עבר עריכה על ידי אמא, ברוך ה' בתאריך י"ב בתשרי תשע"ט 09:52
אבל אני גם לא חושבת שהיא שונאת אותך.
קשה לה מאוד, וזה מתבטא באופן שזה מתבטא.
תחשבי האם לרגע היית רוצה להתחלף איתה - מן הסתם לא..
אז עם כל הקושי, תנסי לשחרר. להבין שזה בעיקר קושי שלה מול עצמה ולא מולך. זה מתבטא מולך, אבל זה מן הסתם מתבטא גם מול הרבה אחרות.
וברור, לא חטאת ולא פשעת בזה שיש לך ילדים, וברור שגם לך יש קשיים והתמודדויות. ועדיין - ההתמודדות הזו של אין ילדים בכלל היא קשה מנשוא. אם תנסי להבין את המקום בו היא נמצאת - יהיה לך קל יותר להתנהל מולה ולהבין אותה.
אני אתן לך ציור שאת יכולה לצייר לעצמך (וגם יש סבירות גבוהה שהוא נכון). יש מפגש משפחתי. חובה להגיע. ממש לא מתאים לה להגיע. היא אחרי טיפול שדרש ממנה כוחות נפשיים, כספיים ופיזיים מרובים. בדיקות, זריקות, הרדמה, שאיבה, רופאים, חיטוטים בגוף ובנפש, תפילות, תקוות, ובסוף אכזבה - הבטא נמוכה והטיפול לא הצליח, או לא נשאבו מספיק ביציות, או נשאבו ולא הצליחו להפרות אותן או ואו - יש המון אכזבות בדרך. אבל אין ברירה, היא צריכה להגיע למפגש ולשדר עסקים כרגיל, להסתיר את הלב שעומד להתפוצף מכאב, את הבכי שמלווה אותה כל יום, באופן קבוע. ואז היא פוגשת אותך, את אחותה הקטנה, שברוך ה' הולך לה בקלות. היא לא היתה מאחלת לך מעולה לעבור את מה שהיא עוברת, אבל למה? למען ה', למה גם לה לא הולך? מה אתה רוצה ממני ה'? והנה, אחותי הבהריון, משתדלת לדבר איתי ולהיות נחמדה, אבל האם היא לא רואה כמה קשה לי? אני לא מסוגלת לדבר, הדמעות עומדות לפרוץ. אני חייבת להתרחק, להגן על עצמי ועל השפיות שלי.
יכלתי להמשיך... אבל זה הכיוון. נסי להבין. ונקווה שהשנה אחותך תתבשר בבשורות טובות! ובהמשך תצליח גם להפתח ולהסיר מעליה את המגננות שעוזרות לה להתמודד..
(ומה שאת מתארת הוא כל כך אופייני להרבה נשים שעוברות את התהליך הזה של חוסר פוריות, זה לא מיוחד רק לאחותך. זה לא הופך את זה ליותר קל, לא בשבילה וגם לא בשבילך, אבל בבקשה ממך, נסי להבין ולבוא אליה ממקום נקי יותר. חבל שהקושי שלה יקרין גם עליך.)