חולת אהבה, חולת אהבה או מוכת שיגעון.
מה תגידו, מה יגידו באמת. למה אכפת לי בכלל? ירידת הדורות.
יש את הדורות ויש את הירידה.
הדבר החכם כרגע הוא לכבות את המחשב. לצאת החוצה, למצוא פינה שאפשר לשבת בה יחפים ולהסתכל בשמיים. לסדר הכל. להבין. להרגע. בנחת.
רק מה? רק כל המניעות הקטנות האלו. עכשיו אי אפשר כי צריך לשמור עליה ואח"כ אבא יהיה בבית ואח"כ יהיה צורך לסדר ואח"כ יהיה כבר חצות ואח"כ כבר יגמר היום ונצטרך לסיים מהר מהר את הדף (והי, הוא אחרון בזה. זה אומר שעוד שישה חודשים) וללכת לישון כי צריך לקום בארבע כדי שנוכל להספיק להתפלל. וכך זה ידחה שוב. ושוב. ושוב. ובכלל, אמא לא תסכים לי לצאת.
(שאלת בכלל?)
גם. הכאב יעלם בסוף. אבל הכאב אמור להיות בשליטתי. אני אמורה להיות מסוגלת להתגבר עליו. לא משקיעה מספיק?
והאהבה והתסכול והבלגן וההבנה הזאת שהי כבר עברה שקיעה אבל אני לא הולכת להוריד (ובכלל, אתם לא תבינו מה זה לקום יום אחד מוקפים בקדושה ולהכיר בפער החד שבין שני הנל)
דיברתי בבוקר עם שירה והיא אמרה שצריך לומר שלום ולא הי כי זה שם השם וחשבתי בשקט שהא זה סימן לשם השם וניסוי להבין בכלל למה זה מה שאני עוסקת בו
אני צריכה מטרה, אבא. חייבת מטרה שאפשר להסתער עליה בכל הכח, להכשל ולנסות ולהכשל ובסוף אולי גם להצליח. אבל המטרה היא חובה. כרגע אין לי מטרה ואני מאבדת את עצמי לגמרי (והגעתי אתמול לסוף והיא נכנסה לבית מדרש באמצע. זה היה כ"כ לא צפוי. לא ידעתי איפה לאחוז את עצמי מבושה)
(ובשיעור גמרא היא אמרה שזה איפשהו ממנחות אז אמרתי שזה ממא שם והיא אמרה שלא אכפת לה ותהיתי האם היא שמה לב לעובדה שלפני שניה היא אמרה שהלוואי שהיתה יודעת מאיפה זה. נראה לי אני פשוט אמשיך לשתוק בשיעורים. כי גם כשאמרתי שהמחלוקת היא על דעתו ולא על דעתו הן אמרו שזה לא נכון ואז הסתכלו ב שטינזלץ והבינו שכנראה שכן צדקתי. אבל מילא. לא אכפת לי, חוץ מזה שזה בזבוז זמן תורה)
מטרה, מטרה, אחרת אני מטרה לעצמי.