סליחה על הפלישה(אני רווק)
למה אתם מנשקים את הילדים אם הם אומרים לכם שהם לא רוצים?הלמדן
מי אמר?.. אם לא רוצים - אז לא.ד.
לפעמים הם אומרים או מנגבים את הלחי וכוהלמדן
אז הורים צריכים להתחשב בכך..ד.
אפשר להביע יחס בצורה אחרת.
[אגב, ניגוב הלחי לא בהכרח אומר שלא טובה להם הנשיקה]
אני שואל את אלה שבכל זאת מנשקיםהלמדן
תשאל אותם.. כתבת "אתם", אז אמרתי שזו הכללה לא נכונה...ד.
ובאמת לא נכון לעשות כך, אם ילד אומר שלא רוצה..
אני מתנצל מעל במה מכובדת זו בפני כל מיהלמדן
שנפגע מהדברים הבלתי אחראיים שלי וגם בפני מי שלא
חח... לא להגזים..... לא נפגעו. זה תיקון בלבד.ד.
טוב בסדרהלמדן
השאלה היא מי אמר שכשהם לא אומרים שהם לא רוצים הם רוצים?
אולי הם מתביישים להגיד?
כשאני הייתי ילד היה לי מאוד לא נעים אם היו מנשקים אותי בפרהסיה והתביישתי לומר!!
אתה צודק..ד.
באמת יתכן שמתביישים.
בכללי, הורים מנשקים את ילדיהם - וזה טוב.
אבל צריך להיות ערניים ורגישים.
בדרך כלל, לילדים ממש קטנים לא מפריע גם בפני אחרים.
גיל קצת יותר גדול - צריך כבר לשים לב. הורה רגיש, יוכל הרבה פעמים לחוש. מרגיש את הילד טיפה זז, טיפה מתחמק..
באמת חשוב לשים לב.
מי שעושה ככה עושה את זה כי הוא לא מכבד רצונות של אחריםחילזון 123
אני הבנתי את זה ונותנת רק לקטנים. בעלי לא רוצה להביןכלה נאה
^^^גם לי יש ויכוח על זה עם בעליrivki
לדעתי צריך להמשיך לנשק למרות ההתנגדותסיה
לפעמים ילד מתנגד אבל כשהוא רואה שמתעקשים לנשק אותו.
איפה שהוא שם עמוק בלב... זה עושה לו טוב, שלא מותרים ומתעקשים, אפילו לטווח הארוך. זה יהיה זיכרון טוב
אני כל יום רצה אחרי הילדים ליד הדלת כשהם הולכים בבוקר. ומנסה לנשק את כולם, מי שמצליח להתחמק מתחמק.
ברור לי שאני עושה את המעשה הנכון, למרות שחלק מצליחים להתחמק, כי הם בודקים את אהבה שלי אליהם!!! לא כולם ,אבל חלק מהילדים, במיוחד אלו שמתחמקים!!! זה כמו שבודקים את הגבולות שלי בדברים שאני לא מרשה.
בודקים כמה אלחם למענם להראות אהבה.
ילד אחד שלי לא רצה מגיל שבע שאנשק והפסקתי כיבדתי אותו. אחרי בערך שנה וחצי הוא כל הזמן נצמד אלי , רואים שהוא חזר לזה, שהוא כן רוצה. הוא הבין פתאום שזה חסר לו.
כשאני חושבת על עצמי, הלואי וההורים שלי היו מתעקשים לנשק אותי. ולא ככה נכנעים לי ומפסיקים. יכול להיות שבאמת לא רציתי נשיקה כי בדקתי כמה הם כן ירצו..... אני לא ממש זוכרת. אבל זוכרת שלא נישקו אותי בכלל
ומה תעשי עם ילדה בת 15.17.19 שזה נראה שהן מעדיפות שלאכלה נאה
בעלי מתעקש ואני חושבת שלגיל הזה אני מראה אהבה בדברים אחרים. כמו הקשבה. ליצחוק איתן לשתף אותן. לקנות להן דברים שאוהבות...
נותנת נשיקה כשהן נוסעות לשבת או יום הולדת או שקנו לי משהו. מחפשת הזדמנות שמתאימה. אבל לא כל יום אני ירוץ אחריהן לדלת לנשק אותן.
לא יודעת אם בגיל 19 לרוץ אחריו בדלת לנשיקה. שלי טיפה קטניםסיה
אבל אולי כן לרוץ אחריו ליום טוב וכו.
אני חושבת אפילו על עצמי. אם לפעמים בעלי בא אלי ואני דוחה אותו כי לא בא לי עכשיו שום חיבוק או נשיקה. אבל עדין בסופו של דבר זה מחמיא זה עושה טוב. לא רוצה לחשוב ,מה היה קורה ,אם לא היה בא לי והוא היה מפסיק. ולא מנסה
לגבי הנשיקה להם. גם כשאני חוזרת הביתה ואני רואה אותם וגם כשהם הולכים לישון אני כן מנסה לנשק
אני לא מדברת עם תינוקים שזה דבק של נשיקות כל הזמן כי זה כמו דובי קטן.
מדברת על גדולים יותר שחוזרים בערב
אם הם זורמים עם זה זה מצוין!כלה נאה
אני לא חושבת כמוךלא כרגע
אני שואלת אותם כל הזמן אם הם רוצים חיבוק/נשיקה. בדרך כלל הם רוצים.
אם הם לא, הפתרון שלי הוא אני "שולחת" להם נשיקה באויר, והם יכולים "להדביק" אותה בלחי כשירצו.
מה שכן, אני אף פעם לא מפסיקה להציע לתת להם.
ולא מפסיקה להגיד להם כמה שאני אוהבת אותם.
(אבל באמת ב"ה, כמעט תמיד הם רוצים ואפילו מבקשים מעצמם).
זה מוגזם...ד.
"מגיל 0 כולל אבא ואמא"...
לא בגלל כמה מופרעים בעולם, כל אחד צריך "לחנך" את ילדיו על "כולל אבא ואמא".. חס ושלום.
וזה גם לא נכון. יכול לצרוח כשמחליפים לו - ולא ישאלו אותו..
ולשאול כל הזמן אם רוצים - זו הגזמה לצד השני. צריך גם "להרגיש" ילד. באופן טבעי, מנשקים ילדים קטנים.
אם רואים שלא נעים לו, או שזה ילד שבכלל הענין הזה לא בא לא בטוב (בעיות של תחושה וכד'), אז יודעים מראש - חריג -ובאמת ראוי לשאול.
אני חולקת עליך.לא כרגע
אז נכון. במצבים של אין ברירה (חולי/נקיון), אז אין ברירה אחרת. על אף שאם מאוד רוצים, נראה לי ברוב המקרים אפשר לא להגיע לעימותי כוח שכאלו.
אבל בכל מקרה אחר, יש לילד זכות ושליטה מלאה על גופו.
כמו שכתבתי, בינתיים זה הוכיח את עצנו, וזה לא גרם לחוסר ספונטניות/חוסר גילויי אהבה לילדיי.
הם מחובקים ומנושקים המון, רק ששניה לפני זה אני שואלת אותם "אפשר לתת לך חיבוק/נשיקה?" הם בדרך כלל מאשרים ומתמוגגים.
וגם יוצא המון פעמים שהם אפילו מבקשים מעצמם חיבוק/נשיקה ומאושרים עד הגג. אני חושבת שהם גדלים פתוחים ומלאי אהבה, ומצד שני ב"ה גבולות גופם ברורים להם.
כן, הבנתי שאת חולקת - הרי כתבנו ההיפך...ד.
אני חושב שאם מגיעים למחשבה שלגעת בילד קטן, הורים, "ללא רשותו", זה נקרא "לא לכבד אותו" - שם נעוצה הבעיה...
וכשמקצינים לצד אחד, זה עלול גם להגיע לההיפך.
הצורך להוכיח שיש לילד "זכות ושליטה מלאה על גופו" - הוא עצמו יוצר בעיה. אלו דברים שאמורים להיות לגמרי טבעיים - ההבחנה היכן "רשות היחיד" שלו, והיכן אין סתירה.
וגם אצל גדולים יותר, ממש, חוששני שדי מסכן הבן, או הבת, הרגילים - לא עם רגישות מיוחדת - שההורים (לא קרובים-רחוקים), שואלים תמיד קודם: אפשר לתת נשיקה?... מניח שיתכן שפעם אחת כשיגדלו, יתכן שיאמרו: אולי תפסיקו לשאול?...
אני לא אומר, חלילה, שילדייך באופן אישי גדלים לא "פתוחים ומלאי אהבה", אבל אני חושב שזו גישה מזיקה (אם כי יתכן שפעם היא תציל אותם מתופעות מופרעות של אנשים אחרים. מה זה יעשה בנישואין - לא ברור לי).
וגם, אני חושב שמוקדם מידי לדעת אם זה "הוכיח את עצמו". ה"בינתיים" לא בהכרח אומר הרבה.
ומכל מקום, גם ההיפך, כבר מנסיון יותר ארוך בהרבה, לא גורם כל נזק.. ההיפך.
אז זהולא כרגע
אפשר לומר שהיא יותר הוכיחה את עצמה בענייני מוגנות מאשר השיטה השניה.
כדאי לדעת ללמד את הילד כל דבר, מעולם לא לסמוך על זה שזה אמור להגיע באופן טבעי. בטח בענייני גבולות גופו שבהם הגבולות יכולים בקלות להיטשטש. (רגע, לרופא מותר לגעת בי? אז אולי זה בסדר? וגם דוד שלי נותן לי נשיקה תמיד, אז אולי זה תקין גם עכשיו? וכו' וכו'.).
אם כבר העלית את נושא הנישואין, אני חוששת ששיטה שבה לא מכבדים את הילד וגבולות גופו, תזיק יותר לחיי נישואיו מאשר להיפך.
לדעתי, זו אחת הבעיות...ד.
כשלומדים הורות מ"אנשי מקצוע" - שלעיתים להם עצמם אין כ"כ ילדים - עלולים גם לאבד מהטבעיות. גם מהנסיון שיש לנו כילדים מהמשפחה, ומההגשה הבריאה.
מה גם, שהיום "אנשי מקצוע" בדברים מעין אלו, עלולים להיות מכל מיני אג'נדות.
ה"שיטה" הזו לא הוכיחה את עצמה בענייני מוגנות כלפי הסביבה, יותר מהשניה. זה בדיוק מה שהסברתי, שהיסטריה כאן אינה טובה לשום כיוון. אפשר להיות הורים ספונטניים, ועם זה לגמרי לחנך למוגנות כלפי הסביבה, בצורה מעודנת.
אם ההורים "חושדים בעצמם", אז מה נעשה...
לא אמרתי ש"באופן טבעי" תבוא הבחנה - אם כי גם זה קיים - אלא שבאופן טבעי יהיה היחס של ההורים, הסבא וסבתא וכו', אל הילד.
ברור שאם לא מכבדים את הילד, את גופו, ובכלל - זה גם יכול להזיק לנישואין. הרי אני לא אמרתי לא לכבד - אלא חלקתי על האופן הזה, הקיצוני ולא טבעי בעיני, של החינוך לכבד.
אבל גם הצד השני קיים. השלכת ה"הרגל" הזה ששואלים בצורה מופרזת.
[אגב, אם תהיה לך בת, נניח בשירות לאומי, והיא גיע הביתה עם "פרצוף מדוכדך" ובמקום להרגיש אותה אם מה שהיא צריכה זה חיבוק או נשיקה, תשאלו אותה: אפשר לתת לך נשיקה?... חוששני שעלולה לוותר. כבר לא שווה....]
לא יודעת מה איתךלא כרגע
מגלה כמה אי אפשר לסמוך רק על האינטואיציות הטבעיות שלנו, וכמה כן צריך ללמוד המון על חינוך וגידול ילדים.
אני לא רואה בזה קיצוניות. ההורות שלי אוהבת וספונטנית. לבקש רשות זה לא להפוך את זה למאולץ וחסר. זה רק.. לבקש רשות!
בכל אופן, אני רואה שהויכוח הזה עקר. היה לי חשוב קודם להבהיר את דבריי, בשביל שאר קוראי הפורום.
כעת אני רואה שזה הולך וחוזר על עצמו ודי עקר. אז סלח לי אם אפרוש בשלב זה. רוב הצלחות!
גם וגם.. גם רגשות טבעיים של הורים - וגם דברים שלומדים.ד.
כמו שהסברתי, אני חושב ש"לבקש רשות" מילד לנשיקה, ע"י הורה, כשילד אינו כזה שלא רוצה בכך - זה פוגע בספונטניות של היחס. וגם מזיק בהמשך (בלי לשלול "רווחים צדדיים" שכן יכולים לנבוע מכך. ויכולים לדעתי גם באופן אחר).
הסברתי גם קצת למה, אכן, אינך חייבת לקבל.. גם אני כתבתי - כמו שלרוב - עבור אחרים שקוראים. בד"כ, אדם שכבר הכניס עצמו לאיזו אג'נדה, יותר קשה לשכנעו אישית.
הדיון אינו "עקר", אלא פשוט יש אי הסכמה בענין הזה. וגם אני כמובן כותב גם מתוך "עם השנִים" - רק יותר שנים...
ומסכים איתך - הדיון מוצה למדי..
אני מבקשת מהם רשות.+mp8
ממש לא הייתי רוצה שיאהבו אותי פיזית בכח.
משהו מעיק לא יכול להיות זיכרון טובחילזון 123
אפשר להביע אהבה ודאגה בעוד אלף דרכים אחרות
זה לא ברור. ואדרבה, אם חוזר לבד, יופי.ד.
יתכן שמי שחזר לבד, אם היית ממשיכה "בכח", היה רואה בכך חויה שלילית.
ומכל מקום, עיקר הבעיה שדיברו עליה - זה בפני אחרים.
ושם ממש חשוב לכבד מי שזה מפריע לו.
הרי מי שפתח את השרשור העיד על עצמו....
אנחנו לא.יפית8
בגדולה הקשבתי לה ואני מצטערת על זה מאדמיואשת******
אל תייסרי את עצמך, עוד לא מאוחריפית8
אנחנו מלאי כוונות טובות אבל לא תמיד מצליחים להיות מושלמים, באסה אבל זה מה יש.
את עדיין יכולה להשקיע בה הרבה חום ואהבה גם אם היא בגיל שכבר פחות מנשקים, יש עוד הרבה דרכים לתת לה את מה שהיא צריכה
ברור. אני משתדלת מאד. אבל עצוב לי שזה מה שהיהמיואשת******
צריך לבדוק שזה לא איתות שמשהו קצת חסר לויפית8
היה לי ילד שלא רצה חיבוקים ונשיקות אז כמובן לא נתתי לו בכח אבל ראיתי בזה איתות שמשהו חסר לו, וכשהשקעתי מחשבה ותשומת לב באמת הבחנתי שהוא היה סנדויץ' כזה שקצת "נפל בין הכסאות" ואז הבנתי שהסירוב שלו לחיבוקים ונשיקות כנראה נובע מזה, משהו כמו - תני לי יחס אמיתי, אל תשתיקי את המצפון שלך עם חיבוק ונשיקה. כמובן שהוא לא ידע לנסח את זה ככה, רק אני הבנתי שזה כנראה העניין.
אז בד בבד עם זה שכיבדתי את אי רצונו ולא חיבקתי ונישקתי בכח, במקביל השקעתי המון חום ואהבה בדרכים אחרות, ביחס אמיתי, בלפנות לו זמן ותשומת לב, להקשיב לו באמת, לעשות דברים ביחד, לעודד ולהתפעל ממנו, ומדי פעם הצעתי חיבוק ונשיקה, אחרי כמה חודשים (!) הוא התחיל לאט לאט כן לרצות את הנשיקות, וזה היה בשבילי סימן שכל ההשקעה הזאת היתה באמת מאד נחוצה לו. כשהוא קיבל את מה שהוא היה צריך באמת, גם ההתנגדות למגע ירדה. היום הוא יכול אפילו לבוא מעצמו מדי פעם ולבקש חיבוק.
ואוו! מעוררת השראה!סדר נשים
וואי זה ככ נכוןממצולותאחרונה
בדיוק.בגלל ההסבר שאמרת.
הערת את עיני
כל הכבוד על הרגישות לכך.
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
אפשר לשתף את הגננתמענין
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
הוא יודענהג ותיק
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
לא נכוןאריק מהדרום
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בוודאיאריק מהדרום
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות