פורום בישול ומתכונים
בהנהלת: ט'
מכתב פתיחה
תפריט לסעודות שבת וירא - שוטו:ט'
סלטים:ט'
זורמת- טחינה, חציל קלוי, סלק, קינואה, שומר,נשימה ארוכה
גזר-סלק- תפוח.
פלפלים קלויים
גזר עם שום ולימון
ירוק- חסה, אבוקדו, קיווי, מלפפון, בצל ירוק ברוטב ויניגרט.
פטריות מוקפצות
עגבניות שרי וזיתים
כרוב חמוץ מתוק
>>>ט'
חציל פרוס "מטוגן" בתנור
קוביות חציל מטוגן + פלפל ירוק + מלפפון חמוץ + שום קצוץ דק דק
טחינה
מלפפון ובצל
אבוקדו + שרי + בצל סגול
שרי + ביזיליקום מיובש + שמן זית ומלח
חומוס ביתי
מיונז ביתי
פלפלים קלויים
סלט טאבולה מקינואה
סלק
אצלנו בע"ה-חייצ'ו
חצילים קלויים
טחינה
מטבוחה
אבוקדו
חומוס וגרגירים ביתי
עגבניות, שום ופטרוזיליה
גזר פיקנטי
טחינהדבורית
חציל על האש טחון עם מלא לימון שום פטרוזיליה
מטבוחה
פלפלים
ביצים
מטבוחה
פלפלים
ביצים
מטבוחה סלק חצילים מטוגנים חצילים מבושלים ברוטב אדום עם שוםג'נדס
סלט פלפלים (שאווה ממש!)
חומוס ביתי כמובן
איך את מכינה את החצילים?חייצ'ו
המבושלים?ג'נדס
חותכת את החצלים לגודל הרצוי (לא עושה קטן מדי כי אז ניהים מעוכים) מרתיחה עם מים ומלח וראש שום כמעט שלם (זה לאחכ לרוטב). כשרכים מוציאה מהמים מסננת, ונותנת לשום דקה להתקרר ומקלפת אותו לקערה, מועכת עם מזלג את השומים, ומוסיפה כמון, פפריקה, חומץ שמן. וזהו זה הרוטב...
כן.. תודה!חייצ'ו
נשמע טוב!!! תודה!יעל מהדרום
סלטים קריםג'נדס
סלט עדשים כתומות עם פטרוזילה/כוסבורה וחמוציות (הללא סוכר). מדובר בעדשים השלמות ולא השבורות. יש אותם באושר עד למי שמעוניין. (נראה לי שראיתי גם ברמי לוי)
תיבול מלח פלפל לימון שמן זית
סלט עדשים שחורות ובטטה עם פטרוזילה/כוסברה. אותו תיבול אם זכרוני אינו מטעה אותי. (ויש מלא מתכונים ברשת)
סלט ירוק: חסה סלרי פטרוזליה, שמיר, מלפפון, רבע גמבה, כרוב (לא הרבה מכל דבר) גרעיני חמניה מתובל במל"פ לימון שמ"ז. טעים אששש
סלטים-תפוחית 1
ממרחים- זיתים, חציל (שרוף או מבושל), חומוס, טחינה
חיים-גזר, כרוב, קינואה רימונים, ביצים..
(אנחנו לא מכינים את כל זה..בעיקר רעיונות)
חיים-גזר, כרוב, קינואה רימונים, ביצים..
(אנחנו לא מכינים את כל זה..בעיקר רעיונות)
עיקריות:ט'
ממשיכה לעוף.נשימה ארוכה
אמנון ברוטב אדום
גלילות חצילים ממולאות
כדורי הודו/בשר ברוטב
שניצלים
איך עושים גלילת חצילים ממולאת? במה מממולאת?ארלט
אפדר בבשר טחוןמקום בעולם
פורסים חצילים לאורךנשימה ארוכה
לפרוסות דקות. מתבלים טיפה מורחים טיםה שמן ואופים.
אחכ מערבבים בשר טחון עם בצל שום עשבי תיבול ותבלינים יוצרים מן קבבים ועוטפים כל אחד בחציל. מכינים מעט רוטב עגבניות סמיך שופכים מעל הגלילות (מעט. זה לא אמור לשחות ברוטב) מכסים ואופים.
אחכ מערבבים בשר טחון עם בצל שום עשבי תיבול ותבלינים יוצרים מן קבבים ועוטפים כל אחד בחציל. מכינים מעט רוטב עגבניות סמיך שופכים מעל הגלילות (מעט. זה לא אמור לשחות ברוטב) מכסים ואופים.
נשמע מצוין.תודה. כמה זמן אפיה?ארלט
ערך 20 דקותנשימה ארוכה
אפשר מתכון לאמנון? בא לי להתחדש.שמן פשתן
>>>ט'
עוף מאודה
עוף בתנור
הודו אדום
...חייצ'ו
עוף ותפו"א
חזה עוף ברוטב פלפלים
דגים ברוטב אדוםדבורית
חמין
מיצתרפתאנישוש
דג מושט בטמפורה מטוגן
מוסקה
לבוקר קבב ביתי😏 מקווה שיצא טוב פעם ראשונה שמכינה
מוסקה
לבוקר קבב ביתי😏 מקווה שיצא טוב פעם ראשונה שמכינה
דגים:ג'נדס
המתכון הזה סוף הדרך ממש!!!
פילה מרלוזה בנוסח מרוקאי, כל כך טעים! רוטב נפלא לאכול ולהנות.
מתכון מרוקאי "רגיל" וקלאסי- עם פפריקה שמן מלח ושיני שום (בתחתית תפוא וגמבה, אני מוסיפה בדכ עגבניות וגזר) ומעל פטרוזילה/כוסברה.
דגים לבוקר: שניצל דג, סול או בקלה מצופה בביצה מעורבבת עם מעט מלח וחרדל דיז'ון. אחכ מצפים בתערובת של פירורי לחם, שומשום וקוואקר דק.
סלמון סטייק: אחרי השרייה והפשרה עם מלח, מניחה ככה ומעליו פטרוזיליה מיובשת. קוצצת בצל גזר וגמבה מתבלת מעט עם מלח ופפריקה ומפזרת מעל הדגים. סוףףףף
שניצל דגמקום בעולם
סלמון עם מיונז ועשבי תיבול
חגיימה
מושט שלם עם עשבי תיבול
חגיימה
מושט שלם עם עשבי תיבול
בשריג'נדס
שניצלים
עוף עם בצל ודבש וקינמון
שוקי הודו באותם רעיונות של העוף
קציצות הודו ובקר ביחד ברוטב אדום עם אפונה, ממש טעים!!!
עיקריות-תפוחית 1
בשר:
קציצות עגולות ברוטב
פאי רועים
גולש ברוטב אפונה
לא
פרוסות בשר
חזה עוף:
שניצלים
חזה עוף ברוטב סילאן בטוסטר בשר
חזה עוף עם ירקות מוקפץ
עוף בתנור
קציצות עגולות ברוטב
פאי רועים
גולש ברוטב אפונה
לא
פרוסות בשר
חזה עוף:
שניצלים
חזה עוף ברוטב סילאן בטוסטר בשר
חזה עוף עם ירקות מוקפץ
עוף בתנור
צלי בקרבטהובן
רכיבים:
נתח כתף בקר בערך 1/2 1 ק"ג
2 בצלים חתוכים לרבעים
חופן עלי דפנה
חופן פלפל אנגלי
2 כפיות מלח
2 כפות גדושות שום כתוש
שמן לטיגון
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
מלח / אבקת מרק עוף
חופן פטריות מיובשות
נתח כתף בקר
אופן הכנה:
שלב ראשון:
מניחים את הנתח בסיר גדול.
מוסיפים לסיר 2 בצלים חתוכים לרבעים, חופן עלי דפנה, חופן פלפל אנגלי ו- 2 כפיות מלח.
ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי הבשר ויותר ומבשלים שעה בסיר לחץ או שעה וחצי בסיר רגיל.
מקררים את הנתח - עד כאן ניתן להכין יום קודם ולשמור במקרר.
לשמור את מי הבישול
לפרוס.
שלב שני:
להזהיב בשמן את השום , את פרוסות הבשר.
לתבל בהרבה פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח / אבקת מרק עוף.
לכסות בציר שנוצר משלב א', להוסיף חופן פטריות מיובשות
ולבשל כשעה וחצי עד שהפרוסות מתרככות.
מהבלוג לאכול לשנות להנות
תוספות:ט'
>>>ט'
אורז נקי
אורז וירקות
צימעס
תפוחי אדמה אפויים
פשטידת תפוא/בטטה/בצל/ירקות
איזה כיף זה...נשימה ארוכה
אורז בסמטי עם גזר וגינג'ר
מרק קישואים
אנטיפסטי
תפוחי אדמה ובטטות בתנור
ירקות מוקפצים עם נודלס
המשך..חייצ'ו
מרק אפונה וקניידלך
בורקסונים עם תפו"א וחלק עם בשר
אורז לבן
מוקפץ ירקות
בנטז פטריות
קיגל תפו"א
ג'חנון
פשטידת בטטה לסעודה שלישיתדבורית
פאי רועים עם בצל ופטריות מטוגנים (במקום הבשר)יעל מהדרום
>>ג'נדס
תבשיל חומוס ט-ע-י-ם!!!! טעם הילדות שלי סבתא שלי תמיד מכינה ואני חולעל זההה!!
(בגדול משרים את החמוס ללילה, מבשלים קצת עם מעט סודה לשתיה, מקלפים כמה שאפשר את הקליפות ממשיכים לבשל עוד קצת עם עוד קצת מים, כורכום ו3,4 שיני שום. כשמוכן כמעט לגמרי מוסיפים פפריקה ושמן מבשלים עד שלא רך מדי. אם נשארו נוזלים אז להגביר את האש לתת להם להתאדות החוצה.)
מג'דרה מכל הסוגים והמינים- אורז בסמטי לבן או מלא עם עדשים כתומות או שחורות או ירוקות (לפעמים עושים ירוקות ושחורות ביחד)
או קינואה עם עדשים כתומות בצל וגזר. מג'דרה ברעיון (דגן וקטניה חלבונית)
עשינו גם גריסי פנינה עם עדשים ירוקות. יצא סוף!
מי שרוצה רעיונות לתיבול של המג'דרה שיפנה לבעלי אלוף המג'דרה אצלינו בבית...
אורז לבן כמובן
תפוא בתנור הכי פשוטים שיש, לא מקלפים, חותכים לפלחים, מפזרים מלח רגיל או גס, פלפל שחור רגיל או גס, מזליפים בנדיבות שמן זית ולתנור על ההכי גבוה מחכים שיהיו שחומים +++ (מתכון מחמותי)- הערה: לסדר את הפלחים כשהקליפה כלפי מעלה.
מרקים:תפוחית 1
מרק כתום
מרק ירקות וקוסקוס
מרק ירקות עוף
מרק בצל
מרק גריסים
מרק עדשים
מרק שעועית
מרק ירקות וקוסקוס
מרק ירקות עוף
מרק בצל
מרק גריסים
מרק עדשים
מרק שעועית
רוסט פוטיטוסבטהובן
רוסט פוטיטו
לא חסרים מתכונים לתפו"א צלויים, אבל המתכון הזה מיוחד במינו
אפשר להכין מתפוחי אדמה קטנטנים, בקליפה בדיוק אלו שמיועדים להכנה במיקרו
ואפשר לקנות תפו"א קטנים ולקלוף
זה מה שעשיתי הפעם
בשלב הראשון נשים את תפו"א בסיר, נמלא מים, מעט מלח ונרתיח 10 דקות
כעת בעזרת מועך תפוחי אדמה -זה שמשמש אותנו להכנת פירה, נמעך קלות את תפוחי האדמה
שוב נתבל ,שום, עשבי תיבול -אני זורה רוזמרין, מעט מלח ושמן זית מעורב בכף חומץ
ולתנור לעוד כ- 40 דקות
בזמן הזה תפו"א יתרככו עוד קצת ובעיקר יהפכו לקריספיים, כמו צ'יפס.
וכן, צריך להגיש מיד ולשמור על התבנית בזמן ההמתנה, כי אין אחריות זה פשוט נחטף!
כל סוגי הפשטידותטיפה של אור
פשטידת תפואד
פשטידת פסטה עם גבינות
קציצות ירק
תבשיל גורגול עם עגבניות
תפוחי אדמה מוקרמים פרווה (עם קרם קוקוס)
פשטידת פסטה עם גבינות
קציצות ירק
תבשיל גורגול עם עגבניות
תפוחי אדמה מוקרמים פרווה (עם קרם קוקוס)
קינוח:ט'
>>>ט'
עוגת שוקולד חמה
מוס שוקולד
מוס פירות
עוגת ספירלה
רולדה שווה
סופלה
עוגת שוקולד חמהאנישוש
נישמע טוב ממש אשמח למתכון
חפשי את עוגת פאדג' באתר של ניקי בט'אחרונה
ועוד..חייצ'ו
פאי שוקולד
פאי לימון
עוגת קפה
גלידת קרמבו
משהו חלבי- אולי כנאפה.
עוגת גבינה פירוריםדבורית
ושמרים שוקולד, קינמון אגוזים, חלבה
קראמבל תפוחים אגסים ואוכמניותבטהובן
רכיבים:
5 תפוחי גרנד קלופים מגולענים ומחולקים לשמיניות
3 אגסים קלופים מגולענים ומחולקים לשמיניות
1 כוס אוכמניות קפואות
1/2 כוס סוכר דמררה
2 כפות קורנפלור
קליפה מגוררת מרבע לימון
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן
פירורים:
3/4 כוס קמח
1/3 כוס סוכר דמררה
75 גר' מחמאה
3 כפות אגוזים טחונים
קליפה מגוררת מחצי לימון
אופן ההכנה:
שמים את הפירות בתבנית חסינת אש
מוסיפים את כל הרכיבים
מכניסים לתנור בחום 185 מעלות ל- 50 דקות
קינוח כיפי להכין, במיוחד לילדים.טיפה של אור
קסטה ביתית; קצפת בתוך שני ביסקוויטים. אפשר לשפצר את זה ולשים על זה שוקולד מומס עם כל מיני סוגי סוכריות (אחלה פעילות גם לילדים), ולמקפיא.
את מכינה את כל מה שכתבת לשבת???דבורית
לא!! רק אוספת רעיונותט'
תודה שהבהרת, ברצינות, ממש נבהלתיבוז
חשבתי אולי ראש השנה שוב ושכחתי, לא יודעת
סורי
ט'
אבל לא חבלג'נדס
ככ הרבה רעיונית לשבת וירא??? מלא רעיונות לכמה שנים

אני חושבת לנסות בכל יום רביעי או חמישי להעלות שרשור כזהט'
מה דעתך/ן/ם?
כל שבוע זה לא תדיר מדי? 🤔ג'נדס
אולי פעם בשבועיים-שלושה?
מה הבעיה כל שבוע?בוז
אני כל שבוע צריכה רעיונות
הדבר היחיד שאני לא צריכה זה לחשוב שיש נשים שעושות את כל הרעיונות באותה שבת כי זה לוקח לי את הביטחון העצמי בעצמי כאישה טובה ומסורה וחותך את זה לחתיכות קטנות ומטגן ברוטב חמוץ מתוק
הדבר היחיד שאני לא צריכה זה לחשוב שיש נשים שעושות את כל הרעיונות באותה שבת כי זה לוקח לי את הביטחון העצמי בעצמי כאישה טובה ומסורה וחותך את זה לחתיכות קטנות ומטגן ברוטב חמוץ מתוק
לא אמרתי שזה בעיה חלילהג'נדס
אמרתי רק את דעתי...
בואו נראה כמה יעיל יהיה השרשור הזה ונדע איך להמשיךט'
או לנעוץ? אבל אז פחות רואים אותו אולי? 🤔טאבולה ראסה
לי זה נחמד..חייצ'ו
וגם מביא רעיונות..
אפשר שכל פעם יכתבו מה מכינים לאותה שבת ולא רשימה של כל מה שאפשרי.
זה קצת יותר ממקד..
תודה על הרעיון=)
בדיוקדבורית
לדעתי כדאי להגביל להצעה אחת בכל תגובהדבורית
אם לא זה הופך לרשימת מכולת ארוכה שאין חשק לקרוא. רשימה כזו גם גוגל יכול להניב
התכוונת הצעה בכל שרשור?ג'נדס
אם כותבים מחולק למנותדבורית
כמו פה: עיקריות תוספות וכו.. - אז הצעה אחת בכל תגובה
אם עושים שרשור כללי של תפריט לשבת אז כל אחת תגיב עם התפריט שהיא באמת מכינה ולא כלהאופציות האפשריות
העיקר כמו שאמרת למקד
אם עושים שרשור כללי של תפריט לשבת אז כל אחת תגיב עם התפריט שהיא באמת מכינה ולא כלהאופציות האפשריות
העיקר כמו שאמרת למקד
הכי נחמד שמצטרף המתכון לרעיון!או"ר
גם אני רק זרקתי דברים שבא לי...נשימה ארוכה
אחלה שרשורציף
וואודעתן מתחיל
מי מזמינה אותי שבת??
שרשור מועיל, תודה רבה
(וכן, יש גם בודדים שאוהבים לבשל..)
שרשור מועיל, תודה רבה
(וכן, יש גם בודדים שאוהבים לבשל..)
פת לחם, חמאה, חלב, בן בקר רך וטובסביון
אסור בשר בחלבאחיתופל
איך מארחים?דיאט ספרייט
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
תודהדיאט ספרייט
זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
תודהדיאט ספרייט
חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראורין
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט
נאמץ כנראה
תודה
אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.
@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים.
@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים.
רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
תודה, אין פה מקום להכניס סיכהדיאט ספרייטאחרונה
אז לא אקנה אופה לחם.
אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה
פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
תודהדיאט ספרייט
כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון
אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)
מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון
אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב
אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת
סלט גדול מתובל היטב
אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים
שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה
תודהדיאט ספרייט
זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות
אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.
(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)
זה יכול להיות סושי
או פיצות
או פסטה וסלט
פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)
שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות
מוקפץ נודלס עם או בלי דג
ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)
תוכלי לפרט קצת יותר לגבי הדיפים?דיאט ספרייט
לא כ"כ הבנתי מה החטיף שטובלים ומהם המטבלים
כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36
שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.
מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!
ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים?
זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י
ואיזה כיף שהצלחת!!
תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?
ואיזה כיף שהצלחת!!
המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין
חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.
לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י
שווה לפותחת לנסות פעם אחת.
שווה לפותחת לנסות פעם אחת.
מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור
*נייצ'ר וואלי*
4 כוסות קוואקר דק
כוס קמח
כפית סודה לשתיה
3/4 כוס פיצפוצי אורז
כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן
אפשר כפית קינמון
אפשר טיפה מלח
*נוזלים בנפרד-*
כוס שמן
ביצה
2 כפות דבש
2 כפות טחינה- פחות קראצ'
לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..
לשטח ממש
180 רבע שעה
לקרר ולחתוך
לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה
אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח
מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.
אפשר גם מעמולים.
יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.
אפשר גם מעמולים.
תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגול
רעיונותפרח שמח
חיתוכיות ריבת חלב. טעים ממש
נשמע טעים! מה זה?יעל מהדרום
ראיצי בגוגל. זה באמת מוצלחיעל מהדרוםאחרונה
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
הכי קל והכי דלופל לימון
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?
לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י
אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅
אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅
אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק קובה סלקמאוהבת בילדי
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרקיםסטודנטית אלופה
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
היום למשל..*אשתו של בעלי*
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
אצלנו אוהביםעלמא22
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
תודה♥️סטודנטית אלופה
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.
אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).
אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).
אז מה יש לנו השבת?יעל מהדרום
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן
)טארקו
יהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אצלנומאוהבת בילדי
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
תודהשדמות בחולות
בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
הנהבינייש פתוח
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום
לא... מתארחיםמאוהבת בילדי
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י
חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣
חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣
ברור שכןהמקורית
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
ערכתי
נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון
לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות


