זה מבורך...
אם אין את זה (רוב העם לא גר בישובים את יודעת...) אז מסתדרים ולא במסכנות
ויש עדויות גם בשרשור הזה וגם בכלל אני שומעת לא מעט שלבשל ליולדות זה די מכביד ואני באמת לא מבינה מה כ"כ נצרך בלבשל ליולדת כל יום במשך שבועיים (זה התדירות שאני מכירה)
לשאלתך, אחרי לידה ראשונה הייתי עד הברית אצל ההורים אח"כ היה אוכל מהברית אז בכלל לא היתה בעיה,
לידה שניה השתחררתי מהבי"ח ערב לפני בדיקת חמץ אז שוב הגעתי להורים (תיאמתי את זה מראש)
והיה סיוט. בגלל שזאת הייתה התוכנית מראש אז גם הבית לא היה כשר לפסח אז לא יכולתי לחזור הביתה, חצי חג שני הייתי אצל חמותי,
בשבוע הזה בישלתי וטרחתי הרבה יותר אם הייתי נשארת בבית וגם לא היה לי ספיירים בשביל אחרי החג.
אחרי החג חזרנו מיד הביתה שבוע וחצי אחרי לידה כשאין טיפת אוכל לא במקרר ולא בסופרים
אבל היה נפלא להסתדר לבד סוף סוף.
מאז אני ממש לא בונה על אף אחד! בפסח מכשירים את הבית, בסוכות בונים סוכה גם אם בעיקרון אנחנו מוזמנים גם לחג וגם לשבת.
לידה שלישית הגיעה אחרי הריון בסיכון לא קל בכלל.
חצי מההריון אם הייתי מרימה שקית חלב זה היה גורם לי לדימום...
איך עשינו את זה? בדרכים יצירתיות ביותר.
הבן בגיל 5 היה יד ימיני במטבח.
מקלף, חותך ירקות, ממלא מים בכלי ושופך לסיר וככה הייתי מרתיחה מים למרק כי לא יכולתי להרים קומקום מלא מים ולא הייתי נותנת לו לשפוך מים רותחים...
ככל שההריון התקדם הוא יצא מכלל סכנה.
את חודש תשיעי התחלתי עם החגים,
ר"ה היה מחובר לשבת ובישלתי ל3 ימים.
התחלתי שבועיים- שלושה קודם לבשל כמות כפולה כל פעם שהכנתי משהו ולהקפיא.
בימים לפני החג בישלתי את מה שאי אפשר להקפיא כולל סלטים.
יצא מאוד מושקע וטעים. ונשאר מלא אוכל. אירחנו 2 סעודות מתוך ה6.
האורחים התרשמו מהרשימות מה מוכן לאיזה ארוחה,
כולל מה מפשירים ומתי.
(האתגר כידוע זה ערב חג שני שצריך להיות מקוריים עם האוכל שמתחמם בטיל)
במהלך הימים עד סוכות מדי פעם הוצאתי בשרים מהקפוא ואכלנו את זה נגיד יומיים- אז ביום השלישי בישלתי טרי פי 4 והקפאתי 3/4 מהבישולים.
פשוט כל דבר שעשיתי הגדלתי כמויות.
תכלס החגים לא רוקנו את המלאי אלא להיפך מילאו את המלאי בדברים מפנקים יותר מהשגרה.
ילדתי כשבוע אחרי החגים והאוכל הקפוא הספיק עד חודש אחרי הלידה כשאת כל השבתות עשינו בבית.
מה הקפאתי?
מרק כתום סמיך מאוד בכמות של שבת++
מרק אפונה סמיך מאוד בכמות כנ"ל,
קציצות בשר ברוטב סמיך, שניצלים בכמויות, מוקפץ עוף עם מלא ירקות.
פירורי בשר- קילו וחצי שחילקתי ל6 מנות עם הפרדה של נייר אפייה.
מה עושים איתם? מוסיפים לספגטי עם רסק עגבניות. מוסיפים לקינואה לשבור את הטעם המריר שלה,
מבשלים קוביות תפו"א ברוטב עם רסק עגבניות ומוסיפים מנה קפואה של פירורי הבשר.
יש האומרים- לזרוק על הפירורים ביצים במחבת ויוצא סוג של חביתת בשר ואם זה עם עגבניות אז יוצא שקשוקת בשר.
הבשר עצמו מטוגן עם בצל, כוסברה ותבלינים (מרוכזים) ככה כשצריך להוסיף למאכל זה לגמרי "לזרוק לסיר"
דברים שתמיד יש לי במקפיא- בצל מטוגן, אורז ברור וכו'
קציצות- קציצות טונה, קציצות עדשים, מסודרים בשורות יפות.
עוף בתנור היו לי 3 מנות יפות בטעמים שונים (את הכל הכנתי בבת אחת פשוט התיבול היה שונה)
היה לי גם כל מיני דברים מיוחדים כמו לזניות, לחמניות גבינה, לחמניות עם כיסים ממולאים חלק בטונה וחלק בבשר, אבל זה כי נשאר מהחגים אז העדפתי כבר לשמור לאחרי הלידה.
היו גם עוגיות מסוגים שונים שהכנתי עם הילדים בתור תעסוקה.
בשבת הראשונה אחרי הלידה גיסתי התארחה אצלנו אז היא עזרה לי עם הסלטים. האוכל המבושל היה כולו מהמקפיא כי רק יום חמישי חזרתי הביתה אז לא הייתה לנו דקה לנשום.
האוכל המחומם הספיק עד שני- שלישי ומאז בישלתי/ הפשרתי בהתאם ליכולת.
3 מנות בשריות בשבוע (לפחות 1-2 זה מהאוכל של שבת) מנה של טונה ומנה של אדממה. ששניהם זה לא עבודה.
ירקות ופירות הקפדתי תמיד שיהיה מלאי גדול מגוון ומזין. (בעלי אחראי קניות)
הילדים היו אחראים על קילוף וחיתוך (בלידה היו בני 3, 5)
עוד מאכלים שזה לזרוק לסיר- בורגול, אורז, קוסקוס בשקית.
כל הירקות שמגיעים קפואים בשקיות- שעועית ירוקה וצהובה, כרובית (מלח שמן זית ולתנור), אדממה, אפונה וגזר.
מרקים קלים- מרק אפונה (יבשה) זה לקלף ולחתוך בצל ושני גזרים.
מרק עדשים- בצל וגזר (לא חובה) וזורקים עדשים מכל הצבעים- שחור, ירוק, כתום.
מרק עוף- אם לא היה לי זמן לחתוך ירקות הייתי שמה רק עוף ופתיתי שיבולת שועל שהיו מסמיכים את המרק ונותנים לזה מרקם קטיפתי כייפי.
ארוחות בוקר- לפנות בוקר זה 2 עוגיות בריאות. בוקר- דייסת שיבולת שועל- יש במלא וריאציות. אני בסוף התאקלמתי על התרכיז תפוחים.
דברים שתמיד יש בבית לשלוף- פירות וירקות בשפע, טונה, אבוקדו, טחינה גולמית אני אוכלת כל יום, אשלים, גרנולה, חטיפי בריאות עזרה ראשונה לכל התקף רעב (בתחילת הנקה זה קורה לי)
אולי רק בתפריט שבת אחרי הלידה אפרט:
ער"ש- מרק מהמקפיא, מוסיפים ליטר או שניים של מים, לעיתים תבלינים)
+ קוסקוס משקית.
בוקר שבת- חלבי- חלה וגבינות וממרחים הכל קנוי. ירקות שהילדים חותכים ומסדרים. אשלים עם גרנולה. סלט ביצים באחריות הילדים.
שבת צהרים- בשרי- עוף בתנור מהמקפיא, שעועית או ירק אחר, אורז/ בורגול/ תוספת אחרת שבושלה בשישי, תפו"א בתנור (הילדים מקלפים אני והילדון חותכים), סלט ירקות (הילדים), סלק (בעלי מבשל בסיר לחץ וחותך מיד כשהוא מוציא את זה)
שומר- אם יש רק אני אוכלת אז זה ממש לחתוך רק אחד.
חסה- לא תמיד. אני שוטפת עם הילדים ומניחה לייבוש מבוקר שבת.
הילדים חותכים אני מוסיפה את התיבול.
עגבניות שרי- הילדים.
לסחוט לימונים זה הילדון בשישי מכין לי כמות לתקופה.
זהו נראה לי...
האמת שלי לא היה מפריע להיעזר פעמיים בשבוע בשניצל תירס/ דג/ מאמא עוף קנוי.בלידה הזאת באמת לא היה צורך.