בהמשך לתכנית קשר השתיקה אתמול....ronenlev3232

מישהו חשב למה הגבר מתנהג ככה? איך זה הגיע למצב הזה?
אני יענה כי אני קרוב לזה לצערי
אישה שמחפשת כספומט מהלך אישה שרוצה להשפיל את הבעל
מדינה שלטובת האישה ב90% מהמקרים
מה נשאר לגבר?
להילחם על הילדים ולהיות סרבן גט!
ברגע שאשתי הבינה שהיא לא תראה את הילדים ולא תקבל גט בחיים  היא החליטה לקחת את עצמה בידיים ולנסות להציל את הנישואים
בגלל שזה פוגע בילדים אני נגד זה אבל לפעמים אין ברירה
אני קורא לכל הגברים אם האישה שלכם מחפשת מלחמה תהיו סרבני גט תידחו את הגירושים כמה שיותר בסוף יהיה שיוויון.
החליטו בתקשורת להילחם לטובת נשים ואף אחד לא מדבר על תלונות שווא של נשים נגד גברים.
שגבר יכול סתם לשבת בבית סוהר או שאפילו סתם ירחיקו אותו מהבית כי ככה העו"ד אמר לאשה לעשות..

נחקרתי במשטרה על אלימות (תלונת שווא) והורחקתי מהבית שאלתי את החוקר למה? התשובה הייתה כי אתה הגבר....ואגב התיק נסגר.. אבל 10 ימים לא הייתי בבית

אישה שתדע שרק בגיל 55-60 תקבל גט תחשוב פעמיים נשמע מגעיל נכון?

בחיים לא חשבתי שאני ידבר ככה

רציתן שיויון זכויות? תוותרו על מזונות....אה אתן לא שוות הרבה בלי הכסף של הבעל נכון? (זה מיועד לנשים המכשפות לא לנשים שמחזיקות בית וילדים והן העיקר של הבית רק לרעות שיעשו הכל בשביל כסף כמו ז***)
סרבנות גט זה הפתרון וזה מה שגרם לי לסוג של שלום בית....

...binbin
לדעתי אחרי שמגיעים למצב שרוצים להתגרש ואז יש את הגבר שהוא סרבן גט ועושה טרור לאישתו ואם ילדיו שום דבר נקי וטהור ושלם לא יצא מקשר כזה, אתה טוען שאצלך זה עשה שלום בית, אבל אני מאמינה שהאווירה הקשה שהייתה בבית בתקופה הזו לא עשתה טוב לא לזוגיות ובעיקר לא לילדים (מה זה אין ברירה? לא נשארים בזוגיות בעייתית וקשה רק בגלל הילדים) , נכון, אצלך זה עבד אבל לא כל הזוגות כמוכם, גבר שנמצא בזוגיות מורכבת מאוד שכבר אין מה לשקם ובכל זאת יסרב לתת גט - אני לא חושבת שזה יוביל אותו לשלום בית..
לכם כנראה היה בסיס - ילדים/ אהבה ותודה לאל!
אני כן מסכימה שלנשים יש יותר כח בתקשורת ובמדינה ומילה שלהן יכולה להפיל.. ובגלל זה אמרתי שמראש לא צריך להכנס לזה ולפעמים עדיף להתגרש
(אני נשואה ב"ה באושר, זו רק דעתי ההגיונית)
לא מכירה את התוכנית. אבל אתה צודק יש כאלה נשים ומצד שניכלה נאה
גם יש כאלה גברים רעים.
זה בעיה!
סטטיסטית, יש באלפי אחוזים יותר אנסים גבריםדי שרוט
מאשר תלונות שווא של נשים.

זה נבלה וזה טריפה, אבל רק לשם הפרופורציות צריך להבין שלרוב, מי שניזוק יותר זה נשים.
והיכן עשרות הגברים המתאבדים בשנה?הלוי מא
בגלל ניכור הורי?
לא הבנתידי שרוט
מה הקשר בין גברים מתאבדים לנושא שלנו?

יש גם יותר גברים שמתים מתאונות דרכים, זה גם בגלל תלונות שווא?
לדאבוני קשור מאודאלעד

לדעתי אי אפשר להניח לפתחן של מתלוננות שוואדי שרוט
את כל התמותה עלי אדמות בקרב הגברים.
ברור. הוא התכוון לגברים גרושים שמתאבדים בשל כךאלעד

לא להתאבדות של כל אדם ממין זכר

ודאי שזה קשור+mp8
וכאישה אני חייבת לומר בצער שלמרות שהסטיגמה היא שתמיד האישה היא בצד האומלל והסובל-
יש נשים שמצליחות להרוס את החיים לבן זוגן כדי להרוויח תנאים טובים יותר.
זה שיש נשים..משוטט
לא הופך את רובן לכאלה.
זה כמו שנאמר שרוב הגברים הם אלימים וצריך להרחיק מהם את הילדים.
ההכללות האלה נוראיות.
צריך להלחם בתופעה של תלונות שווא אבל סרבנות גט היא בטח ובטח שלא הפתרון.
מסכימה+mp8
מתאבדים כי הם נכנסים לדיכאון ויאוש. וכשאין כסף לשלםכלה נאה
ואת הילדים מרחיקים מהם
וכל מיני תלונות שוא והמצאות
לא כולם חזקים לעמוד מול זה
גם ככה גירושים זה משבר. אז תוסיף לזה מילחמה.
וזה מה שיכולים להגיע
שמעתי שאתמול גבר בן 40 מבני ברק התאבד כיכלה נאה
היה בתהליך גירושים. ושבוע הבא בר מיצוה לבן שלו ואישתו לא רוצה שהוא יבוא.
מישהו בכלל דיבר על זה בתיקשורת?
בדקתי ולא ראיתי.
מזעזע
איפה כל היפי נפש??ronenlev3232

השיח לטובת הנשים הפך להיות ברמה לא הגיונית.

אני נגד אלימות ונגד הטרדות ובעד שיוויון זכויות מלא

דוחקים גבר לפינה ומצפים שהוא יחכה לדין צדק....

עד מתי?

ליבי עם הילד שאין לו אבא עכשיו

אשה רעה שבגלל כסף\אגו\ רוע דפקה לילד שלה את החיים...

מה עדיף סרבנות גט או להתאבד?????

כואב הלבכלה נאה
ואני שמעתי (לא אתמול)די שרוט
על בעל שרצח את אישתו כי היא לא הכינה לו ארוחת ערב.

שמעתי גם על בעל שהתעלל באישתו, כלא אותה בבית, נעל אותה בחדר ולא נתן לה לצאת.

שמעתי על בעל שהיה מרביץ לאישתו ואז היה מתחנן אליה שתסלח לו ואז שוב פעם היה מרביץ.

מה כל זה מוכיח?
נכון ששמעת כי רק על הנשים מרחמים. על זה אני מתכונתכלה נאה
שאם אישה מתעללת בבעלה אתה לא תישמע בתקשורת זה עובר מפה לאוזן
לא דיברו על רציחות של נשים בידי גבריםronenlev3232

כי זה ברור שצריך להוקיע את זה.

דיברנו על מצב שהמדינה גורמת לאי שיוויון ולכן גברים מגיבים בצורה יחידה שיש להם

רק רוצה להזכירl666
שהתאבדות היא עבירה חמורה, איסור כרת. מצטערת, גירושין ממש לא סיבה להתאבדות.
במקרה שבו אדם לא היה יציב מבחינה נפשית אז צריך לפנות לפסיכיאטריה לקבלת טיפול. לא משנה גבר או אישה. , בן אדם שמתאבד מכל דבר יכול להיות מסוכן לסביבה וילדים.
נכון. אבל אי אפשר לדון בן אדם בשעת משברכלה נאה
אל תביאני לידי ניסיון
מזה בן אדם שמתאבד מכל דבר?
כשמנתקים 6 ילדים מהאבא. ומכפישים אותו בכל מקום. הרי היא חיבת להצדיק את עצמה למה התגרשה. היא מושלמת...
ולא רוצים שישתתף בבר מצוה של הבן שלו. וכסף אין. ומה עוד שאני לא יודעת ..
אז נורמלי שאדם נופל למשבר.

גירושים במצב רגיל הזוג עובר איזה משבר. כל שכן שיש התעללות.
דווקא בפרק ראשוןl666
של קשר שתיקה אבא ניתק ילדים מאימא. והיא לא התאבדה. ולא ריחמתי עליה, לא הרגיש לי אמין מה שהיא אמרה על בעלה.
ברור שמתאבדים על רקע משבר כלשהו. רק חסר שיתאבדו בלי שום סיבה.
לא מאמינה שאפשר לנתק בקלות ילדים מאבא ולהסיט אותם. גם אימא שלי הייתה בסגנון, די מהר ילדים לומדים שזה סתם התקף עצבים ובגיל די קטן .
אם ילד לא רוצה לראות את אבא בבר מצווה כנראה הייתה לו סיבה. ובית משפט כן מתחשב בהכנסות של בני זוג, פשוט לא צריך להוציא את כל הכסף לעורך דין. עורך דין לוקח בסביבות אלפיים שקל על דיון אחד ועוד סכום קבוע בלי קשר, בסוף ברור שלא יהיה כסף.

דוקא ראיתי מקרה מקרוב מזה אמא שמרחיקה ומסיטהכלה נאה
את הילדים. מענין אותה הכבוד שלה ולא הנפש של הילדים שלה. שמגיל 3 הכניסה לילדים שאבא שלכם חולה נפש.
אבא שלכם קמצן... פשוט אישה רעה.
לא האמנתי שיש דבר כזה.
כמה דיברתי איתה וכלום. רואה את עצמה.
הבן אדם נשבר מהגירושים לא עובד אז לא משלם מזונות והיא מקבלת מביטוח לאומי. אז היא מתנקמת בו בכל מה שיכולה. במקום להבין את המצב הנפשי שהוא נפל אליו. בגללה.
לא האמנתי כמה רוע יש עד שראיתי מקרוב.

למה להאשים רק את הגברים בהתעללות?
יש גם נשים עם מידות רעות.

ומאיפה לך לדעת שהילד לא רצה את אבא שלו בבר מצוה?

יש נשים כאלו, מכירה מקרובl666
גם אימא שלי דיברה ככה ועוד יותר גרוע, ידעתי שזה התקף עצבים, היו לה בעיות. ילדים לא עוורים ולא טיפשים, וילד יכול בעצמו להתקשר לאבא ולהזמין אותו לבר מצווה. ולהתעקש מול אימא.
יש לי חברות גרושות, רובן מבקשות מגרוש שיבוא יותר וייקח את הילדים יותר מפעם בשבוע, קשה להיות לבד עם ילדים. אבל ברגע שמלחמת גירושין נגמרת גם הרצון להיות עם ילדים נעלם משום מה.
יכול להיות מצב גם שאבא בא הביתה למחשב או ספר וילדים רק שלא יפריעו, במקרה כזה אימא באמת תנתק אותם בקלות מאבא כי בעצם הם רגילים רק אליה.
והייתי צריכה לדווח לרווחה על שכנה שלך , אם היא משחקת בהתאבדות המשחקים דומים, יש מצב שהיא גם מתעללת בילדים. אולי היו משאירים ילדים עם אבא. רק לא בטוח שהוא היה מסכים לזה
אז זהו. הילדים היו קטנים והם כל כך מוסטיםכלה נאהאחרונה
על האבא שאין עם מי לדבר. וגם מאוד מפחדים מהאמא. שאומרת שמי שיהיה איתו בקשר אז היא לא נותנת לו כלום יותר.
ומאוד קשה לה להיות לבד עם הילדים. ולו מאוד קשה לא ליראות אותם. הוא הגיע להתמוטטות נפשית ואפילו היה מאושפז. וכלום לא מענין אותה.

ועל הרוחה.. יש לנו שכנה שעובדת ברוחה והיא גם מכירה את כל הסיפור. היא כן דיוחה ולא ראיתי שעשו עם זה משהו

ניכור הורי הוא דו כיוונימשוטט
יש לא מעט גברים שמנסים לעשות בדיוק אותו דבר.
הנסיון להצדיק סרבנות גט בכל דרך שהיא היא פשע בדיוק כמו סרבנות גט בפני עצמה.

אין שום תירוץ לסרבנות גט כמו שאין תירוץ לניכור הורי.
אישה שמרחיקה ומסיטה את הילדים על אבא שלהםכלה נאה
מגיע לה.
השכנה שלי גרושה. שהאבא היה בא אצלי לפגוש את שלוש ילדיו הקטנים. כי היא לא מסכימה שיצא איתם.
הילד הראה לאבא את התעודה והאבא שמח ואמר שיצלם לו. אבל האמא לא מסכימה.
או שהוא קנה להם רוגלך והיא אומרת להם זה מה שהוא הביא לכם הקמצן הזה. ואבא שלכם חולה נפש...
הוא נישבר מהמאבקים והרב שלו אמר לו שיעזוב ושהילדים יגדלו הם לבד יחזרו.
וזה לא קרה. לבר מיצוה היא גם לא הסכימה שהוא יבוא.
וכל זה כי אין לו לשלם לה מזונות.וביטוח לאומי משלם לה.
אז לאישה כזאת מגיע לה שיתעלל בה עם הגט. מה שהוא לא עשה.
שאני אספר סיפורים על גברים מכים?משוטט
על כל סיפור יש סיפור מקביל.
הדבר היחיד שאפשר ללמוד מהסיפור שלך זה שיש נשים רעות.
מה את רוצה לומר בזה? שאם יש נשים כאלה אז נצא מנקודת הנחה שכולם ככה?
אז בואו נצא מנקודת הנחה שכל הגברים אלימים וצריך להרחיק מהם את הילדים..

מה נסגר איתכם?

בכל מקרה סרבנות גט היא לא הדרך. יש בית משפט. יש עובדות סוציאליות..
אמרתי כבר שיש כאלה ויש כאלה. ובכל זאת המדינהכלה נאה
לטובת הנשים
מעניין למה..משוטט
כי אשה רעה גורמת לגבר לא לראות את ילדיו וגבר רע גורם לאשתו לפגוש את בית החולים..
אבלללסתם איזה מישו
כמה נשים מוכות אתה מכיר? וכמה גרושים שלקחו אותם למכבסה כל אחד מכיר כמה.

ואל תגיד שנשים מוכות לא יודעים מיזה אני מדבר על המעגל הקרוב שכנים משפחה שהיית יודע
אני מכיר 3.משוטט
וזה באנשים שקרובים אליי..
כמה גברים אתה מכיר שהאשה לא נותנת להם לדבר עם הילדים שלהם?

אתה יודע מה?
רק העובדה שאתם טוענים שהדרך היא אלימות (כן. סרבנות גט היא אלימות) אתם מוכחים שצריך להגן על נשים מפני גברים כמוכם.

הלוואי ולא היו צריכים את ההגנה הזאת
אני מכיר הרבה יותרסתם איזה מישו
מה שקורה זה אישה שמתגרשת נותנים לבעל לראות בדרך כלל פעם בשבוע וסוף שבוע אבל אם האישה מגישה תלונה לאלימות הבעל לא רואה את הילדים בלי שקבל אישור בבית משפט והוא נחשב חייב עד שלא הוכח אחרת
וזה קורה ב50 אחוז מהגירושין שהם 30 אחוז מהאוכלוסיה כלומר 15 אחוז מהאוכלוסיה

אתה רוצה להגיד שזה לא אלימות וסרבנות גט זה כן?
אם אני אכנס..משוטט
למקלט לנשים מוכות אני בטוח שאני אכיר עוד הרבה.

לא יודע מאיפה אתה מביא את הסטטיסטיקה וזה לא משנה.
זה וזה אלימות.
אבל כל עוד אתם תומכים ומעודדים סרבנות גט אין לכם שום זכות לבא ולטעון כנגד.
זה כלי משפטיסתם איזה מישו
נגד בית משפט לא הוגן ויש לי זכות לא משנה במה אני תומך
זה לא כלי משפטימשוטט
זה כלי הלכתי.

אתה יודע מה היו עושים לך אם באמת היתה פה מדינת הלכה על סירוב גט?
היו מכים אותך עד זוב דם..
אם כבר תורהסתם איזה מישו
לפי התורה אין גרושין בלי סיבה כמו היום ובטח לא היו עושים לבעל ניקוי יבש כמו היום וממילא אם קבעו שהוא צריך לתת גט אז זה מוצדק.
כיום זה לא ככה וזה הכלי היחיד שיש לגבר ואין שוב סיבה שלא ישתמש אם הוא צודק
בגלל זה אני אומרת שיש גם ונשים אלימותכלה נאה
ומשחקי אגו... לא כולן חכמות ובעלות מידות טובות.
לכן צריך שיוויון מבחינת המדינה.
ועוד משוסתם איזה מישו
גבר אלים אישתו מתקשרת למשטרה אם היא רוצה הוא לא יראה את הבית הילדים ואישתו לעולם.

גבר יכול היות הכי טוב בעולם ואם אשתו רוצה היא תגרש אותו ותקח את הבית הילדים והכסף יש כאן בעיה רצינית של סיבה ותוצאה שאין לגבר שליטה עליו.
מה צריך לעשות במקרה כזה?הרוזן!
עבר עריכה על ידי הרוזן! בתאריך י"ז בכסלו תשע"ט 22:44
ולמה גבר שמצפה להסדר עם הילדים לפני שייתן גט צריך להיקרא סרבן?

מכיר אישה שהתלוננה על בעלה תלונות שווא מזעזעות, סידרה לו מאסרים והרחקות, טינפה עליו מול הילדים דברים שאין האוזן סובלת. בזמן שהיא עצמה צורחת עליו המון, מפעם לפעם גם מכה אותו, ופעם אחת אפילו איימה עליו בסכין. הוא סבל את כל זה בשקט ונשאר איתה - כדי להיות שם בשביל הילדים. אחרי כל זה החליטה ביום בהיר אחד שנמאס לה ממנו והיא רוצה גט.
הגיעו לדיון בבית הדין. שאלו אותה: את בטוחה שאת רוצה גט למרות שאלה ואלה הנזקים כולל נזק לילדים? אמרה כן. שאלו אותו מה הוא אומר, אמר אני לא מוכן לוותר על הילדים. אם תקבל את הילדים? במקרה כזה אם היא רוצה, היא תקבל, אני לא יכול לכבול אותה.
מסקנת בית הדין אחרי 20 דקות דיון: אם כך אתה צריך להביא לה גט, הילדים זה לא קשור, על זה תדונו אח"כ. יש לכם שבוע לסדר ביניכם דברים ואז אתה צריך לתת לה גט.
זה נשמע הגיוני? אחרי שהוא עשה הכל בשבילה, והנמיך את עצמו כנגד כל ההשפלות והמכות - היא רק רוצה אז היא יכולה לעוף מהבית ולקחת איתה את הילדים?
איזה מין דבר זה?

ויותר מזה - מה מצופה מאותו אדם לעשות, כשהוא באמת מאמין שהיא תזיק לילדים ותפגע בהם?
לא מבין את הקשרימ''ל

יש נשים שמתנהגות לבעלים שלהם באופן מזעזע (אני מכיר אישית ועדיין הזדעזעתי מהתיאורים שלך ושל 

@כלה נאה. ונכון שיש גם גברים כאלה @משוטט, זה לא קשור) אבל 'להחזיר לה' בסרבנות זה:

א. לא פתרון - גם כי נקמנות לשם נקמנות (גם אם היא לכאורה מוצדקת) לא פותרת שום דבר, גם כי כשמחזירים נבזות על נבזות כדי לחנך/להרתיע לרוב זה לא גורם לצד השני 'להבין את הטעות שלו' אלא להתבצר ולהקצין עמדות ולהחזיר מצידו עוד יותר, גם כי במלחמה הזו יש לה יותר כלים מול הגבר ואם הוא לא מאוד מאוד חזק ועקשן עם יכולת התמדה של שנים הוא גם יתייאש בסוף וגם יסבול הרבה בדרך (ואם הוא כן עקשן הוא יסבול הרבה יותר, וגם ילדיו), גם אם בנושא מסוים זה יגרום לאשה להתקפל ולהסכים לתכתיב של הגבר או ללכת לקראתו בסופו של דבר בטווח היותר ארוך הוא ישלם על זה בזירות אחרות הרבה יותר מאשר היו מגיעים לפשרה בדרכים אחרות (ואם בסופו של דבר האשה וויתרה / התפשרה אז זה היה יכול לקרות גם בדרכים אחרות), וגם כי כדי שתגובת משקל (כלומר תגובה באותו מטבע) תהיה מרתיעה ואפקטיבית היא צריכה להיות גם בעלת קשר ישיר אחרת היא נתפסת כסתם רשעות לא קשורה וגם בעלת אפשרות החרפה, שני דברים שאין בסברנות גט.

ב. לא לגיטימי - גם אם  נניח שזה היה עוזר והגבר היה משיג ככה מה שהוא רוצה בלי שום השלכות, אין קשר ישיר בין החירות של האשה לאותם דברים שהגבר רוצה להשיג. זה אולי אפשרי טכנית, וזה אמצעי לחץ, אבל זה בדיוק כמו להשתמש באמצעי לחץ אחר כמו אלימות פיזית או איומים והפחדות (וכאמור לעיל, זה שהאשה משתמשת בלחצים פסולים לא אומר שמותר ושיעיל מצד הבעל לעשות את זה גם). 

את הנושא של הקשר עם הילדים צריך להסדיר, עדיף בהסכמה אבל לפעמים זה קורה במאבק - בין כך ובין כך אין קשר בין זה לבין הגט ואין שום סיבה לקשור ביניהם.

אם אישה מוציאה לבעלה את העינים ואת הנשמה?כלה נאה
מגיע לה גט מהר ולכל מה שהיא רוצה הוא צריך לתת?
אם לא הייתי רואה לא הייתי מדברת!
יש נשים רעות.
ויש חוסר צדק כלפי הרבה גברים.
למה הגיעו למצב הזה?
לא יודעת.
אבל יש נשים שרק בשפה הזאת מבינות.
ואני לא אומרת להיות מסורב גט 20 שנה. אלא משהו כמו שנתים שלוש עד שמוצאים פתרונות.
ולא בואי קחי גט ואחר כך נדבר.
אז היא מנובלת. מה יעזור לסרב לה גט, להתנקם בה? לחנך אותה?ימ''ל

ייתכן שמגיע לה לסבול, זה לא התפקיד של הגרוש שלה לעשות איתה צדק ולהתנקם בה.

ואם זה בשביל 'לחנך אותה' שאיתו לא מתעסקים - על זה כתבתי שזה גם לא פתרון וגם לא לגיטימי.

לא סתם אישה לא יכולה ככה לקום וללכתכלה נאה
ולעשות מה שבא לה.
ולא סתם הגט ביד הבעל.
לא צריך לענות אותה אבל זה תהליך ש
גם האישה צריכה להבין שבן אדם עומד מולה.
אם ע"י זה אפשר להגיע להסדר נורמלי אז כן. אין מה לעשות.
(בתנאי שהוא באמת בסדר והיא המכשפה)
ואני לא מאמינה שאישה שהיא בסדר תהייה מסורבת גט.
או כנראה תמימה ממש..משוטט
יש אנשים רעים.
יש אנשים שאם נותנים להם כח ביד הם ישתמשו בו גם אם זה אומר לפגוע בילדים שלהם ובני שהיו נשואים לה.
יש אנשים שהאגו שלהן גדול יותר מכל הגיון סביר.

נראה לך שאם מישהו משתמש בכלי כל-כך חזק כמו סרבנות גט אפשר להגיע איתו להסדר נורמלי? הרע הוא יכול לדרוש מה שבא לו.. הוא מחזיק את החירות שלה בידיים שלו..

להסדר מגיעים מתוך נקודת שוויון לא מתוך צד אחד שדורס את השני.
מסכים במאה אחוז רק עם המשפט האחרון שלך...ronenlev3232

אם מישהו יתקוף אותך אתה תגן על עצמך בכל מה שיש לך או תחטוף ורק (אם תחיה) תלך למשטרה?

במלחמה לא הוגנת כל אחד עושה מה שהוא יכול

מסכים שזה גועל נפש לכבול אליך אישה

אבל זה לא כדי לקבל חלק יותר גדול בדירה...זה כדי שיהיה שיוויון וצדק

דומני שהתמימות היא דווקא במה שאתה כתבת...ד.

[לא שתמימות זה רע..]

"אם מישהו משתמש בכלי כ"כ חזק"... אם מישהו מאוים על מה שהוא כמעט עצם חייו - הילדים, יכולתו לחיות ולהתפרנס בכבוד - זה עדיין לא אומר שברגע שיהיה איזשהו פיתרון סביר, הוא לא יאחז בו.

אם באמת זה היה רק במקרים ש"הצד השני" לא דורס אותו - היית צודק. אבל לומר ש"נקודת שיויון" היא רק מכיון אחד - זו לא נקודת שיוויון..

אז פה אנחנו חלוקים.משוטט
כמו שלהריחק הורה מילדיו זה משהו שלא עושים גם סרבנות גט זה משהו שלא עושים. לא משנה מה. הדיבר האחד עשרה הוא כנראה "תהייה בן אדם".
אף אחד מהם הוא לא פתרון סביר.

ההבדל בין אשה שמנסה להרחיק מאבא את ילדיו (או להפך) לבין סרבנות גט שמול האחד יש כלים משפטיים שמאפשרים להתמודד מול זה ואם השופט יחליט אחרת יהיה אחרת לעומת השני שהכל תלוי ברצונו של הסרבן ואף אחד לא יכול להכריח אותו.
ועדיין שני הדברים לא לגיטימיים.

הבעיה היא שעכשיו כל סרבן ממהר לקפוץ ולומר שהמערכת נגדו והאשה ככה וככה כדי לתרץ את עצמו. כי הוא יודע שככה הוא יקבל תמיכה מקהילת הגברים הגרושים המתוסכלים. (ראה ערך הסרבן אטיאס)

חלוקים חלקית...ד.

שנינו מסכימים שאף אחד מהדברים הללו אינו "פיתרון סביר" (כמובן).

מה שאני לא מסכים, עובדתית, זה ב"הבדל" שציינת, שכאילו להרחקת ילדים יש כלים משפטיים שמאפשרים להתמודד עם זה - ואילו בסרבנות הכל תלוי ברצונו ואיש לא יכול להכריח אותו.

לצערי, המציאות מוכיחה די ההיפך: בהרחקת ילדים חלילה (אגב, באמת מי שעושָה כך סתם, זו נקמנות לא נורמלית, שערורייתיות מוסרית ממדרגה ראשונה. "להתנקם" בקשר של אדם עם ילדיו.. גרועי שונאינו היו מנתקים הורים מילדיהם. זה נחשב מהפשעים הכי איומים. והילדים? הם כלי לשנאתה המטורפת, או לאינטרסים שלה? ילדים צריכים אבא כמו שצריכים אמא, וכן ההיפך, כברור לכל בר דעת) - 

אין כלים אפקטיביים שמופעלים, פעמים רבות.

החל מכך שעצם המדיניות היתה שאוטומאטית כמעט מועברים לחסותה העיקרית של האם (והעובדה שהדבר הזה משתנה. והיתה ועדת שניט שהמליצה מקצועית על "הורות שווה" כברירה ראשונה. כלומר, כל מה שהיה לפני כן, מתברר כעוולה שאי אפשר לשער את עומק הפגיעה שלה.  וגם בבתי"ד של תורה, שאינם כפופים לכך, לא לפני כן ולא כעת, יש שינויים; כי המציאות השתנתה, מהרבה בחינות - ועל כן הכלל העיקרי בענין, גם הלכתית, שהעיקר מה שטוב ללילדים, נוטה יותר לכיון זה).

לא זו בלבד, אלא שמעתי על מקרים, שגם כאשר הילדים בשהיה עיקרית אצל האם, היא "מחליטה" שלא רוצה לקיים את ההסדרים שהוחלט עליהם, ואז לא כופים, כי כביכול "מצבה הנפשי" חשוב לגידול הילדים, ואי אפשר ללחוץ עליה.. ובכלל קשה לכוף על דבר כזה - קל וחומר כשמדובר במי שמנצלת את הזמן להסתה נגדו.. (אכן, מבחיל. אבל כנראה שיש מציאויות מגעילות כאלה).

לעומת זאת, בסרבנות "קשָה", קרי שביה"ד חש שאין לכך סיבה אמיתית, אלא נקמנות גרידא מצד האיש, יש לכך כלים אפקטיביים מאד. לא פחות - ויותר - מאשר בנושא של ילדים (גם ילדים, לא שולחים משטרה להוציא אותם ממי שמחזיקם שלא כדין... כל השאר, זה לא פחות מהכלים שמפעילים נגד סרבנים קשים, ל"ע).

אשר על כן, במצב של דבר רע מול דבר רע - השאלה היא, כמו שאומרים אצל הילדים, "מי התחיל"... אשה שמנסה להרחיק את הילדים מאביהם, ליצור מצב שלא יתחשב ביכולותיו וימוטט אותו חלילה, שלא תבוא בטענות הקוזק-הנגזל אם ישתמש בכלי היחידי שהתורה נתנה לו, ולא במקרה. אם בי"ד ממש יחשבו שהוא לא בסדר לגמרי - יש להם כלים יעילים. לרוב לא מגיעים לכך - בניגוד למקרים הבודדים שמגיעים לתקשורת - ולא במקרה לא מגיעים לכך. מערכת של "איזונים"..

כפי שכבר נכתב - נישואין זו שותפות עמוקה, יותר מכל שותפות.

אם חלילה מגיעים למצב שצריך לפרקה - זה צריך להיעשות עם שיוויניות נכונה בכל חלקי השותפות, לפי מה שהמצב מאפשר. לא קודם פרט אחד - ואח"כ תחפש את החברים שלך... לא פחות מאשר בפירוק שותפות כלכלית וכד'.

לגבי סוף דבריך - אני כמובן מסכים איתך (בלי לדעת מה בדיוק היה עם האדם הספציפי שהזכרת).

אבל זו תופעה מצויה - שכאשר יש עוול כלשהו, אז ה"נספחים" של המלחמה בו, הם, שגם מי שבאמת לא כלול בו - תופס עליו טרמפ.... דרכו של עולם..

ממש לא נכוןl666
יש בעלים שבורחים לחו''ל בלי לתת גט ומתחתנים שם שנית. העניין היחיד שלהם לא לשלם מזונות.
בעצם גם בעל אמור להיות מעוניין בגט כדי להקים משפחה חדשה ולהמשיך בחיים. אגב יש הרבה גברים מסורבי גט, שאישה שלהם לא מסכימה לקבל גט ולא משחררת אותם. לפי הגיון שלך ושל רונן לב זה לא יכול להיות וזה פשוט לא נכון
בגלל זה כבר אמרתי שיש נשים רעות ויש גברים נוכליםכלה נאה
וקשה לדעת מה קורה בגלל מה.
רק מכמה מיקרים שראיתי זה שהמדינה לטובת האישה גם שלא מגיע לה.
מצד שני יש נשים שבאמת זקוקות להגנה הזאת.
ה' ישמור
אותו גבר מעדיף לחיותl666
עם אישה מניפה סכינים ? עליו, על עצמה, הוא היה צריך להתלונן עליה לרווחה ולמשטרה ולהתחיל תהליך גירושין ראשון.ולמצוא פתרון לילדים.
תכלס, אם אישה לא מעוניינת בילדים נוספים גם לה לא דחוף גט, ובעל רק יסבול בשנים האלו כי עליו יפעילו סנקציות
לא אמרתי לסרב.הרוזן!
אני עצמי תוהה בעניין והלוואי שהיה לי פתרון.
אני פשוט עומד ותוהה ושואל, מה כן לעשות?

ושאלה נוספת - זה באמת הגיוני לדרוש גט בתוך שבוע בלי שום קשר לשאלות אחרות כמו ילדים וכסף?
אפילו מבחינת הלכה ותורה. ככה זה אמור לעבוד? קודם כל גט? למה?
[ואם זה מקרה שלחלוטין אין שום ספק שהיא לא תחתן שוב, מאלף סיבות - משפיע? הרי מהבית היא יכולה לצאת, זה רק עניין פורמלי עבורה]
זה לא נכון. לדעתי יש קשר ישיר בין הדברים..ד.

זה כמו מי שאומרים, אם חמאס נוהג באלימות - אנחנו לא כמותם...  כל אחד עם השפה שהוא מבין.

יש קשר ישיר בין הדברים.

ברגע שהיא מקבלת את הגט, במציאות מחרידה כמו שהוא תיאר, כבר לא מענין אותה דבר כנראה.

בוודאי שיש קשר בין העניינים. הילדים הללו, זה מכח הנישואין. נישואין זה למעלה מסתם "הסכמים" - שגם אותם לא מפרקים בלי לסדר את כל הפרטים הקשורים לשותפות. אשר על כן, כשרוצים לפרק שותפות מהותית כזו, צריך קודם לסדר את מה שנוגע אליה. כל זמן שאינם גרושים, הילדים גם אצלו ואיתו. אשר על כן, קודם יסכמו, אח"כ ההמשך.

זו לא "אלימות". האלימות היא בכיוון ההפוך.

למיטב ידיעתי, גם המקובל הוא שקודם יש הסכם בכל העניינים. כנראה במציאות שהוא תיאר, זיהו "חולשה" מצידו, ורצו שלא יסחב הרבה. אם היה אומר להם שאינו מוכן, עד שיסוכם, כי יש קשר ישיר בין הדברים, כנ"ל, יש להניח שקודם היו עוסקים בכך.

לא נכחתי בדיון בבית הדין,הרוזן!
אבל ממה ששמעתי, הם אולי יותר "נתפסו" על חולשה, שגם היא הובעה בלשון שאינה באמת חולשה ממש אלא אי רצון להיות רשע, וגזרו עליו שלא כהוגן...
זה מפתיע אותי מאוד וכואב לי ממש, כי מבית הדין ציפיתי ליותר.
הקו שלו היה ברור - הוא רוצה שלום בית, לא רוצה גט. אפילו לא התייחסו לצד שלו... מעצם העובדה שהיא רצתה גט - נתנו להם שבוע להסתדר ובסוף הוא צריך לתת גט.
אני תוהה ושואל, האם זה הגיוני להכריע בתוך 20 דקות כך בדיני נפשות? ב20 דקות להכריע לטובת אישה שמתנהגת כפי שתואר? ויותר מזה אני תוהה - זו דרכה של תורה, לגזור כך דין מסובך ב20 דקות?

וסליחה שאני שואל. אם זיהו חולשה מסויימת, האם זה מצדיק כך להכריע את הדין? האם זה לא ניצול של חולשה?

אני מצטער מאוד אם ההודעה מנוסחת בלשון חדה, זה ממש לא בכוונה... כותב מתוך הכאב בגלל ההיכרות והקשר האישי אליו
ומתוך רצון באמת לשמוע, אם למישהו יש בכלל איזושהי תשובה, מה אפשר לעשות כך ואיך אפשר להבין את הדיינים...
נשבע לך אתה הזוי...ronenlev3232

90% מהנשים כאן אומרות שזה לא תקין רק אתה חושב שאתה הכי חכם

שיבושם לך מקווה שתמיד יהיה לך טוב ואף פעם לא תעמוד במצבים כאלו

כולם פה מסכימים שיש נשים מנוולות, ושהמערכת מוטה לצידןאלעד

אבל למעט אחת (כלה נאה), אף אחד לא תומכת בסרבנות.

לא תומכת בסרבנות! רק שאני יכולה להבין מאיפה זה באכלה נאה
כולנו..אלעד

תודה על התגובה הזו שלך

אולי אני הזוי.משוטט
אבל אני מכיר את המצבים האלה כל-כך מקרוב..
אני יודע איזה אנשים מסרבים גט.
אני יודע איזה נשים מנכרות.

ואני יודע שזה וזה רעים וחולים וצריך להוקיע אותם.

והזוי זה מי שמצהיר בלי להתבייש שסרבנות גט היא כלי לגיטימי בלי להבין את האלימות הכרוכה בכך. לקחת אשה ולכבול אותה אליך רק כי לא מתאים לך לדון בבית משפט כמו בן אדם.
לא אחי...אתה טועהronenlev3232

בית משפט לטובתה

והתקשורת לטובתה

למה? כי היא מורידה קצת דמעות??

לא מכיר את הסיפור שלך..משוטט
ולא מתייחס אליו באופן ספציפי.

אבל באופן כללי אני יכול לומר שזה לא משנה. סרבנות גט היא לא אופציה כמו שכל אלימות אחרת היא לא אופציה.

המקרה שלי = מקרה של הרבה מאוד גבריםronenlev3232

גבר יכול להיות מלאך ואם אשתו תחליט למרר לו את החיים הוא יאכל אותה....

במשטרה הכרתי מישהו שאשתו העלילה עליו על אונס

לאחר שהוא הוכיח שבתאריך המדובר הוא לא היה באזור בכלל (גרים בבתים נפרדים) התיק נסגר והאשה הקימה קול

צעקה ואמרה טעיתי בתאריך....

ופתחו את התיק מחדש

איזה אישה טועה בתאריך של אונס??????

אתה תופס צד לטובת הנשים וחבל

הרי אם היה שיוויון לא הייתי חושב בכלל על סרבנות ככה 90% מהסרבנים

יש כלי אחד שאיתו אנחנו יכולים להתמודד נגד העוול שנגרם לנו.

וחכו זה הולך למלחמת חורמה של הגברים  במדינה כי נמאס להיות כספומט ושק חבטות

המזונות מיועדים לילדים,סודית
לא מדובר על מזונות אשה.
תתבייש.
חוץ מהרוע מה יוצא מזה?
ככה אתה גםמפסיד את העתיד ( מי תתקרב לסרבן גט?), גם את הכסף (בתי משפט לא מתרשמים), וכמו שכתבת "מה לעשות זה גם פוגע בילדים"...

אולי תנסה גם את האפשרות להיות בן זוג ואבא נורמלי
יש לי רעיון...ronenlev3232

משמורת משותפת שכל צד אחראי על ההוצאות שלו והוצאות משותפות חצי חצי

מה דעתך?

ברור שלא כי אפשר לדרוש מזונות "יעני לילדים"

הילדים הם לא שלה? רק שלי?

ואם הם יהיו אצלי במשמורת מלאה אני יקבל ממנה מזונות? ברור שלא

בסופו של דבר אשה שרק רוצה כסף מהגרוש שלה היא סוג של ז***

ואוו...אם רק היית יודעת איזה אבא אני....

דעתי שכתבת במפורש שהילדיםסודית
רק כלי במלחמה נגדה.

לא יודעת איזה אבא אתה.

אבל אם אתה לא מצליח לראות בילדים כלום חוץ מההשלכה הכלכלית -אין לי מה להוסיף.
..

לא ראיתי שכתב כך..ד.

מאחלת לך לא להתקל בבית משפט של היוםכלה נאה
אין "תירוץ" לאף אחד מהם..ד.

אבל אם חלילה יש מציאות שהאחד מותנה בשני - כלומר, שבוודאות היא תגרום, בגלל תנאי הגירושין ואישיותה, לכך שהוא לא יראה ( או כמעט) את ילדיו, ויחונכו חלילה לשנאתו - אז ההתניה ההפוכה אינה פחות לגיטימית.

יואילו שניהם לסדר תנאים שבהם בוודאות לא יקרה מצב של ניתוק מילדיו - וגם לא עיכוב הגירושין.

ואם לא מסתדרים?הרוזן!
האישה לא מגיעה למצב שבו הם מסתדרים על העניין הזה כי החוק והמשפט במדינה נותנים לה כוח בלתי פרופורציונלי לכוח שנותנים לגבר. והיא מנצלת את זה לרעה.
מה יעשה הבעל?
הרי בית הדין לא מתחשב בילדים כגורם משמעותי ביחס לגט, אלא דורש במצב כזה גט. ובינתיים הבעל מוגדר כסרבן...
ראשית,ד.

לא ברור שהבי"ד "לא מתחשב"..

בי"ד בהחלט יכול לומר שקודם יגיעו להסדר, להסכם. כך מקובל. והוא יכול להיות מעורב בהסדר. ויכול לקבוע שתהיה "שיוויוניות" ביחס לילדים. גם יכול לקבוע כך ביחס להחזקתם הכלכלית, לפי שיפוטו את המצב.

בי"ד, לא הולכים רק לפי מה שהיה ה"חוק".

כיום, גם החוק כבר משתנה.

אבל אכן יש מצבי קיצון - ביחוד כשהקביעה ביחס לילדים/ממונות אינה עפ"י בי"ד אלא לפי בימ"ש, ובצורה קיצונית נוגדת צדק ומוסר אנושיים בסיסיים - ואז "במלחמה כמו במלחמה".. זה באמת נורא ואיום  מכל הכיוונים. ה' ירחם.

נשמע שאשתך לגמרי מתאימה לךl666
שניכם מוכנים להילחם עד מוות, שניכם לא בוחלים בשום אמצעי בדרך למטרה. לשניכם כסף זה העיקר. לא מאמינה שזה נעים להישאר נשוי למישהי שמוכנה להכניס אותך לכלא סתם, אבל העיקר לא לשלם מזונות. בקשר לתיק שנסגר , לא מחייב שלא עשית כלום, לא שמים לכלא על מכה קטנה או משהו בסגנון.
מסכנים הילדים שלכם.
וכן, מכירה הרבה גרושים, רובם התחתנו שנית ואף אחד לא מת מזה משום מה.
לא תמיד זה נכון. הנשים היום יודעות את זה ומנצלות את זהכלה נאה
שכנה שלי שהתגרשה באמצע מריבות הרימה סכין ואימה שתעשה משהו לעצמה. סעלה ראה את זה ולקח לה בכוח את הסכין. והיא התקשרה למשטרה שהוא הרים עליה יד. והרחיקו אותו מהבית.
אם לא היתי רואה לא היתי מאמינה. היא חברה שלי ובעלה התקשר שאני יבוא להרגיע אותה.
אז אל תהיי בטוחה שהכל אמיתי.
שמעתי על עוד מישהי שעשתה הכל בשביל שבעלה ירים עליה יד. בשביל להוציא אותו.

ומצד שני יש גם גברים נוכלים. קשה לדעת מאיפה זה מתחיל ומי אשם.
עדיף להתגרש ולברוח ממישהי כזאתl666
ואפילו לשלם כסף על זה. היית צריכה לספר על זה, אסור לאישה כזאת להישאר עם ילדים לבד בבית.
פתחת לי ממש רע את השבוע!!!אם ל2

עד כדי כך לרמוס אישה?

ראיתי את הכתבה.

האישה ממש אומללה!

הוא רשע איך הוא מתנהג אליה והוא אבא ממש רע!!! לילדים!!!

זו לא הדרך!!!

מה הכתבה המדוברת?הרוזן!
לא ראיתי את הכתבה המדוברתruthi
אבל אני מכירה את החיים ואת המציאות.
קראתי את ההודעה שלך שלוש פעמים עד שהצלחתי להירגע מההלם ומכעס.
הפותח מצא אילן גבוה להיתלות עליו...כותבת המחקר

חילול ה' כשבטלויזיה חילונית משודרת כתבה כזו 

מה הקשר לחילול ה'? חילול ה' שיש אנשים שמתנהגים בצורה כזאתמעורב
חילול ה' כשציבור שלם יודע ושותק.
חילול ה' כשאף אחד לא קם ועושה מעשה לעזרת האמא.

לפותח-תתבייש
זאת בדיוק הבעיה - כמו שכתבת. כדאי שתצפה בתוכניתכותבת המחקר

צפיתימעורב
אם צפית וכתבת ככה זו בדיוק הבעיה...כותבת המחקר

כשחילונים מתנהגים ככה זה כואב מאד, אבל הציפיות מהם פחות גבוהות (שלי לפחות).

למה לדעתך קוראים לתוכנית קשר השתיקה? 

איפה התכנית המדוברת?הרוזן!
אתה הרוע בהתגלמותו.משוטט
פשוט ככה בלי להוסיף במילים.
עיגון האישה לא צריך להיות חלק מהמשוואה לדעתיאלעד

ישנן דרכים אחרות להתמקח עם נשים כאלה,
בשום פנים ואופן לא על גבי החירות האישית שלה ולא של הילדים.

איזה דרך יש לי להתמודד?ronenlev3232

אשמח מאוד לשמוע..

שבית משפט מוציא לי צו עיכוב יציאה מהארץ רק כי היא ביקשה בלי לשמוע את הצד שלי בכלל?

לכל ההזויים שאומרים שאני רע לא מאחל לכם להיות במקומי אבל גם אני פעם חשבתי כמוכם.

המדינה והתקשורת לטובת האישה...אין לי דרך להתמודד רק בסרבנות גט!

לדרך שלך קוראים בית משפט.משוטט
התופעה החדשה שהגיעה בעקבות הסרבן האחרון כאילו זה הכי לגיטימי לסרב בשביל להימנע ממאבקים בבית משפט עם עו"ד כמו בכל מקרה משפטי אחר היא מאוסה ונוראית .

מסרבנות גט המפסיד העיקרי הוא הסרבן.
יש אופציות, ואני לחלוטין לא מתכוון לכתוב אותן כאן.אלעד

אבל מעבר לכך, וכפי שרמז המגיב מעלי, סרבנות היא דרך קיצונית ו"נשק יום הדין" מהבחינה הזאת שממנה אין דרך חזרה, בעיקר לסרבן.
הוא לעולם יהיה מוקע חברתית, אף אחד לא תעז לצאת איתו והחמור מכל - בגלל ההד הציבורי ילדיו יתייחסו אליו בצורה כזו גם ללא הסתה מכוונת מאימם. לכן זה צעד שמעבר לבעיה  המוסרית והחוקית וההלכתית, גם טקטית הוא לא מומלץ.

בדרך כלל הנשים המסורבות נכנעות הרבה ליפניכלה נאה
שמגיעים לחרם. ואז מוכנות לפשרה.
אבל הוא צודק. המדינה יום לטובת הנשים ויש שמנצלות את זה.
למה רק סרבנות גט?ימ''ל

תרצח אותה וזהו, יפתור לך את כל הבעיות.

או שתנעל אותה בחדר אטום אזוקה לכסא עם כיסוי על הפה אם אין לך אומץ לרצוח.

מה שאתה לא מבין זה שסרבנות גט זו יכולת הלכתית-טכנית שיש לך, כמו גזל (או רצח להבדיל), אבל ממש לא דבר שמותר לך לעשות ולא משנה למה, גם אם היא נבזית כלפיך בדרכים אחרות (ובסופו של דבר זה גם לא כדאי ולא משתלם).

אתה ממש צודקסתם איזה מישו
סרבנות גט זה הדרך היחידה,
הילדים ישנאו אותך בכל מקרה כי אתה לא זה שתגדל אותם וכסף לא יהיה לך גם בכל מקרה אתה תשלם לה כל מה שיש לך.

וגם העובדה שכשאישה תראה שלא שווה לה היא תפסיק תהליך גירושין זה ממש נכון אישה תמיד עושה מה ששוה לה זה למשל למה כמעט כל גבר מגלה אחרי החתונה שהוא התחתן עם מפלצת כי כיום כל אישה מרגישה שהנישואין לא שוים לה, וכל העולם אומר לו לא זה בגלל שאתה לא עושה מספיק, הרבה פעמים הגבר פשוט משתכנע.

והעולם אף פעם לא יהיה לטובתך כי זה תמיד כל הנשים וחצי מהגברים נגדך.
לא רואה "תכניות"..ד.

אכן, שמעתי על דברים כמו שאתה אומר.

ותשובה של חוקר, "כי אתה הגבר".. זה דבר שהדעת לא סובלתו.

באמת מצער אם אדם צריך בשביל "שלום בית" להגיע לדברים כאלה.

כנראה שיש צורך בתיקון של כמה וכמה דברים במצב שמקובל בחלק מהמקרים. אכן, לא יתכן שכאשר אנשים נשואים, אז שניהם כשירים לגדל ילדים, שניהם שותפים בפרנסה - וברגע שיש אופציה של גירושין, פתאום הילדים כביכול "יותר של האשה", והפרנסה כביכול רק של האיש..

קשה לקבל מצב שבו, במה שנוגע לתשלומים וכו' - נשארים "כמו פעם".. אבל במה שנוגע ליכולת של האיש להיות זה שעושה את אקט הגירושין, צריכים "התקדמות"..  יש להניח שמצד ההלכה, הדברים בכוונה מאוזנים; כדי שיוכל בי"ד בשעת הצורך, לגרום לאי ניצול פריווילגיות, ע"י כך שיאמרו שאינם יכולים לכפות גט כך. נישואין זה דבר/הסכם הדדי. אי אפשר מצד אחד לפרק חד צדדית, אבל לאידך גיסא לתבוע שהשני ינהג כשותף להסכם מחייב...

אשר על כן, בוודאי שסתם "סרבנות" היא דבר פסול. ובוודאי אין מקום ל"קריאה כללית" כזו..

כלומר, אם אנשים הגיעו למסקנה שאינם יכולים עוד להיות נשואים, זה כמובן דבר מצער, בצדק משתדלים קודם לגרום לשלום בית, צריך לקחת נישואין לא כאיזה "קשר ממוסד", אלא מציאות ממשית, משפחה; "המגרש אשתו ראשונה מזבח מוזיל עליו דמעות" (לא מדבר כעת במקרים חריגים שצד אחד נוהג בצורה שאי אפשר לחלוטין לחיות איתו באופן אובייקטיבי. אלא במה שעפ"י רוב, אנשים שגילו שלחלוטין לא מסתדרים זה עם זה לצערם. וגם זה צריך קודם מאמץ והשתדלות. שלא יהא הלב גס בכך) - 

אבל אם חלילה הגיעו לכך, אז אי אפשר להחזיק האחד את השני בכח. יבנו מחדש.

במה דברים אמורים? כשזה כל הנתון.

אבל, כאשר יש מציאות שאשה חושבת שאם היא תנהג באופן הזה, אז האיש יהיה מסחטת כספים ללא התחשבות ברמת ההכנסות של כל אחד מהם, ללא התחשבות ברמה של הוצאות שהיו רגילים להוציא עבור הילדים בעודם נשואים (רק כשמתגרשים, פתאום ילדים אמורים אוטומאטית לקבל הוצאות גבוהות, ורק כשנשואים עושים חשבון כמה כל משפחה יכולה להוציא?..); ולמעלה מזה, שהוא לא יוכל להיות בחברת ילדיו לא פחות מאשר היא, כשהוא רוצה ויכול, להעניק להם, גם כאשר בעודם נשואים זה היה כך - 

אז במציאות כזו, אי אפשר לדון מי שאומר, לא. הדדיות גם במצב הזה. לא אג'נדה של "קודם כל תשחרר אותה"... מדוע שהיא לא קודם כל "תשחרר אותו"?....  

אלו דברים שמושפעים הרבה מאד מתעמולה קיצונית (בחזרה מהתפילה בבקר, אני שומע מידי פעם כמה דקות רדיו ברכב. שמתי לב שכמעט קבוע, המראיינת מביאה כל מיני נשים שתספרנה על עוולות שעושים לנשים. היום למשל היתה מרואיינת ערביה פמיניסטית מיפו, ובמקביל - "לאזן".. - עיתונאית מ"הארץ".. אח"כ הביאו שתי חוקרות שעובדות בשיתוף עם ויצ"ו... נו, כששוטפים לאנשים כך את השכל יום-יום, זה יכול לגרום משהו ביחס לפרופורציות של מה שקורה.  לא שמעתי אף פעם ראיון עם איזה איש שליבו נקרע כי אינו רואה כמעט את ילדיו, למשל..).

יש להחזיר את המציאות לשפיות. הבנה שגירושין זה לא משהו שבא בקלילות; הבנה שאם חלילה אכן המצב כזה - אובייקטיבית או בהסכמת הצדדים - אז המציאות שקיימת בנישואין, בזמננו, הן מבחינת ההוצאות הכספיות, הן מבחינת הקרבה לילדים, נמשכת ככל האפשר גם במצב כזה - ואז לא יהיה צורך חלילה להגיע לנסיונות להשתמש בדבר כזה, ויש להניח שגם אחוז הגירושין יפחת. זה לא יהיה "עסק מכניס" לאף אחד, אלא אילוץ כשצריך באמת.

בינתיים, כל מקרה לגופו. אי אפשר לדון אדם שכותב כמו הכותב כאן - שבעצמו מעיד שמעולם לא חשב שידבר כך.

יש לקוות, שלפחות בתי דין של תורה, בודקים ככל האפשר היטב, שלא לגרום עוול לאף צד.

אז לדבריך סרבנות לגיטימית במקרים מסוימים רק לא כקריאה לציבורימ''ל

הבנתי נכון?

סרבנות לגיטימית במקרים שבו אין צדקronenlev3232

או שהאישה משתמשת בשקרים ותלונות שווא

אם היה צדק רוב מקרי הסרבנות היו נמנעים.

אני לא ירצח כי גם במרה של חוסר צדק אני לא ירצח...יש גבול לכל בן אדם.

אבל סרבנות היא הדרך היחידה שלי להתמודד עם חוסר שיויון בחסות המדינה

הבנו שזו דעתך, שאלתי את דעתוימ''ל

ביחוד באופן שדובר כאן...ד.

כלומר, זה לא שהוא באמת "סירב" אחרי שבי"ד קבעו.

אלא אמר שלא יתן שזה יקרה, שהילדים יהיו אצלו, וכו' - כ"נשק נגדי" למצב שלפי המתואר, ב"קלילות" היתה מוכנה לסגור את הענין - ולקחת הכל איתה...

כמו כן, כשדברים עדיין בדיון בבי"ד. אם רואה שיש תביעות מחוצפות - שאינן מכירות בו כאבא לא פחות מאשר האמא כאמא; שתובעות הוצאות כספיות חד צדדיות ללא התחשבות ברמת הכנסה - לגיטימי לומר, שלא יסכים לתת גט.

אלו, למיטב ידיעתי מעשים שבכל יום, ובתיה"ד עצמם משתמשים בהם כנראה, כדי להוריד את הצדדים מ"עצים" שטיפסו עליהם.

מנסים להביא להסכמה שתסיים את הסיפור כמה שיותר מהר וכמה שאפשר בפחות חבלות..

"סרבנות" אחרי שבי"ד קבע - זה כבר דבר קשה. שהרי יש החלטה של בי"ד שכך צריך לעשות. אחרי ששמעו. ולנהוג נגד החלטת, זה דבר לגמרי לא פשוט. על אף שלאידך, אחרי הכל התורה מסרה את זה לבני הזוג.

אז לגבי מציאות כזו, בד"כ לא נכון לנהוג כך. אבל מה נעשה שיכולים להיות מקרים שנגרמות עוולות חמורות (לפעמים, להבנתי, פונקציה של עו"ד, עוסיו"ת וכד') - וזו הדרך שאדם מוחה ונאבק על חייו וחיי ילדיו. 

גם במקרים חריגים כאלה, רואים דומני, שבתי"ד בד"כ יודעים להקשיב זעקה שנמצאת בין השורות - ומנסים לקרב גם אחר החלטה, כדי שלא להגיע למצב שמתקרב ל"גט מעושה", וגם מצד עצם הבנת הנפשות הפועלות.

מכל מקום, נכון שיש מקרים של סתם מנוולים, אבל יש כנראה גם מקרים שעליהם נאמר: "אל תדון את חברך" וכו' - שלא נדע ממציאויות כאלה. ה' ירחם.

תגידו, אלימות מילולית ורגשית יכולה לבוא גם מצדשאלה קשה

האישה?

מה זה אומר באמת?

מישהו יכול לעשות קצת סדר?

נראלי זה מה שאני עובר, רוצה להיות בטוח

בוודאי שיכולאריק מהדרום

יש גם גברים שחווים אלימות.

יש אפשרות לפנות לעזרה.

בוודאי שזה אפשריפשוט אני..
כן, אבל למה חשובה לך ההגדרה הספציפית?שוקו.

ונניח שתדע שזה זה

מהם דרכי הפעולה שבשליטה שלך ואתה יכול לנקוט בהם כבר מעכשיו??

גברים ונשים אלימים בערך באותו אחוזמשה

ההבדל זה בעיקר בתוצאות.

מעניין שאתה סבור כךפינג פונג
היה מחקר שנעשה באוניברסיטת חיפה על זהנקדימון
שמעתי באיזה פודקאסט לפני כמה שנים.
זה ידוע כבר הרבה שניםמשה

ההבדל בין אלימות של גבר לאלימות של אישה זה בעיקר היכולת והתוצאות. לא הרצון.

(זה מעבר לזה שנשים הרבה פעמים משתמשות בגברים אחרים כדי לפגוע, כמו הרצח בנחלאות השבוע שהוזמן על ידי האקסית).

הוזמן על ידי האקסית כי הוא כיסח אותה במכות חחדי שרוט
זה החשד.
וואלהאנוני.מית

אז האקסית שלו לא אשכנזית במיוחד.

לא יודע, אולי כן דווקא.די שרוטאחרונה

הכרתי כל כל מיני עם סיומות "יץ' שהן פחד אלהים.

ברקוביץ'

איצקוביץ'

ישראלוביץ'

או ביץ'. אלה הכי מפחידות.

יש גם ההבדל נוסףנעמי28

בכמה זה מדובר וכמה יאמינו לגבר כשהוא גבוה וחזק והיא נראית רונה וחמודה אבל מתעללת רגשית ואפילו פיזית.

וגם הבושה לדבר על זה.

בהחלט כן, אבל -פינג פונג

לענ"ד הציפייה (המוסרית-הלכתית) לשתוק למרות החֲרָפוֹת ולהיות מהנעלבים ואינם עולבים, שומעים חרפתם ואינם משיבים שעליהם הכתוב אומר "וְאֹהֲבָיו כְּצֵאת הַשֶּׁמֶשׁ בִּגְבֻרָתוֹ" גבוהה יותר ביחס לגבר לעומת האשה.

גם בדינמיקה הזוגית זה הרבה פעמים ככה. יש דברים לא נעימים שהאשה יכולה לומר לאיש וזה לא ייחשב חמור במיוחד, אך אם האיש יאמר את אותם הדברים כלפי אשתו - זה יוליד משבר נורא.

אני חושב שזה טבעי, אם כי לא אידאלי, כמובן, ואוחי משקף משהו שורשי בהבדלים בין איש ואשה והקשר בינם.

זה נכון.משה

אבל 

1. יש גברים רגישים יותר שיקחו ללב. וגם אם הם לא יביעו את זה בפועל זה יובע בדרכים אחרות כמו ריחוק רגשי כדי להתגונן או אפילו חיפוש עצמם במקומות אחרים.

2. גם נשים צריכות לעשות עבודה רגשית לא להעליב. זה שהוא צריך להתגבר זה לא אומר שהיא בסדר. היא לא.

כל מילהפינג פונג
תודה לכולם. אשמח להתייחסות לחלק השני של השאלהשאלה קשה

מהי אלימות רגשית ומילולית

לא מסכימהנעמי28

בתור אחת שעבדה ועדיין עובדת על עצמה לשמור על הפה שלי כשאני כועסת.

זה פוגע מאוד לכל גבר

הוא לא צריך להיות "רגיש" בשביל זה

לנשים יש כוח במילים להפוך את הגבר שלהם לסמרטוט ואפס או להרים אותו.

וגבר ניזון מהערכה.

אין הקלות לא לגברים ולא לנשים

אין שום ציפייה מגבר לספוג

יש ציפייה מכל אחד לעבוד על עצמו.

מסכים. לנשים יש יותר כח במילים4ne1

הבעיה שזה הפך להיות בעיה של גברים. כי לרוב יש מודעות לזה

אבל נשים יכולות להיות הרבה יותר "אלימות" במילים מגברים, רק שאם זה קורה, מניחים שהיא עברה המון ובעלה הביא אותה לקצה לכן היא מתנהגת כך בשונה מאצל גבר

כןנפשי תערוג

אלימות רגשית ומילולית יותר נפוצה בקרב נשים כלפי גברים. כי הצד המילולי/רגשי יותר מפותח אצל נשים לכן קל להן יותר להשתמש בו

(בדומה לכך שהצד הפיזי יותר מפותח אצל גברים ולכן הם נוטים יותר להשתמש בו- אלימות פיזית)

ואיך תדע אם אתה חווה את זה?

אתה מורגש מושפל על ידה?

היא מקטינה אותך?

מזלזלת בך?

וכו'

יש אישה שאף פעם לא מזלזלת בבעלה?שאלה קשה

תמיד אני חושב שאצל כולם זה ככה

וזה בעיה שלי

ודאי. למה לזלזל באדם שמעריכים אותו?גפן36

איזו מין תקשורת תיבנה מזלזול?

גם אם יש חוסר הסכמה זלזול והקטנה הוא לא הדרך לפתור אותו.

אני לא אומרת שבחיים לא יצא לי לפגוע בבעלי (או לו בי) אבל זה אף פעם לא היה לגיטימי בעינינו, ותמיד מתנצלים ומתקנים מייד.

בסוף לשנינו יש מטרה משותפת שהבית הזה יהיה המקום הכי בטוח ונעים לשנינו ולילדים.

לזלזול /הקטנה אין מקום.. 

עצם זה שאתה חושב שהבעיה היא בךמתואמת

מצביע כנראה על כך שאתה עובר אלימות מסוג כלשהו...

אני חושבת שכדאי ללכת לטיפול אישי, גם כדי לאבחן במה מדובר וגם כדי לחזק את עצמך.

כשאתה עובר אלימות מצד אישה4ne1

זה לא נחשבת אלימות אולי יותר מצוקה שלה, כי היא אלימה בגלל חוסר יחס, זלזול מצידך וכו

כשגבר מזלזל זה הכי ברור שזה מצד האופי שלו 

אין אישה רעה יש אישה שרע להנפשי תערוג
🤣Seven
התגובות פה מורידות לי תאיי קיו
למה? זה דווקא הומור משובחנפשי תערוג

כזה שמעלה את האייקיו.

לא? 

זה בדיוק מה שאני חושבשאלה קשה

זה גם מה שהיא אומרת לי.

אבל אני פשוט לא מצליח להבין אותה.

מרגיש שהיא הלכה רחוק מידי.

זה בצחוק, נכון?פשוט אני..
אני מנסה לדון אותך לכף זכות... 
זה נשמע כמו ציניות חריפהנפשי תערוג
לא יודע אם כתבת בציניות או ברצינותמתוך סקרנות
אבל להטיל את כל האחריות על צד אחד, כאילו אשה היא ילדה קטנה שלא אחראית למעשיה, מזלזל מאוד בנשים....
כן ישרקאני

אישה לא אמורה לזלזל בבעלה

אלא להעריך ולכבד אותו

ברור. למה לזלזל באדם שהכי יקר לי?!?!יעל...
כי לפעמים אני מרגישה שהוא ממש אידיוטאנוני.מית
הגעתי כי היה בראשי, בטח שיכולה להיות.תפוחית 1

חשוב להתייעץ,ולא לסחוב לבד..

ממליצה ללכת לטיפול אישי או זוגי עם גורם מקצועי (עם הסמכה רצינית)

המלצה או דיס המלצה על אולמות חתונהארץ השוקולד

אלגריה,

הרמוניה בגן,

נסיה,

ארץ.

(לחורף)

כמו כן, האם אתם יודעים אם מומלץ או לא לפנות דרך סוכנים כגון מאורסים-מאורסות או אחרים?

שוד ושבר! מה, התארסת שוקולד?? אז למה לא אמרת??די שרוט

אוי לנו כי חטאנו! שוד ושבר בחוצות הפורום!

​הנה כי כן, הגיעה השמועה המרעישה והמטלטלת את כל קירות הוול, כי הבחור החשוב והמופלג, עמוד התווך של השרשורים וראש ישיבת הניקים, החתן היקר למזל טוב ארעא דשעקלעד בלע"ז, אשר ישב בדד שנים רבות באוהלה של תורה ובאפליקציית "שליש גן עדן"-נלכד.

ואתם הרווקים זעקו זעקה גדולה ומרה כזעקת מרדכי היהודי למען לא תיכחד נפשכם בריתחא דהשכינה, "נמות ולא נתחתן!". די לנו במוסד השמד המלא מרעין בישין הרוצים להשמידנו בכל דור ודור על ידי הבאת איש ואישה ביחד כמעשה צבא השמד לישראוייל בטנקים! רצונו של הקודויש בורכו בהפרדה מוחלטת בין ז' לנ' ואסור בתכלית האיסור לבוא בקהל מוסד הנישואין תק' פרסה על תק' פרסה!

ואתה ארעא דשעקעלד, שהשם ירבה לכם מטל השמיים ומשמני הוולט ושהברכה והאהבה תשרה תדיר בינכם ושהמריבות לא יהיו תדיר שנאמר תדיר ושאינו תדיר, תדיר קודם.

אמת ויציבארץ השוקולד

אמן וגם לך ומשפחתך, תודה רבה

כרגיל, נהניתי לקרוא, הראיתי לארוסתי והיא נהנתה מאוד מדבריך

מה, פאדחן היא צריכה הקשרדי שרוט
אתה לא יכול להנחית עליה די שרוט ככה. עכשיו היא תחשוב שאני קריפ מטורלל.

תמסור לה שכתוב באבחון הפסיכודיאגנוסטי שלי שאני נורמלי.

הסוף נפלא שבנפלא. ממש.נקדימוןאחרונה
ישיבה לנשואיםשאלה קשה

הולך הרבה זמן עם הרגשה שלא מספיק ניצלתי את הישיבה.

למדתי במקום נחשב מאוד, אבל היום אני מבין שלא באמת התקדמתי שם [גם מבחינת הקו של הישיבה היתה תחושה של להעביר את הזמן, לא איזה אסטרטגיה של צמיחה].

ממש רוצה לעשות את המסלול הזה שוב, והפעם במקום שבאמת מצמיח ומגדל אותך, אישיותית ותורנית, וגם קצת נפשית.

זה שייך?

אם כן, תנו המלצות על ישיבות

אתה מתכוון לכולל?אריק מהדרום
כן זה קיים, אם אשתך מוחלת לך על זה שהתחייבת בכתובה לזון אותה ומרשה לך ללמוד תורה אז זה שייך.
הוא מחפש ישיבה, לא משגיחנקדימון
וואואונמר
יש הרבה ישיבות (דת"ל) שיש בהן נשואים...מתואמת

לרוב אלה בחורים שלמדו בה והמשיכו ללמוד באותו מקום כשהתחתנו, אבל אף אחד (למיטב ידיעתי) לא יאמר לך לא להתחיל ללמוד שם כנשוי...

בישיבה של בעלי (מרכז הרב) היה לפחות מישהו אחד שהגיע כנשוי. מניחה שיש עוד.

כמובן, המעבר הזה (שאולי יכלול גם מעבר דירה) צריך להיעשות בשיתוף וברצון אשתך.

הרבה יותר מאחדהסטורי
קבע עיתים לתורה4ne1

אל תלך למסלול של ישיבה כל היום. עשה את זה בהדרגה בשיעור קבוע או עם חברותא. 

נסה ותראה ישועות

מה אישתך אומרת על העניין?נפשי תערוג
מה אכפת לך? זה שלו עם אישתונקדימון
הוא מחפש ישיבה, לא משגיח
יש רקע חרדי?משה
למה?שאלה קשה

אגב, מה עם תורת החיים?

בתורת החיים יש הרבה אברכים נשואיםSevenאחרונה
וודאי שיש דבר כזההסטורי
הכרתי גם כמה, שכבר 'יצאו' מעולם הישיבות ואחר כך חזרו.

אבל, כדי שלא תמצא את עצמך בעוד כמה שנים שוב עם אותה תחושה - כדאי שתדייק לעצמך מה אתה מחפש מבחינה מהותית ולפי זה תתמקד על המקום אותו אתה מחפש.

יוצאת משיחה עם חברה. אופניים חשמליים.אנוני.מית

משפחה עם 3 ילדים. רכב אחד. בעיקר אצל החברה שצריכה לאסוף ולפזר ילדים.

בעלה של החברה קנה לאחרונה אופניים חשמליים. הם היו צריכים ליסוע לאיזה מקום ביחד (זוג) והיא ממש מספרת לי שהיא נעלבה מזה שהוא העדיף להישאר עוד כמה דקות בבית בטלפון ואחר כך ליסוע באופניים שלו לבד.

לפני שבועיים היא כמעט עשתה תאונה עם רוכב קורקינט משוגע והיא מפחדת מהכלי, וגם מזה שהוא התחיל ליסוע עם הילדים עליו. אתמול הוא קנה קסדה לבת הקטנה שלהם כדי שתוכל ליסוע איתו.

היא (והאמת שגם אני) רועדות מפחד מהרעיון הזה של ילדה בת 3 על הכביש בכלי כל כך פגיע. מצד שני, זה לא שיש להם חניה או כסף לעוד רכב.

מה דעתכן?

מה חכם להגיד לה?

יש כאן כמה נושאיםפשוט אני..

זה שהוא העדיף לנסוע על האופניים ולא איתה ברכב - זה קשור לאופניים או לזה שהוא היה באמצע משהו חשוב או לזה שהוא לא רוצה להיות עם אשתו?

כי ממה שאת מספרת, לא נשמע לי שזו האפשרות הראשונה ולכן אני לא מבין למה האופניים אשמים...

העובדה שהוא רוצה לנסוע עם הילדים - המוני אנשים עושים זאת, אם הוא רוכב בצורה בטוחה על שבילי אופניים, אז אני לא חושב שזה נורא. אם הוא רוכב על הכביש, אז לדעתי באמת לא שייך להיות עם ילד קטן שיכול להיפגע קשות מכל נגיעה של רכב אחר. 

עולה לי פה כמה דבריםמשה

גילוי נאות: אני רוכב קורקינט בעצמי כבר הרבה שנים. יש לי נסיון של אולי 6000 ק"מ על הכביש. כולל עם ילדים והקפצה למסגרות ומה שתרצי.

הראשון זה שהאוטו בעיקר אצלה. היא התרגלה לזה. אני לא יודע מה הדינמיקה בניהם אבל אני יכול לנחש שפשוט לא נעים לו "לבקש ממנה" כל פעם את האוטו. אז הוא קנה לעצמו רכב אחר ושם זה נגמר.

אם הם גרים ביישוב (ולא בעיר גדולה) אז אפשר ממש להבין את זה. בלי האוטו ממש תקועים עם האוטובוס של פעם בשעתיים במקרה הטוב או אם זה מקום גדול פעם בשעה. בהנחה שהם לא עשירים גדולים מדי אני יכול להבין את הפחד מלקנות רכב שני. במיוחד אם הוא נוסע יחסית מעט. אז אופניים חשמליות זה אחלה דבר.

ולגבי להישאר בבית עוד רבע שעה - אני כזה גם . במילא הנסיעה לוקחת חצי מהזמן שהיא לוקחת עם רכב שתקוע ברמזורים. תשאל את הבת שלי שאוהבת לעשות למכוניות שאני עוקף איתה ברמזור אדום "ננה בננה שוקולד בננה" בקול של ילדה בת שש.

אתה אומר שאנוני.מיתאחרונה

נמאס לו לבקש ממנה את האוטו כל הזמן ולכן הוא קנה לעצמו "אוטו" בתקציב שלו?

כשצריך ללכת לטיפול/ייעוץ ופשוט אין כסףחוזר תמיד לאשתי

מה עושים?

הולכים לעבוד?אריק מהדרום
העבודה זה בשביל שיהיה מה לאכולחוזר תמיד לאשתי

ולא נשאר כסף לטיפול

יש אפשרויות זולותפשוט אני..
כמו דרך קופת החולים, או מטפלים בהתמחות או חדשים וכו'
שה' ימלא חסרוניכםשוקו.
עבר עריכה על ידי שוקו. בתאריך ב' באב תשפ"ו 11:32

שניכם מעוניינים ללכת לטיפול יעוץ? 

באיזה הקשר?

האם יש אפשרויות אחרות מאשר יעוץ או טיפול פרונטלי

אולי לנסות לקרוא ספרים בנושאנקדימון

בהשאלה, או אפילו בקנייה - זה יהיה זול משמעותית כמובן.

אם יש ידע באנגלית אפשר לחפש לפעמים קורסים מלאים ביוטיוב בנושאים מגוונים, ואני מניח שגם בזה. האמת אולי כבר לא חייב אנגלית טובה כי הכתוביות של יוטיוב די טובות.

אני למשל מצאתי קורס מלא של cbt של תרפיסטית, כאשר כמובן יש לה נותני חסות כדי שהיא תוכל לספק בחינם. אני נוטה להאמין שגם בענייני זוגיות אפשר למצוא...

אלה לא דברחם כתחליף של ממש, אבל יכול להקל ולכוון קצת. לפתח מחשבות חדשות עד שירווח ויתאפשר לעשות מה שהכי יעזור

באיזה נושא אתה מאותגר?משה

יש ים של חומר באינטרנט. זה לא כמו מטפל שיודע לראות את נקודות העיוורון שלך אבל זה לא רע בכלל.

קח את הנושא שקשה לך, לך תקרא קצת או תצא להליכה עם פודקסט בנושא או הרצאה או משהו. תיקח עוד חצי שעה לבד לסדר את המחשבות שלך. אם אתה נוסע לעבודה וזה לוקח זמן אפשר לנצל את הזמן הזה. 

כל הכבודתודהלה'

לא כולם מסכימים ורוצים ללכת. זה דורש אחריות וענווה.

אם אתה אחרי מילואים אז יש החזרים. גם אם השתחררת מסדיר יכול להיות שאתה זכאי לתוכנית עמית, שיש 12 פגישות חינם.

יש כאלה זולים יותרנפשי תערוג

ולפעמים נכון יותר לוותר קצת על דברים כדי לטפל בפן הזוגי

עמותת חיים של טובהnik

מסבסדים טיפול אצל אנשי מקצוע (טובים!) שעובדים איתם.

שווה לפנות אליהם.

הולכים מטעם קופת חוליםנעמי28

מסובסד.

ואני רואה בטיפול השקעה לכל דבר.

כשאני ואנחנו בטוב אנחנו עושים הרבה יותר כסף.

זוכריםעוד מעט פסח
שלהתגרש עולה הרבה הרבה הרבה יותר.
תבדוק אם יש שר'פ בעירייה שלכםעל הנסאחרונה

לפעמים יש להם שיתופי פעולה זולים.

בעיר שאני נמצאת יש שיתוף פעולה כזה וטיפול עולה שם לשעה פחות ממאה שח.

והם ממש מעולים ומקצועים

חסכים של ילד שגדל בבית בלי הרבה כסףחוזר תמיד לאשתי

להורים שלי אף פעם לא היה יותר מידי כסף.

גם היום אנחנו לא מקבלים כמעט עזרה.

לא חשבתי שאני עדיין סוחב את זה.

לאחרונה כמה פה העלו את הנושא הזה וזה הציף בי הרבה כאב.

מה אומרים? שתפו

כואבהסטורי
למעשה - ללכת לטיפול אצל איש מקצוע 
אם יש נושא אחד שייעוץ ב-400 שח לשעה לא יכול לפתורפשוט אני..

זה בעיות כלכליות 😬

למרות שכאן לא מדברים על בעיות כלכליות ישירות אלא על קשיים נפשיים בעקבות בעיות כלכליות, אז אולי זה כן יתאים... 

דווקא יעוץ טוב יכול לעזור הרבה לבעיות כלכליותאריק מהדרום
ואפילו בהרבה יותר מ-400 שקל לשעה.
התכוונתי לטיפול נפשי, לא כלכליפשוט אני..

וממילא זה נכתב בחצי הומור...

הומור... קצת רגישות..חוזר תמיד לאשתי
סתם כאב? או נפק"מ?נקדימון
אם זה סתם כאב (בלי לזלזל חלילה) אז לדעתי חבל על הכסף לטיפול. אני מניח שיש לך כאבים וצער וחרטות נוספים בחיים אבל אתה חי איתם.

אם זה מייצר בעיות התנהגות, כעסים, מריבות בין בני הזוג, קמצנות מוגזמת על עצמך וכדומה, אז אולי כן שווה לשקול פניה לאיש מקצוע.

כסף זה אחד הנושאיםנעמי28

עם הכי הרבה משקעים, כמעט לכולנו, גם לאלה שגדלו עם הרבה כסף.

רוצה לשנות את זה, לך לטיפול.

זה יותר עניין של תפיסה והסתכלות מאשר של חומר.

יש כאלה שגדלו באושר עם מעט ויש כאלה שלהיפך.

האם חום ואהבה כן קיבלת?5+

המון אנשים לא מקבלים מההורים עזרה כלכלית. הרבה מהם בקשר מצויין עם ההורים כי הם מקבלים מהם דברים חשובים יותר מכסף. השאלה אם את הדברים החשובים לבניית אישיות טובה ומוסרית ושמחה כן קיבלת? כי אם ללכת לטיפול, הייתי הולכת על חסכים באהבה וקבלה, לא על חסכים בכסף. כדאי מאוד לחשוב בראש האם 'הורי לא נותנים לי כי לא אכפת להם ממני/לא אוהבים אותי, או ש- הורי היו רוצים לקנות לי כל מה שאני צריך. אבל לא יכולים.'

יש בתים שחוסר ממון יוצר בהם לחץ ודאגה רבה וזה עובר לילדים או שממש מחנכים אותם ללחץ הזה. ויש בתים שלמרות שאין כסף, זה לא משהו לדבר עליו. גודלים בהרגשה שיש לי כל מה שאני צריך. יש שמחה בבית.

אם גדלת בבית מהסוג הראשון צריך לעבוד על עצמך לא להעביר זאת לדור הבא. יש מקום לטיפול ויש מקום גם לעבודה עצמית, לבניית האמונה ולהשתדלות בצד המעשי.

ויש גם אנשים שירשו כסף אבל עכשיו אין להם הורים... אז מה עדיף?

וואו, תשובה מאלפת ממש.חוזר תמיד לאשתי

לא יכלתי לצפות לתשובה טובה מזו.

אפשר להתגבר על זהזיויק

היחס שלנו לכסף מאד חשוב בהרבה מאד מובנים,

ולכן צריך לבנות יחס נכון בעצמך וגם לחנך את הילדים שלך

הכאב שעלה הוא בגלל שיש מחסור ספציפישוקו.אחרונה

ואין יכולת תמיכה מהההורים.

או שעצם הרעיון שיש כאלה הורים שתומכים ואצלך לא, גרם לך להצפה.

עוד נקודה 

האם היה חסר לכם משו בסיסי בבית?

יש משפחות שיש להם כסף, אין מחסור,אבל ההתנהלות היא חסכנית

והדיבור בבית תמיד הוא על זה שאין ושהמדינה רשויות בסופר הכול יקר

איך זה היה אצלך?

היי ממש איכזבתםאדם פרו+

נכנסתי לפורום נשואים טריים

רציתי לקרוא איך אתם רבים

ואיזה כיף למי שהוא כמוני

גרוש

וככה להתעודד קצת.

ואני חייב לציין שממש איכזבתם

שום מריבה שום כלום

אתם לא צריכים להסתיר

זה לא רשת חברתית פה

תכתבו את האמת הקשה

נתמודד איתה

🤣🤣🤣פשוט אני..
תקרא את השרשור שמתחיל בHakuna.Matata
מפה לאן?
תודהאדם פרו+
החיית את נפשי

מים קרים על נפש עייפה ב"ה

משהאחרונה
מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

יש כאן גם עניין של גישהנעמי28

ולא רק צודק או לא צודק

מה אם הוא היה מרוויח עשרות אלפי שקלים משעה של עבודה וההתנהלות שלו עדיין היתה דומה? קם מאוחר ועושה שום דבר?

כסף נכנס, ממנו/מההורים שלו.

אפילו דירה הם מוכנים לתת.

יש כאן הרבה יותר מצודק או לא צודק.

יש דינמיקה, לקיחת אחריות, שחרור אחריות וקבלה שאנחנו לא יכולים לשלוט על האחר על האופן שהאחריות הזאת תתבצע.

אני גם הייתי מתחרפנת  מהתנהגות כזאת.

אבל כדי שיתאפשר לחיות איכשהו ביחד צריך להבין ולהשלים עם זה שבדיוק בדיוק כמו שהיא מצפה וכמו שהיא רואה אחריות, לא יהיה.

כל אחד חווה את המשבר הזה בזוגיות בפן מסוים, חלק בפן הדתי, חלק בפן הרגשי, חלק בפן הכלכלי.

אני מניחה שאם הייתי בחוויה דומה הייתי משחררת אחריות ומכניסה את הכסף שאני מרוויחה להשקעה או חיסכון ולא להוצאות שוטפות ונותנת לו להתמודד.

אבל לא בריב, בשיחה עם קביעת עובדה.

אולי יעניין אותך