שירות משמעותי מול חיים אישייםדע בני אהובי

אני משרת בתפקיד משמעותי מאוד, יש שיאמרו שאולי באחד התפקידים הכי משמעותיים שצה"ל יכול להציע.

בשנים האחרונות עברתי כל מיני היפוכים, היפוכים שכיוונו אותי לאמת, האמת הפנימית שלי והאמת שיש עוד מישהו בעולם חוץ ממני.

אני פונה אליכם, גם אם אני מבין שלא כל כך תוכלו לייעץ מהמקום והמעט שאני כותב. אני נמצא בשירות חובה, פחות משנה לפני השחרור, לאחרונה הבנתי שאני צריך לעבור מסלול מסוים בחיים מחוץ לצבא, מסלול לא פשוט בכלל, שעשוי לקחת אפילו גם כמה שנים, הבעיה היא שאני מבין שאני צריך לצאת לדרך הזאת כבר עכשיו, אבל זה דורש ויתורים. זה דורש לוותר על התפקיד, על המשמעות, על היכולות והידע שלא נמצא אצל כל אחד, על המתנה שזכיתי בשירות, זה גם דורש מעין בגידה במקום ובאנשים קרובים. זה דורש פשוט לקום וללכת, ביום אחד או בתוך כמה שבועות, למקום אחר, רחוק יותר, ולהשאיר את הכל מאחורה. בחיים אחרים, יכול להיות שהייתי ממשיך בצבא קבע ארוך טווח או אולי יוצא לקצונה, אבל עכשיו זה פשוט דורש אומץ, ויתור והשלמה. האם אולי זה לא נכון? אולי כדאי להמתין לשחרור? אך מה אז יהיה? יש אנשים שיכולים להשתחרר בשקט ולהתחיל את החיים שלהם, אבל אני צריך את המסע הזה, זה לא מסוג המסעות שאולי אתם מדמיינים, מסע של חיפוש אמת, אבל זה מסע אחר וארוך שאילו היה לי את האומץ לספר לאחרים, כנראה שהם היו אומרים שעדיף לא לבזבז את הזמן...

חשוב לי שתשימו לב להיבטים של המשמעות והשירות שבאמת פשוט זכיתי בו. למיטב ידיעתי אין לי יכולות לענות להודעות בפרטי כי זה משתמש חדש.

תודה רבה על הקריאה

עדיף באמת לדבר בפרטי..דעתן מתחילאחרונה
אבל עדיין. אולי קשה, אפילו כקריעת ים סוף, אני עדיין חושב שצריך לצאת לדרך. ואסביר.

שנתיים במקום המיוחד ובזכות שקיבלת קיימת ועשית. הגיע הזמן ללכת אחרי הלב. נכון, זו סוג של בגידה. בגידה כואבת. וזה גם כואב בלי הבגידה. אבל אמרת בעצמך - זה דורש אומץ, ואם לא היית חייב לא היית חושב על זה.
אני באמת לא יודע הרבה ממעט הפרטים שהבאת. ועדיין אני חושב שאת חובתך המינימלית לתפקיד קיימת. ועכדיו הגיע הזמן ללכת. כי אם לא עכשיו, אימתי?

בהצלחה במה שתבחר, ואם תצליח אני זמין בפרטי.
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך