סליחה אם מישהו או מישהי נפגע/ת, אבל יש לנו בעיה. הפמיניזם וכו' שהביא הרבה דברים טובים, גם הרס דברים בסיסיים טובים, ויצר גברים ממורמרים. ואני פונה לנשים, כי בסופו של דבר, הן ה"מנוע" להכל. בעלך, גם אם הוא חזק ומצליח, ולא אומר את זה, צריך אותך, את ההערכה והפינוק שלך (ופחות את הכבוד. אנחנו מעדיפים שיוויון וכבוד הדדי). גם אם זה נראה לך טיפשי.
ודבר מרכזי שזה מתבטא בו אצל רוב הגברים, זה האוכל. די עם כל המשחקים הטיפשיים האלה של יסתדר לבד ויכין לעצמו וכו' (אם הוא אוהב ועושה מעצמו אז כמובן סבבה). הבעיה זה לא המטבוחה, החצילים או הסלט מיונז. ולא משנה אם את מרוקאית או אשכנזיה. הוא רוצה אותך. זה כמו שתרצי לספר לו ולפרוק כל מיני דברים קשים שעברת, והוא יגיד לך קחי מאתיים שקל ולכי מחר לפסיכולוג.
העולם מלא בלחץ, קשיים, תאוות, אז לפחות שבבית תהיה לנו פינה שקטה, שיבינו אותנו וישקיעו בנו ולא יעשו סיפור מכל דבר גם אם הוא מצריך מאמץ. לא צריך תמיד לחשוב מהשכל, לפעמים צריך לחשוב מהלב. לפעמים הוא חושב נכון יותר.. ונשים אכן ניחנו ב"בינה יתירה" כלשון חז"ל, כלומר שיש להן כשרון לקרוא את המציאות נכון. אבל בדור הזה משהו השתבש. כולן יודעות שזו הנקודה, אבל הן מעדיפות להיות "צודקות"- "אני לא אוהבת לבשל, לא הרגילו אותי לזה, זו לא אני, אני מספיק עסוקה" (ובישול זו סתם דוגמא כללית). אם לא תדעו להיות חכמות באמת, לוותר, לתת ולמלא את הבית באהבה, זה פשוט לא יקרה. תלוי בכן. וזה לא מצריך דברים גרנדיוזיים. בעל לא מצפה שאשתו תהיה כמו אמא שלו, הקשר איתה כולל הרבה יותר גוונים, אבל הוא גם רוצה לראות שהיא לא עושה רק לצאת י"ח אלא משקיעה.
ועוד נקודה. נגיד שהחינוך הפמיניסטי יצליח ואנחנו גם נדע לנקות, לבשל וכו' בדיוק כמוכן, וה"תפקיד" יהיה מוטל עלינו בשווה. מה יגרום לנו לאהוב אתכן? רק ערכים דומים ועולם אינטלקטואלי דומה? זו תהיה אהבה כמעט אפלטונית.
אני אמרתי לאשתי- חוץ מדברים בסיסיים שאני יודע (חביתה), אני לא רוצה ללמוד לבשל כלום. אעזור לך בדברים אחרים אבל אוכל זה דבר שאת עושה בשבילי. ככה את מביעה כלפיי את אהבתך והערכתך (רק לומר את זה, זה בבחינת "מאמין בלב"), גם אם קצת קשה לך.
ואותו דבר אני אעשה בשבילך במה שחשוב לך.
והקשר בינינו מצויין. אני דואג לאשתי, משמח אותה, והיא מאושרת עד הגג. המאמץ "משתלם" לה.
תנסו. תהיו חכמות. אל תראו בזה חוסר כבוד. תבינו שבכל גבר נמצא ילד קטן שצריך אמא מפנקת בדברים הכי פשוטים, גם אם הוא לא אומר את זה (לאלו שעדיין אינן אמהות, תתאמנו עליו בלהיות אמהות בע"ה..). תתחברו לעולם הרגשי של הבעלים שלכן ותפתחו אותו. אתן רק תרוויחו בסוף. הבית שלכן יהיה קן של אהבה ושמחה.
נ.ב יש גם כמה דברים להגיד לגברים כמובן.. אבל הם לא היו הנקודה פה..