למה להביא ילדים לעולם?חולת שוקולד

סוג של שאלת המשך לשירשור הקודם שלי.

להביא ילדים לעולם זה דבר נכון וטוב או שזה

לקחת נשמות טהורות ולעשות להן עוול בשביל

ש*לי* יהיו ילדים?

למה להביא ילדים כשרוב הסיכויים שהם לא יהיו מאושרים?

זאת שאלה תיאורטית כי אני גם ככה לא רואה את עצמי אי פעם

רוצה עוד ילד גם בשביל עצמי

אבל התחשק לי לפתוח דיון בעניין

כיחצי שליש
עבר עריכה על ידי חצי שליש בתאריך ה' בכסלו תשע"ט 15:45

"אין בן דוד בא עד שיכלו נשמות שבגוף" - כך נאמר במקורות והגוף הוא כינוי לאוצר הנשמות.

יש בשמיים כמות מסויימת של נשמות שצריכות להגיע לעולם למלא בו תפקיד, ונשמות שכבר היו כאן וצריכות לחזור לתקן משהו.

ומשיח לא יבוא ולא תהיה גאולה עד שכל הנשמות הללו תחזורנה/תגענה לעולם.

ולנו יש את הזכות לעזור להן להגיע לעולם, ואת האחריות לדאוג שתקבלנה את התנאים האופטימיים על מנת למלא את תפקידן.

מעבר לזה, ילדים הנהרים באופן טבעי הם "תוצר לוואי" של קיום מצוות עונה.

במצוות עונה מחויבים כל זוג נשוי, ואין היתר לקחת מניעה סתם כי לא בא לי להביא ילדים., אלא רק בפסיקת רב בהתאם לנתונים.

יש אלוקים, והוא מחליט מתי ייוצר ילד כתוצאה מהמצווה, וזה ממש לא בשליטה של אף אחד בעולם!!

גם תחת מניעה יכול להיווצר הריון ברצון האלוקים, ואפשר לא להיות תחת מניעה ולא ייוצר ילד גם כשהכל תקין לכאורה.

מבחינתי, הביטוי "להביא ילדים" פסול במהותו.

אין כזה דבר להביא ילדים, ואנחנו לא בוחרים האם ייווצר הפעם ילד או לא.

אנחנו כן אחראים לילד שנוצר (מדגישה - שנוצר!! לא שיצרנו...), ולכן לקיים יחסים כזוג לא נשוי שלא באמת מעוניין להקים משפחה - זה עוול כלפי הילד שעלול להיווצר.

לא הבנתייעל כהןןן
למה את חושבת שילדים זה רק עבורך?? לא אכנס לאושר הגדול שילד מביא איתו למשפחה. אני בת להורים ואני ממש מאושרת ב"ה. לא מצטערת לרגע שנולדתי😅
כי רוצים ילדיםמיואשת******
ככה ה ברא אותנו עם הרצון הזה שהוא אנוכי ביותר וטוב מאד. אחרת לא היו ילדים
לא חושבת שיש הסבר הגיוני במיוחד וגם לא צריך להיות בעיני
נכון, זאת הסיבהחולת שוקולד

אבל למה זה טוב שיהיו ילדים??

באמת שואלת

אולי כי אני דווקא לא מאוד שמחה שנולדתי

הנשמה יורדת לעולם כדי לעשות מצוותגלויה
לא מבינה בזה יותר מדי .

וסליחה על ההתערבות- מה גורם לך לא לשמוח כל כך שנולדת?
(זה בסדר, גם אני פעם הייתי ככה... )
אותה סיבה שגרמה לךחולת שוקולד

ocd שכרגע ב"ה מתבטא רק בדיכאון קליל 

(אני זוכרת כל מי שכותב פה על ocd...)

ברוכה הבאה למועדון המתמודדים!גלויה
מוזמנת לשיחה אישית
יש לי כמה דברים להראות לך...
(פרוייקט הגמר של' בעיצוב גרפי היה על זה )
אני ידועה בפורומים בתור מתמודדת גאה...גלויה
פעם מישהו פה שאל אותי שאלה דומה -

איך אני מעיזה לרצות להביא לעולם ילדים שאולי גם הם יסבלו מזה.
אמרתי לו שיש לי את הזכות הזו כמו לכל אדם נורמלי
ו*שבעזרת ה' לילדים שלי יהיו כלים טובים להתמודד* (אם יהיה צורך ).
את מהממתציף
היי חולת שוקולדשירן 40
חחח אגב גם אני חולת שוקולד ..
קודם כל ולפני הכל ממש עצוב לשמוע שאת לא שמחה שנולדת. משפט קשה ומצד שני מסקרן לדעת מה עומד מאחורי זה.
אני בדיוק בנסיונות להרות אחרי 2 ילדים שילדתי באמצע שנות ה20 שלי (אז לא חשבתי על זה) ושאלתי את עצמי האם כדאי להביא לעולם כזה עוד ילד? יש המון סיבות למה לא ומצד שני ואולי זה אנוכי, אבל יש תשוקה שבוערת לגדל ילד שמבחינתי אעשה הכל כדי לספק לו את מה שיצטרך ולתמוך בו בכל דרך לאורך כל הדרך. אנחנו הורים שנותנים המון בטחון אהבה וחום לילדים שלנו וממש מתחשק לי להעניק לעוד אחד/ אחת משלנו. בתקווה באמת שיהיו מאושרים! אין הבטחה לכלום בעולם הזה אבל אני לא רואה את זה כמשהו שיגרום לסבל או שהילד בוודאות לא יהיה מאושר כפי שאת רואה את המציאות בעיניים שלך.
בקיצור מעניין להבין ממך לעומק... אם תרצי.
גם אני לא רואה את זה כמשהו וודאיחולת שוקולד

אבל קצת מרגישה שטוב שאני לא מרגישה רצון לעוד ילד

כי ככה אני לא נאלצת להתמודד עם הדילמה הזאת,

בסופו של דבר אני כן חושבת שהסיבה שאנשים עושים את זה

זה בגלל באושר שילד מביא, אני ממש מתקשה להבין איך אפשר

להביא ילד כי זאת מצווה, מרגישה שזאת לא מצווה חיובית

אני כמוךשירן 40
אני לא רואה את הבאת הילדים שלי לעולם כמצווה, ואני גם לא בן אדם דתי. אבל כן מאמינה שכל דבר, אם הוא אמור לקרות, אז יקרה. ואם לצורך העניין יש לי רצון רב לילד נוסף בחיים שלי ואני עושה הכל בשביל זה וזה לא קורה, אז לא בשליטתי ואולי לא צריך לקרות. ואני כן מאמינה ששם למעלה הוא המחליט כל השנים כשלא רציתי ילדים דאגתי להימנע מכך כדי שלא יגיע ילד שאין לי את היכולת לגדל אותו ולהכיל אותו כפי שמגיע לו. ותודה לאל הוא נותן לנו את הבחירה. לכן אני גם פחות מתחברת לאמרה שזו מצווה ורצון ה'. ולכן יש משפחות (בעיקר משפחות דתיות) שיש להם הרבה ילדים. ואני חושבת שלא תמיד האמצעים המאפשרים או לא מאפשרים זו פונקציה בכלל.
אני מאמינה בבחירה אישית ושיש יכולת בקרה גם על ילודה. וחבל לי שאישה דתייה שרוצה רק 2או 3 ילדים תעשה הכל רק בגלל הדרך שחונכה
ועוד דברשירן 40
אם ה' יזכה אותי בילד שלישי שאני מחכה לו ורוצה בו במיוחד, אני אהיה מאושרת על כך , אעריך ואודה. ואם לא, בצער רב אתמודד עם זה ואגיד תודה וגם אעריך שקיבלתי 2 מתנות מופלאות שיש לי את הכבוד והעונג לגדל ולחנך. .
כל הכבוד על הגישהחולת שוקולד

ואני חושבת שהרבה דתיים רוצים הרבה ילדים לא רק בגלל המצווה אלא

בגלל שכשגדלים וחיים ככה זה גורם להרגיש שזה המצב הטבעי

ולרצות אותו, כשהיו לי ילד אחד או שניים חשבתי שארצה 10 ילדים

ולא הרגשתי שזה בגלל מצווה אלא כי זה מה ש"בא לי" בשביל עצמי

האמת שאני די בשוק לקרוא פה שיש כאלה שעושים את זה בגלל המצווה

אני חיה בסביבה דוסית טרור ובחיים לא חשבתי שזה ככה

כי ככה ה' ציווהדבורית
בלי לקיים את רצון ה' בעולם אין לנו באמת משמעות קיום פה
באמת?מיואשת******
שואלת ברצינות, כל פעם שהחלטת להפסיק מניעה או שנכנסת להריון זה כי ככה ה ציוה? כמו שנוטלים לולב למשל? או שורפים חמץ בערב פסח? בכלל לא היה לך בזה רצון לילד שלך אישיי או שמחה שלא קשורה למצווה?
שואלת באמת ברצינות
לא זה מה שהפותחת שאלהדבורית
הפותחת שאלה למה להביא ילדים כשרוב הסיכויים שלא יהיו מאושרים
לא נוגעת בכלל בנקודה שלדעתי לא נכונה לגבי הנחת היסוד שהילדים לא יהיו מאושרים
אלא עונה את התשובה הכי בסיסית: ככה ה' ציווה. גם אם הם יהיו אומללים. בהקצנה.

ולגביי- זה סותר?
ב"ה אני גם מאוד רציתי ילדים אז הרצון של ה' ושלי מסתדר כמה משמח!!
אבל לומר לך את האמת, בשלב מסויים הייתי מפסיקה. אם זו לא היתה מצווה אין מצב שהייתי מביאה יותר מ x ילדים.
וואומיואשת******
טוב אני לא כמוך. אני מביאה את ה-x ילדים שנכון לי ואני רוצה. לא מסוגלת לחשוב על להמשיך רק כי זה רצון ה.
מצדיעה לך!
נראה לי את מפחיתה מערכךדבורית
עם ההריונות שלך והלידות שלך...
ככ הרבה פעמים הכנסת עצמך לסכנה עצומה, סכנת חיים, והמשכת להביא נשמות לעולם
אל תמעיטי בכך!!
על אף שהיה מעורב בזה גם רצון פרטי!! אז מה, מה אנחנו מלאכים? ברור שמעורב ברצונות שלנו גם רצונות פרטיים בשביל זה ה' נתן לנו יצר הרע. והוא טוב מאוד..
וגם צריך לברר מה ה' רוצה מאיתנו... כי גם למצוות פרו ורבו יש גדרים ואין מחוייבים בה לנצח ובכל מחיר... כך שיכול להיות שאת לגמרי מקיימת את המצווה על פי כל גדריה ואין מצופה ממך כלל יותר מזה
את צודקתמיואשת******
למעשה יש לי פחות ילדים ממה שרציתי
וכבר אחרי שלוש פסק לי רב גדול שאני לחלוטין לא מחויבת לפי ההלכה להביא עוד אפילו שיש לנו רק בנות
ועדיין המשכתי
ובכל זאת אני מרגישה שזה מרצון שלי לילדים ולא מרצון שלי לקיים מצוה
אז את בן אדם מאוד אמיתי!חותמת+

ובע"ה שהכל יהיה רק מתוך בריאות.

ה' ציווה רק את הגברים ליתר דיוקאורי$

התקן את עצמי..אורי$

לי אמרו שה' ציוה את הגברים כי:

בכל מצווה שה' נותן יש בחירה חופשית - הגברים מחליטים מתי להוציא את הזרע.

אותנו הוא לא ציוה מכיון שההריון והלידה כואבים וכל אישה תחליט אם היא רוצה ללדת ולהביא נשמות לעולם.

כמובן שמתי שתביאי ילד לעולם זה מאד ישמח את ה'..

מקווה שהייתי ברורה.. תקנו אותי אם כתבתי לא נכון

כיןם החיוב הוא גם לנשים כי גבר יכול להתחתן רק עם אישה אחתלמה לא123

כך שמעתי

בעבר גבר התחתן עם כמה נשים,אז נשים לא היו חייבות

זה עדיין בפירוש לא חובה של האשהמיואשת******
זה מצווה גם עבורה
אבל לא חיוב
וכשאשה נישאת היא מביעה בכך את רצונהדבורית
להיות שותפה לבעלה בעניין זה
שהרי אם לא כך כולן היו יכולות למנוע בלי בעיה הלכתית
נכון אבל זה לא ציווי ה' להביא ילדיםאורי$

זה לא ציווי ה' להביא ילדים..

באמת אני לא מבינה למה יש בעיה הלכתית בזה..

מישי.. עזרה??

החייוב הוא לגבר פרו ורבו... ולאישה זה מצוהכלה נאה
יש בזה כל מיני דעותמיואשת******
ובאמת בעיקר הבעיה במניעה היא בגלל הגבר שלכאורה זה זרע לבטלה אם אין סיכוי שהאשה תיכנס להריון
זה נושא מאד סבוך
יש בו המון דעות
יש כאלו שסוברים שבאמת לא צריך היתר הלכתי למניעה
ויש כאלו שסוברים שלמעט מקרים ממש קשים אסור למנוע
וכל אחת צריכה למצוא את הרב שלה, יותר נכון כל זוג והרב שלו והדרך שלו

אך פעם לא הבנתי את הדיונים בפורום על זה...
ממה שלמדתיארצ'יבלד
לאישה אין מצווה להביא ילדים. (אולי מדרבנן לחלק מהראשונים)
רק לגבר יש,
ואין בעיה שגבר יזריע בתוך האישה גם אם היא לא יכולה להביא ילדים.
מניעה, זהו עוד נושא.

אם אתם רוצים שאני יעלה סיכום הלכתי מסודר, אשמח. מזמן רציתי לכתוב אחד.
כי זה רצון ה' שהעולם יתקיים. ולמה לא מגיע לך שיהיו לך ילדים?כלה נאה
ולמה שלא יהיו מאושרים?
חבל שאת מרגישה ככה
ב"ה יש לי ילדיםחולת שוקולד

בדיוק אמרתי לבעלי שמזל שזה קרה אחרי שנולדו לנו ילדים,

אחרת אולי לא היו לנו

למה שלא יהיו מאושרים? כך הסטטיסטיקה אומרת

וזה לא שאני "מרגישה" אלא שזאת המציאות, אז באמת חבל שזאת המציאות

סטטיסטיקהאו"ר
הרבנית ימימה מזרחי אומרת (אל תתפסו אותי על המילה) שהילדים בימינו יותר עצובים כי הם דור אחד יותר רחוקים מבית המקדש (אולי בשיחה על תשעה באב, מה שקופץ ביוטיוב אין לי מנוי שלה ) אני לא זוכרת איך היא אומרת להתמודד עם זה אבל בעיקרון זה סימן שמתקרבים לגאולה
לדעתי זה ההפךמטילדה
לעניות דעתי אפשר גם לראות את זה הפוך
הילדים של ימינו הם יותר שמחים ויותר קדושים כי הם דור אחד קרוב יותר לבית המקדש!
הם דור של גאולה..

ככה אני רואה את זה
כי רצון ענק לזה.חותמת+

לא יודעת את המניעים לרצן אבל אני יודעת שבא לי גם את האהבה המיוחדת הזו וגם למשיך את השולשלת המשפחתית והיהודית וגם הברכה המיוחדת שילדים מביאים, וגם לתת למישהו שהוא ממש חלק ממני, וגם מרגיש לי שנותן חיבור מיוחד בין הזוג,

בקיצור יש לי מלא רצונות בזה...
אני לא יודעת אם הם נכונים ובטוח יהיו כאלה שיחלקו עלי אבל ככה זה אצלי.

יפה. כל מה שכתבת נכון מאוד!כלה נאה
אהבתי כל מה שכתבת. מצטרפת לרשימה של הרצונות מיואשת******
נולדתי להעניקפשיטא
הקב"ה טבע בלב שלי את היכולת וההשתוקקות להעניק מעצמי ומבשרי, אני מרגישה שזאת השליחות שלי בעצם היותי אישה, לעשות את רצון ה' ולהוריד לעולם פקדונות שלו כדי להעניק להם את מה שרק הלב שלי מסוגל להעניק להם.
ואני לא חוששת שהילדים שלי יגדלו בעולם של רוע, אני פועלת לבנות להם סביבה אוהבת וחמה ושמחה, שתעזור להם להרגיש הכי אהובים ועטופים בעולם.
אני גדלתי בעולם טובחולת שוקולד

ובכ"ז היום לא מאושרת בנסיבות שלא היו תלויות באיך שגידלו אותי

ולא בשום דבר חיצוני או ניתן למניעה

אממממיואשת******
נשמע לי שאת עוברת תקופה ממש קשה! אז רק רציתי לשלוח חיבוק וחיזוק ומאחלת לך שזה יעבור ותהיי הכי מאושרת בעולם עם בעלך וילדייך
יש תקופות קשות ושחורות בחיים. לדעתי רב האנשים עוברים תקופה כזו בחיים שלהם. אבל זה לא מצב סטטי. זה שמישהו יש לו צרופה לא מאושרת וקשה לא אומרת שסהכ רב החיים שלו לא יהיו לו סיפוק ונחל ואושר מכל מיני דברים . מקווה מאד שהתקופה הזו שלך תעבור וכמו שהיית מאושרת בעבר תחזרי להיות מאושרת בעתיד הקרוב אמן
טוב קראתי שוב את השאלהמיואשת******
ובאמת למה את חושבת שלא יהיו מאושרים? אני מאושרת שנולדתי להורים שלי. לפעמים החיים קשים או עצובים
אבל אננ ממש שמחה שאני אני. שאי הבת של ההורים המדהימים שלי, שאני האמא של הבנות המדהימות שלי.
אני חושבת שאם הייתי מרגישה שאני מביאה ילדים לחיים של אומללות במאה אחוז באמת לא יודעת מה הייתי עושה . קשה מאד לחשוב על כזה דבר.
למה את מרגישה ככה?
לדעתי יש משהו לא נכון בשאלה...שמחה
טבע העולם- שילדים יוולדו. זה רצון ה'.
אפשר למנוע את זה רק אם יש סיבה מספיק טובה למנוע.
ולא הפוך.
אבל ברגע שה' החליט וקיבלנו לקירבנו נשמה שתרד לעולם- כדאי שנעשה הכל כדי שלילד יהיה טוב (וכמובן שאם ה' נתן לנו ילד- סימן שאנחנו ההורים הכי טובים בשביל ילד זה, ושאנחנו מסוגלים להיות הורים טובים. לפעמים צריך להתאמץ מאוד- אבל אנחנו מסוגלים)
קראתי את כל התגובותמחי
ונראה שאת פשוט משוכנעת שילדים נוצרו על מנת להיות אומללים, ושאין כמעט אנשים מאושרים בעולם. אם יוצאים מנקודת הנחה כזו, אז אני מבינה את השאלה שלך. באמת למה להמשיך את השרשרת האומללה הזו, ובכלל בשביל מה צריך כזה עולם ואת כל האנשים שבו.
אבל נראה שהרבה לא מסכימות עם הקביעה הזו, ושמחות שהן נולדו ויש להן חיים שמחים, גם אם יש קשיים ואתגרים.
אז אולי השאלה היא בעצם למה את מרגישה שהכל כל כך רע ואיך את יכולה לעזור לעצמך להיות יותר שמחה. חבל להעביר את החיים היפים האלה מתוך מצוקה שאפשר לצאת ממנה, ולראות שהעולם יותר חיובי.
המטרה היא לא להיות מאושראפונה
המטרה היא לעבוד את ה' (וממילא מי שעובד את ה' באמת גם נהיה יותר שמח אבל זו לא הנקודה). לכן אני מביאה ילדים, ומאמינה שאני מוסיפה טוב בעולם.

כאמא אני לא מרגישה שהתפקיד שלי הוא לספק לילדים שלי אושר אלא לחנך אותם להיות אנשים טובים. אני מאמינה שאת האחריות על האושר כל אחד יכול וצריך לקחת על עצמו, אבל שוב לא זו המטרה.
לפי הסקרים שעושים-אנונימוס-
רובם הגדול של הישראלים מאושרים.

חוץ מכל הסיבות האחרות שהזכירו כאן..
ואולי הילדים עצמם יהיו התשובה בשבילךחיוך-כוח י'
הילדים עצמם מביאים הרבה אושר ומלמדים אותנו מה זה אושר ואיך להיות בשמחה תמיד כי הם פשוט כאלה, ילדים בריאים הם תמיד שמחים

מאחלת לך הרבה שמחה ואמונה
בריאות הגוף והנפש ונחת ואושר מעצמך ומהילדים
מצחיק שביום יום כולם כאן בזים לסקרים.מי האיש? הח"ח!

רק הסקרים מהסוג הזה פתאום נורא חשובים, כאילו חשוב מה חושבים רוב בני האדם.
עיין ישעיהו מ'.

כי יש סקר ויש סקרshaulreznik

סקרים שבהם לנבדק אין צורך למצוא חן בעיני הסוקר, כמו בסקרים הפוליטיים, הם יותר אמינים.

לא, לא, לא.מי האיש? הח"ח!

כששואלים בסקר "האם תסכים לסיפוח שטח תוך איזרוח כל יושביו הלא-ישראלים, או להצהרה על סיפוח - תוך התחמקות פאתטית מכך שבאותה מסגרת יאוזרחו יושביו הלא-ישראלים - רק כדי להציג זאת כניצחון גדול" - בין אם התוצאה תהיה הסכמה גורפת או התנגדות גורפת של הנסקרים - ההתייחסות לכך כאן תנוע בין "אנחנו לא מוטרדים ממה שחושבים יהודים שאינם שומרים תורה ומצוות או שדעתם בנוגע ליישוב ארץ ישראל איננה עולה בקנה אחד עם דעתנו, שלא לומר מה שחושבים לא-יהודים", לבין "לא ברור מה פתאום עדיין יש אזרחים ישראלים לא-יהודים וברור לחלוטין שדעתם כלל לא אמורה להיכלל בסקרים".
אבל כששואלים בסקר "האם אתה מרוצה מההתנהלות הנוכחית של ממשלת ישראל, על כל הדמגוגיה בענייני איראן והפופוליזם בעניין העברת השגרירות האמריקנית לעיר שאפילו מחלקת המדינה לא מכירה בה באופן רשמי כבירת ישראל ובוודאי לא בשטח שסופח ושעליו ממוקם הבניין, ושבאופן צפוי לגמרי אליו גם הועברה פעילות הקונסוליה מרחוב אגרון, כך שיש הרבה סיכוי שבעתיד זו בכלל תיהפך לשגרירות האמריקנית לפדרציה הישראלית-פלשתינית המאוחדת שבירתה ירושלים, ואת כל זה מטייחים רק כי נוח יותר להציג זאת כניצחון גדול ועצום ובומבאסטי ולהתפאר ולהתרברב", אז פתאום נורא חשוב לנפנף באחוז הגבוה של ישראלים שחיים בכל מיני אשליות.

חונק הנאום הזה...מצחיקות!

הייתי מנתקת. ובטוח לא היתה לי סבלנות להקשיב עד סוף השאלה!!!!

כי זה טבע העולם. וזה הדרך שהעולם מתפתח ומתקדם. ומשפחה זהחילזון 123

אושר וביטחון גם להורים אבל גם לילדים עצמם.

קודם כללא כרגע
השאלה מה זה לא יהיו מאושרים?
אם לדוגמה, הילדים הללו יגדלו עם הורה מתעלל ואין דרך לעצור את זה. באמת נראה לי אסור ללדת במקרה כזה.
אם לא מאושרים, הכוונה שהם יחוו קשיים נורמטיבים. כאלו שמאפשרים לגדול בריאים פיזית ונפשית - אז כבר כתוב במשנה "על כרחך אתה נולד.. ועל כרחך אתה מת".
אני אישית, רוצה ללדת ילדים (בע"ה שה' יתן לי עוד), קודם כל כי אני רואה בזה מטרה. להוריד נשמות יהודיות לעולם. זה בעצם חלק שלי בקיום העולם. (וכמו שכתוב "אין בן דוד בא עד שיכלו נשמות מן הגוף").
וכמובן, נמצא כאן גם רצון פנימי ואישי שלי. שה' הטביע אותו בתוכי בבריאתי, ללדת ולהמשיך את החיים בעולם. זה טבע שה' הטביע בכולם, כדי שהעולם יוכל להתקיים.
יש קשיים פי אלף יותר קשים מהורה שמתעללחולת שוקולד

וא"א לחזות אותם מראש

ואם בן אדם לא מאושר אפילו רק בגלל קשיים נורמטיבים

אין שום טעם לחייו, לי מאוד קשה לחיות כדי לעבוד את ה'

ולהביא ילדים כדי לעבוד את ה' כשזה בלי שמחה,

בסופו של דבר גם אם העולם הזה הוא רק עולם הזה, צריך לעבור אותו בטוב

..לא כרגע
א. זו היתה רק דוגמה ואני לא הולכת לתת ציון לסוגי קשיים. התכוונתי אם החיים יאפשרו לו לחיות בצורה נורמטיבית.
ב. ברור שחייבים טעם בחיים. "אם יש למה, אפשר לעבור כל איך" (פרנקל) . המשמעות בחיים היא חלק חובה כדי לשרוד אותם.
ג. לרגע לא אמרתי שמביאים עוד ילדים גם אם עצובים מאוד לעשות את זה. ממש ממש לא. מבחינתי זה לא פייר לילד.

שאלת קודם למה *אנחנו* יולדים ילדים, ועניתי שאני *אישית* לא עצובה מזה, והייתי מאוד שמחה ללדת עוד ילדים. בינתיים בכל מקרה ה' הכין לי מסלול אחר...
קודם אסביר את סוד האושר ואז הכל יהיה מובןדדו

האלוקים נתן את האושר בלבו של כל אדם ואדם, איש ואיש באשר הוא.

אבל אני תמה על סכלותם של בני האדם. שאילו היו יודעים גודל האושר המצוי בלבם היו כל ימי חייהם מלאים נקודות נקודות של פז ועיניהם נוצצות כשני כוכבי נוגה ורגליהם קלות כאיילות.

ועתה שאינם כן שמח אני ומאושר כאילו נתנו לי כולם איש איש חלקו ועל כן עיני מאירות כשני שמשות הממיסות כל עצב ועננת יגון אצל הנמצא בקרבתם, כל שכן אצל המביט בהם עצמם.

אנוכי המשורר חי כאדם חרדי, ועל כן אני מאושר. מי שמקיים את התורה והמצוות בצורה מקסימלית כפי יכולתו אין מאושר ממנו עלי אדמות. אבל מי ששבוי ביד יצריו מה לו כי ילין אלא על נפשו ועל כן אם נגדל בנינו על ברכי התורה והיראה הם יודו לנו כל ימיהם על שהם באו לעולם נפלא כ"כ. 

יש אנשיםחולת שוקולד

שחווים קשיים כ"כ גדולים שאין להם אפשרות להיות מאושרים

וגם אם הם מצליחים איכשהו להיות מאושרים הקשיים שלהם 

עדיין בלתי נסבלים, וכשיש חסר בחומרים במח שום תורה ושום מצוות לא יעזרו

אני לוקחת תרופות כדי להשלים חוסרים במוחגלויה
וככה הכדור בידים שלי
לא לכולם זה עוזר ולא במאה אחוזחולת שוקולד

נכון מאוד. הרגשתי על עצמי בדיוק את מה שאת אומרתכלה נאה
עברתי הרבה ב 16 שנה האחרונות. ואני רוצה להגיד לך שאסור לך להתיאש.
אם זה חסרים במח אז תנסי להחליף את הכדורים לסוג אחר. כל אחד משפיע בצורה אחרת. מנסיון ניסיתי 3 סוגים ובסוף מצאתי מה הכי טוב לי.
תחשבי על זה.
יש לי תור בעז"ה בקרובחולת שוקולד

אנסה להחליף/להוסיף מינון/להוסיף עוד סוג

בע"ה שתמצאי משהו שיעשה לך טובכלה נאה
כנראה לא הובן מה שכתבתידדו

החזון איש כידוע היה איש בעל מכאובות גדולים מילדות עם אשה לא בריאה בנפשה בסוף ימיה וללא ילדים, וכל מי שקורה את כתביו רואה שהוא היה אחד האנשים המאושרים בעולם. לא מובן מה זה התירוץ של חסר במוח, אני לא דן ולא שופט בל מאוד קל להיות עצוב ומסכן ובדיכאון. זה אולי מביא תשומת לב, אבל זה לא עוזר לא נפשית ולא פיזית.  אני לא מבין איך מישהו עם חבלי מוח מסוגל לכתוב. 

אז כנראה שלא עברת דיכאון קליניחולת שוקולד

ואני עדיין לא בדרגת החזון איש

יש לי מח שנותן לי יכולת כתיבה אבל לא נותן לי יכולת אושר

זה לא הכל או כלום

מחילה, אתה כותב בלי להבין מה המצב שלהגלויה
זה לא קשור כל כךכלה נאה
גם אני חיה כחרדית והדכאון לא פוסח גם עליהם. זה חולי. וקשה להתמודד איתו לבד. לא תמיד זה קשור לחוסר אמונה. כמו שהיו אומרים לי בהתחלה.
והיתי מנס להתחזק באמונה עד שכמעט הרמתי ידים.
יש דברים שהם מעבר לכח ולרצון של האדם.
זה שאנשים לא מצליחים לעשות דברים כמו שצריךדדו

זה לא ומר שזה לא נכון.דדו

זה לא אומר שזה לא נכוןחולת שוקולד

אבל זה אומר שזאת המציאות אז מה אכפת לי שתיאורטית

זה נכון כשאני לא מרגישה את זה במציאות?

למה שלא יהיו מאושרים? זה עניין אובייקטיבי או סובייקטיבי?אליהו, חיפה

אם למשל את חולה במחלה תורשתית קשה הגורמת סבל,

או חושבת שאדם אדם מרושע שיגדל ילדים מרושעים,

זה עניין אחד,

אבל רוב המעלים טיעון זה - סובלים מבעיות מינוריות וקלות לפיתרון,

ודווקא הרשעים - לא בוחלים מריבוי ילדים סובלים.

אם את סובלת מדיכאון, את עלולה להצטער שנולדת.

אבל הבעיה אינה זה שנולדת - אלא הדיכאון.

ופיתרון הבעיה יגרום לצער הפוך - על שלא הולדת.

עניין נוסף הוא התיקון: תיקון נשמתך ותיקון דרך עשיית מצוות,

אם ילדותך גרמה לך כאב נפש, גידול ילד לחיים מאושרים יאפר לך גם לתקן את צערך, וגם להביא טוב לעולם.

אבל,

אם כבר הולדת, והשאלה היא ריבוי ילדים,

אין חכם כבעל נסיון,

ההלכה דורשת בן ובת - מינימום של 2 ילדים,

ואם את מעידה שיש לך עכבה נפשית עזה מילודה - בהחלט ייתכן שאת צודקת.

למה רוב הסיכויים שלא יהיו מאושרים?סמיילי12
צריך ללמד אותם להיות מסופקים בחלקם ואז הם יהיו הכי מאושרים שיש.
מכירה מקרוב אדם שמתמודד עם ocd והיום יש כלים מדהימים שעוזרים והאדם יכול לחיות חיים נורמלים.

אגב,את לא עושה עוול לנשמה שאת.מביאה לעולם, הפוך!!! את עושה איתה חסד עצום. היא צריכה לבוא ולתקן פה משהו והיא מגיעה דרכך. והטיפול שלך בילד זה חסד עצום שאת עושה עם נשמה שהקב"ה נתן.לך למשמרת. זה מדהים בעיני.
למה? כי יש ייסורים בעולם. זה למה.נביעה
אז הקושי לדעת שאתה מביא אותם לעולם ושיש בו ייסורים.. כאלה ואחרים, לכולם..
זה הלב שלי האהוב שהולך לו בחוץ(תכפילי ב7) והדאגה שיהיה לו טוב.. שלא יפגע.. שיהיה בריא.. (ותכפילי ותכפילי...)
ה' ישמור על כולם!
חשבתי שזה אינסטינקט טיבעי שאמא רוצה ילדים נ.ב למה לא מאושריםחנה קפלן

סליחה שאני חזרתי על השאלה אבל באמת למה לא מאושרים ?!!!חנה קפלן

אולי כי היא מרגישה שהיא לא יכולה לתת להם מספיקכלה נאה
כמו שהיתה רוצה.
אסור לחשוב את זה כל אחד מקבל בדיוק מה שמגיע לו עולם הזה.
לא בגלל זהחולת שוקולד

(למרות שאני כן מרגישה קצת ככה אבל לא זאת הסיבה)

אלא בגלל שכך העולם בנוי, הקב"ה ברא עולם קשה

עם אנשים לא מאושרים, למה? לא יודעת, אבל אנחנו צריכים להתמודד

עם המציאות הזאת ולהחליט אם לקחת סיכון שילדינו לא יהיו מאושרים

או פשוט לא להביא אותם

אולי יש אנשים לא מאושרים אבל יש הרבה ששמחים בחלקםכלה נאה
ולכל אחד מסלול אחר בעולם הזה.
לי יש משהו אחר שמפחיד אותי. זה שאף אחד לא יכול לדעת כל רגע מה יקרה איתו. אפילו מו שמאושר עכשיו. הכל יכול להתהפך.
ואת זה שומעים מכל הסיפורים של היום. מחלות תאונות בגידות. השם ישמור
צריך הרבה אמונה להבין שהכל משמים
אז זה מה שאני אומרתחולת שוקולד

שמאוד קשה לי לחיות ולהביא ילדים בלי אושר מתוך אמונה

שזה מה שנכון וזה המסלול שלנו

תגדירי אושראמונה רעיה

ניסיתי להגדיר וממש התקשיתיחולת שוקולד

זה מתבטא למשל בחוסר חיות ורצון לצאת, לפגוש חברות, ולעשות דברים שפעם אהבתי

אבל זאת לא ההגדרה של אושר אלא חלק מהביטוי שלו, אצלי לפחות

אז אני לא יודעת להגדיר אבל כן יודעת שפעם הרגשתי שטוב לי ולא חסר לי כלום

ורציתי לחיות כי זה היה נראה לי הדבר הטוב ביותר שיכול להיות

והיום אני כן מרגישה שחסרים לי דברים (ההסתכלות על המציאות השתנתה)

ורוצה לחיות רק כדי לא למות, בתור ברירת מחדל ובגלל יצר החיים ולא יותר מזה

אז השאלה היאאמונה רעיה

האם לילדים שלך יהיה מה לעשות פה? יהיה משמעות ותכלית פה?

ואם כן?חולת שוקולד

זה ממש לא אומר שהם יהיו מאושרים

ומבחינתי חיים ללא אושר, גם אם הם עם תכלית, הם לא חיים

בעולם שלישירה515
הקב"ה ברא לנו עולם טוב, והוא מיטיב עמנו בכל רגע ורגע.
כמו שהקב"ה באהבתו מעניק לנו שפע, אני רוצה להעניק הלאה, לילדי.
לכן ברור וטבעי לי לעשות מאמץ לפי יכולותי, ולאפשר לקב"ה לתת לי עוד ילדים.

בעיני גידול ילדים נאמנים לעם ישראל זה ערך. אני משתדלת לתרום את חלקי, מקווה שאצליח לתרום כמה שיותר. לגדל ילדים שמחים, מודים ותורמים לעם ישראל.
(אמא ל5, ועוד אחד בדרך)

בהחלט יכולה להבין שמי שסובל מדיכאון לא מרגיש ככה. רק חשוב לדעת שרובנו לא כאלה.
ראשית, מי אמר שהם לא יהיו מאושרים?shaulreznik

"איזהו עשיר, השמח בחלקו". אושר הוא דבר סובייקטיבי. לא עלינו, גם בגטאות האנשים לא היו במצב של דיכאון תמידי.

נכון, אבלחולת שוקולד

כמעט  בלתי אפשרי לבן אדם שלא שמח בחלקו לנצח את זה

ויש גם קשיים שלא תמיד ניתנים לפתרון ולפעמים הם בלתי נסבלים

אפילו יותר מלא להיות מאושרים, עברתי גם את זה

אחרי שקראתי הכל, עונה לך כבתהריון ולידה2
לאמא פגועת נפש מטופלת.
אמא שלי סובלת ממניה דיפרסיה. לא ידעתי את זה עד גיל מאוד מאוחר. אצלה בעצמה ההתפרצות והגילוי היו אחרי לידת הילד הלפני אחרון - כלומר קרוב לגיל 40 ועם כמות מכובדת של ילדים.
אנחנו, הקטנים בבית שהיינו צעירים בהתפרצויות (הראשונה ועוד שתיים שבאו אחריה בהפרשי שנים) לא ידענו בכלל שאמא סובלת ממשהו. אני אישית גיליתי רק כשהייתי באקדמיה כי הייתי צריכה לתת נתונים למלגת משה"ח ואמא שלי אמרה לי שהיא מקבלת קצבת נכות ולא הבנתי למה. וגם אז היא ממש לא פירטה או הסבירה. בערך שנה אחר כך היתה התפרצות נוספת כי מסיבות שונות שלה היא החליטה להפסיק את הכדורים, ומאז כל המשפחה יודעת כולל גיסים.
להגיד לך שזה קל? זה לא. לא לי, עם כל החששות עליה - שכולנו נזהרים לא למתוח/להדאיג/להעמיס עליה יותר מידי, ועל עצמי- מה יקרה אם גם אני אגלה פתאום בגיל 38 שזה עבר אלי ומה יהיה על המשפחה שלי. ולא לאחים שלי הגדולים שלהם עוד יותר קשה כי הם חוו בגיל צעיר יחסית דברים שאף אחד לא אמור לפגוש בהורה שלו.
ועדיין, אני לא חושבת שיש מישהו אחד במשפחה שהיה מעדיף לא להיוולד. בסופו של דבר אוב הזמן גדלנו עם אמא חמה, אוהבת, מסורה. כמובן שלכל אחד יש את ההתנגשויות שלו איתה - כמו עם כל אמא. כולנו בלי עין נשואים לבני זוג מקסימים והורים לילדים נהדרים. פגשנו את הקושי הזה פנים אל פנים, מכירים אותו ואת הפתרונות שלו. יפה ונעים זה לא, אבל לא חושבת שמישהו במשפחה היה מעדיף לוותר על אמא או על החיים שלו כדי להימנע מההתמודדות הזאת.

ושולחת חיבוק גדול.
וואי מפחידד. חשבתי המחלה הזאת מתפרצת יותר בגיל הבגרותכלה נאה
אצלנו אבא שלי קיבל דמנציה בגיל 50
ובגיל 55 כבר היה סיעודי גמור. זה קשה קשה לראות בגיל צעיר איך הוא הולך ונעלם. אבל מחזקים את עצמנו שמה אנחנו מבינים חשבונות שמים. האמת שאמא שלי מנסה לחזק אותנו.
וגם לנו מתגנב חששות שזה לא תורשה. ומי יודע מה יהיה.
השם יעזור
מאניה דיפרסיה זה לא דמנציהיעל כהןןן
זו מחלת נפש
אני יודעת שלא. הרעיון הוא שאף אחד אין לו ביטוח לכלוםכלה נאה
למניה דפרסיה יש כדורים שאפשר להמשיך לחיות.אבל דמנציה זו מחלה איומה שאין לה טיפול.
וואו. בדיוק כמו אבא שלי. אמה'לה.פרח שלג האבודה

😞 קשה מאוד ליראות את ההורים במצב כזהכלה נאה
מדהים. תעצומות נפש גדולותדבורית
זה מאוד יפה מה שכתבתחולת שוקולד

באמת!

אני לא חוששת על הילדים שלי בגלל מה שעובר עלי, זה לא משפיע עליהם

בצורה דרמטית ב"ה ולא בגלל זה אני לא רוצה עוד ילדים, אני חוששת בלי קשר

כי אף אחד לא מבטיח לי שהם יהיו מאושרים  

אז אני אוסיף ואדייק (אותה אנונימית)הריון ולידה2
קודם כל, אני לא בטוחה אם זה הזמן הנכון לך לשמוע. את עמוק בקושי, הבנתי מנה שכתבת למעלה שגם הטיפול בינתיים לא עוזר, זה באמת קשה מאוד.וברור שהמקום הזה קשה יותר לראות את הטוב בעולם. אני בכל זאת כותבת עכשיו כי לא יודעת אם תהיה עוד הזדמנות - את יכולה לקרוא עכשיו ולשמור בראש או בלב, או אם חשוב לך לשמור טכנית ולקרוא כשתהיי בעז"ה במקום אחר.

כי הנקודה היא, שרוב האנשים אני רואה סביבי הם מאושרים. אולי זה עניין של נקודת מבט אבל יש לי תחושה שאם תשאלי אנשים סביבך ויענו לך בכנות, גם מול עצמם, הם יגידו לך שבשורה התחתונה הם מאושרים. המשפחה שלי כאן יכולה להיות דוגמה, אם כבר כתבתי עליה - כמובן שחוץ מהצל הזה על החיים לכל אחד יש את הניסיונות שלו, כלכליים, בריאותיים... תיקים מכובדים לצערינו. ובסך הכל החיים של רוב האנשים הם כאלה. לא קל לחיות בעולם הזה, אבל לא קל זה לא ביטוי מקביל לאומלל. רוב האנשים שאני רואה סביבי, גם אם הטבע האנושי הוא לדבר יותר על הרע, מאושרים מאחורי כל הקשיים והדיבורים עליהם. ולכן לא רק שהם, בדוחק, לא היו מוותרים על להיוולד מתוך איזה הרגל או משהו, אלא שבאמת טוב להם. טוב להם בעולם הזה, שלצד הקשיים שבו יודע להביא הרבה שמחה וסיפוק.
אז אני באמת מאמינה שלילדים שלך יש סיכוי מצוין להיות מאושרים, כמו הרבה אנשים בעולם. להכיל את החיים האלה על כל השמחה והקושי שלהם ולצמוח איתם עם כל הלב. ובטח שהסיכוי גדל עם אמא אמיתית, לוחמת ומשקיעה כמוך.
אני דווקא לא עמוק בתוך הקושי עכשיוחולת שוקולד

את הקושי הגדול כבר עברתי, עכשיו זה רק השאריות

מסכימה מאוד עם מה שכתבת אבל רק ברמה השיכלית

כלומר- זה שזה נכון שיכלית לא עוזר לי אם אני לא מצליחה *להרגיש* את זה

ולהרגיש הרבה הרבה יותר קשה מלהבין שיכלית

אל תדין את חברך עד שתגיע למקומומעט אור דוחה ה.

יש פה הרבה חכמים שכותבים כל מני רעיונות ועידודים מבלי להכיר את הכותבת,

ובוודאי שלא יודעים מה עבר עליה שגורם לה להרגיש כך,

מנסיון, כשמישהו מנסה לעודד אותך בזמן שלו לא היה נסיון דומה, זה לא רק לא מרגיע אלא אפילו גובל במעצבן...

דבר אחד חשוב לזכור (זה עזר לי מאד בזמנים הקשים בחיי)!

כשהקב"ה נותן למישהו נסיון, קושי, אתגר או איך שלא תקראי לזה, אלוקים גם נותן איתו את הכח להתמודד עם האתגר ולהתגבר עליו!

אנשים עם הרבה קשיים, הם אנשים חזקים!

אם למישהו לא היה את הכח להתמודד עם הקושי, אלוקים לא היה נותן לו אותו...

וברגע שאת יודעת שיש לך את הכח, זה כבר מוריד חצי אבן והחצי השני כבר לא סיפור, כי יש לך את הכח!

(אגב, לפי מה שכתבת את בכל מקרה לא מתכננת עוד ילדים, אבל כל ילד שנולד, נולד עם הכוחות להתמודד עם האתגרים שיעמדו בפניו)

ממש נכון מה שאת אומרת. לא רק מעצבןכלה נאה
יש הרגשה שאף אחד לא מבין אותי.
בגלל זה מי שעבר ניסיון דומה יכול יותר להבין
באמת גיליתי בעצמי כוחותחולת שוקולד

תמיד חשבתי שאני בן אדם חלש ולכן לי לא יקרו דברים.

אז מסתבר שקרו ומסתבר שאני יותר חזקה משחשבתי

אבל זה לא חוזק שמגיע מאמונה וכו אלא יותר מחוסר ברירה

כלומר- מההבנה שזה פשוט עדיף לי על פני לשקוע במצב

ודווקא לא הרגשתי שהיו פה תגובות שלא נעמו לי, אבל אני מבינה

על מה את/ה מדבר/ת

בתקופות בהן סבלתי בחייםלעניין0
באמת לא רציתי להביא ילדים.
ולא משנה כמה זה חשוב/נכון/יהיה לי טוב.
כשהסבל נרגע, והתחילו ניצוצות שמחה ואושר, גם החשק לילדים חזר.

אני יודעת שיכול להיות שהם יסבלו בחייהם.
אבל אחרי הסבל וגם תוך כדי, יש נקודות אור, לא הכל ממש שחור (גם בתחתית של התחתית.)
ואני אהיה שם בשבילם.
זה הכי משמעותי. שאמא בשבילך ברגעים השפלים של החיים.

היום בפרספקטיבה קצת של החיים, יש גאות ושפל, ואני מתמודדת עם זה, וגם הם כנראה יתמודדו, ויצליחו בעז"ה גם אם יהיה קשה ומתיש.

למה? כי אני מאמינה בעולם הזה, ובעולם הבא, באמת ובטוב שיש בו ובמשימה להיות חלק משרשרת הדורות ולתת את חלקי וחלק ילדי היחודי לעולם.
רוצה לומר תודה לכל מי שענה וקראחולת שוקולד

קראתי הכל גם אם לא הגבתי

סרטון חשוב (וחמוד ) שמסביר טוב על דיכאוןגלויהאחרונה
זה מפוצץ אותי, אז תסלחו לי שלא קשור לפורוםytrewq

מעצבן אותי שכל פעם שיש ביקורת על דברים שהמדינה מסבסדת לאנשים עם הכנסה נמוכה, ישר קופצים ואומרים שהמדינה מעודדת אבטלה.

לדוגמה ראיתי עכשיו בפייסבוק מישהו שהתעצבן על מחיר מלא שהוא משלם במעון כי הוא לא זכאי לדרגה, והתעצבן שהמדינה מעודדת אבטלה וכמובן שרוב התגובות לכלכו על הממשלה וההתנהלות שלה.

עכשיו כמו שכולן יודעות, הלוואי והיה אפשר להישאר בבית ולקבל דרגה במעון. אפילו הארכת חופשת לידה שמגיעה לנו על פי חוק!! אנחנו לא יכולות להינות ממנה כי נשלם דרגה מלאה...

אני בחרתי להרוויח כמה שאני מרוויחה?? כולם חייבים לעבוד בהייטק ולהרוויח 40-50 אשח כדי שלא תבכו למה רק לכם מורידים הרבה מס מהמשכורת? תגידו תודה על מה שנשאר לכם אחרי המיסוי כי אנחנו גם את זה לא מרוויחים.

אתם חושבים שאנחנו מביאים ילדים רק כדי להנות מעוד 400 שקל בחודש של נקודות זיכוי?

לא בחרתי את המקצוע שלי, ולא את כמות הילדים שלי רק בגלל שיקולים של הטבות מהמדינה! כאילו זה בכלל משתלם פחחח...

זהו, שחררתי 😁

לאoo

לא יפתרו כל הבעיות

אבל יש כמה בעיות שכן יפתרו

שאפשר לפתור אותם

שקבלו החלטה מחייבת לפתור אותם

אבל נוח לא לפתור אותם

ולא נוח לשמוע עליהם

אכילה בשיעוריןהבוקר יעלה

קיבלתי תשובה מהרב שעלי לאכול ולשתות בשיעורים.

מה אמורים לאכול בשיעורים וזה סבבה?

מישהי פעם עשתה זאת ויכולה לומר לי איך בדיוק ומה היא אכלה?

אניקל"ת

לגבי מה הכמות אני לא זוכרת להגיד, בזמנו הרב שלנו הנחה אותי. אני כן זוכרת שהשתייה היה רק מים ולגבי אוכל אכלתי לשיעורין עוגיות מלוחות (משהוא שלא יעשה לי בחילה)

לי גם היהDoughnut

הריון עם המטומה שהרב אמר לאכול ולשתות שיעורים.

היה לי כוסיות לשתיה בגודל של פחות משיעור וקופסא קטנה למדוד כמות של אוכל.

שתיתי מים, תה ומיץ ענבים.

אכלתי- ענבים, קרקרים, גבינה, בייגלה, מעדן, כל פעם מדדתי כמה נכנס בקופסא ואת זה אכלתי. יש גם שעון חול עם הזמן שצריך לחכות בין אכילה לאכילה אז כל פעם שאכלתי מנה מדודה או שתיתי הפכתי את השעון.

בהצלחה רבה ושיעבור בקלות❤️

מבחינה הלכתית לגבי שעון חול-קנמון

לי ידוע שזה מוקצה. שווה לבדוק..

נכון יש מצבDoughnut

שבסוף בפועל פשוט חיכיתי עשר דקות, עבר כבר זמן מאז...

בשנה שבעלי תרם כליהמתיכון ועד מעון

קיבלנו ערכה ממתנת חיים ליום כיפור עם שעון חול של 9 דק' אז כנראה שזה מותר.

גם ראיתי לא מזמן איזה דיון שהסביר למה אין בעיה בשעון חול במשחק

מציעה לשאול פוסק(: גמר חתימה טובהקנמון

תודה! מאיפה הכוס והקוםסא?הבוקר יעלה

בעלי השיג לי מגמח בעירDoughnut

יכול להיות שיש לארגונים כמו עזר מציון או יד שרה.

אני פעם אחת סכיפור הייתי צריכה לשתותהמקורית

שיעורין ומדדתי עם מזרק ושפכתי לכוס חדפ וסימנתי עליה עם טוש ארטליין. הכנתי כמה כוסות חדפ שקופות כאלה לפני כיפור לשימוש

אכילה לא יצא לי

הודעה של הרב טל מרוםעיונית

הוא מסביר בסוף בדיוק איך למדוד את השיעורים

*הלכות יום כיפור לנשים* /הרב טל מרום - סוגה בשושנים

כידוע יום הכיפורים הוא יום צום מדאורייתא, החמור ביותר מבין כל הצומות ואיסור אכילה ושתיה בו כרוך בכרת.

נחלק את הפסיקה למספר מצבים נפוצים:

*יולדת -*

1. *בתוך* 72 שעות מרגע הלידה - ברור שאין חיוב לצום. אוכלת ושותה כרגיל

2. *לאחר* 72 שעות עד שבוע לאחר הלידה - אם אומרת שצריכה לאכול, מאכילים אותה. ואם אינה צריכה - צמה כרגיל.

3. לאחר שבוע ימים מהלידה - נחשבת כאדם רגיל וצמה כרגיל.

*מניקה -*

להתכונן לצום כראוי בימים שלפני - לאכול ולשתות היטב.

להתחיל את הצום וגם בצום עצמו - להיות במקום ממוזג, לנוח, לוותר על התפילות (ובמידת הצורך אם הבעל צריך לעזור, יוותר על התפילות - חלקן או כולן - כדי להישאר לעזור לאשתו)

במידה ורואה שיש חולשה משמעותית שלא עוברת, מעבר לצום רגיל (סחרחורת שלא חולפת גם אחרי מנוחה, חשש לעילפון או בחילות והקאות שלא מפסיקות) אפשר לשתות לשיעורין.

*הסבר על שיעורין בהמשך הדברים*

מי שיכולה להניק לסירוגין או לשלב מזון נוסף לתינוק (חלב שאוב או מוצקים) - כמובן שהדבר עדיף.

במידה ויש התמעטות בחלב והתינוק לא רגוע - לשתות לשיעורין.

מי שיודעת על עצמה מצומות קודמים שיש פגיעה לאחר הצום בכמות החלב באופן משמעותי ובלתי הפיך עד כדי הפסקת החלב לגמרי - לשתות לשיעורין.

*מעוברת -*

הדברים אמורים בהריון תקין ורגיל, במידה ויש חוות דעת של רופא לגבי הצום, יש להיוועץ ברב.

מעוברות חייבות בצום ולכן עליהן להתכונן היטב לפני הצום (לאכול ולשתות היטב) לנוח במהלך הצום, במקום ממוזג, לוותר על התפילות (להיעזר בבעל במידה ויש צורך).

להתחיל את הצום ובמידה ויש בחילות, הקאות משמעותיות ו/או מתפתחים צירים (אפילו קטנים) יכולה לשתות לשיעורין. מעוברת בחודשי הריון מתקדמים שלא מרגישה תנועות עובר תנסה לשכב על הצד במשך 10-15 דקות ואם לא מרגישה תנועות יכולה לשתות שתיה מתוקה פחות מכשיעור בכדי להרגיש את תנועות העובר.

אדם קרוב אצל עצמו, לב יודע מרת נפשו וברגע שאישה מרגישה שהמצב מתדרדר ואי אפשר להחזירו לאחור - לא להחמיר ולשתות לשיעורין מיד.

*אכילה לשיעורים* – *ברוב המקרים ניתן להסתפק בשתייה מזינה לשיעורים, ואין צורך באכילה. במקרים כאלו האכילה אסורה מכיון אשכילה ושתייה הם שני איסורים נפרדים ביום כיפור*, וגם כשהותר אחד מהם, לא הותר השני.

אם הרופא אומר שלא מספיק רק לשתות, ויש צורך גם באכילה, והרב פסק כך למעשה – יש למדוד ולהכין קודם הצום מאכלים בכמות של פחות מכשיעור. השיעור של אכילה ביום כיפור נקרא 'ככותבת הגסה', ובניגוד לשיעור של שתייה, הוא שיעור קבוע שאינו תלוי באדם עצמו.

באופן מעשי, שיעור זה הוא מעט פחות מ-30 סמ"ק (הכוונה שניתן להכניס את המאכל לתוך קופסה בנפח כזה), ואם שיעור זה אינו מספיק, ניתן להגדילו למעט פחות מ-33 סמ"ק. אם גם שיעור זה אינו מספיק, ניתן להגדיל עד למעט פחות מ-40 סמ"ק, אך לא מעבר לכך.

מאכל זה יש לאכול ברווחי הזמן המפורטים לעיל לעניין שתייה.

*אכילה ושתייה אינן מצטרפות*, ולכן מותר לאכול מעט פחות מכשיעור ומייד לשתות מעט פחות מכשיעור ולהפך. *העיקר הוא להפריד בין אכילה לאכילה ובין שתייה לשתייה*.

*טבילה ביום כיפור -*

המקוואות סגורים בליל כיפור מכיוון שתשמיש המיטה נאסר. מי שצריכה לטבול בליל כיפור דוחה את הטבילה למוצאי הצום. את רוב ההכנות אפשר לעשות לפני כניסת הצום בערב יוהכ"פ ובסיום הצום לחפוף, לרחוץ את הגוף היטב, לנקות את הפה ובין השיניים ולעיין שאין חציצות.

*הפרדת מיטות ומגע -*

יום כיפור אסור בתשמיש מיטה. בליל כיפור צריך להפריד מטות ולנהוג כדין הרחקות של נידה, לגבי הרחקות ביום, יש מקום להקל במגע שאינו של חיבה ובהושטה מיד ליד.

*נטילת גלולות ביום כיפור -*

אם אפשר ליטול את הגלולה לפני ואחרי הצום - עדיף.

במידה ואין אפשרות - ליטול אותה בלי מים

ומי שלא יכולה - ליטול עם שתיה מאוד מרה (2 שקיות תה קמומיל במים ולהשרות עד שהמים יספגו היטב) ופחות מכשיעור. אין צורך לברך לפני או אחרי.

חולה שאוכל או שותה ביום כיפור - אין צורך לעשות קידוש.

*איך מחשבים שיעורין?*

ממלאים לפני הצום את כל חלל הפה במים (שתי לחיים מלאות). פולטים את המים לכוס, מחלקים את הכמות לשתי כוסות (חצי-חצי). חצי מהכמות היא מלוא לוגמיו אותה אסור לשתות ביום כיפור ולכן אישה שותה *פחות* מחצי הכמות. כדאי לסמן על הכוס את קו גובה המים והכוס הזו תלווה אותה במהלך הצום.

בין שתיה לשתיה הפרש של 9 דקות.

בשעת הצורך אפשר לרדת מ9 ל-7 ול-5 ואפילו ל2 דקות.

עדיף לשתות מיץ ענבים כי יש בו סוכרים שיכולים לחזק את הגוף ולתת אנרגיה הרבה יותר משתיית מים. דוגמאות נוספות למשקאות מזינים: מיצי פירות טבעיים, יוגורט נוזלי, מרק מזין נוזלי, שהוכן לפני הצום.

כל שתיה כזו היא היתר בפני עצמו כך שאם האישה התאוששה, מפסיקה לשתות לשיעורין ובמידת הצורך - תחזור שוב לשתות לשיעורין.

להגדיל עד למעט פחות מ-40 סמ"ק, אך לא מעבר לכך.

מאכל זה יש לאכול ברווחי הזמן המפורטים לעיל לעניין שתייה.

*אכילה ושתייה אינן מצטרפות*, ולכן מותר לאכול מעט פחות מכשיעור ומייד לשתות מעט פחות מכשיעור ולהפך. *העיקר הוא להפריד בין אכילה לאכילה ובין שתייה לשתייה*.

לשאלות נוספות והצטרפות לקבוצת סוגה בשושנים - שות הלכתי בטהרת המשפחה

נתנאל ובת-חן ווייל

אני מכירה דעה אחרת גם לגבי מדידת השיעור וגםאורוש3

לגבי הזמן בין לבין. וגם לגבי זה שניתן כל שתיה ולא כל שתיה צריכה היתר בפני עצמה.

לכן נראה לי עדיף שכל אחת תשאל אצלה...

בשציה את יכולה למדוד לך בכוס 40 מל ולסמן בפסרק לרגע 1

מותר לשתות כל משקה נוזלי כולל יוגורט שוקו וכו

אכילה נמדד לפי נפח לכן תכיני לך מראש מזון כמה שיותר דחוס כמו שקדים תמרים וכו.

פעם ראיתי טבלה ממש כמה שקדים זה שיעור כמה פתיבר אבל אני לא יודעת איפה למצוא

רק לגבי שתיה לשיעוריםכחל

אני קיבלתי היתר בזמנו רק לשתיה בשיעורים, אז לא יודעת לגבי אוכל

אבל בשביל השתיה חילקו מטעם הקופת חולים כמו שלוקים של מים, שכל שלוק זה השיעור שמותר

ועקבתי בשעון וכל 9 דק' שתיתי שלוק של מים

נכון בעזר מציון ניתן לקנותDoughnut

הייתי פעםבאתי מפעם

אחרי לידה, שתיתי מיץ נראה לי או מים, ואכלתי ענבים.

רק משהו חשוב, זוכרת שטעיתי, אז אומרת לך שלא תעשי את הטעות שלי, אני הייתי אמורה לצום בעצם בין ביס לביס לא זוכרת כמה דקות נגיד 5 דקות, והפאדיחה שעשיתי היתה ששתיתי שלוק ואז אחרי 2 דק אכלתי ענב וספרתי 5 דקות בנפרד, כאילו בין השליה לשתיה 5 דק' ובין האוכל לאוכל 5 דק' ואז למעשה לא היה מקום של 5 דק' ברצף.. אחרי כמה זמן קלטתי ועצרתי. בקיצור, טפשות, לא מבינה למה חשבתי ככה, טוב, הייתי 4 ימים אחרי לידה 🫣

בכל אופן, להתחיל את השיעורים מיד, לא לחכות שתהיי צמאה או רעבה , כי אז זה ממש גרוע ותצטרכי לשבור הכל .

ממה שאניתקומה

יודעת, לא מחברים בין השתייה לבין האכילה. ככה שזה דווקא נשמע בסדר גמור

ההפסקה צריך להיות בין שתייה לשתייה ובין אכילה לאכילה

לא בין אכילה לשתייה.

אבל ככה באמת צריך לעשות. אכילה ושתיה לענייןרק לרגע 1אחרונה

השיעורים לא מצטרפים

אז אפשר שיעור אכילה ושיעור שתיה אפילו יחד

מישהי שבאמת ראתה שינוי סביב 3 חודשים בשינה?בידיים פתוחות

מתוק בן חודש וקצת שישן רק עליי.. מתעורר כשמניחה וגם אם עובר חלק, מתעורר אחרי כמה דקות.

רק רק עליי.

לא אוהב מנשא, גם על הבטן לא. ניסינו ממש את כל הטיפים אבל חוזר לאותה נקודה שהוא ישן טוב רק עליי.

אשמח פשוט לעידודים מכאלה שזה היה אצלן ככה קיצוני וזה הסתדר אחרי כמה חודשים..

אני מרגישה שיהיה לי כוח לצלוח את התקופה הזאת רק אם אדע שמתישהוא בקרוב זה ישתפר..

תודה לכל מי שתענה❤️

לפחות תשני כשהוא לידך, אפשר להניח עליו ידיראת גאולה

חוץ מזה - הוא רגוע? יש לו זמן ערות רגוע ביום? איך העליה במשקל? פשוט לוודא שאין משהו אחר שמפריע לו...

הוא לא ישן גם לידי.. מתעורר ובוכהבידיים פתוחות

יש לו מעט מאוד זמנים רגועים.

עליה במשקל מעולה.

היינו כבר אצל רופא ששלל כל סיבה אחרת לכאבים או משהו בסגנון..

אם הוא לא רגוע,יראת גאולה

מאוד יכול להיות שמשהו מפריע לו, והרופא לא עלה על זה.

יש מצב למשל של ריפלוקס סמוי, שזה מאוד כואב להם, והם לא מסכימים להיות בתנוחת שכיבה. אבל מבחינת הרופא הוא עולה במשקל והכל בסדר.

(ריפלוקס סמוי אפשר לזהות אם רואים התפתלויות בזמן האוכל)

יש עוד מצבים שגורמים להם לכאבים או לחוסר נוחות.

חשבנו על זה, אבלבידיים פתוחות

הוא רגוע בהנקה, ובזמנים המעטים הכן רגועים שיש לו- אין לו בעיה לשכב על הגב..

היה לי תינוק כזה, זה קשוחדרקונית ירוקה

לא עבר מעצמו. הייתי ישנה איתו בעיקול המרפק, בלי יכולת לזוז כי אחרת הוא התעורר. אפילו על בעלי הוא ישן פחות טוב. התחלנו איתו תהליך ללמד אותו לישון לא עלי בגיל חודשיים בערך. התחלנו מלהניח בעגלה תוך כדי נדנוד, מגע בגב והמהום קבוע. ככה הוא שרד לפעמים חמש דקות שלימות. לאט לאט הזמן התארך. אח"כ עברנו לרק נדנוד ואז לנדנוד אבל רק בהתחלה ופעם בדקה וכו'. בסוף הגענו למצב שהוא הצליח לישון על מזרון אחרי שנרדם עליו בזמן שישבו לידו. זה קרה כשהיה בן חצי שנה בערך.

בדיעבד יש דברים שיכול להיות שהשפיעו ושווה לך לבדוק. יש לו לשון מעט קשורה. לא הפריע לינוק עד שהיה בן 3 חודשים, אבל מאוד יכול להיות שהשפיע על חוסר השקט. היו פה כמה סיפורים דומים בערך באותה תקופה.

יש לו רגישות תחושתית גבוהה. קשה לבדוק את זה אצל תינוק, אבל בגיל שנתיים הוא כבר הסכים ללבוש רק בגדים מאוד מסויימים כי השאר "מגרד".

בהצלחה ומקווה שאצליכם יהיה פשוט יותר.

תודה♥️🙏בידיים פתוחות

תנסי עיטוףDoughnut

וממליצה מאד על הספר של הלוחשת לתינוקות, לי מאד עזר.

גם מלליצה על הלוחשת לתינוקותשיפור

למרות ששיטות ההרדמה שלה דווקא לא עזרו לי... אבל סדר היום ממש עזר לי.

מה הסדר יום שלה?ניק חדש אנונימי

בגדול: אוכל-משחק-שינהשיפוראחרונה

עיטוף גם לא עוזר..בידיים פתוחות

תודה! אנסה לקרוא

מוכררר😣😣😣😣שיפור

אבל אצלי דווקא כן ישנו במנשא.. ניסית מנשא קשירה מבד? אצלי הכי אוהבים אותו בגיל הזה...

זה לא הסתדר לבד... רק כשעבדתי על הרדמה עצמאית. היו תינוקות שעבדתי כבר בגיל הזה אבל אז התקלקל במשבר 4 חודשים... אז התחלתי לעבוד על זה רק אחרי 4 חודשים. שוקלת לקנות ערסל ניע-נוח לפעם הבאה, אומרים שהוא ממש עוזר לבעיה הזאת.

תודה! יש לי מנשא ילקוטבידיים פתוחות

וואי באסה לשמוע שלא עובר לבד..

הייתי מנסה לשאול מנשא קשירה לראות אם אוהבשיפור

זה מציל את החיים שלי בשלב הזה. עוזר גם לכאבי בטן כי קצת לוחץ את הבטן של התינוק על הבטן שלי וגם עוזר להרדים

את אומרת שהוא לא רגועצלולה

יכול להיות שזה סתם ולא קשור אליכם אבל משתפת לסיכויי שזה יועיל...

גם אצלי הקטנה היתה ישנה רק רק עלי עד שהתרנו לה את הלשון. היתה לה לשון קשורה אחורית, שלושה רופאים אמרו שהלשון לא קשורה (והיא גם עלתה במשקל ולא פצעה אותי בהנקה) ורק כשלקחתי למומחית היא אמרה שכדאי להתיר והיה שינוי משמעותי. כנראה מה שהיה זה שהלשון הקשורה גרמה בליעה מטורפת של אוויר בהנקה (בנוסף למאמץ גדול בהנקה אז ההנקות היו קצרות ותכופות) וכל האוויר גרם גם לריפלוקס.

אחרי ההתרה היא לא נהייתה פתאום תינוקת רגועה אבל לגמרי הרבה יותר רגועה מלפני, והצליחה לישון גם בשכיבה בעגלה (למיטה לקח עוד זמן להרגיל.. אבל לפחות היא לא היתה עלי).

מעניין. בעיקרון גם לו אי לפי מה שאמרו..העניין הוא-בידיים פתוחות

שבשבועיים הראשונים הוא לא היה ככה בכלל!

הוא היה ישן מעולה, אפילו רק הייתי מניחה ונרדם ל 3-4 שעות בכיף..

אז אני פשוט לא יודעת מה השתנה..

ואולי זה שכן היה ככה בהתחלה מראה שזה ען נקודתי ויוכל לחלוף אחרי תקופת גזים וכד'?

יכול להיות שזה באמת גזיםצלולה

אצלי בשבועות הראשונים היו ימים כאלה וימים כאלה. ממש היו ימים שהייתי מניחה והיא היתה נרדמת, ואז יום אחרי צרחות בלתי פוסקות. לא יודעת מה היה שונה שם.. (אולי הרפלוקס התחיל רק אחרי הצטברות של האוויר?).

אגב אני זוכרת שגם עם הגדול שלי היה כמו שאת מתארת- בשבוע הראשון היה תותים ואז בגיל שבוע וחצי התחיל להיות ממש לא רגוע. תמיד ייחסתי רק לגזים, אבל בדיעבד אני יודעת שכנראה יש לו לשון קשורה ובאסה שלא היתה לנו מודעות לזה. מניחה שזה היה שילוב של הלשון הקשורה וההשלכות שלה, והגזים הרגילים.

הם ישנים יותר טוב בשבועות הראשוניםשיפור

אם כי התינוק שלי שהיה הכי קשה להרדים אותו התקשה כבר באשפוז אחרי הלידה.

את מניקה? ניסית להניק בשכיבה כשהוא שוכב לידך?עדיין טרייה

ניסיתי, הוא לא מסתדר עם זה..בידיים פתוחות

אצלי שני הילדיםאיזמרגד1

לא ירדו ממני לדקה עד גיל 4 חודשים, ובגיל 4 חודשים התחילו לתת לי לנשום קצת

ומצטרפת למי שכתבה לנסות ללמד אותו לינוק בשכיבה. הרבה יותר קל ככה.

איך אפשר ללמד אותו..?בידיים פתוחות

הנקתי בשכיבה ילד קודם.. אבל הפעם הוא לא זורם על זה..

אולי לנסותאיזמרגד1

להתחיל כל הנקה משכיבה, ואז כשהוא מתעצבן לעבור לישיבה? או חצי שכיבה וחצי ישיבה, או כשאת שוכבת אבל הוא בתנוחה קצת אחרת, נגיד על הצד? אני לא ממש בטוחה, אבל אם תצליחו למצוא סיסטם שעובד לכם כנראה שזה יקל על שניכם...

ננסה, תודה♡בידיים פתוחות

אוסתאופת אוסתאופת אוסתאופתאפונה

היינו בגיל שבוע בגלל עניין שקשור להנקה. יש מהבידיים פתוחות

לחזור בגלל הסיבה עכשיו? הוא יעשה משהו אחר?

אין לי מושגאפונה

שווה להתייעץ עם זה שהייתם אצלו

אומרים שהשלושה חודשים הראשוניםבאתי מפעם

של החיים, הם למעשה חלק מההריון . התינוק מאוד עוברי עדיין וזקוק להמון מגע וכרבול ... זה לא פינוק, זה ממש צורך שלו כדי לחיות, לגדול ולהתפתח. תנסי לנשום עמוק, זה גיל שעובר כ"כ מהר ונתגעגעים לעוברון הזה שהיה מקופל עלייך כמו כדור חמוד. תנסי להרים רגליים ולעצום עיניים ולנוח.

תודה על התגןבה הזאת♡בידיים פתוחות

זה לגיטימיאנונימית בהו"ל

להיות בלחץ מעכשו מתאריך משוער של 3 ימים לפני פסח?😂

שבוע 35 לא תמיד זה פגות... אבל צודקתואילו פינו

סליחה אם פגעתי או נגעתי בנקודה רגישה..

בלניות בבקשה בבקשה בבקשהאלומית

תהיו בלתי נראות

בלתי נשמעות

בלתי קיימות

זה גם ככה קשה. ומביך. ויש לי בטן של הריון עדיין. ונשירת שיער מטורפת שרואים טותה. ואני מתפדחת כולי. ולמרות שאני מנסה לנחם אותי שבלניות רגילות להכל אני מובכת נורא. וגם ככה אני מסתבכת על הטבילה. אוף. לא יודעת מה יש לי. לא מצליחה לצלול טוב.

ועד שאני גומרת אני רק רוצה לברוח משם ומעצמי. ואז את מחכה לי ליד החדר ואומרת שאת מתלבטת אם להגיד לי משהו...

לא!

לא!

לא!

אל תגידי ואל תגידי שאת רוצה להגיד

פשוט לא.

האינטואיציה שלי אומרת שזה משהו מאד לא נעים לשמיעב, ואין לי שום יכולת להכיל ביקורת משום סוג. גם אם זה לטובתי.

בבקשה. זה כל כך רגיש. לא רוצה לצאת מהמקווה בתחושה של אני לא טובלת יותר לעולם.

ואחר כך לבכות שעות ולאכול סרטים על מה היא רצתה להגיד.

איכס. איכס. איכס.

אמאל'הבאתי מפעם

אין יותר מלחיץ מ"אני מתלבטת אם להגיד לך משהו"...

אוף.

חיבוק גדול!

חוויה של טבילה מעורבבת עם כ"כ הרבה רגשות, אני תמיד מדמיינת שיש נשים (סליחה) שמנות ממני/ מכןערות ממני/ מבוגרות ממני/ מוזרות ממני שטבלו פה .. אז... לא יזכרו אותי...

ממש.. אוף. זה עשה לי כזה רעאלומית

אולי תמצאי מקוה אחר?אורי8

מעולם לא נתקלתי באמירה כזו של בלנית, נשואה מעל 20 שנה, ההפך אני ממש מרגישה שהן מנסות להיות בלתי נראות, לא מסתכלות עלי , מסתובבות לצד השני , ומסתכלות רק על הטבילה כשאני בתוך המים( בעיקר באחד המקוואות בעיר שלי, אבל גם בשני הן בסדר). אני חושבת שאת יכולה לבקש שהבלנית לא תסתכל, שתסתובב ותסתכל רק אם כל בראש במיים, והטבילה כשרה, זה בעצם התפקיד,שלה. לא דום דבר מעבר.

אני גרה ביישובאלומית

ולנסוע למקווה איר זה יותר זמן, וכמו שאני מכירה את עצמי אני פשוט רוצה לגמור עם זה כמה שיותר מהר

אני גם גרה בישוב, כנראה אחרמתיכון ועד מעון

אצלנו בזמן שהטובלת יורדת לבור הטבילה הבלנית עומדת עם הגב אליה או מרימה את המגבת למעלה שתחצוץ.

יש רק בלנית אחת?

אצלנו יש כמה

גם אצלינו ככהאלומית

את המשפט הנ"ל היא אמרה לי כשחזרתי לחדר להתארגן

יש לכם עוד בלניות?שימושית

אם כן תבקשי מהאחראית שלא ישבצו אותה אצלך, ומקווה שיהיה לך בלנית נעימה ורגישה יותר

זה זמן כזה רגיש, שצריך להיות אובר ואקסטרה רגישים

אמאלה מזעזע...!רוצה לשאול שאלה

אצלנו אני בכלל לא רואה את הפנים של הבלנית... היא דופקת על הדלת שלי ומיד מסתובבת לחדר של הבור ואני הולכת אחריה ואז נכנסת למים ורק אז היא מסתכלת על הטבילה ומיד יוצאת ומחכה עד שאני אכנס לחדר שלי חזרה.... גם ככה כל הקטע של הטבילה לא נחמד להרבה נשים!

ומה זה המשפט הזה לא הבנתי, לא משנה מה היא רצתה להגיד זה ודאי לא עניינה!!

וואי וואי.. ליבי איתך!! גם א עברתי דברים לא נעימיםפרח חדשאחרונה

היום אני כבר יודעת לשים גבול

מבקשת שלא יבדקו אותי ולא ישאלו שאלות (ממש נעים לעמוד מול אישה זרה עם מגבת ולהתחיל לדבר איתה 😵‍💫)

לאחרונה הגיעה אצלינו בלנית חדשה צעירה,

כשנכנסה אמרתי לה אני מוכנה והכל בסדר ( כלומר אין צורך לחפור)

אז היא שואלת אותי

מה.. זה פעם ראשונה שלך במקווה הזה 😲?? כאילו אני המוזרה פה

באמת שאין לי מילים.

כנראה שרוב הבלניות בסדר גמור אבל מספיק פעם אחת לעבור אי נעימות והשפלה כדי לגרום לכל הדבר הזה להיות הכי שנוא עליך בעולם

חזרה לעבודה אחרי 3 חודשים בחל"דניק חדש אנונימי

איך עושים את זה?? חייבת לחזור מסיבה כלכלית

בילדה הראשונה חזרתי אחרי 8 חודשים

אשמח לכל טיפ שעזר לכן להסתגל לעבודה ולשגרה מהר

ומי שהניקה איך עשיתן את זה עם שילוב תמל?

מתכננת לתת תמל למעון ושאחזור ב4+ להניק וגם בלילה הנקה

מפחדת שיהיה גודש איך עושים את זה

קחי בחשבון שלא תמיד עובד החצי חציאונמר

אני חזרתי גם אחרי 4 חודשים,

וכן ניסיתי בתקופה הראשונה שאיבות תוך כדי ואם היה צריך היה גם תמל.

אחרי 9 חודשים נשברתי והפסקתי שאיבות והמשכתי עוד קצת הנקה אחרי ובלילה אבל זה מחזיק מעמד הרבה פחות טוב ודיי מהר הפסקתי פשוט לגמרי.

אז קחי בחשבון שלפעמים כשלא שואבים בעבודה זה משפיע גם על האחרי...

בהצלחה!!!

זהו אני לא רוצה לשאוב אצל הגדולה היתי שואבתניק חדש אנונימי

בעבודה וזה גמר אותי פיזית

חוסרת אחרי החגים משלבת מעכשיו תמל בבית

בלילה זה הספיק לך רק הנקה? או הבאת גם בקבוקניק חדש אנונימי

ח

בלילה תקופה היה רק הנקהאונמר

ואחרי זה רק בקבוק.

לשלב גם וגם לא הצלחתי. ברגע שעברתי לבקבוק עברתי לגמרי

אני חזרתי ושאבתי ולא הבאתי תמלעדיין טרייה

אם את רוצה להביא תמל הייתי כן שואבת בהתחלה ומורידה שאיבות לאט לאט שלא יהיה גודש.

כן כדאי שאקח איתי משאבה לעבודהניק חדש אנונימי

יש צורך בהסתגלות לתינוקת בת 3 חודשים?ניק חדש אנונימי

אני עשיתיoo

הסתגלות לעצמי

להסתגל לפרידה מהתינוק

מהשינוי בסדר יום

וגם בשבילו

למרות שלא הייתי בטוחה אם הוא צריך

לי ברור שכןאיזמרגד1

גם אם הוא לא יודע להביע את הקושי שלו פוחד מפרידה, עדיין הוא היה רגיל להיות 24/7 עם אמא ופתאום לעבור ל8 שעות רצופות במקום אחר עם מלא רעש וילדים ובלי אמא נראה לי ממש יותר מדי

כדאי לעשות בהדרגה של כמה ימים...

המטפלת זו חמותי ככה שהיא לא אדם זרניק חדש אנונימי

והגדולה שלי (שנה ו9) אצלה ואם אוציא את התינוקת מה עם הגדולה? זה יהיה לי קשה להוציא את שניהן מוקדם או שהגדולה תשאר ותבכה

במקרה שלך הגיוני שהייתי מוותרת על הסתגלותשיפור

אז זה שונה לגמריאיזמרגד1

אולי כן לעשות יום- יומיים שאת אוספת את שתיהם מוקדם, ואז רגיל אבל פחות קריטי

אני שאבתי פעם ביום והנקתי שאר הזמן, הלך סבבהשיפוראחרונה

שמלות הנקהקל"ת

אהלן,

למישהיא יש המלצה איפה אני יכולה למצוא שמלות הנקה חגיגיות לשבת/חג? עדיפות לחנות שאוכל למדוד פיזית על הגוף ולא דרך האינטרנט..

התחדשות עלימנגואית

להודולה יש די הרבה שמתאימות להנקהעדיין טרייה

מצטרפת להמלצהתוהה לעצמי

גם לכאלו שלא נראות הנקה יש ריצרצים בצדדים שהופכים אותם למתאימות

בחיים לא הבנתיעיונית

איך אמורים להניק מהריצ'רצ'ים האלו בצדדים

שולפים החוצה...טארקו

באמת לא תמיד זה מתאים לכל אחתמנגואית

לא יודעת על כולםתוהה לעצמי

ספיציפית של הודולה ארוכים ממש, ואז אפשר להזיז את השמלה מהצד ולהניק. ממליצה לבשוק את זה כשמודדים.

כן ממש הרבה מבחר. ממליצה גםאמא לאוצר❤

יש בקמיליון חלק שמלותשלומית.

חגיגיות עם רוכסן

ובכללי אני לא קונה "שמלות הנקה" אלא שמלות עם כפתורים/וי/ רוכסן וכו'

מאיפה את?צועקת לך

לתאירי יש דברים מהממים אבל הסטודיו שלה בקרית מלאכי

אזור המרכזקל"ת

נראה לי שבפתח תקווה ברחוב ההסתדרות ישנפש חיה.

וגם נראה לי שיש בחנות שנקראת "לב שמח" (ראיתי אחת באלעד ואחת במודיעין עילית)

אם רחובות קרוב לך אז על כל רחוב הרצל יש כל מיני חנויות

יש גם חנות שנקראת קמי שאו אני לא בטוחה במרכז איפה היא, אבל יש אותה ברחובות, באחת הסמטאות של הרחוב הנ"ל

אני גיליתי שסרפן זה די נוח להנקהשמש בשמיים

מורידה את הכתפיה מהכתף ואז ממש נוח לי להניק, ויש סרפנים ממש יפים וחגיגיים (כי כבר נמאס לי שכל השמלות שבת שלי הן מעטפת או כפתורים)

אני עושה אותו דבר עם שמלהרקאני

שהפתח מרובע גדול עם גומי כזה

יש לי חולצת בסיס ואני פשוט שולפת את השרוול

ראיתי כאלה בקמיליוןנפש חיה.

תודה!קל"ת

יש לך רעיונות למקומות ספציפיים בהם אוכל למצוא?

אני לובשת שמלה עם חצאית למטהיעל מהדרום

לקמיליון יש הרבה שמלות עם ריצרץ קדמיטארקו

אני מאוד אוהבת את הסגנון והגזרות

וגם היה לי ממש נוח.

עוקבתאורוש3

לקמיליון יש באתר קטגוריה של בגדי הנקה עםואילו פינו

מגוון של שמלות ממש מוצלחות

אירופה ישראל בבית שמששיח סודאחרונה

מבחר גדול של שמלות הנקה חגיגיות

בת שנה ועשר התחילה להתעורר בלילה🫪חמדמדה

קמה בערך בשבע

שנץ בגן 12-2

מתארגנים לשנת לילה סביב שש וחצי

שבע במיטות

בדרך כלל נרדמת מהר

אממה

העברנו לפני חודשיים בערך למיטת מעבר (וגם עברנו דירה אז היא בחדר ממש שלה, עד עכשיו היתה בחדרון שיוצא מהחדר שלנו)

בקיצור מתעוררת בערך ב12 אבל לפעמים גל לפני (היום נגיד, בעשר) ולאאאא חוזרתתתת לישוןןןן

שעות יכולה להחזיר אותה למיטה להיות לידה כמה דקית יותאים אחרי שנייה היא באה

לא עוזר כלום!!!

מה עושיםםם

להשכיב מאוחר יותר לא ניראלי יעשה טוב היא עייפה כבר ממש ברבע לשבע- שבע…

אופ…

שוקלת לסגור את הדלת של החדר שלה (היא לא מגיעה לידית) כדי שתתרגל שלא יוצאים, אבל מרגיש לי התעללות מה זה כלא

מקפיצה למשמרת בוקר 😂חמדמדה

מוכרקל"ת

קשיי המעבר למיטת מעבר😉

גם אצלי בגיל שנתיים העברתי למיטת מעבר וכמובן קם ממנה עצמאי, אך היה מגיע אלינו לחדר ונרדם בחזרה על המיטה שלנו..לאט לאט הם מתרגלים..

לא הייתי סוגרת דלת דל חדרלב לבן

יכול להיות חוויה מאד לא נעימה

אולי הייתי מתיישבת לידההבמיטה כשהיר קמה. מתעקשת שאי אפשר לקום מהמיטה

לא מניסיון ממשכנה שנטעה

אבל ללוחשת לתינוקות יש פרק על מעבר למיטת מעבר ושיטות איך לעזור לילד לישון לילה שלם. אני משתמשת בעקרונות שלה אבל שלי עוד בלול. הוא היה קם בלילות ומתלונן שרוצה לצאת, השתמשנו בהורד - נמצאים ליד ופשוט מורידים שוב ושוב לשכיבה (אני אומרת לו 'ראש על הכרית' עד שהוא חוזר לישון). העיקרון שלה בגדול זה בהדרגתיות ובעקשנות - לשבת ליד ולהחזיר למיטה, עד שלומדים ואז בהדרגה לצאת מהחדר (כל שלושה לילות נגיד יושבת קצת יותר רחוק ממנה עד שיוצאת לגמרי וילדה לומדת להישאר במיטה לבד). ממליצה לך לבדוק בספר שלה, יש שם ממש סיפור כזה על ילד שהיה קם מהמיטה כל הזמן להורים

מקווה שיעזור לך❤️

כן אבל אפשר לשבת לידה שעה וחצי וכל חמש דק להגיד להחמדמדה

היא שתהיה בריאה

בלול- אם היינו לידה לא היתה נרדמת. רק כשהיינו אומרים לילה טוב נשיקה והולכים תוך שנייה בום

כאילו אם אנחנו שם רןצה לשחק

גם עכשיו אם יש לה יותר כוח אז בהרדמה הראשונה היא לא נרדמת ראשונה, אחותה קודם, אנחנו אומרים לה לילה טוב יוצאים ושתי דק אחר כך רדומה

את לא רוצה שהיא תעבור אליכם לחדר?Sheela

אני לא בנויה לפרויקטים באמצע הלילה והרבה יותר קל לי שהם פשוט באים לישון במזרון לידי

מבינה את הצורך שלהם בביטחון ובקרבה

וזה לא דורש ממני לקום ולהרדים באמצע הלילה..

עד היום למעשה הבן שלי ישן איתנו משלב מסויים בלילה וזה לא מפריע לי בכלל

היא לא אוהבת לישון איתנוחמדמדה

אני גם לא

אבל עם הגדולה תקופה ארוכה פשוט באה כי באמת אין כול למלחמות

זאת אם מתעוררת כשאנחנו ישנים- לרוב לא תהיה לה בעיה לחזןר למיטה נשב לידה קצת ושלום

אבל אם אנחנן עוד ערים (וזה נפוץ ב12…) זה הסיוט

היא גם לא רוצה את המיטה שלנו

היא מסכימה להיות במיטה רק אם יושבים לידה וגם אז לא תמיד עם ראש על הכרית

ויכול לקחת לה המון זמן להרדם

ואם יותאים מהחדר היא באה

אז אולי לדאוג להחשיך את הבית, לדבר בלחשיראת גאולה

ככה שתהיה אווירה של אמצע הלילה

נדיר שאני כותבת זאת נראה ליקופצת רגע

כי באמת לרוב בעיני הרבה מבעיות השינה נובעות מעייפות יתר, אבל

אולי להשכיב אותה לישון יותר מאוחר?

את בטוחה שבמעון ישנים רק מ 12-14? המעונות אצלנו לרוב מתחו יותר את השינה, השכבו לפני 12 והעירו אחרי 14:00...אז אולי באמת כבר ישנה מספיק?

לא יודעת האמת מאחלת לך שכן תחזור לשעות השינה הרגילות שלה בלי להתעורר, כי נשמע ממש טוב

ממה שאנחנו רואים כן…חמדמדה

וגם היא באמת עייפה בשבע

עייפה עעיניים אדומות בכיינית עצבנית

מקווה שזו תקופה שתעבור מהר והיא תחזור לישון טוב 🙏קופצת רגע

להחזיר למיטת תינוקיערת דבש

לא מבינה האמת ששמים במיטת מעבר בכזה גיל

מיטת תינוק נותנת בטחון ובאמת אי אפשר לצאת ולהסתובב בבית סתם ככה בלילה

אצלי לפחות מעולם לא יצאו בגיל הזה לבד

אני בעד כנלהמקורית

הילדים שלי היו במיטת תינוק עד גיל שנתיים++ וישנו מעולה

וממש לא לסגור עליה את הדלת לדעתי. זה יכול ליצור טראומה של בהלה ש- למה בעצם? במיטת תינוק גם אם היא קמה היא נשארת במיטה (אאכ והיא נינג'ה קטנה) הבן שלי כשהיה מתעורר היה נשאר במיטה מתקשקש עם איזה ספרוו בד מתעייף וחוזר לישון

עוד מעט יבוא אח קטן שצריך את המיטה שלה🥰חמדמדה

ובלי קשר בגלל שעברנו דירה ועיצבנו את החדרים- זה יותר יפה חחח

אני הבאתי מיטת תינוק נוספתהמקורית

כדי שיהיה לשניהם האמת. מיד 2.

ולדעתי העיצוב של החדר הוא שיקול שולי לעומת מה שאת מתארת

את רואה את עצמך מתעוררת בלילה ןרדוף אחריה אחרי לידה שתחזור לישון? במיטת מעבר אפשר לישון גם בגיל יותר מאוחר. לדעתי הנוחות לוקחת (אם כי אני מבינה שכשזה לא לפי התכנון זה מבאס)

בעלי מתעורר😏😏😏😏חמדמדה

סתם נו כן

אבל זה הקטע היא לא כל הלילה טיילת

היא מתעוררת

צריך להרדים אותה שוב

וזהו עד הבוקר (בניגוד לבת הארבע שבאה אלינו ורוצה חיבוק ורוצה מים ומקסים פשוט)

אם יש לכם כח - בבקשה😅המקורית

אני העדפתי לחסוך את זה האמת..

זה לא בטוח יחסוך... כי אולי הם יצטרכו לקום אליהיעל מהדרום

יש שלב שבו הילדים מגלים שהםהמקורית

יכולים להסתובב בבית ולעשות מלא בלאגן. וזה יכול גם להיות מסוכן.

זה לא הבעיה שצריך לקום אליה, אלא שהיא יכולה להסתובב והיא לא מודעת לסיכונים סביבה

זה השנקל שלי לפחות

זהקל"ת

יכול להיות גם ביום, לא רק בלילה. צריך להתאים את הבית לילדים קטנים שלא יהיו דברי סכנה.

אצלי היו או קמים וקוראים לי או באים אלייעל מהדרום

לק"י

ולא כי כולם פה הם ילדים טובים ירושלים🤭

כנראה שאמצע הלילה פחות קורץ להם להשתובב בלעדינו.

ואת הגבת לעניין הלחסוך "לקום אליה"יעל מהדרוםאחרונה

לק"י

ולזה הגבתי.

להיפךקל"ת

בגלל שעוד מעט יהיה עוד תינוק קטן אז היא מתכוננת ומכינה אותה מראש למיטת מעבר כך שבע"ה עד הלידה היא כבר יותר תתרגל.

אני ממש מבינה את המהלך..בדרכ ההתרגלות למיטת מעבר לא לוקחת נצח.

לא רואה סיבה להשאיר במיטת תינוק, במקרה שלה הייתי קופצת על ההזדמנות של לידה נוספת בע"ה ומעבירה עכשיו (כך גם עשיתי עם ילדי בהפרשים צמודים). להשהות את זה ולהעביר למיטת מעבר כשיש עוד תינוק בן כמה חודשים לא יותר קל לדעתי.

את לא רואה, אבל אני כן המקורית

כל אחת ומה שהתאים לה

לי התאים 2 מיטות תינוק כשהיו לי צמודים קטנים אז אני ממליצה, היא תחליט מה לעשות כמובן

בעיניי מיטת מעבר היא ממש מיותרת אגב (הייתה לי)

ברורקל"ת

הצגתי רק עוד נקודת מבט

היא אכן לא במיטת מעברחמדמדה

היא בציטת חבר ואחותה במיטה הגדולה יותר שלו

לא חושבת שאחזיר אותה למיטת תינוק היא בעקון בטוחה שהיא בת 17 ומאוד אוהבת את העצמאות שיש לה (לא ניתנת שנאכיל אותה למשל)

אולי יעניין אותך