מכירה מקרוב את כל מה שאת כותבת..
כאילו כתבת עלינו את התיאור של הילדה..
התמודדותי האישית עם החמודה: קודם כל החלטתי שאני אומרת עליה רק מילים טובות.. בערך.. בגדול עין טובה.. חשוב לשמור על דימוי עצמי חיובי כי בסה"כ רואים שהיא ילדה טובה עם לב טוב רק אנרגטית מאוד, מהירה לכעוס, בעלת יכולות ווקליות מרשימות וכנראה גם בעיות בויסות חושי (מקווה שלא גם קשב..). כשאני מתארת לבעלי בערב את הקשיים אני אומרת את זה במילים טובות. מילים יוצרות מציאות. כשאני כועסת עליה או כשהיא מוציאה אותי מדעתי אני יכולה לצעוק עליה מחמאות, דוגמאות: בערב כשבעלי מגיע והמתוקה שלי הייתה כמו סופת הוריקן בבית.. אני אומרת שהיה כיף (עם מבט שלא ניתן להתבלבל בו), החמודה שלנו הייתה פעילה מאוד, השתדלה לשחק בכל המשחקים ואהבה את המראה המפוזר שלהם בבית.. השתמשה במיתרי הקול שלה באופן מיטבי.. והלוואי וה' ישמור לה את כל הכוחות האלו כשהיא תהיה אמא כי זה יהיה לה מדהים.. ובעצם היא לא אשמה כי תנסה להכניס סופת טורנדו לתוך בית סגור.. פלא שהבית מתהפך?.. או כשהיא משגעת אותי אני יכולה לצעוק עליה "איזו ילדה חמודה שאת... בואי ו...." "את ממש נהדרת..".
הרי היא לא עושה דברים להכעיס, היא נולדה עם טמפרמנט מאתגר.. בואי נשמור על הבית חיובי, נעים לגור בו ואני בנוסף מתרגלת עם הילדים לומר דברים טובים גם כשכועסים.. זה עוזר להירגע ולא לאבד עשתונות..
מעבר לכך, אני משתדלת לצאת אתה הרבה (אני או הגדולה בת 10), כשהיא מוציאה אנרגיה בחוץ היא פחות עצבנית ומוציאה את זה על אחרים..
לחלופין, כשאי אפשר לצאת, אני עושה לה אמבטיות ארוכות.. את יכולה להכניס את שתי הבנות יחד ולבצע משימות ליד (לקפל כביסה וכדומה..)..
דואגת שתאכל כל כמה זמן (שעה-שעתיים).. ככה היא יותר רגועה כשהיא לא רעבה וגם פעילות אוראלית (פה) מרגיעה ומווסתת מאוד.
דואגת לתעסוקה.. כשעסוקים לא רבים.. וגם עושים פעילות תורמת.. לדוגמא: צביעת דפים מודפסים, הכנת בצק לפיתות, משחק ממושך בכלי מטבח אמיתיים או לאו..
ואחרון שהוא ראשון.. אני משתדלת לחבק ולנשק אותה בכל הזדמנות שיש לי.. למרות שבהתחלה זה היה חיצוני מאוד ולא אמיתי כי היה לי ממש קשה אתה.. היום זה כבר יותר זורם.. זה מרגיע מאוד לדעת שאמא אוהבת אותך ואת לא חייבת לעשות כ"כ הרבה רעש ובלגן כדי להשיג את תשומת לבה..
זו דרכי להתמודד עם המתוקה שלי..
מקווה שיעזור במשהו..