נק' למחשבה. מי שקטן אמונה שיכנס ויגיד לי איך הדוג'אליעזר

ב"ה

ישנם לא מעט אנשים פה בפורום שאומרים שהקב"ה הוא רשע בטענה ש"למה הוא ברא רוע, ולמה הוא בכלל ברא אותנו כדי שנסבל, והוא לא היה צריך בכלל לברוא אותנו כשיש כ"כ הרבה רוע בעולם". רציתי להמשיל את הדבר לחיי היום יום.

פה בארץ כידוע לכם יש הרבה מאוד הרוגים בתאונות דרכים. מה עשו? נתנו קנסות ועונשים למי שנוהג שלא כהלכה. מאסרים, קנסות כספיים וכו'. השאלה היא למה צריך לתת קנסות? בשביל מה לתת קנסות? ברור לכל אחד שצריך לתת קנסות "למען יראו ויראו". כלומר, שכדי שלא נעשה מה שאנחנו רוצים בכביש המשטרה מנסה להרגיע אותנו. בשביל זה יש חוקי נהיגה בכביש כמו רמזורים, תמרורים, סימונים על הכביש ויש גם עונשים למי שלא נהג כהלכה. אז עכשיו מתעוררת שאלה חדשה. למה שלא נמנע נהיגה במכוניות בכלל. כלומר, יש לנו 500-600 הרוגים בשנה בכבישים. זה יותר גרוע מאינתיפאדה. למה לא נאסור נהיגה במכוניות בכביש בכלל ונתחיל לנסוע בכרכרות וסוסים? אותה טענה יש להודיה מהדרום. אני לא מוכנה לחיות את החיים אפילו שאני כבר חיה? למה לא?! ברור לכולם שלא מקובל על הדעת לאסור נסיעה במכונית בגלל ההרוגים נכון? בדיוק כמו שלא מתקבל על הדעת לשלול את קיומנו בעולם בגלל שכ"כ רע לנו. מאותה סיבה שיש עונשים לנהגים עבריינים כך יש גם סיבה לעונשים שאנחנו כבני אדם מקבלים בכלל, וכעם היהודי בפרט. מאותה סיבה שצריך תמרורים ורמזורים בכביש כדי לדעת מה לעשות, יש גם את התורה שהיא מורה לנו איך לחיות. עכשיו אפשר להתפלסף על שאלות כמו "למה דווקא ירוק מותר לסוע ואדום אסור? למה לא להפך?" , "למה התורה אומרת לשחוט בהמות?", "למה שלא נאסור נהיגה בכלל?", "למה שנשלול את היהדות לגמרי וכך לא תהיה יהדות?".  אפשר לשאול מלא שאלות אבל הם לא רלוונטיות בכלל. כל הזמן שואלים את הקב"ה שאלות ולא מבינים שהחשבונות הם רק שלו ורק לטובתנו ולא לרעתנו. הקב"ה הוא הטוב המוחלט בדיוק כמו שהעונשים בנהיגה הם טובים ובאים להגן עלינו.

ישר כח על הדוגמא!!ראשון_בנשמ"ה
זה גם קשור לפרוייקט של זהירות בדרכים...

הקב"ה מעניש אותנו כדי לכוון אותנו לדרך הנכונה או בתור עונש, לאו דווקא כמו שכתבת, אבל כמובן שבסופו של דבר הכל לטובה.

חוצמזה, מי מעיז בפורום של דוסים מאריאל להגיד שהקב"ה רשע?!
חכם...עוזיה

היית צריך לכתוב את זה ב"ראש צעיר".

תעשה טובה, תעתיק אתזה לשם ותבקש מהמנהלים כאן שימחקו.

אין טעם לפתוח את הדיון הזה כאן. חוצמזה, יש לי קצת מה לענות לך. בהזדמנות...

דוגמא ממש יפה!דורותי

ועוזיה, נראה לי שדווקא כדאי להשאיר את השירשור הזה פה.

זה שאנחנו באריאל (וגם, לא כולם פה...) לא סותר את העובדה שגם לנו יש הרבה מה להתחזק באמונה...(לא יודעת מה איתך, אבל אני בטוחה שלי יש הרבה מה להתחזק...)

גמלי יש, כמו לכולנו..עוזיה
אבל הוא הביא דוגמאות מויכוחים ארוכים ומתישים בפורום ראש צעיר, אז מי שזה באמת מעניין אותו - שילך להגיב קצת שם. בין כל שירשורי הד"שים  מסתתרים שירשורים מעניינים.
האמת, הם מסתתרים ממש טוב כנראה...רחלי ברק

זה הכי מעצבן בעולם כי הכל שם הודעות ל"ת מעצבנות!!!

בצלב"א.

האמתאליעזר

ב"ה

בהתחלה אני באמת התלבטתי בין ראש צעיר לכאן ובסוף הכרעתי לכאן מהסיבה שפשוט תורת חיים בעוז זה פורום יותר אמוני מאשר בראש צעיר. בראש צעיר זה יותר פורום לראש של צעיר לכיף כמו ספורט, משחקים, מוזיקה וכו'. יכול להיות שטעיתי ואני באמת צריך להעתיק את זה...לא יודע

אבל האנשים ששאלו את השאלותעוזיה
נמצאים ב"ראש צעיר". יוסף, הודיה וחבריהם. (ואני).
שכוייח על הדוגמה!אנונימי (פותח)
שלוםאנונימי (פותח)

שלום אני חדש פה ......

תגידו האם אתם חושבים שצריך בצורה כזו לאנשים "מי שקטן אמונה", הרי דבר כזה יכול להרחיק?? 

נסחפנו טיפונת...עוזיה

ת'כלס אין כאן חילונים ומי שההודעה הזאת מיועדת לו אלה חבר'ה דתיים שמתנדנדים או עם שאלות.

זה לא נורא, אבל יפה ששמת לב.

ואם הם דתייםאנונימי (פותח)

(מה זה משנה, אם הם דתיים שמתנדדנדים אי  להםן רגשות???)

לא התכוונתי להעיר אישית למקרה הזה, התכוונתי יותר שבכללי אני מרגיש שבחברה שלנו אוהבים להתנשא ולהתיחס בצורה זלזלנית לאחרים. כאילו היחס של - חילונים האידיוטים אתם פשוט מפגרים, הרי ברור שכל מה שאתם אומרים זה טיפשי ומפגר. 

שוב, ללה יקרה!עוזיה

כל הכבוד לך על הרגישות. ואת צודקת בהחלט שישנה התנשאות בציבורינו כלפי דתל"שים ומתנדנדים למיניהם.

אבל עם זאת, אני לא חושב שמישו נפגע מהכותרת.

וליתר ביטחון, אני מבקש כאן מאליעד לשנות את הכותרת של השירשור.

מועדים לשמחה!

אני בן!!אנונימי (פותח)
נראה לי..רחלי ברק

שהוא התבלבל עם 'היללה'.

זה מה שקרה לי בכולופן..

בצלב"א.

למה לשנות?אליעזר

ב"ה

לא באתי בהתנשאות כלפי אף אחד חלילה. פשוט יש מושג שנקרא "קטן אמונה" כמו שיש מושג שנקרא "דתי". ברור לכולם שאם יש סתם פורום שמתחיל שרשור בסגנון "לכל הדתיים" אין הכוונה לביטול ה"דתיים" בפורום אלא סתם פניה

קטן אמונה = זלזולאנונימי (פותח)

מה פתאום!!!! זאת לא הייתה כוונתיאליעזראחרונה
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך