו הלו בתיה...נסחפת!!!!!!!!!נווה מדבר
באמת הגזמת...קרן2
קרן2, הוצאת לי את המילים מהפה!נווה מדבר
ילדים בגיל כזה לא יודעים מה זה לגנוב ומה זה לשקרשירק
כבר הבהרתי...דבי חיה
(ביננו, זה חלום שלי ללכת סתם ככה לייעוץ ול"אוברול" קצת... הלוואי. אבל זה מלאאאאאא כסף! אוף! וגם זמן שאין)דבי חיה היקרהיהודית פוגל
אני רואה שעשיתי קצת שמח פה....ולא בכוונהדבי חיה
במקום תשובות הייתי רוצה להבין יותר, גב' פוגלדבי חיה
גב' יהודית, עניתי לתשובותייך ואני מחכה להתייחסותדבי חיהאחרונה
אהיוקטנה
את פסיכולוגית כל כך מוכשרת, שמקריאה של 5 שורות הבנת שהילד פושע מועד, שאמא שלו לא רוצה לטרוח בהצבת גבולות, ושהאבא כל הזמן הזה קרוב לוודאי יושב ושותה את המשכורת שלו או משהו D:
אבחון פסיכולוגי כזה מהיר לא ראיתי מימי (ובנראה לא בלי סיבה).
את יכולה להרגע?בעזרת ה'!!
באמת הגבתי בצורה תוקפנית מדייוקטנה
נסערתי מדבריה הפוגעים באמא רגישה, ילד שובב ומלא סקרנות וחיים, ואבא אחד.
התכוונתי לומר שהעדות שלה שהיא ד"ר לפסיכולוגיה לא מוסיפה תוקף לדבריה הנמהרים והפוגעים, אלא גורעת מהתוקף של האסמכה, בעיני...
בחרתי במילים קשות מדי, ועל כך אני מתנצלת.
יוקטנה, לדעתי,תגובתך לא היתה פוגעת כללנווה מדבר
מצטרפת..שלה שוב
שלא לומר, שקשה לי להאמין שהיא דוקטור בפסיכולגיה...אני ירושלמית
מוזר, אסור לתת ביקורת כאן? מה הטעם?אנונימי (פותח)
אותי מטקיד שהוא מצליח למצואבלה
מטקיד=מטרידבלה
בלה, את צודקת לגמרידבי חיה
הצעה...veredd
תגידי לו שאם הוא לא יעשה כאלה טריקים מסוכנים, פעם בשבוע תעשי לו "פינת מדע"- ותשתפי את כל האחים תוך כדי שהוא המדגים והיוצר.תודה. רעיון ממש טוב. נאמץ בשמחה!!!דבי חיה
כדאי לקנות משהו טוביוקטנה
זה היה לפני הרבה זמן...veredd
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
אפשר לשתף את הגננתמענין
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
הוא יודענהג ותיק
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
לא נכוןאריק מהדרום
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בוודאיאריק מהדרום
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות