שאלההודעה

נכון פעם היה מבצע כזה של אופציה להחזיר מדים וציוד צבאי לצה"ל? יש לכם מושג אם זה קיים עדיין ואם אפשר להחזיר מדים? א' נגיד?

כרגע איןצריך עיון
עושים כזה כל כמה שנים, אתה יכול לחכות.
אם זה רק מדים אתה יכול לתת לחייל שכרגע בצבא והוא יחזיר בהזדמנות
את*הודעה
אוקיי תודה..!
פעם בכמה שנים כמו שאמרודעתן מתחיל
אבל מדי א' לא ממש נחשבים ציוד צבאי, ובטח שהצבא לא צריך אותם. רק צריך שהם לא יגיעו למקומות הלא נכונים, אפילו אם צריך לקרוע ולזרוק לפח אני חושב שזה יספיק.
אה וואלה? אבל זה לא גזל להשאיר אותם אצלך?הודעה
אני לא יודע, האמתדעתן מתחיל

הנושא קצת מסובך נראה לי, או שסתם נראה לי.

עקרונית חייב להחזיר ומי שלא מחזיר עולה משפט. על כל ציוד צבאי שהוא. אם איכשהו זה קיים, אף אחד עוד לא מחפש את זה (אא"כ הבחור המסכן בהסדר ועוד לא סיים של"ט.. ואם כך הוא עוד צריך להזדכות עליהם).

מוזמנת לנסות להחזיר, אבל די בטוח שהצבא לא ירצה את זה חזרה. מדי א' מקבלים חדשים בלבד. הם לא למחזור אלא לפח.

הבנתי..הודעה
טוב לדעת. דורש בדיקה הלכתית כנראה.. טוב. תודה רבה
(אם את רוצה להתפטר מהםמיכל318
מוזמנת להביא לי אותם, אני ישמור עליהם)
לא תמיד לפחאריאל יוסף

הרבה פעמים הם הופכים למדי "א' עבודה".

היו לי כאלה בטירונות במקום מדי ב'.

כל חייל שמשתחרר בצה"לדעתן מתחיל
מזדכה לפחות על שני זוגות מדי א'. אתה באמת חושב שיש כ"כ הרבה מדי א' עבודה? (שלא זכיתי לפגוש פעם אחת).
לכן כתבתי "לא תמיד"אריאל יוסף

ממיינים.

מה שבמצב טוב (ביחס למקובל במדי ב'. לא א') - משאירים.

מה שקרוע וכדומה - זורקים.

לא זכית כי כנראה היית קרבי.

בבסיסי טירונות של ג'ובניקים יש המון (בט"ר דותן למשל).

כל חודש מתחלפים מחזורים.

כך שהמדים נשחקים די מהר.

הבנתי, מעניין. לא הכרתידעתן מתחיל
לגובניקים יש את זה הרבה בטירונותנפשי תערוגאחרונה
בנוסף זה משמש לפעמים כסמרטוטים בסדנאות
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך