|מהגג בביטחון מהוסס|סתרי המדרגה
יש כאן אנשים שסובלים מעודף ביטחון עצמי,
ויש כאן אנשים שסובלים מחוסר ביטחון עצמי.

אחד ההבדלים המהותיים ביניהם שאולי לא נבחין אליהם לב ברגע הראשון, זה שהראשונים גורמים בעיקר סבל לסביבתם בעוד האחרונים גורמים סבל בעיקר לעצמם.

יש לציין שבד"כ הסבל הנגרם מחוסר ביטחון עצמי, יהיה עמוק יותר, ולו בשל הסיבה שכולו מתנקז אל אותו אדם אומלל ולא מתחלק במספר אנשים נתון בסביבה. זהו גם סבל בודד יותר ופנימי יותר.

יש משהו באנשים בעלי עודף ביטחון עצמי שהוא מוחצן כזה. לפעמים זה מרתיע כי הם מוחצנים ושתלטנים ולא משאירים לאף אחד מקום מלבד לעצמם. ולפעמים זה משדר אינסוף כריזמה וגורם לך לרצות להיות בקרבתם. כי הם משרים אווירה של ביטחון ונראה שאפשר לסמוך עליהם. לא תסמוך על בנאדם שסומך על עצמו?

ויש אנשים שמקרינים כלפי חוץ מלא ביטחון עצמי, אבל כלפי פנים הם חסרי ביטחון עצמי ועמוד שדרה. אפשר להריח אותם מקילומטרים. אנשים כאלו לעולם לא ישרו ביטחון ולא יתפסו ככריזמטיים, אלא כמוחצנים נבובים כלפי פנים שכל המעטפת שלהם היא כדי לחפות על החוסר העצום ואולי גם כדי לא להפגע, (האם זה עוזר? לא בטוח בכלל). אולי לא נדע לזהות את זה ברמה של לדייק במילים מה קורה שם, אבל אלו לא אנשים שנתפסים כמנהיגים, או שיגרמו לך לתת בהם אמון ולבטוח בהם ולרצות להיות בקרבתם. אפילו אם ההצגה שלהם מאוד משכנעת, אנחנו לא נעריץ אותם, גם אם לא נדע להסביר למה.
(במקרי קיצון, זה עלול להגיע להתנהגות סיכונית)
המכישוף כושל
בס"ד

מתקשה להאמין בזה שיש כזה דבר אנשים עם ביטחון עצמי
מניחה שאני עיוורת לזה מרוב שאני שקועה במרחב החסר שלי
בכל אופן ניתוח מעניין
המסתרי המדרגה
באמת שאת לא מצליחה לחשוב אפילו על בנאדם אחד כזה?
אני לא עיוורת לזה, אבל יש בהם משהו שמרגיז אותי והרבה פעמים אני חווה אותם כמתנשאים גם אם הם לא, סביר להניח שבגלל האופי שלי.
ותודה לשמוע את זה ממך זה בכלל כיף
ובעצם הם גורמים סבל גם לסביבתם וגם לעצמם.הגיגים בע"מ

וגם לעצמם וגם לסביבתם זה יהיה סבל גדול יותר מאשר אם היה להם עודף רגיל או חוסר רגיל.

לסביבתם, כי ככה יש אדם שמנסה להיות מנהיג אבל אף אחד לא יקבל אותו למנהיגות והוא סתם נטל,  וזה יותר גרוע מסתם עודף ביטחון, כי אז הוא באמת יוכל להנהיג וזה אפילו יוכל לצאת לטובה. אבל פה הוא לא באמת יכול להנהיג.

ולעצמם, כי לא רק שהוא סובל מחוסר בביטחון עצמי,

גם סביבתו מגדילה ומאשרת את החוסר, וככה זה נהיה יותר גרוע מחוסר רגיל, שאז בדרך כלל החבר מעודדת אותו, ומנסה לשפר את הרגשתו.

ממ נקודה למחשבהסתרי המדרגהאחרונה
תודה
אולי בימים הקרובים-המלקושזית שמן ודבשאחרונה
למישהו יש את הפיבלמנים של ספילברג?אוראלססס

חייב דחוף.

נסיון פעילקפיץ

נסיון פעילקיבוצניקית

(בייניש)

..קיבוצניקית
(בינייש)
הצליח?זיויקאחרונה
מדהים שהמקום הזה עדיין קיים.בן-ציון

הרבה התחיל כאן.

כתיבה ופריקה ודברים חדשים, אנשים חדשים

מסגרת שונה לתקשורת.

לילות קרים, שיחות ארוכות שעוברות בהרבה מקומות אבל בסוף משאירות טעם מר של אכזבה וכמיהה.

ציפיות, בלי מקור. פרשנות, רצונות ודמיונות.

נגמר מהר או לאט, אבל בעצם בכלל לא התחיל.

או לא נגמר באמת, עד שנגדע. ואז שוב, מבליח, מצפה-מתאכזב-שוקע, נשאר לבד.

ובסוף הכל חוזר לאותה הנקודה, אותה הכמיהה, אותו החוסר.

מה שמילא אך ייסר ובכל פעם היה בלב חצוי, רק הגביר את הרצון בכל פעם.

קוראים לזה בכל מיני שמות - בדידות, חוסר בחום ואהבה...

רכבת הרים של רגשות, חיים שלא ממשיכים בשום כיוון למשך תקופה ארוכה.

בכל פעם משהו אחר בא ומתחיל הכל מחדש.

אין סוף. בסוף זה רק אני.

(בהחלט מדהים שקיים.ענבלאחרונה
בס"ד

שלום בנצי 👋)

פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מישהו?האר"י פוטראחרונה

אולי יעניין אותך