למה להביא ילדים לעולם?חולת שוקולד

סוג של שאלת המשך לשירשור הקודם שלי.

להביא ילדים לעולם זה דבר נכון וטוב או שזה

לקחת נשמות טהורות ולעשות להן עוול בשביל

ש*לי* יהיו ילדים?

למה להביא ילדים כשרוב הסיכויים שהם לא יהיו מאושרים?

זאת שאלה תיאורטית כי אני גם ככה לא רואה את עצמי אי פעם

רוצה עוד ילד גם בשביל עצמי

אבל התחשק לי לפתוח דיון בעניין

כיחצי שליש
עבר עריכה על ידי חצי שליש בתאריך ה' בכסלו תשע"ט 15:45

"אין בן דוד בא עד שיכלו נשמות שבגוף" - כך נאמר במקורות והגוף הוא כינוי לאוצר הנשמות.

יש בשמיים כמות מסויימת של נשמות שצריכות להגיע לעולם למלא בו תפקיד, ונשמות שכבר היו כאן וצריכות לחזור לתקן משהו.

ומשיח לא יבוא ולא תהיה גאולה עד שכל הנשמות הללו תחזורנה/תגענה לעולם.

ולנו יש את הזכות לעזור להן להגיע לעולם, ואת האחריות לדאוג שתקבלנה את התנאים האופטימיים על מנת למלא את תפקידן.

מעבר לזה, ילדים הנהרים באופן טבעי הם "תוצר לוואי" של קיום מצוות עונה.

במצוות עונה מחויבים כל זוג נשוי, ואין היתר לקחת מניעה סתם כי לא בא לי להביא ילדים., אלא רק בפסיקת רב בהתאם לנתונים.

יש אלוקים, והוא מחליט מתי ייוצר ילד כתוצאה מהמצווה, וזה ממש לא בשליטה של אף אחד בעולם!!

גם תחת מניעה יכול להיווצר הריון ברצון האלוקים, ואפשר לא להיות תחת מניעה ולא ייוצר ילד גם כשהכל תקין לכאורה.

מבחינתי, הביטוי "להביא ילדים" פסול במהותו.

אין כזה דבר להביא ילדים, ואנחנו לא בוחרים האם ייווצר הפעם ילד או לא.

אנחנו כן אחראים לילד שנוצר (מדגישה - שנוצר!! לא שיצרנו...), ולכן לקיים יחסים כזוג לא נשוי שלא באמת מעוניין להקים משפחה - זה עוול כלפי הילד שעלול להיווצר.

לא הבנתייעל כהןןן
למה את חושבת שילדים זה רק עבורך?? לא אכנס לאושר הגדול שילד מביא איתו למשפחה. אני בת להורים ואני ממש מאושרת ב"ה. לא מצטערת לרגע שנולדתי😅
כי רוצים ילדיםמיואשת******
ככה ה ברא אותנו עם הרצון הזה שהוא אנוכי ביותר וטוב מאד. אחרת לא היו ילדים
לא חושבת שיש הסבר הגיוני במיוחד וגם לא צריך להיות בעיני
נכון, זאת הסיבהחולת שוקולד

אבל למה זה טוב שיהיו ילדים??

באמת שואלת

אולי כי אני דווקא לא מאוד שמחה שנולדתי

הנשמה יורדת לעולם כדי לעשות מצוותגלויה
לא מבינה בזה יותר מדי .

וסליחה על ההתערבות- מה גורם לך לא לשמוח כל כך שנולדת?
(זה בסדר, גם אני פעם הייתי ככה... )
אותה סיבה שגרמה לךחולת שוקולד

ocd שכרגע ב"ה מתבטא רק בדיכאון קליל 

(אני זוכרת כל מי שכותב פה על ocd...)

ברוכה הבאה למועדון המתמודדים!גלויה
מוזמנת לשיחה אישית
יש לי כמה דברים להראות לך...
(פרוייקט הגמר של' בעיצוב גרפי היה על זה )
אני ידועה בפורומים בתור מתמודדת גאה...גלויה
פעם מישהו פה שאל אותי שאלה דומה -

איך אני מעיזה לרצות להביא לעולם ילדים שאולי גם הם יסבלו מזה.
אמרתי לו שיש לי את הזכות הזו כמו לכל אדם נורמלי
ו*שבעזרת ה' לילדים שלי יהיו כלים טובים להתמודד* (אם יהיה צורך ).
את מהממתציף
היי חולת שוקולדשירן 40
חחח אגב גם אני חולת שוקולד ..
קודם כל ולפני הכל ממש עצוב לשמוע שאת לא שמחה שנולדת. משפט קשה ומצד שני מסקרן לדעת מה עומד מאחורי זה.
אני בדיוק בנסיונות להרות אחרי 2 ילדים שילדתי באמצע שנות ה20 שלי (אז לא חשבתי על זה) ושאלתי את עצמי האם כדאי להביא לעולם כזה עוד ילד? יש המון סיבות למה לא ומצד שני ואולי זה אנוכי, אבל יש תשוקה שבוערת לגדל ילד שמבחינתי אעשה הכל כדי לספק לו את מה שיצטרך ולתמוך בו בכל דרך לאורך כל הדרך. אנחנו הורים שנותנים המון בטחון אהבה וחום לילדים שלנו וממש מתחשק לי להעניק לעוד אחד/ אחת משלנו. בתקווה באמת שיהיו מאושרים! אין הבטחה לכלום בעולם הזה אבל אני לא רואה את זה כמשהו שיגרום לסבל או שהילד בוודאות לא יהיה מאושר כפי שאת רואה את המציאות בעיניים שלך.
בקיצור מעניין להבין ממך לעומק... אם תרצי.
גם אני לא רואה את זה כמשהו וודאיחולת שוקולד

אבל קצת מרגישה שטוב שאני לא מרגישה רצון לעוד ילד

כי ככה אני לא נאלצת להתמודד עם הדילמה הזאת,

בסופו של דבר אני כן חושבת שהסיבה שאנשים עושים את זה

זה בגלל באושר שילד מביא, אני ממש מתקשה להבין איך אפשר

להביא ילד כי זאת מצווה, מרגישה שזאת לא מצווה חיובית

אני כמוךשירן 40
אני לא רואה את הבאת הילדים שלי לעולם כמצווה, ואני גם לא בן אדם דתי. אבל כן מאמינה שכל דבר, אם הוא אמור לקרות, אז יקרה. ואם לצורך העניין יש לי רצון רב לילד נוסף בחיים שלי ואני עושה הכל בשביל זה וזה לא קורה, אז לא בשליטתי ואולי לא צריך לקרות. ואני כן מאמינה ששם למעלה הוא המחליט כל השנים כשלא רציתי ילדים דאגתי להימנע מכך כדי שלא יגיע ילד שאין לי את היכולת לגדל אותו ולהכיל אותו כפי שמגיע לו. ותודה לאל הוא נותן לנו את הבחירה. לכן אני גם פחות מתחברת לאמרה שזו מצווה ורצון ה'. ולכן יש משפחות (בעיקר משפחות דתיות) שיש להם הרבה ילדים. ואני חושבת שלא תמיד האמצעים המאפשרים או לא מאפשרים זו פונקציה בכלל.
אני מאמינה בבחירה אישית ושיש יכולת בקרה גם על ילודה. וחבל לי שאישה דתייה שרוצה רק 2או 3 ילדים תעשה הכל רק בגלל הדרך שחונכה
ועוד דברשירן 40
אם ה' יזכה אותי בילד שלישי שאני מחכה לו ורוצה בו במיוחד, אני אהיה מאושרת על כך , אעריך ואודה. ואם לא, בצער רב אתמודד עם זה ואגיד תודה וגם אעריך שקיבלתי 2 מתנות מופלאות שיש לי את הכבוד והעונג לגדל ולחנך. .
כל הכבוד על הגישהחולת שוקולד

ואני חושבת שהרבה דתיים רוצים הרבה ילדים לא רק בגלל המצווה אלא

בגלל שכשגדלים וחיים ככה זה גורם להרגיש שזה המצב הטבעי

ולרצות אותו, כשהיו לי ילד אחד או שניים חשבתי שארצה 10 ילדים

ולא הרגשתי שזה בגלל מצווה אלא כי זה מה ש"בא לי" בשביל עצמי

האמת שאני די בשוק לקרוא פה שיש כאלה שעושים את זה בגלל המצווה

אני חיה בסביבה דוסית טרור ובחיים לא חשבתי שזה ככה

כי ככה ה' ציווהדבורית
בלי לקיים את רצון ה' בעולם אין לנו באמת משמעות קיום פה
באמת?מיואשת******
שואלת ברצינות, כל פעם שהחלטת להפסיק מניעה או שנכנסת להריון זה כי ככה ה ציוה? כמו שנוטלים לולב למשל? או שורפים חמץ בערב פסח? בכלל לא היה לך בזה רצון לילד שלך אישיי או שמחה שלא קשורה למצווה?
שואלת באמת ברצינות
לא זה מה שהפותחת שאלהדבורית
הפותחת שאלה למה להביא ילדים כשרוב הסיכויים שלא יהיו מאושרים
לא נוגעת בכלל בנקודה שלדעתי לא נכונה לגבי הנחת היסוד שהילדים לא יהיו מאושרים
אלא עונה את התשובה הכי בסיסית: ככה ה' ציווה. גם אם הם יהיו אומללים. בהקצנה.

ולגביי- זה סותר?
ב"ה אני גם מאוד רציתי ילדים אז הרצון של ה' ושלי מסתדר כמה משמח!!
אבל לומר לך את האמת, בשלב מסויים הייתי מפסיקה. אם זו לא היתה מצווה אין מצב שהייתי מביאה יותר מ x ילדים.
וואומיואשת******
טוב אני לא כמוך. אני מביאה את ה-x ילדים שנכון לי ואני רוצה. לא מסוגלת לחשוב על להמשיך רק כי זה רצון ה.
מצדיעה לך!
נראה לי את מפחיתה מערכךדבורית
עם ההריונות שלך והלידות שלך...
ככ הרבה פעמים הכנסת עצמך לסכנה עצומה, סכנת חיים, והמשכת להביא נשמות לעולם
אל תמעיטי בכך!!
על אף שהיה מעורב בזה גם רצון פרטי!! אז מה, מה אנחנו מלאכים? ברור שמעורב ברצונות שלנו גם רצונות פרטיים בשביל זה ה' נתן לנו יצר הרע. והוא טוב מאוד..
וגם צריך לברר מה ה' רוצה מאיתנו... כי גם למצוות פרו ורבו יש גדרים ואין מחוייבים בה לנצח ובכל מחיר... כך שיכול להיות שאת לגמרי מקיימת את המצווה על פי כל גדריה ואין מצופה ממך כלל יותר מזה
את צודקתמיואשת******
למעשה יש לי פחות ילדים ממה שרציתי
וכבר אחרי שלוש פסק לי רב גדול שאני לחלוטין לא מחויבת לפי ההלכה להביא עוד אפילו שיש לנו רק בנות
ועדיין המשכתי
ובכל זאת אני מרגישה שזה מרצון שלי לילדים ולא מרצון שלי לקיים מצוה
אז את בן אדם מאוד אמיתי!חותמת+

ובע"ה שהכל יהיה רק מתוך בריאות.

ה' ציווה רק את הגברים ליתר דיוקאורי$

התקן את עצמי..אורי$

לי אמרו שה' ציוה את הגברים כי:

בכל מצווה שה' נותן יש בחירה חופשית - הגברים מחליטים מתי להוציא את הזרע.

אותנו הוא לא ציוה מכיון שההריון והלידה כואבים וכל אישה תחליט אם היא רוצה ללדת ולהביא נשמות לעולם.

כמובן שמתי שתביאי ילד לעולם זה מאד ישמח את ה'..

מקווה שהייתי ברורה.. תקנו אותי אם כתבתי לא נכון

כיןם החיוב הוא גם לנשים כי גבר יכול להתחתן רק עם אישה אחתלמה לא123

כך שמעתי

בעבר גבר התחתן עם כמה נשים,אז נשים לא היו חייבות

זה עדיין בפירוש לא חובה של האשהמיואשת******
זה מצווה גם עבורה
אבל לא חיוב
וכשאשה נישאת היא מביעה בכך את רצונהדבורית
להיות שותפה לבעלה בעניין זה
שהרי אם לא כך כולן היו יכולות למנוע בלי בעיה הלכתית
נכון אבל זה לא ציווי ה' להביא ילדיםאורי$

זה לא ציווי ה' להביא ילדים..

באמת אני לא מבינה למה יש בעיה הלכתית בזה..

מישי.. עזרה??

החייוב הוא לגבר פרו ורבו... ולאישה זה מצוהכלה נאה
יש בזה כל מיני דעותמיואשת******
ובאמת בעיקר הבעיה במניעה היא בגלל הגבר שלכאורה זה זרע לבטלה אם אין סיכוי שהאשה תיכנס להריון
זה נושא מאד סבוך
יש בו המון דעות
יש כאלו שסוברים שבאמת לא צריך היתר הלכתי למניעה
ויש כאלו שסוברים שלמעט מקרים ממש קשים אסור למנוע
וכל אחת צריכה למצוא את הרב שלה, יותר נכון כל זוג והרב שלו והדרך שלו

אך פעם לא הבנתי את הדיונים בפורום על זה...
ממה שלמדתיארצ'יבלד
לאישה אין מצווה להביא ילדים. (אולי מדרבנן לחלק מהראשונים)
רק לגבר יש,
ואין בעיה שגבר יזריע בתוך האישה גם אם היא לא יכולה להביא ילדים.
מניעה, זהו עוד נושא.

אם אתם רוצים שאני יעלה סיכום הלכתי מסודר, אשמח. מזמן רציתי לכתוב אחד.
כי זה רצון ה' שהעולם יתקיים. ולמה לא מגיע לך שיהיו לך ילדים?כלה נאה
ולמה שלא יהיו מאושרים?
חבל שאת מרגישה ככה
ב"ה יש לי ילדיםחולת שוקולד

בדיוק אמרתי לבעלי שמזל שזה קרה אחרי שנולדו לנו ילדים,

אחרת אולי לא היו לנו

למה שלא יהיו מאושרים? כך הסטטיסטיקה אומרת

וזה לא שאני "מרגישה" אלא שזאת המציאות, אז באמת חבל שזאת המציאות

סטטיסטיקהאו"ר
הרבנית ימימה מזרחי אומרת (אל תתפסו אותי על המילה) שהילדים בימינו יותר עצובים כי הם דור אחד יותר רחוקים מבית המקדש (אולי בשיחה על תשעה באב, מה שקופץ ביוטיוב אין לי מנוי שלה ) אני לא זוכרת איך היא אומרת להתמודד עם זה אבל בעיקרון זה סימן שמתקרבים לגאולה
לדעתי זה ההפךמטילדה
לעניות דעתי אפשר גם לראות את זה הפוך
הילדים של ימינו הם יותר שמחים ויותר קדושים כי הם דור אחד קרוב יותר לבית המקדש!
הם דור של גאולה..

ככה אני רואה את זה
כי רצון ענק לזה.חותמת+

לא יודעת את המניעים לרצן אבל אני יודעת שבא לי גם את האהבה המיוחדת הזו וגם למשיך את השולשלת המשפחתית והיהודית וגם הברכה המיוחדת שילדים מביאים, וגם לתת למישהו שהוא ממש חלק ממני, וגם מרגיש לי שנותן חיבור מיוחד בין הזוג,

בקיצור יש לי מלא רצונות בזה...
אני לא יודעת אם הם נכונים ובטוח יהיו כאלה שיחלקו עלי אבל ככה זה אצלי.

יפה. כל מה שכתבת נכון מאוד!כלה נאה
אהבתי כל מה שכתבת. מצטרפת לרשימה של הרצונות מיואשת******
נולדתי להעניקפשיטא
הקב"ה טבע בלב שלי את היכולת וההשתוקקות להעניק מעצמי ומבשרי, אני מרגישה שזאת השליחות שלי בעצם היותי אישה, לעשות את רצון ה' ולהוריד לעולם פקדונות שלו כדי להעניק להם את מה שרק הלב שלי מסוגל להעניק להם.
ואני לא חוששת שהילדים שלי יגדלו בעולם של רוע, אני פועלת לבנות להם סביבה אוהבת וחמה ושמחה, שתעזור להם להרגיש הכי אהובים ועטופים בעולם.
אני גדלתי בעולם טובחולת שוקולד

ובכ"ז היום לא מאושרת בנסיבות שלא היו תלויות באיך שגידלו אותי

ולא בשום דבר חיצוני או ניתן למניעה

אממממיואשת******
נשמע לי שאת עוברת תקופה ממש קשה! אז רק רציתי לשלוח חיבוק וחיזוק ומאחלת לך שזה יעבור ותהיי הכי מאושרת בעולם עם בעלך וילדייך
יש תקופות קשות ושחורות בחיים. לדעתי רב האנשים עוברים תקופה כזו בחיים שלהם. אבל זה לא מצב סטטי. זה שמישהו יש לו צרופה לא מאושרת וקשה לא אומרת שסהכ רב החיים שלו לא יהיו לו סיפוק ונחל ואושר מכל מיני דברים . מקווה מאד שהתקופה הזו שלך תעבור וכמו שהיית מאושרת בעבר תחזרי להיות מאושרת בעתיד הקרוב אמן
טוב קראתי שוב את השאלהמיואשת******
ובאמת למה את חושבת שלא יהיו מאושרים? אני מאושרת שנולדתי להורים שלי. לפעמים החיים קשים או עצובים
אבל אננ ממש שמחה שאני אני. שאי הבת של ההורים המדהימים שלי, שאני האמא של הבנות המדהימות שלי.
אני חושבת שאם הייתי מרגישה שאני מביאה ילדים לחיים של אומללות במאה אחוז באמת לא יודעת מה הייתי עושה . קשה מאד לחשוב על כזה דבר.
למה את מרגישה ככה?
לדעתי יש משהו לא נכון בשאלה...שמחה
טבע העולם- שילדים יוולדו. זה רצון ה'.
אפשר למנוע את זה רק אם יש סיבה מספיק טובה למנוע.
ולא הפוך.
אבל ברגע שה' החליט וקיבלנו לקירבנו נשמה שתרד לעולם- כדאי שנעשה הכל כדי שלילד יהיה טוב (וכמובן שאם ה' נתן לנו ילד- סימן שאנחנו ההורים הכי טובים בשביל ילד זה, ושאנחנו מסוגלים להיות הורים טובים. לפעמים צריך להתאמץ מאוד- אבל אנחנו מסוגלים)
קראתי את כל התגובותמחי
ונראה שאת פשוט משוכנעת שילדים נוצרו על מנת להיות אומללים, ושאין כמעט אנשים מאושרים בעולם. אם יוצאים מנקודת הנחה כזו, אז אני מבינה את השאלה שלך. באמת למה להמשיך את השרשרת האומללה הזו, ובכלל בשביל מה צריך כזה עולם ואת כל האנשים שבו.
אבל נראה שהרבה לא מסכימות עם הקביעה הזו, ושמחות שהן נולדו ויש להן חיים שמחים, גם אם יש קשיים ואתגרים.
אז אולי השאלה היא בעצם למה את מרגישה שהכל כל כך רע ואיך את יכולה לעזור לעצמך להיות יותר שמחה. חבל להעביר את החיים היפים האלה מתוך מצוקה שאפשר לצאת ממנה, ולראות שהעולם יותר חיובי.
המטרה היא לא להיות מאושראפונה
המטרה היא לעבוד את ה' (וממילא מי שעובד את ה' באמת גם נהיה יותר שמח אבל זו לא הנקודה). לכן אני מביאה ילדים, ומאמינה שאני מוסיפה טוב בעולם.

כאמא אני לא מרגישה שהתפקיד שלי הוא לספק לילדים שלי אושר אלא לחנך אותם להיות אנשים טובים. אני מאמינה שאת האחריות על האושר כל אחד יכול וצריך לקחת על עצמו, אבל שוב לא זו המטרה.
לפי הסקרים שעושים-אנונימוס-
רובם הגדול של הישראלים מאושרים.

חוץ מכל הסיבות האחרות שהזכירו כאן..
ואולי הילדים עצמם יהיו התשובה בשבילךחיוך-כוח י'
הילדים עצמם מביאים הרבה אושר ומלמדים אותנו מה זה אושר ואיך להיות בשמחה תמיד כי הם פשוט כאלה, ילדים בריאים הם תמיד שמחים

מאחלת לך הרבה שמחה ואמונה
בריאות הגוף והנפש ונחת ואושר מעצמך ומהילדים
מצחיק שביום יום כולם כאן בזים לסקרים.מי האיש? הח"ח!

רק הסקרים מהסוג הזה פתאום נורא חשובים, כאילו חשוב מה חושבים רוב בני האדם.
עיין ישעיהו מ'.

כי יש סקר ויש סקרshaulreznik

סקרים שבהם לנבדק אין צורך למצוא חן בעיני הסוקר, כמו בסקרים הפוליטיים, הם יותר אמינים.

לא, לא, לא.מי האיש? הח"ח!

כששואלים בסקר "האם תסכים לסיפוח שטח תוך איזרוח כל יושביו הלא-ישראלים, או להצהרה על סיפוח - תוך התחמקות פאתטית מכך שבאותה מסגרת יאוזרחו יושביו הלא-ישראלים - רק כדי להציג זאת כניצחון גדול" - בין אם התוצאה תהיה הסכמה גורפת או התנגדות גורפת של הנסקרים - ההתייחסות לכך כאן תנוע בין "אנחנו לא מוטרדים ממה שחושבים יהודים שאינם שומרים תורה ומצוות או שדעתם בנוגע ליישוב ארץ ישראל איננה עולה בקנה אחד עם דעתנו, שלא לומר מה שחושבים לא-יהודים", לבין "לא ברור מה פתאום עדיין יש אזרחים ישראלים לא-יהודים וברור לחלוטין שדעתם כלל לא אמורה להיכלל בסקרים".
אבל כששואלים בסקר "האם אתה מרוצה מההתנהלות הנוכחית של ממשלת ישראל, על כל הדמגוגיה בענייני איראן והפופוליזם בעניין העברת השגרירות האמריקנית לעיר שאפילו מחלקת המדינה לא מכירה בה באופן רשמי כבירת ישראל ובוודאי לא בשטח שסופח ושעליו ממוקם הבניין, ושבאופן צפוי לגמרי אליו גם הועברה פעילות הקונסוליה מרחוב אגרון, כך שיש הרבה סיכוי שבעתיד זו בכלל תיהפך לשגרירות האמריקנית לפדרציה הישראלית-פלשתינית המאוחדת שבירתה ירושלים, ואת כל זה מטייחים רק כי נוח יותר להציג זאת כניצחון גדול ועצום ובומבאסטי ולהתפאר ולהתרברב", אז פתאום נורא חשוב לנפנף באחוז הגבוה של ישראלים שחיים בכל מיני אשליות.

חונק הנאום הזה...מצחיקות!

הייתי מנתקת. ובטוח לא היתה לי סבלנות להקשיב עד סוף השאלה!!!!

כי זה טבע העולם. וזה הדרך שהעולם מתפתח ומתקדם. ומשפחה זהחילזון 123

אושר וביטחון גם להורים אבל גם לילדים עצמם.

קודם כללא כרגע
השאלה מה זה לא יהיו מאושרים?
אם לדוגמה, הילדים הללו יגדלו עם הורה מתעלל ואין דרך לעצור את זה. באמת נראה לי אסור ללדת במקרה כזה.
אם לא מאושרים, הכוונה שהם יחוו קשיים נורמטיבים. כאלו שמאפשרים לגדול בריאים פיזית ונפשית - אז כבר כתוב במשנה "על כרחך אתה נולד.. ועל כרחך אתה מת".
אני אישית, רוצה ללדת ילדים (בע"ה שה' יתן לי עוד), קודם כל כי אני רואה בזה מטרה. להוריד נשמות יהודיות לעולם. זה בעצם חלק שלי בקיום העולם. (וכמו שכתוב "אין בן דוד בא עד שיכלו נשמות מן הגוף").
וכמובן, נמצא כאן גם רצון פנימי ואישי שלי. שה' הטביע אותו בתוכי בבריאתי, ללדת ולהמשיך את החיים בעולם. זה טבע שה' הטביע בכולם, כדי שהעולם יוכל להתקיים.
יש קשיים פי אלף יותר קשים מהורה שמתעללחולת שוקולד

וא"א לחזות אותם מראש

ואם בן אדם לא מאושר אפילו רק בגלל קשיים נורמטיבים

אין שום טעם לחייו, לי מאוד קשה לחיות כדי לעבוד את ה'

ולהביא ילדים כדי לעבוד את ה' כשזה בלי שמחה,

בסופו של דבר גם אם העולם הזה הוא רק עולם הזה, צריך לעבור אותו בטוב

..לא כרגע
א. זו היתה רק דוגמה ואני לא הולכת לתת ציון לסוגי קשיים. התכוונתי אם החיים יאפשרו לו לחיות בצורה נורמטיבית.
ב. ברור שחייבים טעם בחיים. "אם יש למה, אפשר לעבור כל איך" (פרנקל) . המשמעות בחיים היא חלק חובה כדי לשרוד אותם.
ג. לרגע לא אמרתי שמביאים עוד ילדים גם אם עצובים מאוד לעשות את זה. ממש ממש לא. מבחינתי זה לא פייר לילד.

שאלת קודם למה *אנחנו* יולדים ילדים, ועניתי שאני *אישית* לא עצובה מזה, והייתי מאוד שמחה ללדת עוד ילדים. בינתיים בכל מקרה ה' הכין לי מסלול אחר...
קודם אסביר את סוד האושר ואז הכל יהיה מובןדדו

האלוקים נתן את האושר בלבו של כל אדם ואדם, איש ואיש באשר הוא.

אבל אני תמה על סכלותם של בני האדם. שאילו היו יודעים גודל האושר המצוי בלבם היו כל ימי חייהם מלאים נקודות נקודות של פז ועיניהם נוצצות כשני כוכבי נוגה ורגליהם קלות כאיילות.

ועתה שאינם כן שמח אני ומאושר כאילו נתנו לי כולם איש איש חלקו ועל כן עיני מאירות כשני שמשות הממיסות כל עצב ועננת יגון אצל הנמצא בקרבתם, כל שכן אצל המביט בהם עצמם.

אנוכי המשורר חי כאדם חרדי, ועל כן אני מאושר. מי שמקיים את התורה והמצוות בצורה מקסימלית כפי יכולתו אין מאושר ממנו עלי אדמות. אבל מי ששבוי ביד יצריו מה לו כי ילין אלא על נפשו ועל כן אם נגדל בנינו על ברכי התורה והיראה הם יודו לנו כל ימיהם על שהם באו לעולם נפלא כ"כ. 

יש אנשיםחולת שוקולד

שחווים קשיים כ"כ גדולים שאין להם אפשרות להיות מאושרים

וגם אם הם מצליחים איכשהו להיות מאושרים הקשיים שלהם 

עדיין בלתי נסבלים, וכשיש חסר בחומרים במח שום תורה ושום מצוות לא יעזרו

אני לוקחת תרופות כדי להשלים חוסרים במוחגלויה
וככה הכדור בידים שלי
לא לכולם זה עוזר ולא במאה אחוזחולת שוקולד

נכון מאוד. הרגשתי על עצמי בדיוק את מה שאת אומרתכלה נאה
עברתי הרבה ב 16 שנה האחרונות. ואני רוצה להגיד לך שאסור לך להתיאש.
אם זה חסרים במח אז תנסי להחליף את הכדורים לסוג אחר. כל אחד משפיע בצורה אחרת. מנסיון ניסיתי 3 סוגים ובסוף מצאתי מה הכי טוב לי.
תחשבי על זה.
יש לי תור בעז"ה בקרובחולת שוקולד

אנסה להחליף/להוסיף מינון/להוסיף עוד סוג

בע"ה שתמצאי משהו שיעשה לך טובכלה נאה
כנראה לא הובן מה שכתבתידדו

החזון איש כידוע היה איש בעל מכאובות גדולים מילדות עם אשה לא בריאה בנפשה בסוף ימיה וללא ילדים, וכל מי שקורה את כתביו רואה שהוא היה אחד האנשים המאושרים בעולם. לא מובן מה זה התירוץ של חסר במוח, אני לא דן ולא שופט בל מאוד קל להיות עצוב ומסכן ובדיכאון. זה אולי מביא תשומת לב, אבל זה לא עוזר לא נפשית ולא פיזית.  אני לא מבין איך מישהו עם חבלי מוח מסוגל לכתוב. 

אז כנראה שלא עברת דיכאון קליניחולת שוקולד

ואני עדיין לא בדרגת החזון איש

יש לי מח שנותן לי יכולת כתיבה אבל לא נותן לי יכולת אושר

זה לא הכל או כלום

מחילה, אתה כותב בלי להבין מה המצב שלהגלויה
זה לא קשור כל כךכלה נאה
גם אני חיה כחרדית והדכאון לא פוסח גם עליהם. זה חולי. וקשה להתמודד איתו לבד. לא תמיד זה קשור לחוסר אמונה. כמו שהיו אומרים לי בהתחלה.
והיתי מנס להתחזק באמונה עד שכמעט הרמתי ידים.
יש דברים שהם מעבר לכח ולרצון של האדם.
זה שאנשים לא מצליחים לעשות דברים כמו שצריךדדו

זה לא ומר שזה לא נכון.דדו

זה לא אומר שזה לא נכוןחולת שוקולד

אבל זה אומר שזאת המציאות אז מה אכפת לי שתיאורטית

זה נכון כשאני לא מרגישה את זה במציאות?

למה שלא יהיו מאושרים? זה עניין אובייקטיבי או סובייקטיבי?אליהו, חיפה

אם למשל את חולה במחלה תורשתית קשה הגורמת סבל,

או חושבת שאדם אדם מרושע שיגדל ילדים מרושעים,

זה עניין אחד,

אבל רוב המעלים טיעון זה - סובלים מבעיות מינוריות וקלות לפיתרון,

ודווקא הרשעים - לא בוחלים מריבוי ילדים סובלים.

אם את סובלת מדיכאון, את עלולה להצטער שנולדת.

אבל הבעיה אינה זה שנולדת - אלא הדיכאון.

ופיתרון הבעיה יגרום לצער הפוך - על שלא הולדת.

עניין נוסף הוא התיקון: תיקון נשמתך ותיקון דרך עשיית מצוות,

אם ילדותך גרמה לך כאב נפש, גידול ילד לחיים מאושרים יאפר לך גם לתקן את צערך, וגם להביא טוב לעולם.

אבל,

אם כבר הולדת, והשאלה היא ריבוי ילדים,

אין חכם כבעל נסיון,

ההלכה דורשת בן ובת - מינימום של 2 ילדים,

ואם את מעידה שיש לך עכבה נפשית עזה מילודה - בהחלט ייתכן שאת צודקת.

למה רוב הסיכויים שלא יהיו מאושרים?סמיילי12
צריך ללמד אותם להיות מסופקים בחלקם ואז הם יהיו הכי מאושרים שיש.
מכירה מקרוב אדם שמתמודד עם ocd והיום יש כלים מדהימים שעוזרים והאדם יכול לחיות חיים נורמלים.

אגב,את לא עושה עוול לנשמה שאת.מביאה לעולם, הפוך!!! את עושה איתה חסד עצום. היא צריכה לבוא ולתקן פה משהו והיא מגיעה דרכך. והטיפול שלך בילד זה חסד עצום שאת עושה עם נשמה שהקב"ה נתן.לך למשמרת. זה מדהים בעיני.
למה? כי יש ייסורים בעולם. זה למה.נביעה
אז הקושי לדעת שאתה מביא אותם לעולם ושיש בו ייסורים.. כאלה ואחרים, לכולם..
זה הלב שלי האהוב שהולך לו בחוץ(תכפילי ב7) והדאגה שיהיה לו טוב.. שלא יפגע.. שיהיה בריא.. (ותכפילי ותכפילי...)
ה' ישמור על כולם!
חשבתי שזה אינסטינקט טיבעי שאמא רוצה ילדים נ.ב למה לא מאושריםחנה קפלן

סליחה שאני חזרתי על השאלה אבל באמת למה לא מאושרים ?!!!חנה קפלן

אולי כי היא מרגישה שהיא לא יכולה לתת להם מספיקכלה נאה
כמו שהיתה רוצה.
אסור לחשוב את זה כל אחד מקבל בדיוק מה שמגיע לו עולם הזה.
לא בגלל זהחולת שוקולד

(למרות שאני כן מרגישה קצת ככה אבל לא זאת הסיבה)

אלא בגלל שכך העולם בנוי, הקב"ה ברא עולם קשה

עם אנשים לא מאושרים, למה? לא יודעת, אבל אנחנו צריכים להתמודד

עם המציאות הזאת ולהחליט אם לקחת סיכון שילדינו לא יהיו מאושרים

או פשוט לא להביא אותם

אולי יש אנשים לא מאושרים אבל יש הרבה ששמחים בחלקםכלה נאה
ולכל אחד מסלול אחר בעולם הזה.
לי יש משהו אחר שמפחיד אותי. זה שאף אחד לא יכול לדעת כל רגע מה יקרה איתו. אפילו מו שמאושר עכשיו. הכל יכול להתהפך.
ואת זה שומעים מכל הסיפורים של היום. מחלות תאונות בגידות. השם ישמור
צריך הרבה אמונה להבין שהכל משמים
אז זה מה שאני אומרתחולת שוקולד

שמאוד קשה לי לחיות ולהביא ילדים בלי אושר מתוך אמונה

שזה מה שנכון וזה המסלול שלנו

תגדירי אושראמונה רעיה

ניסיתי להגדיר וממש התקשיתיחולת שוקולד

זה מתבטא למשל בחוסר חיות ורצון לצאת, לפגוש חברות, ולעשות דברים שפעם אהבתי

אבל זאת לא ההגדרה של אושר אלא חלק מהביטוי שלו, אצלי לפחות

אז אני לא יודעת להגדיר אבל כן יודעת שפעם הרגשתי שטוב לי ולא חסר לי כלום

ורציתי לחיות כי זה היה נראה לי הדבר הטוב ביותר שיכול להיות

והיום אני כן מרגישה שחסרים לי דברים (ההסתכלות על המציאות השתנתה)

ורוצה לחיות רק כדי לא למות, בתור ברירת מחדל ובגלל יצר החיים ולא יותר מזה

אז השאלה היאאמונה רעיה

האם לילדים שלך יהיה מה לעשות פה? יהיה משמעות ותכלית פה?

ואם כן?חולת שוקולד

זה ממש לא אומר שהם יהיו מאושרים

ומבחינתי חיים ללא אושר, גם אם הם עם תכלית, הם לא חיים

בעולם שלישירה515
הקב"ה ברא לנו עולם טוב, והוא מיטיב עמנו בכל רגע ורגע.
כמו שהקב"ה באהבתו מעניק לנו שפע, אני רוצה להעניק הלאה, לילדי.
לכן ברור וטבעי לי לעשות מאמץ לפי יכולותי, ולאפשר לקב"ה לתת לי עוד ילדים.

בעיני גידול ילדים נאמנים לעם ישראל זה ערך. אני משתדלת לתרום את חלקי, מקווה שאצליח לתרום כמה שיותר. לגדל ילדים שמחים, מודים ותורמים לעם ישראל.
(אמא ל5, ועוד אחד בדרך)

בהחלט יכולה להבין שמי שסובל מדיכאון לא מרגיש ככה. רק חשוב לדעת שרובנו לא כאלה.
ראשית, מי אמר שהם לא יהיו מאושרים?shaulreznik

"איזהו עשיר, השמח בחלקו". אושר הוא דבר סובייקטיבי. לא עלינו, גם בגטאות האנשים לא היו במצב של דיכאון תמידי.

נכון, אבלחולת שוקולד

כמעט  בלתי אפשרי לבן אדם שלא שמח בחלקו לנצח את זה

ויש גם קשיים שלא תמיד ניתנים לפתרון ולפעמים הם בלתי נסבלים

אפילו יותר מלא להיות מאושרים, עברתי גם את זה

אחרי שקראתי הכל, עונה לך כבתהריון ולידה2
לאמא פגועת נפש מטופלת.
אמא שלי סובלת ממניה דיפרסיה. לא ידעתי את זה עד גיל מאוד מאוחר. אצלה בעצמה ההתפרצות והגילוי היו אחרי לידת הילד הלפני אחרון - כלומר קרוב לגיל 40 ועם כמות מכובדת של ילדים.
אנחנו, הקטנים בבית שהיינו צעירים בהתפרצויות (הראשונה ועוד שתיים שבאו אחריה בהפרשי שנים) לא ידענו בכלל שאמא סובלת ממשהו. אני אישית גיליתי רק כשהייתי באקדמיה כי הייתי צריכה לתת נתונים למלגת משה"ח ואמא שלי אמרה לי שהיא מקבלת קצבת נכות ולא הבנתי למה. וגם אז היא ממש לא פירטה או הסבירה. בערך שנה אחר כך היתה התפרצות נוספת כי מסיבות שונות שלה היא החליטה להפסיק את הכדורים, ומאז כל המשפחה יודעת כולל גיסים.
להגיד לך שזה קל? זה לא. לא לי, עם כל החששות עליה - שכולנו נזהרים לא למתוח/להדאיג/להעמיס עליה יותר מידי, ועל עצמי- מה יקרה אם גם אני אגלה פתאום בגיל 38 שזה עבר אלי ומה יהיה על המשפחה שלי. ולא לאחים שלי הגדולים שלהם עוד יותר קשה כי הם חוו בגיל צעיר יחסית דברים שאף אחד לא אמור לפגוש בהורה שלו.
ועדיין, אני לא חושבת שיש מישהו אחד במשפחה שהיה מעדיף לא להיוולד. בסופו של דבר אוב הזמן גדלנו עם אמא חמה, אוהבת, מסורה. כמובן שלכל אחד יש את ההתנגשויות שלו איתה - כמו עם כל אמא. כולנו בלי עין נשואים לבני זוג מקסימים והורים לילדים נהדרים. פגשנו את הקושי הזה פנים אל פנים, מכירים אותו ואת הפתרונות שלו. יפה ונעים זה לא, אבל לא חושבת שמישהו במשפחה היה מעדיף לוותר על אמא או על החיים שלו כדי להימנע מההתמודדות הזאת.

ושולחת חיבוק גדול.
וואי מפחידד. חשבתי המחלה הזאת מתפרצת יותר בגיל הבגרותכלה נאה
אצלנו אבא שלי קיבל דמנציה בגיל 50
ובגיל 55 כבר היה סיעודי גמור. זה קשה קשה לראות בגיל צעיר איך הוא הולך ונעלם. אבל מחזקים את עצמנו שמה אנחנו מבינים חשבונות שמים. האמת שאמא שלי מנסה לחזק אותנו.
וגם לנו מתגנב חששות שזה לא תורשה. ומי יודע מה יהיה.
השם יעזור
מאניה דיפרסיה זה לא דמנציהיעל כהןןן
זו מחלת נפש
אני יודעת שלא. הרעיון הוא שאף אחד אין לו ביטוח לכלוםכלה נאה
למניה דפרסיה יש כדורים שאפשר להמשיך לחיות.אבל דמנציה זו מחלה איומה שאין לה טיפול.
וואו. בדיוק כמו אבא שלי. אמה'לה.פרח שלג האבודה

😞 קשה מאוד ליראות את ההורים במצב כזהכלה נאה
מדהים. תעצומות נפש גדולותדבורית
זה מאוד יפה מה שכתבתחולת שוקולד

באמת!

אני לא חוששת על הילדים שלי בגלל מה שעובר עלי, זה לא משפיע עליהם

בצורה דרמטית ב"ה ולא בגלל זה אני לא רוצה עוד ילדים, אני חוששת בלי קשר

כי אף אחד לא מבטיח לי שהם יהיו מאושרים  

אז אני אוסיף ואדייק (אותה אנונימית)הריון ולידה2
קודם כל, אני לא בטוחה אם זה הזמן הנכון לך לשמוע. את עמוק בקושי, הבנתי מנה שכתבת למעלה שגם הטיפול בינתיים לא עוזר, זה באמת קשה מאוד.וברור שהמקום הזה קשה יותר לראות את הטוב בעולם. אני בכל זאת כותבת עכשיו כי לא יודעת אם תהיה עוד הזדמנות - את יכולה לקרוא עכשיו ולשמור בראש או בלב, או אם חשוב לך לשמור טכנית ולקרוא כשתהיי בעז"ה במקום אחר.

כי הנקודה היא, שרוב האנשים אני רואה סביבי הם מאושרים. אולי זה עניין של נקודת מבט אבל יש לי תחושה שאם תשאלי אנשים סביבך ויענו לך בכנות, גם מול עצמם, הם יגידו לך שבשורה התחתונה הם מאושרים. המשפחה שלי כאן יכולה להיות דוגמה, אם כבר כתבתי עליה - כמובן שחוץ מהצל הזה על החיים לכל אחד יש את הניסיונות שלו, כלכליים, בריאותיים... תיקים מכובדים לצערינו. ובסך הכל החיים של רוב האנשים הם כאלה. לא קל לחיות בעולם הזה, אבל לא קל זה לא ביטוי מקביל לאומלל. רוב האנשים שאני רואה סביבי, גם אם הטבע האנושי הוא לדבר יותר על הרע, מאושרים מאחורי כל הקשיים והדיבורים עליהם. ולכן לא רק שהם, בדוחק, לא היו מוותרים על להיוולד מתוך איזה הרגל או משהו, אלא שבאמת טוב להם. טוב להם בעולם הזה, שלצד הקשיים שבו יודע להביא הרבה שמחה וסיפוק.
אז אני באמת מאמינה שלילדים שלך יש סיכוי מצוין להיות מאושרים, כמו הרבה אנשים בעולם. להכיל את החיים האלה על כל השמחה והקושי שלהם ולצמוח איתם עם כל הלב. ובטח שהסיכוי גדל עם אמא אמיתית, לוחמת ומשקיעה כמוך.
אני דווקא לא עמוק בתוך הקושי עכשיוחולת שוקולד

את הקושי הגדול כבר עברתי, עכשיו זה רק השאריות

מסכימה מאוד עם מה שכתבת אבל רק ברמה השיכלית

כלומר- זה שזה נכון שיכלית לא עוזר לי אם אני לא מצליחה *להרגיש* את זה

ולהרגיש הרבה הרבה יותר קשה מלהבין שיכלית

אל תדין את חברך עד שתגיע למקומומעט אור דוחה ה.

יש פה הרבה חכמים שכותבים כל מני רעיונות ועידודים מבלי להכיר את הכותבת,

ובוודאי שלא יודעים מה עבר עליה שגורם לה להרגיש כך,

מנסיון, כשמישהו מנסה לעודד אותך בזמן שלו לא היה נסיון דומה, זה לא רק לא מרגיע אלא אפילו גובל במעצבן...

דבר אחד חשוב לזכור (זה עזר לי מאד בזמנים הקשים בחיי)!

כשהקב"ה נותן למישהו נסיון, קושי, אתגר או איך שלא תקראי לזה, אלוקים גם נותן איתו את הכח להתמודד עם האתגר ולהתגבר עליו!

אנשים עם הרבה קשיים, הם אנשים חזקים!

אם למישהו לא היה את הכח להתמודד עם הקושי, אלוקים לא היה נותן לו אותו...

וברגע שאת יודעת שיש לך את הכח, זה כבר מוריד חצי אבן והחצי השני כבר לא סיפור, כי יש לך את הכח!

(אגב, לפי מה שכתבת את בכל מקרה לא מתכננת עוד ילדים, אבל כל ילד שנולד, נולד עם הכוחות להתמודד עם האתגרים שיעמדו בפניו)

ממש נכון מה שאת אומרת. לא רק מעצבןכלה נאה
יש הרגשה שאף אחד לא מבין אותי.
בגלל זה מי שעבר ניסיון דומה יכול יותר להבין
באמת גיליתי בעצמי כוחותחולת שוקולד

תמיד חשבתי שאני בן אדם חלש ולכן לי לא יקרו דברים.

אז מסתבר שקרו ומסתבר שאני יותר חזקה משחשבתי

אבל זה לא חוזק שמגיע מאמונה וכו אלא יותר מחוסר ברירה

כלומר- מההבנה שזה פשוט עדיף לי על פני לשקוע במצב

ודווקא לא הרגשתי שהיו פה תגובות שלא נעמו לי, אבל אני מבינה

על מה את/ה מדבר/ת

בתקופות בהן סבלתי בחייםלעניין0
באמת לא רציתי להביא ילדים.
ולא משנה כמה זה חשוב/נכון/יהיה לי טוב.
כשהסבל נרגע, והתחילו ניצוצות שמחה ואושר, גם החשק לילדים חזר.

אני יודעת שיכול להיות שהם יסבלו בחייהם.
אבל אחרי הסבל וגם תוך כדי, יש נקודות אור, לא הכל ממש שחור (גם בתחתית של התחתית.)
ואני אהיה שם בשבילם.
זה הכי משמעותי. שאמא בשבילך ברגעים השפלים של החיים.

היום בפרספקטיבה קצת של החיים, יש גאות ושפל, ואני מתמודדת עם זה, וגם הם כנראה יתמודדו, ויצליחו בעז"ה גם אם יהיה קשה ומתיש.

למה? כי אני מאמינה בעולם הזה, ובעולם הבא, באמת ובטוב שיש בו ובמשימה להיות חלק משרשרת הדורות ולתת את חלקי וחלק ילדי היחודי לעולם.
רוצה לומר תודה לכל מי שענה וקראחולת שוקולד

קראתי הכל גם אם לא הגבתי

סרטון חשוב (וחמוד ) שמסביר טוב על דיכאוןגלויהאחרונה
התייעצות - שמות דומים מדי?*אורחת

נראה לכן סביר לקרוא לשתי אחיות נועה ונעמה, או שזה דומה מדי?

נועה ונעמה כן כי זה נשמע שונה מספיקטארקו

תנסי לצעוק את השמות עם בליעה של התחלה או סוף, זה לא מבלבל...

יש לי בן ובת עם שמות דומיםשיח סוד

(רק אות אחת שונה)

כן חשבתי על זה בבחירת השם, אבל זה לא מורגש ביומיום לא חושבים על זה והשמות בול מדוייקים להם כל אחד לאופי

מכירה אחיות עם השמות האלההשם שלי

(לאחת יש גם עוד שם).

לדעתי זה דומה ולא הייתי נותנת, אבל אפשר גם לתת.

בעיניי ממש סבירשלומית.

נשמע לי סבבההשקט הזה

נגיד נועה ונועם לא הייתי קוראת. אבל נועה ונעמה זה נשמע מספיק שונה

מסכימהאמאשוני

תודה לעונות! אשמח מאוד לשמוע נוספות*אורחת

לדעתי בכלל לא דומה בצלילים, לגמרי הייתי קוראתnik

נראה לי שאני לא הייתי קוראתמכחול

מרגיש לי כן דומה מדי.

אני הייתי מפחדת שבהמשךנירה22

כל הזמן אתבלבל ביניהן, בטעות.

יש לי שני ילדים שהשם שלהם מתחיל באותה אות ואני כל הזמן מתבלבלת ביניהם.

אבל חוץ מזה לא רואה בעיה.

אמא שלי מתבלבלת גם בשמות לא דומיםהמקורית

ולא קשורים בכלל האמת.. זה פשוט יכול לקרות😅

חח בולהשקט הזה

עוברת על כל השמונה לפני שמגיעה לילד שרוצה🤣

כנל חח..טארקו

אני גם מתבלבלתמתיכון ועד מעון

ולא רק בילדים מאותו המגדר, אני לגמרי יכולה לעבור על שמות כל הילדים שלי וגם של האחיות שלי עד שאגיע לשם הרלוונטי, ואני לא כזו זקנה

לילדים שלי יש שמות שונים, ובכל זאת,מוריה

אני מתבלבלת בניהם. 🫣

(אפילו לא אותה אות מתחילה)

האמת אני מתבלבלת בכולם בלי סוף ולא דומה בכללבאתי מפעם

נשמע לי סבירשיפור

הדמיון124816

הדמיון בין נועה לנעמה הוא יותר בצורה הכתובה, אבל כשאומרים את השם זה לא נשמע דומה, פרקטית אנחנו משתמשים בבית יותר בדיבור מבכתיבה אז לא נראה לי משמעותי.

יש לפעמים שמות שנראים שונים אבל לפעמים נשמעים דומה, לי למשל יש 2 ילדים שהשם שלהם שונה ממש בהתחלה, רק ההברה האחרונה זהה, וקורה שקוראים לאחד מחדר אחר והשניה עונה.

ועוד 2 ילדים שבכלל לא חשבתי שהשמות שלהם דומים אבל מסתבר שגם הם מתבלבלים כשקוראים להם מרחוק, שם גם יש צליל אחד זהה אבל אפילו לא באותו מקום בשם.

וגם זה לא נורא, מקסימום קוראים פעמיים, בסוף מבינים למי התכוונו,

ובכל מקרה כשבאים חברים למתבגרים אצלי, הם קוראים להם בשם המשפחה...ואז זה נשמע אותו דבר לכולם...

זה תלוי איך קוראיםהשם שלי

נועה במלרע יותר דומה לנעמה.

נועה במלעיל פחות דומה.

אני לא חושבת בכלל שזה דומהאוזן הפיל

ואני כן אחת שמציק לה דברים כאלה.

יש דמיון, נכון, אבל זה לא דומה שמפריע

לי נשמע דומה מדי...גויאבה45

מאנונימי כי אאוטינגאנונימית בהו"לאחרונה

לי יש נעמה, תכננו לקרוא לבת שאחריה נועה ובסוף פחדתי שזה דומה מדי ולא קראנו ככה.

תכלס זה לא באמת כזה דומה. ואם הן לא אחת אחרי השניה אז בכלל לא סיפור לדעתי

בן 11 חודשים ואוכלפה לקצת

היה על הנקה מלאה

הפסיק לינוק מעצמו ככל שהתבסס על המוצקים

עכשיו יונק רק בלילה (קצת לפני השינה כדי להירדם, ועוד פעם באמצע הלילה)

איך זה הולך עם הארוחות בגיל הזה?

אוכל ארוחה כל 3 שעות?

אני לא יודעת מה לתת לו כל פעם

בבוקר ב6 וחצי-7 אוכל ביסקויט ושותה מים

ב8 וחצי אוכל א.בוקר לחם עם גבינה/חומוס/שמנת/טונה וביצה.

ואז בסביבות 12 שוב ארוחה?

ב4 וחצי בערך אוכל א.מבושלת (בשרי בדכ)

וב7 א.ערב דייסת קוואקר עם פרי

מה אוכלים בין הבוקר לערב?

ועכשיו כשכותבת את זה, זה לא הרבה ההפסקה באוכל בלילה?

אשמח לשמוע את דעתכן ואם יש מה לשנות/להוסיף

אני רגילה לתינוקות עם תמ"ל שצריך לגמול אןתם בגיל שנה פלוס אז לא רגילה לדאוג ככה לאוכל.....

וואי עוקבת.שיח סוד

הייתי מעבירה לו את המבושלת ל12המקורית

וב4 שוב פעם משו

אצלי היה דומהמישהי מאיפשהו

רק שב12 הבאתי את המבושל,

ואז ב4 אפשר איזה פרי,

ובערב שוב ארוחת ערב בסגנון של הבוקר.

והנקה לפני השינה ולפעמים בלילה אם התעורר.

לגבי הלילה, לפי מה שזכור לי עד גיל שנה חשוב תמ"ל או הנקה, אז כל עוד יונק לפני השינה וגם בלילה לפי דרישה נשמע לי מספיק אבל אני לא מומחית.. בגדול אין סיבה שיאכל עוד בלילה

זו לא צריכה להיות ארוחה כל שלוש שעותהשקט הזה

אבל נראה לי צריך 3 ארוחות גדולות ועוד שתיים ביניים

אז נגיד

כשקם אוכל משהו קטן

8:30 א. בוקר

12:00 בערך א. צהריים

אזור 3 נגיד א. ביניים (פרי/ כריך קטן)

ואזור 6 א. ערב.

כמובן תתאימי ללוז הכללי של כל המשפחה..

נשמע לי לוח ארוחות מעולהיראת גאולה

ב12 באמת ארוחה או ארוחה קטנה.

במעונות בד"כ ב12 זו ארוחת צהריים מבושלת, וב3-4 פרי ופרוסה. אבל אני משערת שלך נוח יותר לבשל אח''כ אז אפשר להחליף ביניהן ולתת לו ב12 פרי ופרוסה.

את לא רוצה לתת לו הנקה ב6 וחצי - 7 ?

(גם כי מבחינתי ביסקוויט זה סתם ממתק לא בריא, וגם כי נראה לי שצריך קצת יותר, ובד"כ בבוקר ההנקה נחמדה)

תודה לכן על התגובות!פה לקצת

בדכ ב12 הארוחה עוד לא מבושלת....

עכשיו באמת מביאה ב12 שוב לחם אבל זה לא יותר מידי?

הוא אוכל פרוסה+ בארוחה (רק את הרך)

אז התלבטתי אם פעמיים ביום לחם זה הרבה.

ופרי לבד זה מספיק?

בעצם הכוונה לפירות טחונים? זה מספיק רק פירות בלי תוספת כלשהיא?

@יראת גאולה באמת קצת מציק לי הביסקויט בבוקר כי הוא קטנציק אבל אין לי רעיון מה להביא לו.

הוא רואה את אחים שלו יושבים לשתות ולאכול משהו ודורש גם אז הנקה לא תספק אותו, הוא רוצה לשבת איתם ומנסה לקחת להם את מה שאוכלים.

יש לך רעיון אחר בריא יותר שאפשר להביא לו לנשנש?

אגס חתוך? אפרסק?יראת גאולה

פרי זו ארוחת ביניים שלמה.

אפשר לחם פעמיים ביום, נשמע לי בסדר גמור. הוא אוכל עוד 3 ארוחות בלי לחם.

לפירות טחונים אפשר להוסיף כדי שתהיה ארוחה מלאה - טחינה או חמאת שקדים, או אבוקדו, וקוואקר (אפשר גם חתיכות לחם או ביסקוויט. חבל לדחוף פחות בריא אם אפשר שבולת שועל)

מפחדת להביא לו ככה, הוא לא קטן?פה לקצת

הוא גם בלי שיניים

ואפשר להביא לו פרוסה שיחזיק ביד ויאכל או שזה לא הגיל?

עכשיו חותכת לו לחתיכות קטנות

אפשר לתת לו פרוסה בידיראת גאולה

אצלי אכלו הכל בלי שיניים (יצאו השיניים בגיל שנה).

אני חותכת את הסנדויץ ל4, ונותנת לו כל פעם רבע ביד.

תפוחים אני לא מביאה כי זה באמת מלחיץ אותי. אבל פירות רכים אין בעיה. אגס אני הכי אוהבת לתת, חתוך לרבעים בלי גרעינים כמובן. אפשר בננה לא מדי רכה לחתוך למקלות, ענבים חתוכים לרבעים, קיווי, חתיכות שזיף...

אפשר גם בתוך נגיסון.

את כל אלו אני נותנת לפני גיל שנה.

רצועות של ירקותיעל מהדרום

הוא לא אוכלפה לקצת

אבל אנסה שוב

הןא אמור להצליח לאכול גמבה גם בלי שיניים?

מלפפון קצת מסכים ללעוס אבל לא ממש אוכל, יותר מוציא

חשבתי שאת מחפשת בעיקר בשביל נשנושיעל מהדרום

לק"י

אצלי הוא נוגס ומוציא.

אבך מלפפון בלי קליפה יותר בולע.

מספיק להביא לו נשנוש כארוחה?פה לקצת

אני באמת לא כל כך מבינה לגמרי מה אתן מתכוונות

רצועות ירקות יכולות להספיק כאחת הארוחות? לזה את מתכוונת?

אהה. נראה לי שפחותיעל מהדרום

לק"י

בעיקר להתנסות ותעסוקה.

כן אפשר לתת מידי פעם שיתנסה.

הבן שלי גם אוכל לבד פירות קיץ רכים כמו נקטרינה. אני מקלפת לו חלק, שיוכל להחזיק איפה שהקליפה שלא יחליק לו, והוא יכול לאכול ככה פרי שלם.

בננה- אני חותכת חתיכה, ונותנת לו ישר ממנה עם כפית. בת השש גם מאכילה אותו ככה.

לפעמים אני שמה בתוך כלי את הבננה, ושופכת חמאת בוטנים/ טחינה/ שקדיה, ומאכילה אותו עם כפית.

רצועות של ירקות אפויים זאת ארוחה מעולהשיפור

תפו"א, גזר, בטטה קישוא

פריכיות אורז יותר בריא מביסקוויטשמש בשמיים

הבן שלי עוד לא בן שמונה חודשים והוא אוכל פריכיות ממש יפה (יכול לגמור חצי פריכית, בלי שיניים בכלל, רק במציצות ולעיסה עם החניכיים)

תחלקי את זה לארוחות עיקריות וארוחות בנייםמקרמה

השעות שלך בסדר

רק החלוקה לעיקרית וביניים קצת לשנות

6 וחצי שבע- ביניים

יכול להיות הנקה/בסקוויט/ וכו

8 וחצי- ארוחת בוקר עיקרית

(חביתה/פנקייק/לחם/פשטידת ירק)

(נשנושי פירות)

12-13 ארוחה צהרים עיקרית עם חלבון/פחמימה/ירק

אחהצ- נשנושי פירות/רבע סנדוויץ

18-19 ארוחת ערב עיקרית

והדלמת הנקה לפיי שינה

מקפיצה לישמעונה

אני מכירה שאצל תינוקות מנת פירות היא ממש ארוחהיעל מהדרום

לק"י

או שזה מתאים יותר לתינוקות שמקבלים השלמות של שאר הרכיבים התזונתיים מהנקה/ תמ"ל?

הבן שלי בן תשעה חודשים, עוד יונק/ מקבל תמ"ל כמה פעמים ביום, וחלק מהארוחות שלו זה מרק ירקות/ בננה/ פירות אחרים (לפעמים בתוספת טחינה/ חמאת בוטנים/ שקדיה).

אני רואה שכמה כתבו פה להקדים את הצהרייםפה לקצת

אנסה להתארגן על זה מראש, נראה אם אצליח שיהיה משהו מבושל עד 12

תשאירי לו מנה מיום קודםיעל מהדרום

רעיון מעולה!שיפור

מוסיפה כמה דברים ממש חשובים לדעתיצמאהאחרונה

הוא בלי מטרנה?

1. מקווה שאת נותנת לו מספיק לשתות

תכיני אולי קצת תה פושר ותעקבי ששותה הרבה

1. כדאי להוסיף ארוחה עם כפית שקדיה או כפית טחינה זה נותן הרבה וויטמינים לתינוק לבריאות ולגדילה.

2. תכיני לו דייסה ופירות זה טעים מאןד וממש בריא ומשביע - אצלי לפעמים פעמיים ביום אוכל את זה אם אין עדיין מבושל

דייסת קווקאר מכינים ממש בקלות בקערה עם מים רותחים

ואז אני חותכת בננה אגס ותפוח מקולף וטוחנת

ופה מוסיפה כפית שקדיה

וזה ארוחה מזינה ובריאה.

ואם אין לי זמן אני לוקחת גרבר מוסיפהלו כפית שקדיה ונותנת לאכול בכפית זה גם ממש בריא

לנשנוש ממליצהעל פרכית אורז יותר מבסקוויט

זה יותר נמס בפה ויותר בריא. .

אצלי אוכל המון אביטח ומלון לבד ממש אוהב למצוץ.

1. במבושל זה יכול להיות אצלו גם 3 ימים אותו דבר לא אוכל ממש בתפריט המשפחתי ככה שאפשר לתת לו לא באותו הזמן של כולם. אני שומרת מהמרק עוף בשבילו כמה ימים ירקות וקסןקוס.

2. וגם גילתי שפשטידות זה אוכל מצוין לגיל הזה אני מכינה בשבילו ירקות מגורדים קצת קמח ביצים ומלח משהו כזה. ויוצא רך

עגלה נוחה במדרגות- יש חיה כזו?nik

אשמח לשמוע מבעלות ניסיון..

יש לי ספורטליין סיילו בת 6.5, אבל בשניים הקודמים לא היו מדרגות בבית..

עכשיו המדרגות הן על בסיס יומיומי, והאמת שלי קצת קשה לסחוב אותה במדרגות.

יש עגלות טובות יותר? מה אני מחפשת?

גוגל מציע לי בוגבו פוקס 5, שיש לה איזה פיצ'ר מיוחד למדרגות, אבל היא יקרה ברמות..

קיצור אשמח להמלצות🙏

היירק לרגע 1

את צריכה לחפש עגלה יציבה קלה עם גלגלים אחוריים גדולים ושאין לה קיפול מטריה

לגבי מדרגות,כנה שנטעה

מהניסיון שלי צריך גלגלים אחוריים גדולים וזה מקל מאוד. ותהיה קלה כמה שאפשר. ולגבי הבוגבו פוקס - היתה לי והיא כבדה מאווווד. נכון, הגלגלים שלה ענקיים, אבל הכובד בעיניי לא שווה את זה.

טוב לדעת! כי היתה לי איזושהי מחשבה כן להשקיע🫣nik

עונה לשתיכן- ספורטליין נחשבת עם גלגלים גדולים?nik

לא מכירה אבל לא צריכים גלגלים מאוד גדוליםרק לרגע 1

הברייטקס מהדגמים הישנים מעולה במדרגות.

למרות שיש לה הרב חסרונות אחרים אבל אל יד צורך ממד יום יומי במדרגות אז זה טוב

מוסיפה שלא משנ איזו עגלה מדובר על טיולוןרק לרגע 1

כשהילד קשור האמבטיה בשום אופן לא

אז אם מדובר בתינוק קטן חשוב טיולון שמתאים מגיל 0

אז מה עושים בתקופת האמבטיה?nik

מעבירים למנשא?

בגדול כל החברות אומרות שגם טיולון אסוררק לרגע 1

להוריד במדרגות אבל אמבטיה זה ממש סכנה

אם באמת יד צורל גדול יום יום במדרגות אז הפתרון הוא טיולון מגיל 0

מה מהכנה שנטעה

מה הכוונה אסור להוריד במדרגות? מאיזה בחינה ואיך אמורים להוריד?

מדרגות יכולות להרוס את העגלההשם שלי

ויכול להיות שאם עגלה נהרסת עם שימוש במדרגות, לא יתנו אחריות.

אין לי בעיה גם עם אמבטיה במדרגותהשם שלי

עולים ויורדים לאט ובזהירות.

לי יש את הספורטליין xl , אני חושבת שהגלגלים שלההשקט הזה

יותר גדולים מהסיילו הרגילה.

יחסית סבבה לי איתה במדרגות (אני עולה איתה קומה וחצי כזה) אבל בסוף זה עדיין עגלה ומדרגות😅

הסיילו הרגיל מותר טוב מהאקסל מצד גלגליםהלוואייי

האקסל יותר כבדה והדלגלים יותר מסיביים

פחות להיט במרגות

ממליצה גם על בייבי בוס

דווקא הגלגלים הגדוליםהשקט הזה

עולים את המדרגות יותר טוב בעיני וההבדל במשקל הוא לא דרמטי

באמצע זה טוב.. ממש גדול זה כבד.קטן לא נחהלוואייי

לי יש רוברסטו של מונה והיא סבבה במדרגות

אז נשמע שהעגלה שיש לי תהיה מספיק טובהnik

תודה!

כן אה..מדרגות ועגלה זה לא שילוב מוצלח ככה או ככה🫣nik

תודה!

במדרגות יש שתי בעיותהשם שלי

גם הכובד של לסחוב את העגלה במדרגות (בעיקר בעלייה).

וגם עד כמה עגלה עולה יורדת חלק, בלי להיתקע.

לבעיה הראשונה עדיף עגלה כמה שיותר קלה.

לבעיה השנייה עדיף עגלה עם גלגלים גדולים שנוחים יותר במדרגות, ולא נתקעים.

אבל גלגלים גדולים מכבידים על העגלה.

לי יש ספורט ליין סיילו xl, ואני מסתדרת איתה במדרגות.

בטיולון של צ'יקו לייטוואי פחות נח במדרגות.

את מתכוונת להוריד במדרגות או חהוריד מדרגה מדרגה?בוקר אור

זה מאוד קשה לעשות את זה באופן יומיומי, בטח אחרי הלידה

הייתי מעדיפה טיולון קליל שמתאים לגיל הזה, ואם צריך אמבטיה אז רק בבית

אם מדוברעל פעם בשבוע שבועיים אז כל עגלהלא כבדה מידי יכולה להתאים לדעתי, לנו יש ספורטליין כמו שלכם, גם באותו גיל😁

היא נחשבת יחסית קלה אבל גם זה כמעט 10 קילו בלי תינוק..

מדייקת שאני מתכוונת להרים את העגלה, לא להעלות אותה מדרגה מדרגה

מדרגה מדרגהnik

בכניסה לבית יש לנו בערך 20 מדרגות, שיהיו בלתי נמנעות בהתחשב בזה שאני אאסוף מהגן..

וטיולון בגיל הזה בחורף, לא קר?

ואיך תעלי?בוקר אור

לא התנסיתי בטיולון בחורף אבל אם מלבישים טוב נראה לי ממש סבבה

גם מדרגה מדרגה😅nik

בגלל זה בעיקר מחפשת משהו נוח

מה עם דונה?רק לרגע 1

אופציה שנשקלת ברצינותnik

החסרון הרציני הוא שאי אפשר להשאיר בה הרבה זמן.

ממש לא נוחה במדרגות. יותר גרועה מכל העגלותיראת גאולהאחרונה

אלא אם כן התכוונת להרים מהידית כמו סלקל, שזה ממש כבד.

גם לנו יש מדרגות בכניסה לבית~מרמלדה

ואני בחודשים הראשונים משתמשת בגלל זה במנשא.

זה ממש נח, וגם כיף ומחמם בחורף.

גיליתי שיש סלקל של ספורטליין שאפשר להשכיב!nik

ואז זה גם פחות משקל, גם על אותו עקרון של דונה וגם פחות כסף, שזה הכי חשוב😉

תודה לכן על העצות והתובנות🩷

עוד בעניין אטופיק דרמטיטיס+שאלה על "חיטוי" דובימתואמת

היינו היום אצל רופא עור עם הקטנה, אחרי שרופאת משפחה אמרה לנו ללכת כי כנראה יש לה אטופיק.

שורה תחתונה, הוא אישר שזה אטופיק, אבל הוא רופא קצת מוזר (שילוב של מבטא כבד+דיבור מהיר מדי+בדיחות בקצב וכל מיני "משלים" לא ברורים), אז אני כבר לא בטוחה אם להקשיב למה שאמר.

הוא נתן מרשם לתרופה מייבשת נוזלים ולמשחה אנטי היסטמינית. על המשחה קראתי שיש בה סטרואידים, אז אני לא מעוניינת לתת לה (במיוחד שהמצב שלה לא חמור בכלל). מתלבטת על התרופה, כמה היא בכלל נצרכת. (אני מכירה את התרופה הזו מייבוש נוזלים באוזניים🤔)

בעיקרון כשהשתמשתי בסבון של לה רושה (ש @אמהלה המליצה עליו) היה נראה שהנגעים ממש חולפים לה. אז אולי זה מספיק?

גם הרופא אמר משהו לא ברור על זה שצריך לחזור אליו בעוד חצי שנה. אז ברור שלא נחזור אליו עצמו, אבל האם באמת צריך לעשות מעקב אצל רופא עור?

תודה מראש לעונות!

(*ורק מציינת שאין צורך לענות לי על השרשור בפרטי, במיוחד לא כל מיני גברים מעוררי תהייה. זה מה שקרה לי אחרי השרשור הקודם שפתחתי... זה נושא שלגמרי אין צורך לשוחל עליו בפרטי*)

>>> ושאלת בונוס:

יש לחמודונת דובי אהוב מאוד, שהיא מסתובבת איתו יום וליל. הוא כמובן סופג לכלוכים וחיידקים מרחבי הבית והרחוב והמרפאות שבהן היא מבקרת.

אני משתדלת לכבס אותו פעם בשבוע (מגניבה אותו לשם בלי שהיא תשים לב, אחרת היא תבכה צעקות קורעות לב מול מכונת הכביסה), אבל זה לא מספיק...

בסופו של דבר היא נכנסת למיטה מקולחת (גם זה לא תמיד), ואילו הוא נכנס איתה למיטה כשהוא מלוכלך...

יש דרך לנקות אותו במהירות בלי לכבס אותו? (גם הכביסה הכי מהירה לא מהירה מספיק, והיא גם לא אוהבת לחבק אותו כשהוא רטוב...)

לגבי מעקב124816

לדעתי אם האטופיק בשליטה ומספיק לה קרמים ללא מרשם אז אין צורך ברופא עור, אם היא סובלת והאטופיק מחמיר אז ברור שצריך ללכת לרופא,

אם גם אצלכם תור לרופא עור טוב קשה להשגה, אז עדיף לקבוע מעקב פעם בחצי שנה ואם אין צורך אז לבטל.

תודה!מתואמת

אולי באמת נקבע ליתר ביטחון תור לעוד חתי שנה.

למישהי יש המלצה לרופא עור טוב ומסביר פנים בכללית ירושלים?

רק לגבי הדובי...אחת כמוני

יש מצב לרכוש עוד אחד זהה?

אם כן, אז לא בקרוב... (הוא מאיקאה, ולא נגיע לשםמתואמת

שוב בקרוב)

אני תוהה אם היא לא תריגש בהבדל, כי הדובי הנוכחי כבר מרוט בהתאם לשימוש בו, ודובי חדש לא ירגיש לה דומה

(מצד שני, אצל המטפלת שלה גם יש את הדובי הזה, והיא תמיד התקשתה לעזוב אותו, כאילו היא חושבת שהוא שלה... והודבי של המטפלת במצב הרבה יותר טוב מהדובי שלה🙄)

התכוונתי לרכוש נוסף ולא במקוםאחת כמוני

כן? לזמןש הוא בכביסה

כן, כן, הבנתי. זה באמת רעיון טוב בעיקרון, תודה!מתואמת

הייתי שואלת בשכונה/בניין אם מישהו מגיע לאיקאהטארקו

בקרוב למשהו קטן..

אצלנו לפחות זה מקובל מאוד לשאול ואני בטוחה שישמחו לעזור..

נכון, חשבתי על זה. אולי באמת כך נעשה...מתואמת

(למרות שזה מרגיש לי "בגידה" בדובי האמיתי, שנביא לו מעין מתחרה🙈 אני כזו שנוהגת לייחס לבובות רגשות, ויהיה לי קשה להימלט מזה🤭🤭)

להיפך, הוא כל כך מוצלח, שאת רוצה לשכפל אותויראת גאולה

היית אומרת אותו דבר על בעל, למשל?🙈מתואמת

לא, אבל על ילדים כן 😍יראת גאולה

במחשבה שניה, לא הייתי מתנגדת שבעלי יתפצל לשני גופים. בזמן שאחד ישן / בעבודה - השני מתפקד בבית. כוח על שימושי דווקא.

😅מתואמת
דווקא בילדים יש לי שכפול אחד, אפשר לומר (אם כי ככל שהם מתבגרים אנחנו מגלים יותר הבדלים ביניהם...)
חחח... לגמרי!שיפור

ישות אחת עם שני גופים, משלימים, לא מתחריםשיפור

לגבי הבונוסאורוש3

האמת שלא הייתי מכניסה למרפאות. וגם לא מסתובבת איתו ברחוב. מכניסה לתיק.

בבית ואצל המטפלת היא גם ככה מסתובבת ואוספת חיידקים לאורך זמן. אז זה לא כזה משנה בתכלס...

הבעיה שהיא לא מוכנה להיפרד ממנו...מתואמת

גם עוד מעט נתחיל טיפול אצל קלינאית תקשורת בקופה (אחרי שסיימנו טיפול פרטי), והדובי מאוד עוזר לה להשתחרר ולא להתבייש... (לפחות במרפאה קלינאית התקשורת נמצאת בקומה אחרת משאר המרפאה)

כן אצל הקלינאית מילאאורוש3

בקופה אני ממש נגעלת אבל קיצונית כנראה... הייתי באמת שואלת אם מישהו נוסע לאיקאה בקרוב. זה די שכיח

כנראה זה מה שנעשהמתואמת
עכשיו אנחנו בפארק, אז הדובי סופג את כל נפלאותיו... אולי כן אצליח להכניס אותו לכביסה מהירה כשנחזור.
חחח אוי ווי. ממש מכורהאורוש3

זו הקטנה או הילדונת?

הייתי מנסה להגביל קצת האמת.

כמו שמכורי מוצץ לומדים רק במיטה או רק אחרי הגן וכו'.

זו הקטנה, היא עוד לא בשנתייםמתואמת

גם הקלינאית הפרטית אמרה שצריך קצת להגביל אותה... (בעצם גם את קלינאית, נכון?🤭)

אבל כרגע זה עוד נראה לי מוקדם. (באמת לילדונת יש כרית שהיא מכורה אליה מגיל קטן וכמובן גם מוצץ, ובשנה האחרונה אנחנו לגמרי משתדלים להגביל אותם רק למיטה...)

בכל אופן, היום הדובי הציל אותה כמה פעמים כשהיא נפלה בפארק - היא נפלה עליו, וככה לא קיבלה מכה חזקה. אז נראה לי שהוא באמת נחוץ לה😅

(אבל הצלחתי להשחיל אותו למכונת הכביסה ב"ה...)

כן גם אני. נשמעת מתוקה ביותראורוש3

שנתיים זה לא קטן כדי להגביל את זה לבית ולמטפלת ונגיד לנסיעה ברכב ואז לתיק כשיוצאים או מגיעים לאנשהו... אבל כמובן לבחירתך.

העניין הוא שאין ממש תיקמתואמתאחרונה

לפחות לא כזה שיכול להכיל את הדובי...

יש חיה כזאת שלא יבדקו בדיקת פתיחה לפני הלידה?פומלה

ממליצים על קפלן, אבל היו פה בעבר שרשורים שאמרו שבהרבה מהמקרים המכשיר החיצוני שבדקו איתו בדיקה לא היה מדויק והיה צריך בדיקת פתיחה וגינלית.

מישהי עם וגיניסמוס שבאמת לא יכולה שיבדקו לה פתיחה,

מה למען ה' היא אמורה לעשות?

באמת קשהמקקה

פעם אחת.הצליחו לבדוק אותי לאחר מריחת עזרקאין

פעמים אחרות נתנו אפידורל בשלב מוקדם יחסית, פתיחה שתיים וחצי שלוש. והבדיקה שלפנח הייתה באמת קשה

זה משהו שמי שלא חווה לא יבין. את זה שלא לפחד מהלידה אלא מבדיקת הפתיחה...

יש כל מיני פרוייקטיםמוריה

שעושים הכנה והיכרות לפני הלידה.

לדעתי יש גם בקפלן אבל אני לא בטוחה.

גלגלי על זה.

באסותא קוראים לזה פרוייקט עטופה.

ואז אפשר לעשות תיאום ציפיות. ולראות מה רלוונטי ושידעו את הסיפור קודם.

חשוב לך לקבל אפידורל?יראת גאולה

כי בסוף, כשתהיי בלידה, יילדו אותך גם בלי בדיקה.

עדיף כמובן מקום שיכילו את זה, או מקום שיש לו אפשרות לפגישה עם מיילדת לכתיבת תוכנית לידה מראש, כדי שלא תצטרכי להיות אסרטיבית ולהשקיע כוחות בסירוב לבדיקת פתיחה.

אולי תנסי לדון בנושא עם הצוות מראששיפור

בעיקרון, זכותך לסרב. אבל בפועל נראה לי שזה יכול להיות מורכב.

אני אסבירפומלה

פשוט פעם שעברה עשיתי הכללל

נפגשנו עם הצוות לפני בתשלום והסברנו

ופשוט חייבו אותי להיבדק!!! ובלי זה לא הסכימו שאכנס לחדר לידה..

ועוד אנשים הבהילו אותי שאי אפשר להיכנס לחדר לידה בלי בדיקת פתיחה,

אני באמת לא מסוגלת לעבור את זה....

😓מוריה

אולי להביא מישהי אסרטיבית שתהיה גם שם איתך?

התינוק יצא גם בלי בדיקת פתיחהאמאשוני

יש שלב שרואים ולא צריך לדעת.

גם אם הרדמה של אפידורל מרגישים את הבדיקה?

ולא יודעת מי במליץ על קפלן ובאיזה קטע,

אני לא ממליצה בכלל ובטח לא אם את צריכה רגישות וגמישות.

גם אסף הרופא לר מומלץ.

יש לך אפשרות להגיע עד עין כרם?

היי אני כאן כדי להגיד שעברתי לידה שלימה בליליני(:

בדיקת פתיחה אחת!! והיריון בלי בדיקה וגינלית... בגלל טראומות עבר. זה אפשרי. זה דורש תיווך ובקשה לרגישות. ואם את לא מסוגלת עצמך ממליצה ממש שתהיה איתך מישהי בשביל זה. זה ככ שינה לי את החוויה. ממליצה לחשוב איך יהיה לך הכי נעים לתווך את זה. חלק מהמסע של ההיריון והלידה...

מאחלת לך חוויה טובה ומתקנת!

אפשר לאמר זאת בלידהרק לתגובה אחתאחרונה

נרשמתי הרגע רק להגיב לזה.

גם לי יש ממש חמור...

לי לא עושים בדיקות פנימיות.

רק במקרים ממש נדרים.

כשאני יודעת שהרופאה מבינה את הסבל שלי ובטוחה שזה לא מיותר.

ולפי הקצב שלי...

(היה לי חשש להפלה מוקדמת.

באולטרסאונד ניסו לשכנע שחייבים

לא הסכמתי.

ועשו לי חיצוני..

ב"ה שיסתדר.

אם לא הייתי שוקלת מה לעשות)

אני יולדת בגלל זה רק בהדסה עין כרם.

הם ממש מתחשבים.

הגעתי לפני לפגישה לפני לידה

ככה שכתוב להם במחשב

והם היו ממש עדינים

נתנו לי מילדת עם מלא סבלנות

ובדסקרטיות

וגם הרופאה עודכנה

ממש ממליצה..

חוץ מזה כדאי לטפל

זה לא נעלם אבל משתפר עם טיפולים

אפשר לפנות למכון פוע"ה

לנו הם מאוד עזרו

בריאות וכח!!

אז התחלנו גמילה (קולולו)אהבה.

איך זה עובד? אי אפשר לצאתמהבית? לגינה וכו, מה עושים כל היום בבית?

אני זוכרת שגמני שאלתי את זה❤️

אבל הימים המורכבים של הגמילה זה יומיים מקסימום שלוש

וכמובן תלוי ילד

אבל אפשר לצאת לאנשהו ופתאום כן לשים טיטול

הם מבינים אם אומרים להם

כך עשיתי והיה בסדר

לאט לאט בהדרגה. וזה מסתדר

למה לא לצאת?מקקה

קחי בגדי החלפה

בגינה עושים בצד אם צריך

זה לא שאי אפשר לצאתאמאשוני

אבל פחות נוח אם צריל לנסוע,

ולדעתי פחות שייך להסתובב במקומות ציבוריים כמו סופר או לעלות על מתקנים,

אבל ברחוב, בפארק, עם ביבמה אין בעיה. פשוט כשמפספס אז מחליפים רגע ורוחצים בבית.

אם נוח אפשר להישאר בבית.

בד"כ אחרי יומיים- שלושה הראשונים כבר יש שליטה מסויימת ואז אפשר לתמרן עם הגמילה.

אני יצאתי לגינהשומשומונית

השתדלתי לתזמן (אם הצלחתי) אחרי שעשה פיפי. לקחתי איתי סיר ליתר בטחון ובגדי החלפה.

הייתי ממש בקשב אליו ושאלתי לעיתים קרובות, וגם לקחתי יזום.

ומקסימום אם מפספס, חוזרים הביתה.

נסיעות רחוקות פחות אהבתי, אבל גם את זה עשיתי (קניות ברמי לוי וכו').

אני לפעמים שמתי טיטול ליציאות ארוכות/ נסיעותיעל מהדרום

לק"י

לא נרשמו בעיות.

בהצלחה!

לגינה יצאתי עם בגדים להחלפהשיפוראחרונה

לנסיעות שמתי טיטול

ריבוי תנועותכנה שנטעה

מרגישה פרנואידית שפותחת על זה שרשור בכלל🫣

יש סיבה ללכת לבדוק ריבוי תנועות? שבוע 33, כבר כמה זמן מרגישה כאילו העובר זז באקסטרים וגם תנועות שונות ממה שהרגשתי עד עכשיו, די באותו מקום כל הזמן וגם מכאיב לי. לא זכרתי ככה מההריון הקודם.

וואי זוכרת שגם אותי זה ממש הלחיץשיח סוד

יום אחרי ילדתי חח, אבל זה היה 39

אני אישית עם כל ספק אפילו כביכול שטותי הלכתי למיון בקופה (רופא תורן ובחינם) לרוגע האישי

אבל מחכה שיבואו חכמות להרגיע אותך

כן. חשוב לבדוק אם דפוס התנועות משתנה.גם אם יש הרבהכורסא ירוקה.

אני הייתי הולכת*אורחת

עקרונית ההוראות הן כל שינוי בדפוס המוכר

עונה לכולכן, תודה על התגובות!כנה שנטעה

חשבתי שיגידו לי שהכל טוב ולהרגע ושסתם שאלתי ועכשיו נלחצתי יותר, אבאלה

מה זה יכול להיות?

מה זה מיון בקופה? יש בכל קופה? פשוט באים או שצריכה הפניה?

אם את במכבי- יש מוקד נשים, לא צריך הפניהnik

חינם עד 19.

זה תלוי בסניף. אצלינו זה נסגר בצהרייםיעל מהדרום

לק"י

(מרכז בריאות האשה).

רב הסיכויים שהכל טוב. אבל עדיף לבדוקבאתי מפעם

תודה לכן!כנה שנטעה

לא יודעת אם הלכת להבדק וזה כבר לא רלוונטי לךקנקן שבוראחרונה

אני פעם התייעצתי טלפונית, כי זכרתי שזה בעיה

ענתה לי האחות שאין בעיה, וזה תקין

רק על מיעוט נבדקים

אין באמור להיות ייעוץ רפואי בשום צורה! רק כתבתי כדי שאולי תתייעצי לפני שנוסעת (וכנל לכל אחת שבסיטואציה ותקרא את השרשור או תזכר בו)

מחפשת רעיון לקמפינג, אשמח לעזרההריון ולידה

אנחנו בתקופת צמצום כלכלי ורוצים להוציא ממש כמה שפחות. לא הייתי הולכת בכלל לנופש אבל הילדים מאוד רוצים ובשבילם חשבנו כן לנסות, וכדי שיעלה קצת אז מוכנה לסבול קמפינג

אבל-

1. מחפשת מקום (עדיף בצפון) שעולה כמה שפחות, אבל כן עם מקלחת ושירותים. גדול עלי מידי בלי...

2. אפשר גם דירה פשוטה אבל אנחנו 9 ילדים ב"ה ולא נראה לי שיש משהו במחיר שיתאים לנו.

3. אני ב"ה בחודש שביעי, איך ישנים ככה באוהל? מזרון מתנפח נשמע לי לא נוח בעליל, מזרון מהבית אפשר לקחת אבל רק דקיק כדי שיהיה לו מקום. מקום שמשכיר מזרנים בטח יהיה יקר עוד יותר. תוהה איך אסתדר בלילה..

תודה רבה!

אולי להשכיר מזרון רק בשבילך?יעל מהדרום

אולי לקחת דירה פשוטהאמאשוני

ולשים חלק מהילדים באוהל בסלון/ מרפסת

לטייל ביום לפני ואחרי

אפשר לתכנן לבשל יחד ארוחת ערב, זה החוויה

אנחנו עשינו שנה שעברה קמפינגדיאן ד.

והיה לי ממש קשה לישון באוהל

מתישהו התייאשתי והלכתי לישון ברכב בחניון.

לא יודעת מה ההגדרה של זול מבחינתךטריה

אנחנו לוקחים דירה פשוטה בצפת (לא בעיר העתיקה). לקחנו אותה גם שנה שעברה והיינו ממש מרוצים.

הם לוקחים לפי מיטה/מרווח, אנחנו שמים את הילדים הקטנים על מזרנים ויצא לנו ל4 מבוגרים ו8 ילדים כ1000ש"ח ללילה.

אם מעניין אותך פרטים, בשמחה אתן לך באישי.

מה עם החלפת דירותשלומית.

לא יודעת איפה אתם גרים אבל לפעמים זה מיקום שיכול להיות אטרקטיבי לאנשים אחרים.

נניח ההורים שלי השנה מצאו דירה פשוטה בצפון ונסעו ל3 ימים ובימים האלה המשפחה שגרה שם מתארחת בבית שלהם...

וגם סיכמו משאירים אחד לשני מצעים ומגבות אז נחסך המון סחיבה

תודה רבה! עונה לכן:הריון ולידה

החלפת דירות אני לא רוצה.

לגבי דירה- האמת ש1000 שח זה הרבה בשבילנו כרגע, למרות שזה זול

יש סיכוי למצוא באיזור 500? אם הילדים ישנו בחצר? נראה לי שזה לא מציאותי בצפון בעונה הזאת.

מזרון רק בשבילי זה אפשרי, איפה יש קמפינג שאתן ממליצות? נורמלי ולא יקר?

לישון ברכב גם לא נשמע לי תענוג גדול

יש לכם אולי משפחה או חברים באזורים רלוונטים?כורסא ירוקה.

מבינה שהחלפת דירות לא רלוונטית לך, אבל אולי אם תכתבי הודעה כזאת גנרית לכולם שאתם מחפשים דירה לישון בה לילה או שניים בתקופת הקיץ, ואם מישהו יוצא לנופש ויתאים שתתארחו אצלם בתשלום סמלי תשמחו לדבר.

בגלל שאתם הרבה הייתי מוסיפה גם שלא חייב מיטות לכולם ואתם תדאגו לעצמכם. וכמובם שתשאירו נקי אחריכם

למשפחה בת 11 נפשותיהודיה מא"י

גם קמפינג באתר מוסדר בתשלום מגיעים בכיף ל500₪. במקומות הזולים מגיעים לסדר גודל של 40-50 לאדם.

אפשר בחוף כינר. יש שירותים ומקלחות, משלמים רק על החנייה. יש גם שטיבלך לתפילות בבין הזמנים

ומומלץ ביותר, אבל בלי מקלחות - פארק גורן. מקום ענק, חינם לגמרי שגם כשעמוס אפשר למצוא את הפינה השקטה שלך. יש מים זורמים, יש שירותים, יש מסלול מהמם שמתחיל ישר מהחניון. אין מקלחות, אין חשמל. מגיעים פקחים, אז כדאי לדאוג לישון רק במקומות שמאושרים ללינה בתוך הפארק.

חוויה מובטחת.

יש לכם אוהל?מנגואית

500 זה מחיר לדירה זולה לזוגאמא לאוצר❤

מקסימום+ 1 או 2

בטח בעונה הזאת שהיא הכי יקרה בשנה

אפילו זה אי אפשר למצוא כמעט אז אני לא חושבת שזה אפשרי למצוא בכזה מחיר עם 9 ילדים...♥️

אנחנו שכרנו ב500 ללילה דרך אייר בינביאוהבת את השבתאחרונה

דירה ממש על קו החוף

אם תרצי פרטים בפרטי בכיף

היה ממש כיף!!!

היינו בים מלא... זה חוויה מדהימה

וזה דירה שיש בה הכל

כלי מיטה מגבות

גז מקרר מיקרו

מזגנים

זה אומר שזה גם חוסך בהוצאות כי נוח לאכול שם את כלהארוחות...

אנחנו הבאנו סיר גדול ומחבת ובישלנו הרבה

(היה אושר עד במרחק כמה דקות נסיעה )

לגבי המזרון, יש מזרונים מתפנחים יחסית נוחיםקנקן שבור

יצא לי לישון על אחד כזה והיה לא רע

יש את יער השלום בירושליםניק חדש2

אומנם לא בצפון אבל מקום מסודר.

מזרן מתנפח דווקא ממש נוח!מתואמת

אני אחת שחייבת לישון על מזרן נוח לגמרי, אחרת סובלת מכאבי גב, ומזרן מתנפח (איכותי) היה לי ממש נוח.

אנחנו מתכננים לעשות קמפינג בשמורת עוז וגאו"ן בגוש עציון, זה בחינם בעיקרון. כן היינו צריכים לקנות אוהלים (שניים, יש עוד שניים שהתאומים קיבלו מתנה לבר מצווה) ויש לנו את המזרן המתנפח ממעין קמפינג שבעלי ואני עשינו פעם (השאר יישנו בשק"שים ושמיכות), כך שזה אמור להיות נוח וזול יחסית. והאוהלים יישארו לנו גם לעתיד.

בכל אופן, אפשר גם לברר על החלפת דירות, אם יש לכם דירה במקום יחסית שווה...

תבדקו קמפינג במקומות עם כרטיס מטמוןרק טוב!

גנים לאומיים.

אני יכולה להמליץ על אשקלון. אומנם לא בצפון, אבל מקום נחמד מאוד. ישנים על דשא, אפשר להשכיר מזרונים או להביא מהבית. אוהלים משלכם. יש שרותים מסודרים ונקיים. מקלחות גם אחלה. מקררים, כיורים לשטוף כלים. ואפשר לטייל במקום נחמד ויפה שם. וגם לרדת לים בבוקר חוף מוכרז, כשירדנו אליו בבוקר היו שם מלא משפחות דוסיות בלבוש מלא (ילדות עם חולצות 3/4 וחצאיות...).

יש מתחם קמפימג מסודרתודה לה'.

זה נקרא נטורה בישוב נטור בגולן. מתחמים פרטיים לאוהלים, משכירים מזרונים, יש מטבח עם גז מקררים, שירותים מקלחת, שחשוחיות מים, פינת חי, מחצלת עם משחקים לילדים.. ממש נחמד. מאמינה שיעלה יותר מסתם מקום אבל שווה לברר..תסתכלי באינטרנט מספרים

שמעתי על קמפינג אלרום. חפשי בגוגל מספר...שש וארגמן

ושמעתי גם שיש אירוח זול במדרשת נוב.

ובאזור אחרי לגמרי שמעתי שיש אירוח זול בישיבה באלון מורה.

לא זוכרת את הפרטים ששמעתי על שניהם... בטח אפשר למצוא אנשי קשר דרך גוגל...

בהצלחה!

מזרון דק מהבית לדעתי יותר נח ממתנפחחילזון 123

אפשר לקשור על הגג

קמפינג זול יחסית זה שמורות של רשות הטבע. תראי מחירים באתר שלהם. זה באזור 60 לאדם.

(ובמקומות הגדולים יש בד''כ השכרת מזרונים ב 10-15 למזרון).

(אם אתם לא רוצים שיהיה חם אתם יכולים ללכת ללינה במכתש רמון, ביום חם אבל בלילה נעים...)

https://www.parks.org.il/%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%94-%D7%91%D7%AA%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%9D/

והכי זול-חוף בכנרת. יוצא לחניה ללילה פחות מ 100 לדעתי לרכב

יש לנו אוהלים טובים גדולים וגם מזרן מתנפח איכותיהריון ולידה

תודה לכולכן על ההצעות והעזרה!

נבדוק את האפשרויות, תודה רבה!

אז ממליצה ממש על שמורת עוז וגאון בגוש עציוןיעל...

יש שם שירותים, מקלחת, מתקנים לילדים, אזור למנגל, הרבה תאורה והנקודות חשמל.

מקום של שליחות והרבה אהבה לארץ ישראל.

ויש המון מעיינות באזור, צמוד לצומת הגוש, רמי לוי...

העלות זה 40 שח למבוגר, 15 לילד. (החל מהשנה)

בצפתכי כל פה

הבית שלנו🏠

צפתי ונעים בלב העיר העתיקה

מה יש? סלון מטבח, שרוקלחת, חצר נעימה ושני חדרי שינה. (סהכ 4 מיטות מבוגרים, 2 מיטות תינוק, 2 מזרנים)

הבית מאובזר (מזגנים, פלטה, מיחם , מקרר, תנור, גז וכו).

המחיר הוא כ700₪ ללילה.

לפרטים

נחלה 0556884028

יהודה 0587506616

אולי יעניין אותך