מה צריך להביא לאשפוז ומה נותנים בביה׳ח?שמרית31
נתנו לי זימון לניתוח קיסרי.
אין לי מושג מה אני אמורה להביא איתי.

סליחה על הווידוי המעט מביך,
זה הריון ראשון ואין לי ולבעלי מושג איך מטפלים בתינוק
אנחנו מקווים שיסבירו לנו בביה׳ח.

לא עשיתי קורס הכנה ללידה וחוץ מציוד חלקי שהביאו לנו חברים אין לנו כלום.
אני כן ארצה להניק (אין לנו גם כסף לפורמליות וכו׳ זה ממש יקר).

אבל דברים בסיסיים-ברמת ביגוד עד תחתונים,
מה אני צריכה לקחת איתי?

ועוד שאלה טיפה מביכה (אולי מאוד מביכה).
מסבירים בביה׳ח איך להניק?
מתי מתחיל חלב? (הרי זה ניתוח קיסרי ולא לידה רגילה).
עונהבתי 123
בקשר לחלב לפעמים בניתוח לוקח טיפה יותר זמן אבל אם את יולדת בשבוע שרגיל ללידה לא אמורה להיות בעיה כבר מאמצע ההריון מתחיל להווצר הכולוסטרום שזה החלב הראשוני
יועצות הנקה יש בחלק מבתי החולים איפה את מתכוונת ללדת?
אני מציעה לך שאם אין שם יועצת זמינה תקחי פרטית שתבוא יש החזר ברוב קופות החולים וזה ממש שווה במיוחד שבקיסרי יוכלו ללמד אותך בנחת תנוחות הנקה טובות
בקשר לטיפול בתינוק יש מקומות שמראש קואים לכל מי שלידה ראשונה להסבר אם לא פשוט תבקשי את יכולה לבקש שיסבירו לבעלך איך לקלח ולחתל וכו...

מה צריך להביא יש הרבה רשימות של תיק לחדר לידה ותיק אישפוז חוץ ממגבות חלוק ופדים פשוטים לא נותנים כלום (גם..תלוי איפה את יולדת) לתינוק יש שם ביגוד תצטרכי להביא לו בגד אחד ליציאה הביתה סלקל ורצוי שתביאי מגבונים
יש בתי חולים שמביאים פדים עבים וטוביםיעל מהדרום
רשמתי.. תלוי איפהבתי 123

פספסתי את זה כנראה..יעל מהדרום
יש רשימות באנטרנט..מישהי פעם

בעיקרון :

תחתונים רשת או כאלה ישנים שלא אכפת לך שיתלכלכו.. (אם יש תקציב אז החדפ של קוטקס מעולים...)

אם יש תחבושות שאת מעדיפה- בביהח בד"כ נותנים פדים עבים כאלה שלא לכולן נוח

חולצות רחבות.. חצאית\מכנסיים עם גומי רחב(שלא יכאב לך בבטן אחרי הקיסרי)

חזיות הנקה, רפידות הנקה, משחה לפטמות (הימים הראשונים הכי כואבים..)

כיסוי ראש נוח..

שמפו וסבון בריחות שאת אוהבת ויעשו לך טוב

אני לקחתי גם כמה חטיפים ועוגיות שאני אוהבת.. בקבוק מים מינראליים גדול שיהיה בחדר ותוכלי למלא..

עכשיו לגבי האחרי לידה- 

אם יש מי שיעשה קניות בשבילכם, מעולה! אם לא.. ממש ממליצה לקנות כמה שיותר לפני..ואפילו לכבס את הבגדים לתינוק בחומרים שמיועדים לתינוקות..

אותי זה פשוט הציל... כמה שהיתה עזרה אח"כ. מה שהכנתי הציל! וחוסך את הסיוט של לדדות עם התפרים לקניון לקנות עוד חליפה לברית או עוד בגד\שמפו שחסר

את ממש לא צריכה להיות מובכת מהשאלות שלך,באורות
הן לחלוטין לגיטימיות.
אני ממליצה לך להכנס לאתרי אינטרנט ולקרוא כבר עכשיו על תינוקות אחרי הלידה, על תהליך ההנקה (האתר של ליגת לה לצ'ה מומלץ). בבית החולים יסבירו לכם איך לטפל בתינוק באופן בסיסי. אני ממש ממליצה להיות בביות מלא, ככה יש לך הזדמנות ללמוד איך לטפל בתינוק בהשגחה של האחיות ויותר הזדמנויות לשאול אותן שאלות. זה גם נותן סיכוי גבוה יותר להצליח בהנקה.
בנוגע לציוד-מעבר למה שרשמו
אתם חייבים להביא איתכם סלקל לבית החולים. זה חשוב וכדאי לדאוג לזה מראש.
האמת שתלוי באיזה ביתחולים לגבי ביותמישהי פעם
באיכילוב ביות מלא זה כמו בבית וצריך להסתדר די לבד.. תלוי בעומס של האחיות
הניתוח יהיה באיכילוב 😵שמרית31
ובאמת ביקשו מאיתנו לבחור אם אנחנו רוצים אפס הפרדה,
אני באמת לא יודעת מה לעשות.
אין לי מושג קלוש בטיפול בתינוק וגם לבעלי לא.. והוא זה שיצטרך לטפל בתינוקת בשבוע הראשון כמעט באופן מלא.

מהצד שלי יש אבא (שגם לו אין ידע), ומהצד של בעלי יש אמא (אבל עדיין מרבית הנטל יפול על בעלי) ממש מפחדת עליו.
הוא בחור זהב וממש לא מפחד מזה אבל עדיין..
ביות מלא אחרי ניתוח זה קשה...מחשבות....
גם להניק זה קשה כי כל הבטן כואבת.. אבל אפשרי בהחלט!
מוסיפהיעל מהדרום
לק"י

לפעמים לא נוח בלי חזיה, כי יש גודש וטפטופים, וזה גם מכביד על הגב.

אמרו לי שגודש מתחיל אחרי כמה ימים, ואחרי ניתוח זה עלול לקרות עוד כשמאושפזים.
אני הייתי עם הגוזית שינה של לה לצה וזה היה מושלםמיואשת******
קשה אחרי ניתוח לסגור את הקרסים בגב ובכלל לא נוח לישון עם חזיה ממש אבל בהחלט צריל משהו
לי היה את לה לצה במאה שח שקניתי לפני הלידה והיא היתה מושלמת גם נוחה, לובשים כמו גופיה וטובה לשים פד לטפטפים
^^^ כל מילה מיואשת******
אני אכתוב. לך בפרטי הכל על איכילובמישהי פעם
בלי לחץ... יש כמעט הכל להתחלה...
רק לא ממליצה על אפס הפרדה מיד אחרי ניתוח
וואי תוך כדי שכתבתי כבר פספסתי את עניין הקיסרי, סליחה!באורות
אז לא מומלץ כל-כך ביות מלא, זה קצת קשה מידי אחרי ניתוח. צריך את הימים האלו לנוח גם אם זה יקשה קצת על ההנקה.
4 ילדים בלי ביות בכלל והנקתי שנה כל אחדמיואשת******
נראה לי שענים הביות מוגזם מאד בשנים האחרונות. בעיני יולדת במיוחד קיסרית צריכה כת הימים הראשונים לנוח ולא קורה כלום לקשר שלה עם התינוק או להנקה שלו אם הוא היה בתינוקיה בלילה. ברור שעדיף ביות אבל צריך פרופורציות ולהבין מה עדיף יןתר, קיסרית שמחלימה אחרי שבוע או אחרי חודש...
שואלת כי מעניין אותיעדיין טרייה
בלילות בבית חולים הביאו לתינוק בקבוק עם תמ"ל? וזה לא השפיע על ההנקה בכלל? כי אם הנקת בלילות אז כבר עדיף מבחינת מנוחה להיות בביות מלא ולא ללכת לתינוקיה כל הזמן.
בלילה הראשון הביאו את התינוקת אלימיואשת******
בלילה השני והשלישי הלכתי. ואחכ ראיתי שקשה לי ואני גמורה ונתנו בקבוק תמל אחד ולא השפיע
תראי לי יותר קל שבאים להעיר אותי מאשר לשמוע כל רחש שלה, זה כן נותן מרווח זמן גדול יותר, מה גם שהם מחתלים ורוחצים שזה קשה לי מאד מאד אחרי קיסרי.
וגם את שוכחת שבביות מלא יש עוד תינוק של השכנה איתך בחדר...
וחוץ מזה מאד בריא ועוזר להחלמה ללכת כמה שיותר אחרי הניתוח. אז בשקלול של הכל יותר קל לי שהיא לא בלילה איתי
במשך היום אם לא שבעלי היה תמוד אלי הייתי תולדת שערות ובוכה מרות מהביות הזה...
בשביל מנוחת הגוף צריך גם מנוחת הנפש מיואשת******
כשאני יודעת שאני אחראית לתינוקת אין לי מנוחת נפשו לא מצליחה לנוח ולהירדם בכלל. קשה לי למשל לקום לאט או ללכת לשירותים כשהיא בוכה. אני יודעת שגם בתינוקיה היא בוכה אבל זה שאני לא שומעת את זה מאפשר לי לקום לאט בתנוחה נכונה בלי להכאיב לעצמי וללכת לשירותים לאט... לי זה חשוב מאד
אוקיי אז באמת ההגדרה של מנוחה שונה אצל כל אחתעדיין טרייה

ואני מסכימה עם כל מילה!מחשבות....
גם אני העדפתי לנוח נפשית אחרי הניתוח.. והצלחתי להניק למרות שקיבל תמל
גם אני נתתי תמל בלילה והנקתי ביוםיפעת 177

כי לא הייתי מסוגלת לקום בלילה אחרי קיסרי

וההנקה הלכה מצוין (חוץ מהגודש של היום השלישי, וסתם קצת כאבים..)

זה ג'וק מידי רציני שהכניסו לאימהות, שאם חלילה לא יניקו בלילה - אז הילד יסרב לינוק.

טוב לדעתעדיין טרייה

אני מאלה שזה קרה להן אבל לא לכולן זה קורה<מריומה>

גם אני כמוךלמה לא123אחרונה

תבדקי לפי הבית חולים שבו את הולכת ללדתשירקי
כדי להיות בטוחה....

בסורוקה נגיד נותנים טיטולים, אלכוהול וצמר גפן לטיפול בטבור, פדים וחלוק ליולדת, תחליף חלב לתינוק( בבקבוק חד פעמי כזה) , בגדים , חיתולים ושמיכות לתינוק.
כרית ,סדינים ,שמיכה ליולדת....

ואממ זה מה שזכור לי. אני אישית שכחתי מגבונים אז נתנו לי כל פעם לבוא לקחת קצת עד שקנו לי....

חשוב שתביאי כל מה שאת צריכה: שמפו, סבונים, בגדים, תחבושות שאת רגילה להשתמש, מגבונים, קוקיות , כיסוי ראש, בגדים לשינה, גרביים, מגבות, ביגוד וסלקל ליציאה מבית חולים, תעודות זהות לרישום הקטנציק, מטען לפלאפון , שקיות לשים כביסה מלוכלכת, אם את ממשיכה להניק אז בד״כ ממשיכים לקחת את הויטמינים....וממש תחשבי על כל מה שאת צריכה שאת לא בבית....

לגבי הטיפול בתינוק מסבירים לך שם במיוחד שזאת לידה ראשונה...וגם יש יועצות הנקה , אפשר תמיד לפנות ולשאול אותם גם.

בהצלחה!!!!
אל תדאגי יותר מדיפרח כתום
תעיזו לבקש עזרה בבית חולים
לכולם יש לידה ראשונה, וחוסר מושג מה לעשות עם תינוק.
אצלנוממש נתנו הכל לתינוק- ודברים לעצמי הייתי צכה להביא.
מאמינה שגם אם לא נותנים - יצנו לך עד שתספיקו לקנות.
כולן לא יודעות להניק- אני קראתי באינטרנט לפני הלידה וכל פעם שראיתי אחות שאלתי איך עושים. הן מתוקות ושמחות לעזור.

שיהיה בשעה טובה! תיהי רגועה וגם בעזרת ה' תצליחו לגדל אותו/ה בשמחה ואהבה
בגלל שכתבת שאין לך אמאחדשה ישנה
אל תתביישי, כל דבר תשאלי בבי''ח. זה יכול מאוד לעזור -
תראי לי איך את מקלחת, מה חשוב לשים לב? (טמפ', לנקות מתחת לצוואר וכו'). תראי לי איך את מחתלת, מה עושים עם הטבור? איך בדיוק לנקות. זו לא בושה לשאול ויכול מאוד לעזור בבית בע''ה.
וגם מה שלא תדעי, אל תדאגי, עם הזמן לומדים ותכירי את התינוק שלך לאט לאט, תדעי איך נעים לו לישון , מה מרגיע אותו.

וחוצמיזה , שהיום בעידן האינטרנט יש כ''כ הרבה אינפורמציה על הכל. את יכולה לפתוח יוטיוב 'איך מקלחים תינוק שנולד' והרי לך כמה סרטונים...

לגבי הנקה- זה עוד יותר חשוב לבקש עזרה, גם אמהות מנוסות הרבה פעמים צריכות עזרה. ההתחלה קשה. כואבת מאוד, תתכונני. הגוף לא רגיל להנקה וזה נורא כואב יש כאלה שיותר ויש כאלה שפחות.. אצלי זה כאבים עד כדי בכי... והגודש של היום השלישי שנשמך אצלי שבוע זה עוד סיבה לבכות. .. זה ממש ייסורים. אבל אחרי שבועיים כבר יש שיפור ניכר, ואחרי חודש המצב טוב. שוב, אצל כל אחת זה שונה, כך זה אצלי באופן אישי. אבל אח''כ זה לגמרי שווה את המאמץ. אין אושר גדול מלהניק את האוצר שלך, שמתרפק ,מקבל חום ואהבה, נרגע על אמא ומקבל ביטחון לכל החיים. ואני לא מדברת כמה זה חשוב מבחינה בריאותית וכלכלית..
אם לא הולך בהנקה אל תחכי יותר מידי ותזמיני יועצת הנקה מוסמכת, זה שווה אפילו שקצת יקר, בראייה למרחק זה משתלם.
בהצלחה רבה יקרה ! העיקר הבריאות שלך ושל התינוק!
ממש לא מביך..ישועת ה' כהרף

הלידה הראשונה שלי הייתה בהפתעה (שבוע 35), ממש לא נעימה והסתיימה לאחר שלושה ימים..

בסופה הייתי מבולבלת לגמרי ובכיתי בלי הפסקה.. לא ידעתי לומר למה.. 

רק לאחר פרק זמן, הבנתי שהיה לי ברור שיביאו אותה אלי (את התינוקת) ערומה.. הרי לא הבאתי בגדים וחיתולים.. גם לי לא היה ברור בכלל מה צריך לקחת לבי"ח ומתי.. אז התחלתי לבכות בקול.. רק לאחר שהאחות הצליחה להבין על מה ההיסטריה.. היא הרגיעה אותי שיביאו לה כל מה שצריך לתקופת ימי בי"ח.. כמובן שמהבלבול לא האמנתי לה (או שלא ממש הבנתי את מה שאמרה..).. הוציאו אותה מהאינקובטור והביאו אותה אלי כדי שאראה במו עיני שהלבישו אותה ולא השאירו אותה ערומה (לא יכולתי לקום מהמיטה והייתי בהיסטריה ללא יכולת להירגע).. כמובן,לאחר מכן נרגעתי וחזרתי לעצמי..

לסיכום, ממליצה כמו קודמותיי, לשאול עכשיו בלי סוף, לראות סרטים, לקרוא מידע ולהגיע כמה שיותר מוכנה.. זה מפחית חרדה..

בהצלחה!

זה מזכיר לי סיפור מצחיקבאורות
של חברים שלנו שגרו בחו"ל בשליחות, והיא לא בדיוק ידעה איך מתנהלים שם בתי החולים בלידות. היתה לה לידת בזק בשבת והיא לא הביאה איתה תיק לבית החולים, ומסתבר שהם לא מביאים שם כלום לתינוק בבי"ח. אז עטפו אותו בשמיכה והצוות לא הצליח להבין למה הם לא הולכים שניה לחנות לקנות לו בגדים ולך תסביר למה אסור לקנות בגדים בשבת במחיר שהתינוק שלך יבלה בשמיכות לשארית היום...
הזוי! באיזו מדינה מדובר? משהו נידח?קרן-הפוך
קצת עונהעדיין טרייה

לגבי ביות גם אם אתם לא מעוניינים ללכת על ביות מלא האופציה של אפס הפרדה בקיסרי (לפחות עד השלב של האישפוז) ממש מעולה וכדי לשקול אותה. כי בדרך כלל כשאין אפס הפרדה יש הפרדה של כמה שעות אחרי קיסרי בין האמא לתינוק ובאפס הפרדה התינוק איתך בכל השלב הזה מה שמאפשר לך לנסות להניק אותו כמה שיותר מוקדם (מה שיכול להגדיל את הסיכויים שלך להצליח להניק את התינוק בקלות). בכל מקרה אני ממליצה על ביות מלא לא מכירה איך זה עובד באיכילוב אבל לנו האחיות מאוד עזרו בהתחלה. ואין מה לחשוש לגבי זה שאתם לא יודעים לטפל בתינוק אין הרבה דברים שצריך לדעת בהתחלה זה בעיקר לחתל ולהניק לגבי הנקה יש יועצות הנקה במחלקה שאפשר לקרוא להם ולבקש עזרה את יכולה גם להזמין יועצת פרטית אם את נתקלת בקשיים. אני הלכתי להדרכת הנקה לפני הלידה דרך הקופה (מפגש אחד) וזה עזר לי מאוד. 

אגב מה הסיבה שאת עושה קיסרי? (את לא חייבת לענות) כי לא תמיד חייבים ללכת לקיסרי גם אם זאת ההמלצה הראשונה של הרופא וכדי לדעת מה האופציות שלך...

אם חשוב לך להניק לדעתי אל תוותרי על הכנהחילזון 123
מסויימת מראש.
גם אם את לא עושה קורס את יכולה לצפות בסרטונים באינטרנט. ולקרוא על זה. יש סירטונים שאפשר לראות
איך מצמידים את התינוק בהתחלה וכו'.
תיכנסי אולי לאתר של ליגת ללצ'ה. בטח יש שם חומר. אולי גם יש להם מפגשים בנושא?
העזרה שנותנים בנושא הזה בבי'ח היא לא תמיד מספקת. ועד שיש יועצת טובה לפעמים זה כבר מאוחר מדי.
לפני הלידה הראשונה שלי הייתי בקורס ששיעור שלם לפחות הוקדש לסירטוני הנקה והסברים וזה מאד עזר לי. גם כשהיו לי בעיות ידעתי כבר שיש פיתרונות. וידעתי איך ההנקה אמורה להראות.

כדאי לקנות לפני הלידה כבר משחת לנולין סגולה. זה לא זול אבל מספיק להמון המון זמן. לפעמים אפשר למרוח כבר לפני הלידה כדי לרכך את המקום שלא יהיה יבש.

ובקשר לשאר הדברים לדעתי אל תדאגי. את תצליחי לטפל בו מצויין. גם אם תטעו קצת לא נורא.כל עוד סה לא משהו מסכן חיים... גם על הטיפול הראשוני אפשר לראות סירטונים ברשת.
שאלה על המשחהרק טוב!
כולן משתמשות בזה?
כי אני רואה שממליצים על זה פה בלי סוף...
הנקתי 4 ילדים ב"ה ומעולם לא השתמשתי במשחה כלשהי.
מה המטרה של זה?
לא כולןמחי
אני לא השתמשתי כי ב"ה לא היה צורך, ולפני הלידה הקודמת לא שמעתי על העצה למרוח עוד לפני הלידה אז לא עשיתי את זה וב"ה הכל היה בסדר. לכן גם הפעם לא מתכננת
לא כולן.אבל אם יש סדקים ופצעים לא כיף להתחיל לגלות אותםחילזון 123

ולהתמודד איתם מאוחר מדי. (במיוחד אם זה הנקה ראשונה, ואין הרבה עזרה). עדיף למנוע בעיות מראש...
גם אני ממש לא בטוחה שבלידה הראשונה קניתי את זה על ההתחלה

קודם כל מאחלת שיעבור בקלות ובבריאות...יעל כהןןן
כמי שעברה קיסרי , תרכשי כמה תחתוני סבתא(כלומר גזרה גבוהה)כי אפשר להשתמש בתחתןנים רגילות זה נתקע בסיכות של ניתוח. בנוסף ממליצה על תרסיס אלוורה(מאיץ את החלמת התפרים)
איך מלבישים ניובורן ומה עושים עם צינוןסטודנטית אלופה

א. ניובורן מתוק בן שבועיים והעונה עכשיו סופר הפכפכה. איך מלבישים?? מלבישה אותו כרגע בגד גוף ארוך, מכנסון ואוברול דק.

זה מספיק? זה יותר מידי? מרגיש לי שהוא מזיע לפעמים..

ב. המתוקי מתעטש ועכשיו גם היה לו מעט נזלת. מה עושים?? זה אמור להדאיג?

ובאופן כללי אמאלה אני חרדה לו בטירוףףףף וכל דבר מלחיץ ומדאיג אותי…

מלבישים ניו בורןמולהבולה

חולצה ועליה אוברול- אם קר אז פוטר ואם חם אז קייצי

לא מלבישים יותר מדי כי זה עלול להיות מסוכן

כמובן לכסות עם שמיכה. זו באמת עונה משוגעת וקשה לדעת אבל לדעתי את מלבישה אותו מדי הרבה ואם מזיע אז לא טוב

בלי מכנס?סטודנטית אלופה
אנסה, איך יודעים אם קר לו?
פעם אמרו לי שלגעת בחלק התחתון של הגביעל מהדרום
לק"י

אם המגע נעים- סימן שנעים לו.

מזל טוב!ראשונית
תלוי במזג האוויר והאם יש מזגןיעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך ב' באייר תשפ"ו 0:26

לק"י

2 שכבות דקות אמורות להיות בסדר בימים הפחות חמים.

אם הוא מזיע, תורידי לו שכבה.

ושלי מצונן גם מגיל פיצי, ויש הטבות מידי פעם...

וואי איזה מבאססטודנטית אלופה

תודה לך ❤️

מקווה שלא נדבק ממני כי הייתי ממש מקוררת בשבועיים האחרונים

עונהמיוחדותאינסופית

עד עכשיו הלבשתי בגד גוף ואוברול

כשהיינו בבית חולים אמרו לי לא לשים גם מכנס

אנחנו גרים במרכז לא יודעת אם זה משנה

עכשיו בגלל השרב שהיה הלבשתי לה רק אוברול והיא הרגישה לי חמה ונעימה

לגבי הצינון אנחנו באותו סרט היא כבר בת חודש וחצי ודיי מההתחלה מנוזלת

לא נראלי שצריך לדאוג אלא אם יש חום או מרגישים שיש קוצר נשימה וכו

כשחושבים על זה, נראה לי שגם בבית חולים הלבישויעל מהדרוםאחרונה

לק"י

2 גופיות ומכנס אחד. וזה היה בחשוון.

נראה לכן תקין? (מקרה במקווה)אחת מאיתנו🌹

היי חברות יקרות

נראה לכן תקין שמישהי יוצאת מהחדר ונוזפים בה למה זה לקח לה כל כך הרבה זמן ושכולן מחכות בחוץ?

לא הבנתי בשביל מה יש אמבטיה מאובזרת אם לא כדי לאפשר הכנות?

ואם היא איטית ומסורבלת יותר, לא מרגישה טוב?

למה לנזוף מול כולם בחדר הקבלה?

נראה לכן תקין?

לי גם קרה חוויה מאוד לא נעימה באחת הטבילות שלינפש חיה.

הייתי אומרת מזעזעת אפילו

וגם אני הרגשתי מאד מאד לא נעים להעיר

התקשרתי למישהי מהאתר "מקווה. נט" ובעידודה העליתי את התלונה שלי

ובאמת אמרו לי שידברו עם הבלניות ויחדדו נהלים.

באופן אישי מאז שזה קרה

אני הולכת למקוואות לא דתיים בהגדרה

כי שם אני מרגישה שלא לוחצים ולא מכריחים

וככה לדעתי, הרבה יותר נעים.

זכותה של כל אישה לטבול במקום שנעים לה

אישה צריכה לראות את הטהרה ותהליך הטבילה כחוויה חיובית, אם זה לא קורה - צריך להבין/ לעשות חושבים למה.  

ומותר להעיר כשצריך.

לא סותר שיש צד להבין את הבלנית.

אני מתייחסת רק לעניין ה"שירות"- שבעיניי צריך  להיות מכבד, קליל ומשאיר חוויה נעימה. 

מי חיפשה נעלי צעד ראשון? יש בדקטלון ב9 שח, מצרפת קאוהבת את השבת
תודהרקאני

איך יודעים איזה מידה להזמין?

לא צריך ללכת למדוד?

נראלי הכי מהיר לבקש משכנה נעל של הילד ולבדוק..אוהבת את השבת
סתם רעיון שעולה לי..
במחיר הזה אפשר להזמין שלוש מידותתהילנה
בכיף
9???? וואוווו באמת שווה בהגזמה🤭אמא לאוצר❤
השחורות עולות 9 והורודות 49. בטח טעות, תזמינו מהרמחי
לפני שיעלו על זה 😅
חח גם שמתי לב מעניין אם טעותאמא לאוצר❤
לא חושבת שזו טעות. כתוב שם 88% הנחהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אולי נעליים שנתקעו להם.

רק עכשיו מעכלת את האמירה חחחהדרים
היינו בסעודה שלישית ובעלי דיבר ליד המשפחה שלו על זה שאני רוצה לקחת חלת בקיץ ושזה קצת לחוץ לנו כלכלית (אמורה לחזור בתחילת יולי, אין מי שתקבל לי את הילד לחודשיים, וממילא שני הגדולים שלי בחופש בשלושה שבועות של אוגוסט). מעבר לזה שאני שונאת שהוא פותח דיונים שלנו ליד המשפחה שלו, חמותי הציעה שאני אחזור עכשיו לעבודה (יש לי חודש וחצי הארכה מהעבודה על חשבונם שהם משלמים ואפשר לקחת את זה מתי שרוצים לאו דווקא ברציפות אחרי החופשה שמשולמת על ידי ביטוח לאומי), ואז אשמור את החודש וחצי לקיץ. ובעלי כזה "זה רעיון מעולה" אמרתי לו שממש לא . חחחח הילד שלנו עוד לא בן שלושה חודשים ויונק , ומה גם שמבחינתי חופשת הלידה שלי התחילה השבוע אחרי שהייתי שישה שבועות עם שני האחים הגדולים שלו בבית במלחמה עם איראן. וואי עצבן אותי ברמות 
צודקת זה באמת מעצבןשירה_11

הייתי דואגת להגיד לו בנועם שפחות לשתף דיונים פנימיים.

גם אצלינו זה קורה לפעמיןם ולא תמיד מתאים לי לתת דין וחשבון על השיקולים שלי

שיהיה בריא🤦‍♀️ אני גם לא אוהבת שפותחים דבריםיעל מהדרום

לק"י

מסויימים ליד אנשים מסויימים.

חוץ מזה, שלחזור עכשיו זה לא כזה רעיון מצויין, כי קשה למצוא סידור לתינוק בכמעט סוף שנה.

הלוואי ואני הייתי יכולה לחזור רק בשנה הבאה לעבודה. 

באמת מעצבןהמקורית
הייתי אומרת לו גם מול כולם שזה דיון של שנינו/ אני לא רוצה לדבר על זה עכשיו

איזה עצביםשלומית.

הייתי מדברת איתו על זה שאת לא אוהבת שפותחים דיונים אישיים מול כולם.

נשמע שיש מצב שהוא בכלל לא חשב על מה שהוא עונה

וואירקאני

הייתי מתחרפנת

ממש לא לפתוח כאלה דברים ליד אנשים כל עוד לא החלטנו

ובטח לא ליד המשפחה שלו

חמותך הציעה גם שהיא תשמור על התינוק? <צ>יראת גאולה
אני גם לא אוהבת שהוא עושה את זהכורסא ירוקהאחרונה
אבל שותקת ומתעלמת, אנשים אומרים דברים בלי לחשוב וממשיכים הלאה... אם זה עולה ביננו אחכ אומרת שזה לא מתאים לי וזהו. 
מה טיפ הזהב שלך לסכרת הריון?שירה והודיה

כדי לא להעביר חודשים ארוכים באומללות החלטתי ללקט עצות טובות מנסיונכן.

מה אוכלים? איך מתפנקים?

איך שומרים על מורל סביר גם כשהבדיקות לא יפות?

איך מוצאים אוכל שהוא גם מתאים וגם טעים?

מה יכול להרים ברגעים קשים?

תודה אהובות.

מקפיצה לך.נפש חיה.
בוגרת פעמיים (שני הריונות)חושבת לעצמי

קודם כל חיבוק זה קשה ממש.

דבר שני- מה שלי הכי עזר:

1. הייתי ממש רזה וחטובה כי בלי פחמימות זה מרזה ממש.

2. להוריד פחמימות כמה שרק אפשר.

לקנות ירקות שווים, עלים, נבטים.

חלבונים שאוהבת.

להכין לעצמך סלטים שווים עם אגוזים וכו.

3. לפנק את עצמך באוכל פחמימתי שאת אוהבת בגרסה קיטוגנית.

לי יש חולשה לפיצות- הכנצי לי פיצה מבצק כריבית, מקמח חומוס, יש מלא ברשת.

לכל אירוע תגיעי עם משהו מתוק שווה בתיק- עוגה מקמח שקדים בלי סוכר- יש מתכונים ברשת.

במקום סוכר אני שמתי בננה.

וממש להקפיד ולהתמיד כי זה ממש ממש חשוב.

תבדקי עם דיאטנית שנותנים מהקופה איפה את כן יכולה להתפנק- במבה, לי היה מותר מידי פעם גלידה עם אחוזי שומן גבוהים.

ושוב חיבוק. מי שעברה מבינה. 

חיבוקדפני11

מה שעזר לי זה ההבנה שתכלס אם אני לא אקפיד אני אשכרה מסכנת את התינוק שלי.

וגם להפך- כשאני מקפידה אני שומרת על התינוק שלי!!! אין יותר מספק ומחזק מזה.

לא יכולתי לשאת את המחשבה שהתינוק שלי יסבול בגלל שלא הצלחתי להתגבר על שוקולד או כל חשק אחר.

זה פשוט לא פייר עבורו..... מגיע לו לקבל הזדמנות לחיים בריאים וטובים- כמו שגם אני קיבלתי כשהייתי תינוקת.

בונוס נוסף ולא פחות שווה

סיימתי את ההריון יפה חתיכה ורזה.

הייתי נראת מליון דולר ביום שילדתי. וכמובן גם אחרי. (למרות שאני משמינה הרבה בהנקה- אגב רק הורמונלי לדעתי, לא משנה מה אןכלת- הפעם זה לא היה ככ נורא כמו תמיד).

והאמת זה היה כיף ברמות.

בהצלחה רבה וחיבוק.

בכיתי את חיי כשאמרו לי שצריכה להקפיד על תזונת סכרת ולא לאכול שוקולד.... וכל כך רציתיייי וזה היה רגע לפני פורים... פשוט בכיתי בלי סוף.

לגבי הפחמימותדפני11

דווקא חשוב גם לאכול פחמימות. כבר לא זוכרת למה אבל הדיאטנית ככה הסבירה לי.

ממליצה ללכת לדיאטנית שתבנה לך תפריט.

ובעיקר להתכונן יום מראש- מה אני אוכל מחר.

לי זה ממש עזר.

חוץ מזה- שפע של ירקות מכל הסוגים והמינים. לא להתקמצן בכלל.

בדיוקשומשומונית
גם לי היא אמרה לא לוותר על פחמימות. אבל לדאוג שיהיו כמה שיותר טובות ובריאות.
נכון, רק חשוב לשים לב שבהרבה דבריםחושבת לעצמי

יש פחמימות כמו פירות וכדומה.

אז באמת שכדאי ללכת לתזונאית. לי היתה מהקופה מישהי ממש נחמדה, וישבנו ביחד ועשינו תפריט שמתאים לסדר יום הספיציפי שלי.

אבל טיפ הזהב שלי- לקנות לעצמי את הירקות המיוחדים והשווים והחלבונים האהובים שליי בלי להתקמצן על עצמי. 

עוקבת, כי איןלי הרבה עצותשומשומונית
וזו ממש לא פעם ראשונה שלי... מאתגר כל פעם מחדש.
ללכת לתזונאית (נחמדה!) שתבנהקנמון

לך תפריט מותאם לצרכים שלך ולהעדפות שלך.

ממש חשוב שתהיה קשובה אליך- זה עולם שלם שיכול להקל (נניח לשלב בתפריט דברים שאת יותר אוהבת, לשים לב שיהיה מותאם לזמנים שלך..) ראיתי הבדל שמים לארץ כאשר התפריט הוא לא איזשהו משהו כללי לסוכרת שמונחת אלא מותאם לי אישית.

בנוסף, חשוב לדעת שבסוכרת *הריון* כן צריך לשלב פחמימה נכונה הארוחות. חשוב להתפתחות של העובר. מאמינה שהתזונאית תסביר את זה.

עוד משהו- כל אחת מגיבה שונה למאכלים שונים. אצלי נניח אורז מקפיץ סוכר ברמה מטורפת ותפוחי אדמה לא. אצל מישהי שאני מכירה זה הפוך. לכן כדאי לנסות לעשות בדיקות סוכר אחרי כל מיני סוגים של פחמימות כדי לזהות את אלו שהגוף שלך מגיב אליהן טוב יחסית..

דבר נוסף- להקל על עצמך בהכנת אוכל מותאם כדי שיהיה לך קל ופשוט להעמיד לך ארוחה בדקות ובלי להתייאש מראש. למשל- להחזיק בפריזר שקיות של ירקות של ספנרוסט (שעועית/ כרובית/ ברוקולי/ לקט ירקות) וגם חתיכות דג (אמנון/ מנות סלמון) שזה להכניס לתנור, מלח ושמן זית ויש לך תוספת חמימה וטעימה.. כנ''ל להכניס ירקות לסלייסר, להוסיף כרוב חתוך, ביצה קשה, כמה שקדים/ קופסת טונה וכבר יש לך סלט עשיר..

כדאי לדעת: חלב נחשב לסוכר. חלב סויה זה תחליף שלא מעלה את הסוכר ככה.. (ועדיין לבדוק איך זה משפיע עליך)

ובגזרת הפינוקים- זה לא בריא (כי תחליפי סוכר הם לא דבר בריא) אבל לעת הצורך שתדעי שאפשר כשצריך להנות משוקולד בלי סוכר. זה נותן את המענה של הצורך המתוק..

בהצלחה ושיעבור בשלום ובטוב ובידיים מלאות בע"ה!

אני קוראת אתכן ופשוט מפנימהמולהבולה

אחרי שבהריון שביעי צצה לה סכרת שאוזנה עם אינסולין

שבהריון הבא אצטרך גם להיכנס למשטר סכרת

אמהלה איזה מבאס

איך אתן שורדות?????

לא בטוח!יראת גאולה
היו לי שני הריונות עם סכרת גבולית, ואח"כ הריון בלי כלום 😀 אפשר להתפלל על זה.
גבולית זה לא כמו עם אינסולין..Pandi99

זה באחוזים גבוהים יחזור

באמת מבאס ברמות

צודקת לגמרייראת גאולה

בכל זאת, לדעתי חבל להיות מבואסת מראש...

אבל כן לדעת שיש סיכוי גבוה שזה יחזור

כל ההריונות היו בלי כלוםמולהבולה
פתאום אינסולין עוד 🤦
כמה דברים שעזרו לימתיכון ועד מעון

דבר ראשון לשתי אחיות שלי הייתה סכרת גם אז הן עזרו לי עם מתכונים ורעיונות, לחפש אנשים שמבינים ותומכים זה עוזר

מעבר לזה, כמו שכמה כתבו זה פשוט עוזר לא להעלות הרבה, עליתי די הרבה בתחילת ההריון ובמהלך הסכרת ירדתי בהריון 5 ק"ג, ועליתי רק עוד 1 עד הלידה, נראתי מהמם וקיבלתי מלא מחמאות, זה עוזר

דבר נוסף, ממש להקפיד על התעמלות בערב, אני יצאתי כל יום להליכה, לא משנה מה, לפחות רבע שעה של הליכה, כולל בלילה לפני הלידה שכבר לא היה לי כוח, זה עזר לי מאוד עם התוצאות בסוכר בצום בבוקר.

עוד משהו למצוא אוכל שאת אוהבת שלא מעלה סוכר, אצל כל אחת זה אינדווידואלי. אצלי זה היה אבטיח ובמבה. קניתי לעצמי ארגזים של במבה ולאף אחד היה אסור לגעת לי בבמבה.

בהצלחה רבה, תזכרי שזה הבריאות שלך ושל העובר, זה מחזק.

ואם צריך עוד משהו, מוזמנת בשמחה

קודם כל חיבוק!חולמת להצליחאחרונה

זה ממש מאתגר סוכרת הריון.

אני זוכרת שבהתחלה היה לי ממש קשה,

ואז קבעתי תור לדיאטנית והיא אמרה לי מה אפשר לאכול בתפריט.

ממליצה מאוד על הקבוצה בפייסבוק:

הריון מתוק-סוכרת הריון

יש שם טיפים וגם מתכונים טובים.

אני מצאתי שם מתכון לעוגות שוקולד שמותאמת לסוכרת וגם פשטידה חלבית טעימה.

וגם ירדתי ממש מלא במשקל, בזכות הדיאטה של הסוכרת, חושבת שירדתי איזה 10 קילו..

בהצלחה רבה! ♥️

מישהי מבשלת בנינג'ה גריל? מצ"ב תמונהאובדת חצות

נינג'ה גריל NINJA GRILL AG301

המכשיר יושב ומעלה אבק-וחבל.

אשמח לדעת אם מישהי יכולה להסביר לי איך לעבוד איתו?

תכלס עושה מתכונים רגילים. ומה שיוצא בלי מתכוןמרגול

כל דבר שהיית עושה על מחבת (בלי רוטב) - פשוט תשימי על המגש פסים הזה.

בסלסלה אני משתמשת בשביל דברים שיותר צריכים אפיה (נניח ירקות "בתנור") או טיגון (צ'יפס, שניצלים וכו)

נניח פרגיות- עושה להן מרינדה כרגיל, ועושה על גריל על הפסים. כנ"ל חזה עוף.

קבבים, קציצות מתובלות וכו- על הפסים, גריל.

טיגון- מצב אייר פריי. בתוך הסלסלה.

ונגיד בא לי אנטי פסטי- פשוט זורקת מה שיש בתוך הסלסלה, קצת ספריי שמן, קצת תבלינים מה שבא לי וזהו. לא מתכון ולא כלום. ואז מצב אפיה או גריל.

כן כדאי לשים לב למעלות כי נניח משהו שצריך יותר להתבשל מבפנים לא כדאי גבוה מדי כדי שלא יהיה שרוף מבחוץ וחי מבפנים. אבל זה עקרון שנכון גם בתנור ומחבת. 

תחתונים לילדון קטן מימדיםהשם שלי

הבן שלי בן שנתיים וארבע.

קטנצ'יק בגודל.

עד עכשיו היה במידה 6-12, עכשיו התחלתי להלביש לו בגדי קיץ במידה 12-18.

אני מתכננת לגמול אותו מטיטול בזמן הקרוב, ומחפשת תחתונים שיתאימו לו בגודל.

מישהי מכירה מקום שאפשר לקנות בו תחתונים יותר קטנים מהרגיל?

בנקסט ראיתי במידה 1.5-2. היה גם משהו אחד יותר קטן, אבל יקר.

למישהי יש ניסיון עם תחתונים במידות קטנות?

חשבתי אולי לקנות לו תחתונים של בנות. אולי זה יהיה יותר קטן.

נראה לכן שזה באמת ככה? והאם תחתונים של בנות יתאימו גם לבנים?

אליעקספרסמנגואית
ניסיתי לחפש שםהשם שלי
אבל לא הצלחתי.

יש לך קישורים לדברים ספציפיים?

יש שמלות של תינוקות שיש להן תוספת של מעין תחתוןמתואמת

כדי להביש מעל הטיטול.

או לפחות פעם היה... את כל אלה שהיו לי זרקתי, כי אני לא אוהבת להלביש ככה (מעדיפה טייץ או גרביון).

אולי תחפשי מישהי כזו שעושה כמוני, ותבקשי ממנה את התחתונים האלה? הם במידה קטנה יותר מתחתון רגיל...

יכול להיות שיש לי כאלההשם שלי

גם אני לא מלבישה ככה, ויכול להיות ששמרתי.

לא יודעת אם זה באמת יותר קטן, כי זה מיועד להיות מעל טיטול.

השאלה אם זה מתאים בתור ממש תחתונים, בלי טיטול מתחת.

תנסי לבדוק, ותנסי לראות מה איכות הבדמתואמת

לי זכור שזה היה איכותי.

בכל אופן, אם זה לשמלה שמתאימה לגיל חצי שנה - אז גם אם התחתון גדול יותר הוא עדיין קטן מספיק...

למה לא לשים מידה 2 ?פילה
נראה לי זה יהיה גדול עליוהשם שלי

אם אני אמצא תחתונים שנשארו לי מהגדול, אני אוכל לבדוק.

אבל בדרך כלל המידה הכי קטנה זה אפילו לא 2, אלא 2-4.

לקטנטנה שלי זה היה בסדרמתיכון ועד מעון

וגם לאחרים שהיו די קטנים אבל לא פיצים כמוה

מהניסיון שלי מידות תחתונים יותר קטנות מבגדיםשיפור
יש לי ילד שלובש מידה 2 ברוב הבגדים ומידה 8 בתחתונים .
אצלי זה לא ככההשם שלי

בת 4.5 עם תחתונים מידה 2-4

בן 6.5 עם תחתונים מידה 4-6

בת 8.5 עם תחתונים מידה 6-8

כולם יחסית קטנים בגודל, אבל לא פיציים.

אולי זה תלוי חברה, או תלוי במבנה גוף ספציפי.

בד"כ מידה 2 מאוד קטןיום שני
ויש גם גומי, לא נורא אם קצת רחב העיקר שהגומי תופס...

ואני ראיתי שבדווקא בבזארים הזולים כמו "ביגוד" המידות של התחתונים קטנות מהרגיל. אני קונה לילדים שלי מידה מעל

מבינה על מה את מדברת. היינו שם...לשאלה..

ה1.5-2 של נקסט היה הכי קטן שמצאתי.

קניתי אותם והצרתי עם תפר בגומי.

עכשיו אמנם קיץ אבל אני בחורף שאחרי הגמילה הסתבכתי גם עם למצוא גופיות שאין להם סגירה של תיקתקים למטה...

נקודה חשובההשם שלי

אולי בחורף אני אלביש לו חולצה דקה מתחת לעבה.

בדרך כלל אני מלבישה לבנים גופיה גם בקיץ, מתחת לציצית. נצטרך למצוא גם לזה פיתרון.

הוא יהיה בן שלוש רק בכסלו, אבל יתחיל ללכת עם ציצית כשהוא יתחיל את הגן.

גם הציות גדולות עליו. בינתיים אני מלבישה לו רק כשהוא מתפלל בבית, בימים של חופש.

נסי בחנויות הזולות את המידה הקטנה 2-4קופצת רגע

תקני אחד מכל סוג: בנים רגיל, בנים בוקסר, בנות,

ותבדקי מה הכי מתאים.

מקסימום אפשר להצר קצת עם חוט ומחט

איזה שלב מרגש - בהצלחה!שושנושי
וואי אני לא זוכרת איזו חברה אבל אני יודעתגפן36

שיש חברה אחת שקניתי לילד ולילדה שנגמלו במידות האלה.

אולי בבזאר שטראוס?

הגומי למעלה עבה מהרגיל. זה מידה 2-4 אבל קטנהה וזה היה להם מצוין. (כשהגיעו ל2-4 שלך חברות אחרות זה היה להם צפוף ממש) וממש רואים שהם קטנים יותר.

תמיד בחנות פתחתי חבילה והוצאתי אחד להשוות. 

נכון! אולי חברת שרייבר?יראת גאולה
היה לי גם 2-4 של החברה ה'קטנה' וגם 1.5-2 של נקסט. ושל נקסט היו גדולות יותר.
תבדקי בשייןחילזון 123
זה לא נורא אם יהיה מעט גדולאמאשוני

זה נתפס עם המכנסיים.

יש בזה יתרון שלא צריך להתאמץ להוריד שני בגדים כשמתפנים.

תקני את של נקסט, אם יהיה גדול מדי תשמרי לו, ותחפשי יותר קטן.

לא הייתי קונה את של הבנות.

לדעתי מידה 2-4עוד מעט פסח

ההכי פשוטים, כמו שכתבו לך.

אצלי דווקא הבעיה היתה עם המכנסיים, כי רוב הגזרות שלהן בנויות לטיולים, וזה פשוט נראה מוזר בלי.

אבל זה מה יש (שלי לא היה קטן, אבל כן נגמל מוקדם).

התחתונים של נקסט מידה 1.5-2 מתאימים לקטנטנים.עודהפעם

גם הבת שלי פצפונת וזה היה לה טוב. נגמלה בגיל 2.5.

נכון. אני מתחילה איתם לילדי גיל שנתיים. אצלי גם,שגרה ברוכה
קטנים ורזים
לא בטוחה לגבי הגודלאחת כמוני
אבל בזמנו קניתי דיי קטנים בדלתא

בהצלחה 

תודה על כל התגובותהשם שלי

נראה לי אני אזמין מידה 1.5-2 מנקסט, ונראה אם זה יהיה לו בסדר.

@גפן36 ו@יראת גאולה, אם אתן מצליחות למצוא לי בדיוק על מה מדובר, אני אשמח.

ניסיתי לחפש באלי אקספרס ובשיין, אבל לא הצלחתי למצוא משהו.

אם למישהי יש קישור למשהו ספציפי, אשמח שתשלח.

התחתונים הרגילים, מידה 2-4, אני לא מאמינה שיהיו טובים עליו.

הבת שלי שבת 4.5 עדיין במידה הזאת. (עם תחתונים שהתרחבו קצת במהלך הזמן).

יש לנו תחתונים 2-4 שמתאימים לקטן ויש 2-4 לגדולשמש בשמיים

באמת מחברות שונות הגודל ממש שונה, אבל נראה לי שגם הקטנים אצלנו יהיו קצת גדולים עליו. החברות הקטנות שיש לנו זה שרייבר ורדבק (עוד חצי שנה לדעתי הם כבר יהיו קטנים מדי לבן שנתיים וחצי שלנו)

מנסיוןרק טוב!

הילדים שלי גם קטנטנים. ומידה 2-4 הרגיל לא התאים לחלקם.

לשרייבר יש מידות קטנות באופן כללי. התנסתי עם תחתוני בנות שלהם. לבת שלי היה מצוין! גם היתה במידות בגדים כמו הבן שלך.

ולבן קניתי משילב. התחתונים שלהם גם ממש קטנים (ויותר יקרים. ויותר יפים). גם ממליצה. 

מוסיפהרק טוב!
יש חברה של תחתונים שהסמל שלהם זה סוס. גם אצלם מידה 2-4 זה קטן. 
נכון, גם לי יש את אלו.שיפור
ראיתי בגרביים עד הבית מידה 1-2ביבוש
נראה ליהשם שלי

שאני אזמין מנקסט מידה 1.5-2.

וכשאני אגיע לחנות, אני אנסה לחפש תחתונים של שרייבר/ רדבק, או בגרביים עד הבית.

מקסימום, מה שיהיה גדול אני אשמור להמשך.

בשילבחצי שני

יש מידה 2

שני ב50%

חמישיה מחיר מלא 55

היה נראה טוב

הם מעולים. ממש קטנים אם אני זוכרת נכון ..אמא לאוצר❤אחרונה
משבר גיל 4 חודשים- איך שומרים על המשקל שלהם?אוהבת את השבת

הקטנים מסרב להנקה הרבה וגם ישן פחות כי הכל מעניין אותו

ונראה שירד במשקל,

צריכה לשקול אותו מסודר

אבל בינתיים אשמח לעצותיכן...❤️

יוו זה שלב קשוח. אצלי עזרתהילנה

הנקה במנשא

הנקה בשכיבה בחדר חשוך

מלא מלא הנקות קצרות (ממש להציע כל רגע שעה)

כל הכבוד שאת  "על זה", זה עובר אוטוטו בעזרת השם...

להניק בחדר שקט. קשוח בשעות שהילדים בביתיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

שלי בן כמעט חצי שנה, וכשמענין מסביב, קשה לו לינוק. 

אולי יעניין אותך