האם יש סטריאוטיפים גזעניים שהם נכונים? למה העולם כל כךחסדי הים
ראינו את ההשלכות של תאוריות גזע למיניהןפעם הייתי עוגי
ראיתי את ההשלכות בטיהור האתני הגזעני של עמי כנעןחסדי הים
לא הבנתי אם ועל מה מתווכחיםפעם הייתי עוגי
ועניתי שזה כי העולם מפחד מגזענות
שההיסטוריה מוציאה לה מוניטין רעים
ברור שיש, גזענות לא הומצאה על ריקט'
העולם לא מפחד, מובילי דעת הקהל מצאו נושא שמצליח להחזיק ככלי פוליטי עם עוצמה, ממית ומחיה ממש.
יש את הגזענות העממית - בארץ - מפלגת ש"ס, בארה"ב - Black Lives Matter, לדוגמא.
ויש את הגזענות של הKKK והנאצים שהקצינו עד לפתרון הסופי המר...
לא קשור לפחד.לך דומיה תהילה
(חוץ מזה שכל אחד חושב שהסטריאוטיפים שלו נכונים, אז אין באמת נפקא מינה לשאלה הזאת...)
שאלה טובההמדלג
בס"ד
לעניות דעתי הדבר דרוש מבט בהגדרה של גזענות , ולפי ויקיפדיה "גִּזְעָנוּת היא עמדה שלפיה בקרב בני אדם מתקיים קשר הכרחי בין מוצאם לבין תכונות אופי מסוימות, או לעיתים גם כישורים שכליים. היחיד אינו נשפט על פי ייחודו האישי אלא על פי השתייכותו לקבוצה בלבד. "
אם לשאול אותי , התורה היא האמת של המציאות , והתורה אינה גזענית לפי הגדרה זו. מכיוון שהדוגמאות שמביאים לעיתים בעניין "גזענותה של היהדות" אינם תופסים לפי הגדרה זו; מלחמת עמלק ושבעה עממין אינה קשורה לתכונות האופי או יכולותיהם השכליות של הנ"ל , אלא לבעייתם הרוחנית , וכו' כל הדוגמאות אינן בהקשר לנחיתות בעניינים גשמיים או פיזולוגיים. למעשה (לעניות דעתי כמובן) , כל ההשלכות כלפי אומות העולם ביהדות נובעות אך ורק ממעלתו הרוחנית של עם ישראל , ולא מעלה פיזית בפני עצמה , וגם כאשר מדובר על כך שתהיה בעם ישראל חכמה גדולה באופן ייחודי לפי הכתוב בתורה ("ונברכו בך כל משפחות האדמה וכו'" , זה כעניין פרס בלבד ואינו נוגע לעצמיות היהודי , שמעלתו העצמית היא מעלה רוחנית בלבד. (מעלת הנבואה לפי הכוזרי או נפש אלוקית לפי החסידות.)
צריך להבחיןימ''ל
בין סטראוטיפים גזעניים למאפיינים אתניים ובין סיבתיות לנסיבתיות.
'מפחדים' מגזענות כי חושבים שהיא מסוכנת ולא נכונה, לא (בהכרח) כי מתעלמים מנכונותם של המאפיינים שהסטראוטיפ מצביע עליהם אלא כי אומרים שהגזע הוא לא הגורם להם אלא הבדלים חינוכיים וחברתיים.
כי ברוב המקרים היא משמשת כסות דמגוגית לשנאה עיוורת ולזוועות.מי האיש? הח"ח!
למשל לטעון שאפריקנים אמריקנים מועדים יותר לפשיעה חמורה ולחוסר השכלה או למשל להריונות מוקדמים ואבות הנוטשים ילדים (נקודה שאפילו אובמה התייחס אליה בזמנו), אבל לשכוח או להשכיח במזיד את מצבם הסוציאלי. יש אפילו מטיפים אוונגליסטיים שמתארים את העבדות כרווח והצלה לאפריקנים שהובאו לאמריקה במסגרת סחר העבדים. גם כאן, אגב, היה איזה דיון בפורומים שבו הביע מישהו את הטענה שעבדות של אפריקנים באמריקה היתה לגיטימית כי זה ייעוד מקראי למוצא האתני המסויים. כך שמעשי זוועה ורשע זוכים לגיבוי, שלא לומר לגיטימציה וסנגוריה, בחסות איזו מין יומרה לייחס באופן חד-מימדי את הסיטואציה של האינדיווידואל למוצאו.
אתה יכול לחלוק, אבל חז"ל ראו בצבע השחור סימן עבדות:חסדי הים
ברור שסטטיסטית העבדות במשך כל הדורות הצילה עבדים מחרפת רעב וממוות על ידי מגיפות ומלחמות, ושימשה להם הגנה.
אפריקה עד היום מלאה במלחמות ורעב ומוות.
ף
שוב הקישור הלא-שייך בין שום לכלום.מי האיש? הח"ח!
ומה שחכמינו אומרים על כך לא שייך לדיון הזה. או שאתה חושב שאוונגליסט מנבראסקה מסמיך את דרשותיו על מדרשים פרושיים.
סטטיסטית ודאי שכןחוני המעגל פינות
זה ששחור הוא שחור זו עובדהסתם 1...
נראה לי שהניסיון לא מפסיק להראות שכל הכללה תחטא לאמת. אין עם טיפש, רשע, גנב וכו'...
כמו כן גזענות היא בהיבט שלילי. לא תאמר על אדם שאומר שכל הישראלים נדיבים שהוא גזען.
האדם הוא תוצר של הקבוצה אליו הוא שייך, גם כי הואחסדי הים
אני מסכים שאדם יכול להשתחרר מזה, אבל זה מאוד קשה.
נו באמת...סתם 1...
בגזענות לא מדובר על דבר שבעיניך "רע" ובעיני "טוב" מכיוון שאנו גדלנו בחברה שונה.
מדובר על דברים תלושי מציאות בלי קשר להכללה וליציאה מהכלל.
למשל שהנשים, הטורכים והשחורים הם אידיוטים מלאי זעם.
אבלתתן אחרית לעמך

בדברים שהם לא נכונים, אני מסכים. אני מדבר עלחסדי הים
כןתתן אחרית לעמך
יש אופי קולקטיבי של אומותאריק מהדרום
הגניוס היהודי מניב פרסי נובל? אולי.
אתה צודקכלמנסעאחרונה
באמת לא צריך לפחד מכל התייחסות לגזע ולמוצא,
הפחד מהתייחסות לגזע/מוצא - הפחד הזה הוא פחד לא רציונלי
יש הרבה הגיון בהתייחסות לגזע ולמוצא, רק כמו בכל דבר צריך לדעת לא לעבור את הגבול,
אבל כמובן צריך לדעת לא לעבור את הגבול לצד השני ולבטל בידולים אתניים ולאומיים וכד', שרצויים ומועילים לעולם מאוד
זה עוזר לשים לב לייחודו של כל עם ולכשרונו המיוחד, זה עוזר לחזק את הכשרון הזה ע"י התמקדות של העם בהגשמה עצמית מוצלחת, וזה עוזר באופן כללי לסדר שכל העמים דואגים שיהיה בעולם, בזמן שהם מבינים את החשיבות של ייחודיותם. בזמן שהם לא מבינים, באמת מה שיקרה זה בלגן אחד גדול, לא עלינו, ולכן אנו צריכים לעורר אנשים להבין את ייחודיות כל עם, בדיוק כמו שאנו מתייחסים בייחודיות לכל פרט - הרי אם אדם פרטי מומחה בהיסטוריה ויודע קצת אזרחות, הוא לא יאמר "הנה אני מומחה, והנה אני יודע קצת אזרחות, אז הידע שלי באזרחות זכאי לציון שוויוני עם מי שמומחה לאזרחות". זה ודאי שלא אומרים ככה, אלא ייחודיותו היא בהיסטוריה כשם שייחודו של השני הוא באזרחות, גם אם השני אינו מומחה להיסטוריה.
ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
חחח …בנות רבות עלי
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה
🤡
חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי
אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת
תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה
מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק
אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי
אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי
אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.
ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד
ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי
ארץ השוקולדאחרונה
זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת
אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה
יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
למה מוזר?משה
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
איזו תקרת זכוכית?shaulreznik
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
נכון עקרוניתאריק מהדרום
בפועל היתה רק אחת
היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה
לא היו גונבים ממנה את הגילוי
יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע
חיילי גבעתיאריק מהדרום
אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים
ממשזיויק
לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה
מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב
החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.
בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.
אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.
הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל