קודם כל, בכל מוסד אקדמי אמורה להיות רכזת הורות ומגדר. כדאי לפנות אליה ולהתייעץ איתה לגבי הזכויות והאפשרויות.
שנית, בתח"צ הרבה יותר קל לנסוע עם תינוק מאשר ברכב פרטי, כי התינוק לא צריך להיות חגור בסלקל - אפשר לקחת במנשא ולהיניק בדרך. אני לקחתי את הבן שלי בשנה הראשונה כל יום למעון בקרבת האוניברסיטה, זמן נסיעה ממוצע כשעה באוטובוס. דוקא היה לנו ממש זמן איכות. עדיף לוותר על עגלה, אבל גם אם יש זה לא נורא. ממליצה על טיולון ולא אמבטיה כי יותר נח לקפל ולהכניס לבגאז' (לנו היה בייביג'וגר). עדיף להסתפק במנשא, זו גם דרך מצויינת לשמור על חום גוף בחורף בדרכים.
כתבו כאן להשאיר עגלה באוניברסיטה - רעיון מעולה.
בנוסף, באוניברסיטאות מנסיוני הרבה יותר גמישים עם הכנסת תינוקות לכתה מאשר במכללות, ובאופן ככלי יותר מתחשבים, כנראה כי תינוקות באוניברסיטה הם די נדירים. כדאי להתארגן על מנשא נח ואיכותי, אם התינוק לא רגוע אפשר לעמוד איתו מאחורה.
כמעט בכל אוניברסיטה יש תינוקיה, הבעיה היא שהרבה פעמים היא יקרה, בלי הנחות תמ"ת. כדאי בכל זאת לברר, שתדע מה האופציות. אם המערכת שלה מאווררת אפשר לבדוק אפשרות שחברה תעשה לה בייביסיטר בשעות חלון. אפשר תמורת תשלום, אבל באמת אנשים שמחים לעזור עם תינוקות קטנים.
אני ממש ממליצה כן לנסות שהילד יהיה איתה כמה שאפשר. יהיה לה יותר קל עם ההנקה, ההתקשרות ובכלל זה נותן נחת מסויימת. קשה להשאיר תינוק קטנטן רחוק למשך כל כך הרבה שעות. ושאיבות זה גם לא קל.
אפשר למשוך ככה עד סוף הסמסטר ואז תהיה חופשת סמסטר, ואח"כ הוא יהיה גדול יותר, ומזג האויר ישתפר, ויהיה אפשר לשקול אופציות נוספות.