בהמשך לתכנית קשר השתיקה אתמול....ronenlev3232

מישהו חשב למה הגבר מתנהג ככה? איך זה הגיע למצב הזה?
אני יענה כי אני קרוב לזה לצערי
אישה שמחפשת כספומט מהלך אישה שרוצה להשפיל את הבעל
מדינה שלטובת האישה ב90% מהמקרים
מה נשאר לגבר?
להילחם על הילדים ולהיות סרבן גט!
ברגע שאשתי הבינה שהיא לא תראה את הילדים ולא תקבל גט בחיים  היא החליטה לקחת את עצמה בידיים ולנסות להציל את הנישואים
בגלל שזה פוגע בילדים אני נגד זה אבל לפעמים אין ברירה
אני קורא לכל הגברים אם האישה שלכם מחפשת מלחמה תהיו סרבני גט תידחו את הגירושים כמה שיותר בסוף יהיה שיוויון.
החליטו בתקשורת להילחם לטובת נשים ואף אחד לא מדבר על תלונות שווא של נשים נגד גברים.
שגבר יכול סתם לשבת בבית סוהר או שאפילו סתם ירחיקו אותו מהבית כי ככה העו"ד אמר לאשה לעשות..

נחקרתי במשטרה על אלימות (תלונת שווא) והורחקתי מהבית שאלתי את החוקר למה? התשובה הייתה כי אתה הגבר....ואגב התיק נסגר.. אבל 10 ימים לא הייתי בבית

אישה שתדע שרק בגיל 55-60 תקבל גט תחשוב פעמיים נשמע מגעיל נכון?

בחיים לא חשבתי שאני ידבר ככה

רציתן שיויון זכויות? תוותרו על מזונות....אה אתן לא שוות הרבה בלי הכסף של הבעל נכון? (זה מיועד לנשים המכשפות לא לנשים שמחזיקות בית וילדים והן העיקר של הבית רק לרעות שיעשו הכל בשביל כסף כמו ז***)
סרבנות גט זה הפתרון וזה מה שגרם לי לסוג של שלום בית....

...binbin
לדעתי אחרי שמגיעים למצב שרוצים להתגרש ואז יש את הגבר שהוא סרבן גט ועושה טרור לאישתו ואם ילדיו שום דבר נקי וטהור ושלם לא יצא מקשר כזה, אתה טוען שאצלך זה עשה שלום בית, אבל אני מאמינה שהאווירה הקשה שהייתה בבית בתקופה הזו לא עשתה טוב לא לזוגיות ובעיקר לא לילדים (מה זה אין ברירה? לא נשארים בזוגיות בעייתית וקשה רק בגלל הילדים) , נכון, אצלך זה עבד אבל לא כל הזוגות כמוכם, גבר שנמצא בזוגיות מורכבת מאוד שכבר אין מה לשקם ובכל זאת יסרב לתת גט - אני לא חושבת שזה יוביל אותו לשלום בית..
לכם כנראה היה בסיס - ילדים/ אהבה ותודה לאל!
אני כן מסכימה שלנשים יש יותר כח בתקשורת ובמדינה ומילה שלהן יכולה להפיל.. ובגלל זה אמרתי שמראש לא צריך להכנס לזה ולפעמים עדיף להתגרש
(אני נשואה ב"ה באושר, זו רק דעתי ההגיונית)
לא מכירה את התוכנית. אבל אתה צודק יש כאלה נשים ומצד שניכלה נאה
גם יש כאלה גברים רעים.
זה בעיה!
סטטיסטית, יש באלפי אחוזים יותר אנסים גבריםדי שרוט
מאשר תלונות שווא של נשים.

זה נבלה וזה טריפה, אבל רק לשם הפרופורציות צריך להבין שלרוב, מי שניזוק יותר זה נשים.
והיכן עשרות הגברים המתאבדים בשנה?הלוי מא
בגלל ניכור הורי?
לא הבנתידי שרוט
מה הקשר בין גברים מתאבדים לנושא שלנו?

יש גם יותר גברים שמתים מתאונות דרכים, זה גם בגלל תלונות שווא?
לדאבוני קשור מאודאלעד

לדעתי אי אפשר להניח לפתחן של מתלוננות שוואדי שרוט
את כל התמותה עלי אדמות בקרב הגברים.
ברור. הוא התכוון לגברים גרושים שמתאבדים בשל כךאלעד

לא להתאבדות של כל אדם ממין זכר

ודאי שזה קשור+mp8
וכאישה אני חייבת לומר בצער שלמרות שהסטיגמה היא שתמיד האישה היא בצד האומלל והסובל-
יש נשים שמצליחות להרוס את החיים לבן זוגן כדי להרוויח תנאים טובים יותר.
זה שיש נשים..משוטט
לא הופך את רובן לכאלה.
זה כמו שנאמר שרוב הגברים הם אלימים וצריך להרחיק מהם את הילדים.
ההכללות האלה נוראיות.
צריך להלחם בתופעה של תלונות שווא אבל סרבנות גט היא בטח ובטח שלא הפתרון.
מסכימה+mp8
מתאבדים כי הם נכנסים לדיכאון ויאוש. וכשאין כסף לשלםכלה נאה
ואת הילדים מרחיקים מהם
וכל מיני תלונות שוא והמצאות
לא כולם חזקים לעמוד מול זה
גם ככה גירושים זה משבר. אז תוסיף לזה מילחמה.
וזה מה שיכולים להגיע
שמעתי שאתמול גבר בן 40 מבני ברק התאבד כיכלה נאה
היה בתהליך גירושים. ושבוע הבא בר מיצוה לבן שלו ואישתו לא רוצה שהוא יבוא.
מישהו בכלל דיבר על זה בתיקשורת?
בדקתי ולא ראיתי.
מזעזע
איפה כל היפי נפש??ronenlev3232

השיח לטובת הנשים הפך להיות ברמה לא הגיונית.

אני נגד אלימות ונגד הטרדות ובעד שיוויון זכויות מלא

דוחקים גבר לפינה ומצפים שהוא יחכה לדין צדק....

עד מתי?

ליבי עם הילד שאין לו אבא עכשיו

אשה רעה שבגלל כסף\אגו\ רוע דפקה לילד שלה את החיים...

מה עדיף סרבנות גט או להתאבד?????

כואב הלבכלה נאה
ואני שמעתי (לא אתמול)די שרוט
על בעל שרצח את אישתו כי היא לא הכינה לו ארוחת ערב.

שמעתי גם על בעל שהתעלל באישתו, כלא אותה בבית, נעל אותה בחדר ולא נתן לה לצאת.

שמעתי על בעל שהיה מרביץ לאישתו ואז היה מתחנן אליה שתסלח לו ואז שוב פעם היה מרביץ.

מה כל זה מוכיח?
נכון ששמעת כי רק על הנשים מרחמים. על זה אני מתכונתכלה נאה
שאם אישה מתעללת בבעלה אתה לא תישמע בתקשורת זה עובר מפה לאוזן
לא דיברו על רציחות של נשים בידי גבריםronenlev3232

כי זה ברור שצריך להוקיע את זה.

דיברנו על מצב שהמדינה גורמת לאי שיוויון ולכן גברים מגיבים בצורה יחידה שיש להם

רק רוצה להזכירl666
שהתאבדות היא עבירה חמורה, איסור כרת. מצטערת, גירושין ממש לא סיבה להתאבדות.
במקרה שבו אדם לא היה יציב מבחינה נפשית אז צריך לפנות לפסיכיאטריה לקבלת טיפול. לא משנה גבר או אישה. , בן אדם שמתאבד מכל דבר יכול להיות מסוכן לסביבה וילדים.
נכון. אבל אי אפשר לדון בן אדם בשעת משברכלה נאה
אל תביאני לידי ניסיון
מזה בן אדם שמתאבד מכל דבר?
כשמנתקים 6 ילדים מהאבא. ומכפישים אותו בכל מקום. הרי היא חיבת להצדיק את עצמה למה התגרשה. היא מושלמת...
ולא רוצים שישתתף בבר מצוה של הבן שלו. וכסף אין. ומה עוד שאני לא יודעת ..
אז נורמלי שאדם נופל למשבר.

גירושים במצב רגיל הזוג עובר איזה משבר. כל שכן שיש התעללות.
דווקא בפרק ראשוןl666
של קשר שתיקה אבא ניתק ילדים מאימא. והיא לא התאבדה. ולא ריחמתי עליה, לא הרגיש לי אמין מה שהיא אמרה על בעלה.
ברור שמתאבדים על רקע משבר כלשהו. רק חסר שיתאבדו בלי שום סיבה.
לא מאמינה שאפשר לנתק בקלות ילדים מאבא ולהסיט אותם. גם אימא שלי הייתה בסגנון, די מהר ילדים לומדים שזה סתם התקף עצבים ובגיל די קטן .
אם ילד לא רוצה לראות את אבא בבר מצווה כנראה הייתה לו סיבה. ובית משפט כן מתחשב בהכנסות של בני זוג, פשוט לא צריך להוציא את כל הכסף לעורך דין. עורך דין לוקח בסביבות אלפיים שקל על דיון אחד ועוד סכום קבוע בלי קשר, בסוף ברור שלא יהיה כסף.

דוקא ראיתי מקרה מקרוב מזה אמא שמרחיקה ומסיטהכלה נאה
את הילדים. מענין אותה הכבוד שלה ולא הנפש של הילדים שלה. שמגיל 3 הכניסה לילדים שאבא שלכם חולה נפש.
אבא שלכם קמצן... פשוט אישה רעה.
לא האמנתי שיש דבר כזה.
כמה דיברתי איתה וכלום. רואה את עצמה.
הבן אדם נשבר מהגירושים לא עובד אז לא משלם מזונות והיא מקבלת מביטוח לאומי. אז היא מתנקמת בו בכל מה שיכולה. במקום להבין את המצב הנפשי שהוא נפל אליו. בגללה.
לא האמנתי כמה רוע יש עד שראיתי מקרוב.

למה להאשים רק את הגברים בהתעללות?
יש גם נשים עם מידות רעות.

ומאיפה לך לדעת שהילד לא רצה את אבא שלו בבר מצוה?

יש נשים כאלו, מכירה מקרובl666
גם אימא שלי דיברה ככה ועוד יותר גרוע, ידעתי שזה התקף עצבים, היו לה בעיות. ילדים לא עוורים ולא טיפשים, וילד יכול בעצמו להתקשר לאבא ולהזמין אותו לבר מצווה. ולהתעקש מול אימא.
יש לי חברות גרושות, רובן מבקשות מגרוש שיבוא יותר וייקח את הילדים יותר מפעם בשבוע, קשה להיות לבד עם ילדים. אבל ברגע שמלחמת גירושין נגמרת גם הרצון להיות עם ילדים נעלם משום מה.
יכול להיות מצב גם שאבא בא הביתה למחשב או ספר וילדים רק שלא יפריעו, במקרה כזה אימא באמת תנתק אותם בקלות מאבא כי בעצם הם רגילים רק אליה.
והייתי צריכה לדווח לרווחה על שכנה שלך , אם היא משחקת בהתאבדות המשחקים דומים, יש מצב שהיא גם מתעללת בילדים. אולי היו משאירים ילדים עם אבא. רק לא בטוח שהוא היה מסכים לזה
אז זהו. הילדים היו קטנים והם כל כך מוסטיםכלה נאהאחרונה
על האבא שאין עם מי לדבר. וגם מאוד מפחדים מהאמא. שאומרת שמי שיהיה איתו בקשר אז היא לא נותנת לו כלום יותר.
ומאוד קשה לה להיות לבד עם הילדים. ולו מאוד קשה לא ליראות אותם. הוא הגיע להתמוטטות נפשית ואפילו היה מאושפז. וכלום לא מענין אותה.

ועל הרוחה.. יש לנו שכנה שעובדת ברוחה והיא גם מכירה את כל הסיפור. היא כן דיוחה ולא ראיתי שעשו עם זה משהו

ניכור הורי הוא דו כיוונימשוטט
יש לא מעט גברים שמנסים לעשות בדיוק אותו דבר.
הנסיון להצדיק סרבנות גט בכל דרך שהיא היא פשע בדיוק כמו סרבנות גט בפני עצמה.

אין שום תירוץ לסרבנות גט כמו שאין תירוץ לניכור הורי.
אישה שמרחיקה ומסיטה את הילדים על אבא שלהםכלה נאה
מגיע לה.
השכנה שלי גרושה. שהאבא היה בא אצלי לפגוש את שלוש ילדיו הקטנים. כי היא לא מסכימה שיצא איתם.
הילד הראה לאבא את התעודה והאבא שמח ואמר שיצלם לו. אבל האמא לא מסכימה.
או שהוא קנה להם רוגלך והיא אומרת להם זה מה שהוא הביא לכם הקמצן הזה. ואבא שלכם חולה נפש...
הוא נישבר מהמאבקים והרב שלו אמר לו שיעזוב ושהילדים יגדלו הם לבד יחזרו.
וזה לא קרה. לבר מיצוה היא גם לא הסכימה שהוא יבוא.
וכל זה כי אין לו לשלם לה מזונות.וביטוח לאומי משלם לה.
אז לאישה כזאת מגיע לה שיתעלל בה עם הגט. מה שהוא לא עשה.
שאני אספר סיפורים על גברים מכים?משוטט
על כל סיפור יש סיפור מקביל.
הדבר היחיד שאפשר ללמוד מהסיפור שלך זה שיש נשים רעות.
מה את רוצה לומר בזה? שאם יש נשים כאלה אז נצא מנקודת הנחה שכולם ככה?
אז בואו נצא מנקודת הנחה שכל הגברים אלימים וצריך להרחיק מהם את הילדים..

מה נסגר איתכם?

בכל מקרה סרבנות גט היא לא הדרך. יש בית משפט. יש עובדות סוציאליות..
אמרתי כבר שיש כאלה ויש כאלה. ובכל זאת המדינהכלה נאה
לטובת הנשים
מעניין למה..משוטט
כי אשה רעה גורמת לגבר לא לראות את ילדיו וגבר רע גורם לאשתו לפגוש את בית החולים..
אבלללסתם איזה מישו
כמה נשים מוכות אתה מכיר? וכמה גרושים שלקחו אותם למכבסה כל אחד מכיר כמה.

ואל תגיד שנשים מוכות לא יודעים מיזה אני מדבר על המעגל הקרוב שכנים משפחה שהיית יודע
אני מכיר 3.משוטט
וזה באנשים שקרובים אליי..
כמה גברים אתה מכיר שהאשה לא נותנת להם לדבר עם הילדים שלהם?

אתה יודע מה?
רק העובדה שאתם טוענים שהדרך היא אלימות (כן. סרבנות גט היא אלימות) אתם מוכחים שצריך להגן על נשים מפני גברים כמוכם.

הלוואי ולא היו צריכים את ההגנה הזאת
אני מכיר הרבה יותרסתם איזה מישו
מה שקורה זה אישה שמתגרשת נותנים לבעל לראות בדרך כלל פעם בשבוע וסוף שבוע אבל אם האישה מגישה תלונה לאלימות הבעל לא רואה את הילדים בלי שקבל אישור בבית משפט והוא נחשב חייב עד שלא הוכח אחרת
וזה קורה ב50 אחוז מהגירושין שהם 30 אחוז מהאוכלוסיה כלומר 15 אחוז מהאוכלוסיה

אתה רוצה להגיד שזה לא אלימות וסרבנות גט זה כן?
אם אני אכנס..משוטט
למקלט לנשים מוכות אני בטוח שאני אכיר עוד הרבה.

לא יודע מאיפה אתה מביא את הסטטיסטיקה וזה לא משנה.
זה וזה אלימות.
אבל כל עוד אתם תומכים ומעודדים סרבנות גט אין לכם שום זכות לבא ולטעון כנגד.
זה כלי משפטיסתם איזה מישו
נגד בית משפט לא הוגן ויש לי זכות לא משנה במה אני תומך
זה לא כלי משפטימשוטט
זה כלי הלכתי.

אתה יודע מה היו עושים לך אם באמת היתה פה מדינת הלכה על סירוב גט?
היו מכים אותך עד זוב דם..
אם כבר תורהסתם איזה מישו
לפי התורה אין גרושין בלי סיבה כמו היום ובטח לא היו עושים לבעל ניקוי יבש כמו היום וממילא אם קבעו שהוא צריך לתת גט אז זה מוצדק.
כיום זה לא ככה וזה הכלי היחיד שיש לגבר ואין שוב סיבה שלא ישתמש אם הוא צודק
בגלל זה אני אומרת שיש גם ונשים אלימותכלה נאה
ומשחקי אגו... לא כולן חכמות ובעלות מידות טובות.
לכן צריך שיוויון מבחינת המדינה.
ועוד משוסתם איזה מישו
גבר אלים אישתו מתקשרת למשטרה אם היא רוצה הוא לא יראה את הבית הילדים ואישתו לעולם.

גבר יכול היות הכי טוב בעולם ואם אשתו רוצה היא תגרש אותו ותקח את הבית הילדים והכסף יש כאן בעיה רצינית של סיבה ותוצאה שאין לגבר שליטה עליו.
מה צריך לעשות במקרה כזה?הרוזן!
עבר עריכה על ידי הרוזן! בתאריך י"ז בכסלו תשע"ט 22:44
ולמה גבר שמצפה להסדר עם הילדים לפני שייתן גט צריך להיקרא סרבן?

מכיר אישה שהתלוננה על בעלה תלונות שווא מזעזעות, סידרה לו מאסרים והרחקות, טינפה עליו מול הילדים דברים שאין האוזן סובלת. בזמן שהיא עצמה צורחת עליו המון, מפעם לפעם גם מכה אותו, ופעם אחת אפילו איימה עליו בסכין. הוא סבל את כל זה בשקט ונשאר איתה - כדי להיות שם בשביל הילדים. אחרי כל זה החליטה ביום בהיר אחד שנמאס לה ממנו והיא רוצה גט.
הגיעו לדיון בבית הדין. שאלו אותה: את בטוחה שאת רוצה גט למרות שאלה ואלה הנזקים כולל נזק לילדים? אמרה כן. שאלו אותו מה הוא אומר, אמר אני לא מוכן לוותר על הילדים. אם תקבל את הילדים? במקרה כזה אם היא רוצה, היא תקבל, אני לא יכול לכבול אותה.
מסקנת בית הדין אחרי 20 דקות דיון: אם כך אתה צריך להביא לה גט, הילדים זה לא קשור, על זה תדונו אח"כ. יש לכם שבוע לסדר ביניכם דברים ואז אתה צריך לתת לה גט.
זה נשמע הגיוני? אחרי שהוא עשה הכל בשבילה, והנמיך את עצמו כנגד כל ההשפלות והמכות - היא רק רוצה אז היא יכולה לעוף מהבית ולקחת איתה את הילדים?
איזה מין דבר זה?

ויותר מזה - מה מצופה מאותו אדם לעשות, כשהוא באמת מאמין שהיא תזיק לילדים ותפגע בהם?
לא מבין את הקשרימ''ל

יש נשים שמתנהגות לבעלים שלהם באופן מזעזע (אני מכיר אישית ועדיין הזדעזעתי מהתיאורים שלך ושל 

@כלה נאה. ונכון שיש גם גברים כאלה @משוטט, זה לא קשור) אבל 'להחזיר לה' בסרבנות זה:

א. לא פתרון - גם כי נקמנות לשם נקמנות (גם אם היא לכאורה מוצדקת) לא פותרת שום דבר, גם כי כשמחזירים נבזות על נבזות כדי לחנך/להרתיע לרוב זה לא גורם לצד השני 'להבין את הטעות שלו' אלא להתבצר ולהקצין עמדות ולהחזיר מצידו עוד יותר, גם כי במלחמה הזו יש לה יותר כלים מול הגבר ואם הוא לא מאוד מאוד חזק ועקשן עם יכולת התמדה של שנים הוא גם יתייאש בסוף וגם יסבול הרבה בדרך (ואם הוא כן עקשן הוא יסבול הרבה יותר, וגם ילדיו), גם אם בנושא מסוים זה יגרום לאשה להתקפל ולהסכים לתכתיב של הגבר או ללכת לקראתו בסופו של דבר בטווח היותר ארוך הוא ישלם על זה בזירות אחרות הרבה יותר מאשר היו מגיעים לפשרה בדרכים אחרות (ואם בסופו של דבר האשה וויתרה / התפשרה אז זה היה יכול לקרות גם בדרכים אחרות), וגם כי כדי שתגובת משקל (כלומר תגובה באותו מטבע) תהיה מרתיעה ואפקטיבית היא צריכה להיות גם בעלת קשר ישיר אחרת היא נתפסת כסתם רשעות לא קשורה וגם בעלת אפשרות החרפה, שני דברים שאין בסברנות גט.

ב. לא לגיטימי - גם אם  נניח שזה היה עוזר והגבר היה משיג ככה מה שהוא רוצה בלי שום השלכות, אין קשר ישיר בין החירות של האשה לאותם דברים שהגבר רוצה להשיג. זה אולי אפשרי טכנית, וזה אמצעי לחץ, אבל זה בדיוק כמו להשתמש באמצעי לחץ אחר כמו אלימות פיזית או איומים והפחדות (וכאמור לעיל, זה שהאשה משתמשת בלחצים פסולים לא אומר שמותר ושיעיל מצד הבעל לעשות את זה גם). 

את הנושא של הקשר עם הילדים צריך להסדיר, עדיף בהסכמה אבל לפעמים זה קורה במאבק - בין כך ובין כך אין קשר בין זה לבין הגט ואין שום סיבה לקשור ביניהם.

אם אישה מוציאה לבעלה את העינים ואת הנשמה?כלה נאה
מגיע לה גט מהר ולכל מה שהיא רוצה הוא צריך לתת?
אם לא הייתי רואה לא הייתי מדברת!
יש נשים רעות.
ויש חוסר צדק כלפי הרבה גברים.
למה הגיעו למצב הזה?
לא יודעת.
אבל יש נשים שרק בשפה הזאת מבינות.
ואני לא אומרת להיות מסורב גט 20 שנה. אלא משהו כמו שנתים שלוש עד שמוצאים פתרונות.
ולא בואי קחי גט ואחר כך נדבר.
אז היא מנובלת. מה יעזור לסרב לה גט, להתנקם בה? לחנך אותה?ימ''ל

ייתכן שמגיע לה לסבול, זה לא התפקיד של הגרוש שלה לעשות איתה צדק ולהתנקם בה.

ואם זה בשביל 'לחנך אותה' שאיתו לא מתעסקים - על זה כתבתי שזה גם לא פתרון וגם לא לגיטימי.

לא סתם אישה לא יכולה ככה לקום וללכתכלה נאה
ולעשות מה שבא לה.
ולא סתם הגט ביד הבעל.
לא צריך לענות אותה אבל זה תהליך ש
גם האישה צריכה להבין שבן אדם עומד מולה.
אם ע"י זה אפשר להגיע להסדר נורמלי אז כן. אין מה לעשות.
(בתנאי שהוא באמת בסדר והיא המכשפה)
ואני לא מאמינה שאישה שהיא בסדר תהייה מסורבת גט.
או כנראה תמימה ממש..משוטט
יש אנשים רעים.
יש אנשים שאם נותנים להם כח ביד הם ישתמשו בו גם אם זה אומר לפגוע בילדים שלהם ובני שהיו נשואים לה.
יש אנשים שהאגו שלהן גדול יותר מכל הגיון סביר.

נראה לך שאם מישהו משתמש בכלי כל-כך חזק כמו סרבנות גט אפשר להגיע איתו להסדר נורמלי? הרע הוא יכול לדרוש מה שבא לו.. הוא מחזיק את החירות שלה בידיים שלו..

להסדר מגיעים מתוך נקודת שוויון לא מתוך צד אחד שדורס את השני.
מסכים במאה אחוז רק עם המשפט האחרון שלך...ronenlev3232

אם מישהו יתקוף אותך אתה תגן על עצמך בכל מה שיש לך או תחטוף ורק (אם תחיה) תלך למשטרה?

במלחמה לא הוגנת כל אחד עושה מה שהוא יכול

מסכים שזה גועל נפש לכבול אליך אישה

אבל זה לא כדי לקבל חלק יותר גדול בדירה...זה כדי שיהיה שיוויון וצדק

דומני שהתמימות היא דווקא במה שאתה כתבת...ד.

[לא שתמימות זה רע..]

"אם מישהו משתמש בכלי כ"כ חזק"... אם מישהו מאוים על מה שהוא כמעט עצם חייו - הילדים, יכולתו לחיות ולהתפרנס בכבוד - זה עדיין לא אומר שברגע שיהיה איזשהו פיתרון סביר, הוא לא יאחז בו.

אם באמת זה היה רק במקרים ש"הצד השני" לא דורס אותו - היית צודק. אבל לומר ש"נקודת שיויון" היא רק מכיון אחד - זו לא נקודת שיוויון..

אז פה אנחנו חלוקים.משוטט
כמו שלהריחק הורה מילדיו זה משהו שלא עושים גם סרבנות גט זה משהו שלא עושים. לא משנה מה. הדיבר האחד עשרה הוא כנראה "תהייה בן אדם".
אף אחד מהם הוא לא פתרון סביר.

ההבדל בין אשה שמנסה להרחיק מאבא את ילדיו (או להפך) לבין סרבנות גט שמול האחד יש כלים משפטיים שמאפשרים להתמודד מול זה ואם השופט יחליט אחרת יהיה אחרת לעומת השני שהכל תלוי ברצונו של הסרבן ואף אחד לא יכול להכריח אותו.
ועדיין שני הדברים לא לגיטימיים.

הבעיה היא שעכשיו כל סרבן ממהר לקפוץ ולומר שהמערכת נגדו והאשה ככה וככה כדי לתרץ את עצמו. כי הוא יודע שככה הוא יקבל תמיכה מקהילת הגברים הגרושים המתוסכלים. (ראה ערך הסרבן אטיאס)

חלוקים חלקית...ד.

שנינו מסכימים שאף אחד מהדברים הללו אינו "פיתרון סביר" (כמובן).

מה שאני לא מסכים, עובדתית, זה ב"הבדל" שציינת, שכאילו להרחקת ילדים יש כלים משפטיים שמאפשרים להתמודד עם זה - ואילו בסרבנות הכל תלוי ברצונו ואיש לא יכול להכריח אותו.

לצערי, המציאות מוכיחה די ההיפך: בהרחקת ילדים חלילה (אגב, באמת מי שעושָה כך סתם, זו נקמנות לא נורמלית, שערורייתיות מוסרית ממדרגה ראשונה. "להתנקם" בקשר של אדם עם ילדיו.. גרועי שונאינו היו מנתקים הורים מילדיהם. זה נחשב מהפשעים הכי איומים. והילדים? הם כלי לשנאתה המטורפת, או לאינטרסים שלה? ילדים צריכים אבא כמו שצריכים אמא, וכן ההיפך, כברור לכל בר דעת) - 

אין כלים אפקטיביים שמופעלים, פעמים רבות.

החל מכך שעצם המדיניות היתה שאוטומאטית כמעט מועברים לחסותה העיקרית של האם (והעובדה שהדבר הזה משתנה. והיתה ועדת שניט שהמליצה מקצועית על "הורות שווה" כברירה ראשונה. כלומר, כל מה שהיה לפני כן, מתברר כעוולה שאי אפשר לשער את עומק הפגיעה שלה.  וגם בבתי"ד של תורה, שאינם כפופים לכך, לא לפני כן ולא כעת, יש שינויים; כי המציאות השתנתה, מהרבה בחינות - ועל כן הכלל העיקרי בענין, גם הלכתית, שהעיקר מה שטוב ללילדים, נוטה יותר לכיון זה).

לא זו בלבד, אלא שמעתי על מקרים, שגם כאשר הילדים בשהיה עיקרית אצל האם, היא "מחליטה" שלא רוצה לקיים את ההסדרים שהוחלט עליהם, ואז לא כופים, כי כביכול "מצבה הנפשי" חשוב לגידול הילדים, ואי אפשר ללחוץ עליה.. ובכלל קשה לכוף על דבר כזה - קל וחומר כשמדובר במי שמנצלת את הזמן להסתה נגדו.. (אכן, מבחיל. אבל כנראה שיש מציאויות מגעילות כאלה).

לעומת זאת, בסרבנות "קשָה", קרי שביה"ד חש שאין לכך סיבה אמיתית, אלא נקמנות גרידא מצד האיש, יש לכך כלים אפקטיביים מאד. לא פחות - ויותר - מאשר בנושא של ילדים (גם ילדים, לא שולחים משטרה להוציא אותם ממי שמחזיקם שלא כדין... כל השאר, זה לא פחות מהכלים שמפעילים נגד סרבנים קשים, ל"ע).

אשר על כן, במצב של דבר רע מול דבר רע - השאלה היא, כמו שאומרים אצל הילדים, "מי התחיל"... אשה שמנסה להרחיק את הילדים מאביהם, ליצור מצב שלא יתחשב ביכולותיו וימוטט אותו חלילה, שלא תבוא בטענות הקוזק-הנגזל אם ישתמש בכלי היחידי שהתורה נתנה לו, ולא במקרה. אם בי"ד ממש יחשבו שהוא לא בסדר לגמרי - יש להם כלים יעילים. לרוב לא מגיעים לכך - בניגוד למקרים הבודדים שמגיעים לתקשורת - ולא במקרה לא מגיעים לכך. מערכת של "איזונים"..

כפי שכבר נכתב - נישואין זו שותפות עמוקה, יותר מכל שותפות.

אם חלילה מגיעים למצב שצריך לפרקה - זה צריך להיעשות עם שיוויניות נכונה בכל חלקי השותפות, לפי מה שהמצב מאפשר. לא קודם פרט אחד - ואח"כ תחפש את החברים שלך... לא פחות מאשר בפירוק שותפות כלכלית וכד'.

לגבי סוף דבריך - אני כמובן מסכים איתך (בלי לדעת מה בדיוק היה עם האדם הספציפי שהזכרת).

אבל זו תופעה מצויה - שכאשר יש עוול כלשהו, אז ה"נספחים" של המלחמה בו, הם, שגם מי שבאמת לא כלול בו - תופס עליו טרמפ.... דרכו של עולם..

ממש לא נכוןl666
יש בעלים שבורחים לחו''ל בלי לתת גט ומתחתנים שם שנית. העניין היחיד שלהם לא לשלם מזונות.
בעצם גם בעל אמור להיות מעוניין בגט כדי להקים משפחה חדשה ולהמשיך בחיים. אגב יש הרבה גברים מסורבי גט, שאישה שלהם לא מסכימה לקבל גט ולא משחררת אותם. לפי הגיון שלך ושל רונן לב זה לא יכול להיות וזה פשוט לא נכון
בגלל זה כבר אמרתי שיש נשים רעות ויש גברים נוכליםכלה נאה
וקשה לדעת מה קורה בגלל מה.
רק מכמה מיקרים שראיתי זה שהמדינה לטובת האישה גם שלא מגיע לה.
מצד שני יש נשים שבאמת זקוקות להגנה הזאת.
ה' ישמור
אותו גבר מעדיף לחיותl666
עם אישה מניפה סכינים ? עליו, על עצמה, הוא היה צריך להתלונן עליה לרווחה ולמשטרה ולהתחיל תהליך גירושין ראשון.ולמצוא פתרון לילדים.
תכלס, אם אישה לא מעוניינת בילדים נוספים גם לה לא דחוף גט, ובעל רק יסבול בשנים האלו כי עליו יפעילו סנקציות
לא אמרתי לסרב.הרוזן!
אני עצמי תוהה בעניין והלוואי שהיה לי פתרון.
אני פשוט עומד ותוהה ושואל, מה כן לעשות?

ושאלה נוספת - זה באמת הגיוני לדרוש גט בתוך שבוע בלי שום קשר לשאלות אחרות כמו ילדים וכסף?
אפילו מבחינת הלכה ותורה. ככה זה אמור לעבוד? קודם כל גט? למה?
[ואם זה מקרה שלחלוטין אין שום ספק שהיא לא תחתן שוב, מאלף סיבות - משפיע? הרי מהבית היא יכולה לצאת, זה רק עניין פורמלי עבורה]
זה לא נכון. לדעתי יש קשר ישיר בין הדברים..ד.

זה כמו מי שאומרים, אם חמאס נוהג באלימות - אנחנו לא כמותם...  כל אחד עם השפה שהוא מבין.

יש קשר ישיר בין הדברים.

ברגע שהיא מקבלת את הגט, במציאות מחרידה כמו שהוא תיאר, כבר לא מענין אותה דבר כנראה.

בוודאי שיש קשר בין העניינים. הילדים הללו, זה מכח הנישואין. נישואין זה למעלה מסתם "הסכמים" - שגם אותם לא מפרקים בלי לסדר את כל הפרטים הקשורים לשותפות. אשר על כן, כשרוצים לפרק שותפות מהותית כזו, צריך קודם לסדר את מה שנוגע אליה. כל זמן שאינם גרושים, הילדים גם אצלו ואיתו. אשר על כן, קודם יסכמו, אח"כ ההמשך.

זו לא "אלימות". האלימות היא בכיוון ההפוך.

למיטב ידיעתי, גם המקובל הוא שקודם יש הסכם בכל העניינים. כנראה במציאות שהוא תיאר, זיהו "חולשה" מצידו, ורצו שלא יסחב הרבה. אם היה אומר להם שאינו מוכן, עד שיסוכם, כי יש קשר ישיר בין הדברים, כנ"ל, יש להניח שקודם היו עוסקים בכך.

לא נכחתי בדיון בבית הדין,הרוזן!
אבל ממה ששמעתי, הם אולי יותר "נתפסו" על חולשה, שגם היא הובעה בלשון שאינה באמת חולשה ממש אלא אי רצון להיות רשע, וגזרו עליו שלא כהוגן...
זה מפתיע אותי מאוד וכואב לי ממש, כי מבית הדין ציפיתי ליותר.
הקו שלו היה ברור - הוא רוצה שלום בית, לא רוצה גט. אפילו לא התייחסו לצד שלו... מעצם העובדה שהיא רצתה גט - נתנו להם שבוע להסתדר ובסוף הוא צריך לתת גט.
אני תוהה ושואל, האם זה הגיוני להכריע בתוך 20 דקות כך בדיני נפשות? ב20 דקות להכריע לטובת אישה שמתנהגת כפי שתואר? ויותר מזה אני תוהה - זו דרכה של תורה, לגזור כך דין מסובך ב20 דקות?

וסליחה שאני שואל. אם זיהו חולשה מסויימת, האם זה מצדיק כך להכריע את הדין? האם זה לא ניצול של חולשה?

אני מצטער מאוד אם ההודעה מנוסחת בלשון חדה, זה ממש לא בכוונה... כותב מתוך הכאב בגלל ההיכרות והקשר האישי אליו
ומתוך רצון באמת לשמוע, אם למישהו יש בכלל איזושהי תשובה, מה אפשר לעשות כך ואיך אפשר להבין את הדיינים...
נשבע לך אתה הזוי...ronenlev3232

90% מהנשים כאן אומרות שזה לא תקין רק אתה חושב שאתה הכי חכם

שיבושם לך מקווה שתמיד יהיה לך טוב ואף פעם לא תעמוד במצבים כאלו

כולם פה מסכימים שיש נשים מנוולות, ושהמערכת מוטה לצידןאלעד

אבל למעט אחת (כלה נאה), אף אחד לא תומכת בסרבנות.

לא תומכת בסרבנות! רק שאני יכולה להבין מאיפה זה באכלה נאה
כולנו..אלעד

תודה על התגובה הזו שלך

אולי אני הזוי.משוטט
אבל אני מכיר את המצבים האלה כל-כך מקרוב..
אני יודע איזה אנשים מסרבים גט.
אני יודע איזה נשים מנכרות.

ואני יודע שזה וזה רעים וחולים וצריך להוקיע אותם.

והזוי זה מי שמצהיר בלי להתבייש שסרבנות גט היא כלי לגיטימי בלי להבין את האלימות הכרוכה בכך. לקחת אשה ולכבול אותה אליך רק כי לא מתאים לך לדון בבית משפט כמו בן אדם.
לא אחי...אתה טועהronenlev3232

בית משפט לטובתה

והתקשורת לטובתה

למה? כי היא מורידה קצת דמעות??

לא מכיר את הסיפור שלך..משוטט
ולא מתייחס אליו באופן ספציפי.

אבל באופן כללי אני יכול לומר שזה לא משנה. סרבנות גט היא לא אופציה כמו שכל אלימות אחרת היא לא אופציה.

המקרה שלי = מקרה של הרבה מאוד גבריםronenlev3232

גבר יכול להיות מלאך ואם אשתו תחליט למרר לו את החיים הוא יאכל אותה....

במשטרה הכרתי מישהו שאשתו העלילה עליו על אונס

לאחר שהוא הוכיח שבתאריך המדובר הוא לא היה באזור בכלל (גרים בבתים נפרדים) התיק נסגר והאשה הקימה קול

צעקה ואמרה טעיתי בתאריך....

ופתחו את התיק מחדש

איזה אישה טועה בתאריך של אונס??????

אתה תופס צד לטובת הנשים וחבל

הרי אם היה שיוויון לא הייתי חושב בכלל על סרבנות ככה 90% מהסרבנים

יש כלי אחד שאיתו אנחנו יכולים להתמודד נגד העוול שנגרם לנו.

וחכו זה הולך למלחמת חורמה של הגברים  במדינה כי נמאס להיות כספומט ושק חבטות

המזונות מיועדים לילדים,סודית
לא מדובר על מזונות אשה.
תתבייש.
חוץ מהרוע מה יוצא מזה?
ככה אתה גםמפסיד את העתיד ( מי תתקרב לסרבן גט?), גם את הכסף (בתי משפט לא מתרשמים), וכמו שכתבת "מה לעשות זה גם פוגע בילדים"...

אולי תנסה גם את האפשרות להיות בן זוג ואבא נורמלי
יש לי רעיון...ronenlev3232

משמורת משותפת שכל צד אחראי על ההוצאות שלו והוצאות משותפות חצי חצי

מה דעתך?

ברור שלא כי אפשר לדרוש מזונות "יעני לילדים"

הילדים הם לא שלה? רק שלי?

ואם הם יהיו אצלי במשמורת מלאה אני יקבל ממנה מזונות? ברור שלא

בסופו של דבר אשה שרק רוצה כסף מהגרוש שלה היא סוג של ז***

ואוו...אם רק היית יודעת איזה אבא אני....

דעתי שכתבת במפורש שהילדיםסודית
רק כלי במלחמה נגדה.

לא יודעת איזה אבא אתה.

אבל אם אתה לא מצליח לראות בילדים כלום חוץ מההשלכה הכלכלית -אין לי מה להוסיף.
..

לא ראיתי שכתב כך..ד.

מאחלת לך לא להתקל בבית משפט של היוםכלה נאה
אין "תירוץ" לאף אחד מהם..ד.

אבל אם חלילה יש מציאות שהאחד מותנה בשני - כלומר, שבוודאות היא תגרום, בגלל תנאי הגירושין ואישיותה, לכך שהוא לא יראה ( או כמעט) את ילדיו, ויחונכו חלילה לשנאתו - אז ההתניה ההפוכה אינה פחות לגיטימית.

יואילו שניהם לסדר תנאים שבהם בוודאות לא יקרה מצב של ניתוק מילדיו - וגם לא עיכוב הגירושין.

ואם לא מסתדרים?הרוזן!
האישה לא מגיעה למצב שבו הם מסתדרים על העניין הזה כי החוק והמשפט במדינה נותנים לה כוח בלתי פרופורציונלי לכוח שנותנים לגבר. והיא מנצלת את זה לרעה.
מה יעשה הבעל?
הרי בית הדין לא מתחשב בילדים כגורם משמעותי ביחס לגט, אלא דורש במצב כזה גט. ובינתיים הבעל מוגדר כסרבן...
ראשית,ד.

לא ברור שהבי"ד "לא מתחשב"..

בי"ד בהחלט יכול לומר שקודם יגיעו להסדר, להסכם. כך מקובל. והוא יכול להיות מעורב בהסדר. ויכול לקבוע שתהיה "שיוויוניות" ביחס לילדים. גם יכול לקבוע כך ביחס להחזקתם הכלכלית, לפי שיפוטו את המצב.

בי"ד, לא הולכים רק לפי מה שהיה ה"חוק".

כיום, גם החוק כבר משתנה.

אבל אכן יש מצבי קיצון - ביחוד כשהקביעה ביחס לילדים/ממונות אינה עפ"י בי"ד אלא לפי בימ"ש, ובצורה קיצונית נוגדת צדק ומוסר אנושיים בסיסיים - ואז "במלחמה כמו במלחמה".. זה באמת נורא ואיום  מכל הכיוונים. ה' ירחם.

נשמע שאשתך לגמרי מתאימה לךl666
שניכם מוכנים להילחם עד מוות, שניכם לא בוחלים בשום אמצעי בדרך למטרה. לשניכם כסף זה העיקר. לא מאמינה שזה נעים להישאר נשוי למישהי שמוכנה להכניס אותך לכלא סתם, אבל העיקר לא לשלם מזונות. בקשר לתיק שנסגר , לא מחייב שלא עשית כלום, לא שמים לכלא על מכה קטנה או משהו בסגנון.
מסכנים הילדים שלכם.
וכן, מכירה הרבה גרושים, רובם התחתנו שנית ואף אחד לא מת מזה משום מה.
לא תמיד זה נכון. הנשים היום יודעות את זה ומנצלות את זהכלה נאה
שכנה שלי שהתגרשה באמצע מריבות הרימה סכין ואימה שתעשה משהו לעצמה. סעלה ראה את זה ולקח לה בכוח את הסכין. והיא התקשרה למשטרה שהוא הרים עליה יד. והרחיקו אותו מהבית.
אם לא היתי רואה לא היתי מאמינה. היא חברה שלי ובעלה התקשר שאני יבוא להרגיע אותה.
אז אל תהיי בטוחה שהכל אמיתי.
שמעתי על עוד מישהי שעשתה הכל בשביל שבעלה ירים עליה יד. בשביל להוציא אותו.

ומצד שני יש גם גברים נוכלים. קשה לדעת מאיפה זה מתחיל ומי אשם.
עדיף להתגרש ולברוח ממישהי כזאתl666
ואפילו לשלם כסף על זה. היית צריכה לספר על זה, אסור לאישה כזאת להישאר עם ילדים לבד בבית.
פתחת לי ממש רע את השבוע!!!אם ל2

עד כדי כך לרמוס אישה?

ראיתי את הכתבה.

האישה ממש אומללה!

הוא רשע איך הוא מתנהג אליה והוא אבא ממש רע!!! לילדים!!!

זו לא הדרך!!!

מה הכתבה המדוברת?הרוזן!
לא ראיתי את הכתבה המדוברתruthi
אבל אני מכירה את החיים ואת המציאות.
קראתי את ההודעה שלך שלוש פעמים עד שהצלחתי להירגע מההלם ומכעס.
הפותח מצא אילן גבוה להיתלות עליו...כותבת המחקר

חילול ה' כשבטלויזיה חילונית משודרת כתבה כזו 

מה הקשר לחילול ה'? חילול ה' שיש אנשים שמתנהגים בצורה כזאתמעורב
חילול ה' כשציבור שלם יודע ושותק.
חילול ה' כשאף אחד לא קם ועושה מעשה לעזרת האמא.

לפותח-תתבייש
זאת בדיוק הבעיה - כמו שכתבת. כדאי שתצפה בתוכניתכותבת המחקר

צפיתימעורב
אם צפית וכתבת ככה זו בדיוק הבעיה...כותבת המחקר

כשחילונים מתנהגים ככה זה כואב מאד, אבל הציפיות מהם פחות גבוהות (שלי לפחות).

למה לדעתך קוראים לתוכנית קשר השתיקה? 

איפה התכנית המדוברת?הרוזן!
אתה הרוע בהתגלמותו.משוטט
פשוט ככה בלי להוסיף במילים.
עיגון האישה לא צריך להיות חלק מהמשוואה לדעתיאלעד

ישנן דרכים אחרות להתמקח עם נשים כאלה,
בשום פנים ואופן לא על גבי החירות האישית שלה ולא של הילדים.

איזה דרך יש לי להתמודד?ronenlev3232

אשמח מאוד לשמוע..

שבית משפט מוציא לי צו עיכוב יציאה מהארץ רק כי היא ביקשה בלי לשמוע את הצד שלי בכלל?

לכל ההזויים שאומרים שאני רע לא מאחל לכם להיות במקומי אבל גם אני פעם חשבתי כמוכם.

המדינה והתקשורת לטובת האישה...אין לי דרך להתמודד רק בסרבנות גט!

לדרך שלך קוראים בית משפט.משוטט
התופעה החדשה שהגיעה בעקבות הסרבן האחרון כאילו זה הכי לגיטימי לסרב בשביל להימנע ממאבקים בבית משפט עם עו"ד כמו בכל מקרה משפטי אחר היא מאוסה ונוראית .

מסרבנות גט המפסיד העיקרי הוא הסרבן.
יש אופציות, ואני לחלוטין לא מתכוון לכתוב אותן כאן.אלעד

אבל מעבר לכך, וכפי שרמז המגיב מעלי, סרבנות היא דרך קיצונית ו"נשק יום הדין" מהבחינה הזאת שממנה אין דרך חזרה, בעיקר לסרבן.
הוא לעולם יהיה מוקע חברתית, אף אחד לא תעז לצאת איתו והחמור מכל - בגלל ההד הציבורי ילדיו יתייחסו אליו בצורה כזו גם ללא הסתה מכוונת מאימם. לכן זה צעד שמעבר לבעיה  המוסרית והחוקית וההלכתית, גם טקטית הוא לא מומלץ.

בדרך כלל הנשים המסורבות נכנעות הרבה ליפניכלה נאה
שמגיעים לחרם. ואז מוכנות לפשרה.
אבל הוא צודק. המדינה יום לטובת הנשים ויש שמנצלות את זה.
למה רק סרבנות גט?ימ''ל

תרצח אותה וזהו, יפתור לך את כל הבעיות.

או שתנעל אותה בחדר אטום אזוקה לכסא עם כיסוי על הפה אם אין לך אומץ לרצוח.

מה שאתה לא מבין זה שסרבנות גט זו יכולת הלכתית-טכנית שיש לך, כמו גזל (או רצח להבדיל), אבל ממש לא דבר שמותר לך לעשות ולא משנה למה, גם אם היא נבזית כלפיך בדרכים אחרות (ובסופו של דבר זה גם לא כדאי ולא משתלם).

אתה ממש צודקסתם איזה מישו
סרבנות גט זה הדרך היחידה,
הילדים ישנאו אותך בכל מקרה כי אתה לא זה שתגדל אותם וכסף לא יהיה לך גם בכל מקרה אתה תשלם לה כל מה שיש לך.

וגם העובדה שכשאישה תראה שלא שווה לה היא תפסיק תהליך גירושין זה ממש נכון אישה תמיד עושה מה ששוה לה זה למשל למה כמעט כל גבר מגלה אחרי החתונה שהוא התחתן עם מפלצת כי כיום כל אישה מרגישה שהנישואין לא שוים לה, וכל העולם אומר לו לא זה בגלל שאתה לא עושה מספיק, הרבה פעמים הגבר פשוט משתכנע.

והעולם אף פעם לא יהיה לטובתך כי זה תמיד כל הנשים וחצי מהגברים נגדך.
לא רואה "תכניות"..ד.

אכן, שמעתי על דברים כמו שאתה אומר.

ותשובה של חוקר, "כי אתה הגבר".. זה דבר שהדעת לא סובלתו.

באמת מצער אם אדם צריך בשביל "שלום בית" להגיע לדברים כאלה.

כנראה שיש צורך בתיקון של כמה וכמה דברים במצב שמקובל בחלק מהמקרים. אכן, לא יתכן שכאשר אנשים נשואים, אז שניהם כשירים לגדל ילדים, שניהם שותפים בפרנסה - וברגע שיש אופציה של גירושין, פתאום הילדים כביכול "יותר של האשה", והפרנסה כביכול רק של האיש..

קשה לקבל מצב שבו, במה שנוגע לתשלומים וכו' - נשארים "כמו פעם".. אבל במה שנוגע ליכולת של האיש להיות זה שעושה את אקט הגירושין, צריכים "התקדמות"..  יש להניח שמצד ההלכה, הדברים בכוונה מאוזנים; כדי שיוכל בי"ד בשעת הצורך, לגרום לאי ניצול פריווילגיות, ע"י כך שיאמרו שאינם יכולים לכפות גט כך. נישואין זה דבר/הסכם הדדי. אי אפשר מצד אחד לפרק חד צדדית, אבל לאידך גיסא לתבוע שהשני ינהג כשותף להסכם מחייב...

אשר על כן, בוודאי שסתם "סרבנות" היא דבר פסול. ובוודאי אין מקום ל"קריאה כללית" כזו..

כלומר, אם אנשים הגיעו למסקנה שאינם יכולים עוד להיות נשואים, זה כמובן דבר מצער, בצדק משתדלים קודם לגרום לשלום בית, צריך לקחת נישואין לא כאיזה "קשר ממוסד", אלא מציאות ממשית, משפחה; "המגרש אשתו ראשונה מזבח מוזיל עליו דמעות" (לא מדבר כעת במקרים חריגים שצד אחד נוהג בצורה שאי אפשר לחלוטין לחיות איתו באופן אובייקטיבי. אלא במה שעפ"י רוב, אנשים שגילו שלחלוטין לא מסתדרים זה עם זה לצערם. וגם זה צריך קודם מאמץ והשתדלות. שלא יהא הלב גס בכך) - 

אבל אם חלילה הגיעו לכך, אז אי אפשר להחזיק האחד את השני בכח. יבנו מחדש.

במה דברים אמורים? כשזה כל הנתון.

אבל, כאשר יש מציאות שאשה חושבת שאם היא תנהג באופן הזה, אז האיש יהיה מסחטת כספים ללא התחשבות ברמת ההכנסות של כל אחד מהם, ללא התחשבות ברמה של הוצאות שהיו רגילים להוציא עבור הילדים בעודם נשואים (רק כשמתגרשים, פתאום ילדים אמורים אוטומאטית לקבל הוצאות גבוהות, ורק כשנשואים עושים חשבון כמה כל משפחה יכולה להוציא?..); ולמעלה מזה, שהוא לא יוכל להיות בחברת ילדיו לא פחות מאשר היא, כשהוא רוצה ויכול, להעניק להם, גם כאשר בעודם נשואים זה היה כך - 

אז במציאות כזו, אי אפשר לדון מי שאומר, לא. הדדיות גם במצב הזה. לא אג'נדה של "קודם כל תשחרר אותה"... מדוע שהיא לא קודם כל "תשחרר אותו"?....  

אלו דברים שמושפעים הרבה מאד מתעמולה קיצונית (בחזרה מהתפילה בבקר, אני שומע מידי פעם כמה דקות רדיו ברכב. שמתי לב שכמעט קבוע, המראיינת מביאה כל מיני נשים שתספרנה על עוולות שעושים לנשים. היום למשל היתה מרואיינת ערביה פמיניסטית מיפו, ובמקביל - "לאזן".. - עיתונאית מ"הארץ".. אח"כ הביאו שתי חוקרות שעובדות בשיתוף עם ויצ"ו... נו, כששוטפים לאנשים כך את השכל יום-יום, זה יכול לגרום משהו ביחס לפרופורציות של מה שקורה.  לא שמעתי אף פעם ראיון עם איזה איש שליבו נקרע כי אינו רואה כמעט את ילדיו, למשל..).

יש להחזיר את המציאות לשפיות. הבנה שגירושין זה לא משהו שבא בקלילות; הבנה שאם חלילה אכן המצב כזה - אובייקטיבית או בהסכמת הצדדים - אז המציאות שקיימת בנישואין, בזמננו, הן מבחינת ההוצאות הכספיות, הן מבחינת הקרבה לילדים, נמשכת ככל האפשר גם במצב כזה - ואז לא יהיה צורך חלילה להגיע לנסיונות להשתמש בדבר כזה, ויש להניח שגם אחוז הגירושין יפחת. זה לא יהיה "עסק מכניס" לאף אחד, אלא אילוץ כשצריך באמת.

בינתיים, כל מקרה לגופו. אי אפשר לדון אדם שכותב כמו הכותב כאן - שבעצמו מעיד שמעולם לא חשב שידבר כך.

יש לקוות, שלפחות בתי דין של תורה, בודקים ככל האפשר היטב, שלא לגרום עוול לאף צד.

אז לדבריך סרבנות לגיטימית במקרים מסוימים רק לא כקריאה לציבורימ''ל

הבנתי נכון?

סרבנות לגיטימית במקרים שבו אין צדקronenlev3232

או שהאישה משתמשת בשקרים ותלונות שווא

אם היה צדק רוב מקרי הסרבנות היו נמנעים.

אני לא ירצח כי גם במרה של חוסר צדק אני לא ירצח...יש גבול לכל בן אדם.

אבל סרבנות היא הדרך היחידה שלי להתמודד עם חוסר שיויון בחסות המדינה

הבנו שזו דעתך, שאלתי את דעתוימ''ל

ביחוד באופן שדובר כאן...ד.

כלומר, זה לא שהוא באמת "סירב" אחרי שבי"ד קבעו.

אלא אמר שלא יתן שזה יקרה, שהילדים יהיו אצלו, וכו' - כ"נשק נגדי" למצב שלפי המתואר, ב"קלילות" היתה מוכנה לסגור את הענין - ולקחת הכל איתה...

כמו כן, כשדברים עדיין בדיון בבי"ד. אם רואה שיש תביעות מחוצפות - שאינן מכירות בו כאבא לא פחות מאשר האמא כאמא; שתובעות הוצאות כספיות חד צדדיות ללא התחשבות ברמת הכנסה - לגיטימי לומר, שלא יסכים לתת גט.

אלו, למיטב ידיעתי מעשים שבכל יום, ובתיה"ד עצמם משתמשים בהם כנראה, כדי להוריד את הצדדים מ"עצים" שטיפסו עליהם.

מנסים להביא להסכמה שתסיים את הסיפור כמה שיותר מהר וכמה שאפשר בפחות חבלות..

"סרבנות" אחרי שבי"ד קבע - זה כבר דבר קשה. שהרי יש החלטה של בי"ד שכך צריך לעשות. אחרי ששמעו. ולנהוג נגד החלטת, זה דבר לגמרי לא פשוט. על אף שלאידך, אחרי הכל התורה מסרה את זה לבני הזוג.

אז לגבי מציאות כזו, בד"כ לא נכון לנהוג כך. אבל מה נעשה שיכולים להיות מקרים שנגרמות עוולות חמורות (לפעמים, להבנתי, פונקציה של עו"ד, עוסיו"ת וכד') - וזו הדרך שאדם מוחה ונאבק על חייו וחיי ילדיו. 

גם במקרים חריגים כאלה, רואים דומני, שבתי"ד בד"כ יודעים להקשיב זעקה שנמצאת בין השורות - ומנסים לקרב גם אחר החלטה, כדי שלא להגיע למצב שמתקרב ל"גט מעושה", וגם מצד עצם הבנת הנפשות הפועלות.

מכל מקום, נכון שיש מקרים של סתם מנוולים, אבל יש כנראה גם מקרים שעליהם נאמר: "אל תדון את חברך" וכו' - שלא נדע ממציאויות כאלה. ה' ירחם.

מלחמה!! איך אתם שורדים נכון את התקופה הזו?חיוך2019

אצלנו זה 3 ילדים: 7,5 ושנה וחצי.

קומה שלישית, מקלט בכניסה. אין ממד.

האמת שבהתחלה המקלט היה דוחה, אבל ב"ה טיפלנו בזה. הבאנו מנקה רצינית, קניתי דשה סינטטי לרצפה (כי הרצפה מבטון חשוף) ועם הזמן שדרגנו שם ועכשיו זה מקום סך הכל נחמד.

אני מרגישה כבר מותשת, מוצפת

אשמח לשמוע מה נותן לכם כח בתקופה הזו?

איך ליצור נפרדות וזמן גם לעבודה ופנאי אישי בצוך כל התובענות של המצב...

ואיך לעלות תמורל...

האמת שמאתגרנקדימון
והידיעה שזו מלחמה קיומית של אין ברירה עוזרת אבל גם לנימוק הזה יש מיצוי.

האם שקלת ליטול קלמנרבין או מרגיעים טבעיים אחרים? לפעמים צריך גם את זה עד שיסתדר

לא ניסתי..חיוך2019

מאמינה בחוסן מנטלי

אז מנסה לשאןב רעיונות🙂

אני לא חושב שזה סותרנקדימון

אפשר לשתות קמומיל להרגעה, ולשתות מיץ תפוזים טרי כדי לקבל ויטמין c נקי, אז למה אי אפשר לקחת רגיעון טבעי בכדור?

זה לא במקום עצות מנטליות, זה עצה נוספת. אל תבואי שלילית לזה, לא מדובר במשהו כימי או ממכר.

אני יותר חושבת שזה עוד סבב ומי יודע עוד כמה יהיוחיוך2019
וזו מחשבה מחלישה
לזה אין פיתרון מוצלח כל כךנקדימון

חוץ מההבנה שהעולם מורכב. לפחות אנחנו נמצאים בארץ ישראל, ריבונים על עצמנו, ויכולים להגן מבלי להיות תלויים בחסד המזויף של העמים.

ובעז"ה גם זה נראה שבכל מקרה נצא מהמלחמה (אולי סבב) הזה מחוזקים ייתר עם מעמד אחר, בריתות אחרות, ותודעה אחרת.

רק ראיה לטווח הארוך יכולה להועיל כאן.

יפה, מחזקחיוך2019
בעינייoo

זה יותר כמו מלחמה אחת מתמשכת עם הפסקות

זה כנראה ימשיך

אולי עוד הרבה זמן

זה לא מחליש אותי

מה שהיה לפני רצף המלחמות הללו

היתה אשליה

שמחיר הניפוץ שלה יכל להיות גבוה בהרבה

כל מה שיקרה

הרבה יותר טוב ממה שהיה פה קודם

הטיפים שלי

להתעלם מהחדשות

לצמצם התייחסות למלחמה למינימום

להתעסק בדברים שיש עליהם שליטה

כאלה שנותנים תחושות טובות

לחיים יש להציע הרבה יותר מאזעקות טילים וחדשות

זה כנראה ימשיך, איך אתה רואה את זה?חיוך2019
מלחמה שתמשך עוד כמה שנים?

זה מעבר ללהתעלם מחדשות, זה זה שאי אפשר לתכנן שום דבר, לבסס קרירה, הילדים קופצים וצריך להעסיק אותם והכל מיטלטל

אי אפשר לדעת כמה זמןoo

לילדים אולי למצוא פתרון ביניים שיכול להחזיק תקופה

קריירה כדאי שלא תהיה תלויה רק בזמני שגרה

ולעשות איזושהי חלוקה זוגית בקשר לילדים

אפשר לתכנן דברים

במגבלות מסוימות

רוב הדברים אפשריים

אם באמת רוצים אותם

האמת?עוד מעט פסח

לומדת תנ''ך.

התחלתי בלימוד הנ''ל היומי, וזה פשוט מרחיב את הדרך להסתכל על המציאות. זה נותן ראייה רחבה של מה שקורה כאן והמון המון תקווה. כשקשה לי אני עושה בינג' ומרגישה אח''כ שאני חוזרת לנשום.

זה נותן לי אמונה וחוסן מנטלי בכמויות.

ממליצה מאוד.

רעיון יפהחיוך2019
מה את לומדת?
הנ''ך היומיעוד מעט פסח

אלה פרקי תנ''ך מבוארים על ידי הרב פרנקו מישיבת הגולן.

אפשר למצוא בכל אפליקציה שאת שומעת בה פודקאסטים או מוזיקה.

דוגמא לפרק ששמעתי במוצ''ש האחרון (רק כדי להתבשם. ממליצה בעקרון לשמוע על הסדר)-

'תהילים מזמור פג

ואם שמעת, חשוב לזכור שאלו שיעורים בני חמש-שש שנים, שהוקלטו לפני ה-7.10.

הרלוונטיות שלהם רק מראה כמה אנחנו תחת השגחה אלוקית.

יש משהו כתוב או רק מוקלט?חיוך2019
אני חושבת שזה מוקלטמתיכון ועד מעון

גם אני שומעת, מאוד אוהבת.

אני נמצאת בקבוצה ששולחים בה מידי יום 2 פרקי נ"ך ע"מ לסיים לשבועות

לא מכירה כתובעוד מעט פסח
יש קבוצה מלווה עם חומרים שאנשים שלומדים מעלים, אבל אני לא שם ולא יודעת מה יש ומה אין שם.
יעזור לך לדעת שהילדים חוזרים למסגרות ביום ראשון?רוני 1234
זה לא וודאי. ותלוי בכל מיני דבריםיעל מהדרום

לק"י

אם זה מעודד אותה, היא יכולה לחשוב על זה...

אבל לדעת שזה לא סופי.

לא כולם חוזרים כנראה5+אחרונה
גם אם יחזירו, לא בכל המוסדות קיים מרחב מוגן ולא בכל מקום יחזירו. צריך להערך לזה. 
הילדים אצל חמי וחמותיאדם פרו+

כל החג מה עושים??

זה הזמן לתחביבים, לתחזוקת הבית, לקניות, לביקוריםזמירות
אם יש לך בית עם גינה - האביב הוא זמן מצויין לחידוש הפרחים העונתיים בגינה
זה בעיה בחול המועדרקאני
מטייליםרקאני

אוכלים אוכל טעים

פוגשים חברים

לומדים

מדברים איתם בטלפון 

בהצלחה! נשמע לא פשוט בכלל...

משחקים עם aiמשה
אחייניות שליתמיד בבטחה

מבקשות מג'מני דברים מופרכים לדפי צביעה, ואז מדפיסות וצובעות

כן!משה
חדי קרן אוכלים מצות בסוכה.
חתול עם תחפושת של נסיכה שרודף אחרי פיהתמיד בבטחה
חדי קרן אוכלים מצות בסוכה לצביעהאדם פרו+

משהאחרונה
היה לי דוחה אצל חמי וחמותי בחגחיוך2019

מאז ומתמיד היה לי קשה שם.. בשנים האחרונות ההגעות שלנו ללינה הצטמצמו לפסח וסוכות. בדכ היינו ישנים בקומה למעלה ושם יש שני חדרים.

מורכב לי שם מאד, אח אחד עם אספרגר נמצא בדכ אצל ההורים בחגים.

הבית מבולגן, מוזנח ולא הגייני. שירותים מלוכלכים, מטבח מזונח וכו...

בשנה וחצח האחרונות, אחות של בעלי באה לגור שם עם החבר שלה והבת שלהם בת שנתיים והם השתלטו על הקומה למעלה.

נשאר לנו רק חדר אחד בקומה למטה, שהוא גם הממד, חדר קטן ביותר שיש בן מקום למיטת יחיד ושני מזרונים על הרצפה. בזה עם תכננו שנהיה משפחה של שני הורים ו3 ילדים🤬 בעוד בקומה למעלה יש שני חדרי שינה ובאחד מהם  אף אחד לא ישן.

למיותר לציין שהיה זוועה, הילדים קפצו על המזרונים, קפצו מהמיטה למזרונים שברצפה, רבו כי היו צריכים לישון שניים על מזרן אחד. התינוק בכה רוב הלילה ולא מצא את עצמו.

באמצע הלילה אזעקה ונכנסו לממד הזה עוד 6 אנשים פלוס כלב.

סבל

חמותי התפלאה למה לא נשארנו גם שבת אחרי החג פחחחח

אני כועסת. אם כבר הזמנתם אי אפשר לאפשר להיות בחדר הפנוי למעלה? אשכרה הגיסה השתלטה שם אז אי אפשר..

הבית היה סירחון. לא יכלתי לעמוד בזה, רוב החג יצאתי להסתובב בחוץ.

ומרפי כשיצאתי למטלה עם התינוק אחרי דקה שתיים היתה התרעה ואזעקה, ולרוץ לממד 3 קומות למעלה עם תינוק בן שנה וחצי ביידיים.

למחרת החג כשהתעוררתי בבית גילתי דימום והריון שחשבתי שהתחיל נגמר.

רע לי.

איך אפשר להזמין אנשים ולא לאפשר להם תנאים מימנליים של שהות?

איך אפשר להשאיר חדר ריק ולדחוס את כולם לחדר אחד. אני עצבנית. אבל יותר מזה מוצפת ולא מצליחה לחזור לרוגע והשלווה שלי.

למה בכלל הלכתי לשם.. הלכתי כי חשןב לי שלילדים יהיה סבא וסבתא בליל הסדר, אבל החויה היתה זוועה  והגוך שלי עדיין מזועזע מזה.

אפשר לדבר עם חמותך על זה?חושבת בקופסא

לפנות בעדינות ולבקש את החדר הריק?

בכל מקרה נשמע מבאס ממש. מה בעלך עושה בשביל לשפר את התנאים האלו?

אז תצמצמו גם את הפעם בשנההעני ממעש
דפא 2 תפתחו מולם הכול
באמת לא פשוטנהג ותיק

ומורכב

אי אפשר להסביר להם?

למה לא היה אפשר להיות בחדר הפנוי למעלה?

כביכול זה נהיה הבית של האחות שהתנחלה אצל ההוריםחיוך2019
ולחלוטין לא ידעתםנהג ותיק

לפני שהגעתם שזה יהיה המצב?

וגם אם זה הבית של האחות, אי אפשר שאח שלה ואשתו או האחיינית יהיו שם?

באמת מוזר להזמין כשלפחות לזוג אין מיטה לכל אחד משני בני הזוג

מסכימה שזה פחות מתאיםחיוך2019
אני חשבתי שנהיה גם בחדר שלמעלה ובו יש 3 מיטות. העניין שהכל רגיש בין האחות לחבר שלה, כשבאנו בסוכות הוא לא היה ואך אחד לא העז לשאול איפה הוא.   הוא כנראה שכר דירה לבד. אחות של בעלי והחבר לא נשואים כי כביכול היא דתלשית שלא מאמינה ברבנות וההורים שלי בעלי הולכים על קצות האצבעות ולא מעיזים לשאול שום דבר, העיקר שעכשיו הם שוב ביחד, כי יש להם ילדה בת שנתיים, אז לא נעים להם לשאול אם אפשר להשתמש בחדר.. וכביכול יש שם את החפצים שלהם. וגם לבעלי לא נעים לשאול אם אפשר להיות שם בחדר. משהו הזוי בעיני
באמת מצב מורכב מאודנהג ותיק

הקשר עם האחות לא חזק גם בלי קשר לחגים?

אין מצב לנסות להתקרב בשגרה כדי שאם תתארחו שוב (אם בכלל תרצי עם כזאת מציאות) תוכלו להשתמש בחדר הפנוי למעלה?

לך אין בכלל קשר עם גיסתך?

והכי חשוב, בעלך מבין אותך בכל הסיפור הזה?

בעלי מבין אותי מאדחיוך2019
יש לי קשר עם הגיסה ודווקא קשר טוב, אבל יש סוג של הסכמה בשתיקה במשפחה הזו ויש דברים שלא מדברים אליהם. נגיד להורים שלו זה סופר מפריע שהיא והחבר לא נשואים אבל הם לא יגידו על זה מילה. אז כל הקטע עם החדר היה מסוג הדברים שלא מדברים עליהם..
ברוך הנהג ותיק

מאוד חשוב שהוא איתך

אם הקשר עם גיסתך טוב, אין אפשרות לפני אירוח שם לבקש ממנה שאתם או הילדים יהיו בחדר השני?

על הדברים האישיים שלה כמו שאמרת לא צריך להיכנס

חבל שתגיעו לשם ותצאו בכזאת הרגשה לא טובה 

זה כאילו גולש למקום האישיחיוך2019
כי הקומה הפכה להיות הבית שלהם וההורים הדוסים כביכול לא משלמים עם זה שהם ביחד בלי נישואים אז כביכול אם יש שני חדרים למעלה הם לא יודעים.. אבל אם נתפוס תחדר זה כביכול בעייתי. למרות שברור שהם ישנים באותו חדר
מורכבנהג ותיק

מאוד מורכב

וכנראה מצב רגיש ביותר

אגב, להזמין את ההורים אליכם רלוונטי? 

חמי אוהב את הבית כנסת שלו בחגיםחיוך2019
הם לא יעזבו את שאר הילדים שבבית, אז כרגע נראה לי פחות
ולהזמיןנהג ותיק
יחד עם שאר הילדים לא רלוונטי? 
לא..חיוך2019
האח עם האספרגר לא מתחבר לבית שלנו. ואין מקום לכולם יש לנו רק חדר אחד לארח
אני מביןנהג ותיק
באמת בכלל לא פשוט
אז מציע להיות רגישים ממשהסטורי
מכיר כמה משפחות כאלו. ההורים ממש הולכים על ביצים, כדי מצד אחד לא לתת לגיטימציה רשמית לאיסורים שנעשים אצלהם ומצד שני לא לקרוע את החבל עם הבן/הבת שהתרחקו מהדרך.

אז אישית, בלי קשר לכלל ההתנהלות, הייתי חושב שמי שמסוגלת להיות אמא, אמורה להחזיק באופן קבוע דירה לעצמה ולא להיות תקועה אצל ההורים, אבל כנראה שגם זה חלק מהמורכבות.

למעשה מציע להתמקד במה נכון לכם, גם אם זה להשאר בבית (אולי להזמין אותם אליכם?), אבל בשום אופן לא להכנס למורכבות בין גיסתך להורים.

כבר כתבתי פעם בשרשור אחרפשוט אני..

מבחינתי, אירוח צריך לכלול תנאים מינימליים כגון מיטה.

אם אין מיטה, אין אירוח שכולל לינה. נקודה.

''אמא, אנחנו נשמח מאוד להתארח אצלכם, אבל בגלל שאין לכם מיטות עבורנו, נגיע ביום שבו אפשר גם לחזור הביתה לישון אחרי האירוח''. ככה פשוט.

בלי דרמות, בלי להפוך את זה ליותר ממה שזה.

אין מיטות, לא מגיעים.

צודק, באופן אישי קשה לי עם ליל הסדר בלי סבאחיוך2019
אבא שלי בחו"ל כבר שנים ולא ידעתי איך בדיוק יהיה אצלם. חשבתי שיהיה מקום. אבל לפעם  הבאה לגמרי צודק
נשמעעוד מעט פסח

שחלק מהקושי הוא גם שציפו מכם 'להתכלב' בלי שאמרו לכם.

ויש אנשים שבאמת זורם להם לישון מיליון אנשים בחדר קטן (שכנים שלי ישנים קבוע 7 נפשות בממ''ד עם תנאים כמו שתיארת). אבל יש אנשים שאצלם ילד בלי מיטה משלו- לא ישן דקה.

והילדים שלי הם מהסוג האחרון- אז אני מבינה אותך מאוד.

ואשתף שפעם חמי וחמותי הוציאו אותנו לנופש, אבל כדי לחסוך הם החליטו בשבילנו שהילדים ישנו שניים במיטה. שזה סבבה בעיני אנשים מסוימים, אבל אצלנו לא. ממש ממש לא. וגילינו את זה רק כשהגענו לנקודת האירוח.

אני הייתי חצופה מספיק כדי לשלוח שני ילדים לישון בחדר של סבא וסבתא.

ומאז זה לא חזר על עצמו.

קלעת בולחיוך2019
אני לא הבנתי שאני נכנסת לסיטואציה הזו, אפילו ניסנו לברר מראש וכאן היתה האכזבה וגם ההתשה מהסיטואציה
מציע להתיידד עם הרעיון של ליל סדר בביתהסטורי
(בתגובה אחרת כתבתי לגבי הזהירות מול המשפחה)

ספציפית לגבי 'ליל סדר עם סבא', יש לזה משמעות וחשיבות של המשך העברת מסורת הדורות, אבל יש גם אפשרות אחרת.

רבים שנאלצו בקורונה או במלחמה או בנסיבות אחרות לעשות בעצמם - גילו גילוי חדש. ליל סדר שלכם, בקצב שמתאים לכם כשבעלך ואת ממוקדים בילדים שלכם - זה משהו מיוחד ומרומם מאוד. אפשר גם להזמין חברים לעשות יחד. אם יש לכם כח הכי חשוב (וגם הכי מחנך את ילדכם) להזמין את הזקוקים לכך בשכנותכם - אדם גלמוד, משפחה של עולים שאין להם קרובים בארץ וכד'. אבל קודם כל המיקוד בכם.

זה לא אומר שמעכשיו כך זה יהיה לנצח, יתכן שבעוד כמה שנים יסתדרו דברים ותוכלו לעשות בפורמט זה או אחר סדר עם סבא וסבתא, אבל כרגע זה כנראה יוצא מאוד עמוס - אז כדאי לחשוב על האפשרות.

בעניין ליל הסדר בביתחיוך2019

עשינו את זה לא מעט שנים,

כי גם בשנים שהיינו צריכים להיות בצד שלי לפעמים לא יכלנו בגלל מורכבויות משפחתיות.

אבא שלי עזב לחו"ל לפני 5 שנים וכן יש כאב כזה ותחושת חוסר, זה בעיקר פוגש אותי סביב ליל הסדר

כואבהסטורי

ועדיין מציע למצוא איך להפוך את הלימון ללימונדה.

אנחנו עשינו לבד סדר, זוג עם תינוק, בגלל אילוץ מאוד מורכב וזאת היתה חוויה מכוננת.

אח"כ חלק מהשנים כן נסענו, אבל כשהתאים שמחנו לעשות לבד.

וואי, כואב לקרוא את התיאורשלג דאשתקד

ומצד שני, ממש מרגיש לי שאני מכיר את הסיפור הזה... די דומה לבית שאני מכיר. או בקיצור, יש מצב שאנחנו קרובי משפחה

בכל מקרה, התיאורים נשמעים לא טוב, אבל גם צריך להבין שאלו ההורים של בעלך, ואיזשהו מחיר תצטרכי לשלם על הכבוד שלך לבעלך ולרצון שלו לשמר קשר עם הוריו.

לשמחתי, אני שומע כאן הרבה תחושת הזנחה, אבל לא משהו בלתי הגיוני או לא אפשרי לחלוטין.

מציע שתקיימי שיחה עם בעלך ותחשבו על מה כן ומה לא, ואיך בכל זאת הולכים זה לקראת זה. כי בסופו של דבר דם זה לא מיץ עגבניות ואנחנו צריכים לתת מקום להיבטים סוציולוגים של בני זוגינו.

מציע לך להגיע עם אמפתיה וכבוד לצרכים שלו. קחי בחשבון שהמחיר יכול להיות הוצאה של בטן מלאה שלו על הורייך (אחרי הכל, הגמל לא רואה את דבשתו). וגם להכיר ולקבל את המושג "כניעה".

זה מה יש...

מעניין אם יש קרבת משפחה...חיוך2019

למרות שלא נראה לי.

ביננו אנחנו פתוחים ומדברים על הכל.

על האתגרים בשמפחתי ובמשפחתו.

וגם הוא מבואס מהמצב.

קשה לו שאמא שלו לא יוצאת...

לא מבין מה האחות נתקעה שם שנה פלוס...

וגם מתגעגע, בקיצור, מורכב

תראישלג דאשתקד

הסיפור-מסגרת שתיארת, מתאים אחד לאחד לבית שאני מכיר (ולמגינת הלב, הבית שגדלתי בו. רק שמסיבות שונות אני כמעט לא מתארח בו..). וכן, הכתיבה שלך מתאימה לגיסה שהתארחה בחג. כולנו יודעים שמאוד קשה לה.

מה שכן, זה כנראה לא אתם, גם כי אין הרבה סיכוי שהיא תכתוב כאן, וגם כי כשכנסת לפרטים זה שונה מאוד מהבית שאני מכיר (האספרגר הוא לא אח אלא קרוב ברמה אחרת, והאחות התקועה היא לא דתלשית וזה סיפור של הרבה יותר משנה שנתיים. ועוד כמה פרטים).

מצד שני, דווקא אני מדמיין את אותה גיסה מתייעצת אתי. ובכנות אני בעיקר שואל את עצמי למה מתוך כמה וכמה ילדים שקשה להם, רק היא "עושה כל כך הרבה בעיות"? למה דווקא היא לא מתפשרת? ובפרט באמת שהם באים מעט מאוד (לא רק לאירוח, גם לארוחה קצרה וכדו' הם בקושי באים, וגם כשבאים - זה בלעדיה).

וזה מדגיש לי אולי את מה שצריך לשים לב ולהיות מודעים לו. בשביל לשמר קשר עם משפחה, זה עניין רציני ודורש איזה מחיר משמעותי. אם זה חשוב לכם (כמובן בהנחה שזה באמת חשוב), אז נאלצים לשלם את המחיר. אפשר להפחית את הכמות, אפשר למצוא מקסימום פתרונות לבעיות ספציפיות (נניח אם יש בעיה עם הממד, אז אולי יש לבעלך חבר ילדות או שכן שהוא בקשר טוב איתו, ושינסה לסדר לינה אצלו). אבל אם הקשר הזה חשוב, צריך להבין שיש לו מחיר.

זה לא קל, אבל יכול להיות שגם בילך מתקשה אצל הורייך ושותק, ולא כדאי לעורר דובים. ובכלל יש סיכוי שזה גם קשור לרגישויות ייחודיות שלך.

בהצלחה יקרה ♡

לצערינו הרב, יש הרבה משפחות כאלוהסטורי
כלומר - אני לא מכיר את כל הפרטים אחד לאחד, אבל מאז שאני מודע, כי במשפחה המורחבת שלי יש דתל"ש, שכל אירוע/אירוח וכו', הפך למלחיץ מה אומרים/מה לא אומרים/מתי מצפים לכבד ומתי שותקים וכו' - אני שם לב להרבה סיפורים כאלו.
אני חושבנקדימון

שהכיוון של השיח ביניכם פה הולך למקום רע.

אתה די בטוח שאתם משפחה ויש לך בטן מלאה עליה (או על הגיסה האמיתית), מה שמבטיח מתכון נוראי לפורום.

הכי טוב שתדלג על הסיפור הזה, או שתנסה להתאמץ להבין את הצד שלה. זו הזדמנות פז שלך לשמוע ולהיכנס לנעליים של מישהי שאתה חושב ש"רק היא עושה בעיות". אולי תגלה כמה דברים גם על עצמך במהלך הקריאה.

ואכמ"ל.

מה?!?שלג דאשתקד
לרגע לא כתבתי שהיא לא צודקת, כתבתי שלצערינו אין המון מה לעשות עם העובדה שהיא צודקת וכדאי לחשוב איך מתמודדים ולא איך נמנעים.

ואני אומר את זה דווקא בגלל שאני מבין את הסיטואציה, וגם אני כנשוי טרי, הייתי ממש שמח להיות קצת פחות דבוק למשפחה של אשתי, אבל בס"ד הבנתי מהר שאין טעם להיפרד ועדיף למסגר ולהתמודד.

היישבורת,לב

ממש מבינה את התסכול על הסיטואציה. זה באמת יכול להרגיש שלא מתחשבים בכם.

זה שלא היה מקום נורמלי לישון, וחוסר הגיינה זה נורא מגעיל ומבאס אין ספק וברור שצריך להסיק מסקנות כלשהן להבא.

יחד עם זה, מציעה גם לחשוב על מה שההורים עוברים עם האחות וכמה זה התגברות והתמודדות יום יומית ואולי עוגמת נפש עבורם, ויש בן עם אספרגר שאולי צריך יחס מיוחד, והם בטוח רצו שתבואו ואתם גם חשובים להם מאוד.

יש מצב שהם נמצאים בסיטואציה מאוד קשה של לנסות לרצות את כולם ובעצם לא יכולים לתת פתרון טוב לכולם בו זמנית. וכמו כל הורים מבוגרים הם פשוט רצו את הילדים שלהם איתם בחג. רצו נחת וזה רצון כל כך מובן.

אני לא אומרת שאת לא צודקת, ההרגשה שלך מובנית ומצודקת.

את לא צריכה לסבול ואולי לא תוכלו להתארח שם בתקופה הקרובה,

אבל אולי כדאי לנסות לראות גם את הצד של ההורים ולהבין את הקשיים שלהם בהתמודדות עם כולם.

אולי זה יתן פרופורציות וחמלה למצב שלהם, גם אם זה לא עושה את המצב שלך יותר קל.

אולי תמצאו דרך לשפר בעתיד את השינה שם ואולי לא. אולי תמצאו דרך אחרת לקשר.

זה לא חייב להיות פתרון מידי אבל כל צעד קטן לחמלה יכול לעזור.

שולחת חיבוק

תגובה יפהביישן נ
את ממש צודקתחיוך2019

זה בדיוק הסיפור.

וזה נורמלי.

זהההרבה צרכים שונים בו זמנית וזוג הורים שרוצה לתת לכולם.

אבל בגלל שזיהתי שזה יותר מידי צרכים, גילאים, סטטוסים וכו שמתנגשים, העדפתי ללכת אחרי החג ולא להשאר גם לשבת כי הרגשתי שזה כבר יהיה יותר מידי.

קצת מבאס שלאחות אין עצמאות ולא נראה שיש אופק להתנחלות שלהם שם.

להורים זה ממש קשה אבל לא ברור לי למה הם נתקעים שם.

בעבר גיסתי היתה עובדת ומאז הלידה שזה שנתיים היא רוצה לגדל את הילדה בבית אז עובדת רק שעה ביום וההכנסה בהתאם והבן זוג לא יודעת היה שם קצת און אנד אוף אז לא ברור..

הפתרון הקל שלהם זה להיוצ אצל ההורים, הסבתא עוזרת המון עם הילדה, חוסכים הוצאות, אבל בעיניי זה קטסטרופה.

גם כמובן דוחק אותנו הצידה לסבא ולסבתא לא נשאר גרם של כח וסבלנות לילדים שלנו. אבל מעבר לזה הסבתא אישה חולה וכולם בבית עליה זה עומס. 

וואוונהג ותיק

כמה מורכבות

כמה זה דורש לנווט בין חלקי המשפחה בעיקר שזה חשוב לכם וזה מביא גם מחירים לא פשוטים כמו שכתבת.

@שבורת,לב כתבה מאוד יפה כאן

כואב הלב לשמועשבורת,לב

את כנראה לא תוכלי לפתור את המצב עם הגיסה,

זה שלהם.

אל תקחי עליך דברים שמיותרים לך.

אבל את מקסימה שלמרות הכל היית שם בחג ומקסימה החשיבות של חג עם ההורים בעיניך.

זה לא מובן מאליו.

צריך לקוות שעם הזמן אולי יהיו שינויים.

יש עוד שנה עד ליל הסדר הבא ובינתיים יכול להיות שדברים יזוזו וישתנו לטובה.

צריך זמן וסבלנות.

❤️

תודהחיוך2019
את מקסימה ואני מאוד מזדהה עם המאמץ שלך לעשותאורין

ליל סדר עם הסבא והסבתא. מעריכה אותך ממש.   זו כן חוויה שזוכרים הילדים.    מבינה שהיה לך קשה ומעריכה גם את הסבתא שמתמודדת בכל כך הרבה חזיתות : הבת הלא נשואה עם הרגישות הדתלשית - קורה במשפחות דתיות ובאמת הולכים על ביצים כדי לא לנתק ולהתנתק, הבן עם האספרגר וגם הרצון לארח אתכם - משפחה שלמה כשאין להם תנאים מתאימים. חושבת שאולי כדאי מראש לחשוב איך לעזור לסבתא, אולי להביא מיטה מתקפלת, אולי משהו בניקיונות לפני, להביא מצעים שלכם (אני מביאה קבוע כדי לא להוסיף כביסות למארחים) וכד'. חושבת שכיוון חשיבה כזה, שהסבתא מתאמצת ולא ככ מצליח לה כי קשה לעמוד בצרכים של כולם ורצון לעזור לה וליצור חוויה משופרת לכולכם כחזית מאוחדת, יכול לעזור גם לתחושות שלך.

אפשר להשקיע ולמצוא דירה קרובה. אפשר בתשלום ויש הרבאיציק אברג'ל
רעיוןחיוך2019אחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י

שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

הי את! איזו משתמשת וותיקהמשה
לבדוק עם בודק שבביםנפשי תערוג
אין לנויהודיה מא"י
ביום חמישי צפוי להגיע פקח מטעם הוטרינר של המועצה, ויוכל לבדוק זאת, אם נמצא את הבעלים קודם, עדיף.
יש קבוצה של מתנדבים שיכולים לסרוקנפשי תערוג

הסורקים - מחזירים את הכלבים הביתה | Facebook

עד יום חמישי זה הרבה זמן

גם הבעלים יחפש את הכלב

וגם הכלב "יתגעגע" 

לא יודעת, אבל החסד שלך נוגע לליבידיאט ספרייט
הלוואי שתעדכני אותנו שהבעלים נמצאו ושלכולם שלום.
לשאול בחוות באיזור אולי5+אחרונה
לבעלי החוות יש קבוצות ווצאפ
קהילה דתית מגןבשת בצפוןיונית321
מישהן מכיר קהילה דתית מגובשת מאד ברדיןס חצי שעה-ארבעים דקות חיפה? שכל הדתיים באותו איזןר כזה ויש אווירה צעירה כזאת אנחנן זןג צעיר עם תינוק.. עדיף בעיר ולא בחיפה עצמה
האם חייבים להגיד את כל ההגדה? (מוזכרים ילדים)חרות

מה החובה להגיד?

תמיד אני מוצאת את עצמי מתזזת בין הילדים לאורחים ובין לבין מנסה להשלים את כל הטקסט של ההגדה.

אני תוהה מה חובה להגיד ומה רשות... אשמח למקור אם יש לכן.. 

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גבריםהסטורי

כולל מצוות סיפור יציאת מצרים.

אמנם כמינימום שבמינימום, למי שלא מצליח הכל (או חייל וכד' שיש לו דקות ספורות), יוצאים ידי חובת סיפור יציאת מצרים בהזכרת יציאת מצרים שבקידוש (וכמובן - לשתות כוס ראשונה) ולהגיד מ"רבן גמליאל היה אומר וכו' לפיכך וכו'" עם הברכה שחותמת את המגיד וכוס שניה.

(מקור: משנ"ב סימן תע"ג ס"ק ס"ד).

נוהגים להשתדל מאוד לשמוע גם את עשרת המכות (משנ"ב שם) ולכאורה כדאי מאוד גם את הפסקה של "עבדים היינו" שבהתחלה, שבה מופיע סיפור השיעבוד והיציאה בקיצור. (ע"פ דבריו בסימן תע"ב ס"ק נ')

מעבר לזה - כמובן כל המרבה, הרי זה משובח, אבל אם את מפסידה קטעים מכל הדרשה הארוכה של "ארמי עובד אבי וכו'" - לא צריך להילחץ להשלים.

חייבים להגיד "פסח מצה ומרור"אריק מהדרום
בתאבון
גם כשהשאר אומרים ואת שומעת זה תופסחוזרת
אומרים פסח ומצה ומרור
רבן גמליאל אומר פסח מצה ומרור חובהחתול זמני

עשרת המכות מאוד חשוב

כל השאר פחות מהותי

מניח שאת מדברת על מגיד והללנפשי תערוג

מגיד לוקח כ10 דקות בקריאה מהירה ורצופה

הלל כ3-4 דקות

לא רואה לחץ להשלים כלום.

תכווני בקידוש. תגידי "פסח מצה ומרור" את עשרת המכות.

ותכוונתי "ולהגדת לבנך". תספרי להם שאת מתזזת אחרים כי זה פסח.

או שלשם שינוי אל תתזזי.

ואז הם ישאלו מה קרה שאת ככה נינוחה?

אז תספרי להם שעבדים היינו ועכשיו את בת חורין 🤣

פסח שמח 

פירוט של מה שחייבים:גבר יהודי

מתוך שולחן ערוך "הרב", תעג סעיף מג:

ועיקר נוסח ההגדה שתקנו חכמים חובה על הכל הוא מתחילת עבדים היינו עד הרי זה משובח ואחר כך מתחלה עובדי עבודה זרה היו אבותינו כו' עד סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי ואח"כ פסח שהיו אוכלין כו' מצה זו כו' מרור זה כו' בכל דור ודור כו' ואותנו הוציא משם כו' לפיכך כו' עד ברוך אתה ה' גאל ישראל ושאר כל נוסח ההגדה הוא מנהג שנהגו כל ישראל מדורות הראשונים:

נ.ב. מה שהוא כותב "סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי" - הכוונה היא עד עשרת המכות (ולא חייבים להוסיף את דברי רבי יוסי הגלילי וחבריו)

ומי שמוכרח לקצר יותרגבר יהודי
יכול למצוא הנחיות בפסקי ההלכה של הרבנות הצבאית
ממה שזכור לי מהמשנה ברורהשלג דאשתקד

צריך לומר, או לפחות להקשיב, מ"רבן גמליאל אומר, כל שלא אמר..." עד הברכה שלאחר ההגדה.

אם תרצי אבדוק במדויק

זה מה שכתבתי:הסטורי

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גברים - נשואים טריים

וציינתי את המקורות.

העובדה שכמה ניקים שונים, ענו על דעת עצמם בלי מקורות ו(כנראה) בלי לדעת בכלל, כיצד הראשונים והפוסקים השונים הבינו את המשפט היחיד שהם ציטטו, מדגישה שוב עד כמה הפורום אינו במה מתאימה לפסיקת הלכה.

מסכים איתך בכל דבריךשלג דאשתקדאחרונה

ולתועלת הציבור, להלן דברי המשנה ברורה, סימן תעג סעיף קטן סד:

גם נשים חייבות במצות הלילה ובאמירת הגדה ... ולכן החיוב גם על המשרתת שתשב אצל השולחן ותשמע כל ההגדה ואם צריכות לצאת לחוץ לבשל עכ"פ מחויבת לשמוע הקידוש וכשיגיע לר"ג אומר כל שלא אמר וכו' תכנוס ותשמע עד לאחר שתיית כוס ב' שהרי מי שלא אמר ג' דברים הללו לא יצא ונוהגין שגם קוראין אותן שתשמע סדר עשרה מכות שהביא הקב"ה על מצרים כדי להגיד להם כמה נסים עשה הקב"ה בשביל ישראל

פסח+עומס+אופיhodayab

אז ככה:

פסח: צריך להסביר למישהו למה פסח מלחיץ?? למה חשוב לשמור על סדר ונקיון לקראת פסח?? למה יש מליון דברים על הראש?? נראה לי שמובן.

עומס: אנחנו לא נשואים טריים, יש עוד כמה קטנים ב"ה וכולם בבית. אז עומס יש בלי עין הרע.

אופי: בעלי אדם מבולגן, ואני מתערבבת לחלוטין מבלאגן בעיניים. זה ממש מכבה אותי. והוא מנסה לסדר, רק שמבחינתי זה עוד יותר גרוע כי אני רק חושבת שמסודר ומסתבר שהוא משאיר לי כלים מלוכלכים בייבוש, או שם את הדברים במקום הלא נכון (ולא קשור!!!), או שהוא פשוט לא מסדר כי "גם ככה את לא מרוצה" ואז הכל נופל עליי. 

אז בימים כתיקונם אני מחליקה. אבל עכשיו גם קשה לי, וגם הגדולה שלנו (שדומה לו מאד) מסתבר גם ירשה ממנו את האופי ומתחילה לסדר בכאילו בדיוק אותו דבר! ופה אני בפאניקה מוחלטת. אני כועסת עליה שהיא לא מסדרת ושמה דברים לא במקום ומוציאה דרך זה עצבים בעצם על אבא שלה. וזה ממש מתסכל.

בנוסף, אני מרגישה שאני היחידה שרודפת אחרי סדר בבית ואני לא מהמבריקות, אני מדברת על מינימום. לראות מרצפת ריקה. כולם מבלגנים ואני מנסה לאסוף את עצמי ואת כל הבלאגן בבית ולסדר...

עצות מישהו? 

חיבוק יקרהנגמרו לי השמות

בזמן וביום הכי לחוץ בשנה אולי זה לא הזמן לתהליכי עומק,

לכן ממליצה רגע לעבור את היום ומחר כמה שאפשר, ובהמשך לראות במבט-על איך לגשת לנושא.

גם לבחון יותר לעומק את הצורך שלך שם,

גם את ההתנהלות עצמה של כל אחד מבני הבית בנושא הסדר והניקיון,

גם להקשיב פנימה ולפתוח לעומק את הצד של בעלך שכתבת שהוא כן מנסה לסדר

וכי הזמנים בהם הוא לא מסדר עבורו הם כי "גם ככה את לא מרוצה" כדבריו.

כלומר להקשיב רגע לחוויה הפנימית גם שלו.

שהוא כן מנסה וניסה לסדר.

שאולי לא יודע או לא מסוגל או קשה לו לסדר כמוך, אולי זו לא החוזקה הכי חזקה שלו, אולי הוא "סתם" שונה ממך והראש שלו פועל אחרת וכן הלאה...

וגם שהוא לא מסדר לא כי לא אכפת לו, לא כי הוא נגדך, אלא כי באמת באמת הוא מרגיש שמה זה שווה אם גם ככה תהיי לא מרוצה, אז הוא במעין "אין כניסה" כמו תמרור כזה.

אם אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אם לא אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אז מה אוכל לעשות?

אולי אני מרגיש שכל מה שלא אעשה זה אף פעם לא יהיה בסדר או מספיק?

שאין לי שם כניסה, אין לי שם מוצא?

אולי אני צריך להרגיש שם בעומק שכן יש הכרה למאמץ שאני כן עושה,

שכן יש קבלה לשוני ולאדם שאני,

שכן אשתי שמחה ומאושרת,

שכן אני יכול לתת יד ולתחזק את הבית כמו שצריך ויש לכך ניראות והערכה?

וכמובן לשמוע גם לעומק אותך.

ואז להגיע למציאת דרכי כיוון שיכולים להתאים לשניכם.

אחרי ראיית עומק שלך

ראיית עומק שלו

ראיית עומק של ההתנהלות כולה בנושא

השלב של ההתקדמות והפתרונות יכול להגיע יותר בבהירות, אבל רק על גבי ההבנה לעומק והניראות של כל הנ"ל.

שולחת עוד חיבוק וחיזוק

ב"הצלחה גדולה בכל יקרה!

ומצרפת לך כאן שתי הודעות שכתבתי בדיוק מקודם בפורום הו"ל שיכולות להתאים גם לכאן ❤️

קוצר רוח ועבודה קשה

וקצת על הזוגיות שלנו בתקופה הזו 

(משום מה קצת מתקשה ולא עובד לי להעתיק את הכתובת של הקישור עצמו, אז ניסיתי מה שיכולתי בינתיים ואם לא עובדים לך הקישורים אפשר פשוט להיכנס לכרטיס שלי ולראות את שתי ההודעות האלה שם בצורה מסודרת...)

יש לך בית גדול והרבה מקום?שוקולד לבן

אם כן אני מציעה לרכז כל תחום באותו אזור, לתת מקום לכל דבר ואם צריך לכתוב על כל מגירה וקופסא מה יש בה. כשיש מקום לכל דבר, וכל תחום באותו האיזור הרבה יותר קל לשמור על סדר גם למאותגרי סדר קשים. ואם הםממש מאותגרים שלטים ממש יכולים לעזור כי הם רואים בדיוק איפה כל דבר

צריך כמובן תקופת הטמעה,אבל זה עדין מקל מאד

אם לא קשה לך אפשר גם לזרוק ולפנות מהבית דברים לא נצרכים,ואז זה מוריד מהבלגן כי יש פחות מה לבלגן

לפני פסח תמיד הכי מבולגןרוני 1234

וזו תקופה שצריך לנשוך שפתיים ולהחזיק מעמד.

לאחרי פסח אני מציעה חלוקת תפקידים שבה את האחראית הבלעדית על הסדר ו"בתמורה" הוא אחראי על משהו אחר (רצוי משהו שאת שונאת לעשות).

בתור המבולגנת מביננו אני יכולה להעיד שאני בכלל לא *רואה* שום בלגאן בזמן שהוא משתגע ולכן זה פתרון ממש טוב שבו הצד המסודר משלים עם הבלגאן של השני אבל "מרוויח" ממקום אחר.

נשמע גםמשה

אם יורשה לי, שאת בעצם כועסת על אנשים שמנסים לעזור (וטועים) ומוציאה את החשק שלהם מזה. גם על הבעל ועכשיו גם על הילדה שלך.

גם התגובה שלו "גם ככה את לא מרוצה" נשמע כמו "אני עושה את המקסימום שלי ואת לא מרוצה". זה לבד מוציא את החשק.

המחשבה שלי: רשימה סגורה, לתת לו משימות שלא מטרגרות אותו איתך, ובטח שלא להעיר לו. זה לא מועיל לכם.

קראתישבורת,לבאחרונה

נשמע שאת מאוד מוצפת, יש עלייך הרבה עומס ופסח עושה להכל בוסט.

את רוצה שותפות ואת צודקת, כשאין זה מאוד מתסכל.

אני חושבת שזה יותר עמוק מהבלגן הטכני וכדאי לברר מה קורה לך בפנים ובזוגיות.

בקשר לילדה-

ברגע שאת שמה עליה תווית שהיא כמו אבא שלה המוח שלך כבר מתחיל לחפש הוכחות לזה ואז כל דבר קטן שהיא עושה נצבע דרך זה.

היא קצת אבא שלה וקצת כמוך ובעיקר היא אדם בפני עצמה.

היא תלמד ממך מיומנויות בצורה יותר טובה כשזה יבוא בלי לחץ.

אז אולי הכי שווה כרגע להתרכז בלהחליף את המחשבה שהיא דומה לאבא שלה במחשבה אחרת כמו שהיא עדיין לומדת.

זה יעשה המון הבדל.

שולחת חיבוק❤️🧘🏽‍♀️🙏

מעשים קטנים של אהבהצופה אנונימי

שלום לכם

קצת חדש פה (בעיקר קורא מהצד)

רציתי לשאול ולשאוב השראה

אילו מעשים קטנים (או גדולים) אתם עושים לאשתכם (או לאשכן) להראות אהבה?

פרחים, פתק קטן, איזה שוקולד…

בתודה מראש לכל העונים

מקווה שיעזור וייתן השראהזמירות

פרחים מידי יום שישי,

לקום בלילה לילדים הקטנים

לקום איתה בלילה גם כשהיא מניקה כדי לעזור

אחריות לניקיון הבית

אחריות לקניות השבועיות

מתנה שווה ליום הולדת

ליזום מידי פעם יציאה לבית קפה/מסעדה

ליזום לצאת איתה לקניות לעצמה בקניון

לאפשר לישון עד מאוחר בשבת בבוקר

חופשות שוות בארץ או בחו"ל 

דעה לא פופולרית אולי(מנק' מבט נשית)*אשתו של בעלי*
מיותר שהבעל יקום בלילה יחד עם אשתו,אם הוא עובד למחרת והאישה בחופשת לידה (ובעיניי גם אם היא עובדת...)

בעיניי זה מיותר לחלוטין שהבעל גם יקום בלילה,לפחות שהבעל ישן כמו שצריך

מי שבא לה להעיף עגבניות...רחמים...הכל נקי פה לפסח...

זה תלוירקאני

לי היו תקופות בתחילת ההנקה

שהציל אותי כשהוא היה קם לעזור לי

לא קם יחד איתהנפשי תערוג

אבל כן היינו עושים סוג של תורנות או לפחות קימה אחת שלי כדי שיהיה לה 4-5 שעות רצופות של שינה.

אחרת זה מורכב להמשיך לתפקד שכל שעתיים צריך לקום להאכיל + יש בית ועוד ילדים שצריכים את צרכי הבית 

לא רלוונטי בהנקה מלאהרקאני
מש"א☝️☝️☝️*אשתו של בעלי*
גם בהנקה מלאה זה מאוווווד יכול לעזוררחללי

יש תינוקות שלא נרדמים מיד אחרי הנקה.

ואפילו רק להביא את התינוק לאישה להנקה בשכיבה יכול להקל מאוד מאוד.

אבלרקאני

הוא כתב שהוא קם במקומה...

זה לא רלוונטי

לקום יחד איתה כן

בעיניי מיותר*אשתו של בעלי*

רק בשביל להביא/להחזיר תינוק,

זה תינוקי ומיותר בעיניי,במיוחד אם הבעל עובד למחרת.

תדעי שיש נשים שזה עוזר להן מאודרחללי

ככה לא באמת צריך להתעורר אלא ממשיכים להניק חצי מתוך שינה.

ויש גם אמהות מניקות שעובדות.

אני חושבת שיש תפיסה כללית, ופרטים טכניים.לאחדשה

ויש הבדל מהותי בעיניי, בין מה גבר יכול לעשות לאשתו, לבין אשה שיכולה לעשות לבעלה.
מבחינת התפיסה- זה חופף בעיניי והכלל הוא- לאן מכוון החץ? מה בראש סדר העדיפויות?
כל הפעולות הקטנות- והנחוצות מאוד, צריכות לנבוע היכן ומתי שבן הזוג יצליח לחוש תחושת אכפתיות, וזה שאני בראש סדר העדיפויות.
ברור שאנחנו חיים עם רגליים על הקרקע, ויש בלתמי"ם ויש  עניינים אבל מה מניע אותי?
מקווה שזה ברור..
לעניין הטכני-
לפי דעתי אשה צריכה להרגיש יציבות, לקיחת אחריות ויוזמה.
מה הבעל יכול לעשות?
ליזום דייט- ביתי או בחוץ, אחת לשבוע או לשבועיים, לדאוג שיש מי שישמור על הילדים (לא לבקש מאשתו אבל שהוא יהיה זה שמוביל את העניין)
משקה שהיא אוהבת בלי שהיא תצטרך לבקש
משהו טעים שהיא אוהבת
מסאז'- בזמנים שמותר, או אפילו לרכוש לה מסאז' מקצועי
הודעות במהלך היום, גם הבעת חיבה רגשות ומחשבות וגם שיתוף -נתקלתי בסרטון\ פוסט הזה וחשבתי עלייך (משהו שמביע אהבה, הערכה או תשוקה)
כמובן שפינוק של מתנה שווה מדיי פעם, מבלי שהיא תצטרך להתחנן ולהזכיר מליון פעם, לשים לב היא היא רומזת או אומרת שרוצה משהו, ולהפתיע איתו
לסדר לה את המיטה
אם מתאפשר לשניכם בלו"ז- לשחרר אותה לעשות כרצונה לזמן פינוק של מה שהיא רוצה, כמה שעות מבלי שהיא תצטרך לדאוג איך הבית מתפקד ומסתדר...
כשיש אפשרות לתת לה לישון עד מאוחר בשקט\ שנ"צ
ושוב חוזרת לעיקרון- שהיא תרגיש במעשים ולא רק בדיבורים שאתה חושב עליה ושהיא נמצאת בראש סדר העדיפויות.

נשמע שפותח הפוסט הוא גבר לכן עניתי על הצד הנותן הגברי..

תגובה נפלאהנגמרו לי השמות
זה לפירקאני

מה שהשני אוהב

אני אוהבת קפה

כיף לי שהוא מפנק אותי בכוס קפה עם שוקולד

הוא אוהב אוכל טוב

כיף לו שאני מפנקת בארוחה שווה

פתקים זה תמיד טוב

פרחים אני פחות בקטע

דווקא בעלי שמח לקבל עציצים יש לו גינה מכובדת

לצאת ביחד לטייל

הוא מאוד אוהב לצאת לאיזה מעיין

אני אוהבת לבתי קפה

חושבניחתול זמניאחרונה

שמשתנה מאדם לאדם.

כן יש בזה משהו טיפונת לא־רומנטי לשאול "מה עושה לךָ/ךְ את זה"

אבל באמת אנשים כל־כך שונים וכל־אחד אוהב ומתלהב ממשהו אחר.

סבורני שהחכמה הגדולה היא לאו דווקא לעשות את המעשה הרומנטי הגנרי אלא דווקא לדעת מה הצד שני האוהב? מה האופי שלו? מה הנקודה שנוגעת בו/בה בדווקא?

אולי יעניין אותך