אירוע משפחתי שיש בו בנות יקרות שלא יתלבשו בצניעות..בהגזמה..דג כחול
טוב בכל אופן העניין הוא כזה..

אני למדתי שלוש שנים בישיבה.
וב"ה רוצה ומשתדל לעשות רצונו יתברך ולהשתפר ולהתקדם עוד ועוד..

וכשהמשפחה שלי משני הצדדים עושה אירוע אז קרוב לוודאי שאגיע ויהיו שם נשים לא צנועות.. ממש לא צנועות. (סליחה על ההתנסחות אם משהו/משהי חושבת שלא שייך לכתוב כך וכנל בכותרת)
ולפעמים גם כשאנחנו מארחים מגיעות בנות דודות וכו שלצערי לא צנועות..

אתם מגיעים? לא מגיעים?
מגיעים לחופה למשל והולכים?
ומה עושים כשמארחים?

איך מצליחים לשלב היטב את הרצון החשוב לשמור על ההלכה ומאידך לא לוותר על הקשר עם המשפחה? או שמא דווקא יש פה כאלה שסוברים שההלכה באה במקום ברוב המקרים וכל פשרה זו חפיפניקיות??

תודה..
חופה וזהו.עברי אנכי

ואם זה כאילו אחותך מתחתנת או משו אז זה יותר מסובך

ותשב כל האירוע עם פרצוף לקיר, לאיודע.

אם זה לא ככה, חופה וזהו.

שמירת העיניים חשובה ביותר2121

והילקוט יוסף לגבי הנושא של חתונה רשם כך: (ילקוט יוסף קיצוש"ע חלק ב' הלכות כבוד אב ואם, סימן ר"מ סעיף נ"ה)

אב המבקש מבנו שיבוא לנישואי אחיו, והחתונה מתקיימת בתערובת אנשים ונשים יחדיו, ואף יושבים בבגדי פריצות וכדו', ואין המשפחה מוכנה לעשות מחיצה, אין הבן צריך להשתתף בחתונה, ויסתפק בזה שיגיע לחופה בלבד. והדבר ברור שאם יש שם ריקודי תערובת חייב לעזוב את המקום מיד אחר החופה, ופעמים שעליו להמנע מלהגיע בכלל לחופה, כדי למנוע חילול ה' שיראו יהודי ירא שמים נמצא במקום כזה. ויעשה שאלת חכם שידון בכל מקרה לגופו. 

ולגבי שאר אירועים משפחתיים:2121

אני הייתי מנסה בכל יכולתי להתחמק וממציא סיבה לא להגיע.

קשר עם המשפחה זה אמנם דבר חשוב אבל שמירת עיניים חשובה בהרבה יותר ובפרט בזמן הזה שרבו הניסיונות והמכשולים וצריך כל אחד לשמור על עצמו היטב, אחרת הוא עשוי למצוא את עצמו בקלות בתוך תחתית הבוץ.

בהצלחה!

לדעתי קשר טוב עם המשפחה חשוב יותרארץ השוקולד
ולגבי רמת הצניעות, תנסה לראות איך למעט בפגיעה שתחוש.

וכמובן שהייתי מגיע.

אשמח להרחיב בפרטי.

אציין בקציר האומר שבמקום שאין דרך אחרת התירו בגמרא ללכת במקום שבו יש נשים לא צנועות, ואין דרך אחרת להיות באירוע המשפחתי. (ולדעתי הוא חשוב כי נוכחות באירועים מראה על חשיבות שאתה מעניק למשפחה.)
מה המקור ההלכתי להגיד שקשר עם המשפחה חשוב יותר?הדוכס מירוסלב

אתה סובר שיש חובה ללכת לחתונה לא צנועה?

פשוט שזאת לא סעודת מצווה, לא ראיתי פוסק שסובר שזאת כן.

זאת לא מציאות שאין דרכא אחרינא, פה אין בכלל דרכא!

האמת שאין לי מקור הלכתי לחשיבות הקשר עם משפחהארץ השוקולד
(מלבד כיבוד הורים)

אבל אני חושב שברור לכולנו שיש חובה מסוימת לנכוח באירועים משפחתיים על מנת לשמר קשר, ומקובלני שמשפחה זה חשוב.
לא אמרתי שזו סעודת מצווה, אלא ערך חשוב ומחייב ללכת.

ניתן להגדיר הליכה לעבודה כדרך, וניתן להגדיר את ההגעה לאירוע כ"דרך" לשמר קשרי משפחה.

(ובכלל, לגבי צניעות יש המון דיונים הלכתיים שניתן לפתוח מה רמת החומרא של הבעייתיות בהיותך באירוע בו יש בנות שאינן לבושות בצניעות.)
למה ללכת לחתונה זה כיבוד הורים?הדוכס מירוסלב

אין כיבוד הורים במקום של עבירה הרי.

הליכה לעבודה היא דבר היתר, אלא אם הוא הולך לעבוד באיסור.

כנ"ל חתונה, חתונה היא מצווה, אבל אם יש שם חוסר צניעות לכל הדעות אין שם מצווה ובכלל אין עניין ללכת...

מז"א מה מידת החומרא? אתה זוכר את התשובה של הרב פיינשטיין שהבאת פעם? רק במקום דוחק גדול לצורך רפואה הוא סמך על הדעות דרבנן בזה.

א. כיבוד הורים היה המצווה שאולי ניתן לקשר, לכן הבאתי אותוארץ השוקולד
בסוגריים.
חתונה היא בעיקר דבר מצווה, יתכן ויהיו שם בעיות, אבל ניתן להפוך אותם לעניין שולי.

בכלל, אני חושב שהדגש ששמים לצניעות לא מפתח דברים טובים אצל אנשים. אלא שפתאום דברים פחות צנועים הופכים להיות מורגשים עוד יותר.

ב. הכוונה היא שאם זה פחות חמור, אז פחות צריך להתרחק. ולכן ניתן להגיע ולנסות לא להתעסק באורך החצאית של הבת דודה, אחא להתרכז בחתונה ואם תשוחח עם הבת דודה, להתרכז בה ולא בבגדיה.
ואני חושב שקשר משפחתי זה מקום הדחק גדול.
אבל זה לא, כי במקום עבירה אין כיבוד אב ואםהדוכס מירוסלב

וחתונה היא דבר מצווה אם היא נעשית בקדושה. ברור שחתונה שלא נעשית בקדושה היא לא מצווה... לכל היותר החופה וזהו וגם במקומות מסויימים אפילו בחופה כבר אי אפשר לשהות.

ב. הבנתי למה התכוונת, אני פשוט אומר לך שהרב פיינשטיין אמר רק במקום של דוחק לצורך רפואה שזה פחות חמור מהמקובל לפסוק.

קשר משפחתי זה ממש לא דוחק כמו צורך בריאות. אתה יכול לראות את המשפחה שלך גם בזמנים אחרים כשלא נגמר לאנשים הכסף לבדים באמצע הבגד

כאן יש ברירה, כאן אין ברירה.

כדי למנוע מאנשים הזויים שיקפצו לדיון בלי קשר לכלום - אני לא כותב את דעתי וגם לא את ההלכה לדעתי. כרגע מלבנים את הצד ההלכתי

אני לא חושב שחוסר צניעות בחתונה הופך את החתונה לדבר עבירהארץ השוקולד
אלא שיש בעיה שם, אבל העיקר הוא עדיין החתונה.

מכיוון שהחתונה היא עניין חשוב לדעתי, אני חושב שצריך למצוא את הדרך שחוסר הצניעות לא יהיה אלמנט כה מורגש אצלך, בין אם מדובר בהגעה ושיחה עם קרובים אחרים או השתתפות רבה בריקודים במקום בו לא תראה את חוסר הצניעות או כל דבר מכבד. (לא אוהב את כיוון הסמארטפון, כי הוא יכול לזלזל).

ב. אירוע משפחתי של חתונה הוא שונה מהגעה סתם לביקור למשפחה, כפי שחשוב להגיע לחתונה של חבר ולא רק לשבת איתו לקפה. ולכן אני חושב שזה מצב של אין ברירה.

לגבי מקורות הלכתיים, אני כרגע לא פנוי לחפש מקורות ולדון בהם ישירות, אז אני רק כותב את המסקנה לדעתי.
אולי לא דבר עבירה, אבל גם זה פתוח לדיוןהדוכס מירוסלב

כל חגיגה שהיא לא סעודת מצווה אסורה מאז חורבן הבית.

בכל אופן אין עניין ללכת למקום שאין בו מצווה כלשהי ושכנראה תחטא בו, ככה שזה לא דרך שהוא חייב ללכת בה ואולי גם לא צריך ללכת בה.

ב. מי שלא מכבד את האורחים שלו בלפחות לשמור על הטעם הטוב לא צריך לצפות מהאורחים שלו לכבד אותו. התורה שלנו שייכת לכלל עם ישראל, ואף אחד לא יכול להתחמק מהחובה להתחתן כמו יהודי...

אף פעם לא שמעתי על מישהו שנפגע מזה שקרוב משפחה שלו לא בא לאירוע מעורב ואני מכיר הרבה כאלה מקרוב.

אני לא מסכים עם הטעמים שלך, יש טעמים אחרים להקל בזה ואכמ"ל

אני מכיר כמה שנפגעוצריך עיון
בלי להכנס לדיון אם זה נכון או לא, צריך לדעת שאנשים נפגעים ובכל מקרה זה שלא ראית זו לא ראיה
מי שנפגע כשמישהו אחר מקיים מצוות, זאת בעיה שלוהדוכס מירוסלב

האנשים שאני מכיר לא נפגעים מזה, אני יודע מהם. לא "ראיתי", יא מצחיק...

כל הדיון פה ביני לבין @ארץ השוקולד סובב סביב הדעה הכי מקלה בזה, והרב פיינשטיין כתב במפורש שאדם שנעלב לא דוחה את האיסור וגם לא מקילים עליו בזה. מה שכתבת לא רלוונטי לדיון ההלכתי, וזה לא דיון פילוסופי חילוני.

אתה הכנסת את זה לדיון...צריך עיון
כראיה הלכתית מהרב פיינשטייןהדוכס מירוסלב

לא כדיון בחילוניות...

תשובה אין לי, אבל אשתף בנסיוניהדוכס מירוסלב

אחרי כתיבה התלבטתי כמה פעמים אם להשאיר את ההודעה, ולא בא לי לבוא לפולמוסים על חשבון עבודת השם שלי, אז שלחתי במסר

מעריך את החשיבהארץ השוקולד
(ולוואי שאדע לשקול תמיד בפלס אם נכון להגיב בדרך זו או אחרת)
לקחת סמרטפון ולתקוע בו את העינייםמושיקו
במקומות שמגיעים בלבוש בעיתי זה מאוד מקובל
עוד סיבה להתיר סמארטפונים הדוכס מירוסלב

עם סינון כמובן..מושיקו
מתחמק.נער גבעות מצוי

אני בישיבה. לרוב זה עובד. ואם שואלים אותי, אז תבוא מה הבעיה. אני אומר שיש משהו ממש חשוב שאני לא רוצה להפסיד.

ואם אתה ממש עז פנים כנמר: מה אתה רוצה לשרוף לי את הנשמה?!

הניסוח שלך מקומם ולדעתי לגמרי מוטעהcintetit

כי אתה מניח ש"שמירה על ההלכה" פירושה לא להביט בנשים שאינן מתלבשות לפי הסטנדרט שלך או של הרבנים שלך.

ולדעתי ההנחה הזו הוא גם מוטעית וגם מטעה.

למיטב ידעתי רק קבוצות זעירות וקיצוניות סבורות שזו "הלכה" ומרבית הציבור שמגדיר עצמו כשומר מצוות, בכלל לא סבור כך.

לא הבנתי.. הגבת לי?דג כחול
כי אם כן מה פירוש סנטדרטים שלך ושל רבניך.. אני מדבר על בנות שפחות לבושות מלבושת..
אני מוכנה להסבירcintetit

אני חושבת שהבעת הדעה שלך על לבוש של אישה , היא התנהגות גסה ופוגענית.

לא עניינך מה נשים לובשות , אלא אם כן מדובר בבנותיך הקטינות.

וגם אז אני מיעצת להזהר עם הטרמינולוגיה הזו.

להביט אסור גם בלבושההעני ממעש
להביט ולא לראותארץ השוקולד
יש הבדל בין להסתכל בכוונה להסתכל ובין להיות באירוע ולראות בטעות בלי להתעסק בכך.

כביכול זה להיות מאוד צנוע לא לראות נשים עם בגדים קצת פחות צנועים, אבל בפועל המחשבות הרבה יותר סובבות סביב הלבוש שלהן ממי שהיה מגיע ולא חושב על זה.
להסתכל זה יותר גרוע מדרכא אחרינאהדוכס מירוסלב
לא מבין איך אתה מתיר את זה ועל סמך מה.וגם המשפט שאמרת על מי שלא חושב על זה זה שקר מצוי.
איך אמר לנו ראש הישיבה שלנו הרבה פעמים "חי מרגיש, מת לא מרגיש". מי שלא שומר על עצמו בוודאי שלא ידע מה הפיל אותו כשהוא יפול, והוא יפול.
שאל כל אדם ששומר על המחשבה והעיניים שלו והוא יגיד לך שהרהורים הרבה פחות מטרידים אותו, אם בכלל, אחרי שהוא התחיל לשמור.
והעניין הזה כתוב בהמון ספרים שנוגעים בנושא. כל ראיה כזאת מצטרפת לנפילה שאח"כ ובעלנםש גם יודע לזהות מה עשה לו את זה. ממש הכשרת השרץ...
החלוקה בין הסתכלות לראיה מופיעה בהליכות עולםארץ השוקולד
לרב עובדיה, פרשת בא שנה ראשונה אם אני זוכר נכון.

ובעוד פוסקים שאינני זוכר בדיוק מי ואיפה.

לא באתי להסתכל אלא לומר שניתן להיות באירוע ולא לעבור על איסורים, אם אתה משתדל לא להסתכל על הבנות אלא להתרכז בשמחה עצמה.
מבחינה הלכתי יש הבטה בעלמא, הסתכלות והתבוננותהדוכס מירוסלבאחרונה

התבוננות ומה שיותר מזה אסור לכולי עלמא מדאורייתא.

הבטה בעלמא זה לכל הדעות מידת חסידות.

בהסתכלות יש כמה חילוקים להלכה.

השורה האחרונה שלך היא מה שחז"ל אומרים שמיקרי רשע...

אישיתהעני ממעש
או שהייתי לא מגיע. או נוכחות של כדי דיבור. ואם הייתי דואג להיתפס בעין העדשה, אדרבא.
בעל השמחה לא שולט בכל אורחסתם 1...
וצריך להתחשב בו. הוא רוצה שתגיע לכבד אותו בשמחה. יש אורחים שמגיעים בצורה לא מתאימה צריך לראות איך משנים לטווח הרחוק.

אירוע בסדר גודל של חתונה הוא חסר שליטה אבל אירוח בשבת צריך להיות מתאים ולא מטריד.

אם יש אפשרות לשבת במקום מרוחק מהם או עצות שונות תשתמש בהן. משפחה איננה דבר שמוותרים עליו בקלות כלל.
ישר כח על המובאתהדוכס מירוסלב
מכוון שאנו מברכים….סיעתא דשמייא1
…. ברכות התורה כל בוקר מדוע אנו צריכים לברך שוב כשאנחנו עולים לתורה בשבתות , ימי שני, ימי חמישי וכדומה?
לזכרוני הראשון מדאוריתאקעלעברימבאר
ובעליה לתורה מדרבנן
הכל מדרבנן…סיעתא דשמייא1

.. אמנם ברכות התורה מסתמכות על פסוק מהתורה בפרשת האזינו.:

כִּ֛י שֵׁ֥ם יְהוָ֖ה אֶקְרָ֑א הָב֥וּ גֹ֖דֶל לֵאלֹהֵֽינוּ: (דברים פרק לב

נוסח הברכה תוקן בידי חכמים. אבל החיוב לברךקעלעברימבאר

את ברכת התורה בבוקר לפני עסק בתורה הוא מדאוריתא. לכן מי שספק אם ברך ברכת התורה (לא מדבר על עליה לתורה) , ספק דאוריתא לחומרא, ויברך רק את "אשר  בחר בנו". או שימתין לברכת אהבת עולם ויפטר בה

יש סידורים בהם קוראים ציתותים…סיעתא דשמייא1
…. מהתורה לפני ברכות התורה בבוקר. התנאי הוא שלפני הציתות יהיו המילים "שנאמר" "כאמור" .
יש על זה שאגת אריה נפלאחתול זמני

קראתי השתכנעתי

הלכתי לקרואטיפות של אוראחרונה
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך כ"א בתמוז תשפ"ו 22:42

נחמד מאוד

(מוסיף בעריכה, אחרי בדיקה בכמה ספרים היום: יעויין כאן בשני העמודים הראשונים כנגד ראיותיו מברכות, וכאן כנגד ראייתו מנדרים)

שאלה מעניינתטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך כ' בתמוז תשפ"ו 16:32

הבית יוסף (בסימן קלט) מסביר על פי הראשונים שחזל תיקנו לברך תמיד כשקוראים בציבור (גם אם העולה בירך לעצמו רגע לפני כן) משום כבוד התורה

ולא היו אחרים שטענו על "ספק ברכות להקל"?…סיעתא דשמייא1

…כנראה כבוד התורה עולה על ספק ברכות להקל.

יש לראשונים כמה הוכחות יפות (שכך נתקן)טיפות של אור

למשל שאם אין לוי הכהן עולה גם לשני ומברך שוב, למרות שהוא בירך את אותן ברכות לפני רגע

אז אני משער שלכן זה לא היה בשבילם ספק..

כנראה שכל הברכות שמברכים…סיעתא דשמייא1

… במועד שני של גלויות גם הם לא לבטלה למרות

שמועד שני של גלויות כבר לא נחוץ מאז שלוח השנה קבוע ולא משתנה.

מחפשת פירוש לתורה 'איה' של רבה"קאשר ברא
מעדיפה בקובץ שניתן להוריד 
מה בדיוק הנס בסיפור שופרסם ב"שיחת השבוע"?shaulreznik

""נאסוף יחד לשלשת ציפורים, נערבב אותה עם מעט שלג וניתן לתינוק", הציעה האישה.

אסתר נחרדה. "שאני אתן דבר כזה לתינוק שלי?!".

אך האישה השיבה בתקיפות: "אם לא תעשי זאת – הוא ימות".

באין פתרון אחר קיבלה אסתר את הצעתה של האישה. הם הכינו את התערובת ונתנו אותה לתינוק. חלפו עשרים ודקות ומול עיניהם הנדהמות חל בתינוק שינוי דרמטי.

התינוק התרוקן, והצבע שב ללחייו. שלום הפעוט ניצל".

https://www.chabad.org.il/Magazines/Article.asp?ArticleID=22484&CategoryID=5140

הנס הוא שהאישה הגיעה משום מקום ונעלמה כלעומת שבאה (אליהו הנביא? אתמהה)? הנס הוא שעצה הכה מקורית שלה עזרה? שהתינוק אכל לשלשת והבריא במקום להקיא ולמות מהרעלה?

באופן כללי, הסיפור השבועי בעלון חב"ד תמיד מציגפ.א.
ומביא אירועים שהסתיימו לטובה בדרך של נס ולא משהו טבעי.  
נשמע שהתשובה היא כן לשלושת השאלותנקדימוןאחרונה
בין המצרים!!!אשר ברא
שתפו מקורות להתחזקות וכיסופים לבית המקדש.
האבלות של בין המיצרים - על הצרות או שמא על החטאים?פינג פונג

זוכר אני כמה פעמים בתשעה באב, שהיה לי נורא קשה להזדהות עם עניין האבלות, וברור לי שזה לא רק אני. הרי יש לנו כיום מדינה חזקה ומשגשגת, ברוך ה'. ותיאורי הזוועות של מגילת איכה והקינות הם עניין של העבר, וקשה להתחבר לכך שהאבלות רלוונטית ואקטואלית. אז נכון, בית מקדשנו טרם נבנה, וחסרות המלכות והנבואה, הסנהדרין והטהרה - אך כל העת מרגיש שמתקדמים קמעא קמעא במסלול הגאולה.

ואז נפל לי האסימון - האבלות שלנו הוא על החטאים -

כמתואר בעזרא:

"וַיָּ֣קׇם עֶזְרָ֗א מִלִּפְנֵי֙ בֵּ֣ית הָֽאֱלֹקים וַיֵּ֕לֶךְ אֶל־לִשְׁכַּ֖ת יְהוֹחָנָ֣ן בֶּן־אֶלְיָשִׁ֑יב וַיֵּ֣לֶךְ שָׁ֗ם לֶ֤חֶם לֹֽא־אָכַל֙ וּמַ֣יִם לֹֽא־שָׁתָ֔ה כִּ֥י מִתְאַבֵּ֖ל עַל־מַ֥עַל הַגּוֹלָֽה׃"

בעצם עיקר הצער והאבלות כיום, (ואולי גם בעבר) - הוא לא על צרות הכלל, שמרגיש שהם בעיקר נחלת העבר, (מבלי לשכוח לרגע את אסונות המלחמה, ופיגועים, אך זה לא אותו דבר) אלא על עוונות בית ישראל - על חילולי השבת, הפריצות האיומה, על מליוני ילדים יהודים שמתחנכים לחיים שלא על פי התורה, על אי שמירת טהרת המשפחה, על ההתבוללת הנוראית - (ממש כמו שעזרא התאבל).

ואולי צריך להתאבל עוד יותר דווקא על עוונותם של מי שהתחנכו לשמירת מצוות, דתיים ודתל"שים, עבירות שפחות שייך לגביהם לימוד הזכות הגדול של 'תינוקות שנשבו'.

מאז שעלתה בי תובנה זו - אני מצליח מאד להתחבר לאבלות ולעבודת ה' של בין המיצרים. אני מבין שזה רלוונטי מאד - גם כיום בדור תחיית אומתנו.

אשמח לשמוע אם מישהו מסכים/ חולק עלי - בעיניי זו אמת פשוטה וברורה.

שנזכה להימנות על "הָאֲנָשִׁ֗ים הַנֶּֽאֱנָחִים֙ וְהַנֶּ֣אֱנָקִ֔ים עַ֚ל כׇּל־הַתּ֣וֹעֵב֔וֹת הַֽנַּעֲשׂ֖וֹת".

*

נספח - דרשה שלי לרגל יז בתמוז וחטא העגל

עַל־זֶ֗ה הָיָ֤ה דָוֶה֙ לִבֵּ֔נוּ עַל־אֵ֖לֶּה חָשְׁכ֥וּ עֵינֵֽינוּ׃

עַל־זֶה - כמו שנאמר -  "אַ֗ף כִּֽי־עָשׂ֤וּ לָהֶם֙ עֵ֣גֶל מַסֵּכָ֔ה וַיֹּ֣אמְר֔וּ זֶ֣ה אֱלֹהֶ֔יךָ אֲשֶׁ֥ר הֶעֶלְךָ֖ מִמִּצְרָ֑יִם וַֽיַּעֲשׂ֔וּ נֶאָצ֖וֹת גְּדֹלֽוֹת׃"

עַל־אֵ֖לֶּה - כמו שנאמר - וַיִּקַּ֣ח מִיָּדָ֗ם וַיָּ֤צַר אֹתוֹ֙ בַּחֶ֔רֶט וַֽיַּעֲשֵׂ֖הוּ עֵ֣גֶל מַסֵּכָ֑ה וַיֹּ֣אמְר֔וּ אֵ֤לֶּה אֱלֹהֶ֙יךָ֙ יִשְׂרָאֵ֔ל אֲשֶׁ֥ר הֶעֱל֖וּךָ מֵאֶ֥רֶץ מִצְרָֽיִם׃"

"עַל־אֵ֣לֶּה ׀ אֲנִ֣י בוֹכִיָּ֗ה עֵינִ֤י ׀ עֵינִי֙ יֹ֣רְדָה מַּ֔יִם"

צום מועיל ורצוי לה'

מקור מספר נפש החיים עליו מתבססת טענתיפינג פונג

נפש החיים שער ב פרק יב

"והענין כי מלבד זה הצער שנעשה למעלה כשמקבל עונשו ביסורים רחמנא לצלן. אין ערוך ודמיון כלל זה הצער של מעלה נגד עוצם הצער שגרם למעלה בעת עשותו העון רחמנא לצלן. כענין הבן יקיר שנתפתה ביינו ונפל לארץ ונשבר מפרקתו וגופו והוא מסוכן. והוא עצמו אינו מרגיש אז כלל סכנת נפשו. כמו שכתוב (משלי, כג) הכוני בל חליתי הלמוני בל ידעתי. אמנם אביו לבו מתמרמר מאד על זה וכאשר הרופאים קשרו הנשברים והניחו רטי' ותחבושת מסמנים חריפים. והבן מר צורח על הכאב שלו מהסמנים החריפים האוכלים בשרו.

ועם כי אביו מצטער לצעקתו ורבות אנחותיו עתה. אין ערך כלל הצער של עתה נגד הצער והיגון הראשון שהיה לאביו בעת שנפל ושיבר עצמותיו אשר כמעט נתיאש מחייו אז.

כן ממש על זה האופן. הוא ענין העון רחמנא לצלן. שבעת שהאדם עושהו הוא גורם למעלה צער גדול ועצום לאין ערך. והאדם עצמו אינו מרגיש אז בזה כלל. ולא ידע כי בנפשו הוא. כי הוא נחשב אז כמת חס ושלום כמאמרם ז"ל (בר"פ מי שמתו) רשעים בחייהם קרויים מתים. ויש עוונות שעל ידיהם נפשו נכרתה חס ושלום לגמרי מהתקשרות חבל הקדושה. אבל הוא יתברך שמו אב הרחמן. כביכול בצרתו לו צער. ומרוב רחמיו וחסדיו יתברך שמו שולח לו יסורין אשר המה רטיה ותחבושת למרק עונו ואז האדם מרגיש כאב יסוריו ומצטער. ובזה מתעורר גם כן צער למעלה כנ"ל. אמנם אין ערוך כלל זה הצער נגד הצער שגרם למעלה בעת עשותו העון חס ושלום. ולכן כשכל תכלית האדם לפניו יתברך שמו להסיר מעליו צערו. הוא רק על הצער של מעלה המשתתף עמו בצערו. ושב ומתחרט באמת על עונו שגרם על ידו הצער של מעלה. אז היסורין מסתלקין מעליו ולא עוד אלא שמודדין לו כמדתו וכופלין לו פרנסתו. נגד הב' מיני צער שגרם למעלה ועתה מתחרט על שניהם. זדונות מתהפכין לו לזכיות:"

יפה מאוד. הדברים מפורשים ברמב"ם הלכות תעניתהסטורי

תחילת פרק ה':

יֵשׁ שָׁם יָמִים שֶׁכָּל יִשְׂרָאֵל מִתְעַנִּים בָּהֶם מִפְּנֵי הַצָּרוֹת שֶׁאֵרְעוּ בָּהֶן כְּדֵי לְעוֹרֵר הַלְּבָבוֹת לִפְתֹּחַ דַּרְכֵי הַתְּשׁוּבָה וְיִהְיֶה זֶה זִכָּרוֹן לְמַעֲשֵׂינוּ הָרָעִים וּמַעֲשֵׂה אֲבוֹתֵינוּ שֶׁהָיָה כְּמַעֲשֵׂינוּ עַתָּה עַד שֶׁגָּרַם לָהֶם וְלָנוּ אוֹתָן הַצָּרוֹת. שֶׁבְּזִכְרוֹן דְּבָרִים אֵלּוּ נָשׁוּב לְהֵיטִיב שֶׁנֶּאֱמַר (ויקרא כו, מ) "וְהִתְוַדּוּ אֶת עֲוֹנָם וְאֶת עֲוֹן אבותם וגו': 

ובמשנ"ב (או"ח ס' תקמ"ט, ס"ק א') אחרי שמצטט דברי הרמב"ם - מוסיף:

...ולכן חייב כל איש לשום אל לבו באותן הימים ולפשפש במעשיו ולשוב בהן, כי אין העיקר התענית כמש"כ באנשי נינוה וירא ד' את מעשיהם ואמרו חז"ל את שקם ואת תעניתם לא נאמר אלא את מעשיהם ואין התענית אלא הכנה לתשובה לכן אותם האנשים שכשהם מתענים הולכים בטיול ובדברים בטלים תפשו הטפל והניחו העיקר.

ומ"מ אין לפטור את עצמו בתשובה בלבד כי ימים אלו הם מ"ע מדברי הנביאים להתענות בהם וכמו שכתבנו למעלה:

מכיר את הרמב"ם, אך זו לא ראייה גמורה למה שכתבתיפינג פונגאחרונה
אני טענתי שמעבר לאחת המטרות הברורות של תקופה זו - לעורר כל יחיד לתשובה - כמפורש ברמב"ם - האבלות עצמה היא אבלות על חטאי הציבור. על המצב הרוחני הירוד של עם ישראל.
האם אהוד בן גרא שיקרכְּקֶדֶם
כשהוא אמר לעגלון שיש לו דבר השם?
הוא שיקר מפני השלום... כלומר כדי לעשות שלום לעמ"ימתואמת

אבל בפשטות דבר ה' לעגלון היה מותו המיידי...

בכל אופן, אפשר לציין זאת לשבח עגלון, שכיבד את הקב"ה. אולי בזכות זה (לפי חלק מהדעות) יצאה ממנו רות המואבייה...

הוא לא אמר את זה.אריק מהדרום
נכון, הוא אמר "דבר אלוקים".מתואמת
מממ...אריק מהדרום

משום מה היה זכור לי שאמר רק דבר סתר.

עכשיו עיינתי ואת צודקת, אתם צודקים.

מתקפל.

הוא אמר את שניהם, למעשהמתואמת
את "דבר סתר" הוא אמר כשהיו שומרי המלך בחדר.
אגב גם דיבור וגם א-לוקיםפתית שלג

הם כינויים לעשיית דין

נכון, מעניין לשים לב לזה...מתואמת
לא בהכרח,חתול זמני

ייתכן שהמקרא פשוט לא טרח להזכיר את מה שהוא אמר, ואני מניח שזה מה שקרה.

יכול מאוד להיות שהוא נשא נאום או מסר נבואי קצר, אולי האשמה על כך שהוא שעבד את עם ישראל ושה' נוקם ממנו כעת.

בפשטות כן וזה היה מותר ומצווה, בדיוק כמו שהיה מותרהסטורי
ומצווה להרוג אותו.

כמובן, אפשר לדרוש שכוונתו שזה דבר ד' - הריגת עגלון

אולי הוא אמר לו דבר ה' בזמן שדקר אותוקעלעברימבאר

או הכוונה שיש לו ביצוע דבר ה' לעשות

ראיתי בספרים הקדושים ובהםקעלעברימבאר

יהוצפן, שאהוד בכלל לא דקר אותו. זה היה חייזרים. הכל תפירת תיק של השבכ המואבי נגד אהוד

(שכוייח על השירשור)טיפות של אוראחרונה
שובו בנים שובבים חוץ מאחר שידע כחי ומרד ביכְּקֶדֶם
ואני אומר: שאינו צריך לעשות תשובה
ברור שצריך לעשות תשובה, עובדהקעלעברימבאר

שרבי מאיר אומר לו לעשות תשובה

למה אינו צריך לעשות תשובה? הוא מורד בקב"הפתית שלגאחרונה
יישר כחפינג פונגאחרונה

אולי יעניין אותך