מישהו התעמק בנושא שלאוויל מחריש

האדם מחפש משמעות? או משהו בסגנון של חובת /שליחות האדם? ויש לו זמן לשתף מהידע בנושא? 

אם זה לא המקום אז בבקשה תפנו אותי למקום הנכון...

בספר 'אמונה וגאולה' של הבגרות במחשבתכבתחילה
יש 4 דרכים עפ"י רבנים שונים. תתחיל משם, אולי תמצא תשובה.
תודה רבה!אוויל מחריש

כן, נכון.עובד על זה
חמש דרכים מרכזיות על פי הרב דסלר שפעם זכרתי בעל פה. עבר הרבה זמן והגיע הזמן לשכוח...
אני זוכרת חלקכבתחילה
דרך הפנימית
דרך החיצונית
דרך הקדושה

ושכחתי 2.

אגב, זה לא נותן תשובה על משמעות החיים.
היו את הרמבם, הרב קוק, הרמחל, והרב דסלר שנתנו תשובה על מהי משמעות החיים..
ממה שזכור לי הדברים שהם רשמו היו ממש כלליים...אוויל מחריש

לא ממשכבתחילה
מצאתי סיכום:אוויל מחריש

אני מתייחס למה שמודגש, מה שלא מודגש מבחינתי הוא ברמה בסיסית שעושים בכל מקרה.

רמב"ם: מידות טובות והשגה שכלית ואמונה-  זה נראה לי מרוכז מידי באדם עצמו ולא מעבר לו.

הרב קוק: בכל דרכיך דעהו.

רמח"ל: פרק א' התמודדות עם החיים (ניסיונות, קשיים, תאוות) קידוש שם שמיים. - אז חזרה השאלה כיצד?

הרב דסלר - לעשות טוב בעולם. - כיצד?

אז ככהכבתחילה
הרמבם אומר 'השגת המושכלות'= להבין בשכל את הדברים שה' עושה. איך זה אפשרי בפועל? אם לומדים הרבה תורה, קבלה, סוד וכו'.. אבל עדיין לא תבין הכל, לפחות חלק.
בנוסף, הרמבם אומר שצריך לתקן את המידות שזה לגמרי אפשר לעשות- להתבונן איזה דברים צריכים תיקון ושיפור, לקבוע יעדים ומטרות ולעבוד עליהם.

הרמחל אומר שצריך להגדיל את שם ה' בעולם וככה יהיה לך משמעות לחיים. איך לעשות את זה? יש אנשים שעומדים עם דוכני תפילין ברחוב, יש כאלה שמתגייסים לצבא, יש כאלה שמפיצים יהדות בבתי ספר חילוניים וכו'.. זה ממש תלוי איזה סוג של פעולות אתה מתחבר.

הרב דסלר- פשוט להוסיף טוב. איך? מה שאתה מבין בזה. החל מלקיים מצוות, להחמיר בהם, ופשוט לעשות עוד ועוד דברים שיוסיפו טוב לעולם. לדוגמא: לשמח חולים וזקנים, לכבד הורים, להתפלל כל יום במניין, להתלבש צנוע, להשתדל לא לדבר לשון הרע וכו'..

מובן?
חזרנו לתחילת השאלה,אוויל מחריש

הרמב"ם- ולשם מה המושגות השכליות האלה?
מידות טובות שימי בצד כי אפשר לומר שזה בכל דרכיך דעהו באיזשהו מקום, זה יותר האיך ולא מה.

בוא נעשה הקבלה מסוימת בין הרמח"ל לרב דסלר, כיצד מוצאים את הדבר המדובר?
וכן שימי בצד מצוות, צניעות ודומיהם שבהם אין מרחב פעולה ועושים אותם בכל מקרה...

כדי להבין את ה'כבתחילה
את דרך ה' בעולם.

הרמחל והרב דסלר- נראלי זה יותר עניין של אינטואיציה ומחשבה עצמית- איך אני יכול להפוך את העולם לטוב יותר?
לכל אחד תהיה תשובה אחרת, כי כל אחד יכול ומסוגל לפעול בדרכים שונות.
אחד יכול לבקר קשישים בבית אבות, והשני מסוגל לעמוד שעות בדוכן ולהניח לאנשים ברחוב תפילין.
להבין בשביל?אוויל מחריש

לי נראה שהתשובה אמורה להיות בשביל והלכת בדרכיו = לעשות טוב, ואז כל האפשרויות אומרות אותו דבר. (אלא אם כן את חולקת על הנחת היסוד הזאת)

לכן השאלה שלי היא יותר כיצד אדם מוצא את המשמעות/גישה הפרטית.

הכל מתחבר לאותה נקודהכבתחילה
להוסיף טוב בעולם. להפוך אותו לטוב יותר.

כל אחד יחשוב במה הוא יכול לתרום ויעשה את זה.
זאת השאלה הגדולה,אוויל מחריש

איפה/ כיצד להגיע להבנה הזו? וגם כמה זה מציאותי להבין את זה בשלב הזה של החיים בכלל?

מאד מציאותיכבתחילה
אתה לא ילד בן 3, אתה יכול לחשוב איך *אתה* מסוגל לתרום לעולם?
אם זה בללמוד תורה, לתרום לעולם בהתפתחות טכנולוגית, להתנדב פעם בשבוע, ועוד מלא אפשרויות.

מן הסתם יש לך ניסיון מהעבר מדברים שעשית, וככה תוכל לדעת מה אתה יכול לעשות הכי טוב ולהפוך איתו את העולם לטוב יותר.
אני מדבר פה על משהו די גדול,אוויל מחריש

בניגוד למה שאת אומרת שמעתי רבנים שאומרים שדברים כאלה אולי מבינים בגיל 30, אחרי ישיבה צבא נישואים ילדים והתמקצעות במשהו.

ואפשר לתרום כמעט בכל תחום עשייה/למידה שאוהבים, השאלה האם צריך לצאת לשווקים כדי למצוא את שאהבה נפשי...

זה ממש תלויכבתחילה
במה ש'אהבה נפשך'.
יש דברים שמחייבים הכשרה מקצועית כלשהי, ויש דברים שלא.
ואת רוצה לומר ליאוויל מחריש

שלך זה פשוט ברור מאילו מה שליחותך?

לא עשית איזה בירור פנימי/חיצוני כלשהו?

תראהכבתחילה
אני לא אגיד שהכל ברור לי ב100%, אבל כן עשיתי איזשהו בירור ולפי התוצאה בחרתי ללמוד את מה שאני לומדת.
ככה אני חושבת שאני יוכל לתרום, במה שאני טובה.
ואיך עשית את תהליך הבירור?אוויל מחריש
חשבתי וחשבתיכבתחילה
והתייעצתי עם אנשים קרובים עד שבסוף התקבלה ההחלטה.

בהתחלה זה נשמע כמו משהו קשה ובלתי ניתן להחלטה, אבל כשמתחילים לחשוב ברצינות- מצליחים! עם הרבה סייעתא דשמיא כמובן.
בחלק של החשיבהאוויל מחריש
מה היא כללה? ישיבה ומחשבה? או שמעבר לכך הלכת לבדוק אפשרויות, הבנת מה התכונות שלך וכו׳?
יש אפשרותכבתחילה
לעשות ייעוץ מקצועי. או ללכת לאימון שיבהיר לך תכונות ונקודות חזקות אצלך.

אני אישית פשוט חשבתי והתלבטתי איזה תחום מעניין אותי ואני טובה בו וככה החלטתי.

אצל בנים זה קצת אחרת. יש אפשרות לישיבה גבוהה, הסדר או צבא. זה קצת אחרת מבנות שבוחרות בין שירות לאומי ללימודים.
(וזה בהכללה, כן?)
אני לא מדבר על השלב הזה,אוויל מחריש

אצל בנים ישיבה וצבא זה משהו שעושים (כמעט) בכל מקרה והשאלה רק מתי, אני מדבר על מה לעשות בתקופה ארוכה יותר (חיים, עשור).

אותו דבר אצל בנות, ההחלטה איפה לעשות שירות לאומי/מדרשה היא לטווח קצר, אני מדבר על החלטות לטווח ארוך (לדוגמה תואר, מסלולים ייחודיים בצבא) 

מה הסתבכת?כבתחילה
בלהחליט?
קח את הזמן, תחשוב בשיקול דעת, ובלי לחץ.

פשוט להתחיל לחשוב מה הנקודות הטובות בי, באיזה דברים אני טוב, עושה טוב. יכול להועיל, לתרום לעם ישראל ולעולם.
העניין הוא שצריך כיוון,אוויל מחרישאחרונה

להתקדמות כלשהי...

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך