בעע מה הסיפור?
בעע מה הסיפור?
מתגעגעת...
אוהב אותך ה
מתגעגעת...
אוהב אותך הכע ברוך ה'
צריך עוד אחד והכל יהיה טוב
מתגעגעת...ממ גם אם אני מאמין שרובכם בכלל לא עושים את זה וסתם עושים כל מיני קטעים ופחות מכירים את ההשקפה והדרך חיים...אבל בסדר זה עדיין חמוד
מה שבטוח שלאמר ננח זה לא רק לא להתחבר זה סתם ביזוי וגובל בעבודה זרה
זה לא קובץ של דברים חמודים ואז עושים ,לא אוכלים בצל מוחאים כפיים בתפילה ומתבודדים שעה שרים מעוז צור ושמים ירמולקה.
יש להם תורה רחבה עם השקפה דרך חיים,איך אני מסתכל על עצמי על העולם על ה' על הכל.
איך אני מכין תצמי לתפילה ומה העיקר מה פחות האם אני רע או טוב וכו וכו
ובאופן כללי יש הרבה אנשים שאם הם באמת היו מכירים הם לא היו ברסלברים וכן להפך
אני מחזיק מרבנו הרבה(למדתי את כל הספרים שלו אני עוד מעט עושה סיום על ליקוטי מוהרן פעם 2)
בפעם הראשונה שלמדתי ליקוטי מוהרן למדתי את זה עם שיעורים של הרב יהושוע ואז אתה מבין שזה לא כל הדברים שמוכרים בחוץ
זה עומק,זה הצורה של רבי נחמן בקבלה
בהשקפה
בדברים יסודיים
שיש זרם שונה של הרב קוק
ויש את חבד ושלשתם לא קשורים בהשקפה הם שונים לגמרי
ושזה לא פשוט כמו שכולם עושים
הפכו את זה למותג יפה ומגניב
לא הבנתי מה הבעיה? אתה יכול באותה מידה לומר את זה על חסידים, הר המורניקים, רמבמיסטים וכו'...
הר המורניקים אני אוהב וחבד אני אוהב וכו וכו אבל יש לי בעיה ספציפית עם ברסלב
למדתי את כל הספרים שלו והכל.(ליקוטי מוהרן עם שיעורים של הרב הישוע) ואני מחזיק ממנו הרבה מאוד אבל למה שהפכו אותו
ממ אני מאמין שרוב הברסלברים זה סתם מותג והם לא מבינים כלום בברסלב,עובדה שהרבה בכלל לא למדו את כל ליקוטי מוהרן נגיד.
אני מחזיק מהרבה מאוד מהם (מוהראש השול וכו)אבל בחסידים שלהם פחות בגלל המותג ובגלל טיפה ההשקפה ועד ועוד
יש מלא זרמים בברסלב, אני לא צריך לספר לך... הרב ארוש, מוהראש, הרב קניג, ר' יעקב מאיר שכטר, סבא ישראל וכו וכו
זו תורה שלמה והשקפה שלמה על עבודת ה'...עם כולם אתה לא מסתדר?
בעיקר עם כל המותגים ננח גם הרב ארוש אבל פחות ברלנד ברור וכל מיני מתלהבים ומוזרים למינהם
תיראה בימנו ברסלב זה יותר מותג מהשקפה אמיתית ועמוקה
אני חושב שזב בגלל שיש הרבה חילונים שחזרו בתשובה והתקרבו לברסלב כי הפשטות והמתיקות של ר' נחמן דיברה אליהם... זה שהרבה מהם לא באמת יודעים מה זה חסידות ומה זה ברסלבער אמיתי, זה משהו אחר. אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון ליבו לשמים... אז כן הם קופצים על מכוניות ומחלקים חוברות בטרמפיאדות ובצמתים, אבל הכוונה שלהם היא לשם שמים, אז הנח להם לישראל...
חוץ מזה שיש גם חסידי ברסלב אמיתיים...
אני מדבר אפילו על מבוגרים
דיברתי עם מבוגר על רבנו
שנחשב לאחד שלומד הרב ומבין(הוא מהכולל של ברסלב)
והבנתי כמה הוא דפוק שלוקח דברים שוליים ברבנו והופך אותם לדברים עיקיריים
וזה לא רק הוא זה עוד מלא ככה
שאלתי מלא אנשים(ברסלברים)
מה החילוקים בין הרב קוק לרבנו או לחבד
חלק אמרו שאין חלק אמרו דברים שוליים
הרוב לא יודעים להסביר מה ההבדל ההשקפתי,
נגיד שימחה,הסתכלות על עצמי,כלל ישראל,וכו וכו
זה לא אומר ש*כל* חסידי ברסלב הם כאלה.
בסופו של דבר, זה מה שקורה כשאין אדמו"ר, ככה זה גם בחב"ד...
להיזהר!

מתגעגעת...לא שאלתי שאלה פשוטה
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד