הצילווו אני בתשישות מטורפת!!בתוש 28
היי לכולן! לפני הכל אציין שאני חדשה פה.. לא מצד הקריאה כי קוראת פה המווון.. אלא שסופסוף כותבת ומשתפת גם.

אז ככה..
אני נשואה שנתיים וחצי, וכרגע 5 חודשים אחרי לידה שנייה צפופה..ז"א ילדתי את בנותיי בהפרש של שנה ו3 חוד'.
אני מגדלת את המתוקות שלי בבית ב"ה.
אך לאחרונה מרגישה ממש חלשה ומותשת!! רוב היום מטפלת בבנות, בבית.. כביסות בישולים כלין וכו ושאר מטלות כמו בכל בית נורמלי והגיע למצב שבקושי אוכלת( כי אין לי כח). מרגישה אפיסת כוחות טוטאלית. שקשה לי לקבל ולהכיל אותה כי צריך לעשות ולהספיק כ"כ הרבה דברים..
ובנוסף חושבת שכל זה הוביל אותי למצב הנוכחי שממש מרגישה דיכאון וחוסר חיות!! ופשוט דורשת ניו ליום.
אציין שבעלי אדם מקסים וטוב שעוזר המווןון בגידול הבנות! וגם במטלות הבית ועדיין.. מרגישה שהוא לא ממש מבין את המצב הקשה שלי, והוא בעצמו. עובר דברים לאחרונה מאחר ואנו מתמודדים עם נסיונות לא פשוטים מאז שהתחתנו בערך.. בין היתר מצב כלכלי לא טוב, וקשיים שהיו לי בכל הריון/לידה וביניהם(צפופים).

ומה שקשה לי בנוסף זה שאין לי את מי לשתף!! רחוקה מחברות כי עברנו עיר, וגם לא בטוחה שהייתי רוצה.. מביך.

וואו מצטערת על החפירה אבל ממש ביתי חייבת לפרוק כי נמצאת על סף שיגעון..
אשמח לעידוד/עצות וכו..
תודה!
אהה ושכחתיבתוש 28
לציין עוד שבלידה הזאת(לעומת הלידה הראשונה שעברה טוב ב"ה) עברתי אירוע קשה ואפשר להגיד גם טראומתי ברמה שכמעט ולא דיברתי עליו עם אף אחד..ועדיין קשה לי ולכן מאז הלידה די מדליקה(5 חודשים!! )
בקיצ' אשמח לעזרה וחיזוקים!
מחבקת ומחזקת !קרן-הפוך
מה התוכניות שלך לחודשים הקרובים? לצאת לעבודה? להמשיך להיות בבית?

אשמח להיות אוזן קשבת ולתת כתף תומכת ...
מוזמנת לשתף ולהתייעץ. יכולה גם בפרטי.
תודה קרן! בשנה הקרובהבתוש 28
מתכננת להמשיך בבית.. אני ובעלי דוגלים בגידול הילדים בבית במידת האפשר..ולאחרונה מנסה להשתפר עם זה ולנסות למצוא לעצמי בתוך כל הבלאגן קצת זמן אישי עם עצמי כי אין לי!!
וזמן זוגי עם בעלי ממזמן בגדר חלום!
פשוט בלתי נסבל כל המצב הזה. ממש עצוב לי!
סליחה על ההשתפכות
וסליחה על הבורות..אבל חדשה בעניין כתיבה בפורומים..איך פונים בפרטי?
את כותבת במחשב או בפלאפון? יש לך תפריט עם אפשרויות.קרן-הפוך
כשאת עומדת על ההודעה ממני, יש לך תפריט אפשרויות - בתוכו: מסר למחברת.

יש גם אפשרות שיחה עם המחברת, אבל יעבוד לך רק כשתגיעי לצבירת מעל 25 הודעות בפורומים.
אם לא תטפלי בעצמך עכשיו,המצב הנפשי שלך יחמירלמה לא123

לפני שאנחנו מתנסים בחיים כולנו נוטים להביע דעות ולומר שנהיהלמה לא123

הכי מושלמים,אבל במציאות זה לא תמיד מסתדר ואת תהיי אמא מושלמת גם אם תוציאי את בנותיך לכמה שעות,אפילו לא בכל יום רק 3 פעמים בשבוע

היה לך חלום ואולי המציאות הוא לא עובד

אנחנו צריכים לדעת לשחרר

גם אני בבית עם הילדים לאורך שניםהריון נוסף ב"ה
מה שנותן לי כח. זה להגדיר מתי הזמן של הילדים נגמר. אצלי בדכ בהשכבה. אז גם הטיפול בבית נפסק. ובזמן הזה להקדיש לעצמי. ארוחה טובה. יציאה לשיעור.
זמן לתחביב.
אם בעלך יכול את יכולה מידיי פעם לבקש עזרה בהשכבה. ואז יש לך ערב יותר ארוך.

את נמצאת כרגע בתקופה של הנקה מן הסתם ותינוק קטן בבית. זה באמת תופס גם את שעות הערב.
בתקופות כאלה... הייתי מתחברת לתינוק בהנקה. ולומדת משהו דרך המחשב תוך כדי הנקה.. כמו שיעור של הרבנית ימימה. או רבנים שונים.
כמו ציור. הייתי מסתכלת איך אומנים מציירים. ולומדת. לקחתי שיעורים באוניברסיטה הפתוחה .התעניינתי בתפירה באתר עיצוב חופשי.
מלאתי את עצמי בדברים שאני אוהבת. התינוק היה נרדם תוך כדי. בלי שארגיש. ואז יכולתי להתפנות לקצת הליכה בשכונה. לפעמים עם התינוק בעגלה לפעמים עם בעלי. הייתי משאירה מכשיר דולק ליד מי שיישן בבית כדי שאדע לחזור מהר אם יש בכי. הדברים האלה ממש נתנו לי כח.

יכולה לומר שזו תקופה עם הקטנים שהיא קצת עמוסה. אבל היא עוברת. הם גדלים ככ מהר ונהייים פחות תלותיים בנו. וזה מקל ומשחרר.

דבר נוסף שנתן לי כח. זה ליצור סדר יום בשעות הבוקר. ולהתנהל ממש כמו גננת. לפחות עם הגדולה יותר. להכין לה משחקים וליצור. לחבר לה שירי לימוד. לרקוד ולשיר. יצירות. נהנתי יותר מהילדים. ואז הבוקר מלא עניין ויצירתיות שלך. וזה הרבה הרבה פחות שוחק.

להגדיר יעדים במה את רוצה לקדם את הילדים.
ולנסות לקדם בדרכים שלך. וכל התקדמות נותנת כח וממלא בתחושה של היה שווה להשאיר אותם בבית.

אם הכיוון הזה מדבר אלייך. אני יכולה לפרט לך רעיונות.
איך להעסיק אותם בכיף ולהתמלא בשמחה מתוך השהות איתם.

הקפדתי תמיד להשכיב גם ביום ואת הזמן הזה לנצל לעשות משהו בבית. כמו כביסה וכו'. למקרה שמישהו לא נרדם הייתי מקליטה את עצמי פעם אחת בשיח עם הילד/ ילדה. איך אנחנו סופרים . קולות של בעח. שיר אותיות. סתם דו שיח של שנינו. ונותנת לילד להאזין. זה היה מפנה אותי מאד.

חייבת להגיד שכל תגובה שלך יותר יפה ומלמדת מהשניהמק"ר
אני ממש מחכה כל פעם לקרוא אותך.

תודה!
משמח לשמוע... פשוט ככ מתגעגעת לזמן הזה...הריון נוסף ב"ה
אחרי הרבה שנים בבית ברצף. היתה לי הפסקה של שנה שבה עבדתי . עכשיו ככ מחכה ללידה לחזור לתקופה הזו שוב....

גם אני לומדת פה המון. וזה מצחיק לפעמים כי אפילו שזו לא לידה ראשונה...וגם לא עשירית...ב"ה. ככ הרבה דברים מתחדשים לי כאן.
וואו, בלי עין הרעמק"ר
הרבה נחת ושמחה
את פשוט מדהימה!!!רימון א"י
וואו תודה ממש חיזקת!בתוש 28
אני באמת מניקה וגם זהסיפור בפני עצמו. הקטנה לא כ"כ עלתה טוב במשקל..עלתה בערך קילו(!!!)מאז הלידה!
אבל אחרי בדיקה עם אחות טיפת חלב המקסימה שלנו(ואחרי ששללנו דברים אחרים כמו לשון קשורה מספיק חלב וכו') הגענו למסקנה שהיא מהתינוקות ה"קטנים" ופעלתניים יותר.. שצריכה הנקה כל שעתיים ושקצב הגדילה שלה איטי יותר..כמובן שמחתי והקל עלי, מצד שני זה מן הסתם קשור ומוסיף לתשישות שלי.

לגבי סדר יום טוב ונורמלי ממש נלחמת בשיניים!! כי זה לא בדיוק הטבעי לי, כנ"ל לגבי השכבה ביום לשון"צ ובערב..
אבל ב"ה שיפור גדוללעומת פעם.

סליחה על האריכות..בכל אופן ממש אשמח בפרטי לרעיונות מנסיונך להפעלה לגדולה בבית(שנה ושמונה) מהירים וקלים, ולוחמים לסדר יום שפוי תודה!!
בשמחה. אכתוב לך רעיונות כשאתפנה.הריון נוסף ב"האחרונה
וואו מעורר השראהדבורית
יקרה,חדשה ישנה
בעיני, דחוף לצאת מהבית!

עם כל הכבוד לאידאל ובאמת שאני מאוד מעריכה אמהות שמגדלות את הילדים בבית, חייבים קודם כל אמא עם כוחות, שמחה, בריאה בגופה ובנפשה.
תמצאי מטפלת חמה לבנות אפילו עד 13:00. תתלבשי ותצאי לעבוד. אפילו רק חצי משרה... הנפש חייבת להתאוור, להחליף נוף , אווירה. חשיבה. מה גם שזה יעזור כלכלית בע''ה.

רק טוב ובריאות!!
למה שלא תפתחי משפחתון?לראות את האור
אם כבר את בבית, אולי תפתחי משפחתון וזה יעזור לכם כלכלית....הבנתי שילד שלך גם נחשב כחלק מילדי המשפחתון

אולי יעניין אותך