קודם כל לא חשבתי שאדע מה תרצי לומר, אלא הרמתי לעצמי להנחתה.
בסעיף הראשון זה מיקס של כמה דברים:
א. את חושבת שנשים צריכות להתפלל 3 תפילות ביום כי אז הגברים נהפכים ל"מסכנים" שחייבים ביותר דברים ויש פריבילגיות.
ב. נשים קרובות יותר לה' - חרטה.
ג. עירבבת פה משו עם רוצחת שלא ככ הבנתי אותו, אבל אנסה לענות על זה בכ"ז, נראה אם הבנתי...
סעיף ב.
ודאי שלא. למה חשבת שאני כן חושב ככה.
בכל מקרה, אענה על סעיף א שלך
אני מודה לה' שאני חייב במצוות כל יום יותר מאשה.
מברך שלא עשני אשה.
לברכה הזאת יש 2 פרשונויות. אולי סותרות. אולי משלימות (וככה נראה לי שיותר נכון לומר. לאמשנה כרגע...) מה שתרצי - אבל אפשר להבין מכל פירוש מסר מדהים בעיני
הראשון - אני מודה לה' שאני חייב ביותר מצוות מאשה. לכן אני מברך ברכה ומודה שאני חייב יותר דברים
השני - יש הלכה "חייב אדם לברך על הרעה כשם מברך על הטובה". אני מברך על הרעה, שה' לא שם אותי הכי קרוב אליו, ואני צריך לעמול יותר כדי להתקרב.
אני מודה לה' שאני חייב במצוות, ומה שאת אומרת שאנחנו הופכים למסכנים - אוי זה ככ לא נכון!! אני אפילו מעז לומר. שמי שבגלל זה חושב שהוא מסכן - הוא מסכן!!!
אני לא. יש פסוק "קרבת אלוקים לי טוב". אני מודה לה' שאני חייב במצוות.
מצד שני, אשה שהיא יותר קרובה לה' חייבת בפחות מצוות כדי להגיע לאותה תוצאה. וכך האשה והאיש משלימים זה את זה (לא הנושא כרגע. לא באלי להיכנס לזה)
כשה' ברא את האדם - הוא לקח חתיכה מהאדמה וקידש אותה.
נוצר אדם.
האדם קדוש יותר מהאדמה.
כשה' ברא את אשה - הוא לקח צלע מהאדם וקידש אותה.
נוצרה אשה.
האשה קדושה יותר מהאיש. יותר קרובה לה'.
ולכן, יש הבדל בין גברים לנשים. כי ההבדל הוא לא רק פיזי, אלא גם נפשי, רוחני וכו. וביחד הם משלימים זה את זה. כמו שאומר הפסוק "ויקרא את שמם אדם". מכאן לומדת הגמרא כל השרוי בלא אשה אינו קרוי אדם.
ולכן, גם לא מצפים מנשים להתפלל 3 תפילות ביום. לא. לא מצפים.
ואשה שרוצה להפוך לגבר - זה בעיה שלה. זה כמו אדם שיש לו כשרון לפיזיקה. יש לו תואר ראשון בפיזיקה והוא רוצה להיות פועל בניין.
ולכן אשה שרוצה להתפלל 3 תפילות ביום - תבוא עליה ברכה. כי היא לא תעשה את זה ממקום של "אני כמו גבר". כי אין טעם לזה. וזה מדהים ואני מכיר בנות שמתפללות 3 תפילות ביום, שומע מהן חוויות. מדהים. (אני מניח ובטוח שזה לא מתאים לכל אחת. שוב. לא הנושא שלנו.)
אבל מי שעושה את זה מתוך רצון להיות דומה לגבר, מה אגיד לך. השורש של זה פגום.
ולאור כל מה שכתבתי,
אני ממש לא רואה נכון לומר שלגבר יש פריבילגיות. ממש לא.
ואני גם לא רואה צורך לחייב נשים ב3 תפילות.
כי זאת פשוט לא המציאות.
ה' ברא איש ואשה וקרא את שמם אדם. אשה שמתנהגת כמו איש (או להפך!) כשהיא היא ואיש ביחד, לא בדיוק נקרא שמם אדם. כי סוף כל סוף היא אשה, אבל.. מתנהגת כמו איש. היא רוצה להיות איש. פיזקאית רוצה להיות פועל בניין.
ולגבי הנושא האחרון, עם הרוצחת והרב,
עזבי רוצחת.
להבדיל,
אני.
מי יותר קדוש? אני או הרב?
הרב.
אבל שנינו גברים!!
אז מה. הוא רב. הוא עשה משהו עם החיים שלו וקידש את עצמו.
רוצחת להבדיל - לא קידשה את עצמה.
להפך.
ולכן לשאלה שלך אין בכלל מדד.
(בתקווה שהבנתי אותה כמו שצריך)