בס''ד
שלום יקרה,
עברתי דכאון ארוך (שנתיים) וקשה מאד, הגעתי למצבים שאת מתארת... ב''ה יצאתי מזה ועכשיו זה כבר 8 שנים שאני ''אחרי''.
ומה זה בשבילי להיות ''אחרי''? אני יכולה לומר לך שלרוב אני ממש ממש שמחה ומאושרת (עם העייפות, העצבים, והתסכולים הגדולים והקטים של החיים, כמו כל אחת). וכמו שלעניין0 כתבה, זה אושר הרבה יותר עמוק ואמיתי ממה שהיה פעם (ולפני שחליתי כבר החשבתי את עצמי כמשהי שלרוב מאושרת). את מכירה את המשפט שאומר שכל המתאבל על ירושלים זוכה בשמחתה? אני חושבת שזה ממש עובד ככה איתי. אמנם טעמתי את טעם הקושי, טעם המחלה, טעם הפחד העצום, אבל היום, כשאני ב''ה מרגישה טוב, אני יכולה להעריך את הדברים בצורה עמוקה הרבה יותר, וכתוצאה מכך גם השמחה עמוקה יותר. אז לרוב ב''ה אני בטוב. ובשאר הקטן של הזמן, יש עקבות עדיין של מה שהיה, וזה לא פשוט לקבל אותן. כמו שלעניין0 גם כתבה, משהו בתמימות שהיתה לי לפני נסדק, נוספה לי 'היסטוריה' שלא תמיד פשוט לסחוב אותה. אבל כשאני מצליחה להקשיב לצד המכיל שלי, גם את החלק הזה של החיים אני מחבקת באהבה, תוך אמונה גדולה שזה היה מדוייק לי ושזה הצמיח אותי ואת משפחתי מאד מאד.
הכיוון שרציתי להציע לך זה ללמוד כלים מ''הפסיכולוגיה החיובית''. זוהי דיציפלינה מדעית חדשה, מבוססת מחקרים, שנולדה לפני כמה שנים ושמתמקדת בנושא ''מה גורם ומסייע לאנשים להיות שמחים?''. בארץ אחד השמות הגדולים שעוסקים בזה הוא טל בן שחר. אם יש לך אנגלית, אני ממליצה לך ממש על ההרצאה הזאת, מלאת כלים מעשיים לחלוטין:
. אם לא, חפשי את טל בן שחר באינטרנט, יש לו גם חומרים בעברית. ומן הסתם יש גם עוד הרבה מאד חומרים מאנשים אחרים. בין הדברים שטל בן שחר מזכיר כמעלי רמת האושר, יש שני דברים שקופצים לי לראש עכשיו: (1) פעילות גופנית (ספורט), שבמקרים מסויימים יכולה להיות יעילה כמו (אם לא יותר) תרופות נגד דכאון ו(2) הגדלת תחושת ההודיה בחיים.
לגבי (2), הגדלת ההודיה, הוא מציע לכתוב כל יום שלושה דברים טובים על החיים שלנו (זה יכול להיות דבר פעוט כמו ''הפקידה קיבלה אותי מיד'' או ''המוזיקה שמתנגנת ברקע ושעושה לי טוב'' או דבר גדול כמו כניסה להריון). זה משהו שהתחלתי לעשות כשצפיתי בהרצאה הזאת, לפני כמה שנים, ומאז אני עושה את זה (כמעט) כל יום... יש לי כבר הרבה מחברות מלאות ב''ה... לי הרגיש נכון להוסיף גם שלושה דברים טובים על עצמי (''חשוב לי לדבר אמת'' / ''הכנתי ארוחה מזינה לילדים'' וכד') כדי לזכור את כל הטוב והעושר שיש בי. התרגיל היומי הזה פשוט עוזר לי להתכוונן כל פעם מחדש לטוב שבי, לטוב שבחיים, לטוב שבעולם, לכמה הקב''ה טוב... ומתוך ההתמקדות בטוב, כך גדל וצומח האושר ב''ה.
היום יודעים שהמוח ממשיך להתפתח לאורך כל החיים ושאפשר להמשיך 'לפרמט' אותו. זאת בשורה מדהימה כי היא ממש מבשרת לנו שעם עבודה נכונה (וסיעתא דשמיא, כמובן
), השמיים הם הגבול בע''ה!!
בהצלחה רבה יקרה, ה' יעזור לך ויכוון אותך, ושתזכי לבריאות טובה בגוף ובנפש 
ואני כאן בפרטי אם תרצי.
נב: אני כן חוזרת לטיפול מדי פעם, לדברים ממוקדים או בתקופות ממוקדות, כשאני מרגישה צורך. זה משלים את כל הנ''ל.