קטע מעיתון של ברסלב,אוסנת
זוועתי!!!!הרב כהנא צדק
ב. לשקר בשביל ללמוד למה מה קרה העוסק במיצווה מותר לו לשקר? ומה אם "דרך ארץ קדמה לתורה?
ג. 10 שנים זה 7-8 ילדים אין מישו בעולם שיכול לפרנס 15 איש אם ביטוח חשמל מים וכ'ו לשתי דירות.. ולצאת ללא חובות זה פשוט אסור זה כפיות טובה להורים!!!
^אוסנת
מתחתן ועובד ומפנה זמן בערב אפילו 5 דקותהרב כהנא צדק
הם גידלו אותו עז החתונה והוא יעזור להם עד ה...
היום זה לא כמו בזמן הרמבםאנונימי (פותח)
לדעתי אתה טועה!הרב כהנא צדק
הוא כן מדבר על מי שלומד תורה ובגלל שלומד לא עובד וחייב לחיות מתורמים והוא מביא דוגמא את התנאים שהיו עניים ואם רק היו רוצים היו מבקשים תרומה ומיייד היו מקבלים הון אבל הם לא רצו לחיות על חשבון אחרים אז למדו ועבדו קצת כמה שיספיק להם לחיות ואפילו החפץ חיים היה בעל חנות מכולת והיה פתוח רק כמה שהיה צריך כדי להרוויח בשביל לחיות לאותו יום וסוגר את החנות.. והעיקר לא לחיות ע"י מתנת בשר ודם..
ומה שאמרת על רבנים יש גם אנשים שחוטאים בעוד דברים ואפילו גדולים וחשובים (אני לא בא לקטרג ח"ו אני מאמין שהם פשוט לא יודעים שזה אסור...) אבל זה לא אומר שזה מותר אז יש עוד חוטאים ואז?
והוא כן אמר לשקר!!! "לשנות מפני השלום" או "להגיד כל מה שירגיע את האבא" זה לשקר במילים אחרות
אני לא רואה אחד שיבוא לאבא שלו יגיד לו "תקשיב, אני לומד ואתה תפרנס אותי סבבה?" מי שרוצה באמת שככה זה יהיה ימציא דברים אחרת אבא שלו לא יפרנס אותו ולהמציא דברים זה שקר!!!!!!
הקפצההרב כהנא צדק
טוב, זה מה שיש לי להגיד לך:אנונימי (פותח)
)איך אתה מסוגלאנונימי (פותח)

אחי לא באתי להעליב!!הרב כהנא צדק

הנה תגובתי אחיהרב כהנא צדק
רוב מה שכתבת זה על נ נחים
וברסלב זה לא נ נח בשביל להיות ברסלבר צריך לעבוד קשה!!!
ואני לא ברסלבר ולא נ נח אני כהניסט! (ברסלבר לשעבר!!)
כל מה שכתבת דיבורים על רבנים אז שתדע שאנשים לא מלאכים אתזה יש מספיק לקב"ה אנחנו אנשים!!!
אם יצה"ר!!! לא באנו לפגוע ברבנים אבל גם הם אנשים אם יצה"ר!!!
וגם הם טועים!!!
לא בכוונה כמו שאמרתי אלא בגלל שלא יודעים!!
ואם אתה רואה כאלה שכן לוקחים כסף אז אני מאמין שיש להם סיבה למה כן מותר אני אישת לא באתי לקטרג על עמ"י!!!!!!!
לשקר זה שייך כשייך להגיד כשמישו אומר לי לשקר!!!
צעירים לא עולזים! אם אומרים מה שהם חושבים לא קובעים עובדות!!! ואם יש לך מה להגיד אנחנו פתוחים באמת!!
ומה עם השתדלות?משה
דבר בשם עצמך!רבי נחמן
דה!רבי נחמן
אז מה אם רבנים טועיםאנונימי (פותח)
חבר'ה למה להתכווכח..?צריך לעבוד וזהו !ולומדים זאתmatan2
למתן 2 דוד123 אשריכם!!!הרב כהנא צדק
ולדוד אז ככה אני יענה על הטענה השניה שכתבת ואח"כ אחזור לראשון לא אמרתי שאסור ללמוד ח"ו אלא אמרתי שמי שרק לומד ומרביח מזה כסף הרמב"ם קילל אותו לא אמרתי שאני ח"ו מקלל אותו...
לדעת הרמב"ם וככה גם דעתי צריך לעבוד ככה שלא תצטרך לבריות ואח"כ ללמוד בזמן שנותר אבל בקביעות יענו קבעתי אני עובד עד שיש לי 300 שקל ליום שזה מה שאני צריך להיום אני מרביח ת'כסף ומפסיק לעבוד והולך ללמוד אבל אם לא הרבחתי אני נשאר..
ומה שכתבתי הנ"ל עונה גם על תענתך הראשונה לא אני חולק על רבנים ח"ו מי אני שיפתח ת'פה שלי?
אמרתי שזה מה שכתב הרמב"ם וזה נשמע מאוד הגיוני! למה שההורים יפרנסו? כי אדון פרימדונה רוצה ללמוד? ומה אם אביו שגם רוצה?
ומה שכתבת על דרך ארץ נכון שאם רק עובדים זה לא זה אבל גם אם רק לומדים זה לא זה!!!!
יש מספיק אנשים שכל היום לומדים אבל כשצריך לעבוד על המידות ודרך ארץ אין להם שום בסיס כי הם לא התנסו בכלום..
צריך דרך אמצע!!!
בטח בדור שלנואנונימי (פותח)אחרונה
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
געגועצאצא
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
תודה!רק להידבק בצדיק
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אומןאשר ברא
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!