התנהלות בשנת הסטאז'- עצתכם...אנונימי (פותח)
שלום, אשמח לעצות בנוגע להתרחשויות בבית הספר שלי, כיצד לנהוג ומהן זכויותיי.
קצת רקע- אני בשנת סטאז', עם תואר שני בהוראת מדעים. מלמדת בחטיבה במרכז.
אני מלמדת בכיתות ז-ט, יש בעיות משמעת, אך לא באופן חריג. אני המורה החדשה היחידה בצוות, למעשה, המורה החדשה היחידה בבית הספר. מלמדת בכיתות ח' חלק מהכיתה כשהחלק השני לומד עם מורה אחרת. ההורים רוצים לילד שלהם את המורה הותיקה ומבקשים את זה מהמנהלת. כתווצאה מכל העניין, המנהלת עשתה לי שיעור צפיה, שנקבע יום לפני, בשיעור אחרון ביום שישי, יום של חלוקת מבחנים, ונתנה לי עליו משוב גרוע מאוד, כולל בחלקים שאני מצטיינת בהם כמו שפה תקינה ויחס לתלמידים.
את שיעור הצפיה שקבענו מראש והיה אמור להיות שבוע אחר היא ביטלה, שוב, יום לפני השיעור. מאז, בכל יום שישי ביציאה מבית הספר היא מדברת איתי, כל פעם על משהו שלילי אחר שעשיתי השבוע. השבוע היא אמרה לי בנוכחות הרכזת שהיא רוצה שאני אראה לרכזת את כל מערכי השיעור שלי באופן קבוע, ושמורה אחרת מצוות המדעים תלמד מדי פעם את הכיתה שלי כדי שידעו את החומר.
מה דעתכם על ההתנהלות? מה המלצתכם במבחינתי, האם הייתם מבקשים לעזוב באמצע שנה במצב כזה? לוותר על הסטאז' ולהישאר? עצות נוספות?
אני הייתי עוזבתבעצמי
זה התנהגות משפילה ולא נכונה.
אמורה להיות לך מורה מלווה שתלווה את הכניסה שלך להוראה. המנהלת לא אמורה להיות עד כדי כך מעורבת בנעשה בשיעורים שלך.. זה גם עלול לפגוע לך בביטחון שלך כמורה ובאיך שהתלמידים רואים אותך.
מכירה התנהלות דומה עם אפס הערכהאו"ר
רק מטריד שאת היחידה החדשה. האם בשנים האחרונות נתנה קביעות למישהו, עשתה תהליך של ליווי מורה חדש? כי אצלנו עם כל השריטות והדרישות לפחות היו מגיעים ליעד, אז בולעים את הצפרדע וממשיכים....
אני פשוט בהלם! כמו שאמרו קודמותיי- תעזבי ואל תפחדינס מהלך
תמצאי מקום טוב יותר!!
מניסיון!
ואו איזו חוצפה של מנהלת!!!אשת נעורים
תנסי להיעזר בצוות המכללה שלך שיעמידו אותה על מקומה. וכן תנסי למצוא הורים שכן בעדך ותבקשי שידברו עם המנהלת. וברור שהיא חייבת לתת לך זמן חדש לשיעור מבחן שתדעי ותיערכי אליו מראש.
לא יודעת את כל המשתנים לגבייך אבל ממה שאני מכירה בכלל לא קל למצוא סטאז' אז הייתי פשוט ממשיכה למרות היחס המשפיל הזה. לצערי אני גם חוויתי יחס מאוד משפיל מצד הורים, אבל לא התמודדתי עם כזאת מנהלת.
אגב, בהמון מקרים גם קשר עקיף כלשהו יכול לעזור, למצוא מכרה שלך שמכירה את המנהלת (קרובת משפחה, חברה, תלמידה מהעבר, כל דבר...) ותבקשי ממנה לדבר עם המנהלת לטובתך. את לא מאמינה איך אנשים משתנים לפעמים רק בעקבות מילה-שתיים מאדם מוכר
ווי איזה יחס מחפיר. לא מגיע לאף מורה בעולם שיתייחסו אליו ככהש א
אני בעד להישאר רק במקומות שעושים לנו טוב ומעצימים אותנו גם במחיר של לדחות שנת סטאז.
בנוסף, לא בהכרח שתפסידי אותה, אולי תמצאי מקום אחר (נניח של מילוי מקום חופשת לידה=. ויצטרף לך הזמן עד כה והזמן מכאן והלאה. לשנת סטאז לא צריך שנה מלאה. מספיקים 6 חודשים מלאים של מילוי מקום קבוע (כלומר לא על בסיס יומי).

אבל לפני שהייתי מחפשת מקום אחר, הייתי מציעה לך ליזום שיחה נם המנהלת (לקבוע פגישה) ולהסביר לה כמה את משתדלת וטורחת כדי שתלמידותייך תצלחנה, ולבקש ממנה לתת לך הזדמנות להוכיח את עצמך. להזכיר לה שביקורת תכופה לא תפעל לטובה, ואז גם היא תפסיד מזה.
מזעזע בעיניי.שמחה!!
חייב לערב את מדריכת הסטאז..תראי אם יש לה איך לה לעזור..
מחזקת את ידיך. בהצלחה גדולה!
מסכימה עם כולןאוהבת את הקב'ה
ממש הזדעזעתי לקרוא.
מזעזע שהיא יושבת בראש של מוסד חינוכי.
מעניין איך היא מתייחסת לתלמידים שלה ולמורים האחרים.
תעזבי ותשאירי אותה בלי מורה! לפני דתעזבי תגידי לה שזה בגלל היחס המחפיר שלה.
אני לא הייתי נשאר שםאנונימי (3)
אבל חפשי קודם סטאז' אחר
רק קחי בחשבון שאם את עובדת במשרד החינוך, הם ממש לא אוהבים שבורחים להם באמצע שנה. (ובצדק)
ויכול להיות שהם לא יסכימו להעסיק אותך יותר אף פעם
סטאזיהושבעט5
מנהלים יכולים להיות מפלצות.חוץ מלערב את המכללה והמורה חונכת שלך,להתייעץ עם הסתדרות/ארגון המורים.
לחפש מי שהוא בצוות שהוא חבר שלה,ליצור איתו קשרים טובים שיעזור לך מולה .
עברו 3 חודשים מתחילת שנה,מאוד קשה לעבוד מול מנהל כזה חוויתי על בשרי.אבל את צריכה להזהר מלעזוב כי מנהל אם אני לא טועה כותב בסוף השנה את הערכה שלו עליך,ואת עלולה להפסיד.
בהצלחה רבה.
לא לעזוב לפני שיש משהו אחר.עטרה12
ולהעזר בצוות הוותיק...
למצוא אצלו פינה חמה.
להתייעץ בלי להתבייש...
לשתף שקשה לך.
לשתף בקושי מול המנהלת ולבקש שיצפו בך כדי לעזור לך להשתפר
להגיד שתשמחי לביקורת בונה ולא לכזו שמפרקת...

הייתי מציעה גם לדבר עם המנהלת אבל זה כבר תלוי בך עד כמה את מסוגלת לזה.... אני לא הייתי מצליחה לעמוד בזה...

הצלחלה וחיבוק
אני משמשת מורה מלווהלענ"ד

אני משמשת כמורה מלווה וכואב לי מאד לקרוא את ההתנהלות כלפייך.

מציעה לך להתייעץ עם המורה המלווה שלך ובסדנת הסטאז' שלך.

המשיכי לעשות את הטוב ביותר שאת יכולה. אין מורה שקל לו בשנים הראשונות ועצוב שאין לך תמיכה.

החומר של כיתה ח' מאתגר מאד, ולא קל להוראה. חזקי ואמצי. אם תרגישי שאת משלמת מחירים נפשיים כבדים מידי ויש לך הצעת עבודה אחרת שיקלי אם לקבל אותה. 

איך הרכזת מתנהלת כלפיך האם היא תומכת בך? מסייעת?

הפותחתאנונימי (פותח)
הרכזת בסדר, קצת קרירה ולא יוצאת להגנתי אבל היא באה לצפות בי ונתנה משוב טוב.
היא לא מרגישה כל כך טוב אז זה מאוד מעסיק אותה והיא פחות פנויה אלי.
הבעיה שהיחס של המנהלת פוגע לי במוטיבציה, כי אני יודעת שזה לא תלוי בי והסטאז' אבוד אז אני באה עם פחות חשק לכיתה והילדים מרגישים את זה. אני גם מרגישה לחוצה לפני שיעורים כשבתחילת שנה היה לי מאוד כיף והגעתי רגועה.
יש מורות נוספות איתך?עטרה12
יועצת שאת מחוברת אליה? מחנכת?
תמיכה מהצוות הוא מאוד משמעותי...

ככ חבל היחס הזה מהמנהלת שמשפיע על הכל וגם לכדור שלג...

לחץ . שיעורים פחות מוצלחים. למידה פחות...

את חייבת לנסות לעצור את זה איכשהו אם לא תמצאו מקום אחר
אם בתחילת השנה נכנסת בכיף לכיתה זה סימן טובארלט

תתאמצי לחזור למצב הזה. בסופו של דבר העיקרי בעבודה זה את מול התלמידים- אם זה יצליח ויהיה להם טוב איתך, גם הורים יהיו איתך וזה ישפיע על המנהלת. נדמה לי שרוב ההתנהלות המרגיזה שלה היא מלחץ מההורים וחשש שיכעסו עליה שקיבלו את המורה החדשה.

זה איזור מאוד לחוץ הצלחה וציוניםאנונימי (פותח)
הילדים כמובן מעבירים את הכישלון שלהם הלאה, ''המורה לא לימדה'' "יש רעש בכיתה''. הם גם צודקים אבל אני לא יכולה להגיע להצלחה של מורה ותיקה במשמעת, מה אני יכולה לעשות? הבעיה שהמנהלת לא מבינה שזה קושי שהרבה מורות חדשות יעמדו בפניו ומצפה להצלחה של מורה מנוסה.
האמת שגם מורות ותיקות לאו דוקא משיגות שקט מוחלט..ארלט

השנקל שלי: השנה הראשונה קשה ומייאשת מאודדובל'ה

בהמשך אכן צוברים ניסיון וזה נראה אחרת

אולי תנסי למצוא עזרה מחוץ לבית הספרלענ"ד

אכן גם למורות ותיקות יש בעיות משמעת. הן יותר משופשפות עם החומר ולכן בעיות משמעת פחות מלחיצות אותן.

אם אין תמיכה בתוך ביה"ס נסי לקבל אותה בסדנת הסטאז' או ממקור אחר- מאמנת אישית טובה או משהו מעין זה. השקעת מאמץ זמן וכסף בהכשרתך, במקצוע שדרש הרבה מאמץ. כדאי להחזיק מעמד בתנאי שאינך מתפרקת נפשית. את ודאי יכולה להצליח מאד. גם אם הסטאז' אבוד ויחייבו אותך בשנת סטאז' נוספת את צוברת ניסיון בהוראה והיכרות עם החומר.

תודה! מקווה שזה אכן כך.אנונימי (פותח)
כמה דבריםציליגילימימי
קודם כל כדאי לפנות למנהל של סדנת הסטאז'.
כדאי גם להתייעץ עם הרכזת / המנהלת- להביא אותם להיות בצד שלך.
אני מאוד רוצה להצליח להעביר את החומר לתלמידים כמו שצריך ואשמח לעזרתכם.

כשהייתה לי מנהלת חדשה שרצתה לבוא לצפות בי הבנתי שהיא מחפשת דברים מאוד מסוימים בשיעור, שאני קצת פחות מחזיקה מהם אז פשוט נכנסתי להתייעץ איתה. אמרתי לה שאני רגילה בשיעורים לעשות 1,2,3 והאם היא מעדיפה שאשים דגש על דברים אחרים?
ככה הייתי מאוד רגועה.
ולגבי זה שהיא נכנסת לצפות מהרגע להרגע זה לא כ"כ תקין.
תשאלי אותה אם תוכל לתת לך כמה ימים נוספים להתכונן.

בהצלחה רבה
יש לך מורה מלווה?אדם נוף מורשתואחרונה

התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך