א. למה להתעקש לא לתת לו לישון? זה הצורך שלו. הוא מעדיף לישון. ההמולה, הרעש, הרבה ילדים, הרבה גירויים - כנראה זה יותר מדי בשבילו והשינה מיטיבה איתו נפשית. למה להכריח להשתתף בפעילות?
גילוי נאות, היה לי ילד שזה היה הצורך שלו במעון, לישון בבוקר (מה שלעולם לא קרה בבית). שמחתי מאוד על רגישות הצוות וגמישותן, שיצרו עבורו סדר יום משלו.
ב. אמון בצוות המעון.
צוות המעון משתף אותך בקושי שלהם להכיל ולהחזיק אותו ללא שנת בוקר. יש להם סדר יום וכמות ילדים, והקושי שלו להשתלב בסדר יום הכללי דורש מהם להתייחס אליו על חשבון אחרים וחשבון הקבוצה. והם מציעים לך פתרון. שנת בוקר. חוץ מזה שהפתרון מקל עליהם - הוא מקל עליו, ונענה לצורך שלו. את אומרת שהוא נרדם בקלות, דבר שלא קורה כאשר הוא לא רוצה לישון.
את מסיבותייך שלך מבקשת מהם להתנהל אחרת, ובעצם לא רואה אותן. ולא נותנת בהם אמון.
יש הבדל בין לנסות למשוך יום יומיים, ולראות איך זה. ובין לראות שזה לא עובד ובכל זאת להתעקש. ולעקוב...
לא מפתיע שזה מגיע למקום שהם משקרים... כי כנראה דיאלוג פתוח לא היה שם.
ואני לא מצדיקה.
וגם לא חושבת שזה מאחריותך. זו אחריות מנהלת המעון ליצור את הדיאלוג בין מטפלת להורה ולסכם ביחד על התנהלות מוסכמת.
אבל בכל זאת אני שואלת, אם אין לך אמון בהתנהלות המקצועית שלהם, למה את שולחת?
אני חושבת, שאם שלחתי למוסד, אני צריכה לתת מקסימום מרחב אמון בצוות. להקשיב, לקבל, לזרום. כל עוד זה לא פוגע ממש בילד שלי, אני זורמת עם הרבה דברים. לא כי אני מזניחה, אלא כי אני נותנת אמון ביכולת המקצועית, וגם מבינה שמסגרת משותפת להרבה הורים וילדים, לא יכולה להתנהל כאילו זה ביתי שלי.
ג. כדי להתקדם ממשבר האמון שכבר קיים, כי ראית ששיקרו לך, ממליצה בחום לפנות למנהלת ולבקש לברר.
מצד אחד, להציב גבול, לא לגיטימי לשקר לך.
מצד שני, להקשיב לקול של המטפלת ולאיך שהיא רואה את הדברים, כך שלא תצטרך לשקר לך כדי לשרוד את היום עם 6 ילדים...
ד. איזה רעיון גרוע זה מצלמות, סורי..
בסוף במקום לתפוס אלימות, הופכים את הדינמיקה האנושית לביקורתית, עוקבת, חסרת אמון, ומטפלות מרצות. במקום שמטפלות יהיו דמויות חינוכיות, הן ילמדו לעשות למצלמות.
והאמא שצופה הכי הרבה תקבל הכי הרבה יחס. איזה יחס? יחס קונקרטי, שמצטלם טוב. עוד החלפת טיטול ועוד סנדוויץ. כי אהבה וקשר ודינמיקה בריאה לא עוברות במצלמה (או שלהורים אין תשומת לב למה שחשוב באמת, וכך המטפלות ירצו את אותם הורים שיצפו בשעות הפנאי.)
אבל זה לא קשור אלייך.....
(אני לא אשלח בלנ"ד למעון עם מצלמות.)