אולי כאן מישהו יוכל לעזור לי...*אור קטן*

רציתי לפרוק קצת...
סליחה שיצא קצת מסובך פשוט ניסיתי לבטא את התחושות שלי כמה שיותר טוב...

יש לי 5 אחייניות ואחת מהן היא בת 4 ואחות טרייה.
היא ילדה באמת מתוקה וחכמה, אבל היא פשוט מפונקת. ממש. היא חושבת שהכל מגיע לה וכולם כפופים לה.היא חייבת שכל התשומת לב תהיה עליה ושהכל יהיה כמו שהיא רוצה בדיוק, היא חייבת לדעת מה אמרתי לאמא שלה ומה האיש מהרחוב אמר לי, מה עשיתי אתמול ולמה אני שותה עכשיו אם כבר שתיתי מקודם. והיא מקבלת את מה שהיא רוצה, ההורים שלה לא מגבילים אותה בכלום. וזה כבר מציק. (ויש לי עוד אחיינית בגיל שלה, שהיא ממש לא ככה אז זה מאוד בולט לי...) ועם זה באים דברים שקשים לי...
דבר ראשון- אמא שלי, היא כמו כל סבתא- מפנקת, דואגת וכמובן קונה מתנות למיניהן, והיא לא מבינה שגם אני עדיין בת 14 ואני מרגישה לפעמים שהיא קצת מפלה אותי בדברים מסויימים. כשאני אומרת לה משהו על זה היא ישר אומרת לי שהיא עושה המון דברים למעני ואני לא יכולה להגיד דבר כזה... אני מבינה מה היא אומרת, ובכל זאת...

אני יודעת שאני סהכ דודה שלה ואני בת 14 ואני לא המחנכת שלה. אבל זה לא נעים לי להיות איתה כשזה ככה, ואפילו חבל לי לראות ילדה שגדלה מפונקת וצומיסטית...
וכל פעם שאני מדברת על זה עם חברה\קרובת משפחה או מי שזה לא יהיה, אומרים לי להגיד תודה שבכלל יש לי אחיינים ואני לא יכולה להתלונן על דברים כאלה. אני מרגישה שאף אחד לא מבין שגם להיות דודה יכול להיות לא הכי כיף בעולם לפעמים...

שוב,יכול להיות שזה נראה לכם התנהגות נורמלית לבת 4 אבל אם אני מסתכלת על האחיינית האחרת שלי זה אחרת.

קצת קשה לי לתאר בדיוק מה אני מרגישה כלפי אחיינית שלי אבל בכמ אין לי למי עם מי לדבר על זה...
אם למישהו יש משהו להגיד\לעזור\לשתף, זה מאוד ישמח אותי ויעזור לי...
תודה!

נראה לי לגיטימי מה שאת מרגישהבת 30
אני גדלתי עם הרבה אחיינים, ובאופן טבעי היו כאלה שהיו מחוברים אלי יותר והיו שפחות.
ובצורה הכי פשוטה- ילד ללא גבולות הוא ילד שקשה להיות איתו. גם להורים קשה, אני מניחה. מעייף, מרגיז וסוחט.
זה טוב שאת משתפת בתחושות שלךמחי
לדעתי אין מה להשוות בין שתי האחייניות, כל אחת עם אופי שונה והורים שונים, הגיוני שהן לא מתנהגות בדיוק אותו דבר.
יכול להיות שההורים שלה מפנקים אותה יותר מדי וזה באמת יכול להציק לסביבה, אבל זו האחריות שלהם, הם מחליטים איך לחנך אותה. זה לא אומר שהיא תגדל להיות ילדה מפונקת שתקבל כל מה שהיא רוצה. יכול להיות שבגיל הזה ההורים שלה מעדיפים לחנך אותה בצורה הזו, וכשהיא תגדל קצת הם יציבו לה יותר גבולות. זו הבחירה שלהם. ושוב, אני מבינה כמה זה יכוללהיות מעצבן להתמודד עם ההתנהגות שלה בתור דודה, אבל אין כל כך מה לעשות.
בקשר לשאלות שלה, אני לא חושבת שזה קשור לפינוק. זה מאוד אופייני לגיל 4 להתעניין ולרצות לחקור את הכל, ולשאול המון המון שאלות שצריך הרבה סבלנות בשביל להקשיב ולענות עליהן... זה באמת גיל מאתגר. אבל את צריכה להבין שזה שהיא רוצה לדעת ולהבין הכל זה לא בגלל פינוק, זה שלב טבעי ובריא בהתפתחות שלה. והיא ילדה קטנה ולא יודעת מה מתאים לשאול ומה לא, היא נשמעת ילדה סקרנית שרוצה להבין הכל, אז היא שואלת. אם היא שואלת משהו שאת לא רוצה לענות עליו את לא חייבת לענות. את יכולה להגיד "אמרתי לאמא משהו שרק היא צריכה לשמוע", "אני לא רוצה לספר מה עשיתי אתמול, זה אישי". אז היא תשאל מה זה אישי, ולמה רק אמא צריכה לשמוע והיא לא יכולה, וזה באמת יכול מאוד לעצבן ולגמור את הסבלנות, אבל זו עבודת מידות להישאר רגועים ולענות ברוגע ובחיוך "אני לא רוצה לדבר על זה, חמודה", "אני מספרת לך הרבה דברים, זה היה משהו שרציתי לספר רק לאמא", "אישי זה משהו שקשור רק אלי ואני לא צריכה לספר לאחרים". ואם ממש אין לך סבלנות לחפירות שלה את יכולה פשוט להגיד אני מצטערת, אני צריכה ללכת לסדר משהו בחדר שלי. כשאסיים אחזור לשחק איתך ואז תוכלי לספר לי את מה שרצית. או כל פתרון אחר שיתן לך אפשרות להיעלם בלי לפגוע בה ובלי לתתלה הרגשה שהיא חופרת, כי היא באמת קטנה ולא מבינה.
תודה על התגובה!*אור קטן*

לגבי השאלות שלה- אני מקווה שבאמת יעבוד אם אני אסביר לה משהו כזה...

אני אנסה דברים שאמרת שוב תודה!

מציעה לך להסתכל על השאלות שלה במבט משעשע...הריון נוסף ב"ה
ולנסות לענות בהומור. לדוגמא.... למה את שותה עוד פעם כבר שתית קודם.... לענות בסגנון.... אמממ אני חושבת שהפכתי לפילה.... ולהשמיע קול חמוד כמו של פילה. את יכולה גם להחזיר אליה את השאלות ולשאול אותה.... למה את חושבת? או... מה את חושבת שהאיש אמר?.... בלי לענות לה. את תקבלי תגובות מצחיקות. כי החשיבה של ילדים נורא מצחיקה לפעמים...... אני חושבת שכך זה יהפוך לך לפחות מעיק.
לגבי היחס של אמא שלך. תגידי לה ברור. גם אני רוצה מתנות/ הפתעות. אל תשכחי גם אותי. כשאת קונה לאחיינים....
את יכולה לבקש מאמא שלך הפתעות כדי לתת בעצמך
ואז את יכולה להגדיר משהו שמפריע לך ולתת לה רק אחרי 5 נקודות. כל פעם שהיא מתגברת היא מקבלת נקודה. תציירי לה נקודות בדף על המקרר. ככה תוכלי לעזור לה לדחות סיפוקים. ולהתגבר קצת על כל מיני דברים.

בהתחלה באמת הייתי עונה לה בסבלנות ובשמחה*אור קטן*

כשזה מגיע למצב שבו זה לא רק סקרנות- אלא גם שהיא חושבת שהיא אחראית להכל, זה יותר קשה לי להתייחס לזה בשעשוע.

אני מתכוונת שאם היא אומרת משהו בצורה של 'אני חייבת לדעת הכל', בדרך שמרגישה לי קצת פחות נעימה, אז יותר קשה לי להתייחס לזה בצחוק...

ולגבי הרעיון שהעלית עם המתנות והנקודות- כי שוב- אני לא אמורה לחנך אותה, זה פחות קשור אליי... זה לגיטימי שאני אעשה את זה..?

אני חושבת שאת צודקת שזה מעבר לסקרנותבהתהוות

מהתיאור שלך זה בהחלט נשמע כמו דרישה מוגברת לתשומת לב, כמו שכתבת.

אבל לי, כקוראת מהצד, זה לא נשמע כמו פינוק, אלא כצורך פנימי חזק מאוד. יצא לי לראות ילדים (בעיקר בסביבות גיל ארבע, ובתוספת אח קטן חדש זה ממש יכול להתאים בול) - עם תקופות כאלה של צורך חזק מאוד בתשומת לב *מרובה* . ממה שראיתי, כשהצורך סופק, תוך כמה זמן הוא התמוגג. זה לא לנצח, למרות שכשמגיעה תקופה כזאת היא נראית אינסופית. כשהיא עוברת היא פתאום נראית קצרה

מהתיאור שלך נשמע שגם אם היא מקבלת הרבה תשומת לב, היא לא מצליחה להשיג סוג מסוים של תשומת לב, שחיי הנפש שלה מאוד רעבים לו עכשיו. נגיד כמו אדם שיש לו מחסור רציני בשומנים בגוף. יכול להיות שהמשפחה האוהבת שלו תראה שהוא מחפש אוכל באטרף, ותגיש לו מלפפונים, עגבניות, ביצים קשות, אורז, וכלום לא יעזור, והוא יאכל את כל אלה וימשיך להיות תובעני ולצעוק שהוא רעב. כי את מה שהגוף שלו מחפש, הוא לא קיבל.

מה את אומרת, יש מצב שזה מה שקורה כרגע עם האחיינית החמודה שלך? שעם כל המתיקות שלה, היא גם נצמדת אלייך כמו עלוקה וצועקת לך בשפתה הילדותית 'לא מספיק, עוד!' 'לא מספיק, עוד!' ולא משנה על כמה עשרות שאלות כבר ענית לה?

זה יכול להיות בשבילך מעייף בטירוף, מתסכל, ואפילו ממש מקומם ומרגיז - אי אפשר להשביע אותה! או לפחות, לא ממלפפונים.

אם פספסתי לגמרי, תניחי בצד. אבל אם נראה לך שהתיאור הזה יכול להתאים לילדונת הנחמדת, אני חושבת שמכאן יש לך בחירה: את יכולה להחליט שזה לא התפקיד שלך להשביע אותה, ובעיניי זה לגיטימי. אין לך מחויבות של הורה. קשה לך, לא נוח לך, מייגע אותך - צמצמי קשר. כמו שכתבו לך למעלה, את יכולה להודיע שיש לך כמה עיסוקים שקטים שאת צריכה לעשות בחדר, ולהיעלם. היא תראה שממך היא לא תוכל להשלים את הצרכים שלה, ובע"ה תמצא כתובת אחרת. ה' יהיה עמה, ואני בטוחה שבדרך זו או אחרת, הדברים יסתדרו.

לחילופין, אם נראה לך שאת כן בנויה לזה - נסי להבין מה היא כן מחפשת. למה היא זקוקה. מה היא מנסה לסחוט ממך בדרכה הילדותית. בזה אני לא אוכל לעזור. צריך להרגיש אותה. להכיר אותה, לראות אותה בפעולה, לחשוב עליה באיזה זמן שקט, לנסות לעצום עיניים ולהתמקד בה. להרגיש אותה מבפנים ממש. דמייני שאת היא: מה הדבר שהיא הכי רוצה? מה היא מבקשת ממך? איזה סוג של תשומת לב תספק אותה? היא רוצה שידברו איתה ויתווכו לה את העולם? היא רוצה שיקשיבו לה ויאהבו את סיפורי הדמיון שלה? היא בכלל מחפשת מישהו שילמד אותה לקרוא מספרים, להיכנס לעולם הגדולים והחכמים? רק את תוכלי לדעת, מהיכרותך ואהבתך.

המשך (נשמט ממני אתמול)בהתהוות

אם את אכן מעוניינת לנסות את ההצעה - אחרי שתצליחי בע"ה לפענח מה הנשמה הטהורה הזאת מבקשת ממך, חלקי לה מזה בנדיבות, במנות גבוהות, בתדירות גבוהה. ביוזמתך. תקראי לה כשאת יכולה ותציעי לה שיחה / סיפור / לימוד / מה שייראה לך נכון. כמה שיותר יותר טוב. בכל פעם שתרגישי שמתאים לך.

מניסיוני, יכולים אז לקרות שלושה דברים טובים:

1) העובדה ש*את* קראת ופיענחת אותה, ו*את* מזמינה אותה ביוזמתך - תנטרל את תחושת התסכול, את הבאסה שבלהיות נגררת שלא ברצונך. אני מבינה למה המצב הזה מעצבן בשבילך, הוא לא טבעי. הקב"ה ברא את העולם כך שהגדולים ינהיגו את הצעירים, ולא להפך. תחושת מנהיגות תיתן לך הרגשה מצוינת, לדעתי. הקטנה הזאת גם יודעת ומרגישה את זה, ולא מרוצה כל עוד היא לא מקבלת מנהיגות כזאת.

2) בפעילות המשותפת הזאת, שבאה אחרי פענוח אוהב כזה, קורה הרבה פעמים שמגלים את הילד מחדש. פתאום מרגישים אותו! פתאום מבינים מה מתרוצץ לו בראש, מאחורי התלתלים המתוקים! פתאום נדהמים לראות כמה הוא כבר יודע, ולא העלינו בדעתנו, כי עוד התייחסנו אליו כתינוק, מתוך הרגל. תתכונני, הזמנים האלה יכולים להיות בשבילך כיף גדול

3) אחרי איזו תקופה של השבעת הרעב הכבד, תוכלי לראות שהקטנה כבר הרבה פחות מחפשת את זה. עדיין יהיה רצוי לשמור על תדירות של פעם בכמה זמן זמן איכות כיפי משותף, לטובת שתיכן, אבל זה כבר לא יהיה מה שהיא מחפשת ודורשת יומנם ולילה, באופן מייגע כל כך.

רוב ברכה ושמחה פרח

וואו תודה רבה!*אור קטן*

ננסה לחשוב פרח

את יכולה אולי לתת לי דוגמה לדבר כזה שהיא מרגישה שחסר לה..?

אספר לך ממה שניסיתי אצלנו, אולי יעזורבהתהוות

כשהילד שלי היה בתקופה כזאת, התחלתי לקרוא לו בכל פעם שאני שוטפת כלים, ולספר לו סיפור דמיוני, מומצא על המקום. מהר מאוד שמעתי את ה'קליק' הזה של האסימון שנופל למקום הנכון - העיניים של הבחור זרחו, הוא הוצף אושר, וממש מהר הוריד מאוד מאוד את תדירות ועוצמת הנדנודים. 

אבל האמת היא שאני מאמינה שכמו שהפעילות הזאת שבחרתי עבדה טוב, גם הרבה פעילויות אחרות היו עובדות טוב.

אם נחזור למשל על האדם שיש לו מחסור קריטי בשומנים, הוא יקבל ממך בחפץ לב חמאה אם תיתני לו, או אבוקדו, או גבינה צהובה, או טחינה... הרבה אפשרויות. אז לא חייבים לקלוע בול לדבר האחד והיחיד הנכון.

וחוץ מזה, גם לך יש מקום. זו מערכת יחסים בין שתיים, ושתיכן צריכות להיות מרוצות ממנה. בחרתי בתור התחלה לנסות סיפורים, כי זה מסוג הדברים שאני אוהבת לעשות. עבד - אז נהדר. לא היה עובד - הייתי מנסה משהו אחר. לא חייבים לקלוע בול בניסיון הראשון...

אז אני מציעה שתחשבי מה בא לך לנסות לעשות איתה, מהיכרותך עם עצמך ואיתה - מה יכול להיות הכי כיף ביחד - ותיתני לזה צ'אנס. אם זה לא ירגיש נכון, תמיד אפשר לנסות משהו אחר פרח

מוסיפה על הדברים היפים שכתבו לךאפונה
ממליצה לך לקרוא את הספר "איך לדבר כך שהילדים יקשיבו ולהקשיב כך שהילדים ידברו"
מאיר עיניים. אמנם מיועד להורים, אבל עזר לי בגילך גם מול אחיינים שלי.
בהצלחה!
תשובההעני ממעשאחרונה
תזכרי שאת סך הכל ילדה. ..
וזו התנהגות בוגרת מה שאת עושה

אם את מרגישה שחסר לך תשומת לב מאמא, תדוני אותה לכך זכות. ואת יכולה למדל, לקנות פינוק, ולדמיין שזה ממנה.
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך