|מהגג בביטחון מהוסס|סתרי המדרגה
יש כאן אנשים שסובלים מעודף ביטחון עצמי,
ויש כאן אנשים שסובלים מחוסר ביטחון עצמי.

אחד ההבדלים המהותיים ביניהם שאולי לא נבחין אליהם לב ברגע הראשון, זה שהראשונים גורמים בעיקר סבל לסביבתם בעוד האחרונים גורמים סבל בעיקר לעצמם.

יש לציין שבד"כ הסבל הנגרם מחוסר ביטחון עצמי, יהיה עמוק יותר, ולו בשל הסיבה שכולו מתנקז אל אותו אדם אומלל ולא מתחלק במספר אנשים נתון בסביבה. זהו גם סבל בודד יותר ופנימי יותר.

יש משהו באנשים בעלי עודף ביטחון עצמי שהוא מוחצן כזה. לפעמים זה מרתיע כי הם מוחצנים ושתלטנים ולא משאירים לאף אחד מקום מלבד לעצמם. ולפעמים זה משדר אינסוף כריזמה וגורם לך לרצות להיות בקרבתם. כי הם משרים אווירה של ביטחון ונראה שאפשר לסמוך עליהם. לא תסמוך על בנאדם שסומך על עצמו?

ויש אנשים שמקרינים כלפי חוץ מלא ביטחון עצמי, אבל כלפי פנים הם חסרי ביטחון עצמי ועמוד שדרה. אפשר להריח אותם מקילומטרים. אנשים כאלו לעולם לא ישרו ביטחון ולא יתפסו ככריזמטיים, אלא כמוחצנים נבובים כלפי פנים שכל המעטפת שלהם היא כדי לחפות על החוסר העצום ואולי גם כדי לא להפגע, (האם זה עוזר? לא בטוח בכלל). אולי לא נדע לזהות את זה ברמה של לדייק במילים מה קורה שם, אבל אלו לא אנשים שנתפסים כמנהיגים, או שיגרמו לך לתת בהם אמון ולבטוח בהם ולרצות להיות בקרבתם. אפילו אם ההצגה שלהם מאוד משכנעת, אנחנו לא נעריץ אותם, גם אם לא נדע להסביר למה.
(במקרי קיצון, זה עלול להגיע להתנהגות סיכונית)
המכישוף כושל
בס"ד

מתקשה להאמין בזה שיש כזה דבר אנשים עם ביטחון עצמי
מניחה שאני עיוורת לזה מרוב שאני שקועה במרחב החסר שלי
בכל אופן ניתוח מעניין
המסתרי המדרגה
באמת שאת לא מצליחה לחשוב אפילו על בנאדם אחד כזה?
אני לא עיוורת לזה, אבל יש בהם משהו שמרגיז אותי והרבה פעמים אני חווה אותם כמתנשאים גם אם הם לא, סביר להניח שבגלל האופי שלי.
ותודה לשמוע את זה ממך זה בכלל כיף
ובעצם הם גורמים סבל גם לסביבתם וגם לעצמם.הגיגים בע"מ

וגם לעצמם וגם לסביבתם זה יהיה סבל גדול יותר מאשר אם היה להם עודף רגיל או חוסר רגיל.

לסביבתם, כי ככה יש אדם שמנסה להיות מנהיג אבל אף אחד לא יקבל אותו למנהיגות והוא סתם נטל,  וזה יותר גרוע מסתם עודף ביטחון, כי אז הוא באמת יוכל להנהיג וזה אפילו יוכל לצאת לטובה. אבל פה הוא לא באמת יכול להנהיג.

ולעצמם, כי לא רק שהוא סובל מחוסר בביטחון עצמי,

גם סביבתו מגדילה ומאשרת את החוסר, וככה זה נהיה יותר גרוע מחוסר רגיל, שאז בדרך כלל החבר מעודדת אותו, ומנסה לשפר את הרגשתו.

ממ נקודה למחשבהסתרי המדרגהאחרונה
תודה
..זית שמן ודבש

@משה

ראיתי את התיוג שלי.

בגלל שלא רציתי לקרוא מה שכתוב בפורום ההוא- אז אני עונה לך כאן.

בחרתי בשם משתמש הזה להראות את אהבתי לארץ שלנו.

תייגתי אותך כי אזכרתי שיר עם השם הזהמשה

לא חייב להתייחס. הכל טוב.

..זית שמן ודבש

אז הערב יש שמחת בית השואבה בישיבת מרכז הרב.

..זית שמן ודבש

לא לקרוא את זה. זה רכילות.

אז נולדים ילדיםזית שמן ודבש

יפים ויפות.

אני פיסכופט...אברהם יאיר שטרן

האימוג'י של ההוא עם בכין בין השיניים (פיראט) (פירט)

קראאאאאאאאאאברהם יאיר שטרן

ליואואואואואוםםםםםםםםםםםאברהם יאיר שטרן

וביום השבתאברהם יאיר שטרן

..זית שמן ודבש

אולי פסיכולוג יעזור?

לאלא, הייתי קצת... מאושר מידי והייתי צריך לפרוק...אברהם יאיר שטרן

מתנצל על ההטרלה...

יש סיבה למסיבה?זית שמן ודבש

לי יש, לך... אפשר ליצור...אברהם יאיר שטרן

הסיבה שלי... היא... אממ...אברהם יאיר שטרן

ה' פשוט עושה לי מלא מלא טוב... ואני ממש ממש שמח...

תודה, בקרוב אצלך!!אברהם יאיר שטרןאחרונה

..זית שמן ודבש

עדה מרושעת ומלוכלכת.

אולי יעניין אותך