פורום נסיונות פעילים
בהנהלת: ענבל
מכתב פתיחה
איכסה. שנאת ישראל.עברי אנכי
איכסה. מאוד.לעבדך באמת!
לא. את לא ראית מה שאני ראיתי.עברי אנכי
וטוב שכך.
ממ מה ראית?לעבדך באמת!
וטוב שכך.
שנאת ישראל.עברי אנכי
אשריך, משיח קרוב.לעבדך באמת!
מה הקשר אשראי?עברי אנכי
רק אמרתי שראיתי שנאת ישראל
נו כן. אשריך.לעבדך באמת!
זה עמוק..
מה עמוק בלראות שנאת ישראל?עברי אנכי
ועדיין
אשראי?
שכשעומדים עלינו, אנחנו מתקרבים. תרתי משמעלעבדך באמת!
לא אשראי.
אשרייך.
אשרייך.
מה?מבשר שלום
אני ממש לא מבין איזה נק' קטנה של שמחה בשנאת ישראל ותורה
קח.. תקרא את הכל.לעבדך באמת!
אוקימבשר שלום
קודם כל יודע שאני בטל ומבוטל ביחס לרב זלמן מלמד שליט"א,ועל אחת כמה וכמה למרן הרב זצ"ל.
הם גאוני עולם,ואני בכלל לא אני.
יש גמרא בסוף פרק ראשון בבבא בתרא,שהגמרא דורשת "וה' ברך את אברהם בכל"-שהייתה לאברהם בת מאוד מוצלחת בשם בכל.
יש תוס' באזור דף קמד,ששואל מדוע אברהם הלך לחפש ליצחק כלה כל כך רחוק,שיביא לו את בכל(זה לגבי דיון אם האבות הם יהודיים או בני נח),ולבן נח מותר לקחת אחות.
ר' אברום שפירא זצ"ל ענה תשובה יפה(כמובן שאני לא נותן ציונים לגדולי עולם שאני לא עפר לרגליהם)-אברהם היה צריך כלה ליצחק,והוא לא רצה לחתן את אברהם עם מדרש.
יש פה יסוד גדול-אנחנו חיים בעולם הזה,אנחנו לא מלאכים,אנחנו בני אדם.
בוודאי שמדרשים הם אמת לאמיתה,אבל זה לא אומר שבאמת לאברהם הייתה בת בכל.
כתוב בפרשת בראשית שה' ראה את רעת האדם,וינחם ה'-"וירא יהוה כי רבה רעת האדם בארץ וכל יצר מחשבת לבו רק רע כל היום: וינחם יהוה כי עשה את האדם בארץ ויתעצב אל לבו "(בראשית פרק ו פסוקים ה,ו).
יש פילוסוף ששאל איזה תנא(בעוונותי לא זוכר,אבל זה מובא ברשי על הפס,אולי רבי יהושע בן לוי),איך ה' מצטער על מעשיו?
אם ה' יודע את העתיד,שלא יעשה מלכתחילה.
התנא שואל אם יש לו בן,והוא עונה כן.
אז הוא שאל אם שמחת כשהוא נולד?וענה לו כן.
ואז שאל אותו,למה שמחת,הרי ידעת שהוא ימות?!
מכאן שיש זמן שבו שמחים,זמן שבו עצובים.
לאף אחד אין הווא אמינא להגיד שנשמח בתשעה באב,הרי כל מאן דעביד רחמנא לטב עביד,וה' עשה חסד וכילה חמתו בעצים ואבנים.
עכשיו אני רוצה להסביר את היוצא מדברי,ואני אומר רק כי אני בטוח שזו האמת האלוקית,והרב זצ"ל ויבדה לחיים טובים וארוכים הרב זלמן שליט"א יודו לדברי.
אם הם חולקים,אז דברי בטלים ומבוטלים.
נכון שכל מה שה' עושה הכל לטובה,אבל בוודאי שיש רע בעולם,נכון שיש טוב והתקרבות לגאולה,אבל שנאת ישראל היא רעה מצד עצמה-רק שהיא סימן להתקרבות משיח צדקנו במהרה בימינו,ובוודאי שצקיכים להיות עצובים מכזאת שנאת תורה,למרות שאולי יש בה דברים טובים.
ובנוסף אנחנו חיים פה,אז גם אם בעולמות עליונים משהו מתוקן ומשתכלל,כידוע שהלכה לא תמיד לפי הזוהר(קבלה),ולכם גם אם יש צד של שמחה,עדיין יש עצב
הם גאוני עולם,ואני בכלל לא אני.
יש גמרא בסוף פרק ראשון בבבא בתרא,שהגמרא דורשת "וה' ברך את אברהם בכל"-שהייתה לאברהם בת מאוד מוצלחת בשם בכל.
יש תוס' באזור דף קמד,ששואל מדוע אברהם הלך לחפש ליצחק כלה כל כך רחוק,שיביא לו את בכל(זה לגבי דיון אם האבות הם יהודיים או בני נח),ולבן נח מותר לקחת אחות.
ר' אברום שפירא זצ"ל ענה תשובה יפה(כמובן שאני לא נותן ציונים לגדולי עולם שאני לא עפר לרגליהם)-אברהם היה צריך כלה ליצחק,והוא לא רצה לחתן את אברהם עם מדרש.
יש פה יסוד גדול-אנחנו חיים בעולם הזה,אנחנו לא מלאכים,אנחנו בני אדם.
בוודאי שמדרשים הם אמת לאמיתה,אבל זה לא אומר שבאמת לאברהם הייתה בת בכל.
כתוב בפרשת בראשית שה' ראה את רעת האדם,וינחם ה'-"וירא יהוה כי רבה רעת האדם בארץ וכל יצר מחשבת לבו רק רע כל היום: וינחם יהוה כי עשה את האדם בארץ ויתעצב אל לבו "(בראשית פרק ו פסוקים ה,ו).
יש פילוסוף ששאל איזה תנא(בעוונותי לא זוכר,אבל זה מובא ברשי על הפס,אולי רבי יהושע בן לוי),איך ה' מצטער על מעשיו?
אם ה' יודע את העתיד,שלא יעשה מלכתחילה.
התנא שואל אם יש לו בן,והוא עונה כן.
אז הוא שאל אם שמחת כשהוא נולד?וענה לו כן.
ואז שאל אותו,למה שמחת,הרי ידעת שהוא ימות?!
מכאן שיש זמן שבו שמחים,זמן שבו עצובים.
לאף אחד אין הווא אמינא להגיד שנשמח בתשעה באב,הרי כל מאן דעביד רחמנא לטב עביד,וה' עשה חסד וכילה חמתו בעצים ואבנים.
עכשיו אני רוצה להסביר את היוצא מדברי,ואני אומר רק כי אני בטוח שזו האמת האלוקית,והרב זצ"ל ויבדה לחיים טובים וארוכים הרב זלמן שליט"א יודו לדברי.
אם הם חולקים,אז דברי בטלים ומבוטלים.
נכון שכל מה שה' עושה הכל לטובה,אבל בוודאי שיש רע בעולם,נכון שיש טוב והתקרבות לגאולה,אבל שנאת ישראל היא רעה מצד עצמה-רק שהיא סימן להתקרבות משיח צדקנו במהרה בימינו,ובוודאי שצקיכים להיות עצובים מכזאת שנאת תורה,למרות שאולי יש בה דברים טובים.
ובנוסף אנחנו חיים פה,אז גם אם בעולמות עליונים משהו מתוקן ומשתכלל,כידוע שהלכה לא תמיד לפי הזוהר(קבלה),ולכם גם אם יש צד של שמחה,עדיין יש עצב
וודאי. מסכימה...לעבדך באמת!אחרונה
מצטרף למבשרעברי אנכי
ברור שיש ניצוץ של יהודי
וכל זה
זה נכון
אבל שנאת ישראל זה רע.
אממ... אשראי אשראי.
נשאר עם זה.
תקרא את מה שעניתי לו.לעבדך באמת!
הסרטון ששלחתי?מבשר שלום
שראיתי אותו לפניךעברי אנכי
כי אני לומד באשדוד
ואני מכיר קצת את השנאת דת שיש
ומנגד איך מלא חילונים לא ככה (ואפילו יש רוסים שאני בספק אם הם יהודים שאין להם כזאת שנאה)
הכוונה אליו
אני הייתי פעם אחת בעיר שלךמבשר שלום
אז אני לא מכיר,אבל בעז"ה הם יתיישרו,ויאהבו תורה ומצוות
היא לא העיר שלי כרגעעברי אנכי
נולדתי כשגרנו שם, אבל אנלא גר בה היום
וואלה,חשבתי אתה גר שםמבשר שלום
אז לא משנה.
אבל לאשדוד יש חוף ים ממש יפה
אבל לאשדוד יש חוף ים ממש יפה
בדיקהטיפות של אור
--טיפות של אוראחרונה
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?
חורף בריא לכולם
חורף בריא לכולם
- לקראת נישואין וזוגיות