טיסה לאומןmaayanot

שלום רב,

בעלי רוצה שנטוס לאומן בחנוכה הקרוב עם ארבעה ילדים קטנים , לפני שהבן הגדול מגיע לגיל שבע.

השאלה היא כזאת , הבנתי שבאומן ממש קפוא בתקופה הזו אז מה מומלץ להלביש להם? ומאיפה אני יכולה לרכוש או להשאיל בגדים מתאימים למזג האויר הקפוא באומן?

ושנית, אחד מהילדים הוא תינוק בן ארבעה חודשים ואני ממש חוששת לקחת אותו בגלל הקור וגם הנסיעות המרובות משדה התעופה ולציון ובאופן אישי הייתי מעדיפה לא לקחת אותו בכלל ולהישאר איתו בארץ ושבעלי ייקח רק את הגדולים.

מה אתם ממליצים לעשות ??

ממש אובדת עצות. תודה.

אם זה בעניין של לפני גיל שבע,חסויה55

ובעלך מוכן לטוס לבד איתו אז בעיניי עדיף...

לפי בדיקה של המזג אוויר (ומהסתכלות זריזה במצלמות לייב, יורד שלג) 

זה לא לגמרי בלתי אפשרי זה פשוט להתלבש ממש ממש טוב (מעילים גופיות סוודרים חולצות צעיפים גרביים אפילו שתיים וכאלה) ולעשות ציון מלון כזה..

אשריכם! זכות גדולה!הבט משמים

בס"ד

לא הבנתי למה לא לקחת בגדים מהארץ?

אם בגלל המגבלה של משקל המזוודה , אז לפעמים אפשר לקחת עוד 5 קילו לכל אחד לתוך המטוס עצמו(כלומר יחד איתכם בעלייה למטוס)..

הכי פשוט, לקחת בגדים חמים מאוד מהארץ , אם קר להתלבש, אם לא אז שישארו במזוודה.

איזה כיף!!שה אובד.
הייתי מספר רב של פעמים חנוכה באומן. מזג האוויר באמת קיצוני, וכדאי להגיע עם לבוש בהתאם. בכל המלונות שאני מכיר באומן, יש חימום ממש טוב. כנ"ל גם בחדר הפנימי של הציון. באולם הגדול, ששם גם עזרת נשים, אכן קר יותר, ולכן כדאי גם בציון ללבוש חם.
החוויה גם לך יכולה להיות מאוד משמעותית, לכן הייתי ממליץ לבדוק מראש את מזג האוויר כדי לדעת בדיוק האם ירד שלג או גשם ואם כן כמה, ולהגיע בלבוש מתאים. אם הילד בן שבע אז קל וחומר שצריך ליסוע... לגבי הילד הקטן, לבוש מתאים וחם, וחדר עם חימום יעשה לדעתי את העבודה. תזכרי שההליכה מרוב המלונות לציון היא הליכה של לא יותר מ2 דקות. (ואל תקחי סיכון, הוא ילד בן 4 חודשים וצריך להיות עם עיין פקוחה. אם מזג האוויר באומן יהיה ממש קיצוני אל תקחי את הסיכון)
לגבי הנסיעה בתוך אוקראינה, הנסיעה מקייב לאומן ממש נוחה ולא עוברים בה בכבישים משובשים. בנסיעה לברסלב לעומת זאת, הדרך מלאה בורות.
שיהיה אור בהירות הדרך!
תודה על התשובותmaayanot

בתחזית רשום מינוס  6 מעלות האם זה נחשב קיצוני? אני רגילה לחורף של הארץ וגם פה אני סובלת מקור.

ולגבי זה ששאל למה לא לקחת בגדים מהארץ? אז ברור שנתלבש חם אבל השאלה אם הבגדים של החורף בארץ בכלל מתאימים לחורף באומן? ואם צריך לקנות בגדים תרמיים ופרוותיים למיניהם כדי להתחמם אז אשמח לדעת מאיפה רוכשים את הבגדים האלה?

אני ממש ממש מתלבטת אם להצטרף לנסיעה עם הקטנצ'יק או לא. 

והאם כדאי להשכיר שם רכב? או לקחת מונית לציון? שכן אנחנו לא מתכננים לטייל רק להגיע לציון להיות שם יום ולחזור.

בכל אופן הגדול חוגג יומולדת 7 בעוד שבועיים אז צריכה להחליט בהקדם!!

ותודה לכל המגיבים! באמת שכל פיסת מידע עוזרת.

ועוד שאלהmaayanot

לאיזה שדה תעופה הכי כדאי לנחות שיהיה הכי קרוב לציון ?

תודה

בשמחה רבה.שה אובד.
מינוס 6 זה חנוכה סביר שם. היו יותר גרועים. תבדקי רק אם יש גשם או שלג, נפקא מינה גדולה לאיך להתלבש.
הבגדים שיש בארץ הספיקו לי בשנים האחרונות, כמובן שלקחת כמה שיותר בגדים, להתלבש טוב. אני פעם אחת לא הבאתי מספיק ובאמת שהחוויה הרוחנית שונה שאתה חם, ונעים לך מאשר שאתה לא לבוש טוב וקר ורטוב.
לגבי נסיעות, לא להשכיר רכב בשום פנים ואופן, חובה נהג מקומי. יש כמה חברות יהודיות של מוניות משדה תעופה לאומן, צריך רק לבחור. יש אתר ששמו 'אומן שלום', יש שם את כל חברות המוניות.
שדות תעופה באוקראינה יש את קייב ויש את אודסה, המרווחים בניהם לאומן לא עולים על יותר משעה, כך שזה לא ממש ממש משמעותי. כדאי לבדוק מה יותר זול ולקנות על פי זה. שדה התעופה באודסה עבר שיפור בשנים האחרונות והוא יחסית נוח ללפני עשר שנים. כמובן שהשדה בקייב הוא הכי טוב והכי נוח, ממליץ עליו יותר. (בשדה באודסה לא הכי נעים יחסית לקייב, ריק, קטן, מרגיש כמו איזה תחנת רכבת בעיר נדחת- לא נעים,
אבל לפעמים משתלם. )
לא עולים על יותר משעה? מקייב לאומן?חסויה55

לא לפי מה שזכור לי...

אולי התבלבלת?

בכל מקרה באומן שלום באמת יש את כל הפרטים שצריך, כולל מענה אנושי מקסים ומועיל.. וגם מצלמות, יכול לעזור לך עם לבחון את מזג האוויר..

ובאמת מינוס שש זה יחסית סבבה לתקופה הזאת של השנה...אז לא נראה לי שזה משהו שהכנה טובה מבחינת לבוש לא יכול לפטור..

בעזרת השם שתתקיים בבן שלכם הבטחת רבינו.. אשרייך על המסירות נפש אחותי.. השם שמח בך! אשרייך!

וודאישה אובד.
התכוונתי שההפרש בין קייב לאומן ומאודסה לאומן, הוא לא הפרש של יותר משעה.
אההה אוקיי אחזתי מה אתה אומרחסויה55
אני התבלבלתי: )
הכל טוב...שה אובד.
שרק בעלך יטוס עם הילד. רצוי אחרי חנוכה כי יותר זולcintetit

חבל על הבריאות של התינוק.

אילו היית גרה באוקראינה , היית יודעת איך להתארגן , אבל אין לך מושג מה זה מינוס 6

זה מאוד קר, גם למבוגרים, בטח למי שלא רגיל.

אם את רוצה לטוס עם תינוק, טוסי באוגוסט, הוא יודה לך על שהצלת אותי מהחמסיניםקורץ 

מה עשית בסוף?חסויה55אחרונה

סקרנית אם מצאת פתרון..

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך