התייעצות ארוחות ליולדת<מריומה>

אם שובצתי לתת לך ארוחת ערב, ואני לא אהיה פנויה היום לבשל, אבל יש לי במקפיא כמה מטעמים שהקפאתי אחרי בישול, מה תעדיפי -

1) לקבל אותם בשעה מוקדמת, קפואים, ותוכלי לבחירתך עד ארוחת ערב להפשיר אותם, או להעביר (את הכול או חלק) להקפאה אצלך להזדמנות אחרת, אם בסוף יתברר שהוזמנת הערב לחמותך, או שאתם לא אוכלים כמויות כאלה.

או

2) שאפשיר אצלי ואחמם ואביא לך מעלה אדים ומעורר תיאבון.

(ואם כן, אז האם לצרף אזהרה שזה מהמקפיא ושלא תקפיאי מחדש?)

?

את האפשרות הראשונהסדר נשים

סתם הצעה אולי להכין משהו פשוט ומהירבתי 123

אפשרות שניהברכת ה
ואין בעיה להקפיא שוב אחרי שחומם.
לא הייתי רוצה לשמוע שזה יצא מהמקפיא...
מרגיש לי לא נעים.
כאילו אם אין לך זמן לבשל ליולדת אז אל תבשלי...
הגזמת לגמרימיואשת******
מישהי רוצה לעזור ליולדת ולהביא אוכל
למה זה חייב להיות מבושל בו ביום???
אם לעצמי אני מבשלת ומקפיאה למה שאני לא אביא ליולדת מה שאני מביאה לעצמי? זה נקרא איי לך זמן לבשל אז אל תבשלי?
פשוט מעליב
השקעתי זמן כסף ורצון לעזור ליולדת, אבל השקעתי את הזמן הזה יומיים לפני כשהייתי פנויה ולא באותו יום אז זה צורת ההתייחסות - אין לך זמן אז אל תבשלי?

אולי כדאי לחשוב שיש אנשים שחיים אחרת ממכן ומקפיאים באופן קבוע והעזרה שלהם לא פחותה או מאולצת בגלל זה. רק שונה
מתנצלת אם העלבתי! לא התכוונתי ברכת ה
ומייחסת גם לדברייך בהמשך.
אני בהחלט מהמקפיאות אוכל
ואני מהעובדות משרה מלאה
ואני מהמארגנות של גמח היולדות בקהילתינו
ואני מהמכינות אוכל ליולדות וגם מהמקבלות לאחר לידה
אז אני מבינה היטב את התמונה.
לי אישית נראה שאם אין זמן אז לא מכינים. מעולם לא חלמתי לתת אוכל קפוא.
אני מכינה מתי שיכולה וכשמבקשת מאחרות להכין בהחלט מתאמים בזמן שאותה מכינה יכולה להכין.
אם באופן נקודתי מישהי מחליטה להוציא מהמקפיא- אין לי מושג על זה, והבעתי את דעתי כיולדת שהייתי מעדיפה לא לדעת. לי זו תחושה לא נעימה.
המשפט האחרון שלי שממנו נפגעת לא היה אמור לפגוע אלא להיפך.
כיולדת, כל עזרה מאוד עוזרת, אבל אם מישהי תגיד לי אני מביאה לך אוכל מהמקפיא האם את רוצה אותו קפוא או מופשר- נדמה לי שזו תהיה תחושתי. לא נעים. אין לך זמן אז אל תכיני. אל תאלצי את עצמך למצוא מה לשלוף לי.. זה עוזר לי, אבל אם זה בא לך בטוב. לא אם זה מכביד עלייך...
אולי נסחתי לא מספיק ברור קודם..
וישר כוח לכולן על העזרה והעשייה!
ואם אני אגיד לךמיואשת******
היום התור שלי לשלוח לך אני בדיוק מוציאה לנו ארוחת צהרים מהמקפיא ומוציא כמות גם עבורך כי בישלתי יותר מלכתחילה כי לקחתי אותך בחשבון שאני רוצה להביא לך אוכל?

נראה לי שזה הכל בראש
בראיה שלי אני אשלח לך מה שהייתי מכינה לעצמי
לעצמי באמצע השבוע אני מאורגנת על מקפיא.
זה לא אומר שאין לי זמן ורצון לשלוח לך
זה רק אומר שאני מאורגנת וחיה בצורה אחרת
יכול להיותברכת ה
לכן בקשתי שרק לא תגידי לי שזה מהמקפיא, ארגיש עם זה יותר בנוח
איפה את גרהאפונה
שיש לך כזה מבחר של מבשלות זמינות?
ב"ה אני גרה בקהילה מאד משפחתית ועדיין לא כזה פשוט למצוא מבשלות. אהבתי את בקלילות בה תמצאי מישהי שיכולה להכין טרי, אולי תוכלי להשאיל לי חלק מהשכנות שלך לקראת גל הלידות הקרוב?
אני גרה בעירברכת ה
עם קהילה גדולה ברוך השם.
וזה לא תמיד קלילות. לפעמים זה מאמץ גדול. אבל מוצאים.
אמנם כמו שאמרתי ייתכן שמישהי שהתנדבה מוציאה מהמקפיא ואין לי מושג על זה.. אבל מה שבטוח שמביאים ליולדת טרי ולא מוקפא.
אצלינו מביאים ארוחות צהרים, וכן מקובל שלפעמים מי שמעינה מביאה בערב לפני כי היא עובדת באותו יום עד אחרי הצהרים.
מעדיפה אפשרות שניהאמא ל6 מקסימים
ולא לספר שזה מהמקפיא.
שהיא תחשוב שזה טרי, וככה גם יהיה לה טעים.
לא מאמינה שהיא תחשוב להקפיא את זה, וגם אם כן- לא נראה לי סוף העולם
אפשרות שניהדבורית
ולא הייתי מציינת שזה מהמקפיא
אפשרות שניהאורי8
ועדיף שלא תאמרי שזה מהמקפיא, כשאני שומעת שזה מהמקפיא( חוץ מקציצות), יורד לי החשק לאכול( בגלל זה אני לא מקפיאה כמעט אוכל מבושל).
ואולי אם אין לך זמן לבשל, עדיף להחליף עם מישהי אחרת , או לומר לזו שמשבצת שאת לא פנויה לזה.
אצלכם מכינים ארוחות ערב?? וגם צהריים??דורה ובוץ
לכמה ימים?
הייתי מעדיפה טרי,אם אין ברירה אז מספר 2למה לא123

אני הייתי מעדיפה אופציה ב' כברירת מחדלבובה ננה
ובהחלט לציין שזה מהמקפיא. אולי בכל זאת קיבלה כמות גדולה של אוכל באותו יום ותרצה להקפיא חלק.
בגדול אני הייתי שמחה לקבל טרי ולא מוקפא!
וואו, ממש רוב גורף. תודה לכל העונות! שאלת המשך בפנים:<מריומה>

אם מבחינתי האפשרויות הן להביא מהמקפיא (ולחמם, כמו שרובכן העדפתן), או לא להביא (=לא תקבלי אוכל בכלל) -

מה עדיף לך?

(אודה לכן אם תימנעו מעצות מה ואיך אפשר בכל זאת להביא. דמיינו סיטואציה שאלו שתי האפשרויות היחידות, וגם שאין הרבה מתנדבות אחרות ביישוב.)

להביאלמה לא123

אפילו שאני ממש לא אוהבת אוכל מוקפא ואצלי הכל טרי,אחרי לידה אני מתפשרת

להביא ולא לומר שזה מהמקפיאאמא ל6 מקסימים
היא לא תדע, ותאכל לשובע. מה שהעין לא רואה, הלב לא מרגיש...
(אלא אם מדובר בהקפאה ממושכת, ואז היא כן תרגיש שזה מוקפא, כי יהיה טעם לוואי. )
כותבת בכלליאפונה

בתור מי שמארגנת ארוחות ליולדות, שאני מרגישה שחלק מהבנות פה פספסו את הרעיון.

העניין הוא לא לפנק את היולדת (כמובן אפשר ורצוי וכל המרבה הרי זה משובח) אלא לדאוג שיהיה לה אוכל מזין זמין שתוכל לנוח יותר. 

דווקא מרוב שנשים מצפות מעצמן (ומאחרות) להכין ארוחות גורמה טריות ומושלמות, לפעמים קשה מאד להשיג מבשלות, והיולדת מפסידה מזה. עדיף להוריד את הסטנדרט ולאפשר ליולדת יותר ארוחות (ומנוחה).

בקיצור ברור שלהביא, אישית אם הייתי היולדת הייתי שמחה שישאלו אותי ספציפית לגבי אם להביא קפוא או מחומם והייתי עונה לפי המצב היום. אבל כנראה שאני חריגה

יישר כח! זה חסד גדול.

אני איתךחצי שליש

הייתי גם שמחה שישאלו אותי מה עדיף לי

גם אני הייתי מעדיפה שישאלו אותי.טארקו
ובהחלט חושבת שגם אוכל קפוא הוא עזרה גדולה מאוד!
יש הבדל בין ארוחות גורמה לארוחות טריותלמה לא123

אני אישית מעדיפה טרי וארוחה פשוטה מאשר גורמה וקפוא

יש לי רגישות לאוכל קפוא

אין בעיהאפונה

השאלה היא האם ארוחה מהקפאה או כלום. זה בסדר שיש לך רגישות לאוכל קפוא. יש גם נשים שמעדיפות בלי בצל או נשים שלא אוהבות דגים. אבל ברור שכל ארוחה היא מבורכת.

וגם לילדים שלך יש רגישות?מיואשת******
כאילו מה, כל יום שאני לא צריכה לבשל זה ברכה עצומה. ואם האוכל ילך לילדים ולא לי זה גם עזרה עצומה
ואל תגידו לי שלילדים שגדלו על ארוחות במעון ובצהרין יש רגישות לאוכל קפוא
וגם מה זה, כולכן לא עובדות?
אתן ביום יום עובדות משרה מלאה ומבשלות כל יום? זה פורום של סוופרמן ולא ידעתי??
אני לא יודעת מה עם הילדים שלילמה לא123

כי לא ניסיתי לתת להם קפוא

אני לא עובדת,ומבשלת כל יום טרי,ארוחה פשוטה

וכמו שאמרתי קודם,אני אקבל את הארוחה אחרי לידה כי זו עזרה גדולה,ואז אני מתפשרת

אם אני אוכל או לא?לא יודעת

אבל גם אם זה רק לילדים,זו עזרה עצומה

ודרך אגב,גם כשעבדתי בישלתי כל לילה כמעט ליום שאחריולמה לא123

וזה היה קשה

את מבשלת כל יום טרי?? אפילו אוכל מהמקררדורה ובוץ
שבושל אתמול את לא אוהבת? ואם נשאר, לא שומרת? אני הרבה בקטע של חבילת פסטה, מבשלת, ומה שנשאר שומרת במקרר ושוב מחממת.. לוקח יומיים שלושה עד שנגמר
כן,מה שנשאר הולך למקרר.אבל זה קצת שאריותלמה לא123

כל יום אני מבשלת אוכל שונה מאתמול

אבל,מרק אני עושה סיר גדול שיהיה ליומיים שלוש,וגם פשטידות כמות גדולה יותר

עוגות אגב,אני מקפיאה וזה לפעמים יותר טעים מטרי.בעיקר טורטים

אני מבשלת כל יום טרי. לא יכולה לסבול אוכל קפוא+mp8
לגמרי מסכימה עם כל מילהמיואשת******
הייתי מעדיפה לא לקבל בכללבעצמי
אם אני מקבלת ארוחות כל יום ויום אחד אצטרך לזרוק פסטה לסיר ולחתוך סלט לא נראה לי סוף העולם
מעדיפה לקבל מאשר כלוםדבורית
זו עזרה מאוד גדולה אחרי לידה
וכל עזרה מבחינתי מתקבלת בברכה
תלוי ... באיזה אוכל מדובר מה הכנת?בתי 123

ושוב תודה לכל העונות. עוקבת ולוקחת לתשומת לבי.<מריומה>

אני חושבת שקיבלת פה מדגם לא מייצגמיואשת******
יש לי הרגשה שהרבה לא עונות כי לא נעים להן אולי
אבל אם תחפשי היו פה המון שרשורים על איזה אוכל אפשר לבשל ולהקפיא לפני הלידה לאחריה
והיי מלא מתכונים והמון נשות חייל ועצות על אוכל קפוא וכו

כך שיש המון נשים, ולדעתי הרוב בימים אלו שרובינו עובדות ולא מעט מאיתנו גם משרה מלאה , שמשתמשות באוכל קפוא וישמחו מאד לקבל גם קפוא

ממש מעצבן אותי התגובות האלו של אם זה קפוא עדיף לא להביא ולא לספר ולא... מה קרה? אם זה קפוא מישהי לא עבדה קשה להכין את זה? זה לא יהיה טעים? ידעו שאת לא סופרמן והבאת אוכל שעבדת עליו בשעות שנוחות לך ולא רצת בסינר מעומלן להכין את זה על השניה שחברתך ילדה?
סליחה אבל זה לא לענין ולדעתי גם לא משקף את המצב האמיתי וחבל שלא עונות פה כל אותן נשים שהשתתפו בשרשור הגדול של הכנת אוכל קפוא לפני הלידה.
מה זה קשור?אמאשוני
אני מקפיאה אוכל ולא קיבלתי חצי ארוחה אחרי לידות...
כל החודש הראשון השתמשנו באוכל הקפוא כשלא יכולתי לבשל כולל שבתות,
ולא הייתי רוצה לדעת שהשכנה הביאה לי אוכל קפוא.
לי אישית זה היה גורם הרגשה לא נעימה שהטרחתי אותה...
אם מביאים טרי זה אומר שזה נעשה ברצון בזמן הפנוי שלה ובא לה לפנק...
מהמקפיא גם אני יכולה להסתדר, זה כל הפואנטה.
באמת לא מבינהמיואשת******
מה זאת אומרת מהמקפיא גם אני יכולה להסתדר? המקפיא שלך תמיד מלא? שלי אחרי לידות ממש לא מלא במטעמים שהכנתי. היה דברים ונגמר. אני ממש אשמח לקבל כל דבר ששולחים לי ומבחינתי נותנים לי כדי לפנק אותי ואם מישהי רצתה לפנק אותי ביום רביעי אבל הכינה אוכל לה ולמשפחתה בשישי כי זה היום החופשי שלה ועכשיו היא שולחת לי ממנו לפנק אותי למה את חושבת שזה לא נעשה ברצון והכוונה לפנק?
הפואנטה בארוחה ליולדת זה שהיא לא צריכה לבשל אותה. לא שזה טרי מפנק מלון חמישה כוכבים מהיום, אלא זה שמישהו אחר הכין את זה. מתי הוא הכין את זה ואיך זה נשמר פשוט לא קשור לענין.
זאת דעתי
ובקטע של הרגשה לא נעימה שהטרחתי שכנהמיואשת******
וואללה לבשל לך טרי זה טרחה מטורפת עבורי אז מי שאני אשלח לה טרי צריכה להרגיש הכי לא נעים שבעולם לפי זה...
אני לא מבינה מה את רוצה...אמאשוני
עבר עריכה על ידי אמאשוני בתאריך ט' בחשון תשע"ט 19:30
את רוצה לקבל מאנשים כל דבר? שיהיה לך לבריאות!
אני לא רוצה להצטרך לעזרת שכנים ומכרים...
מי שרוצה לתת מכל הלב שיתן.
מי שקשה לו לבשל באמת לא חייב,

מי שרוצה לתת בשישי שיתן בשישי, למה לבשל בשישי ולתת ברביעי?
אני גם יכולה להקפיא...
אם אני אקבל אוכל קפוא זה יתן לי הרגשה שנתנו לי "כדי לצאת ידי חובה" וזאת תחושה לא נעימה, מעדיפה שלא יתנו בכלל.

מצד שני אני מבינה גם את התחושה של הפותחת שהיא התנדבה להביא או כי אין מישהו אחר או חשבה שתוכל או לא יודעת מה והיא כבר התחייבה ולא רוצה להבריז אבל מעדיפה לא לדעת... או לפחות למסמס את הרושם...

בדיוק כמו שמעבירים לי מתנות בלידה לפעמים נותנים משהו שהעטיפה כבר צהובה מרוב יושן. לי זה לא נעים.
מצד שני, כשאני מקבלת משהו עם רושם יפה, אני לא מחפשת את פתק ההחלפה וגם אם במקרה יש קבלה מלפני שנה אני לא אעלב כי העיקר זה הדרך ותשומת הלב
ולא הכסף או ההשקעה שהלכו לקנות במיוחד בשבילי...
אם כבר עושים משהו אז שיהיה כזה שנעים לקבל.
לא מתאים לעשות באמת שלא חייבים.
גם הודעת טקסט תשמח אותי.

רק לא לתת לי הרגשה של "נזקקת"
שלי אישית ממש עושה רע אחרי לידה.

ושלא יובן לא נכון, אין לי שום בעיה עם הדעה שלך, פשוט אני לא מבינה למה את לא מקבלת שיש עוד דעות...
מסכימה איתך לגמרי!!!מחשבות....
לעצמי מידי פעם אחים אוכל קפוא אבל לעולם לא אשלח ליולדת אוכל קפוא.. לפחות לא אגלה לה את זה...
גם אני נגד להגיד לה וגם אני לא אשלח יולדת אוכלדורה ובוץ
מהמקפיא, אלא אם כן נתקענו. אגב אני מבשלתליולדות רק לשבת. כי למשפחה שלי לא כל יום אני מבשלת כי לפעמים נשאר מיום לפני. והרבה חברותיי כמוני, משפחות גדולות. זוגות צעירים אצלנו הם אלו שיותר פנויים לבשל ליום חול. ככה יצא.
אננ לא מקבלת את זה שאת קוראת לזה לא מכל הלבמיואשת******
זה מה שאני לא מקבלת
אני נותנת ביום שביקשו ממני, ומבשלת ביום שנוח לי
וזה הכי מכל הלב בעולם
והכי מושקע
ואני מבינה שיש דעות אחרות אבל זה שאת קוראת לזה שזה לא מכל הלב ולא נעים ובשנות אחרית כתבו שהיו מעדיפות לא לקבל וכו, זה מאד מקומן אותי.
גם מתנה אני לא אלך לקנות לך בדיוק ביום שנוח לך לקבל אותה
הכנתי עמדתי קניתי ובישלתי. ו... הקפאתי. והבאתי. לקרוא לזה לא מכל הלב זה מאד לא נעים לי שחושבים ככה
אה הבנתיאמאשוני
נראה לי אבל זה תלוי סיטואציה,
אם אדע בוודאות שהביאו לי מכל הלב זה משהו אחד (לא משנה אם זה קנוי, אפוי, מבושל, מוקפא וכו) אבל אם בהרגשה זה יראה שמישהי "נתקעה" והביאה משהו כדי לסמן וי, אז לא ארגיש בנוח.

אגב, לכן אני גם בכלל לא אוהבת את ה"סדר" והמחוייבות הקהילתית שנוצרה סביב בישול ליולדת,
האמת לא מבינה מה הסיפור מה הבעיה של היולדת להתארגן על ארוחות, כאילו לא היו לך 9 חודשים לחשוב איך עושים את זה?
אם יש קהילה שיש שם מתנדבות באמת מכל הלב אז סבבה להם,
אבל לתחושתי לפחות בחלק מהמקומות זה הפך להיות נורמה מחייבת לא נוחה,
ובמקום כזה לא ארגיש בנוח לקבל לא משנה מה...

מעדיפה שיאמרו לי מזל טוב משוחרר מכל הלב כשפוגשים אותי ולא "מזל טוב סליחה שלא יצא לי להביא לך משהו הייתי מאוד עסוקה אבל אני מבטיחה להביא"
את נשמעת מה זה בלבוסטע דבורית
בקטע טוב
גם מתגובות אחרות שלך...
אני מתקשה להתארגן על ארוחות גם בלי ללדת
בראש ובראשונה מורידים סטנדרטיםאמאשוני
כשלא נבהלים מלתת לילדים לאכול לחם וגבינה לארוחת ערב כשנתקעים,
או שארוחת שבת תכלול מרק שהוקפא והופשר, עם חלה וממרחים,
אז מוצאים את הזמן והדרך גם להשקיע.

לא תמיד היית כזאת שיודעת להסתדר לבד בכל מצב, החיים חישלו.
מאז קיץ 2014 למדתי בדרך הקשה והכואבת לדעת תמיד להסתמך רק על עצמי.
מאז בכל מצב בכל אתגר ובכל תחום עוד לפני שמתחילים קודם אנחנו בודקים אם יש לנו את היכולת הבסיסית להסתדר. אם כן הולכים על זה, ואם קיבלנו עזרה זה נהדר.
אם ברמה הבסיסית אין את היכולת- אז לא נכנסים לזה מראש...
משפט אחדדבורית
"להסתמך רק על עצמי"
זו תפיסה בעייתית מאוד
רווחת בעולם המערבי המנוכר והבודד
עם ישראל חי תמיד בערבות. ירצה או לא ירצה.
או שכן או שלאאמאשוני
אני מדברת מניסיון.
אם עוזרים אומרים תודה,
אף פעם לא לסמוך על זה.
תמיד שתהיה תוכנית מגירה למצב שלא
וכמובן להיות קשובים לצרכי הזולת.
לחפש איפה לתת אבל לא לבנות על ה"לקבל"
לא לבנות על לקבל חלילהדבורית
כי אדם תמיד צריך לשאוף להיות בין הנותנים
"מוטב לו לאדום לפשוט נבלה בשוק ואל יצטרך לבריות" וכן "עשה שבתך חול ואל תצטרך לבריות"...
זו מידה טובה
אבל אני לא מדברת על זה
ואני לא מתכוונת בהרכח ברמה המעשית, אלא בתפיסה שמנחה את האדם
תפיסה של "אני חייב להסתמך רק על עצמי ולא להיות תלוי באף אדם" יש בה בעייתיות ברמה של התפיסה
תמיד להכין תוכנית מגירה זה קטנות אמונה
תכנית מגרה יכולה להיות גם לקנות אוכל מוכןאורי8
בהחלט, כיוונתי גם לזהאמאשוני
ואם יש בעיה כלכלית אז להיערך לזה בהתאם.
יכול להיות גם שהבעל יכנס למטבח יותר או הילדים או לבשל מראש ולהקפיא
או לרשום לצהרונים או לשלם למבשלת שתעמיד סירים.

כל אחד והפתרונות שלו, ואין לי בעיה שאחד הפתרונות יהיה אוכל מהשכנים, רק אומרת שזה לא שאי אפשר בלי זה.
לכן, לדעתי, כל קהילה צריכה להיות עם יד על הדופק לראות אם זה אכן תורם לקהילה או מעיק עליה,
ובשביל היולדת שלא תרגיש שאין מוצא, אז שתדע שיש.

וכל זה מביא אותי לשאלה אם העזרה ליולדת זה יותר חסד או יותר השתתפות בשמחה,
כנראה שכל מקרה נמצא במקום אחר על הסקאלה,
אבל ככלל אם לא היה משהו חריג סביב הלידה אז זה יותר השתתפות בשמחה ולכן גם מי שבשגרה כן מתנהלת עם אוכל קפוא- הייתה מעדיפה לא לדעת שהאוכל שהשכנה הביאה הוא קפוא (זאת התמיהה שהתייחסתי אליה בשרשור)
טוב אצלינו זה לא נורמה מיואשת******
ובקושי מביאים
וכל מי שמביאה משמחת אותי כל כך
ונכון שהיו תשע חודשים אבל ארבעה מתוכם הקאתי ואחר כך המבטח הגעיל אותי וכאבו לי הורידים וגם הייתי בדיכאון. אז לא רק שלא הקפאתי כלום לאחרי הלידה אלא גם בזמן ההריון המשפחה שלי אכלה הרבה אוכל קנוי

ברור שאם זה לסמן וי ולצאת ידי חובה זה לא נעים. אבל אני באמת שמחה לעזור רק בסטנדרטים שלי שכוללים בימים כתיקונם מקפיא
אצלנו נשים ''רבות'' מי תכיןהריון ולידה
ויש בלעה''ר רק בשנתון האחרון קרוב ל 40 ילדים בישוב של גג 200 משפחות ובקבוצת ווטסאפ של ארוחות ליולדות יש סביבות 40 נשים.

ולא, לא היה לי תשעה חודשים להתכונן להכין אוכל אם בתשעה חודשים האלו לא יכולתי להתקרב למטבח... מצטערת.

הלוואי שבשמירה היה לפעמים מי שיעזור להכין.

וגם בהריונות שלא הייתי בשמירה בעלי הכין פסטה או קוסקוס לארוח''צ כל ההריון, גג פירה.
אני למשל ילדתי שבועיים אחרי פסח,מי שיולדת בזמן כזהלמה לא123

לא יכולה להתארגן

לא ידעת שאת עומדת ללדת אחרי פסח?אמאשוני
מה, אם לא היו שכנות הייתם גוועים ברעב?

ושיהיה ברור, אין לי בעיה עם קהילות שזה מקובל אצלן וזורם.. אבל זה לא כאילו שאי אפשר להסתדר אחרת.

אגב, אני ילדתי פחות משבוע לפני פסח- זה קצת הרבה יותר מסובך. ועדיין התמודדנו. כל דבר שניתן לתכנון הוא יותר קל מאירוע שבא בהפתעה והמשפחה לא מאורגנת על זה (שלא נדע!)
זה לא שאין מוצא במקרה של יולדת

(ברור שיש גם מקרים חריגים של יולדות אבל בכללי לידה זה אירוע שאפשר להתכונן אליו גם בהיבט של מה אוכלים)
לא הבנתלמה לא123

אי אפשר להקפיא חמץ לפני פסח בשביל הלידה שתבוא אחרי פסח

לזה התכוונתי

את באמת רוצה להגיד שאת היית תמידדורה ובוץ
מוכנה ומזומנה לימי חול ושבתות שאחרי הלידה מראש? מילא ימי חול, ארוחות צהריים זה פסטה, אבל להתחיל להוסיף משהו בשרי לזה, ולבשל לשבתות אחרי לידה (או להקפיא לפני.. כמה מקום כבר יש במקפיא??) זה קשה! ספרי לנו עד כמה התארגנת לפני, לכמה זמן נשאר לך אוכל שהכנת מראש? וחוצמזה, יש עניין של חסד הדדי, והשתתפות בשמחה. אני חא יכולה לדמיין את היישוב שלי בלי הקטע הזה של הנתינה, שדופקים אצלך בדלת עם תבשיל, ועם חיוך של אהבה. ממש מחמם את הלב, והדדי. היום היא תבשל לי, ומחר אני לה. לא יכולה לדמיין מקום שאין את זה... אכפתיות, קשר בין אנשים...
אם יש את זה וזה בא בטוב לקהילהאמאשוני
זה מבורך...
אם אין את זה (רוב העם לא גר בישובים את יודעת...) אז מסתדרים ולא במסכנות

ויש עדויות גם בשרשור הזה וגם בכלל אני שומעת לא מעט שלבשל ליולדות זה די מכביד ואני באמת לא מבינה מה כ"כ נצרך בלבשל ליולדת כל יום במשך שבועיים (זה התדירות שאני מכירה)

לשאלתך, אחרי לידה ראשונה הייתי עד הברית אצל ההורים אח"כ היה אוכל מהברית אז בכלל לא היתה בעיה,
לידה שניה השתחררתי מהבי"ח ערב לפני בדיקת חמץ אז שוב הגעתי להורים (תיאמתי את זה מראש)
והיה סיוט. בגלל שזאת הייתה התוכנית מראש אז גם הבית לא היה כשר לפסח אז לא יכולתי לחזור הביתה, חצי חג שני הייתי אצל חמותי,
בשבוע הזה בישלתי וטרחתי הרבה יותר אם הייתי נשארת בבית וגם לא היה לי ספיירים בשביל אחרי החג.

אחרי החג חזרנו מיד הביתה שבוע וחצי אחרי לידה כשאין טיפת אוכל לא במקרר ולא בסופרים
אבל היה נפלא להסתדר לבד סוף סוף.

מאז אני ממש לא בונה על אף אחד! בפסח מכשירים את הבית, בסוכות בונים סוכה גם אם בעיקרון אנחנו מוזמנים גם לחג וגם לשבת.

לידה שלישית הגיעה אחרי הריון בסיכון לא קל בכלל.
חצי מההריון אם הייתי מרימה שקית חלב זה היה גורם לי לדימום...
איך עשינו את זה? בדרכים יצירתיות ביותר.
הבן בגיל 5 היה יד ימיני במטבח.
מקלף, חותך ירקות, ממלא מים בכלי ושופך לסיר וככה הייתי מרתיחה מים למרק כי לא יכולתי להרים קומקום מלא מים ולא הייתי נותנת לו לשפוך מים רותחים...

ככל שההריון התקדם הוא יצא מכלל סכנה.
את חודש תשיעי התחלתי עם החגים,
ר"ה היה מחובר לשבת ובישלתי ל3 ימים.
התחלתי שבועיים- שלושה קודם לבשל כמות כפולה כל פעם שהכנתי משהו ולהקפיא.
בימים לפני החג בישלתי את מה שאי אפשר להקפיא כולל סלטים.
יצא מאוד מושקע וטעים. ונשאר מלא אוכל. אירחנו 2 סעודות מתוך ה6.
האורחים התרשמו מהרשימות מה מוכן לאיזה ארוחה,
כולל מה מפשירים ומתי.
(האתגר כידוע זה ערב חג שני שצריך להיות מקוריים עם האוכל שמתחמם בטיל)

במהלך הימים עד סוכות מדי פעם הוצאתי בשרים מהקפוא ואכלנו את זה נגיד יומיים- אז ביום השלישי בישלתי טרי פי 4 והקפאתי 3/4 מהבישולים.
פשוט כל דבר שעשיתי הגדלתי כמויות.
תכלס החגים לא רוקנו את המלאי אלא להיפך מילאו את המלאי בדברים מפנקים יותר מהשגרה.

ילדתי כשבוע אחרי החגים והאוכל הקפוא הספיק עד חודש אחרי הלידה כשאת כל השבתות עשינו בבית.

מה הקפאתי?
מרק כתום סמיך מאוד בכמות של שבת++
מרק אפונה סמיך מאוד בכמות כנ"ל,
קציצות בשר ברוטב סמיך, שניצלים בכמויות, מוקפץ עוף עם מלא ירקות.
פירורי בשר- קילו וחצי שחילקתי ל6 מנות עם הפרדה של נייר אפייה.
מה עושים איתם? מוסיפים לספגטי עם רסק עגבניות. מוסיפים לקינואה לשבור את הטעם המריר שלה,
מבשלים קוביות תפו"א ברוטב עם רסק עגבניות ומוסיפים מנה קפואה של פירורי הבשר.
יש האומרים- לזרוק על הפירורים ביצים במחבת ויוצא סוג של חביתת בשר ואם זה עם עגבניות אז יוצא שקשוקת בשר.

הבשר עצמו מטוגן עם בצל, כוסברה ותבלינים (מרוכזים) ככה כשצריך להוסיף למאכל זה לגמרי "לזרוק לסיר"

דברים שתמיד יש לי במקפיא- בצל מטוגן, אורז ברור וכו'
קציצות- קציצות טונה, קציצות עדשים, מסודרים בשורות יפות.
עוף בתנור היו לי 3 מנות יפות בטעמים שונים (את הכל הכנתי בבת אחת פשוט התיבול היה שונה)

היה לי גם כל מיני דברים מיוחדים כמו לזניות, לחמניות גבינה, לחמניות עם כיסים ממולאים חלק בטונה וחלק בבשר, אבל זה כי נשאר מהחגים אז העדפתי כבר לשמור לאחרי הלידה.

היו גם עוגיות מסוגים שונים שהכנתי עם הילדים בתור תעסוקה.

בשבת הראשונה אחרי הלידה גיסתי התארחה אצלנו אז היא עזרה לי עם הסלטים. האוכל המבושל היה כולו מהמקפיא כי רק יום חמישי חזרתי הביתה אז לא הייתה לנו דקה לנשום.

האוכל המחומם הספיק עד שני- שלישי ומאז בישלתי/ הפשרתי בהתאם ליכולת.
3 מנות בשריות בשבוע (לפחות 1-2 זה מהאוכל של שבת) מנה של טונה ומנה של אדממה. ששניהם זה לא עבודה.

ירקות ופירות הקפדתי תמיד שיהיה מלאי גדול מגוון ומזין. (בעלי אחראי קניות)
הילדים היו אחראים על קילוף וחיתוך (בלידה היו בני 3, 5)

עוד מאכלים שזה לזרוק לסיר- בורגול, אורז, קוסקוס בשקית.
כל הירקות שמגיעים קפואים בשקיות- שעועית ירוקה וצהובה, כרובית (מלח שמן זית ולתנור), אדממה, אפונה וגזר.

מרקים קלים- מרק אפונה (יבשה) זה לקלף ולחתוך בצל ושני גזרים.
מרק עדשים- בצל וגזר (לא חובה) וזורקים עדשים מכל הצבעים- שחור, ירוק, כתום.

מרק עוף- אם לא היה לי זמן לחתוך ירקות הייתי שמה רק עוף ופתיתי שיבולת שועל שהיו מסמיכים את המרק ונותנים לזה מרקם קטיפתי כייפי.

ארוחות בוקר- לפנות בוקר זה 2 עוגיות בריאות. בוקר- דייסת שיבולת שועל- יש במלא וריאציות. אני בסוף התאקלמתי על התרכיז תפוחים.

דברים שתמיד יש בבית לשלוף- פירות וירקות בשפע, טונה, אבוקדו, טחינה גולמית אני אוכלת כל יום, אשלים, גרנולה, חטיפי בריאות עזרה ראשונה לכל התקף רעב (בתחילת הנקה זה קורה לי)

אולי רק בתפריט שבת אחרי הלידה אפרט:
ער"ש- מרק מהמקפיא, מוסיפים ליטר או שניים של מים, לעיתים תבלינים)
+ קוסקוס משקית.

בוקר שבת- חלבי- חלה וגבינות וממרחים הכל קנוי. ירקות שהילדים חותכים ומסדרים. אשלים עם גרנולה. סלט ביצים באחריות הילדים.

שבת צהרים- בשרי- עוף בתנור מהמקפיא, שעועית או ירק אחר, אורז/ בורגול/ תוספת אחרת שבושלה בשישי, תפו"א בתנור (הילדים מקלפים אני והילדון חותכים), סלט ירקות (הילדים), סלק (בעלי מבשל בסיר לחץ וחותך מיד כשהוא מוציא את זה)
שומר- אם יש רק אני אוכלת אז זה ממש לחתוך רק אחד.
חסה- לא תמיד. אני שוטפת עם הילדים ומניחה לייבוש מבוקר שבת.
הילדים חותכים אני מוסיפה את התיבול.
עגבניות שרי- הילדים.

לסחוט לימונים זה הילדון בשישי מכין לי כמות לתקופה.

זהו נראה לי...
האמת שלי לא היה מפריע להיעזר פעמיים בשבוע בשניצל תירס/ דג/ מאמא עוף קנוי.בלידה הזאת באמת לא היה צורך.
וואו וואוושוב אתכם
אני לא אשאל איך יש לך כח להכין כאלה כמויות
רק- איפה יש לך מקום להקפיא כל כך הרבה?? 😱
אשת חיל מי ימצא!ברכת ה
קייטרינג את... אין אצלך דבר כזה לקנותוואוו
דברים מוכנים...?
לא יודעת איך אצלכם אבלדבורית
בקהילה בדכ יש הרבה יולדות ב"ה
וכולן נורא נורא עמוסות..
לא פשוט למצוא מתנדבות להכנת כל הארוחות
וזה אכן טרחה
מבחינתי טרחה לא אומר שהיולדת נזקקת
או שזה סותר שזה מכל הלב
כן זה מטריח אותי
וכן זה נעשה מכל הלב
וזה לא שחור או לבן( או שהכינו בזמן הפנוי שלהן בכיף מכל הלב בהכי רןגע שבעולם או שלא יתנו בכלל)
לכן אם מישהי טרחה ןהכינה עבורי
לא משנה לי מתי הכינה
מודה לה מכל הלב
וואוו, תגובה יפה וענווהדורה ובוץ
כל מילהמיואשת******
אני עובדת משרה מלאהאורי8
ומעדיפה שנאכל אוכל ממש פשוט בארוחת ערב על פני קפוא( ארוחת צהריים הילדים ואנחנו לא אוכלים בבית). הדבר היחיד שאני מקפיאה זה קציצות. לעיתים נדירות פשטידות.
אין לי שום בעיה עם מי שזה נח לה וטעים לה. לא עסוקה בלהיות סופרוומן. פשוט יודעת שאם יאמרו לי שזה מההקפאה זה עלול לגרום לי לא לאכול( ביקשתי מאמא שלי לא לספר לי אם היא מגישה בשבת אוכל שהופשר). אם אני לא יודעת שזה מההקפאה , אני יכולה הרבה פעמים לאכול בכייף. כשאני יודעת אני קצת נגעלת( לא יודעת למה, לא רציונלי) . אם את לא יודעת מה הגישה של האשה שאת מביאה לה לאוכל קפוא, עדיף שלא תאמרי שזה מההקפאה, זה לא נאמר כביקורת למי שמקפיאה.
את האמת לי יותר קשה לבשל כמות ענקית וכל מיני סוגים ואז להקפילמה לא123

ממש מסרבל אותי הקטע של הקפאה,לחלק לשקיות לעטוף טוב

אני מעדיפה לזרוק כמה דברים לסיר כל יום

היתה לי שכנה שבישלה כל מוצ"ש אוכל לכל השבוע והקפיאה,ממש הערצתי אותה על זה,זה היה נשמע לי הרבה יותר קשה ממה שאני עושה

למה את חושבת שמי שמקפיאה היא פחות סופרוומן ממי שמבשלת טרי? שתיהן עומדות ליד הסירים אותו הדבר

את האמת עד החתונה לא היתה לי בעיה עם אוכל קפוא,אבל בעלי שנא את זה והיה חייב טרי והתרגלתי גם

גם אצלנו האיש לא סובל קפוא אז מכינה טרי יום יוםעזות דקדושהאחרונה
היתרון שאנחנו גרים ליד שוק אז באמת לא בעיה לארגן על בסיס יומיומי.
מה יהיה אחרי הלידה? נראה.. אולי הוא יהיה מוכן להתפשר (או להפשיר)..
לא היה לי כזה אכפת איזה אפשרות.אבל אני לא כ"כ אנינת טעם...חילזון 123

נראה לי שהכי טוב אם היו שואלים אותי. מניחה שהייתי בוחרת באופציה הקפואה.

מוכנה הכול.דיליה

רק שמישו ישלח לי משו.

תזכי למצוות!!!

חח לגמרי!!,שגרה ברוכה
כנל אני. אחרי לידה זו העזרה שאני הכי שמחה לה. ארוחות מבושלות ומזינות
האפשרות הראשונהשבשבת

ככה אני יכולה להחליט כמה להפשיר ומתי!

אולי תביאי קפוא ותוסיפי פתק נחמד שהכנת את זה במיוחד בשבילהבתי 123

בתחילת השבוע והקפאת ישר

טוב לא יודעת למי ואיפה להגיבמק"ר
היה כאן דיון מעניין, חשוב.
זה בסופו של יום עניין של קהילה, יולדת ומתנדבת

ובנימה אישית, אני טיפוס של להכין פעם בכמה זמן כמות גדולה ולהקפיא. (בדימיון זה קורה יותר, במציאות פחות.... ואז אוכלים דברים קלילים יותר, כמו להוציא שניצלים ולשים על המחבת לא בטיגון וכדו')
אין לי בעיה עם אוכל קפוא ולא נראה לי שהיה לי בעיה אם היו מביאים לי.

לגבי הדיון של מה קורה בכל עיר/שכונה/קהילה,
אצלנו נהוג שמבשלים ליולדת מלידה שניה ואילך, שרוצה ומעוניינת.
אין מערך מתנדבות קבוע, והמארגנת צריכה למצוא כל פעם מחדש וקשה לה, כי באמת אין הרבה מתנדבות לעניין.

אני באופן אישי פחות מסתדרת עם המטבח, לא אוהבת להיות בו. לכן אם נגיד היו מבקשים ממני לשמור על ילדים, שיביאו לי כביסה לכבס או לקפל או לגהץ וכדו', סוג כזה של מטלות בית, בזה אין לי בעיה בכלל. מודה ומתוודה-קשה לי כשמבקשים ממני לבשל ליולדת, ולקחת לי זמן עד שלמדתי (בעזרת בעלי) להגיד את זה בפה מלא, וכן, אני מציעה את האלטרנטיבות שכתבתי למעלה

עזרה עם ילד בן 3 שמתפתל מכאביםרוני_רון

הוא כבר שבועיים בערך מתלונן ששורף לו בישבן

הוא גמול..

לא רואים שם אדום בכלל בכלל. בכל אופן מרחנו משחה להרגעה די הרבה פעמים.

ניסינו כמה וכמה פעמים לבדוק תולעים, ולא ראינו.

בכל מקרה בשבת התחיל להתלונן יותר ויותר פעמים ששורף לו בישבן.

אמר שצריך לשירותים מספר 2, כל 5 דקות בערך הלכנו איתו, ישבנו שם, הוא קפץ ממש מכאבים ואז התייאש ואמר שלא צריך. לא יצא לו כלום...

והוא ממש בוכה מכאבים ששורף לו בישבן. לפעמים גם מתלונן על כאבי בטן.

לא נראה לי שזה עצירות. הוא עשה בשבועיים האלו המון פעמים רגיל. וגם אתמול בערב עשה רגיל. הוא כן בוכה שהוא לא מצליח לעשות מספר 2.

ניסינו לתת פתילה של נורופן, אחרי שממש ממש בכה, חשבתי אולי זה יעזור לו לשחרר אם יש עצירות. אבל לא יצא לו כלום אחכ.

הוא ממש ממש בוכה מכאבים. כל הזמן.

הערב הלכנו איתו לרופא מוקד של הקופה. הוא אמר שבגלל שזה כאב של שבועיים שרק התחזק זה לא נשמע לו משהו קריטי, והוא לא רופא ילדים ושנלך לרופא ילדים מחר.

למישהי יש רעיון לכיוון?

או תולעים או עצירות עם גזיםצוףלבוב
לבת שלי בתחילת שנה היו כאבי בטן מוזרים דווקא לקראת ערב במשך שבוע וחצי. בסוף עשינו צילום , אכן הייתה עצירות וגזים . קיבלה תרופה , אחרי יומיים הכל עבר.
אמרו לי שתולעים כואבים בלילהרוני_רון

דווקא בלילה ישן ממש טוב

וכל היום בכה מכאבים.

היתה לו יציאה די רכה בליל שבת, לכן עצירות לא נשמע לי...

קיבלתם הפניה לצילום מרופא ילדים?

ממש תודה!

יציאה רכה עדיין יכולהצוףלבוב

להיות ביחד עם עצירות .

כן , קיבלנו הפניה מרופא ילדים כי באנו אליו פעם שניה אחרי כמה ימים של כאבי בטן. הוא גם נתן בדיקת דם . בצילום ממש ראו גזים.

עם ילדה אחרת לפני כמה שנים בהתחלה גם חשב וירוס ולא עבר , רק החמיר . עשינו בדיקת דם , התברר שהייתה דלקת רצינית. 

כואב גם ביום. מנסיון מר של ילדה רגישה לתולעיםאמהלה

בכ"א כדאי ללכת לרופא לשלול משהו אחר.

למה לא לנסות ורמוקס?shiran30005

לנו אןמנם זה היה בלילה אבל לא ראיתי תולעים והיה מלא בכי וצרחות בלילה, החלטנו בהמלצת רופאה כן לנסות ורמוקס ובאמת באותו לילה היא נרגעה פלאים.

זה מקרה שונה אבל הייתי מנסה

גם הבן שלי באותו תקופה היה לא רגוע בכלל במהלך היום גם לו נתתי ורמוקס יחד עם הילדה וגם הוא ממש נרגע, אז כנראה שכן היה להם

שירגיש טוב! 

מסכןהריון ולידה

אצלנו זה ממש תולעים

חבל, הייתי מביאה ורמוקס כבר לפני שבועיים.

סליחה שמאנונימי, בטעותהריון ולידה
מזכיר מאד בתיאור משהו שהיה לנוהתחברתי במיוחדאחרונה

אצלנו זה בסוף התברר כן כעצירות. וזה החמיר ככ שהלכנו באמצע הלילה לטרם שהפנו למיון ובטשוטוש הוציאו לילד אבני צואה.

הוא גם אומר לכם שקשה לו לעשות קקי.

אני הייתי מנסה לתת נורמלקס. זה יחסית טבעי ואפשר בלי מרשם

תינוקות חמודה מחפשת שםאנונימית בהו"ל

תינוקת חמודה בת חמישה ימים מחפשת שם

דרוש 

שם עם משמעות חיובית (לא רק צליל יפה)

קלאסי (לא שם שהתחיל ללכת אתמול ומחר יפסיק ללכת)

עדיפות לשם תנכי אבל לא חייב.

לא מדי קצר

היא הולכת ומזדקנת

הסביבה לוחצת

ולא מוצאים שם ששתינו מתחברים

הדד ליין היה שבת אבל לא הצלחנו להיסגר על עצמינו ועכשיו אני מסננת פה את כל המשפחה שרוצה עדכון ואין לי!

אביגיל , אביטל , אבישג , נועה, אלישבעצוףלבוב
אוריהאונמר
נועה תמר יעל אבישגהבוקר יעלה
נטע מיכל מעין רוני שחרבוקר אור
יש משמעויות ספציפיות שאתם מחפשים?מרגול

מנסה לחשוב על שמות נחמדים לא יחודיים מדי

שירי, רוני, גילי, רננה, הלל, הללי, ציון, מוריה, הודיה

זה שמות עם משמעות ברורה

בהיבט היותר ייחודי אפשר ללכת על שמות שקשורים לטבע (עצים, פרחים, הרים בארץ, נחלים בארץ וכו):

ירדן, איילה, כרמל, שקד, גליל, יסמין, מורן, מרווה, צוף וכו'

ויש גם יישובים עם שמות מעלפים;)

שרה, רבקה, רחל, לאה, מריםמתואמת

חנה, דבורה, אביגיל, אסתר, רות, הדסה, יסכה, איילה, נועה, מילכה, תרצה.

יש הרבה שמות יפים בתנ"ך ויש ספרים שמרכזים שמות מהתנ"ך, אפשר להסתכל בהם כדי לקבל השראה...

רק רוצה לעודד אותך לא להילחץכורסא ירוקה

אני מבינה שהסביבה חסרת סבלנות, אז שידמיינו שהיא נולדה עוד חודש.

אנחנו קראנו שם בלחץ ואחכ עם כל ההורמונים של אחרי הלידה, למרות שאני בחרתי את השם היה לי ממש קשה עם השם ועם הילדה ולקח לי המון זמן להתחבר בחזרה. לא יקרה שום דבר אם היא תהיה בת חודש בלי שם.

תזכקי תמיד שבתקופת הגאונים היה את רב האי גאון - פשוט קראו לו "זה" אז זו גם אופציה 😉

נעמה, טל, טליה, הדסה, הדסחשבתי שאני חזקה
אני אוהבתדיאט ספרייט

ארבל

גפן

יסכה 

אחינעם, אביגיל, מיכל, רעותליני(:
אסנת אפרת יעל מוריה אדלSeven
ואני מבינה את הקושי סביר להניח שכשיהיה לי עוד בת גם אני אסתבך🙈

שתקבלו טת הנבואה מהרהה

יש המוןיערת דבש

נועה אביגיל נעמה נגה אורי

טליה אביטל רני אמונה יעל חגית רננה רעיה

תהילה שירה ליבי אוריה איילת השחר

ועוד..

תפארת, תהילה, יסכה, אורהרק טוב!

נוגה, רעות, שלומית, אפרת, טוהר, אוריה, מבשרת, הילה, יסכה, איילת השחר, צופיה, הלל

מנסה לעזורדיאן ד.אחרונה

אודיה, תהילה, נעמה, נעמי, עדי, שירה, אביטל, אביה, 

בדיקת פאפ תמיד נעשית עם ספקולום? 🫩באתי מפעם..
לא זוכרתכבת שבעים

רק יודעת להגיד שלי כאב מאוד שהספקולום מפלסטיק, ממש בלתי אפשרי.

אז הרופאה לקחה ספקולום ממתכת והיה הרבה פחות כואב. 

בפעם האחרונה קבעתי צילום רחם ופאפ יחד כיבאתי מפעם..
אני מטופלת פוריות ומבחינתי ספקולום זה כמו החזרה

הרופא אמר לי שהוא לא עושה עם ספקולום... והבנתי שהרוב כן

אםשר פשוט לבקש?

לי עשו בלי..אנונימית בהו"ל
לא זוכרת. אבל בוודאות כל רופא עושה את זה אחרת לגמריראת גאולה
כתבו פה לא מזמן שאפשר לדגום את עצמךמרגול
כשלי הרופאה עשתה זה היה עם ספקולום

אבל כתבו פה נשים שיש בחלק מהמקומות ערכה לבדיקה עצמית, כלומר שאת עושה את הפעולה הפיזית לבד. אז מן הסתם זו אופציה ללא ספקולום….

לי עשו בליחנוקהאחרונה

וגם ראיתי שכבר יש ערכות שעושים לבד

(צריך להגיע לצוואר אז אם הוא אחורי יתכן וזה יותר קל לרופא עם ספקולום. אם עושים לבד בעמידה זה יותר בקלות)

התייעצות: מיעוט תנועות. לא יודעת אם אכן מדאיגאחת כמוני

שבוע טוב

ב"ה בשבוע 28

אתמול במהלך היום פחות תנועות. בלילה פתאום התחזקו.

היום שוב, יש תנועות מידי פעם אבל יחסית חלשות ולא הרבה.

אכלתי מתוק, שכבתי על צד שמאל, וממשיך אותו הדבר.

תוהה אם זה מדאיג ומצריך בדיקה. כי ברור לי שאם אתקשר למוקד אחיות יגידו לי ללכת להיבדק.

מה אומרות? יש עוד דרך לשכנע את העובר לזוז יותר?

מה זה פחות תנועות? פחות ממתי?יעל מהדרום
לק"י

לא מתחילים לעקוב רק מהשבוע הזה?

פחות מבדרך כללאחת כמוני
אם אני זוכרת נכון, הרופא שלי אומר לעקוב משבוע 26
עקרונית אמורים להרגיש פעמיים או שלוש ביוםיעל מהדרום
לק"י

3 תנועות בחצי שעה.

אני חושבת שזה שלב שהם עוד קטנים, ואולי הוא שינה מיקום ולכן את לא מרגישה. דוקא נראה לי שבמוקד אחיות ידעו לכוון אותך, ולא לשלוח בוודאות להבדק.

הייתי באותה סיטואציה (גם שבוע 28)סטודנטית אלופה

עם עובר סופר פעיל שכנראה החליט לנמנם🤪

ודווקא במוקד האחות אמרה לי לעקוב במשך חצי שעה ואם אני מרגישה 4 תנועות אין צורך לדאוג. 

תנסי לשתות קולהרקאני

אצלי זה גרם לריקודים ששום מתוק אחר לא עשה

תודה לכולןאחת כמוני

אנסה

ואעדכן בעז"ה 

המנח משתנה בשלב הזהגיברת

שימי לב לכמות של התנועות ולא לעוצמה.

3 פעמים ביום 4 תנועות בחצי שעה

תודה לכולןאחת כמוניאחרונה

היו בהחלט מספר תנועות מכובדות בשעות האחרונות.

אז נרגעתי

מקווה שימשיך כך.

מברשת צביעת שיערלא סתם פה

איזה תחליף יכול להוות למברשת צבע לשיער

מתקעתי בלי

האם מריחת הצבע רק עם כפפות יועיל?

אני תמיד עושה עם כפפות וזה עובדחנוקה

לא כיסוי מושלם אבל נחמד, מסק אותי בהחלט

(כללית צביעה עצמית זה חובבני)

תודה לתגובהלא סתם פה

בכל מקאה, יש כיסוי ראש.

מקווה שהחובבני יספק אותי

כן זה גם החשבון שליחנוקהאחרונה

זה נחמד לי ומגוון

אם הייתי מסתובבת ככה היה מלחיץ אותי לצבוע לעצמי אבל זה רק לבית ולעצמי אז למה לא

מתי צריך ללכת שוב לרופאת נשים?כבת שבעים

אני בשבוע 14, הייתי לפני יותר מחודש ומאז עשיתי רק בדיקות דם (לא עשיתי שקיפות עורפית)

שכחתי לשאול את הרופאה מתי לחזור... 

מתישהו לפני שבוע 20כורסא ירוקה
אני אוהבת ללכת אחרי שיש לי תוצאה של שקיפות, סקירה מוקדמת ואולי גם חלבון עוברי. אבל אם את לא עושה אז פשוט מתישהו..
אצלנו היא אומרת בשלב הזהקטנה67
לבוא כל חודש וחצי
גם כשזה לא הריון ראשון?כבת שבעים
לא. הרופאה עוקבת אחרי כל הבדיקותיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

ונותנת הפניות חדשות.

אם אין תורים, בעיני גם לא נורא להגיע פעם בחודשיים.

רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

תותח! לגמרי כיףהשקט הזה
בא לי להתלהב ולהתגאות בעצמי (:רק רגע קט

השבוע התפללתי שחרית כל יום!

חלק מהימים תפילה מלאה, חלק קיצרתי.

אבל הקפדתי כל יום!

זה התחיל ממשהו אחד שמאוד רציתי להתפלל עליו, ובחלק מהימים הצלחתי גם לכוון, שזה ממש לא מובן מאליו, כי בדרך כלל המחשבות מטיילות למיליון ואחד דברים אחרים.

זהו😌

וואו אלופה!ראשונית

הלוואי עלי

אבל נתת לי יעד שבא לי להצליח בו

וואו מלכההרקאני

אמן השבוע אני אצליח גם

בזכותך אני אשתדל יותר השבוע להיות על זה

אשרייך!אנונימית07

אין דבר יותר משמח מזה!

אני משתדלת/השתדלתי להתפלל כל יום מנחה.. עכשיו קצת פחות יוצא לי, מקווה בע"ה להתמיד יותר!

מדהימה! איזה כיף לך!חשבתי שאני חזקה
איזה כיף לךשירה_11
תפילה זה המלחמה שלי
אשרייךיהלומה..אחרונה
זה באמת וואוו ואת צריכה להיות גאה בעצמך!! אין כמו תפילה ובכלל שהצלחת לכוון. קשר ישיר עם בורא עולם. הלוואי שגם אני אקח את עצמי בידיים ואעשה זאת 

אולי יעניין אותך