איך אתם מתמודדים עם שפע?*בננית*
אני תופסת את עצמי וקולטת שפעם אחר פעם אני נהיית משותקת מול שפע. בעיקר מול שפע של תוכן שחוסם אותי מלרצות להתחיל בכלל לגשת אליו.
מישהו מכיר את התחושה?
מכיר את התחושה.סתם 1...
לעצור ולפרק לגורמים, מנות, חלקים.

תלוי מה עומד מולך ומה המטרה.
יכול לתת דוגמא?*בננית*
מתוך הדוגמהסתם 1...
שנתת, לגבי שפע של תוכן, הבנתי שאת מתכוונת בשפע לכמות גדולה של דבר מסוים שעומד לפנייך.

למשל כשאני רוצה להבין נושא שחדש לי או ללמוד ספר שמעולם לא נגעתי בו או ללמוד שפה חדשה ברמת הקריאה (ולא הדיבור), הגשת מחקר גדול וכו'

לפעמים כשאני מתחיל לחפש חומר על הנ"ל אני מרגיש שלא אוכל להתמודד עם זה.
זה נובע מההבדל בין הרגש לשכל. הרגש רוצה מיד והשכל מבין מהי דרך ארוכה. כל שלב בהתמודדות הזו והעבודה שלו. צריך להפריט, למפות, לסדר ואז מגיעים לבסוף לאן שרוצים וצריכים.

(לפעמים מבינים גם שזה יותר מדי ומחפשים דרכים שונות)
מעולה! פעם הייתי עוגי
התרגלתי לחפש את תגובותיך המחכימות...
תודה סתם 1...
מסכימהroth
מכירה ממש טוב! שמן פשתן

כדאי להתמקד במשהו מסוים, להתחיל משם.

בד''כ כשנכנסים לעניינים ההמשך רץ...

שפע או עומס?ימ''ל

בשפע יש בעיות ובעומס יש בעיות, אבל אלו שני דברים שונים.

שפע*בננית*
נגיד שפע של חומר תורני משגע אותי עד כדי ייאוש
או שפע של אוכל יוצר אצלי תחושה לא רגועה, אם כי שם אני מסתדרת יותר
יפה ^^ תכלס עומס הוא בעיה של השפעפעם הייתי עוגי
שאלה מעניינתבן מערבא

אני חושב שבהקשר הזה נאמר שהניסיון של העושר קשה יותר מהניסיון של העוני. לפעמים עודף שפע קשה יותר ממחסור.

אני למשל חוויתי את זה בכך שפעם הייתה לי תאווה לקנות ספרים, בהזדמנויות של שבוע הספר או מכירות חיסול, הייתי רואה שפע של ספרים מול העיניים והייתי מסתנוור, בדיעבד נשארתי עם מלא ספרים ששוכבים בארון, ומצערים אותי כל פעם שאני רואה אותם. 

מאז עברתי תהליך ולמדתי להיות מדוייק, אני קונה ספר רק אם אני שלם עם עצמי לגביו ביחס לרצון שלי. לא יודע להסביר איך עושים את זה בדיוק, אבל זה שילוב של לדעת להתגבר על תאווה, לעשות חשיבה שכלית ביחס לצרכים, ולהיות כנה ביחס לרצון ולמה אתה מרגיש. זה קורה לי גם כשאני הולך לקנות בגדים או נעליים, למדתי להיות מדוייק ואני קונה רק מה שאני באמת צריך ורוצה. בגלל זה לרוב אני לא מתלבט הרבה, אני קשוב לעצמי ואני עושה החלטות של קניות די מהר, וברוב המקרים גם כעבור זמן אני שמח בבחירות שלי ב"ה.

סיטואציה שכיחה שאפשר להתאמן בה על זה, היא כשנתקלים בשפע של אוכל בבית מלון, והכל טעים והכל מושך ומפתה, ואנשים ממלאים צלחות ואוכלים אולי 30-40 אחוז ממה שהם ממלאים בצלחת, צריך פשוט ללמוד לוותר, לעשות בחירה כלשהי, באיזה דרך שלא תהיה, ופשוט להשלים עם זה שאי אפשר לקבל הכל, ולוותר על השאר. לעשות חשיבה של כמה אני באמת צריך ורוצה, ולהתגבר על התאווה של עוד ועוד ועוד. תמיד כשהייתי בסיטואציות כאלה חשבתי על הפסוק "צדיק אוכל לשבע נפשו ובטן רשעים תחסר". 

זה ממש עבודת המידות.

על דוגמאות האלה בדיוק חשבתי*בננית*
אחשוב על הדברים. תודה רבה!

(אשמח לעוד תגובות)
וואו כל כך.פסידונית

ע"ע אינטרנט.

כל כך הרבה דברים לעשות שבסוף לא עושים כלום

תוכנית עבודהקמנו ונתעודד

בס"ד

לרוב זה, יחד עם סקירת ההתקדמות שכבר נעשתה (ואם לא נעשתה אז מחפשים משימות קרובות מספיק כדי להחשיב את ההתקדמות בהן כקשורה) הופך את המשימה ליותר אפשרית ומוסיף מוטיבציה להתקדם בה.

קורה לי הרבה. זה מבלבל. [מנסה לבחור שכלית ורגשיתחסדי הים
את התוכן או את הדבר שהכי מתאים, ואת השאר דוחה להזדמנות אחרת.]
מאוד. מוכר ביותרחוני המעגל פינות
יש מושג שאני מעריך שאי פעם הרב זצל דיבר עליו שהוא יותר קיצוני שנקרא שבירת כלים שכלי מקבל אור יותר ממה שהוא מסוגל להכיל ונשבר

מה שאני עושה זה שואל את עצמי איזה תוכן אני הכי רוצה מסווג לפי פרמטרים מוצא נניח ספר או אתר מידע ספציפי וחורש אותו
קרה לי בעבר. יותר מפעם אחתמשה

תחפשי על פרדוקס הבחירהחדשכאן

עשו איזה מחקר מפורסם עם ריבות.

זה לא פיתרון אבל אולי זה יעזור לך להבין את המצב שאת (וכולנו) נמצאת בו.

חיפשתיפסידונית

(המאמר בקישור דווקא מפריך את המחקר ההוא )

יותר זה פשוט יותר – אלכסון

יכול להיות שיש מאמרים הפוכיםחדשכאן
אני מכיר את המחקר עם הריבה.
לא קראתי את המאמר אבל אני חושב שמהניסיון של הרבה אנשים (כולל כאלה שענו פה) דווקא נראה שהמחקר ממש קולע לאמת.
אקרא את המאמר בהזדמנות..
אני חושבת כמוךפסידונית

קראתי את המאמרחדשכאן
ונראה שיש את שני הדברים. (זה באמת פרדוקס..)
לפעמים המבחר הוא דווקא זה שגורם לאנשים לקנות יותר - אחד הדברים שהניעו את המהפכה התעשייתית הוא האופציות הרבות שייצור מדוייק במכונה יכול להציע. זאת היתה באמת ההבנה הרווחת שהחוקרת רצתה להעמיד בשאלה. נראה לי שכשקונה יודע מה הוא רוצה ו/או רוצה משהו ספציפי, המבחר דווקא יגרום לו לקנות (ולא לוותר על הקניה כי הוא רוצה משהו אחר). נראה לי גם שאצל קונה שזקוק לפריט מסויים, גודל המבחר פחות ימנע ממנו מלקנות בגלל שבסופו של דבר הוא זקוק לזה (הוא יתחרפן עד שיחליט לקחת בעצימת עיניים )
לעומת זאת (לדוג') בתרבות הצריכה של היום שאנשים יוצאים לקניות לאו דווקא בשביל משהו ספציפי, אני חושב שהמחקר של הריבה יכול להוכיח שהמבחר דווקא ימנע מהם לקנות. (נק' למחשבה בשביל קניונים..)
נראה לי שגם לגבי למידת נושא רחב מבחירה, המחקר של הריבה יכול דווקא להסביר למה זה קשה.
בכל אופן, מעניין. תודה @*בננית*
שהעלית את הנושא.
@פסידונית
חשבתי שאני היחיד בעולם שמרגיש ככהדי שרוט
יש לי שאלה

דברים "ישנים" שעומדים מלא זמן וכבר לא רלוונטים גם משגע אותך?

נניח במקום שלמדתי היה לוח מודעות קטן כזה באיזה אגף מסויים והייתה תלויה מודעה לפני 12 שנים. ופשוט הייתי מרגיש כל פעם איך אני משתגעעעע מזה.
אני גם הרגשתי ככה יותר מפעם אחתמשה

לא בתחום העבודה המרכזי שלי - שם אני שולט בזה מצויין, אבל כן בתחומים אחרים בהם אני חלש יותר.

להשתיק הכל ולהתמקד במה שאת בוחרתשוני

זה הזכיר לי קניות בעיר כשיש לך מלאא חנויות ובגדים והכל מסנוור. מה שאני עושה זה פשוט להתמקד במה שאני מחפשת ולא להיכנס סתם לחנויות רק כדי לראות. קיצור,להשתיק הכל,לסנן את כל מה שאת לא רוצה ולהיות ברוגע שלך ולהתמקד במה שאת מחפשתץכשרגוע בפנים הרבה יותר קל.

יש בי הערכה רבה לשפע וחושבת מזל שלא נולדתי בתקופות של צנע ורארלט

ורעב, אבל מה שכואב לי בשפע הוא שזורקים המון.. כאילו הכל נראה ברור מאליו ולא מוערך מספיק. כמו הדוגמה בבתי מלון שלוקחים הרבה לצלחת וזורקים הרבה

למה השפע משתק?ע מ
|מנסה לרדת לשורש|

אני יכול ללחוץ על שלח ולהימנע מלשער השערות שבכלל לא בטוח שקשורות לסיפור שלך, אבל אני אמשיך בכל זאת, את הסיפור שלי.. ואולי זה קשור.

אותי אישית, שפע של תוכן לפעמים קצת משתק כי הוא מבלבל אותי, אני לא יודע מאיפה להתחיל ומה לחשוב. יש הרבה הרבה פרטים ואני לא יודע איך לתפוס אותם. (הדוגמה שעולה בראשי כרגע היא בכניסה לסוגיה רחבה).
הבעיה, היא פיזור מסוים של הדעת שהשפע גורם. אז הפיתרון הוא לכנס את הדעת.
לחזור ליסודות, לשורשים, לבסיס של העניין הנלמד, מה שברור לי. ודרכם לבחון את הפרטים הרבים.

היו לי בראש אתמול עוד דברים לכתוב אבל לא הספקתי אתמול ובינתיים הם ברחו לי...

הנקודה המרכזית היא מודעות עצמית. לגשת מבפנים.
טוב סיימתי לקרוא את התגובות בנחת*בננית*
תודה לכם, החכמתי.
אני חושבת שהנקודה העיקרית שעלתה פה היא המוכנות לבצע הכרעה שכלית של ויתור כדי להצליח לאחוז במשהו.

(@חוני המעגל פינות - בדיוק זו המחשבה שהייתה לי. יש יותר מדי אור בעולם, ולי יש פחות מדי פילטרים כדי לסנן ולהתמקד בבחירה אחת. ואז הכלים נשברים...
@די שרוט - כן! זה יוצר אצלי תחושה שאי אפשר להביא משהו חדש בלי להסיר את הלא רלוונטיים. מגניב שראית את זה כקשור.)

כנראה זה באמת העניין. להקדיש זמן למחשבה על בחירת כיוון. לחשוב מה הכי חשוב לי או מהי ליבת הדברים.
(אולי זה שם נרדף להתבוננות?)
אנסה את זה עכשיו בשגרה הבעל"ט
בע"ה נעשה ונצליח
יש לי שפע של תמונות שלא פיתחתיבריאות ונחת
במשך שנתיים.
אני מיואשת מראש מהרעיון של לשבת ולבחור.
אולי בזכות השירשור שלך יתנו לי עיצה מועילה כי כל פעם שאני נזכרת בזה היאוש מחלחל עמוק יותר.
כן.לך דומיה תהילהאחרונה
פעם תיסכל אותי שאנשים יודעים דברים חשובים שאני לא, זה גרם לי להרגיש קטן. היום אני משתדל להשלים עם זה שאני באמת קטן ומנסה למנף את זה להערכה כלפיהם. זה עדיין קצת קשה.
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשהאחרונה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צעאחרונה
דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
מידות בסיסיות בנפש אי אפשר, אבל אפשר לנתב אותןקעלעברימבאר
למקומות אחרים בשבירת הרגלים. כדוגנת מי שזולד במזל מאדים בגמרא