פלאי פאליםהדרדק

בלימוד ראיתי את הגמרא במגילה ו. "רומי וירושלים אם יאמר לך אדם זו יושבה שניהן אל תאמן. אם יאמר לך אדם חרבה אדם אל תאמן. אם יאמר לך חרבה זו וישבה זו האמן"
מה מסמלת "רומי" את זה אומרת הגמרא קצת מעל זה "עתידין שרי יהודה ללמד תורה בקירקסאות ובתיאטראות שברומי"- רומי זה תרבות המערב של ימינו- הדבר החשוב היא ההנאה העצמית, אי החשיבה על החלש, על השונה. העיקר אני. אומרת הגמרא שלא ניתן שיהיה בניין איראל ו"רומי".
בסדר, עד כאן הפשט הברור. אבל אז עלה בי הרעיון הכל כך פשוט- מה זה ירושלים ורומי? זה חלקים באדם!
לא יתכן אדם שיש בו גם רומי וגם אריאל. זו או זה או זה. נכון, גם מי שהוא "רומי", יצר הרע שולט בו והוא אינו נלחם בו, גם הוא עושה מצוות, אבל הדרך המתווה שלו זה רומי ולכן הוא לא יוכל לבנות את ירושלים בתוכו, לא יוכל להתקדש עד שיוציא את ה"רומי" מתוכו.
וכן להפך. אדם שיש בו ירושלים, אשר הוא כה קדוש לא יוכל רומי להיכנס בתוכו. זה לא אומר שהוא לא חוטא, זה לא אומר שאינו נופל. אבל החטא הוא כה חיצוני והתשובה "קלה שבקלות" כך שהוא מלא קדושה, גם אם הוא חוטא, גם אם יש בו יצר הרע (היחיד שלא היה לו יצר הרע, למיטב ידעתי, הוא דוד המלך שאומר "וליבי חלל בקירבי") זה אינו פוגם. אדרבא, כאשר ביטלו חכמים את יצר הע"ז יצא אריה של אש מבית קודש הקודשים(ע"ז פרק קמא)- במקום הקדושה העילאית יש גם את הטומאה הכי גדולה, כמאמר הגמרא "כל הגדול הימנו יצרו גדול הימנו". אבל אין זה פוגם בירושלים, היא מתערבבת ומצעמת את הוד-יופה וקדושתה של ירושלים.
כך ישראל, החטאים הם חלק חיצוני להם, לכן גם אם הם חוטאים נקראים הם בנים (קידושין לו.). עם זאת, גם בישראל, אני משער, יש את המעלות, של אדם שבניין רומי התחיל, או כבר נבנה בו(כי חייב להיות גם תקופת חפיפה קצרה, כי הרי רומי היא היא אשר החריבה את אריאל-לפחות בצורה הפיזית).
לכן מוטלת עלינו החובה לא לתת לשחור, לכיעור להיכנס בתוכנו ולבנות בניין, כי ירושלים היא הבניין עדי-העד ולעשות תשובה על מעשינו הרעים. וחוטא מה יעשה ויכופר לו? ענה קוב"ה יעשה תשובה ויתכפר לו(לאפוקי מהתורה שאמרה קורבן(מכאן זה מתקשר לפ"ש...) ושאר הנשאלים).
קיצר, צריכים אנו להרחיק את הרומי אשר בתוכנו על ידי התשובה אשר הינה קלה שבקלות, על ידי כך לבנות בניין אריאל שלם בתוכנו. ועל ידי שכל פרט ופרט בנשמת האומה תעשה כן נזכה לבניין אריאל של האומה ב"אחישנה".
(מצטער שיצא קצת ארוך...)
שב"ש

זה ממש....נועה

מדיהים!!

רואים שהגמרא מחכימה את האדם ומרחיבה את דעתו של האדם!

הייה נורא שמשח אם תפרסם עוד קטעים כאלו. (-אפילו שהיו ארוכים!)

בצל"א ושבת שלום!

שכוייח!!מיכל-

יפה מאוד!!

שבת שלום!ובשורות טובות!

תודה רבההדרדק
(מוסב גם ל"מיכל-")
אם יעלה לי לראש רעיונות כאלו, ויהיה לי זמן לכותבם(במקרה הזה, לדוג', רוב הכתיבה הייתה ב"זמן מת"(יד אחד עסוקה במשהו אחר...)) בלנ"ד אכתוב... 
רעיון יפהאנונימי (פותח)

הרעיון ממש יפה,-אבל קצת ארוך .

תודה.

יישר כח!!! ברוך שכיוונת!אר"צ

סתם שתדע, יש לך את כיוון המחשבה של הרב צביודה...

כל דבר הרב צביודה זצ"ל היה מקשר לאדם הפרטי/לכלל, ואומר מה לעשות תכל'ס, (בשונה משאר גדולי הדור שהיו מדברים בדרך של מחשבה... הרב צביודה היה מדבר על מעשה.)

קיצ'ר יישר כח,

אר"צ יקר!yehciel666

הרב צביהודה...

בהחלט רעיון יפה.- ידוע שבאדם לא יכול להיות גם רומי וגם י-ם.
לדוג'- בנאדם שרוצה ללמוד תורה, שהיא רוחנית, לא יכול לעשות את-זה באמת, אם הוא דבוק בחומר שהוא גשמי...

לא נתווכח על זה, אבל צביודה...אר"צ
מה לעשות, אחרי 4 שנים בישל"צ, התרגלתי....
זו אינה טעות.123

רבים וטובים קוראים לרצי"ה כך.

בצ"ל אריאל!

אני לא מביןהדרדק
האין דרך זו, האומרת ממה על האדם להיזהר ומה יש עליו לעשות, אינה דרך המוסר?
מצטער, אבל בילבלת אותי...
אני דווקא חושב בכיוון אחר...עוזיה

אנו עתידין ללמוד במקום שבו בעבר היתה טומאה.

כלומר - אינטרנט, כלי מלא טומאה וזימה. אנו נשתמש בו לדברי קדושה, לאתר כמו האתר של ישיבת בית אל, שיעורי תורה, דברים כאלה.

נלך בתוך העולם הזה ונעלה אותו מטומאה לקודש. (ציטוט מההצגה שלנו..)

עוזיה.

"מאוד" - זה יצר הרע.123

"והנה טוב מאוד": "טוב" - זה יצר טוב, "מאוד" - זה יצר הרע".

לא הבנתי. כיצד אפשר לומר שאדם גדול יצר הרע לא יכול להיכנס בו, אך מייד לצטט "גדול הגדול מחברו יצרו וכו'". זו הרי סתירה של ממש. מצד אחד לומר שאין כלל את רומי, ומצד שני לומר שהיא מוסיפה לקדושה.
אין כאן דברים ברורים.

בימי חמישי בישיבה יש לנו שיעור עם ראש הישיבה על שיחות של הרצי"ה שעדיין לא יצאו לאור על "נצח ישראל" של המהר"ל (ראש הישיבה שלי, הרב דוד חי הכהן, הינו תלמיד של הרצי"ה זצוק"ל).
באחד השיעורים האחרונים למדנו שהרצי"ה מסביר שהקודש כולל הכל[הרצי"ה מסביר בשונה מן המהר"ל את האימרה "כל הגדול מחברו"]. הקודש כולל גם את הטומאה. כאשר הטומאה באה לבד, זה פסול; אך כאשר זה נעשה בחיבור לקודש, אז הקודש מתעלה.

וודאי שגם למשה רבינו לא היה יצר הרע. לא שייך שלנותן התורה יהיה יצר הרע. וכן הרמב"ם אומר שכל מעלה שמצינו אצל כל מיני אנשים גדולים, וודאי שהיא היתה גם אצל משה רבינו (שהרי משה רבינו כלל את נשמותיהם של כל עמ"י).
[החטאים שמצינו שעשה משה רבינו, אלו חטאים לא מהצד הפרטי שלו, אלא חטאים מצד הכלל].

ושנזכה שהגאולה תבוא בעתה ולא באחישנה!!! [עי' בעין איה, ברכות א', פרק ראשון, אות קמ"ג. למרות ש"עין איה" זה לאו דווקא ראיה לשיטת הרב, אך הדברים שנכתבו שם כן יכולים לשמש כראיה, משום שזה דבר שחוזר בדברי הרב.  (והנני)ואני* מתעצל להאריך עכשיו בנושא זה].

מתנצל שאני מעיר הערות בצורה מאוד מאוד מקוצרת. לצערי הספרים שלי נמצאים בישיבה, ואין לי אפשרות לעיין בהם בהווה בצורה רצינית, ועוד חזון למועד.

בצ"ל אריאל!

עי' ב"מידות הראי"ה" שהלשון 'הנני' הינה לשון זריזות.

123 - ברוך בואך.עוזיה
ואני מוכרח לציין שהבהרת לי מספר דברים שלא היו נהירים לי עד כה. אשריך!
זה פשוט מדהים...רחלי ברק

כל השנה הפורום דועך מרגע לרגע ופתאם בבין הזמנים הוא חוזר לפעום... ככה מצטטים את הרב קוק... מזל שיש בין הזמנים..

השלב הבא זה שיתחילו לפרק פה תוספות....

בהצלחה!

בצלב"א.

כבר עשינו את זה, פעם...עוזיה

בשירשור "לביינישים שבינינו" אחרי או באמצע סוכות. בין הזמנים הקודם...

טוב...רחלי ברק

אז אתם ממש ביני"שים...

ואני לא יכולה להגיד שהייתי צריכה את השירושור הזה בשביל להבין את זה.....

נראה עם מישו מכל הביני"שים פה יכול להגיד לי מה הם סימני הכשרות בחגב?  (-פשוט מושפעים מהבגרות בתושב"ע..)

בצלב"א.

וואי אני זוכרת...יוכי
באמת תהיתי לעצמי מה הולך ליות פה בפורום ב"בין הזמנים" אני רואה שזוכים לראות פה אנשים נוסטלגים בטירוף!...
כן...עוזיה

123, דוגרי, שמעון, כל הביינישים.

בקשר לחגב, אני חושש לתת סימנים מוטעים, אבל אני אשתדל לבדוק.

אתה לא צריך לבדוק!רחלי ברק

היום אני כבר יכולה להגיד לך בעצמי:

1. שיהיו לו 4 רגליים.     2. שיהיו לו שני כרעיים שעליהם הוא נשען כאשר רוצה לנתר.    3.  4 כנפיים שכסות את רוב גופו.

אני רק תוהה כמה זה מעניין אנשים אחרים שמסתובבים פה... 

לא נורא, זה טוב להשכלה כללית! (גם נורא שימושי באמת.. )

בצלב"א.

רחלי,הגזמת!מוריונת

זה נורא שימושי!!!
אל תגידי לי שלא יצא לך לאכול חגב לאחרונה..

העיקר שעל העיסת כלבים ויתרת....  זה מזיק לבריאות!!

יומצוין ותמשיכי להגדיל תורה ולהאדירה!
בצלב"א...

אכן, דברי לא היו ברורים דייםהדרדק
עם זאת אני משער שהמסר היה מובן. אשתמש בתירוץ של חוסר שעות שינה לכתיבה הרשלנית שלי...
אם תסתכל במה שכתבתי אמרתי שיש "זמן חפיפה"- עם זאת מה שקובע בלב האדם הוא העיקר- אם התורה היא העיקר, אז החטא יהיה הטפל, למרות שהוא חוטא!(והדגשתי שגם צדיק חוטא כמאמר הפסוקים"אין צדיק אשר יעשה טוב ולא יחטא", "שבע יפול צדיק, וקם" ומפרש הרשר הירש כמדומני שהוא צדיק עוד לפני הקימה שלו...)
כאשר רומי היינה בלב האדם המושלם, הגדול והגבור, היא כבר אינה "רומי" הרעה. כולנו מסכימים שגאווה זה רע. אבל יש מקרים בהם צריכים קצת גאוה, ואז זה לא רע! אותו דבר עם רומי(לפחות כך אני מעריך)- בעיקרון זה רע, יש מקרים בהם הדבר מתעלה. זו הייתה כוונתי, אם הובן להפך אז אני מצטער.

אין אני בקי בדברי הרב ורבנו זצוק"ל עם זאת איני רואה איך דברי סותרים את דברם אשר אמרת? ואם כן הרי זה ברור שחוזר אני מדברי.

שוב איני בקי בכתבי הרב אז אין לי מה לומר.

אגב, ממתי דורשים על דברי מוסר? העיקר זה לא המסקנה?

הרב הוא הראשון שאומר זאת? אין פרשן מהראשונים שאומר זאת בעקידת יצחק?
הסתירה.123

לא אמרתי שדברי הרב זצ"ל ודברי הרצי"ה סותרים את מה שאמרת.
וגם אם הם מסבירים את הדברים בצורה שונה, זה לא אומר שהפירוש שלך לא יכול להיות גם אמיתי.

אין מקשים על הדרשן, אך וודאי שכשאר בדרשה מעורבבים דברים הסותרים יסודות, אז שיש להעיר על זה.
(לאו דווקא שכל מה שכתבתי נכתבו כסתירה לדבריך, אלא חלקם משמשים כהרחבה קצרצרה).

לגבי שאלתך בשורה האחרונה - לאיזה רב כוונתך? לראי"ה או לרצי"ה?

בצ"ל אריאל!

דיברתי על העקידההדרדק
=הרב זצ"ל בפירוש המילה "הנני"
לא יודע!123אחרונה

הגיוני מאוד שזה לא איזה חידוש של הרב.

בצ"ל אריאל!

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך