סקר.. במה הבעלים שלכן עוסקים ?שרה'לה92
היי לכולם. בעלי לא מצליח להחליט מה ללמוד, אין לו תחום מסויים שמעניין אותו. בינתיים עובד בעבודה שלא מצריכה תואר אך לא באמת אפשר להתקדם בה... זה מאד מטריד אותי אך מרגישה שאין עם מי לדבר.
אין לנו כל כך תמיכה מהמשפחה כך שבעתיד בעז'ה נצטרך להשען על עצמנו.(וכמובן על הקב''ה).
הוא לא בראש של לפתוח עסק או משהו כזה .
אציין שהוא אדם חכם, חרוץ ומוכשר ולדעתי יצליח בכל מה שירצה! רק לא יודע מה רוצה ...
אנחנו לא כזה צעירים אז לא יודעת כמה עצת ה''חכו עם זה'' תעזור...
אשמח לתובנות. תודה!
כאן-נפש חיה.
אימון אישי בדגש על תעסוקה, דרך שתאפשר גילוי כישרון ומימושו לכדי אפיק פרנסה.
אם גם הוא רוצה - אפשר ללכת לאבחון תעסוקתיהסטורי
יש מכונים שאדם מגיע אליהם לאבחון ולפי האבחון אומרים לו מה מתאים לו.

כמובן שהוא צריך לרצות בזה, אחרת הסוגיא אחרת לגמרי.
לצערי הוא לא בעניין של עזרה חיצונית לגבי מכון.שרה'לה92
קשה לי להאמין שירצה אפילו אימון...
טוב, אז לא חושב שסקר זה מה שיעזורהסטורי
הרצון לשינוי (בהנחה שהוא אכן נצרך) - חייב לבוא ממנו.
טוב. אז אולי באמת הניסוח היה צריך להיות שונה...שרה'לה92
זה נכון שהשינוי צריך לבוא ממנו. אך אני חוששת שהוא יגיע מאוד מאוחר ...
מה הוא אוהב לעשותמר שוקו

מה מעסיק אותו?
אולי הוא רוצה לעסוק במקצוע שמבטא איזה ערך שחשוב לו?
איזה דברים הוא עושה שמשמחים אותו?

הוא עוסק בחינוך בלתי פורמלישרה'לה92
וללמוד חינוך זה לא משהו שהוא רוצה.
הוא אוהב ליצור ולבנות דברים אך כתחביב ולא כמקצוע. תאמין לי, ניסיתי הכל. כל כיווני המחשבה האפשריים...''אם היית מיליונר, מה היית רוצה לעשות כל היום?" לא התקבלו תשובות חד משמעיות.
שילמד חינוך וחברה..א..א..
זה בלתי פורמלי..א..א..
שף, בעל ואבא. ב"ה.פרח שלג האבודה

את יכולה לקחת את הכתב יד שלו לגרפולוג. הוא יכול לכוןכלה נאה
כיוון מעניין אך כנראה הייתי רוצה לעשות את זה בשיתוף איתו .שרה'לה92
אני מתעסקת בגרפולוגיהשוקולד פרה.
אם את מעוניינת.

עדיין מתלמדת אבל ייעצתי כבר לעשרות אנשים.
חרטאnick
לא יאומן איך הפסאודו-מדע של המאה ה 19 נכנס שוב ושוב דרך הדלת האחורית.
פרחי באך, הומאופתיה, גרפולוגיה.
הכל הופרך אינספור פעמים, אבל תמיד יש מי שישמור את הגחלת
למה? שמעתי שאנשים שולחים קורות חיים למקום עבודה שולחים לגרפוכלה נאה
גרפולוגיהכלה נאה
פ'סדר, יש אנשי עסקים שמתייעצים עם קוראות בקפהshaulreznik

אבל זה לא אומר שיש ממש מאחורי השטויות הללו. הנה מחקר אחד מני רבים שלא מצא שום קשר בין אבחון גרפולוגי לאופי האמיתי של בני אדם

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20229925

אני עשיתי בעצמי ניתוח ליותר מ-100 איששוקולד פרה.

וכולם אמרו שהניתוח היה מדוייק ושיקף באמינות את האישיות שלהם. לא דיבורים כלליים ולא דברים שיכולים להתאים  לעוד עשרות אנשים- אלא משהו מאוד ספציפי.

עשיתי זאת כהתנסות (לקחתי 30 ש"ח לכל ניתוח)- והאנשים שאליהם פניתי היו סטודנטים מאוני' בן גוריון או ממכללת הרצוג- לא אנשים שחשודים במיסטיות יתרה. כולם דיווחו על חוויה מוצלחת מאוד.

יש את מבחן הוארטג שממש אפשר לשעת דרכו על דרכי החשיבה, דרכי ההתמודדות והתפיסה של העצמי. ממש מומלץ!

זה אנקדוטליnick
נסיונות לראיות אמיתיות עם תוקף מדעי כשלו.

מלבד זאת, גם לקוחות של קוראת בקלפים ייטענו אותו דבר. לא מוכיח כלום.
יש כאלה שיחשבו שזה אנקדוטהשוקולד פרה.

ויש כאלה שלא..

אני מכירה ויודעת את הפרסומים האלה. קראתי בזמנו את דבריו של הלל גרשוני. בעצמי הייתי מאוד סקפטית כלפי האמינות של הניתוח הגרפולוגי.

אבל כשלומדים את זה לעומק מבינים דברים שלא ידעת קודם.

בנוסף, אני מסתמכת על הניסיון האישי שלי. במהלך השלוש שנים האחרונות קיבלתי המון חוות דעת מכל מיני אנשים, בעיקר אקדמאים אבל לא רק. אגב, אני אקדמאית בעצמי ומכירה שיטות בניתוח מידע

הניסיון מראה שעל אף הסקפטיות (שרוב האנשים חולקים אותה בקשר לגרפולוגיה)- ההתנסות עצמה זה עולם אחר.

אני מאמינה שאין תחליף לניסיון אישי בגוף ראשון. 

הגרפולוגיה היא לא פולשנית והיא גם לא מתיימרת לדעת את העתיד.

היא משקפת את האישיות וגם "עולה" על טראומות או סימני מצוקה אצל ילדים (גם בזה התנסיתי ואני יכולה לוצר לך שגם פה הגרפולוגיה הוכיחה את עצמה).

בקיצור, תחום ממש מעניין ומרתק.

אפשר להאמין, אפשר שלא. אני מציעה ללמוד קצת על התחום לפני שפוסלים.

גם אסטרולוגים מספקים ניתוחים ממש מדויקים shaulreznik

קוראים לזה אפקט ברנום

Barnum effect - Wikipedia

סביב הגרפולויגה נעשו עשרות מחקרים שהניבו את אותה התוצאה: אפס התאמה בין הניתוח למציאות.

The two professional graphologists were unable to produce valid inferences on the psychological traits ev‎aluated by the Big Five Questionnaire: the validity coefficients they produced are substantially zero. Therefore, the personal content of the handwriting texts did not improve the validity of the graphologists’ analyses. Their predictive ability also was not better than that of the nonexpert ev‎aluators: no statistically significant differences emerged between the ev‎aluations given by the graphologists GRAPHOLOGY AND PERSONALITY 1265 and by those given by the nongraphologists, as has been found in previous studies (Rafaeli & Klimoski, 1983)

https://pdfs.semanticscholar.org/3af1/3afd31c55f87c2b1871afe6fc6633e2a2df0.pdf

גרפולוג אמתי נותן חוות דעתשוקולד פרה.

ספציפית מאוד ולא מעורפלת. 

אגב, גם מלים כלליות יכולות שלא להתאים למגוון של אנשים, ככה שלא תמיד הערפול יכול לכסות על שרלטנות.

אם הם כבר סטודנטיםעל הדרך
כנראה שהם כבר פחות או יותר סגורים על מה שהם רוצים לעשות בחיים...
יש כאלה שמתלבטים גם תוך כדי התוארשוקולד פרה.

כן, אבל זה שהצלחת לקלוע ל100 אנשיםעל הדרך
זה לא מעיד על כך שגרפולוגיה היא עניין שמוכח מדעית, בייחוד כשאת מספרת שהם סטודנטים, מה שמפחית את הסיכוי שזה אכן נכון. כי כשאת אומרת סטודנטים, גם אם לא כולם סגורים על מה שהם לומדים רובם כן בטוחים בזה ואם את יודעת שמישהי סטודנטית לרפואה לא תמליצי לה אחרי שתעייני בכתב היד שלה ללכת ללמוד להיות מזכירה, גם אם כביכול זה נראה כך לפי כתב היד שלה, כי הנתונים האישיים והמצב הנוכחי שלה כבר "מגלים" לך מה באמת מתאים לה.
בכל מקרה, רק באה לומר שאי אפשר לייחס גרפולוגיה למדע.
הגרפולוגיה זה לא רק לגבי תעסוקהשוקולד פרה.
תעסוקה זה רק סעיף קטן.
הניתוח עצמו הוא של האישיות, וזה מה שלוקח את הרוב.
בניתוח האישיות התגובות של האנשים היו חיוביות מאוד.
המחקר הוכיח שהכל חרטאnick
לא רק התעסוקה.
אין שום קורלציה בין ממצאי גרפולוגיה למציאות.
ניחןש גרפולוגי לא שווה יותר מניחוש מושכל ללא ממצאי הגרפולוגיה.
ברור שיש מחקרים שמוכיחים שזה נכוןשוקולד פרה.
גרפולוגיה זה לא מדע מדוייק. יש הוכחות לכאן ולכאן.
הנה חוות דעתה של חנה קורן בכבודה ובעצמהshaulreznik

הלקוחה מתוך אוסף השירים של יורם טהרלב:

כפי שאפשר לראות בנקל, חוות הדעת הזאת מתאימה ממש לכל אחד ואחד: "כלפי חוץ הוא מפגין ביטחון, אבל בפנים הוא סגור" וכן הלאה. אפקט בארנום, כבר אמרנו?

משהו קצת שונהפאז
נשמע שזה מטריד בעיקר אותך (ואפשר לגמרי להבין את זה) אבל הוא לא במקום הזה עדיין..
בחירת מקצוע צריכה להגיע מתוך רצון ומכוונות ואם לא כן הוא עלול
סתם לבזבז את זמנו כוחו ומרצו במשהו לא רלוונטי...
מציעה לך להשתדל על אף הקושי לשחרר מזה תקופה.
בסופו של דבר אני בטוחה שגם הוא רוצה בתוכו למצוא את הכיוון שלו ולהתקדם,
ואם תשחררי והוא יחווה את זה בחייו ממש זה יוכל בע"ה לצמוח מתוכו ולעזור לו
לחפש ולמצוא את הדרך הנכונה עבורו...
ובינתיים להתפלל תמיד עוזר

ועל הדרך כמה מקצועות;
נגר
חינוך מיוחד ומשם תרפיה באומנות או תרפיה בכלל
מדריך טיולים
נהג אוטובוס
וטרינר
תודה יקרה. את צודקת מאדשרה'לה92
העניין הוא שזה מטריד אותי, כי לא רוצה להכנס למצוקה כלכלית חלילה בעוד כמה שנים, ולא רוצה ש''יתעורר על החיים שלו'' בגיל מבוגר.
הוא פחות בכיוון של מה שהצעת. תודה ❤שרה'לה92
זה היה בעיקר להשראה פאז
ממש מבינה אותךפאז
באמת.
חושבת שיש פה דרך קצרה שהיא ארוכה- ללחוץ עליו ואזאולי ילמד מהר משהו שלא בהכרח יתאים ויתקשה למצוא עבודה/לסיים לימודים/לעבוד בתחום
או ארוכה שהיא קצרה- לתת לו לרצות בזה ומשם להתקדם.
שנת הלימודים הנוכחית כבר מתחילה, כך שבכ"מ גם אם יתחיל ללמוד בסמסטר ב יש עוד כמה חודשים.. (והסבירות להתחיל אז לימודים היא נמוכה)
אני מציעה שתגידי לעצמך שעכשיו חודשיים את לא מדברת על זה בכלל.
כל פעם שזה מטריד אותך- תתפללי לה' שיכוון אותו ויעזור לו.

ואח"כ אולי אם יש חבר או מישהו שיכול להעלות את זה בצורה שלא תלחיץ אותו אז אפשר לנסות..

ומקסימום עוד חודשיים אפשר לנסות לדבר על זה ממקום אחר.
אפילו לדבר על זה שאת דואגת למצב הכלכלי ולתת לו להרגיע אותך ולקחת אחריות בלי לדבר איתו על מה שהוא יעשה.

וגם חשוב לדעת- שתואר הוא לא בהכרח ערובה לפרנסה טובה. מאד תלוי מה ואיך וסיעתא דשמיא...
הוא לגמרי מודע למצבשרה'לה92
ומבין אותו. הוא אומר שאני צודקת, אלא הידיעה הזו כנראה לא מספיקה ...
אני מחכה המון זמן. המון. והיו חודשים שלא דיברתי על זה בכלל וזה גם לא עזר...
המשפחה מאד לוחצת עליו ללמוד. זה בטח גם לא עוזר.
בכל מקרה תמיד כשאני מעלה את זה זה בצורה עדינה ורגישה ..
זה תהליך פנימיפאז
הוא צריך לרצות את זה בעצמו.. מניחה שגם ללחץ של המשפחה יש השפעה עליו. בכל מקרה מסתבר שהלחץ לא עוזר...
ממליצה לנסות להרפות (אולי אפילו שווה לנסות חבקש את זה ממי שלוחץ עליו מהמשפחה?)
ולהתפלל.

יש דברים שאין מנוס אלא שאדם ירצה בעצמו...
נכון מאד. אנסה לדבר עם המשפחהשרה'לה92
תודה רבה.❤
ועוד משהו קטןפאז
ממליצה לך ממש לשחרר לו בכלל את האחריות הכלכלית, ואולי זה ידרבן אותו להיות מודע למצב ולצרכים המשפחתיים היום ובעתיד.

ובכללית על הספר 'לדעת להכנע'
אמליץ לך מה שבעלי ואני הולכים לעשות-ענבל
בס"ד

בחרי אוניברסיטה כלשהי, כנסי לאתר שלה ותתחילי לעבור על כל המחלקות (כמובן שאם ברור שהוא לא ילמד הנדסה אז מיותר להיכנס אליהם אבל רוב הדברים די מגוונים). בד"כ במידע על התואר יש גם מידע על אלו מקצועות יכולים לצאת ממנו. אם משהו ממש יעניין אתכם אז שווה לחפש בגוגל ולראות אם יש בזה הצעות עבודה.
בקיצור, אתרים של אוניברסיטאות יודעים הכי טוב אלו מקצועות יש. הבאג היחיד הוא שהן לא יספרו לך כמה ביקוש יש לזה ולכן הצד המשלים הוא גוגל.

ב"הצלחה!
צריך לזכור שזה מכסה רק מקצועות שיש תואר עבורםניל"ס

יש גם מכללות נישתיות, של תחומים צרים, ויש לימודי תעודה למיניהם. ובל נשכח את התארים שלא ממש מכינים למקצוע אלא יותר תיאורטיים

אבל מסכימה שלחפש מאגרים של מקצועות זה רעיון טוב.

ואם כבר, הציטוט בחתימה שלך מתאים לדיון הזה

טכנולוגיהnick
כדאי להסתכל קדימה, לעתיד.
גם עדיף, אם כבר טורחים, להתפרנס טוב.
הצעותלראות את האור
אם יש לו יכולת- לימודי הייטק ללא תואר (אם קוראים לזה ככה..)שהם קצרים יותר מלימודי תואר כלשהו לדוגמא במכללת ג'ון ברייס...יכול ללמוד לדוגמא בודק תוכנה..ממה שידוע לי המשכורות מאוד יפות בשוק העבודה בתחומים אלו ביחס למקצועות אחרים (וגם ביחס לזה שזה לא תואר)
אני מציע שמי שילמד מקצוע יהיה אתmoson

נראה שהמוטיבציה העיקרית פה היא כלכלית (לא לחיות ברמת חיים נמוכה).

נראה שמי שפרקטי מבינכם זה את והוא קצת פחות יוזם \ יודע להוביל.
לצורך הענין נניח ותצליחי להבין איזה מקצוע כדאי לו ללמוד ובמה כדאי לעבוד (לדעתי כמעט לא אפשרי)
עצם העבודה שאת זו שצריכה לדחוף אותו מורידה עוד יותר את הסיכויים להצלחה.
אני חושב שעדיף (כמובן תוך כדי תיאום ציפיות) שאת תהיי זאת שלומדת מקצוע ומפרנסת ראשית והוא יצטרך כמובן לתמוך ולהיות יותר בבית.

אני לומדת מקצוע. מכניס ברמה טובה.שרה'לה92
אבל לא הייטק או משהו כזה. אני לא מחפשת שהוא ירוויח עשרות אלפי שקלים בחודש אלא משהו שאפשר להתפרנס ממנו בכבוד ובו הוא ימצה את עצמו.
ואין פה עניין של מפרנס ראשי או לא. אלא פשוט שיהיה משהו.
הוא יכול להתנסות בכמה מקצועות הקשורים לתכנות ולעיצוב גרפיshaulreznik

יש סרטוני הדרכה ביוטיוב ו/או שיעורים חינמיים ב-Coursera | Online Courses & Credentials by Top Educators. Join for Free, במגוון נושאים כגון בניית אתרים, פיתוח ווב, שפות תכנות ועוד. אפשר לקחת כמה שיעורים ולהבין אם התחום הנבחר מעניין אותו.

תודה על התגובות, אתם פותחים לי את הראש לדברים אחרים..שרה'לה92
בן כמה הוא?ה-מיוחד

אני רק בגיל 30+ מצאתי משהו שאני מוצא בו עניין. תמיד חיפשתי וניסיתי דברים שאולי יכולים לעניין אותי.

אם הוא מצליח להביא משכורת ולהגיע לסיפוק אז זה בסדר. יש בזה תסכול מסויים אז באמת צריך סבלנות ורוגע נפשי.

לקראת 30...שרה'לה92
זה נכון, לפעמים באמת לאנשים לוקח זמן . אבל רציתי איזשהי ערובה בינתיים...
ערובה למה?ה-מיוחד

שימצא משהו? לא בטוח

במה שהוא עובד עכשיו אי אפשר להתפתח מקצועית?

ואם סתם מראים לו את המאזן הכספי?shaulreznik

"השכירות עולה ככה, הוצאות החשמל והמים הם ככה, יש לנו X ילדים ואולי יהיו עוד Y, המסקנה היא שעל שנינו להביא מדי חודש Z שקלים חדשים, לא משנה איך". על סמך הנתונים הללו אפשר לבקש ממנו לעשות "סקר שוק" ולמצוא את התפקיד האופטימלי שמספק הנאה ופרנסה בגבולות המתוארים.

הקב"ה הוא המפרנס היחיד שלנוggg
אנחנו רק הצינור לשפע. צריך לזכור את זה. אפשר ללכת ולעשות תארים ותעודות לרוב ולהשאר ללא פרנסה ואפשר לעבוד בעבודה פשוטה ולהתפרנס בכבוד. ויש אנשים שמרוויחים הרבה ומבזבזים הכל בחוסר היגיון ולא נשאר להם כלום. או שמרוויחים טוב אבל הכל הולך כי יש להם, לא עלינו, הרבה הוצאות רפואיות/ משפטיות או כל צרה אחרת. ויש שמכלכלים את עצמם בהיגיון בריא ובשמחה, ממה שלאחרים נראה כמעט כסף.
לעניינך נראה לי שאדם צריך לחפש לעצמו מה טוב לו. כמובן שאפשר לעודד, להשתתף, להציע רעיונות אבל בסופו של דבר הבחירה היא שלו. ואם ילך וילמד מקצוע רק בגלל שמרווחים בו הרבה ויגלה שנהיה מתוסכל מהעבודה? איזה מן חיים יהיו לכם?
מכירה מקרוב סיפורים כאלה.
בסופו של דבר בת הזוג יכולה לעורר לעשייה אבל צריך להזהר לעשות את זה מתוך אהבה ושותפות ולא מתוך זה שהיא מתוסכלת ומאוכזבת מבעלה כי אז זה גורם להרבה מתח ולא מביא תוצאות חיוביות.
והכי חשוב להתפלל לפרנסה ולהאמין שהקב"ה ידאג לכם תמיד.
כל פעם שאני אומרת לבעלי משהו כמו:" מה יהיה? מאיפה נביא עכשיו כסף ל..." הוא אומר " עד עכשיו הקב"ה דאג לנו, איך את יכולה לחשוב שלא ידאג לנו גם עכשיו/ אח"כ?" ובסוף תמיד הכל מסתדר ב"ה. אז אני מאמינה

אם הוא "חכם, חרוץ ומוכשר",ד.

אז מן הסתם ידאג לפרנסת המשפחה באופן מתאים.

או כמו כעת, או שיגיע למסקנה מה מענין אותו.

אי אפשר "בכח" לדחוף ללמוד מה שלא מענין.

הגג שאת יכולה לעשות, זה לשאול אותו אם הוא מעונין ללכת לאיזה מכון שמאבחן תחומי עיסוק שמתאיים לאדם - אולי זה "יעורר לו תיאבון"..

ולהגביר את האמון. זה יכול לעזור למצוא מה שהכי טוב, ובכלל לקחת אחריות.

תודה לכולם על התגובות!שרה'לה92
עדכוןשרה'לה92אחרונה
תודה על התגובות של כולם
החלטתי לשחרר את העניין, גם אם הוא ילמד, אך בחוסר חשק, אין לזה שום ערך וזה רק ידכא אותו. ברור שכתבו לי כאן דברים כאלה אבל עד שאדם לא מבין ומפנים לבד , זה לא עובד
בשורות טובות!
אלרגיות למזון אצל ילדים - מה קורה בגינת משחקיםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ג' בתמוז תשפ"ו 14:05

כשאין צורך לערוך אז אין צורך לערוךאריק מהדרוםאחרונה
הסרטון הזה טוב יותר בלי ספויילרים.
נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
מישהו מכיר מקום לנופש שנותן קבלה על טיפול זוגי או נפשי? רוצים מקום נחמד עם בריכה וכל השאר פחות משנה.. אם יש אופציה לבוא עם ילדים עדיף כי כרגע אין ביביסיטר..
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.

אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית 

בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.  

לא עקום..כי אני אני
חלק מהטיפול שאנחנו צריכים כרגע לשיקום שלנו זה נופש ביחד ומאד זורם לנו מקום שנותן באותה חבילה גם איזשהו טיפול שגם הצבא מכיר בו כמו סדנא זוגית, ספא וכו ולכן נשמח לשמוע😀
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושון

700 ללילה

נראה מאד יפה

טוב, אז וויתרנו על הבריכהחושבת בקופסאאחרונה

כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.

(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)

אשמח להמלצות בכיוון.

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSevenאחרונה

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה

אולי יעניין אותך