אריאל ואריאלהאנונימי (פותח)

ברור שהמצב האידאלי הוא שלבנים יש תנועה ולבנות יש תנועה אז -

למה עכשיו כשאנו מספיק גדולים, לא מפרדים את התנועה לשני תנועות נפרדות??  

אמאלההההההההברבי
אמאלההההה מה יש לכם???? אתם כ"כ פנאטים!!!!!!! אני כ"כ לא מסכימה עם הגישה הזאתי!
אני לא בטחה שאתה צודק?רחלי ברק
מי אמר שזה האידיאל? שיההי תנועה נפרדת לבנים ותנועה נפרדת לבנות?

לא נראה לי שלזה מיחלים בתנועה!

בצלב"א.
צר לי...עוזיה
אך איני סבור שזהו אידיאל גדול. פשוט היה אפשר לפתוח אריאל ואת הבנות לצרף ל"בתיה".
מי אמר שלחלק ל-2 תנועות זה המצב האידיאלי?hadar
מה הבעיה שתהיה אותה תנועה והסניפים נפרדים?, ואנחנו בכלל בכלל לא מספיק גדולים כדי לחלק את התנועה לשתיים! חוצמיזה שנראה לי שאם יפרידו אז פחות נשפיע ופחות נפעל...
עוד נקודה-שמעון

יש לנו תורה אחת, לבנים ולבנות. שנשלח את הבנות לחינוך חרדי? מה פתאום, איך זה עבר לך בראש? יש לנו אידאולוגיה משלנו, ונחנך את הילדים לפי זה, בנים ובנות, ונשלח את הנוער לפעול למען עמ"י לפי זה- בנים ובנות!

כןאנונימי (פותח)

כן בענין הצניעות צריך ללמוד מהחרדים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מה הקשר?רחלי ברק

בתנועת נוער לא מחנכים רק לצניעות.

אני יודעת שיש אנשים שקשה להם לעכל את זה אבל אולי זה הזמן שאנשים יבינו שצניעות זה לא הדבר היחיד אליו מחנכים בתנועת נוער וגם לא באריאל.

יש אנשים לעניות דעתי טועים ואומרים שמה שמיחד את תנועת אריאל זה שהיא נפרדת אבל זה לא נכון! מה שמייחד אותנו זה ללכת עד הסוף עם המצוות וההלכה והצניעות וההפרדה בהחלט נגזרת מהעניין הזה, אך לא על זה מושתת התנועה שלנו.

זהו, אמרתי את זה...

שיהיה לכולם ערב צח ומוצלח

בצלב"א.

וואווו, את מזכירה לי את יוסי ורדי...אר"צ

עכשיו זה אני ולא אחותי....

היו לי ממש המון שיחות איתו, ואת נשמעת כמוהו... סתם, שתדעי. וזה טוב, זה מחמאה...

ומי אמר שהחרדים כולם פאנטים בנושא בנים בנות?מור
אני מכירה הרבה חרדים שחלשים בנושא הזה..... נכון זה לא כולם גם אצלינו לא כולם  חזקים אז תפסיקו עם הדימוי העצמי הזה...... כי כן יש לנו המון חבר'ה חזקים כמו החרדים.
לא מדברים על החרדים....אר"צ

אלא על הדרך שלהם....

אנחנו גם לא מדברים על עצמנו, אלא על האידיאל/הדרך שלנו, ובזה החרדים ממש פנאטים, ואנחנו לא כמוהם!

חיימדהימים

זה ממש מעצבן אותי שאומרים את זה...!!!אנונימי (פותח)

החרידים צריכים ללמוד מאיתנו בנושא ארץ ישראל....!!!  וחלק גדול מהתורה זה גם ארץ ישראל! וזה לא פחות חשוב מנושא הצניעות!!!

ואגב- אני ממש אבל ממש לא חושבת שאנחנו צריכים ללמוד מהחרידים בנושא הצניעות...אנחנו [התנועה] הולכת לפי המצוות ולפי מה שהתורה מנחה[וזה כולל גם עניין הצניעות]...

סלחה ;אני מכיר חרדים ו אם לואנונימי (פותח)

צנועים 

זה לא אר"צ , זאת אחותו...אר"צ

הוא בן, ואני בת ואנחנו חיים באותו בית... מפתיע???

טוב, לא התכוונתי להיות כ"כ צינית, רק רציתי להגיד שלדעתי הצהרה כזו באה ממקום מעוות, החכמה זה לא לשים את גברים במאדים ונשים בנוגה, אלא לחיות בצורה נכונה בחברה בריאה.

יש בנות בעולם, ויש בנים בעולם (מפליא, הא?) והם זקוקים אלו לאלו, הרעיון הוא שהתנועה נפרדת, כי בשלב הזה של החיים אין עניין להיות יחד עדיין (מילת מפתח- עדיין!!), וכדי לא להיכנס לשאלות הלכתיות מיותרות, הסניפים נפרדים. (ואגב, נחמד לראות שבחודש ארגון בסניף של הבנות יש בן שמפעיל את המערכת הגברה, ובסניף של הבנים תמיד מוצאים איזה בת שתעשה צ'ופרים..) אבל מכאן ועד לעיוות הנורא של לפצל את התנועה?? מרב סייגים, שכחו פה מה ההלכה...

ולא, אנחנו לא כמו החרדים, וגם לא בעניין של צניעות. ואת גידרי ההלכה לומדים מרבותינו, מהמקורות, וכו' ולא מהחרדים... הבדלי שמים וארץ...

שנזכה לראות בבנין אריאל (ובית אריאלה... )

אחות של אר"צ...

(בית אריאלה= ספרייה מפורסמת בת"א... לידע כללי..)

כתבת יפה- התחברתי.מור
בסניף שלנו אין אף בת שמכינה צ'ופרים!!!ישי ויזנראחרונה
ואני גם נגד שבנים ילכו לטפל במערכת הגברה של הבנות ובכתובת אש שלהן.
אני חושב שזה ממש טמטום שמפרידים כל הזמן עד שנהיה קצת קשה עם זה...
זה בעיה !אפוש

בס"ד

זה בעיה כלכלית גדולה!זה להתחיל לעשות הכל נפרד

והכל כפול ובקושי יש להנהלה כסף לצוות הווי! ;)

אז למה שיהיה לה בשביל עוד תנועה??????

אאההההאנונימי (פותח)

תגידו מה כזה נורא בשני תנועות נפרדות???? למה זה מפריע לכם???????

אם אנחנו באמת הינו נפרדים כמו שצריך אז זה לא היה מפריע לאף אחד!!

בשביל מה?ברוריה מהגוש
אנחנו נפרדים כמו שצריךיוכי
וזה בדיוק הקטע, שלא צריך יותר נפרד ממה שיש לנו..
ודאי שזה היה מפריע!רחלי ברק

הסבירו פה כבר שעצם זה שאנחנו לא 2 תנועות נפרדות נובע לא רק ממניע טכני שאין כסף וכל מיני טיעונים כאלה(אני אישית לא מקבלת כי אם היינו מאמינים בזה באמת, לא הכסף היה מונע מאיתנו את זה!) אלא יש אידיאולוגיה מאחורי!
ודאי שזה היה מפריע כי יש לנו כוח בתור תנועה שיש בה גם בנים וגם בנות.
ההפרדה כאידיאל שיש בתנועה (שאני לא משלה את עצמי אפילו לרגע שהיא קיימת במציאות) היא בדיוק לפי גדרי ההלכה. אין סיבה לפצל את הכוח האדיר הזה ולהתפצל לשתי תנועות!

לילה צח ומוצלח.
בצלב"א.
לא נראלי שזה אידיאל להפריד לגמרי- 2 תנועות...3יפי
עכשיו זה כן אר"צ, ולא אחותי...אר"צ

האידיאל הוא בכלל   ל א    שנחיה חיים נפרדים לגמרי, (כמו שאחותי כתבה בשמי איפושהוא,"בנים במאדים, ובנות בנגה")

האידיאל, (ע"פ הרב זצ"ל), הוא שנחיה בחברה מעורבת, תקינה! כמו בבית המקדש פעם, שהיו בעזרת נשים, גם גברים, וזה היה מתוך קדושה, (ולא היתה מחיצה), אבל אנשים לא חשבו אז שצריך הפרדה, כי אז באמת לא היה צריך....

תכל'ס, האידיאל הוא שנוכל לחיות בחברה מעורבת (לגמרי, סתם שתדעו), וזה לא יפריע לנו... שנהיה הרבה יותר רוחניים, כך שלא תזיק לנו המצאותם של המין השני בארבע אמותינו....

מוזר...123

אתה מדבר אולי על אידאל של תיקון העולם ברמה כזאת, שהעולם יגיע לדרגה שבו הוא היה לפני חטאו של אדם הראשון, וזה לא בעולם שלנו, אלא בגן עדן, מקום שאין בו שום התייחסות לגוף.

וודאי שבבית-המקדש היתה מחיצה(היתה עזרת נשים, והגמרא אומרת שעשו "תיקון גדול"). זו גמ' מפורשת במסכת סוכה.
נכון שאולי יש מצבים שגברים נמצאים בעזרה של הנשים, אך לא שזה נעשה ח"ו בעירבוביא!!

אשמח לקבל ציטוט מהרב זצ"ל.

בצ"ל אריאל!

כן, דיברתי על אידיאל...אר"צ

לא אמרתי שעכשיו צריך לחיות בחברה מעורבת.

אנסה להביא את המקור של הרב... (הרב זצ"ל אמר את זה במילים שונות, אבל הרעיון הוא שחברה מעורבת תקינה עדיפה על חברה נפרדת).

מהההההההההההההה????????????אנונימי (פותח)
בעזהי"ת
מאיפה הבאת את זה??????? בבהמ"ק היינו מעורבים????למה? למה נראה לך?????? עכשיו מקורות!!!!!!!!!!!ואם אין, אז אל תכתוב סתם דברים. תודה.
האידאל.123

לא בטוח שזה אידיאל שיהיו 2 תנועות נפרדות.

בהווה זה לא שייך, בגלל בעיות תקציביות אמיתיות.

ואם יפרידו את התנועה, אז התנועה של הבנים תהיה עלובה מידי, ופשוט היא תסגר...

בצ"ל אריאל!

מה?!רחלי ברק

אם זה היה חשוב לתנועה, אני בטוחה שעניים התקציב לא היה מה שעוצר אותה!

בצלב"א.

וודאי שכן.123

התנועה היתה מאוד שמחה לעזור לכל העולם, אך בעיות תקציביות מונעות ממנה לעשות זאת.

בצ"ל אריאל!

לא לזה התכוונתי.רחלי ברק

ברור שאם היה לנו הרבה כסף היינו יכולים לתרום הרבה יותר. 

אני אומרת שאני בטוחה שעניין ההפרדה הוא לא טכני כמו שהוא מוצג פה, אלא אידיאולגי! לא כסף היה עוצר את התנועה מלפצל אותה לשתי תנועות נפרדות אם היא היתה מאמינה בזה!

זה עניין אידיאולוגי!

לילה צח ומוצלח.

בצלב"א.

אני יודעראשון_בנשמ"ה
ששאלו הרבה רבנים על הנושא הזה והם אמרו שכמו שהתנועה פועלת עכשיו זה בסדר (לדוג' הרב דב ליאור בטל שמיים של חודש טבת).
זה לא בסדר!אר"צ

זה מצוין!

אבל זה ישתנה.... בעז"ה (ובהשתדלותנו) כשאנחנו נהיה בדרגה גבוהה יותר, לא שזה יהפוך לרע, פשוט יהיה אפשר גם להיות יותר מעורב....

מה הקפצתם את זה פתאום..זה ממזמןןןןןןןןןןןןןןןןןאפוש
"תורת חיים בעוז זה לא גימיק"- הבנתם?דינמית
תפסיקו להתווכח על שטויות. ברור לי עכשיו שצריך לבקש לעשות סמינריון שיסביר את הדרך של אריאל לכל מי שלא מבין ולמי שסתם לועג.
מה מציק באיך שזה עכשיו???...420mal
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך