מה גורם לאנשים להיות מה שהם?זיויק

|מחזיק גולגולת בתנוחה שייקספירית ותוהה|

מה זאת אומרת?נפש חיה.
יעני מה עושה אותך מה שאת ולא כמו זאת שלידך?זיויק

מבחינת תכונות נפש חיה הרומשת על הארץ

תיוג עצמי זה כבר פיצול קשה זיויק

היא לא תעזור לך כי אין חבוש נעשה תפוז

הסוגריים מבקש אמונה

כמה שזה עצוב אבל בדרך כללוהוא ישמיענו
זו החברה.
אם כן, רוב האנשים אינם מי שהם...
געוואלד רק לא זהזיויק

איפה שורש הנשמה וכו' וכל הדרשות היפות

לא לא... התכוונתי שרוב האנשים לא יודעיםוהוא ישמיענו
מה זה שורש ומה זו נשמה
פסדר אבל המודעות שלהם היא לא רק מה שמעצב אותםזיויק
אלא גם התת מודע

לא?
שילוב של נסיבות ובחירהימ''ל

שאם לא זה כולנו היינו זהים?ים...
אם לא זה לא היינו אנחנוימ''ל
כלומר - אם לא היו המאפיינים האלו המייחדים אותנו כיחידים אולי היינו זהים אבל לא היינו בני אדם.

אפרט למה התכוונתי:
נסיבות - תכונות מולדות, חינוך, חברה, חוויות ותנאים סביבתיים.
בחירה - צורת הסתכלות, חשיבה, לימוד ופעולה מושכלת.
החיים עצמם.מיכל318
כל אחד והחיים שלו.
המיקרים שקורים לבנאדם בחיים.
כל מה שבנאדם עובר בחיים.
במישפחה,בחברה, בעבודה,בבצפר, בצבא...(לטוב או לרע).
זה ענין מורכב.
שום בנאדם לא דומה לבנאדם השני.
(אבל לא יודעת אם הסברתי את עצמי טוב)

החיים הם דבר נצברזיויק

ותקחי 2 אנשים עם אותם חיים תאורטית. יצאו אותו הדבר? ספק

לא יצאו אותו דבר.מיכל318
כתבתי שכל בנאדם הוא שונה.
מה עושה אותו שונהזיויק

אם לא החיים

כן, החייםמיכל318
*ההיסתכלות* על החיים

סתם נגיד...
2 אנשים שמחכים הרבה זמן לילדים.
אחד יכול להיתחזק מיזה ולהאמין יותר... ולהגיד שהכל לטובה ומה שה' עושה זה הכי טוב בשבילו.
והשני יכול להיכנס לספקות ולהגיד "אני מיתפלל מלא שנים וה' לא נותן לי, ,מה,למה?"

אבל זאת סתם היתה דוגמא.
כל בנאדם לוקח את מה שקורה לו בחיים לכיוון אחר.
ל-מ-הזיויק

למה כל אחד לוקח אחרת

זה גוף השאלה..................................... פף

כי לכל אחד יש נשמה אחרת.מיכל318
כל אחד רואה את החיים ב"משקפיים" אחרות.
הופה היא מדברת עכשיוזיויק

נשמה... יעני גזירת גורל?

לכל בנאדם יש נשמהמיכל318
אם אני ישאל אותך מי אתה? מה תגיד?
תיתכוון לנשמה שלך. לא לגוף.
למי שאתה מביפנים.
כינושאת עיניים

דפוסי החשיבה שלנו מתעצבים עוד בתקופת הילדות על סמך דעות/תגובות/התייחסויות...אליהם הורגלנו/אותם ראינו/חווינו

מהסביבה הקרובה אלינו: חברים, קרובי משפחה וכו' (משוב למעשינו). והדפוסים האלו ילוו אותנו לכל מקום שהוא, אא"כ

נחליט לעבוד על עצמינו על מנת לשנות אותם, אבל עדיין זה יהיה מאד קשה כי "הרגל נעשה טבע".

לדעתי, האדם בעצמו עם כל מה שעבר...יש ויש...

ולכל הטוענים שהחברה גורמת לכך וההשפעה וכו' אז...

אולי זה נכון כלפי מראה חיצוני, וגם זה לא תמיד...

אבל- אל תשכחו שבתוך כל חזות יש אדם פנימי. יש רגש. יש מכלול של דברים שבינהם יש כשרונות, יתרונות וחסרונות.

זה מה שגורם לנו להיות מה שאנחנו...

את זה כל אחד מגלה על עצמו בהתבודדותכלמנסע

ו"חסיד הוא זה שיודע להתבודד גם בהיותו בין אנשים"

מה הגורם? לו להיות אותו אדם שהוא מגלה שהוא? כלומר מה הוא צריך לחפש בעצמו? הגורם הוא בשתי מילים: הפוטנציאל הרוחני. כלומר אילו כוחות רוחניים יש לאדם. יש פוטנציאל מזליסטי, שהוא אינו נתון לבחירה. זה פוטנציאל של נסיבות, באיזה זמן נולד ואיפה. אבל האדם צריך להשליט את הפוטנציאל הרוחני על הפוטנציאל המזליסטי, ואז יגיע לידי מימוש עצמי אמיתי. מהי רוחניות? זה כבר ארוך. אבל כולם יודעים שאפשר למצוא ספרים שמדברים על זה. בגדול - זה המהות, זה הכוח. "א-לוהים" משורש "אלה"=שבועה. הדבר שאתה נשבע בו. שאתה יודע שאין אפשרות להחליפו ושהוא מקור הכוח האמיתי. כמובן צריך לדעת לא לעבוד לאלוהי כסף וזהב, למשל. לכן אמרתי שזה ארוך. אז לא אמשיך כרגע, רק אומר בפשטות שזה כוח רוחני מופשט שגורם לגשמיות ולא שהגשמיות גורמת אותו. אם הגשמיות גורמת אותו אז זו רוחניות ללא מהות. הרוחניות האמיתית צריכה להיות עצם המהות. ולכן מגלים אותה בהתבודדות אמיתית. רק שכדאי לזכור, שכשלומדים מהי "רוחניות" ממישהו אחר - את זה עושים יחד איתו, ולא בהתבודדות. על ידי "שימוש", כלומר הקשבה וקבלה מלאה של דבריו, גם אם אתה עצמך היית אומר אחרת. אתה צריך לשים לב על מה באמת הוא מדבר, וזה עצם הרוחניות "תורה שבעל פה". תורה שבכתב נדמית כרוחניות ולא תמיד היא כזאת באמת. אבל תורה שבעל פה מגלה יותר על עצם המחשבה, שיכולה בתורה (בתור שלה) לגלות על הרוחניות.

זה כנראה שילוב בין 'מולד' ל 'נרכש'משה
לאדם יש אפשרות בחירה מסויימת. הוא יכול למשל לחטוף מכה וללמוד להתגונן בפניה, הוא יכול לחטוף מכה ולברוח למקלט (דיכאון, פאסיביות) והוא יכול ללמוד להשיב מלחמה או לבחור לעשות משהו אחר.

המכה היא 'גורל' או גזירה, אבל מה עושים איתה זה עניין של אמונות ושל בחירה.
יש על זה קטע בתיקון המידות של הרב אביחילשמלה אדומה
עבר עריכה על ידי שמלה אדומה בתאריך כ"ג בתשרי תשע"ט 23:05
שהרב מסביר שם על תהליך גילוי האופי של האדם, שזה בעצם מי שהוא.
בעצם יש לנו את האופי שככל שננסה עדיין לא נצליח לגלות אותו לגמרי ולהגיע לשורשיו אבל כן נצליח להשפיע עליו ולגלות אותו ברמות מסוימות(שזה בעצם הרעיון של תיקון המידות)
אדם נתקל בסיטואציה, על מנת שהאדם יגיע לשורשו הוא צריך להתנתק מכל גורם חיצוני שמשפיע על ההכרעה בסיטואציה ולבחור מהמקום הכי שלם וטבעי שלו. ומכיוון שכל אחד רואה את הדברים אחרת כל אחד יפרש ויפעל אחרת {ואני חושבת שכל אחד מפרש אותה בצורה אחרת ובוחר איך להגיב מהסיבה שלכל אחד יש גירויים וצרכים אחרים שמגיעים מהנשמה שאותה אנחנו מגלים באמצעות הבחירה האמיתית של האדם} וכך בעצם נבנה האופי- ונוצר האדם , על ידי תגובה חוזרת לסיטואציות דומות שנחקקות באדם כדפוס התנהגותי..

(הלוואי שהצלחתי לדייק כמה שאפשר ולא להרוס את מה שהרב אמר)

בגדול... הבחירות שלנו בחיים הופכות אותנו להיות מי שאנחנו
התפיסות שלהם שנוצרו מלידה עד עכשיואפויה

על עצמם, על ה' ועל המציאות.

נשמה עצמית. טבע של מידות בסיסיות. משפחה וסביבה. ועל הכל -ד.

עם הזמן - למוד, התבוננות, בחירה ועבודה, שמשתמשים  גם בדברים הקודמים.

קשה להסבירהמדלגאחרונה

בס"ד 

מזל שנטל ההסברה הוא לא על בור כמוני

ולעניינו : " ויש בין כל דעה ודעה הרחוקה ממנה בקצה האחר, דעות בינונייות זו רחוקה מזו.  וכל הדעות--יש מהן דעות שהן לאדם מתחילת ברייתו, לפי טבע גופו; ויש מהן דעות שטבעו של אדם זה מכוון ועתיד לקבל אותם, במהרה יתר משאר הדעות; ויש מהן שאינן לאדם מתחילת ברייתו, אלא למד אותן מאחרים או שנפנה להן מעצמו, לפי מחשבה שעלתה בליבו או ששמע שזו הדעה טובה לו ובה ראוי לילך, והנהיג עצמו בה עד שנקבעה."  (הרמב"ם בספר המדע , הלכות דעות א')

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

אולי יעניין אותך