ההנהלה הארצית.עוזיה

אין לי כח לכתוב ארוך אז אני סומך עליכם שתפתחו דיון.

באתי לתהות על שמה ותפקידה של ההנא"ר.

האומנם היא הנהלה? תפקידה הוא לנהל את התנועה כמו משרד רשמי?
העיר לי אבי, ובצדק לדעתי, שלתנועת נוער צריך הנהגה, לא הנהלה.
תפקידם של יוסי ועינת ושאר החברים הטובים היושבים שם למעלה הוא להנהיג את התנועה, לא לנהל אותה.
תפקיה של מיה (גזברית) הוא ניהול. האם תפקידה של עינת הוא ניהול בעלמא? האין תפקידה להנהיג את הנוער?

בספר שקיבלתי שי על פעילותי בתנועה (מכתבים לטליה) נכתב בהקדשה:
להנהגת תנועת אריאל.
ספר זה מוקדש וכו'.

נהנתי ביותר לקרוא מילים אלו.

אי לכך, אני מציע לשנות את שמה של ההנא"ר.

מהיום - הנא"ר - הנהגה ארצית!

בציפיה לבנין אריאל, עוזיה.

ההנג"ר?רחלי ברק

זה בעיה... ואז איך זה יהיה כתוב בזיכרון של הפלאפון, ההנג"ר? זה לא מתלבש יפה ולא מצלצל טוב (תלת משמע...) 

טוב, עכשיו ברצינות, ברור שיש בזה משהו אפילו יותר עמוק מסתם דיוק לשוני כי בתנועה שלנו באמת הולכים לפי הנוער (ויוסי יודע לדבר על זה ממש טוב, צ'מעו את זה פעם..) וההוכחה הכי טובה לכך זה כל המליאות והועידות וגם זה שכל מיני חמשושים קטנטושים מנהלים את התנועה(כן עוזיה, הם- מנהלים את התנועה. לטוב ולרע... )

קיצר, יכול להיות שאתה צודק בעניין הזה אבל זה ברמה העקרונית ברמה הביצועית, זה לא כ"כ נכון כי ברור שיש גם עניין של ניהול חוץ מהקטע האדמניסרטיבי. אמנם כרגע אין לי דוגמאות על זה אבל אני אחשוב על משו)

תכלס', יש הרבה בהערה שציינת, הארת את ענינו! שכוייח!

בצלב"א

מי אמר שטוב שחמשושים מנהלים ת'תנועה?!עוזיה

לדעתי זה רע. (יוכי - את מוזמנת להצטרף).

אבל מה אני פותח פה את הנושא, אפשר לטחון עלזה ארבעה שירשורים נפרדים לפחות.

כמו לכל דבר, יש יתרונות ויש חסרונות.yehciel666

מה עדיף? לויודע...

אבל זה שאנחנו, הנוער מנהיג ומוביל את התנועה זה דבר ממש יפה ומיוחד, זו תנועת נוער, שהנוער הוא זה שיוזם ועושה, ולא רק מקבל פקודות... וזה ימשיך, ומשתפר לאט לאט, ויכול להגיע לרמות גבוהות מתישהו (בטווח הרחוק יותר).. עם ההתמקצעות של החבר'ה, והרף הגבוה שעולה כל פעם.

וברור שיש יתרונות שמבוגר יוביל את-זה, וירים פרוייקטים גדולים, והעשיה תהיה הרבה יותר גדולה (בטווח הקרוב) כמו שעוזי'ה חושב, אבל זה בערך כמו לשרטט לחניכים שלך על הקיר את התמונה, והם רק יצבעו, והתמונה תצא הרבה יותר יפה. 

לדעתי, צריך שיהיו דברים שהנוער יוביל לבד ממש, צריך שיהיו דברים שיהיה מישהו שמכוון.
וכשיש דברים ממש גדולים, לתת לבעלי הנסיון לעזור יותר. ככה אפשר להרוויח הכל....
סה"כ, נראה לי שעכשיו בתנועה, זה פסדר כזה...  

ולסיום, נודה לכל העוסקים במלאכה, ברמה הסניפית, ברמה התנועתית, רכזי\ות חב"ב הנכנסים\ות והיוצאים\ות , מדריכים, וכמובן, גם לחניכים, שבלעדיהם כמעט שומדבר לא שווה! 

סבבה.עוזיה

אני בהחלט מאמין וחושב שנוער יכול ליצור.

אבל יש לי התנגדות עקרונית שרכזי חב"ב יהיו שביעיסים/יות.

ולא כאן המקום לפרט למה. בהזדמנות אני אפתח שירשור.

אבא שלי תמיד צוחק ש"אריאל"זה באמת תנועת נוער..מיכל160
הידד לשביעיסטים!!!אנונימי (פותח)

כשהיית רכ"ח(רכז חב"ב) גם אתה היית שביעיסט, זה היה כל כך גרוע?

וודאי הרבה יותר טוב שהיה אפשר לשים אנשים מבוגרים, אבל מה לעשות שאין(המבוגרים בישיבות...).

חוץ מזה, אולי יהיה אכפת לך שיש מדריכים וקומונרים חמשושים, תאמין לי שמדריך חמשוש זה הרבה יותר גרוע(לפחות לדעתי). בקיצור, אל תתלונן סתם, ויותר מזה, תן פידבק לצארום שנכנס לתפקיד רכ"ח!!!

שביעיסטים.123

בלי קשר לזה שמגיע המון שכוייח לאיתן צארום על תפקידו החדש, זה לא בריא שאיזה תיכוניסט משקיע את כל כולו לתנועה.

מדריך בתיכון זה בסדר ונורמאלי. אך רכ"ז סניף או רכ"ז חב"ב בתיכון, זה ממש ממש פוגע באותו בחורצ'יק (במידה והוא משקיע ברצינות על הסניף).

בצ"ל אריאל!

לא רק לאותו בחור...רחלי ברק

חוצמזה שזה פוגע בו זה כנון אבל זה גם לא עושה טוב לתנועה.

לי אישית יש בעיה עם העניין הזהשחמושושים מנהלים את התנועה ולא רק בגלל שאין להם זמן להשקיע אלא פוט בגלל שלפעמים זה גורר איתו כ"כ הערבה בעיות שסתם כה לא היו קורות..

עם כל הכבוד לשביעיסטים (ויש כבוד!) לפעמים הפרספקטיבה שלהם לא מספיק רחבה והם עושים טעויות שאח"כ קשה מאוד לתקן אותם וזה חבל.....

בצלב"א.

רחלישלומית16

אני גם החבורה של האנשים שחושבים ככה! למדתי את זה על בשרי...

אבל נראה לי ההתבטאות חריפה מידי!

את רוצה לספר לי משהו???

חריפה?רחלי ברקאחרונה

אין לי בעיה עם זה שהתגובה חריפה כי זה נושא שממש מפריע לי אם לא זה שהכי מפריע לי.

אם מישהו נעלב אני מעטרעת למרות שלא היתה לי שום כוונה להעליב ובאמת יש בזה הרבה כבוד לאותם חבר'ה שלוקחים על עצמם את התפקידים המעיקים לפעמים האלה!

אין לי בעיה לדבר איתך על זה פייס טו פייס ולא ככה יחד עם כל העולם ואשתו...

בצלב"א.

ברוריוכי

שזה ממש חשוב שהנוער יפעל ויצור, אבל לשים אותם כרכזי חב"ב???? דוגיר, לדעתי זה ממש ממש מוריד הרבה מהפוטנציאל של חב"ב. (טוב עוזיה... הצטרפתי...)

קחו אותי לדוגמא... (אני נהנית לדבר על עצמי.. סורי...) מעבר לזה שאני רכזת חב"ב ישלי לימודים (מה לעשות...), הדרכה, משפחה (כן כן... שתבינו... לא כ"כ אוהבים תרעיון שאנלא בבית), חברות...( שגם להן מדי פעם צריך להקדיש קצת זמן...) ועוד כמה דברים שיש לכל בנאדם נורמלי... (פשוט אנלא זוכרת עכשיו...)
ישלי פווולים דברים שאני באמת באמת רוצה לעשות לחב"ב, אבל אני לא יכולה! למה??? בגלל חוסר זמן!!! בשביל שיקומו פרוייקטים גדולים בתנועה, משהו רציני, וטוב, צריך מישהו שכל חייו זה התפקיד שלו! שבעצם מגיע להנא"ר כמעט כל יום(אוי.. זה מה שאני עושה...) ושאין לו עוד הרבה יותר מדאי על הראש חוצ'מזה...
אני אישית לקחתי על עצמי תתפקיד לא בגלל שאני מאמינה שזה האידיאל, אלא כי זה הדבר היחיד שיש עכשיו וצריך שמישהו יעשה אותו. אבל, אני חושבת שצריך באמת בהקדם האפשרי להשיג איזה בת שירות או משו כזה לקחת את התפקיד הזה, וככה הכל יבוצע בצורה הרבה יותר טובה. ולא ח"ו כי אני (והרכ"שיות שלי) לא רוצות לתת הכל לתנועה! אנחנו פשוט לא יכולות....

ואת כל זה...עוזיה

אני התכוונתי לפתוח בשירשור חדש.

ת'כלס, תחזרו לנושא המקורי, בבקשה...

צודקים.שמעון

מאז שהייתי מדריך היו ויכוחים עם ההנהלה שיקחו עובד שירכז את חב"ב. כמה צעקות היו על זה! בסוף התנועה התפשרה על שביעיסט מתנדב... אבל דברים משתפרים, צוברים נסיון, ובאמת האיכות עולה (זה מחמאה....). בנוגע לעניין של ההנהגה- לעניות דעתי ההנהלה צריכה להישאר הנהלה, והנוער צריך להנהיג את עצמו בהכוונה של רב. רב בעל מרץ ורצון לפעול עם הנוער, ללמד ולעודד אותם לכיווני עשייה. רב שיהיה מוכן לבוא למליאת חב"ב עם חולצת תנועה...יש כאלה בתנועות אחרות- הרב דרוקמן, הרב בן מאיר... הלוואי עלינו רב כזה שמוכן לקחת את התנועה כפרוייקט. זה ירים את התנועה באוויר!

הצעות ניתן להפנות אלי...

לא התכוונתי לשנות את התפקידים...עוזיה

ציינתי שהשם אינו מתאים.

ואני באמת חושב שזה יוסיף תחושה של "יש מנהיג לבירה" אם ההנהלה תיקרא הנהגה.
חושבני שזה מוסיף הרבה לתנועת הצופים (שגם בה הנוער פעיל מאד) ואין סיבה שזה לא יוסיף לנו.

רב עם מרץ.123

הצורך ברב בעל מרץ שיקח חלק פעיל בתנועה בצורה רצינית, זה צורך רק לעשרים ותשע שנים וחצי הבאות; אך לעוד עשרים ותשע שנים וחצי, כבר יש לשמעון ולי איזה מישהו שסגרנו עליו (בתנאי ששמעון יעמוד בהבטחה שלו...).

שמעון, אל תגלה להם מי זה אותו רב. שיתאפקו קצת;)

בצ"ל אריאל!

זה שמעון?!עוזיה
או אליעד?! אני בעד שניהם. בהצלחה!
קצת סבלנות.123

אי-אפשר להתאפק איזה 30 שנה?? קצת איפוק לא יזיק;)

לפני איזה חצי שנה (קצת פחות מחצי שנה) שמעון דיבר איתי על הנושא הזה, ומצאנו מועמד שמסכים להיות רב התנועה בעוד 30 שנה...

בצ"ל אריאל!

אני לא מסכימה איתך,hadar

בשביל הנהגה צריך רב! אנחנו לא יכולים להפוך את עינת פתאום לרבנית...(; , צריך להיות חוץ מההנהלה הנהגה.

ובאמת נראה לי שהגיעה הזמן שיעמדו בראש התנועה רבנים....

תמיד שואלים אותישלומית16

אם היום אני נוסעת להלבשה הארצית....

אני לא חושבת שאפשר לשנות את זה להנהגה.נראלי שהתפקיד שהם ממלאים עדיין נקרא ניהול

כמה שזה נשמע טכני ורע...לא נצליח להתמודד עם השם?!

לענ"דראשון_בנשמ"ה
נראה לי שצוות ההנהא"ר באמת עוסקים בניהול טכני של הסניפים ואפילו בעניינים חינוכיים בתנועה, אבל אני לא רואה את יוסי/עינת/קובי/אלעזר/כל אחד אחר בהנא"ר בתור "מנהיגים". אני חושב שהמנהיגים של התנועה (בלי להשוויץ כמובן...) זה בעיקר חב"ב, מדריכים וקומונרים.
עוזיה ישר כוח גדולאנונימי (פותח)

אני שמח מאד על רעיונך החדש של הנהגה ארצית ולא תנועה ארצית יהי רצון שנעלה מעלה מעלה ובעזרת ה' נזכה בקרוב בימנו בבנין אריאל!

דוד סעדה סניף אריאל מא"ד שבט נצח כבוד!!!

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך