חידה ! !צלילי השקט

מי האדם הראשון במקרא שניתח פסיכולוגית התנהגות (שלילית) של האחר? 

(פרסים נובלים לעונים נכונה) 

תשובה יפה.צלילי השקט

בעיה רצינית שככה זה כאבעצוב

שאלה שלא נכון לשאול בכללנפש חיה.
זו לא שאלה... זו חידה... צלילי השקט

שרה?טיפות של אור
חמסי עליך וכו'?

וראיתי רעיון לניק חדש בשבילך

מצוייןצלילי השקט

אממ, התכוונתי להגרטיפות של אור
טוב, נחשוב עוד קצת
לתת רמז?צלילי השקט

אבל ברמה של 'איזה ספר זה'טיפות של אור
אחרת זה לא שווה...
טוב בגלל שזה קשה - -צלילי השקט

זה מנביאים ראשונים. 

רמז לחידהצלילי השקט

הוא לא בתורה. 

דווקא אדם? (ולא הקב"ה)אוויל מחריש

כן. בכוונהצלילי השקט

אני לא בטוח שהבנתי את המושג,אוויל מחריש

כי ייתכן ואני מחפש דוגמה לא נכונה, לדוגמה התיאור של הקב"ה על אליאב אחי דוד נכנס בקטגוריה של תיאור פסיכולוגי?

אתה קרוב בזמן...צלילי השקט

אבל לא..  הוא רק מביע אמירה שיפוטית. לא ניתוח.

תשובה יפה!צלילי השקט

יפתח?אוויל מחריש

כן כשהיא מתארת את הפחד שלהם וכו', השאלה איך אתה מגדיר תיאור פסיכולוגי?

תשובה מצויינת!צלילי השקט

חנה על עלי?אוויל מחריש

לא. היא מוכיחה אותו על טעותו.צלילי השקט

יש בחינה שם לא?אוויל מחריש

כשהיא אומרת שאין לו רוח הקודש בדבר וכו'

בפשט? אין בחינה של ניתוח..צלילי השקט

אבל אתה קרוב ברדיוס של הזמנים....

אגב, זה ניתוח מאוד עמוק, מאוד נוקב, ומאוד מלמד. 

שמואל ושאולאוויל מחריש

וַיֹּאמֶר שְׁמוּאֵל--הֲלוֹא אִם-קָטֹן אַתָּה בְּעֵינֶיךָ, רֹאשׁ שִׁבְטֵי יִשְׂרָאֵל אָתָּה; וַיִּמְשָׁחֲךָ ה' לְמֶלֶךְ, עַל-יִשְׂרָאֵל. 

זה קרוב מבחינת הכוונה לניתוח?

יפה!!!צלילי השקט

נכון מאוד!!!

זה הניתוח. 

זה ניתוח פסיכולוגי של דימוי עצמי נמוך של שאול, (אם קטן אתה בעיניך), שגרם לו להתנהגויות שליליות כמו אי חרם על הביזה, והריגת כהני נוב ברדיפה האובססיבית אחרי דוד. 

ברוך ה', עכשיו אמור נא לי אתה אחדאוויל מחריש

שקשור לדוד המלך, מקווה שהבנתי את הרעיון

ניתוח פסיכולוגי שקשור לדוד?צלילי השקט

על סיבה להתנהגות מסוימת?  

כן, במידה והבנתי את זה נכון...אוויל מחריש

אלוהים אמר לו קלל?צלילי השקט

הַנִּחוּ לוֹ וִיקַלֵּל--כִּי אָמַר-לוֹ, יְהוָה. על שמעי?

אבל..צלילי השקט

זה לא ניתוח על מניעים פסיכולוגים

זו אמירה תיאולוגית מטאפיזית על השגחת ה'. 

חידה חדשה נראה אם תזהה -- גם בנביאים ראשונים - 

שני אנשים שהיו עדים לאותה התנהגות, אחד היה אמפתי ואחד אפתי.

מי הם? 

אז אולי יותר בקטע פסיכיאטרי?אוויל מחריש

איפה יש בתורה ניתוח מילולי של דמות אחת על דברים שנאמרו קודם? (אולי יש הרבה, עלה לי אחד כרגע)

פסיכותרפיסטי - כן.צלילי השקט

זה עדיין בהגדרה כוללת של פסיכולוגיה.

בתורה? לא מצאתי. מה עלה לך?

רמז הדמות המנתחת היא משהאוויל מחריש

סיימתי להיום,אוויל מחריש

"הוא אשר דיבר לאמור בקרובי אקדש", רש"י מבאר שזה מתייחס לפסוק "ונקדש בכבודי"

זה הניתוח?צלילי השקט

יש בחינה של ביאור דברים נסתרים בכך...אוויל מחריש

זה מה שחשבתי בהתחלהאילת השחר
הפתרון לחידה שלך...גם הסבר להתנהגות (לא בדיוק ניתוח פסיכולוגי, אבל על התנהגות שלילית).
יש עוד חידה!צלילי השקט

שני אנשים שהיו עדים לאותו מעשה, אחד היה אמפתי ואחד אפתי.

מי הם האנשים ומהו המעשה? 

התנהגות או מעשה?אילת השחר
הדבר שעולה לי ראש זה החיצים שירה יהונתן. הנער לא ידע את המשמעות הפנימית באמירה ויהונתן כן, ולכן אחד אמפתי והאחד לא נוגע אליו.
לא. זה ממש עם רגשות....צלילי השקט

לא שימת לב ואי שימת לב.. 

התנהגות שאדם עשה - שאחד היה אמפתי כלפי ההתנהגות, והשני אפתי.

רמז כרונולוגי : נביאים ראשונים אבל זה קדימה בזמן.

קשור לאבשלום?אילת השחר
לא. עוד קדימה בזמן.צלילי השקט

רמז: נביא ומשרת

אלישע וגיחזי?אוויל מחריש

בינגוצלילי השקט

וַתָּבֹא אֶל אִישׁ הָאֱלֹהִים אֶל הָהָר וַתַּחֲזֵק בְּרַגְלָיו וַיִּגַּשׁ גֵּיחֲזִי לְהָדְפָהּ וַיֹּאמֶר אִישׁ הָאֱלֹהִים הַרְפֵּה לָהּ כִּי נַפְשָׁהּ מָרָה לָהּ וַיהוָה הֶעְלִים מִמֶּנִּי וְלֹא הִגִּיד לִי. 

ליל"ט

אשריך לילה טוב.אוויל מחריש

(מותר לומרטיפות של אור
שזו קריאה שיפוטית נורא?

ובא לי להביא את הסיפור של פופע"ר על אדלע"ר, אבל אני מניח שאתה מכיר אותו )
ברור שמותר לומר.צלילי השקט

מותר לשאול למה?

לא מכיר האמת. 

אם הבנתי נכוןטיפות של אור
אתה אומר שלשאול באופן כללי היה דימוי עצמי נמוך, נניח גם לפני שהיה מלך (למשל - הוא מהסס לפנות לרואה, והנער שלו משכנע אותו בקלות).

אבל שנה שעברה למדתי שוב את שמואל והתחלתי ממש להעריך אותו.
אני קראתי בדיוק ההיפך - ששאול הוא כמו המדריך המדהים הזה בסניף: דוד בא ועושה לאח שלו בושות. כשדוד מגיע לשאול, במקום לזרוק אותו מכל המדרגות (תאר לך שאתה מגיע למ"פ עם הצעה, דקה לפני הכניסה לעזה), הוא מסביר לו בגובה העיניים:
"לֹא תוּכַל לָלֶכֶת אֶל הַפְּלִשְׁתִּי הַזֶּה לְהִלָּחֵם עִמּוֹ, כִּי נַעַר אַתָּה וְהוּא אִישׁ מִלְחָמָה מִנְּעֻרָיו".

אבל זה שהוא לא עף על עצמו כשהוא הפך למלך, והמשיך לחשוב על עצמו כצעיר באלפי ישראל, בסוף היה בעיה. כי במלחמה על עמלק הוא היה צריך לתת לעם בראש..

כמובן, זו רק קריאה אפשרית. אני לא יודע אם תסכים, אבל היה לי נורא כיף לחפור אז תודה
והסיפור, שנורא שעשע אותיטיפות של אור
"באשר לאדלר, הרשימה אותי מאד התנסות אישית. פעם, ב- 1919, דיווחתי לו על מקרה שבעיני לא נראה אדלריאני במיוחד, ואולם הוא לא התקשה לנתחו במונחים של התיאוריה שלו על רגשי נחיתות, אם כי אפילו לא ראה את הילד.
בשמץ זעזוע שאלתי אותו מניין לו הביטחון הרב הזה.
'הודות לניסיוני העשיר מרבבה', השיב. כאן לא יכולתי להתאפק ואמרתי: 'ובתוספת המקרה הזה, אני משער, היה ניסיונך לעשיר מרבבה ואחת'."

(המסר הוא ש*כל* התנהגות אפשר להסביר על פי איזו תיאוריה פסיכולוגית שתרצה.

לכן אני לא אוהב ניתוחים פסיכולוגיים של אנשים אחרים, ובפרט דמויות הסטוריות, אא"כ זה במסגרת טיפול וכד'...)
אני מסכים איתך לגמריצלילי השקט
אני טוען שלא ניתן להבין מישהו אם לא היית שם איתו ולמדת אותו.

תאוריות לפעמים קולעות ולפעמים לא. מה שבטוח שמי ששבוי בהם הוא מקובע. כי אדם הוא תמיד יותר מורכב.

וכתבתי תגובה ארוכה על שאול המלך למטה.
יש משהו במה שאתה אומר.צלילי השקט
זה מעניין. " זה שהוא לא עף על עצמו"

שווה לחשוב על הסיפור הזה מעוד זווית, אני אציג אותה כאן בקיצור, ואתה תמחל לי שאני כותב מוקורות מהראש ולא מצטט ממש, כי יש לי כרגע בעיה בדפדפן, אז אין לי יכולת לקרוא את הפסוקים או לצטט.

שמואל היה אנרכיסט, הוא תיעב את הכוח שיש במוסד המונרכי, הוא כמו גידעון טען, שה' הוא המלך, ולא צריך מלך אנושי.

אין לי מושג מה היה ה"גורלות" שעשו בבחירת המלך, אבל שים לב לדבר המעניין הבא: עם ישראל אחרי טרואמת פילגש בגבעה, שבט בנימין הוא שבט עם זיכרון לאומי ושבטי של נידוי ודחייה, ושבט בנימין נבחר למלוכה, על כל הדחיה והאשמה השבטית שמונחת על כתפיו. מתוך שבט בנימין, על פי עדות של שאול, בוחרים בבית אב הכי פחות מכובד, ומתוך הבית אב נבחר שאול, (בטוח שכחתי עוד סבב גורלות אבל העיקרון מובן, שאול מגיע מאילן יוחסין לא זוהר), כששאול נבחר הוא נלקח מהכלים, נחבא אל הכלים זה ביטוי לאדם שמתעסק עם כלים, מחסנאי. כלומר כולם נמצאים ומתעסקים בבחירת המלך, ויש איזה אחד, מחסנאי, עם הכלים.
שאול נלקח משם, ונמשח, - וכאן מתחיל סיפור אהבה עמוק בין שמואל לשאול. בין אדם שסולד מכוח המלוכה, לאדם שלא מכיר בכוחו במלוכה. שמואל אוהב את שאול כי מי כמו שאול שהוא קטן באלפי ישראל יתאים להחזיק בכוח? (כשלשמואל נודע שנפסקת תקופת כהונתו של שאול, הוא צועק כל הלילה. יש עוד מקור לאהבה של שמואל ושאול אבל אני לא זוכר).

ושאול נבחר, ולאן הוא הולך? לביתו. לא לארמונו.
ובני הבליעל צוחקים זה מלך? זה יושעינו? המחסנאי הזה?
שאול היה כמחריש, אחת מתכונות המנהיגות של מנהיג דגול זה ההבנה שלא צריך ואי אפשר לרצות את כולם. ושאול מתגלה כמנהיג דגול.
לאחר מכן יש מלחמה והוא מתגלה שוב כמנהיג דגול, הוא מבתר בקר ל12, ושולח לשבטי ישראל באיום שמי שלא מגיע - כך יעשה לבקר שלו . (הפעם האחרונה שמישהו ביתר ל12 ושלח לכל שבטי ישראל היה גם מבנימין - פילגש הגבעה, סיפור שמתכתב עם מלוכת שאול) הם נלחמים, מנצחים וגם לאחר המלחמה אנשים מקטרים על מלוכת שאול, וכאשר רוצים להרוג אותם, שאול אומר "לא יומת איש" זה יום שמחה. הוא, כמנהיג דגול מכיר בכך שלא כולם אמורים לאהוב אותו, ואי אפשר לרצות את כולם.

אז מה קרה שם?
מה קרה שם שגרם לשאול במלחמת עמלק לפחד מתגובת העם הנלחם, (בתקופה הקדומה היה נהוג שהתגמול של הנלחמים הוא השלל), ובגלל זה לא לקיים את דבר ה' להשמיד הכל?

מה קרה לשאול שהציק לא כל כך שהוא לא ההכי טוב, ושדוד היכה ברבבות והוא באלפים?

מה לשאול שבגלל זה הוא הפך את עורו ונלחם מלחמת חורמה אובססיבית שגבתה מחירים כבדים?

התשובה היא שהסיבה שגרמה לשאול "לרחם" על עמלק, היא אותה סיבה שגרמה לו "להתאכזר" על כהני נוב. אלו שני צדדים של אותו מטבע. שמואל בביקורת שלו על שאול, אומר הלא אם קטון אתה בעיניך וימשחך ה' למלך. כלומר יש פער בין הדימוי העצמי של שאול כמחסנאי, כאיש הפשוט בשבט הפשוט, לבין מקומו כמלך. יש חוסר ערך עצמי של מי שהוא כמלך, הוא עדיין "קטן בעיניו".
ומה קורה כשלאדם יש חוסר הערכה עצמית במקום שבו הוא נמצא? במי שהוא?
הוא צריך לחפש אישורים מהחברה. הוא צריך שיגידו שהוא הכי טוב, הוא צריך שיאהבו אותו, הוא מפחד אם לא - כי אז זה יפגע בערך שלו. (כי יראתי את העם). מפריע לשאול שמשבחים אותו אבל את דוד יותר, כי זה פוגע בהערכה שלו כמלך. בחוסר הערכה עצמית, בפער מהותי כזה בדימוי העצמי, שאול במיקוד שליטה חיצוני, וזה שלט עליו עד סוף חייו.

חפרתי
הבנתי.טיפות של אור
אז באמת לא הבנתי נכון קודם, אתה אומר שבעיית הדימוי העצמי הייתה רק מרגע ההמלכה.

אני אסכם איפה אנחנו לא מסכימים:

א. לשיטתך ה"אם קטון אתה בעיניך" הוא חלק מהביקורת - צא מהדימוי העצמי שלך!

בהסבר שלי זה חיובי, אבל הפעם לא בסדר:

(דעת מקרא^)

ב. את הנשים, נב, וכל האובססיה נגד דוד, נדמה לי שהתנ"ך עצמו מסביר כתוצאה מרוח ה' שבעתה את שאול.
בעיניי הרוח שיחקה על החשש שהעלתה הנבואה של שמואל, ולא על הדימוי העצמי הנמוך ממילא (שאני לא חושב שקיים) של שאול.

הפירוש שלי מוציא את שאול טוב יותר, לכן בעיניי הוא גם נחמד יותר

הוורט עם שמואל חמוד ביותר (: 👍
(וגם, למה לשנמך את שמואל? :/טיפות של אור
'תיעב' רומז על תגובה רגשית

'הכיר את הבעיות במונורכיה' מצלצל נחמד יותר, נכון? 🙂)
לא קראתי הכל עדייןאילת השחר
לפני שאעמיק לקרוא ואגיב, הייתי רוצה לדעת בשם מי נאמרו הדברים שנכתבו פה.
אגב,צלילי השקטאחרונה
@ארי1 קראת את זה?

https://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t1031875#11124667
שמואלארצ'יבלד
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך