התלבטתי בין ישמע בזיונו ידום וישתוקאלירז
לבין העניין שגם מי שמדברים עליו לשון הרע נענש על שמאפשר לדבר עליו כך ולא מוחה.

למרות כוונתו הטובה של @Admin אני מעדיפה לאפשר דיונים ערים בענייני
במיוחד אם נעילתם כוללת מחיקת התגובה שלי עצמי
בכל מקרה-תודה על הרצון הטוב.

לעניין עצמו-
הזוי בעיני שדווקא קוראי ערוץ 7 מקבלים מפי התקשורת בלי לבדוק.
נתחיל בזה שהגבתי אז למעצרי הספציפי בעניין החיילים באתר "הקול היהודי". מה שניתן למצוא בגיגול פשוט.
ונגיע לעניין המרכזי.

הידעתם שישנו פסוק בתורה המצווה לעבוד עבןדה זרה?
"ועבדתם אלהים אחרים והשתחוויתם להם.."
אתם אומרים זאת לפחות 3 פעמים ביום..

מצחיק. נכון?
ובכן ככה ניתן להוציא דבר מהקשרו כפי שעשו לי.
מה שפורסם בתקשורת היה פשוט להוציא מדיון מלא מספר משפטים ולהציג אותם מחוץ להקשר.
כשהדיון סובב על היחס בישוב למיידי אבנים כלפי חיילים והטענה שלי היא שאסור לגנות אותם בתקשורת כיון שאז ניחשב למשת"פים בעיניהם עם הממסד.
הערת הביניים הקטנה שלדעתי ישנן סיטואציות מסוימות שכן ראוי לזרוק בהם אבנים על כוחות הבטחון (או על כל אדם, כדוגמת אונס או רמיסתו עד מוות עם סוס ) פורסמה בדגש. ויותר מזה- ייחסו לה לא פחות מאשר קריאה לפעולה, כשהיא באה נטו כהבעת דעה שולית,שבודאי לא קוראת לפעולה.

אני לא מצפה שתסכימו איתי ואני לא מתכוונת לייפייף את זה. רק מציינת מספר עובדות:
1. בשחרור מהמעצר המדובר אז , השופט טען שקריאה של מכלול הדברים שלי מצביעה על חוסר מסוכנות וכן שיש במעצר פגיעה בחופש הביטוי.

2. את התיק שבו הורשעתי תפרו במשך שנתיים מהתבטאויות שלי נגד ערבים בלבד. מכיון שידעו שההתבטאות כביכול נגד חיילים לא תעמוד בפני עצמה הכניסו אותה כסעיף.
הודיתי בכל כתב האישום משום שאכן התבטאתי נגד ערבים! ואני עומדת מאחורי כל אמירותיי ורואה בזה תיק של גאוה. לא היה אפשר להוציא את הסעיף בעניין החיילים מבחינה משפטית הגם שרציתי מאוד.

3. ריציתי 6 חודשי עבודות שירות שבניגוד ל"שעות לציבור" המוכרות לאנשים- מדובר בכלא לכל דבר עם הקלה יחידה שחוזרים לישון בבית. נראה לי ששילמתי את חובי לחברה גם למי שחושב שהייתי ראויה להכלא על דבריי.

4. השנים שבהם תחזקתי פינות חמות לחיילים ביצהר ובעתניאל מדברות בעד עצמם. תודה לה' יש לי הרבה מה לתקן בעצמי אבל בנושא הזה לדעתי- ממש לא.

5.. אני מודה לה' על הבזיונות שספגתי בסיפור הזה. ולא רק מקוראי ערוץ 7 אלא מהרבה מאוד אנשים. כולל יריקות ברחוב. הם לימדו אותי להיות אדם בלתי תלוי במה שאחרים חושבים עליי ולא לפחד מכלום.

הסיבה היחידה שכתבתי פה היא כדי שלא אענש בעניין מי שמדברים בו לשון הרע ואולי גם אתם תזכו לא לקבל לשון הרע בקלות..

@די שרוט
רק שתראה שהגבתי לך.
ישר כח!אנושית 8)
תודה על הפוסט המושקעדי שרוט
אני רוצה להגיב לך על זה ברשותך במנותק כרגע מדיעותיך על ערבים ודרכי פעולה בזויים בעיניי, של יהודים שרוצחים ערבים חפים מפשע.

אני רוצה להתייחס דווקא על ה"הערה שולית שבאה כעמדת דיעה". בדיוק כאן הבעיה שלי. אני לא חושב שזאת הערה שולית ואני לא חושב שזה עניין של מה בכך. לא טענתי שאת מהווה סכנה בבחינת "פצצה מתקתקת". טענתי טענה פשוטה, אני אומר שמי שאוחז בדיעה שבמקרים מסויימים מותר לזרוק אבן על חייל אפילו שהדבר יביא למותו, עדיף לא לשמוע לעיצות שלו, יפות ככל שיהיו.

אני ציפיתי שכשאמרת שהדברים שאמרת הוצאו מהקשרם, שתגידי שלא אמרת את זה בכלל. את הרגע כתבת שאמרת את זה כהבעת דיעה, אפילו אם בעיניך זה דבר של מה בכך, אני חושב שעצם המחשבה של דבר כזה זה לא עניין של מה בכך. את למעשה מודה פה בפה מלא ש"רק הבעת דיעה שולית", כלומר לא חזרת בך, לא התחרטת, לא אמרת "בשום פנים לא אזרוק אבן על חייל אפילו אם הוא בא לפנות אותי". את רק טוענת שיש כאן דיעה שולית.

אז לדעתי, על פי מה שכתבת, התקשורת דווקא לא הוציאה את הדבר מהקשרו, כי כתוב למעלה שרק הבעת דיעה. אולי במקסימום התקשורת "ניפחה" את התכתובת הפנימית הזאת אבל בהחלט לא הוציאה את הדבר מהקשרו, כי שוב, כתוב במפורש שאת "רק הבעת דיעה". אז עצם הדיעה הזאת היא חמורה וחסרת תקדים.

ואם תאמרי, הסיטואציה שבה מותר להרוג חייל היא כשהוא רומס אותך למוות או כשהוא אונס אותך (חס וחלילה), אני אגיד לך שאין שום קשר לאם זה חייל או לא. מי שאונס או תוקף עד כדי סכנת חיים, מותר להרוג אותו בין אם הוא חייל ובין אם הוא אברך בכולל.

עצם זה שהדגשת דווקא על חייל מראה שמלכתחילה התכוונת דווקא על חייל לדעתי.

אני גם לא אמרתי שקראת לפעולה, אני אומר שעצם ההסכמה לדבר כזה היא הבעייתית אפילו אם לא נקטת בפעולה אקטיבית.

בשביל לסיים בנימה אופטימית, אני די בטוח שעמוק בתוכך את לא מסכימה עם הדיעה האומללה הזאת. לא יודע מה מניע אותך לחשוב בצורה כזאת אבל אני בטוח שעמוק פנימה את לא באמת מאמינה לדבר כזה.
חביביאלירז
עבר עריכה על ידי אלירז בתאריך ה' בטבת תשע"ט 19:06
לפני שאתה מפרשן את דבריי לדעתך
תתייחס באופן ענייני וקר.
הסיבה היחידה שהדגשתי את עניין החייל היתה כי הדיון הפנימי בישוב סבב סביב העובדה שערב קודם חיילים הגיעו והתפרעו ופינו וגם חטפו אבנים. אי לכך הדיון סבב סביב זריקת אבנים על חיילים.
ואני ציינתי דןוקא את החיילים כי אנשים בציונות הדתית נוטים ליחס למעשיהם קדושה בגלל צבע הבגדים שלהם.

זו היתה הערת שוליים בתוך דיון ארוך ואתה יודע בכלל שאמרתי אותה רק כי התקשורת עשתה מזה כתבת שער יומיים תמימים. ודאגה גם שיהיה לי תיק על הבסיס הזה. לא משנה שרוב אנשי השמאל אמרו דברים גרועים מזה והוגי דעות שכנראה תעריץ מוכנים לפגוע בעם ישראל הרבה יותר ממני.
חושבת שפספסת את סעיף 4 לעיל.
מעבר לזה אני שמחה שאתה מסכים שאדם שאונס ורומס אדם אחר עד מוות ראוי לאבן.
מאחלת לך שלעולם לא תראה זאת במו עיניך. אני ראיתי זאת יותר מפעם אחת על ידי חיילים ואנשי בטחון בפינויים.. וגם ראיתי אנשי בטחון (חיילים/מגב/יסמ) בועטים בנשים הרות.
המינימום האנושי באותו רגע הוא להתנגד לזה פיזית במה שיש באפשרותך. ואתה עושה זאת אינסטנקטיבית.
נסה להבין שאתה לא מכיר את המצב שעליו דיברתי.
קצת ענווה לא הזיקה לאף אחד.

התכלס הוא לא אם אתה מסכים איתיאלירז
אלא האם אתה פוסל כל מה שאגיד בגלל חוסר ההסכמה הזו.

אתה כמובן פוסל אותי. אבל מתהדר כנראה בפלורליזם ואהבת אדם..
נו שוין.

סיימתי את הדיון. אני לא האישיו פה.
בואי תסבירי לידי שרוט
מה זה משנה אם מה שאמרת היה בתוך דיון ארוך, בתוך דיון קצר, בתוך הערת שוליים, מחוץ להערת שוליים ואם זה מסתובבים במעגלים, בקו ישר ארוך או קצר?

מה זה משנה? כלומר, זה בסדר לחשוב ככה כל עוד זה נאמר בהערת שוליים? מה שקובע אם מה שאמרת זה חמור זה האם התקשורת ניפחה או לא?

אני הכי ענייני שיש. אני הייתי שמח אם תבהירי את ההקשר. לדעתי אין הקשר. אמרת את זה וזה "הסגיר" את מה שאת חושבת במיוחד כשאת גם ממשיכה להתבצר בעמדה שלך "זה הערת שוליים בתוך דיון ארוך" זה לא מוסיף לשכנוע.

ואני לא "מסכים" שאדם שתוקף עד כדי סכנת חיים מותר להרוג אותו - זה פשוט החוק.

קראתי את סעיף 4. מה הוא מוכיח? שאת נחמדה לחיילים? לי זה מוכיח שאת נותנת דבש עם עוקץ. כי אם לשפוט לפי הדברים עד עכשיו, את יכולה לפנק חייל מסויים בעוגות ואז "בסיטואציה מסויימת" להיות בעד המוות שלו? זה דרתי דסתרי.

אתה מתחיל להבין שהדיון היה בין חברים?אלירז
עבר עריכה על ידי אלירז בתאריך ו' בטבת תשע"ט 12:28
דיון בתוך קבוצת מייל פנימית.
שנעשה ערב אירועים קשים מאוד ביצהר שבהם חיילים ושוטרי מגב התנהגו בדיוק כפי שתיארתי לעיל. וכל מי שנכח בדיון מבין את ההקשר שבו אני מדברת.
כולם ראו איך בעטו בנשים הרות.
פיצצו מכות עד זוב דם ועלפון ילד בן 8 ולא הרפו גם כשהוא בכלל לא היה באיזור הפינוי עליו הם נדרשים "להגן"

אי לכך ובהתאם לזו התעופפו שם אבנים. ותאהב את זה או לא-
אני לא מגנה את זה. גם אם המגבניקים שעשו את זה היו נפגעים קשות.
לא מאחלת לך לעמוד בסיטואציה.

זה בדיוק ההבדל בין לשים דבר בתוך ההקשר שלו.
כיון שלכתחילה אין לי שום כוונה לפגוע באף יהודי. אם יהודי משים עצמו רשע- אין ברירה אחרת לפעמים.
לכן זה משמעותי כמה זה נאמר והאם זו הערת שוליים . זה מה שמבהיר האם זו עמדה שמצהירים כל היום והיא בסיס להשקפת עולמך או שהיא שולית למצבי קיצון.
יש אין ספור כלים שעומדים לרשות "הנאכפים"די שרוט
יש מח"ש, יש משפט צבאי, יש משטרה אזרחית ומעליהם יש מיליון ועדות כמו ביקורת המדינה.

תאמיני לי שכולם מחפשים מקרים לא צודקים של הפעלת אלימות מוגזמת שלא במקום צורך מצד כוחות הביטחון ולא רק ארגונים כמו בצלם.

הלחם והחמאה של מח"ש והמשטרה הצבאית זה מקרים כמו שאת מתארת (במידה ובאמת התרחשו). יש להם מנגנון תמריצים כחלק מהמאבק שלהם בשוטרים שמשתמשים בכוח מופרז ובלתי צודק. אתם מוזמנים להשתמש בכלים האלה. שימי לב מה עשו לניסו שחם הניצב בזמן הפינוי האלים בעמונה ב 2006 למשל.

ובלי קשר לכל זה, כשיש מקרים נקודתיים של אלימות מופרזת שלא הצליחו "להתפס בעדשה", זה לא שונה מכל מקרה אלימות של אזרח.

אין לי מושג מה היה באותו לילה אצלכם, אבל אני יודע שיש הרבה מקרים של תלונות של כל מיני "מפגינים" בהתיישבות על שימוש בכוח מופרז מצד כוחות הביטחון ובסוף מסתבר שאותם מפגינים הם שהתחילו עם השימוש בכוח ואלימות כלפי הכוחות ואז הכוחות הגיבו בהתאם.

אם היית באה ומוציאה הודעה בסגנון "אני חוזרת בי מהאמרה שלי שבה טענתי שאני לא מתנגדת על זריקת אבן על חייל אפילו שהוא עלול למות, יחד עם זאת, כאשר אני מרגישה סכנת חיים ממשית לחיי אני חושבת שמותר לי להגן על עצמי בין אם מדובר על חייל, אברך, דוקטורנט לפיסיקה גרעינית או זוכה פרס ישראל לשירה וספרות" אזהייתי אומר לך שאפו ומוריד בפנייך את הכובע.
אבל משום מה את ממשיכה לטעון שזה היה דיבור פנימי שלא היה אמור להיות מופץ ושזה בא בעקבות פינוי אלים שחוויתם.
לא יודעת אם לצחוק או לבכות שאתה סומך על מחש.אלירז
אתה לא נמצא בסיטואציות וכנראה רחוק מלהכיר את המצב.
ההתעמרות הלא חוקית ביושבי הגבעות ובמתנחלים (ובאופן כללי ביהודים כשהם מהווים צד בסיטואציה) באופן עקרוני היא הזיה שאין לתאר..
אתה מנותק מהמציאות הזו ולכן אין לך מושג אבל גורמי אכיפת החוק וגם הפיקוח על אוכפי החוק הם הכתובת האחרונה שנסמוך עליה.
הם העבריינים הכי גדולים בסיפור.

מדינת ישראל מראה פנים דמוקרטיות ובפועל מתנהלת כמו רוסיה הסובייטית.

אגב ניסו שחם הועלה בכמה דרגות מאז.אלירז
סתם לסבר את האוזן.
יש מיליון כתבי אישום נגד שוטריםדי שרוט
שנהגו באלימות כלפי מתיישבים. תאמיני לי שכשתבואו "מוכנים" עם ראיות אמיתיות ולא מומצאות, יעמידו אותם לדין.

לגבי ניסו שחם, אני יודע שהוא הועלה בדרגה, אבל הוא היה מעוכב דרגה הרבה זמן וקיבל נזיפה פיקודית(אני יודע שזה עשוי להשמע באוזנייך כשום דבר) ומאז הוא היה מורתע ולמד את הלקח. אחרי הכל זה לא היה בגין אלימות אלא בגין התבטאות חמורה "חרא על המתנחלים האלה תשברו להם את העצמות "(חוסר הדיוק שלי).

זה טבעי להרגיש מקופח. כל צד מרגיש מקופח במדינה שלנו. מתנחלים - אלימות יתר, שמאלנים - אלימות יתר, אתיופים - אלימות יתר, ערבים - אלימות יתר, וכו וכו וכו
לצערנו, זה נכון.ד.

רק הערה...ד.

ייחוס הקדושה למדים, הוא בתור אחד הכלים למלחמת עם ישראל באויביו. מדים זה חלק מהצבא.

בוודאי שכאשר שולחים חיילים ל"משימות" נגד אחיהם ונגד ישוב הארץ (ובמקרה של "לא חוקי", הרי שמלבד שקודם צריך לטפל בשפע ה"לא חוקי" הערבי, יש לצורך זה משטרה. וגם עליהם אמורים לחול כללים של התנהלות כבני אדם), המדים אינם הופכים את המעשה לקדוש או לגיטימי.

תודה שכתבת כל כך יפה.חרותיק
אשרייך.
עצם העובדה..משוטט
שמתקיים דיון אם יש מצב שבו לגיטימי לזרוק אבנים על חיילים מעידה כמה מעוותת המחשבה.
בחברה תקינה הדיון היה נעצר לפני שהתחיל..

ודרך אגב בחתימה שלך ושל בעלך אתם מצהירים שאתם שואפים לסופה של המדינה הציונית. זאת שבזכותה אנחנו העם היהודי עוד מתקיים.. (כן, חוץ מזה שה' שומר וכו') מלבד העובדה שמדובר בכפיות טובה נוראית. איך בדיוק אתם חושבים שזה יקרה? יום אחד כולנו נבין שמדינת יהודה היא הדרך הנכונה? כנראה שלא.. התוצאה של השאיפה שלכם היא מלחמת אחים גם אם לא הבנתם את זה עדיין..
לא התחלתי דיון פוליטי. ואתה מוזמן להציץ בתגובה לדי פשוטאלירז
הדיון לא היה אם לגיטימי לזרוק אלא איך מתייחסים למי שזרק.
נראה לי שכתבתי את זה מסודר למעלה.

בחברה תקינה לא היו משסים חיילים באזרחים ככוח שיטור ולא היו מביאים אף אחד למצב הזה.
מי שמביא למלחמת אחים הם מי ששולח חיילים להכות, לזרוק מהבית באישון לילה ילדים ונשים מהמיטה ולפרק להם את הבית כשאפילו בתים שת מחבלים לא הורסים.

החתימה שלי ושל בעלי מבטאת עובדה.
אם אתה רוצה את כל השקפת עולמי בכתב - כשיהיה לי זמן מיותר או אם בא לך לקפוץ לשבת.
מזומן בחום
החתימה שלך מסיטה, וקוראת להשמדת מדינת היהודיםמעורב
במה את שונה מנסראללה, אש"ף ודומיו?
איך בדיוק זה הסתה?גפן36

היא אמרה לך לקום לעשות מעשה?
החתימה מציינת עובדה נטו. (עובדה בעיניה, וזה ניתן לדיון, אבל זה לא הסתה בשום צורה)
יש אדם בצד השני של המקלדת.

ובאופן כללי למגיבים כאן-
האמת שאני לא מכירה את אלירז בכלל, אבל צורת הכתיבה של אנשים כאן כלפיה ממש חצתה גבולות.
גם אם אתם לא מסכימים עם חלק מהדעות שלה,
המלבין פני חברו ברבים כאילו שופך דמים.
אין קדושה בלהיות צודקים.
קשוט עצמך ואח''כ קשוט אחרים.
איך אתה מעז להשוות בין רוצחים שפלים צמאי דם לבת ישראל??!!!חיים לוי*
תתבייש !!. בהשוואה הנלוזה שלך את מסיט נגדה ומפקיר את דמה ועושה לה רצח אופי ! אם היתה פה הסתה יפי הנפש היו דואגים לשים אותה מאחורי סורג ובריח! תתנצל בפניה על עצם ההשוואה המזעזעת.
אני לא משווה, אני שואלמעורב
באמת שלא מבין איך אפשר לכתוב דבר כזה אחרי הגלות והשואה.
אחרי כל המלחמות והחיילים שנהרגו,
אחרי שהסבים והסבתות וההורים והדודים והאחים ואנחנו נלחמנו פה, וספגנו אבידות ופיגועים,
איך אפשר לכתוב "מדינת הציונים מתפוררת"?
איך?
לא רק שאתה לא מתנצל אתה ממשיך להוסיף חטא על פשעחיים לוי*
ולהיתמם כאילו אתה מדבר עם ילד בגן. "בגוף השאלה במה את שונה מ...בלה בלה... נמצאת התשובה" אז במקום להתנצל אתה ממשיך להזכיר את השואה וכו. .תיכף תשאל במה את שונה מרוצח עם ... היא הרבה יותר פטריוטית ממך. בווינט יחבקו וידאגו לתת לאחד כמוך במה ומן הסתם את הפוסטים שלי ודומיי לא יעלו. אז תפסיק לרקד עם האצבעות על המקלדת ולשפוך את דמה גם אם אתה לא בדיוק מסכים איתה.
אני צריך להתנצל?על מה?מעורב
לא שפכתי את דמה, שאלתי שאלה פשוטה.
היא מביעה את דעתה ואני מביעה את דעתי.
דורי דורות נלחמנו על הקמת המדינה והציונות- ובסוף דווקא מתוכנו יש קריאות להתפוררות מדינת הציונים.
זכותי למחות כנגד על משפט כזה ועובדה שיש פה עוד אנשים שמביעים אי נוחות מהחתימה.
אתה יודע, ככה זה בדמוקרטיה.
תלמד מדי שרוט דמוקרטיה במיטבהחיים לוי*
האם בשם הדמוקרטיה מותר להשוות יהודיה שלא חשודה כאוייבת ישראל לרוצח עם דם על הידיים?
שבת שלוםמעורב
אני לא מבין מאיפה אתה ממציא דבריםה-מיוחד

דורי דורות התפללו לחזור לארץ ישראל, לביאת המשיח, בניית בית המקדש.

לא על הקמת מדינה ולא ציונות. מדינה וצבא זה לא מטרה זה אמצעי לחיות בארץ הקודש. 

לא במחיר של מלחמת אחיםמעורב
איפה ראית קריאה למלחמת אחים??אלירז
כשקוראים להכאת חיילים ומרביצים לחייליםמעורב
זו מלחמת אחים.
ומשם הדרך להדרדרות רבתי מאוד קצרה.
מי ששולח חיילים לגרש גורם למלחמת אחיםה-מיוחד

חיילים נועדו לחסל את האויב לא לגרש יהודים

אתה מתבלבל.הצבא נועד לעשות את מה שהדרג המדינימעורב
מורה לו לעשות
צבא הוא לא כוח שיטור חביבי.אלירז
משטרה נועדה לדאוג לסדר פנימי. צבא נועד להגן חוצה.
אתה המתבלבל.
הצבא נועד למלא את פקודות הדרג המדינימעורב
והדרג המדיני יחליט מה יהיו המשימות של הצבא.
צבא נועד להגן על המדינהה-מיוחד

מוזר לי מאוד שאנשים לא קולטים דבר כזה בסיסי

ואם הדרג המדיני יחליט שכל החיילים משוחררים ולפטר את כל אנשי הקבע ולמכור את כל הטנקים, מטוסים ונשקים אז מבחינתך ככה זה בסדר גמור? זה הרי תפקידו של הצבא למלא פקודות של הדרג המדיני

לצערנו ההתנחלויות הן תחת משטר צבאידי שרוט
ובמשטר צבאי הצבא הוא הריבון.

כשיהיה סיפוח של יהודה ושומרון אז המשטרה תהיה כוח השיטור.
אתה צודקה-מיוחד

אתה מדבר על ההיררכיה אני מדבר על המהות

זה כמו שתגיד שהתפקיד של הצבא זה לגייס חיילים ולתת להם אוכל, מיטה ולעשות להם אימונים. אז נכון שזה חלק מתפקידה. השאלה למה הצבא בכלל קיים

אני מעולם לא קראתי לאף אדם להכות חייל.אלירז
ובטח שלא הרבצתי.
חטפתי המון. המון!
החל מדחיפות עובר לאגרופים ואלות וכלה בעניינים שהצניעות יפה להם.

וזה כשאני עוד מהנמנעות מעימותים מתוך תפיסה שנשים לא צריכות להיות שותפות להם.
(כנערה צעירה לא ישנתי בגבעה מצד צניעות)
זאת שאלה ישנהה-מיוחד

לפני קום המדינה בא אחד מראשי הערבים לרב זונפלד (שהיה אחד ממתנגדי הציונות) ואמר לו "בא נשתף פעולה נגד הציונים" אמר לו הרב אתה נגד כל מה שיהודי בציונות ואני נגד מה שגויי בציונות, זה ההבדל בנינו.

זו שאלה חדשה ומזעזעת מביתערוץ 7דור רביעי
בהפגנה שנערכה נגד פינוי עמונה, הסתובב כתב של הערוץ בין מפגינים מתוככי הקו הירוק. הוא בירר לפני ששאל היכן אתם גרים? ואז שאל מה דעתך על התנגדות אלימה נגד החיילים במקרה של פינוי? התגובות שקיבל היו התנגדות חריפה.
ומזועזעת!!!
מה שהכתב לא הבין זה שלהפגנות הבאות לא באנו וגם לא נענינו לבקשות לתמיכה כספית

הרב זוננפלד זכר צדיק לברכה לא היה מעלה על דעתו שליהודי מותר לרצוח יהודי.
תוכלו למחוק את תגובתי אבל לא לשנות את הפתק בקלפידור רביעי
לא הבנתי..ד.

ברור שלא מתנגדים באלימות נגד החיילים, אם ח"ו קורה דבר כזה. הרי החיילים אינם מישהו פרטי שבא לפעול נגדך כי מתחשק לו. אפשר להיאחז בכל כח..

מה שדובר כאן, למיטב הבנתי, היה על סיטואציות שבהן האלימות-הקשה באה מהכיוון השני. לצערנו, יש דברים כאלה. יותר מידי. אפילו בפינוי האחרון מעמונה, הרי שלמרות הנחיית המפכ"ל, במקומות שהמצלמה והתקשורת לא היו - היו שוטרים שהתנהגו בפראות חמורה ביותר, ללא כל פרובוקציה. 

שלא לדבר על עמונה בזמנו - שהאלימות הפראית תוכננה מראש (לא צבא - מג"ב ומשטרה), בתקופתו של אולמרט. איך אני יודע? כי שמעתי אז מחבר בקרית גת, עוד טרם הענין, שמישהו מהמג"ב אמר לו בשבת, שהוא לא יודע מה מתכננים לעשות שם... כידוע, נער אחד כמעט נרצח שם. אח"כ אביו, נחי אייל, הקים את "מאמינים במשטרה", במגמה להכניס כחות עם רוח אחרת לשם..  אלות היכו בראשי חבר'ה צעירים שלא עשו דבר חוץ מלשבת במקומם. דבר שלא עשוים אותו אף פעם, ותוכנן מראש. העבריין שעמד אז בראש המערכת, כבר ישב אח"כ בכלא.

אלא מה? שאכן זה ב"ה אינו המאפיין הרגיל. בוודאי לא של הצבא. והצבא עומד על משמר ארצנו וערי אלוקינו, במסירות נפש, יום ולילה. אסור, גם כשיש דברים מאד כואבים - ויש לצערנו - לאבד את העיקר.

השבוע עשרה בטבתדור רביעי
מזכירה לכולם שחורבן הבית התחיל בשריפת מחסני התבואה ע"י הקנאים.
פוסט כזה, שמסית נגד חיילי צה"ל בשבוע בו נרצחו חיילי נצח על ידי הישמעלים האחרורים-
ראוי שהמערכת תמחק אותו.
(כמו את קודמו).
תבינו שלא רק "מדינת יהודה" קוראת אלא עוד אנשים שפעם ראו במתנחלים אנשים גיבורים , והיום מבינים שגם לאנשים הטובים האלה יש שולים סהרוריים. ועוד מעט נ טרך ללכת לקלפי! את מי משרת הפוסט הארור הזה?

בשורות טובות לעם ישראל
רק צריך לבדוק מי הם הקנאיםה-מיוחד

גדולי הדור אמרו להם שצריך להיכנע לרומאים והם לא שמעו להם. הקנאים הם האלו שלא שומעים לגדולי הדור

ה"פוסט" לא התפרסם השבוע..ד.

היה כאן ציטוט בכלל בענייני נישואין.. ציטוט חביב.

מישהו העלה את הדבר שנכתב לפני הרבה זמן, היתה תגובה שבאה להבהיר את ההקשר... וממילא התפרסמו תגובות לתגובות וכו'.

וח"ו להסית נגד "חיילי צה"ל". ולא רק השבוע. אלו בנינו. מגינים על עם ישראל במסירות נפש.

יישר כח על ההבהרה..ד.

[על אף שעודכנתי כבר בעבר, שמה שצוטט אינו נכון ועוות - ומתוך הכרת המבהירה, לא טרחתי אפילו לברר איך בדיוק - היה חשוב לקרוא במה מדובר באופן יותר מפורט. אכן, כל פעם מחדש רואים עד כמה "לקנות" מה שנאמר בתקשורת, אפילו כציטוט, זה דבר בעייתי..]

כמובן, יש דברים שלא מסכימים עליהם. כמו שכבר הזכרתי בתגובה - אחת מאלו בשרשור שנמחקו בו תגובות, כולל ענפיהן שהגיבו על התגובות.. - אפילו ממש לא מסכימים, ומוחים (כמו למשל ה"חתימה".. ובוודאי שזו לא "עובדה" ח"ו. לדעתי ממש ההיפך. מדינתנו נבנית ותיבנה, גם אם מתוך קשיים) - ועם זה, אכן אוהבים את האנשים, את כנותם, והרבה דברים טובים ומקסימים שיש אצלם. וכבר נאמר: "במעלליו יתנכר נער"/ה... וד"ל.

יישר כחnick
לגבי החתימה

נראה לי מתמם לומר שזה בסך הכל הצהרת עובדה.
יותר מדי עולץ בשביל זה.

זה טוב ויפה שיש לך השקפת עולם שלמה ומסודרת, אבל זה נראה כאילו את נהנית להסתיר אותה ולהתדר בנוצות של הפנאט.
תרצי או לא תרצי, כך זה נתפס. בעיני אנשים רבים פה, לא בעיני טמקא.
זה נתפס ככה בעיקר בעיני הציבור הדתי לאומיאלירז
שמקדש את המדינה ומוכן לעמוד מאחורי כל מעלליה ובלבד שלא לפגוע ב"יסוד כסא ה' בעולם". (משפט שנאמר לפני קום המדינה בלי כנראה לדעת מה יהיו מעלליה)
הציבור הכי פאשיסטי. עם כל היותו מוכה על ידי המדינה באינספור דוגמאות. יש לזה הגדרה פשוטה "אישה מוכה"

ההסבר לתפיסת החתימה שלי הכי בקצרה-
אתם גורסים שמדינת ישראל היא אתחלתא דגאולה.
אני גורסת שהיא שלב בגאולה. ממש כמו הצהרת בלפור..
אם זה מרגיע אנשים פה אני חוגגת את יום העצמאות בשמחה רבה ומודה לה' על השלב הזה ועל כך שאיפשר לי ולחבריי לחיות כאן בתודעת גאולה שמאפשרת להתקדם לשלב הבא.
ממלכת כהנים וגוי קדוש.
ואני אכן חושבת שאפשר לדחוף ולהתקדם כבר לשלב הבא. (ויותר מזה שהתבוססות בשלב הנוכחי ממש פוגעת ביהודים ובעולם כולו)
מי שמקדש את המדינה לא מאפשר את ההתקדמות הזו. הוא עבד נרצע להוראותיה וחוקיה גם כשהיא פוגעת בתורה וביסודות העם היהודי.

משום מה נוטים לחשוב שהמטרה שלנו בלכונן מלכות בישראל עוברת דרך מלחמה פיזית באחים.
למה?! אולי בראש שלכם מעבר ממדינה לממלכה חייב להיות מלא בשפיכות דם.
מבחינתנו זה תהליך תודעתי ומעשי ברובד חיובי בעיקר.
האחרונים שיצלחו אותו הם כנראה הציבור הדתי לאומי. הציבור החילוני והחרדי מתקדמים בהרבה..

שוב- לא מבקשת שתאהבו את העמדה שלי.
כרגיל אתם מבלבלים בין אויבים ובין אחים (להשוות אותי לארכי מחבלים.. נו נו) כשנוגעים לכם בקודש הקודשים- מדינת ישראל.
קודש הקודשים שלי הוא תורת ישראל ואלוקי ישראל מדינת ישראל לרוב לא הולכת איתם יד ביד.

מכוונים לשלב הבא והראוי יותר.
ממלכת כהנים וגוי קדוש.
זה לא נכון. ופשטני מידי.ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך ו' בטבת תשע"ט 15:15

מלבד מה שכאשר הרב קוק כתב על מדינת ישראל העתידה, "יסוד כסא ה' בעולם" - ידע גם ידע שתהיינה בעיות וסיבוכים, ואמר על היסוד הזה, "אמת, שאושר נשגב זה צריך הוא לביאור ארוך כדי להעלות אורו בימי חושך, אבל לא מפני זה יחדל להיות האושר היותר גדול" - 

ברור שמי שרואים במדינה ענין עצום, אכן יסוד כסא ה' בעולם, זה בגלל חזרת שליטתנו בארצנו - שנקוה שתשתפר בעז"ה בכמות ובאיכות - ובגלל כל דבר טוב שנובע מכך.

אבל מעולם לא גרם היסוד הזה לחשוב ש"כל מה שהמדינה עושה" (לא המדינה, אלא רשויות שונות שמכהנות בה; ובד"כ, מה שעושות מידי פעם, חלקן, ולא רוב מעשיהן) - זה כשר. בוודאי שלא. מי לנו גדול מהרצי"ה, שהיה מחזיק מהמדינה מעבר לאתחלתא דגאולה בזמננו, וידע לבקר בחריפות תופעות שליליות. אדרבה, את אשר יאהב.. יוכיח.

והדיבור על "המדינה" מול "הציבור", כאילו "המדינה" זה איזה משהו מבחוץ, הוא מעוות. המדינה היא שליטתנו בארץ, וגם השלטון הוא שלטון נבחר. נבחר ע"י הציבור. נכון שיש בתוכו כאלה שמנצלים את כחם לא למה ששלחום, ויש גם אינטריגות - אבל בסופו של דבר, השלטון הוא של הרוב. של עם ישראל. גם אם יש דברים שלא מוצאים חן בינינו. זה העם שלנו.

המדינה אינה "הצהרת בלפור".. היא מציאות של שליטת עם ישראל בארצו, אחרי אלפיים שנה. דבר עצום לכשלעצמו, יסוד בקיום התורה ובאחדות עם ישראל (עימה אינון אחד ולא אינון בלחודיהי).

בוודאי שיש עוד התקדמויות. מעלה-מעלה. עד לביאת משיח צדקנו ומלאה הארץ דעה את ה'. ועוד.

"לדחוף לשלב הבא", לא בא ע"י דברים שגורמים בדיוק ההיפך.

ואדרבה, כבר כתב הרב חרל"פ זצ"ל, שאי הכרת הטוב והערך של הדבר הגדול הזה - היא עצמה מעכבת את ההתקדמות. הפניית עורף למתנת ה', דוחה את הופעת אורה. אז נכון שיש ראינה של הטוב שבכך - ב"ה. אבל הקטנה שלו.

"מי שמקדש את המדינה" - נוהג קדושה בריבונותה. במתנת ה' הכללית הזו. כמובן לא "בהוראותיה וחוקיה גם כשהיא פוגעת בתורה וביסודות העם היהודי"... אמירה כזו היא לעשות מעין מה שאת טוענת שעשו לך.. לקחַת חצי משפט, ללא הקשרו - וההיפך מהקשרו.

על כן, ההיפך: מי שרואה את הקדושה במדינה, בשוב ה' ציון - הוא זה שגם ממשיך את ההארה האלוקית הכללית הזו. בלי סתירה לכך שמתפלל לעוד אור ובהירות.

כמו, על דרך משל, מי שרואה את הטוב באדם מישראל, גם כשיש אצלו עוד צללים. ההיפך ממי שמקטרג עליו  ומחלישו ח"ו.

"גוי קדוש" - זה עם ישראל. וכל מה ששייך לכלל ישראל, הוא קדוש. הארץ, המדינה, הצבא. עצם הדבר. בצללים וסיבוכים, צריך לטפל. זה לא יבוא ע"י אמירות פזיזות של "לעבור לשלב הבא". אף אחד לא חי כאן לבד, יש כלל ישראל, ויש מצבו - לכל מיני צדדים. 

ודווקא אלו שמחזיקים מערכה הגדול של שיבת ציון הזו, אנחנו ראוים בפעל שהם עובדים קשה כדי להרבות אורה של תורה, להעלות עוד, ברוחניות ובגשמיות. עם סבלנות ועם התמדה. בלי עצבנות. משתתפים בצער האומה ושמחים בשמחתה.

סיסמאות לא יעלו לשום שלב. אין לי שמץ ספק - שהגישה הזו, על אף שאיפתה הטובה, לא תביא לכלום. ממש לא כלום.

אם לא הציבור שמטֶה שכמו לסבול עם עם ישראל במצבו הנוכחי, לא היה שום דבר.

ב"דילוג" על השלב הנוכחי - שגם הוא תהליך מה', חבלים נפלו לי בנעימים - לא היה צבא, גם כזה שעדיין אולי אינו בשיא האידיאל של "ממלכת כהנים וגוי קדוש" - וכל המדברים פשוט לא היו יכולים לדבר.. לא היו... ח"ו.

הדיבורים על "מעבר ממדינה לממלכה", הם דמיונות. המדינה תתקדם, תהיה טובה יותר, מלאה יותר באור. אפשר לעבוד על זה, וזה כנראה לא יקרה ברגע אחד. "ממלכת כהנים וגוי קדוש", זה פסוק שמדבר על עם ישראל.

להגיד ש"הציבור החילוני והחרדי מתקדמים בהרבה"... זו ממש אונאה עצמית. אם היינו חיים כעת רק את "הציבור החילוני", לא היתה תורה. אם רק את הציבור החרדי - לא היה צבא..  כמובן, אפשר להתפס באלה מ"הציבור החרדי" שמדברים נגד המדינה - ובכאלה מהצד שכנגד שחלילה "התייאשו" ממנה.. לא חברותות כ"כ  מכובדות-בעמדותיהן, לדעתי..

בכלל, כל ה"גזיִרה" הזו ל"ציבורים", היא חלק מהטעות. יש עם ישראל, יש בו כחות שונים וצדדים שונים. הדיבור הזה על "הציבור הדתי לאומי", אולי בא מתיסכול - אבל אין בו אהבת ישראל גדולה.

ואל יתפלאו, מי שמדבריהם עולה - אחרי כל ה"לבושים" - שנאה למדינה, שזה היחס הנפשי שהם יקבלו בחזרה מציבור רחב. 

אכן, גם בקרב ה"חרדים" יש חלק ככה (קטן, יש לקוות). מדברים וכותבים בשנאה - ואח"כ זועמים על יחס חוזר כזה.

ובכללי - קל מאד לחפש את הרע (ואם נמצאים במקומות מסויימים, נפיצים, גם ממש לראות ולחוות אותו.. לא סתם "אין עד נעשה דיין"). אבל ברור שבכללי - הטוב עולה לאין ערוך:

רובא-דרובא של חיילי צה"ל, אינם עוסקים חלילה בהכאת יהודים. אפילו רוב המג"ב..  ובוודאי גם רובא דרובא של הזמן.

אנשים שמוסרים נפשם, יום יום, כדי להגן על עם ישראל, כולל כאלה מגוונים שרואים בהם את השלילה.

המדינה בכללותה, מחזיקה תורה במידה שלא היה כאן מעולם. המדינה עם כלכלה כמו שלא היה מעולם (ומה ששייך לכלל ישראל, זה לא כמו אצל אדם פרטי. זה קדש. גם החיזוק החמרי של עם ישראל). צבא כמו שלא היה מעולם. רק לפני כמה עשרות שנים יצאנו מכבשני אירופה.

החתימה בסוף - דומה למישהו שרואה את אימו חולה קצת, ואומר בעליצות: עוד מעט היא מתה... ח"ו. המדינה תוסיף ותתקיים, גם עוד 200 שנה, גם מעבר לכך. והמקטרגים עליה - יש לקוות שיסיקו מסקנות.

אפשר להצביע על הרע, בשביל המוטיווציה ל"ממלכת כהנים וגוי קדוש" (לדעתי זה היה גורם בדיוק ההיפך. אבל הקב"ה לא יתן..). אפשר לראות את הטוב, בעיקרי, ומתוכו גם להתאמץ להרבות אותו. בעקשנות ובסבלנות - ובאהבת ישראל אמיתית. כולל עין טובה ולימוד זכות.

[הנה מישהו, "מהאחרונים שיצלחו את המעבר הזה"....  כל אחד רואה מה שרוצה לראות.. אלפיים שנה חיכינו לזה.

[https://www.inn.co.il/News/News.aspx/389114]

חזק ואמץ!כותבת המחקר
אנשים טובים,

יש חזית בדרום.
חזית בצפון.
חזית ביו"ש.
והאירנים עם הצנטריפוגות שלהם ימ"ש.

הערבות ההדדית היא הכוח שלנו. לומדי התורה, מחזיקי ההתיישבות בארצנו, חיילינו הגיבורים ואחינו החילונים ששותפים בהסכם זבולון ויששכר דרך מל"ל - חזק חזק ונתחזק
יפה..ד.

במחילה כבוד הרב דן. אתה לא דת"ל. אתה חרד"ל.אלירז
משמע שכנראה לא תגבה כל עוולה של המדינה, כי חוקי התורה הם החוקים העליונים בעיניך.

להגיב לכל מה שכתב הרב מורכב עד מאוד וגם באמת זר לתפיסה הציונית. קשה לאתגר תפיסת עולם מהבסיס עד למעשה בכתיבה של מאמר אחד. אבל אני בשם רבותיי חולקת מהותית על הרבה דברים שנכתבו כאן.

אשמח מאוד לטעות בכיוון שאני רואה שאליו הולכת המדינה וגם הצבא. אשמח מאוד.. אבל לתפיסתי זה לא שאנחנו רואים רק את הרע (ציינתי שאני מודה גם על הטוב שבקיומה של המדינה) אלא שאתם עיוורים לזוועות..
ויהי רצון שלא תצטרכו לחוות אותם על בשרכם כמו שאנחנו חווינו וחווים.

כרגע בהרבה מדי דברים הציבור הדתי לאומי ולעיתים גם החרד"לי שותפים לזוועות ומגבים אותן מבלי משים.. (אולי עם? מעדיפה לחשוב שלא)
זה נכון, שמי שאת הולכת לפיהם (או לפיו), למיטב הבנתי,ד.

חולק/ים על לפחות חלק ממה שכתבתי, שגם הוא כמובן מגדולי עולם ממש (אני מניח שאת מבינה, שאני קצת מכיר גם את הגישה השניה, כלומר את המאמר שאת מתקשה להעלות בהודעה אחת..).

"אנחנו" (מי זה...) לא "עיוורים" למה שלא בסדר. רואים כשיש דברים לא בסדר, מוחים עליהם, וכשצריך גם מאד-מאד בחריפות. ולא פעם מוחים בצורה חדה מול מי שיש להם נגיעה בכך.

ומכיוון שב"ה משתדלים לאהוב את חלקיו השונים של עם ישראל, אז גם שומעים די ישירות גם מאנשים שחוו דברים קשים, לצערנו.

עם זאת - כמו שציינתי, אין שמץ פרופורציה בין דברים שנעשים שלא כהוגן ע"י הגופים הללו, לביןהעיקר הטוב והמאיר. בין כמותית ובין איכותית. ואין זה ממעט כהו-זה את הצורך לשרש אחרי כל דבר שאינו בסדר; ובמקרי התעללויות וכד', להתאמץ להעמיד לדין את מבצעיהם, למען יראו וייראו.

וגם - כמו שציינתי וכמו שחוויתי גם אני מנסיוני בהזדמנויות שונות - אי אפשר להכחיש שיש לעיתים צד של "יחס גורר יחס". גם אם אין כל הצדקה ופרופורציה ליחס שהוא גורר.

ואני לא "חרד"ל" (הגדרה גרועה בעיני גם למה שאת מתכוונת כנראה. אולי יותר נכון לומר "תורניים לאומיים") ולא מיונז, ולא שום הגדרה אחרת... אדם מעם ישראל, שמשתדל להסתכל כמיטב הבנתו - וכמיטב מה שהבין מרבותיו - לפי האמת.  

כבר אמרתי שהחיתוך של עם ישראל למגזרים ותתי-מגזרים, אינו טוב בעיני. כולם אהובים, וכל אחד ישכלל מה שצריך אצלו.

צריך מאד להיזהר כשמכלילים "ציבור". לפעמים יש נציגי ציבור שנראה שמעלימים עין מדברים אין הדעת סובלתם (כמו שהיה כשעלתה פרשת העינויים של נחקרי דומא והתעוררה סערה. וברגע שרה"מ הציג איזה סרטון מחתונה בקבינט, נפלו נציגי "הבית היהודי" בפח.. כדי שלא יזהו אותם עם זה... כאשר ברור שזו אחת הפרשיות היותר מתועבות שאירעו במדינה. לענות נערים בגלל "חשד". מכל מקום, האמת עושה את דרכה כבר כעת גם בענין זה, כנראה). לא יעלה על הדעת להכליל "הציבור.. שותף".

יש דברים, שאכן כאשר יש גישה שמציגה הדגשת השלילה שבמדינה, זלזול במערכת, לא רק נקודתית על עוולות, הסתכלות על מתנת ה', מדינת ישראל, כדבר שאמור "לחלוף" - אז ברור שזה יגרום לנגטיב, אצל רבים שגישתם ותחושתם הפוכה.

ומכל מקום, בהיות שכתבת שתשמחי לטעות בכיוון שאליו הולכת המדינה והצבא - ולפי מה שאני מכיר, את בחורה כנה - אז אני חושב שיש סיכוי טוב שנוכל לשמוח ביחד.. כנראה זה יקח קצת זמן.

[ובלי קשר למחלוקת המהותית - אני בהחלט נהנה הן מהכתיבה המכובדת, הן מהרמה האינטלקטואלית, של החשיבה - אע"פ שלדעתי היא ממש בכיוון מוטעה בדברים רבים - והן מבהירות הסגנון..]

מה ההבדל בין מדינה לממלכהnick
תאמיני לי אין לי מושג על מה את מדברת.
גם ממלכה יכולה להיות בעייתית, תבדקי בתנ"ך, יש כמה דוגמאות.
רק זה חסר לנו כאן שלטון כל יכול.
קודם כל יש לנו מצווה להמליך מלךיהודי!!
דבר שני אם המלך יהודי אז המלכות יהודית, גם אם בעייתית.
בדמוקרטיה יש גם לא יהודים, אז זה לא מדינה יהודית.
דברים מוטעים לחלוטין.ד.

כל אחד יכול "לפסוק"?...

להמליך מלך, זה לא דבר שניתן בכל עת. 

הרב קוק זצ"ל כותב, שבזמן שאין מלך - סמכויות המלכות חוזרות לעם. וממילא, הם יכולים למנות נציגים.

לגבי "מלך יהודי" - כשהיו מלכים שעבדו ע"ז, זו לא מלכות "יהודית" יותר מהיום.

בדמוקרטיה יש גם לא יהודים - הרוב המכריע יהודים. הרב הרצוג זצ"ל - שהרש"ז אויערבאך זצ"ל אמר עליו שהוא "מלך בתורה" - אמר שיש אפשרות שהם יהיו "שותפים" בענין זה. מדינה-יהודית לגמרי. שייכת לכלל ישראל. ב"ה שזכינו.

כאילו זה הבעיה הגדולה של עם ישראלnick
סוג המשטר, אם זה מלך או ראש ממשלה.
ברוך ה' זכינו להרבה, אבל יש גם הרבה דרך לעבור עד שזו תהיה הבעיה הכי גדולה שלנו.
זה שורש הבעיה, שלטון לא יהודי.יהודי!!
בטח שיהודי. לא פחות מיפתחnick
בתקופת בית שני השלטון לא היה יהודידי שרוט
הייתה לנו אוטונומיה, אבל השלטון היה רומאי.

היום השלטון הוא יהודי.
מי השולט היום?יהודי!!
אם זה הכנסת אז יש אחוז מסויים של גויים, ולא משנה כמה קטן האחוז הזה כי עצם האפשרות של גויים להכנס בעייתית.
ואם השולט זה העם אז עדיין יש בעלי זכות הצבעה גויים.
לא הבנתי איך זה קשורדי שרוט
השלטון בבית שני היה 100% גוי. לא מיעוט ולא כלום, 100% רומאי.

אין שום סתירה בין שלטון יהודי לבין זכויות אזרחיות לקבוצות מיעוט בתוכם.

בדיוק בשביל למנוע מצב של השתלטות פוליטית גויית העבירו את חוק הלאום.
מה לא הבנת?יהודי!!
אמרת שהשילטון היום יהודי, הסברתי לך שהוא לא.
כמה בלבולי שכל יאלהמעורב
כמה טענות עניניות יאלהיהודי!!
השלטון היום הוא יהודידי שרוט
בניגוד לבית שני שהיה של רומאים.
השלטון היום אינו מלכות וביבי נתניהו לא במעמד מלךאלירז
אני מקווה שכולנו מסכימים על כך כי אם כן היו צריכים להיערף פה כמה ראשים..
וממש לא רק שלי.
מה הופך אותו ליהודי?יהודי!!
שיהודים מנהלים אותודי שרוט
שהצביון והמהות הם יהודיים. שסמלי המדינה שאובים מן היהדות. שהחוק הישראלי במקרים מסויימים נשען על המשפט העברי, שהתאריך הרישמי הוא עיברי, שהחגים הרישמיים הם חגי ישראל, ש120 חברי כנסת הם כנגד 120 חברי כנסת הגדול (תרגע תרגע אני לא משווה את אורן חזן לרבי יוחנן בן זכאי - פשוט ה 120 מנדטים זה שאול משם) וכו וכו
הרוב מנהל אותה, היום זה יהודים מחר לא.יהודי!!
זה בעיה שורשית שיש אופציה שלא יהודים ינהלו אותה.
לא יודע איזה צביון ומהות אתה מכיר, אני יודע שרוב אם לא כל התנגשות בית היהדות לחוק החוק גבר.
חוק נלאום נועד בדיוק בשביל זהדי שרוט
בשביל למנוע מצב של השתלטות פוליטית.

בפועל תמיד שומרים על הרוב היהודי כאן. גם ימין וגם שמאל.
קראת את החוק?די"מ

בהחלטדי שרוט
איך הוא מונע מגויים לעמוד בשלטון?די"מ

החוק מעגן את יהדותה של המדינהדי שרוט
בחוק יסוד.

כלומר גם אם נניח ובבחירות מסויימות יהיו 0% הצבעה בקרב יהודים ו 100% הצבעה בקרב הערבים והם יעלו לשלטון, עדיין המדינה תשאר יהודית כי חוק היסוד עדיין יגדיר אותה כמדינה יהודית.
תראה לי מקרים שהחוק והיהדות התנגשו והלכו לפי היהדותיהודי!!
ברוב אם לא בכל המקרים מכריעים נגד היהדות.
אז אתה יכול להמשיך לקרוא לזה מדינה יהודית עד מחר
אנרכיסטמעורב
קפץ..מעורב

באופן כללי, אנרכיסטים תומכים בפעולה ישירה ומתנגדים לבחירת נציגים. רוב האנרכיסטים מרגישים כי הבאתו של שינוי אמיתי אינה אפשרית באמצעות קיום בחירות, ורבים טוענים כי השתתפות בבחירות שוות ערך להכרה במוסד המדינה[4].בעוד שאחרים קוראים לגישה פרגמטית יותר, כולל השתתפות במשאלי עם[5].

פעולה ישירה עשויה להיות אלימה או בלתי אלימה. למרות שכמה אנרכיסטים מאמינים שאלימות מוצדקת כדי להפיל את השיטה החברתית הסמכותנית הקיימת, רוב האנרכיסטים מתנגדים לטרור ורואים בו דבר סמכותני.
כשאתה מעתיק מויקיפדיה תמחוק את המספרים אחינוסתם אחת
להטבים למשלדי שרוט
למרות שיש להם תמיכה תקשורתית וציבורית מאוד רחבה, עדיין אין להם את אותן זכויות שיש לך.

כל הנישואין והגירושין הם בסמכות הבלעדית של הרבנות.
כהן וגרושה שירצו להתחתן לא יוכלו.

גם חוק המרכולים, תחבורה ציבורית בשבת, הסמלים הרישמיים.

חוק יסודות המשפט (עיין שם) מפנה למשפט העברי במקרים שאין יכולת הכרעה.

אם לא די לך בכל אלה כדי להבין שאתה במדינה יהודית, ריבונות יהודית, בעלת פולחן יהודי כשהעברית היא השפה הרישמית, אז הבעיה היא אצלך שאתה רואה את המציאות מבעד למשקפיים כהות מאוד.

אם אתה מתכוון לכך שהמדינה תהפוך ליהודית כשיתחילו להוציא להורג מחללי שבת, אז צר לי לאכזב אותך שזה לא יקרה וטוב שכך.
להטבים?יהודי!!
זה שאין להם זכויות לא אומר שבמדינה הולכת לפי היהדות בעניין הזה.
לפי החוק מותר לקיים יחסים להטבים, לפי היהדות לא.
נישואים וגירושים אתה צודק.
יש חנויות שפתוחות בשבת אז ויש תחבורה ציבורית בשבת.
חוק יסודות המשפט כמו שכתסת מפנה למשפט העיברי רק אם אין הכרעה אחרת.
חוק ההתנתקות נוגד את התורה ועבר...
חוק החמץ אם רני זוכר נכון שינו אותו בגלל עתירה של שמאלנים.
בקיצור, אולי יש דברים שמזכירים קצת יהדות אבל ברגע שיש עימות בין הדת לדמוקרטיה הדמוקרטיה תקבע.
אתה נותן פרשנות משלךדי שרוט
לכל המציאות וזה בסדר, אבל זה לא אומר שזה ככה.

בנוגע ללהטבים, אסור להם להתחתן לפי חוקי המדינה, זה שיש להם זכות לעשות בבית שלהם מה שהם רוצים זה לא אומר שזאת לא מדינה עם שלטון יהודי. חש גם יהודים שנוסעים בשבת, שוב, זה לא אומר שהשלטון לא יהודי, פשוט מותר לאנשים לסוע בשבת ברכב הפרטי שלהם.

זה שהשלטון לא כופה את ההלכה על הציבור לא אומר שהוא לא יהודי. טוב שאין כפיה דתית, כפיה דתית זה דבר הרסני.

תחבורה ציבורית אין בשבת למעט מקומות ספציפיים עם רוב חילוני מובהק ששם יש תחבורה ציבורית קטנה וגם זה עבירה על החוק פשוט "מעלימים עין" כדי לא ליצור חיכוכים מיותרים.

חמץ - אסור למכור חמץ בפסח במקומות ציבוריים. תמיד יש עתירות של אנטי דתיים בכל נושא, גם בנושא של חמץ וחזיר, אבל נכון להיום העתירות לא שינו את החוק. עדיין אסור למכור חמץ בפסח. יש כאלה שכן מוכרים כי הם מוכנים לספוג את הקנס המוטל עליהם בגין המכירה כי זה כלכלי להם.

אתה החלטת שההתנתקות נוגדת את התורה, מה לעשות שיש אנשי הלכה שטוענים אחרת ממך. זה אתה החלטת להגדיר את ההתנתקות כדבר "לא יהודי". לא ארחיב על ההנתנקות מחשש למשפט זוטא בתוך משפט זוטא.

אין סתירה בין מדינה יהודית למדינה דמוקרטית. שניהם הלכו, הולכים וילכו יחד בלי שום הפרעה. כשיש קונפליקטים, מוצאים פתרונות, אין שום סתירה כאן.

להטבים זה דמגוגיה תקשורתית מטורפתמשה

אף אחד לא שלל מהם שום זכויות. מעולם.

(היה פעם חוק כזה מימי המנדט, אבל לא נאכף)

זה שהם לא יכולים להתחתן זה די קשקוש. נייר מעורך דין סוגר את העניין הזה. להביא ילדים לעולם הם באמת לא יכולים כי אי אפשר לעוות את הביולוגיה לכללי הפוליטיקלי קורקט.

מבחינת חוקי המס המצב שלהם טוב יותר משל זוג נשוי. בפועל במדינת ישראל לא משתלם להתחתן היום בגלל סף המס וסיבות נוספות.

אתה נשמע לי לא כ"כ צעיר. עד לפני לא כ"כ הרבה שנים, כל הסביבה החילונית תיעבה וצחקה על ההומואים בלי קשר לדת. היה קמפיין תקשורתי גדול ואלים לטובת החבורה הזו (שרבים ממנה הם אנשי תקשורת), ונגד כל מי שמעיז לחשוב אחרת מהם.

חבורת הבריונים הזו, אגב - מוגנת מתחרות בחוק הישראלי.  ראה ערך אוניית ערוץ 7.

אני לא בעד להוציא להורג מחללי שבת, אבל צריך לדייק את המציאות.

המדינה לא מכירה בתא משפחתי חד מינידי שרוט
אין מה לעשות ככה זה.

לא משנה מה אתה חושב על האוכלוסיה הזאת, עדיין גבר לא יכול להרשם כנשוי לגבר ואישה לא לאישה ושיכירו בהם כתא משפחתי. זה המצב.

הטבות אזרחיות כאלה ואחרות יש, אבל תא משפחתי לא. שום נייר משום עורך דין לא יכול לכופף את החוק.
יש פה שני כשלים.די"מ

הכשל המרכזי הוא זה שאתה מתעלם מהטיעונים בדיון.
@יהודי!! טען שיכול להיות ראש ממשלה גוי ואתה ענית לו שחוק הלאום מונע זאת. מה שכמובן לא נכון.
החוק מדבר עלל ההגדרה הרשמית של המדינה והסמלים.

הבעיה השנייה היא שאם יהיו מספיק חברי כנסת יהיה אפשר לבטל את החוק.

אין חוק שמונע זאת, אבל:מעורב
1.העם בוחר את הנציגים לכנסת.
2.הנציגים(נבחרי העם) ממליצים לנשיא על מי להטיל את הקמת הממשלה.

קשה לי להאמין שיהיה רוב בכנסת לבחור בגוי להיות ראש ממשלה.
קשה לי להאמין שיהיה נשיא שיבחר בגוי לעמוד בראשות ממשלת ישראל.
נציגי העם לא מטומטמים.
העם לא מטומטם ויודע לבחור את נציגיו.

ואם נגיע למצב שבו יבחר ראש ממשלה גוי, מה אתה רוצה ממנו? זה מה שהעם רוצה.

מה שאני בא להגיד- ראש ממשלה לא ממליך את עצמו. הוא מראה של העם.
אני אנכריסט ולא תומך באף אחד מצדדי הדיוןדי"מ

אז אין לי כוח להיכנס ולטעון טיעונים שאני לגמרי מסכים איתם אז אוותר.

הגבתי לדי שרוט שטען שחוק הלאום מונע את זה, שהוא טועה. זה הכל.

לא, לא אמרתי שחוק הלאום מונע אפשרות טכנית לראש ממשלה גוידי שרוט
חוק הלאום מעגן בחוק את יהדותה של המדינה.

זה שבראש מפלגת השלטון הליכוד למשל יכול לעמוד גם איוב קרא, לא סותר בשום צורה את יהדותה של המדינה.

כל חוק יסוד אפשר לבטל טכנית, גם את האיסור על לרצוח אפשר לבטל אם 120 חכים יצביעו בעד אבל זה לא יהפוך את המדינה למדינה של רוצחים.

מה שאני מנסה לומר הוא שהשלטון הוא שלטון יהודי שהיהודים בוחרים בו.
בניגוד לתקופת בית שני שהשלטון היה 100% של גויים ואף אחד לא טוען שבגלל זה לא היה כאן בית מקדש של יהודים.

אני חושב ואולי אני טועה ש"יהודי"(הניק) שואף לכונן כאן מדינת הלכה טוטאליטרית שיוציאו להורג מחללי שבת ורק אז היא תקרא יהודית.
אבל לא ענית ליהודידי"מ

יהודי אמר שנכון שהיום הרוב ששולט במדינה הם יהודים, אבל זה בר שינוי.
ענית לו שחוק הלאום נועד למנוע זאת.
אולי חוק הלאום נועד למנוע זאת, אבל זה חסר סיכוי.

ולכן צריך להגיע להסדר מדיני ולהיפרד מהפלסטיניםמעורב
לא רלוונטי לדיוןדי"מ

אתה עובר נושאים בקצב מפחידיהודי!!
מה זה חסר סיכוידי שרוט
גם שיהיה ראש ממשלה גוי זה חסר סיכוי.

זה כמו שתגיד שאפילו אם היינו 100% יהודים במדינה, האויבים שלנו יכלו להשתלט עלינו תוך דקות ספורות אז זה לא נחשב שלטון יהודי.
הכל יכול לקרות. נכון להיום אנחנו בשלטון יהודי כבר 70 שנה וכנראה יהיה שלטון יהודי גם ל 70 שנים הבאות.

חוק הלאום לא מונע אפשרות טכנית שלא יהודי יעמוד בראשות הממשלה, הוא מונע מצב של השתלטות פוליטית שתשנה את הצביון היהודי של המדינה ממדינה יהודית למדינת כל אזרחיה.
החוק לא מונע בשום צורה ראש ממשלה גוי.די"מ

וכמובן שחוק הלאום לא מונע השתלטות פןוליטית כי כמו שחוקקו אותו אפשר לבטל אותו.

יש לך חוסר דעת בנושאה-מיוחד

מי שיכול להוציא להורג זה הסנהדרין. וזה גם אחרי אין ספור דיונים 

מי אמר את ה"כלל" הזה?..ד.

כן משנה שהאחוז הוא קטן - והעיקר הם היהודים. 

כאשר יש ממשלה שתלויה במפלגה ערבית, אז אכן יש בעיה. זו ממשלת מיעוט, אינה מבטאת את רצון רוב העם שכאן. היה פעם משהו כזה לתקופה קצרה - והרצי"ה זצ"ל יצא נגדו בכל תוקף.

זה שיש בעלי זכות הצבעה גויים, זו החלטה של המדינה, על הרוב היהודי שבה. וזה נעשה מתוך התחשבות במציאות בזמננו. "התחשבות במציאות", היא לגמרי שיקול הלכתי. בניגוד לאנשים צעירים שחושבים לפעמים, מתוך חוסר בקיאות בדרכי הפסיקה, כאילו "אין דבר כזה". כבר אמרתי, הרב הרצוג זצ"ל כותב על זה מפורש. הוא הבין בהלכה יותר מכל מיני "קנאים" שלא הגיעו אפילו למשהו מדרגתו בתורה.

בקיצור אלירז בואי נסכם ונקבל שבת בכיףדי שרוט
אני מאוד רוצה להאמין שאת לא באמת חושבת את מה שאמרת על חיילים. באיזה שהוא מקום אני מרגיש שאני יודע שאת פשוט לא מאמינה בזה באמת.

אין מצב בעולם שהיית בעד דבר כזה, אני פשוט יודע. כל מה שרציתי לשמוע ממך זאת הצהרה קטנה של חרטה. לא בשביל מס שפתיים אלא חרטה כנה ואמיתית.

אני מאוד לא מזדהה גם עם שאר הדיעות שלך אבל איך שהוא אפשר "לבלוע את הצפרדע" איתן.

בואי רק נסכם, זריקת אבן על חיילים, גם אם הם באים לפנות, זה אסור בתכלית האיסור כל שכן וקל וחומר אם הם עלולים למות מזה.

כשיש כוחות שמשתמשים באלימות לא מוצדקת, אפשר להשתמש בכלים שבצלם משתמשים בהם. תצלמו ותתעדו. לא יודע למה אתם נשרכים מאחור בקטע הזה, אנחנו עוד שניה ב 2019.

אם את באמת לא בעד זריקת אבן על חייל, הריני חוזר בי ממה שאמרתי. אבל אם את ממשיכה בקו של זריקת אבנים, סורי, אני ממשיך לעמוד מאחורי מה שאמרתי.
החיילים הם הבנים שלנוכותבת המחקר

הרוב היהודי מתנגד לפעולות השמאל הקיצוני שמסכנות חיילים שלנו,

ומתנגד גם לרעיון המזעזע שלך, אלירז.

מדינת הציונים לא מתפוררת, חס ושלום. זו כפיות טובה כלפי מעלה.

מה שמתפורר זה הלגיטימיות שלך.

מסכיםיואב גל
מדוייק 100 אחוז
^^^^ כל מילה. וחבל שיש פה אנשים שנותניםמעורב
לגיטימיות ובמה לתופעות כאלה
המחאה שלה לגיטימית ההתבטאות שלה סטתה מהלגטימיותטוב ומטיב
אני מסכימה עם די שרוט כי בנקודת האמת הפנימית שלה היא לא תעז להרים או להסיט לזרוק אבנים על יהודי.

האמירה שלה הביעה מחאה של כאב וצער על המחיר שהם משלמים מצד החברה והמדינאים בעיקר, כעירונית אני מזדהה עם הכאב שלהם.

אפשר לגלות אמפטיה גם אם לא מסכימים עם הדעות שלה, אני לא מרגישה שהיא וחבריה מהווים איום ולכן כחברה הם ישארו לגיטימיים.
אנשים כמו *צלם* איבדו כל צלם אנוש ואת הלגיטימיות ולא היא, קצת פרופורציה!
את טועה ומטעה. היא איבדה צלם אנוש בדיוק כמו בצלםכותבת המחקר
יכול להיות שהחיים בצל טרור בלתי פוסק ואובדן מחד ואובדן התמיכה המדינית מאידך ערערו אותה. אבל מי שמסית לרצוח את הבנים שלנו, שלא יתפלא אחר כך על היחס שמקבלים הבנים שלו במרתפי השב"כ. אלו שתי רעות חולות שצריך לעקור מהשורש.
הימין הסהרורי לא קרא נכון את המפה בהתנתקות מעזה ולא קורא נכון את המפה גם היום. לצער הלב אין לימין רוב. אם היה לימין רוב מזמן מזמן בג"ץ היה ימני. .
זאת לא הסיבהה-מיוחד

אחת הסיבות זאת התשקורת בארץ. עסוקה בללבות שנאה בין האנשים. עוד סיבות אלו פוליטקאים ואנשים שמרוויחים מכל המריבות האלו. לימין אין רוב במדינה אבל השמאל הוא במיעוט. רוב האזרחים עסוקים בעצמם.

לימין דווקא יש רוב עקבי כבר שניםמשה

מה שקרה זה שמרוקנים את הרוב הדמוקרטי מתוכן על ידי שימוש בכל מיני פקידים, בעיקר משפטיים אבל לא רק.

אין שום אמפטיה לאנשים שחושבים שזה לגיטימי להכות חייל!מעורב
אין שום אמפטיה לאנשים שחושבים שהם מעל לחוק.
נכוןה-מיוחד

כמו שוטרים מגבניקים ויסמניקים שמתנהגים כמו חיות. להם אין לי שום אמפתיה. וזה לא רק מול מתיישבים

יש מקום להשוואה בין מילים שלא יצאו לפועלטוב ומטיב
לעומת אלימות פיזית קשה לנשים הרות וילדים?
כמה אלימות אתה מכיר מצד מתנחלים לשוטרים ולהיפך?!
מציעה לך ללכת לצפות ברשת ולהתעדכן באלימות קשה לצפייה נגד אזרחים ובפרט מתנחלים.
נשים הרות שהכניסו את עצמן למצב הזה,מעורב
וגררו גם את הילדים לתוך זה.
אם היתה אלימות מגורם כזה או אחר יש מי שמוסמך לטפל בזה, לא לוקחים את החוק לידיים ומגיעים למצב של כאוס.

אבל זה בדיוק מה שקבוצת הקיצוניים הזאת רוצה- לערער את יסודות הדמוקרטיה, לערער את המדינה וחוקיה, לפגוע בחיילים, להשתלט על אדמות ולבנות שם בתים ולהטיל אימה של "מי יעז להתעסק איתנו". (בזמן שבכל מקום אחר בארץ יש לרכוש את הקרקע בהליך מסודר).
שופטי סדום לא היו מנסחים את זה יותר טובה-מיוחד

כיאה לאנשי סדוםמעורב
במדינה דמוקרוטיתה-מיוחד

גם לנשים בהיריון מותר להפגין

ככל אצבע: ככל שאדם מדבר הרבה על "יסודות הדמוקרטיה" הדמוקרטיה זה הדבר האחרון שמעניין אותו (ההתנתקות לדוגמא)

גם ההתנתקות זה דמוקרטיהמעורב
בין אם זה מוצא חן בעיניך ובין אם לא:
החוק עבר ברוב של 59 תומכים כנגד 40 מתנגדים וחמישה נמנעים.

לנשים בהריון מותר להפגין, בהתאם לכללים ולחוקים שנקבעו.
מוזמן לעיין בהם פה, מתוך אתר האגודה לזכויות האזרח בישראל:
האגודה לזכויות האזרח בישראל | זכותון למפגין/ה – שאלות ותשובות
דמוקרטיה במטיבהה-מיוחד

ראש ממשלה מפטר שרים לפני הצבעת ממשלה כי יודע שלא יהיה לו רוב. עושה התנתקות רק שיורידו ממנו תיק פלילי, מפטר רמטכ"ל שחשב אחרת, ממנה רמטכ"ל עבריין גם בתחום המקצועי (מלחמת לבנון השנייה) וגם בתחום המוסרי (העדיף לדאוג למניות שלו ולא לחיי חיילים) מקים מפלגה עם שר אנס, שר אוצר שגונב כספי ניצולי שואה, שר שהפך להיות ראש ממשלה שהפך להיות אסיר.

רוממות הדמוקרטיה בפיהם וחרב הדיקטטוריה  בידם

מישהו מהם המליך את עצמו לכסא?מעורב
כולם נבחרו בבחירות דמוקרטיות.
כמה הערות:ד.

א. גם אני חושב שנשים ובנות וילדים, עדיף לגמרי שלא יהיו כשיש מצב של עימות בכח. אם כי לפעמים זה לא אפשרי. הם פשוט גרים שם..  מכל מקום, זה כמובן לא מצדיק פסיק של אלימות כלפיהם.

ב. בוודאי שאם היתה אלימות - צריך לעמוד בכל תוקף ש"גורמים מוסמכים" יטפלו בה, ולא רק באלימות בהפגנות של שמאל. למיטב הבנתי, מה שדובר כאן הוא תוך-כדי שמתרחשת אלימות קשה ביותר. זו באמת בעיה. לעמוד מהצד אם מכים ילד בן 8 (כפי שתואר), או עושים מעשים מגונים בבנות, ולומר שאח"כ "גורמים מוסמכים" יטפלו בכך - אינני חושב שזה נכון. גם הלכתית, הרי זה כמי שרודף את חברו. צריך להשתדל לעצור את זה בכל היכולת. גם אי אפשר להכחיש, שיש יותר מידי מקרים חמורים שלא טופלו די הצורך, ע"י ה"גורמים". בוודאי לא באותה זריזות שמטופלות פגיעת אחרות.

אלא מאי? שצריך אכן להשתדל, גם במצבים רגישים כאלה (שאינם המצוי, מצד האמת), לא להגיע לידי קיצוניות כזו משום צד. לפעמים זה תלוי באוירה שמשרים מראש, משני הצדדים. 

בוודאי שח"ו לפגוע בחיילים, סתם כך, כאילו הם "אויב", אפילו אם נאלצים לבצע "פינוי" בגלל פקודה (כיום למיטב ידיעתי, זה כבר לא חיילים. אני שמעתי ממישהו, שכאשר החריבו בשכונת נתיב האבות, עפ"י ההנחיה המתועבת של בגץ, העמידו אותם כחיילים לשמירה במחסום בדרך, כשהמטרה היתה לשמור מערבים שכנים שעלולים לנצל את ההתכנסות לצורך פיגוע. קיבלו הנחיה מהמפקד שלהם, שאם מישהו יחרף אותם, שלא יענו; האזרחים אינם יודעים למה הם נשלחו, ואפשר להבין לכאבם. דוגמה טובה לקדושה שבצבא).

ג. לגבי "להשתלט על אדמות ולבנות שם בתים".. ממש לא שייך לענין. זה לעצום עיניים מהמציאות. הרי כולם היו רוצים שאכן יהיו שם חוקי בניה כמו בכל הארץ, תהיה מדיניות של בנין הארץ, וגם על ערבים יאכפו חוקי בניה.

אבל המציאות היא, שערבים בונים לא-חוקית כמעט באופן חופשי (וזה אפילו בירושלים המזרחית. אלפי יחידות דיור, בניינים רבי קומות, שכבר קשה מאד להחריב). לא פעם, במימון אויבי ישראל מאירופה, שמאוכזבים מאד שהשואה לא פתרה סופית את "הבעיה"..  אז לומר שרק החבר'ה היהודים צריכים לחכות "לרכישה בהליך מסודר"... מה גם שגם מי שרכשו, נתקלים ביחס לא שונה בהרבה - זה לא דבר פשוט.

כבר אמר בזמנו שרון, טרם הפך את עורו, שירוצו להשתלט על הגבעות - כי מי שיבנה שם, זה יהיה שלו... את זה הוא אמר כחבר הממשלה...

אבל בוודאי אתה צודק, שאין לנסות להטיל אימה על יהודים - כולל נציגי השלטון - של "מי יעז להתעסק איתנו". זה טוב כלפי הפורעים הערבים, כשיש "שכנים" כאלה.

אנחנו מדברים על אותה ארץ??? מאות תלונות מוגשות למח"שטוב ומטיב
ובמערכת המשפט הגיעו למסקנה שלא ניתן להקל ראש בנושא, ולכן נערכה מחדש לבדוק את "האישיות " של כל מתגייס לשירותי הבטחון בגלל מאות תלונות.
גם מערכת המשפט חשודה בעיניך???
לשיטתך גם הם משתפים פעולה עם "עבריינים"???

מזל שהרוב השפוי במדינה יודע את האמת כולל מערכת המשפט שהחלה לנקוט באמצעים כדי *למגר* את התופעה האלימה של שוטרים נגד אזרחים חפים מפשע.

בזמן שאתה יושב מול מקלדת ומוציא שם רע על יהודים טובים, הם נמצאים מתוך אידאולוגיה ואהבת ישראל במקומות מסוכנים ותוך כדי סיכון חיים של ממש ובכל רגע.
גאה שאלו הם אחיי!!!!
וחלקם, ביניהם הפותחת, נמצאים שםמעורב
כדי לערער את יסודות המדינה והדמוקרטיה.

מי שרוצה לשמור על יסודות הדמוקרטיהטוב ומטיב
שידאג לא לשסע ולהרבות פילוג ושנאת חינם, כדי שהוא בעצמו לא יהיה *שותף* לערער את יסודות *העם* ולהוות איום לדמוקרטיה.
כשכל נתיבותיה יהיו *שלום*, יתקיים פה *עם* שישמור על יסודות המדינה והדמוקרטיה.
בסופו של דבר יש נציגי ציבור שנבחרו ע"ימעורב
העם לייצג אותו, ויש את החיילים והשוטרים שנשלחים ע"י אותם נציגים לבצע את החלטות נבחרי העם.

ז"א שאף יסמניק/שוטר/חייל לא נמצא שם או עושה דברים מעצמו אלא ממלא את פקודות נבחרי העם.

כידוע לך ברגעים אלו מרצים מאסר אנשיםטוב ומטיב
מהצוארון הלבן. והם לא בדיוק דוגמה טובה של נקיות כפיים.
מעניין מי דוגמא בעיניך לניקיון כפיים..מעורב
מה שבטוח לא אלו שלימדת עליהם סנגוריהטוב ומטיב
וחשבת שהם דוגמא טובה.
אז מה יגידו אזובי הקיר?
מה שבטוח לא אלו שלימדת עליהם סנגוריהטוב ומטיב
וחשבת שהם דוגמא טובה.
אז מה יגידו אזובי הקיר?
מאחלת לך לחוות פינוי רגיל ונורמלי. נדבר אחר כך.אלירז
ונשים בהריון או ילדים שיהיו בסביבה כי מדובר בפינוי של שכנים שלהם והשעה 3 לפנות בוקר והם התעוררו למשמע זעקות..הם לא עבריינים.
מי שרואה אש מתרחק ממנהמעורב
לא קופץ לתוכה.
לא קשור.ד.

מי ששומע צעקות של שכנים לפנות בוקר - אם הוא בן אדם, הולך לעזור להם.

יש אכן עוולות חמורות מאד בהתנהלות הזו. אם זה בא "מלמעלה" (כמו שהיה כנראה בזמנו של אולמרט בעמונה), אז האשמה מתחילה משם, וגם ממנוולים שמסוגלים לבצע כך.

אם מתחילה מה"שטח", לצערנו אכן יש בתוך אלפים רבים של שוטרים, גם עבריינים, סוטים, ומופרעים. כמהמהם כבר הודחו, נאלצו לשלם. יש להניח שבמשך הזמן ילמדו גבולות - ולאלו מטרות ניתן להם כח.

זה לא סותר, שאם יש מקרים של התנהגות אלימה, ונדליסטית, אנארכיסטית, מגורמים ב"צד השני" - גם לא בסדר.

הפרופורציה בכללי, היא, שב"ה הרוב אינם ככה. בשום "צד".

החיילים הם גם אחיי וגיסי.אלירז
ואם הם ירשו לעצמם לפרוע ביהודים- אני עומדת מאחורי האמירה שלי.
מי שאכזרי יש לחשוש ליחוסו...כותבת המחקר

אם ככה יש לחשוש ליחוסם של החיילים הפורעים ביצהר וכו..סתם אחת
כל מי שאכזר.כותבת המחקראחרונה
אני מתקשה לסבול את העמדה המחנכת והמתנשאת שלךאלירז
"אני מאוד רוצה להאמין שאת לא"
"באיזשהוא מקום אני מרגיש שאני יודע שאת פשוט לא"

שמחה בשבילך שאתה רוצה לחשוב עלי דברים טובים שטובים לדעתך.

אני אעמוד מאחורי המילים שלי (שאף אתה הסכמת איתן בסופו של דבר, שכל אדם שעושה כך ראוי לקבל אבן. במקרה הדיון אז נסב סביב חיילים שעשו כך). כתבתי אותן ודייקתי אותן גם כאן. מי שרוצה להבין אותן אחרת ולעשות מהם חלון הראווה של השקפת עולמי שיעשה מה שהוא רוצה.
אוקיי. ניסיתי.......די שרוט
המזל שלנו שב"ה המדינה שלנו הולכת ומתפתחת, משגשגת, לאט לאט אנחנו נעשים אור לגויים, חזקה ומה לעשות, גם במדינות מפותחות יש מיעוטים קיצוניים כאלה ואחרים וההשפעה של אנשים כמוכם היא פחות ממינורית.

יש מה לתקן, ברור, אבל במבט הכללי אנחנו במצב הכי טוב שהיה לנו מאז ימי דוד המלך.
^^מה שדי שרוט אמרמעורב
אם ההשפעה שלנו כל כך מינורית למה היא כה מטרידה בעיניך?אלירז
כרגע בהתנהלות המדינית שלנו- אנחנו נעשים "עור לגויים"..
מכיוון שאם היינו מתייחסים אליכם במשיכת כתפייםדי שרוט
אנשים היו יכולים ללכת שולל אחרי הרעיונות האלה.

ככה עובד מנגנון חברתי, כשלא מתייחסים לרעיונות שחותרות תחת אושיות החברה, זה יתפס כדבר לגיטימי וחסר משמעות עד שזה יקבל כוח השפעה.
יש עוד עברות חוץ מלשון הרע, ואפילו ביהרג ובל יעבורצדק משמים נשקף
אבל יש לנו מספיק אויבים מבחוץ.
שבוע טוב ומבורך
אני רק שאלה...קמה !
איך נושא שהיה בכותרות לפני שנתיים (אולי יותר)
חזר להיות מדובר כאן?!?
התחיל מנושא אחרה-מיוחד

... - נשואים טריים

זה אחרי שמחקו כמה דברים

ליתר דיוק לפני 4 שנים..אלירז
כי יש אנשים שאוהבים לשנוא..
תתעלמי (למרות שלא קל..)קמה !
את מדהימה !!! (עוקבת בפייס ונהנית ממך מאוד)
תודה נשמה ❤ מחממת את הלב.אלירז
אשרייךעלה למעלה
כמי שהכירה את אלירז בתקופה שהיתה פה פעילה לפני שהתחתנהaima

כולם בפורומים אהבו והעריכו אותה.

אני לא הכרתי את אלירז אף פעם במציאות. ועדיין לפני החתונה היא היתה פעילה פה ואפשר היה להכיר אותה הרבה יותר טוב.

אלירז  היא מאוד טובה איכותית ומכוונת לשם שמים.

אי אפשר להכיר בנאדם ממשפט פה או פוסט שם. ובטח לא ליחס לה כזה רוע שאפילו אי אפשר לשמוע ממנה שום דבר כי היא כל כך רעה.

בתפילה שעושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י

שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

הי את! איזו משתמשת וותיקהמשה
לבדוק עם בודק שבביםנפשי תערוג
אין לנויהודיה מא"י
ביום חמישי צפוי להגיע פקח מטעם הוטרינר של המועצה, ויוכל לבדוק זאת, אם נמצא את הבעלים קודם, עדיף.
יש קבוצה של מתנדבים שיכולים לסרוקנפשי תערוג

הסורקים - מחזירים את הכלבים הביתה | Facebook

עד יום חמישי זה הרבה זמן

גם הבעלים יחפש את הכלב

וגם הכלב "יתגעגע" 

לא יודעת, אבל החסד שלך נוגע לליבידיאט ספרייט
הלוואי שתעדכני אותנו שהבעלים נמצאו ושלכולם שלום.
אז הגיע היום פקחיהודיה מא"י

הכלבים שניהם בלי שבב, בסבירות גבוהה, ברחו מאיזה כפר ערבי.

עברו להסגר, לוודא שלא חולים בכלבת.

בתקווה שיהיה אפשר לאמץ אותם לאחר מכן

לשאול בחוות באיזור אולי5+
לבעלי החוות יש קבוצות ווצאפ
גזעיים?זיויק
נראים לגמרי האסקי.יהודיה מא"יאחרונה

אבל בלי תעודות, הם לא שווים יותר מסתם כלב.

ולכלב משוטט אין תעודות בדר"כ.

מלחמה!! איך אתם שורדים נכון את התקופה הזו?חיוך2019

אצלנו זה 3 ילדים: 7,5 ושנה וחצי.

קומה שלישית, מקלט בכניסה. אין ממד.

האמת שבהתחלה המקלט היה דוחה, אבל ב"ה טיפלנו בזה. הבאנו מנקה רצינית, קניתי דשה סינטטי לרצפה (כי הרצפה מבטון חשוף) ועם הזמן שדרגנו שם ועכשיו זה מקום סך הכל נחמד.

אני מרגישה כבר מותשת, מוצפת

אשמח לשמוע מה נותן לכם כח בתקופה הזו?

איך ליצור נפרדות וזמן גם לעבודה ופנאי אישי בצוך כל התובענות של המצב...

ואיך לעלות תמורל...

האמת שמאתגרנקדימון
והידיעה שזו מלחמה קיומית של אין ברירה עוזרת אבל גם לנימוק הזה יש מיצוי.

האם שקלת ליטול קלמנרבין או מרגיעים טבעיים אחרים? לפעמים צריך גם את זה עד שיסתדר

לא ניסתי..חיוך2019

מאמינה בחוסן מנטלי

אז מנסה לשאןב רעיונות🙂

אני לא חושב שזה סותרנקדימון

אפשר לשתות קמומיל להרגעה, ולשתות מיץ תפוזים טרי כדי לקבל ויטמין c נקי, אז למה אי אפשר לקחת רגיעון טבעי בכדור?

זה לא במקום עצות מנטליות, זה עצה נוספת. אל תבואי שלילית לזה, לא מדובר במשהו כימי או ממכר.

אני יותר חושבת שזה עוד סבב ומי יודע עוד כמה יהיוחיוך2019
וזו מחשבה מחלישה
לזה אין פיתרון מוצלח כל כךנקדימון

חוץ מההבנה שהעולם מורכב. לפחות אנחנו נמצאים בארץ ישראל, ריבונים על עצמנו, ויכולים להגן מבלי להיות תלויים בחסד המזויף של העמים.

ובעז"ה גם זה נראה שבכל מקרה נצא מהמלחמה (אולי סבב) הזה מחוזקים ייתר עם מעמד אחר, בריתות אחרות, ותודעה אחרת.

רק ראיה לטווח הארוך יכולה להועיל כאן.

יפה, מחזקחיוך2019
בעינייoo

זה יותר כמו מלחמה אחת מתמשכת עם הפסקות

זה כנראה ימשיך

אולי עוד הרבה זמן

זה לא מחליש אותי

מה שהיה לפני רצף המלחמות הללו

היתה אשליה

שמחיר הניפוץ שלה יכל להיות גבוה בהרבה

כל מה שיקרה

הרבה יותר טוב ממה שהיה פה קודם

הטיפים שלי

להתעלם מהחדשות

לצמצם התייחסות למלחמה למינימום

להתעסק בדברים שיש עליהם שליטה

כאלה שנותנים תחושות טובות

לחיים יש להציע הרבה יותר מאזעקות טילים וחדשות

זה כנראה ימשיך, איך אתה רואה את זה?חיוך2019
מלחמה שתמשך עוד כמה שנים?

זה מעבר ללהתעלם מחדשות, זה זה שאי אפשר לתכנן שום דבר, לבסס קרירה, הילדים קופצים וצריך להעסיק אותם והכל מיטלטל

אי אפשר לדעת כמה זמןoo

לילדים אולי למצוא פתרון ביניים שיכול להחזיק תקופה

קריירה כדאי שלא תהיה תלויה רק בזמני שגרה

ולעשות איזושהי חלוקה זוגית בקשר לילדים

אפשר לתכנן דברים

במגבלות מסוימות

רוב הדברים אפשריים

אם באמת רוצים אותם

האמת?עוד מעט פסח

לומדת תנ''ך.

התחלתי בלימוד הנ''ל היומי, וזה פשוט מרחיב את הדרך להסתכל על המציאות. זה נותן ראייה רחבה של מה שקורה כאן והמון המון תקווה. כשקשה לי אני עושה בינג' ומרגישה אח''כ שאני חוזרת לנשום.

זה נותן לי אמונה וחוסן מנטלי בכמויות.

ממליצה מאוד.

רעיון יפהחיוך2019
מה את לומדת?
הנ''ך היומיעוד מעט פסח

אלה פרקי תנ''ך מבוארים על ידי הרב פרנקו מישיבת הגולן.

אפשר למצוא בכל אפליקציה שאת שומעת בה פודקאסטים או מוזיקה.

דוגמא לפרק ששמעתי במוצ''ש האחרון (רק כדי להתבשם. ממליצה בעקרון לשמוע על הסדר)-

'תהילים מזמור פג

ואם שמעת, חשוב לזכור שאלו שיעורים בני חמש-שש שנים, שהוקלטו לפני ה-7.10.

הרלוונטיות שלהם רק מראה כמה אנחנו תחת השגחה אלוקית.

יש משהו כתוב או רק מוקלט?חיוך2019
אני חושבת שזה מוקלטמתיכון ועד מעון

גם אני שומעת, מאוד אוהבת.

אני נמצאת בקבוצה ששולחים בה מידי יום 2 פרקי נ"ך ע"מ לסיים לשבועות

לא מכירה כתובעוד מעט פסח
יש קבוצה מלווה עם חומרים שאנשים שלומדים מעלים, אבל אני לא שם ולא יודעת מה יש ומה אין שם.
יעזור לך לדעת שהילדים חוזרים למסגרות ביום ראשון?רוני 1234
זה לא וודאי. ותלוי בכל מיני דבריםיעל מהדרום

לק"י

אם זה מעודד אותה, היא יכולה לחשוב על זה...

אבל לדעת שזה לא סופי.

לא כולם חוזרים כנראה5+אחרונה
גם אם יחזירו, לא בכל המוסדות קיים מרחב מוגן ולא בכל מקום יחזירו. צריך להערך לזה. 
הילדים אצל חמי וחמותיאדם פרו+

כל החג מה עושים??

זה הזמן לתחביבים, לתחזוקת הבית, לקניות, לביקוריםזמירות
אם יש לך בית עם גינה - האביב הוא זמן מצויין לחידוש הפרחים העונתיים בגינה
זה בעיה בחול המועדרקאני
מטייליםרקאני

אוכלים אוכל טעים

פוגשים חברים

לומדים

מדברים איתם בטלפון 

בהצלחה! נשמע לא פשוט בכלל...

משחקים עם aiמשה
אחייניות שליתמיד בבטחה

מבקשות מג'מני דברים מופרכים לדפי צביעה, ואז מדפיסות וצובעות

כן!משה
חדי קרן אוכלים מצות בסוכה.
חתול עם תחפושת של נסיכה שרודף אחרי פיהתמיד בבטחה
חדי קרן אוכלים מצות בסוכה לצביעהאדם פרו+

משהאחרונה
היה לי דוחה אצל חמי וחמותי בחגחיוך2019

מאז ומתמיד היה לי קשה שם.. בשנים האחרונות ההגעות שלנו ללינה הצטמצמו לפסח וסוכות. בדכ היינו ישנים בקומה למעלה ושם יש שני חדרים.

מורכב לי שם מאד, אח אחד עם אספרגר נמצא בדכ אצל ההורים בחגים.

הבית מבולגן, מוזנח ולא הגייני. שירותים מלוכלכים, מטבח מזונח וכו...

בשנה וחצח האחרונות, אחות של בעלי באה לגור שם עם החבר שלה והבת שלהם בת שנתיים והם השתלטו על הקומה למעלה.

נשאר לנו רק חדר אחד בקומה למטה, שהוא גם הממד, חדר קטן ביותר שיש בן מקום למיטת יחיד ושני מזרונים על הרצפה. בזה עם תכננו שנהיה משפחה של שני הורים ו3 ילדים🤬 בעוד בקומה למעלה יש שני חדרי שינה ובאחד מהם  אף אחד לא ישן.

למיותר לציין שהיה זוועה, הילדים קפצו על המזרונים, קפצו מהמיטה למזרונים שברצפה, רבו כי היו צריכים לישון שניים על מזרן אחד. התינוק בכה רוב הלילה ולא מצא את עצמו.

באמצע הלילה אזעקה ונכנסו לממד הזה עוד 6 אנשים פלוס כלב.

סבל

חמותי התפלאה למה לא נשארנו גם שבת אחרי החג פחחחח

אני כועסת. אם כבר הזמנתם אי אפשר לאפשר להיות בחדר הפנוי למעלה? אשכרה הגיסה השתלטה שם אז אי אפשר..

הבית היה סירחון. לא יכלתי לעמוד בזה, רוב החג יצאתי להסתובב בחוץ.

ומרפי כשיצאתי למטלה עם התינוק אחרי דקה שתיים היתה התרעה ואזעקה, ולרוץ לממד 3 קומות למעלה עם תינוק בן שנה וחצי ביידיים.

למחרת החג כשהתעוררתי בבית גילתי דימום והריון שחשבתי שהתחיל נגמר.

רע לי.

איך אפשר להזמין אנשים ולא לאפשר להם תנאים מימנליים של שהות?

איך אפשר להשאיר חדר ריק ולדחוס את כולם לחדר אחד. אני עצבנית. אבל יותר מזה מוצפת ולא מצליחה לחזור לרוגע והשלווה שלי.

למה בכלל הלכתי לשם.. הלכתי כי חשןב לי שלילדים יהיה סבא וסבתא בליל הסדר, אבל החויה היתה זוועה  והגוך שלי עדיין מזועזע מזה.

אפשר לדבר עם חמותך על זה?חושבת בקופסא

לפנות בעדינות ולבקש את החדר הריק?

בכל מקרה נשמע מבאס ממש. מה בעלך עושה בשביל לשפר את התנאים האלו?

אז תצמצמו גם את הפעם בשנההעני ממעש
דפא 2 תפתחו מולם הכול
באמת לא פשוטנהג ותיק

ומורכב

אי אפשר להסביר להם?

למה לא היה אפשר להיות בחדר הפנוי למעלה?

כביכול זה נהיה הבית של האחות שהתנחלה אצל ההוריםחיוך2019
ולחלוטין לא ידעתםנהג ותיק

לפני שהגעתם שזה יהיה המצב?

וגם אם זה הבית של האחות, אי אפשר שאח שלה ואשתו או האחיינית יהיו שם?

באמת מוזר להזמין כשלפחות לזוג אין מיטה לכל אחד משני בני הזוג

מסכימה שזה פחות מתאיםחיוך2019
אני חשבתי שנהיה גם בחדר שלמעלה ובו יש 3 מיטות. העניין שהכל רגיש בין האחות לחבר שלה, כשבאנו בסוכות הוא לא היה ואך אחד לא העז לשאול איפה הוא.   הוא כנראה שכר דירה לבד. אחות של בעלי והחבר לא נשואים כי כביכול היא דתלשית שלא מאמינה ברבנות וההורים שלי בעלי הולכים על קצות האצבעות ולא מעיזים לשאול שום דבר, העיקר שעכשיו הם שוב ביחד, כי יש להם ילדה בת שנתיים, אז לא נעים להם לשאול אם אפשר להשתמש בחדר.. וכביכול יש שם את החפצים שלהם. וגם לבעלי לא נעים לשאול אם אפשר להיות שם בחדר. משהו הזוי בעיני
באמת מצב מורכב מאודנהג ותיק

הקשר עם האחות לא חזק גם בלי קשר לחגים?

אין מצב לנסות להתקרב בשגרה כדי שאם תתארחו שוב (אם בכלל תרצי עם כזאת מציאות) תוכלו להשתמש בחדר הפנוי למעלה?

לך אין בכלל קשר עם גיסתך?

והכי חשוב, בעלך מבין אותך בכל הסיפור הזה?

בעלי מבין אותי מאדחיוך2019
יש לי קשר עם הגיסה ודווקא קשר טוב, אבל יש סוג של הסכמה בשתיקה במשפחה הזו ויש דברים שלא מדברים אליהם. נגיד להורים שלו זה סופר מפריע שהיא והחבר לא נשואים אבל הם לא יגידו על זה מילה. אז כל הקטע עם החדר היה מסוג הדברים שלא מדברים עליהם..
ברוך הנהג ותיק

מאוד חשוב שהוא איתך

אם הקשר עם גיסתך טוב, אין אפשרות לפני אירוח שם לבקש ממנה שאתם או הילדים יהיו בחדר השני?

על הדברים האישיים שלה כמו שאמרת לא צריך להיכנס

חבל שתגיעו לשם ותצאו בכזאת הרגשה לא טובה 

זה כאילו גולש למקום האישיחיוך2019
כי הקומה הפכה להיות הבית שלהם וההורים הדוסים כביכול לא משלמים עם זה שהם ביחד בלי נישואים אז כביכול אם יש שני חדרים למעלה הם לא יודעים.. אבל אם נתפוס תחדר זה כביכול בעייתי. למרות שברור שהם ישנים באותו חדר
מורכבנהג ותיק

מאוד מורכב

וכנראה מצב רגיש ביותר

אגב, להזמין את ההורים אליכם רלוונטי? 

חמי אוהב את הבית כנסת שלו בחגיםחיוך2019
הם לא יעזבו את שאר הילדים שבבית, אז כרגע נראה לי פחות
ולהזמיןנהג ותיק
יחד עם שאר הילדים לא רלוונטי? 
לא..חיוך2019
האח עם האספרגר לא מתחבר לבית שלנו. ואין מקום לכולם יש לנו רק חדר אחד לארח
אני מביןנהג ותיק
באמת בכלל לא פשוט
אז מציע להיות רגישים ממשהסטורי
מכיר כמה משפחות כאלו. ההורים ממש הולכים על ביצים, כדי מצד אחד לא לתת לגיטימציה רשמית לאיסורים שנעשים אצלהם ומצד שני לא לקרוע את החבל עם הבן/הבת שהתרחקו מהדרך.

אז אישית, בלי קשר לכלל ההתנהלות, הייתי חושב שמי שמסוגלת להיות אמא, אמורה להחזיק באופן קבוע דירה לעצמה ולא להיות תקועה אצל ההורים, אבל כנראה שגם זה חלק מהמורכבות.

למעשה מציע להתמקד במה נכון לכם, גם אם זה להשאר בבית (אולי להזמין אותם אליכם?), אבל בשום אופן לא להכנס למורכבות בין גיסתך להורים.

כבר כתבתי פעם בשרשור אחרפשוט אני..

מבחינתי, אירוח צריך לכלול תנאים מינימליים כגון מיטה.

אם אין מיטה, אין אירוח שכולל לינה. נקודה.

''אמא, אנחנו נשמח מאוד להתארח אצלכם, אבל בגלל שאין לכם מיטות עבורנו, נגיע ביום שבו אפשר גם לחזור הביתה לישון אחרי האירוח''. ככה פשוט.

בלי דרמות, בלי להפוך את זה ליותר ממה שזה.

אין מיטות, לא מגיעים.

צודק, באופן אישי קשה לי עם ליל הסדר בלי סבאחיוך2019
אבא שלי בחו"ל כבר שנים ולא ידעתי איך בדיוק יהיה אצלם. חשבתי שיהיה מקום. אבל לפעם  הבאה לגמרי צודק
נשמעעוד מעט פסח

שחלק מהקושי הוא גם שציפו מכם 'להתכלב' בלי שאמרו לכם.

ויש אנשים שבאמת זורם להם לישון מיליון אנשים בחדר קטן (שכנים שלי ישנים קבוע 7 נפשות בממ''ד עם תנאים כמו שתיארת). אבל יש אנשים שאצלם ילד בלי מיטה משלו- לא ישן דקה.

והילדים שלי הם מהסוג האחרון- אז אני מבינה אותך מאוד.

ואשתף שפעם חמי וחמותי הוציאו אותנו לנופש, אבל כדי לחסוך הם החליטו בשבילנו שהילדים ישנו שניים במיטה. שזה סבבה בעיני אנשים מסוימים, אבל אצלנו לא. ממש ממש לא. וגילינו את זה רק כשהגענו לנקודת האירוח.

אני הייתי חצופה מספיק כדי לשלוח שני ילדים לישון בחדר של סבא וסבתא.

ומאז זה לא חזר על עצמו.

קלעת בולחיוך2019
אני לא הבנתי שאני נכנסת לסיטואציה הזו, אפילו ניסנו לברר מראש וכאן היתה האכזבה וגם ההתשה מהסיטואציה
מציע להתיידד עם הרעיון של ליל סדר בביתהסטורי
(בתגובה אחרת כתבתי לגבי הזהירות מול המשפחה)

ספציפית לגבי 'ליל סדר עם סבא', יש לזה משמעות וחשיבות של המשך העברת מסורת הדורות, אבל יש גם אפשרות אחרת.

רבים שנאלצו בקורונה או במלחמה או בנסיבות אחרות לעשות בעצמם - גילו גילוי חדש. ליל סדר שלכם, בקצב שמתאים לכם כשבעלך ואת ממוקדים בילדים שלכם - זה משהו מיוחד ומרומם מאוד. אפשר גם להזמין חברים לעשות יחד. אם יש לכם כח הכי חשוב (וגם הכי מחנך את ילדכם) להזמין את הזקוקים לכך בשכנותכם - אדם גלמוד, משפחה של עולים שאין להם קרובים בארץ וכד'. אבל קודם כל המיקוד בכם.

זה לא אומר שמעכשיו כך זה יהיה לנצח, יתכן שבעוד כמה שנים יסתדרו דברים ותוכלו לעשות בפורמט זה או אחר סדר עם סבא וסבתא, אבל כרגע זה כנראה יוצא מאוד עמוס - אז כדאי לחשוב על האפשרות.

בעניין ליל הסדר בביתחיוך2019

עשינו את זה לא מעט שנים,

כי גם בשנים שהיינו צריכים להיות בצד שלי לפעמים לא יכלנו בגלל מורכבויות משפחתיות.

אבא שלי עזב לחו"ל לפני 5 שנים וכן יש כאב כזה ותחושת חוסר, זה בעיקר פוגש אותי סביב ליל הסדר

כואבהסטורי

ועדיין מציע למצוא איך להפוך את הלימון ללימונדה.

אנחנו עשינו לבד סדר, זוג עם תינוק, בגלל אילוץ מאוד מורכב וזאת היתה חוויה מכוננת.

אח"כ חלק מהשנים כן נסענו, אבל כשהתאים שמחנו לעשות לבד.

וואי, כואב לקרוא את התיאורשלג דאשתקד

ומצד שני, ממש מרגיש לי שאני מכיר את הסיפור הזה... די דומה לבית שאני מכיר. או בקיצור, יש מצב שאנחנו קרובי משפחה

בכל מקרה, התיאורים נשמעים לא טוב, אבל גם צריך להבין שאלו ההורים של בעלך, ואיזשהו מחיר תצטרכי לשלם על הכבוד שלך לבעלך ולרצון שלו לשמר קשר עם הוריו.

לשמחתי, אני שומע כאן הרבה תחושת הזנחה, אבל לא משהו בלתי הגיוני או לא אפשרי לחלוטין.

מציע שתקיימי שיחה עם בעלך ותחשבו על מה כן ומה לא, ואיך בכל זאת הולכים זה לקראת זה. כי בסופו של דבר דם זה לא מיץ עגבניות ואנחנו צריכים לתת מקום להיבטים סוציולוגים של בני זוגינו.

מציע לך להגיע עם אמפתיה וכבוד לצרכים שלו. קחי בחשבון שהמחיר יכול להיות הוצאה של בטן מלאה שלו על הורייך (אחרי הכל, הגמל לא רואה את דבשתו). וגם להכיר ולקבל את המושג "כניעה".

זה מה יש...

מעניין אם יש קרבת משפחה...חיוך2019

למרות שלא נראה לי.

ביננו אנחנו פתוחים ומדברים על הכל.

על האתגרים בשמפחתי ובמשפחתו.

וגם הוא מבואס מהמצב.

קשה לו שאמא שלו לא יוצאת...

לא מבין מה האחות נתקעה שם שנה פלוס...

וגם מתגעגע, בקיצור, מורכב

תראישלג דאשתקד

הסיפור-מסגרת שתיארת, מתאים אחד לאחד לבית שאני מכיר (ולמגינת הלב, הבית שגדלתי בו. רק שמסיבות שונות אני כמעט לא מתארח בו..). וכן, הכתיבה שלך מתאימה לגיסה שהתארחה בחג. כולנו יודעים שמאוד קשה לה.

מה שכן, זה כנראה לא אתם, גם כי אין הרבה סיכוי שהיא תכתוב כאן, וגם כי כשכנסת לפרטים זה שונה מאוד מהבית שאני מכיר (האספרגר הוא לא אח אלא קרוב ברמה אחרת, והאחות התקועה היא לא דתלשית וזה סיפור של הרבה יותר משנה שנתיים. ועוד כמה פרטים).

מצד שני, דווקא אני מדמיין את אותה גיסה מתייעצת אתי. ובכנות אני בעיקר שואל את עצמי למה מתוך כמה וכמה ילדים שקשה להם, רק היא "עושה כל כך הרבה בעיות"? למה דווקא היא לא מתפשרת? ובפרט באמת שהם באים מעט מאוד (לא רק לאירוח, גם לארוחה קצרה וכדו' הם בקושי באים, וגם כשבאים - זה בלעדיה).

וזה מדגיש לי אולי את מה שצריך לשים לב ולהיות מודעים לו. בשביל לשמר קשר עם משפחה, זה עניין רציני ודורש איזה מחיר משמעותי. אם זה חשוב לכם (כמובן בהנחה שזה באמת חשוב), אז נאלצים לשלם את המחיר. אפשר להפחית את הכמות, אפשר למצוא מקסימום פתרונות לבעיות ספציפיות (נניח אם יש בעיה עם הממד, אז אולי יש לבעלך חבר ילדות או שכן שהוא בקשר טוב איתו, ושינסה לסדר לינה אצלו). אבל אם הקשר הזה חשוב, צריך להבין שיש לו מחיר.

זה לא קל, אבל יכול להיות שגם בילך מתקשה אצל הורייך ושותק, ולא כדאי לעורר דובים. ובכלל יש סיכוי שזה גם קשור לרגישויות ייחודיות שלך.

בהצלחה יקרה ♡

לצערינו הרב, יש הרבה משפחות כאלוהסטורי
כלומר - אני לא מכיר את כל הפרטים אחד לאחד, אבל מאז שאני מודע, כי במשפחה המורחבת שלי יש דתל"ש, שכל אירוע/אירוח וכו', הפך למלחיץ מה אומרים/מה לא אומרים/מתי מצפים לכבד ומתי שותקים וכו' - אני שם לב להרבה סיפורים כאלו.
אני חושבנקדימון

שהכיוון של השיח ביניכם פה הולך למקום רע.

אתה די בטוח שאתם משפחה ויש לך בטן מלאה עליה (או על הגיסה האמיתית), מה שמבטיח מתכון נוראי לפורום.

הכי טוב שתדלג על הסיפור הזה, או שתנסה להתאמץ להבין את הצד שלה. זו הזדמנות פז שלך לשמוע ולהיכנס לנעליים של מישהי שאתה חושב ש"רק היא עושה בעיות". אולי תגלה כמה דברים גם על עצמך במהלך הקריאה.

ואכמ"ל.

מה?!?שלג דאשתקד
לרגע לא כתבתי שהיא לא צודקת, כתבתי שלצערינו אין המון מה לעשות עם העובדה שהיא צודקת וכדאי לחשוב איך מתמודדים ולא איך נמנעים.

ואני אומר את זה דווקא בגלל שאני מבין את הסיטואציה, וגם אני כנשוי טרי, הייתי ממש שמח להיות קצת פחות דבוק למשפחה של אשתי, אבל בס"ד הבנתי מהר שאין טעם להיפרד ועדיף למסגר ולהתמודד.

היישבורת,לב

ממש מבינה את התסכול על הסיטואציה. זה באמת יכול להרגיש שלא מתחשבים בכם.

זה שלא היה מקום נורמלי לישון, וחוסר הגיינה זה נורא מגעיל ומבאס אין ספק וברור שצריך להסיק מסקנות כלשהן להבא.

יחד עם זה, מציעה גם לחשוב על מה שההורים עוברים עם האחות וכמה זה התגברות והתמודדות יום יומית ואולי עוגמת נפש עבורם, ויש בן עם אספרגר שאולי צריך יחס מיוחד, והם בטוח רצו שתבואו ואתם גם חשובים להם מאוד.

יש מצב שהם נמצאים בסיטואציה מאוד קשה של לנסות לרצות את כולם ובעצם לא יכולים לתת פתרון טוב לכולם בו זמנית. וכמו כל הורים מבוגרים הם פשוט רצו את הילדים שלהם איתם בחג. רצו נחת וזה רצון כל כך מובן.

אני לא אומרת שאת לא צודקת, ההרגשה שלך מובנית ומצודקת.

את לא צריכה לסבול ואולי לא תוכלו להתארח שם בתקופה הקרובה,

אבל אולי כדאי לנסות לראות גם את הצד של ההורים ולהבין את הקשיים שלהם בהתמודדות עם כולם.

אולי זה יתן פרופורציות וחמלה למצב שלהם, גם אם זה לא עושה את המצב שלך יותר קל.

אולי תמצאו דרך לשפר בעתיד את השינה שם ואולי לא. אולי תמצאו דרך אחרת לקשר.

זה לא חייב להיות פתרון מידי אבל כל צעד קטן לחמלה יכול לעזור.

שולחת חיבוק

תגובה יפהביישן נ
את ממש צודקתחיוך2019

זה בדיוק הסיפור.

וזה נורמלי.

זהההרבה צרכים שונים בו זמנית וזוג הורים שרוצה לתת לכולם.

אבל בגלל שזיהתי שזה יותר מידי צרכים, גילאים, סטטוסים וכו שמתנגשים, העדפתי ללכת אחרי החג ולא להשאר גם לשבת כי הרגשתי שזה כבר יהיה יותר מידי.

קצת מבאס שלאחות אין עצמאות ולא נראה שיש אופק להתנחלות שלהם שם.

להורים זה ממש קשה אבל לא ברור לי למה הם נתקעים שם.

בעבר גיסתי היתה עובדת ומאז הלידה שזה שנתיים היא רוצה לגדל את הילדה בבית אז עובדת רק שעה ביום וההכנסה בהתאם והבן זוג לא יודעת היה שם קצת און אנד אוף אז לא ברור..

הפתרון הקל שלהם זה להיוצ אצל ההורים, הסבתא עוזרת המון עם הילדה, חוסכים הוצאות, אבל בעיניי זה קטסטרופה.

גם כמובן דוחק אותנו הצידה לסבא ולסבתא לא נשאר גרם של כח וסבלנות לילדים שלנו. אבל מעבר לזה הסבתא אישה חולה וכולם בבית עליה זה עומס. 

וואוונהג ותיק

כמה מורכבות

כמה זה דורש לנווט בין חלקי המשפחה בעיקר שזה חשוב לכם וזה מביא גם מחירים לא פשוטים כמו שכתבת.

@שבורת,לב כתבה מאוד יפה כאן

כואב הלב לשמועשבורת,לב

את כנראה לא תוכלי לפתור את המצב עם הגיסה,

זה שלהם.

אל תקחי עליך דברים שמיותרים לך.

אבל את מקסימה שלמרות הכל היית שם בחג ומקסימה החשיבות של חג עם ההורים בעיניך.

זה לא מובן מאליו.

צריך לקוות שעם הזמן אולי יהיו שינויים.

יש עוד שנה עד ליל הסדר הבא ובינתיים יכול להיות שדברים יזוזו וישתנו לטובה.

צריך זמן וסבלנות.

❤️

תודהחיוך2019
את מקסימה ואני מאוד מזדהה עם המאמץ שלך לעשותאורין

ליל סדר עם הסבא והסבתא. מעריכה אותך ממש.   זו כן חוויה שזוכרים הילדים.    מבינה שהיה לך קשה ומעריכה גם את הסבתא שמתמודדת בכל כך הרבה חזיתות : הבת הלא נשואה עם הרגישות הדתלשית - קורה במשפחות דתיות ובאמת הולכים על ביצים כדי לא לנתק ולהתנתק, הבן עם האספרגר וגם הרצון לארח אתכם - משפחה שלמה כשאין להם תנאים מתאימים. חושבת שאולי כדאי מראש לחשוב איך לעזור לסבתא, אולי להביא מיטה מתקפלת, אולי משהו בניקיונות לפני, להביא מצעים שלכם (אני מביאה קבוע כדי לא להוסיף כביסות למארחים) וכד'. חושבת שכיוון חשיבה כזה, שהסבתא מתאמצת ולא ככ מצליח לה כי קשה לעמוד בצרכים של כולם ורצון לעזור לה וליצור חוויה משופרת לכולכם כחזית מאוחדת, יכול לעזור גם לתחושות שלך.

אפשר להשקיע ולמצוא דירה קרובה. אפשר בתשלום ויש הרבאיציק אברג'ל
רעיוןחיוך2019אחרונה
מעשים קטנים של אהבהצופה אנונימי

שלום לכם

קצת חדש פה (בעיקר קורא מהצד)

רציתי לשאול ולשאוב השראה

אילו מעשים קטנים (או גדולים) אתם עושים לאשתכם (או לאשכן) להראות אהבה?

פרחים, פתק קטן, איזה שוקולד…

בתודה מראש לכל העונים

מקווה שיעזור וייתן השראהזמירות

פרחים מידי יום שישי,

לקום בלילה לילדים הקטנים

לקום איתה בלילה גם כשהיא מניקה כדי לעזור

אחריות לניקיון הבית

אחריות לקניות השבועיות

מתנה שווה ליום הולדת

ליזום מידי פעם יציאה לבית קפה/מסעדה

ליזום לצאת איתה לקניות לעצמה בקניון

לאפשר לישון עד מאוחר בשבת בבוקר

חופשות שוות בארץ או בחו"ל 

דעה לא פופולרית אולי(מנק' מבט נשית)*אשתו של בעלי*
מיותר שהבעל יקום בלילה יחד עם אשתו,אם הוא עובד למחרת והאישה בחופשת לידה (ובעיניי גם אם היא עובדת...)

בעיניי זה מיותר לחלוטין שהבעל גם יקום בלילה,לפחות שהבעל ישן כמו שצריך

מי שבא לה להעיף עגבניות...רחמים...הכל נקי פה לפסח...

זה תלוירקאני

לי היו תקופות בתחילת ההנקה

שהציל אותי כשהוא היה קם לעזור לי

לא קם יחד איתהנפשי תערוג

אבל כן היינו עושים סוג של תורנות או לפחות קימה אחת שלי כדי שיהיה לה 4-5 שעות רצופות של שינה.

אחרת זה מורכב להמשיך לתפקד שכל שעתיים צריך לקום להאכיל + יש בית ועוד ילדים שצריכים את צרכי הבית 

לא רלוונטי בהנקה מלאהרקאני
מש"א☝️☝️☝️*אשתו של בעלי*
גם בהנקה מלאה זה מאוווווד יכול לעזוררחללי

יש תינוקות שלא נרדמים מיד אחרי הנקה.

ואפילו רק להביא את התינוק לאישה להנקה בשכיבה יכול להקל מאוד מאוד.

אבלרקאני

הוא כתב שהוא קם במקומה...

זה לא רלוונטי

לקום יחד איתה כן

בעיניי מיותר*אשתו של בעלי*

רק בשביל להביא/להחזיר תינוק,

זה תינוקי ומיותר בעיניי,במיוחד אם הבעל עובד למחרת.

תדעי שיש נשים שזה עוזר להן מאודרחללי

ככה לא באמת צריך להתעורר אלא ממשיכים להניק חצי מתוך שינה.

ויש גם אמהות מניקות שעובדות.

אני חושבת שיש תפיסה כללית, ופרטים טכניים.לאחדשה

ויש הבדל מהותי בעיניי, בין מה גבר יכול לעשות לאשתו, לבין אשה שיכולה לעשות לבעלה.
מבחינת התפיסה- זה חופף בעיניי והכלל הוא- לאן מכוון החץ? מה בראש סדר העדיפויות?
כל הפעולות הקטנות- והנחוצות מאוד, צריכות לנבוע היכן ומתי שבן הזוג יצליח לחוש תחושת אכפתיות, וזה שאני בראש סדר העדיפויות.
ברור שאנחנו חיים עם רגליים על הקרקע, ויש בלתמי"ם ויש  עניינים אבל מה מניע אותי?
מקווה שזה ברור..
לעניין הטכני-
לפי דעתי אשה צריכה להרגיש יציבות, לקיחת אחריות ויוזמה.
מה הבעל יכול לעשות?
ליזום דייט- ביתי או בחוץ, אחת לשבוע או לשבועיים, לדאוג שיש מי שישמור על הילדים (לא לבקש מאשתו אבל שהוא יהיה זה שמוביל את העניין)
משקה שהיא אוהבת בלי שהיא תצטרך לבקש
משהו טעים שהיא אוהבת
מסאז'- בזמנים שמותר, או אפילו לרכוש לה מסאז' מקצועי
הודעות במהלך היום, גם הבעת חיבה רגשות ומחשבות וגם שיתוף -נתקלתי בסרטון\ פוסט הזה וחשבתי עלייך (משהו שמביע אהבה, הערכה או תשוקה)
כמובן שפינוק של מתנה שווה מדיי פעם, מבלי שהיא תצטרך להתחנן ולהזכיר מליון פעם, לשים לב היא היא רומזת או אומרת שרוצה משהו, ולהפתיע איתו
לסדר לה את המיטה
אם מתאפשר לשניכם בלו"ז- לשחרר אותה לעשות כרצונה לזמן פינוק של מה שהיא רוצה, כמה שעות מבלי שהיא תצטרך לדאוג איך הבית מתפקד ומסתדר...
כשיש אפשרות לתת לה לישון עד מאוחר בשקט\ שנ"צ
ושוב חוזרת לעיקרון- שהיא תרגיש במעשים ולא רק בדיבורים שאתה חושב עליה ושהיא נמצאת בראש סדר העדיפויות.

נשמע שפותח הפוסט הוא גבר לכן עניתי על הצד הנותן הגברי..

תגובה נפלאהנגמרו לי השמות
זה לפירקאני

מה שהשני אוהב

אני אוהבת קפה

כיף לי שהוא מפנק אותי בכוס קפה עם שוקולד

הוא אוהב אוכל טוב

כיף לו שאני מפנקת בארוחה שווה

פתקים זה תמיד טוב

פרחים אני פחות בקטע

דווקא בעלי שמח לקבל עציצים יש לו גינה מכובדת

לצאת ביחד לטייל

הוא מאוד אוהב לצאת לאיזה מעיין

אני אוהבת לבתי קפה

חושבניחתול זמני

שמשתנה מאדם לאדם.

כן יש בזה משהו טיפונת לא־רומנטי לשאול "מה עושה לךָ/ךְ את זה"

אבל באמת אנשים כל־כך שונים וכל־אחד אוהב ומתלהב ממשהו אחר.

סבורני שהחכמה הגדולה היא לאו דווקא לעשות את המעשה הרומנטי הגנרי אלא דווקא לדעת מה הצד שני האוהב? מה האופי שלו? מה הנקודה שנוגעת בו/בה בדווקא?

בעיניי הקשבה מעל הכל5+אחרונה

כל אחד שמח במשהו אחר, אבל כדי לדעת מה משמח את השני דרושה הקשבה הדדית ופתיחות להגיד מה באמת משמח.

יש כאלה שישמח אותם מתנה ויש כאלה שזה יעצבן אותם (כי בזבוז כסף/ כי אני לא צריך את זה/ כי מיותר בעיני...) יש כאלה שימחו לקבל כוס קפה (למיטה?) ויש כאלה ששונאים קפה או  אוהבים רק את זה שהם מכינים וכו'...

לכן א'. לא להקיש שאם חבר קנה לאישתו תכשיט חדש והיא היתה בעננים זה אומר שגם אישתך תשמח בכזה דבר.

ב'. מה שמשמח אותך לקבל או לתת, לא בהכרח משמח גם את השני/ה.

אנשים שונים אוהבים וצריכים דברים שונים. ע"ע 5 שפות האהבה.

ג. הייתי מחלקת בין מטלות בבית וטיפול בילדים שבהן מתחלקים כל אחד לפי מה שמתאים לבין חיזור ונתינה מעבר לרגיל כדי להוסיף אהבה. לדעתי הבלבול בין הדברים גורם להרבה מתחים של: אבל עשיתי כל כך הרבה (שטפתי/ קמתי/ סידרתי/כיבסתי...) איך זה שהיא עדיין לא שמחה איתי/ כועסת עלי/ מרוחקת ממני?... אולי כי אין בעיניה (או בעיניו) קשר בין דברים שצריך לעשות לבין אהבה. (שזה גם קצת נכנס לעניין שפות האהבה, אבל לא בהכרח.)

בהצלחה רבה. כיף שמחפשים מה משמח את השני. אבל לא צריך לחפש רחוק. לדעתי, אפשר פשוט לשאול ולדבר על זה כמה וכמה פעמים בחיים. זה דברים שמשתנים כל הזמן.

קהילה דתית מגןבשת בצפוןיונית321
מישהן מכיר קהילה דתית מגובשת מאד ברדיןס חצי שעה-ארבעים דקות חיפה? שכל הדתיים באותו איזןר כזה ויש אווירה צעירה כזאת אנחנן זןג צעיר עם תינוק.. עדיף בעיר ולא בחיפה עצמה
האם חייבים להגיד את כל ההגדה? (מוזכרים ילדים)חרות

מה החובה להגיד?

תמיד אני מוצאת את עצמי מתזזת בין הילדים לאורחים ובין לבין מנסה להשלים את כל הטקסט של ההגדה.

אני תוהה מה חובה להגיד ומה רשות... אשמח למקור אם יש לכן.. 

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גבריםהסטורי

כולל מצוות סיפור יציאת מצרים.

אמנם כמינימום שבמינימום, למי שלא מצליח הכל (או חייל וכד' שיש לו דקות ספורות), יוצאים ידי חובת סיפור יציאת מצרים בהזכרת יציאת מצרים שבקידוש (וכמובן - לשתות כוס ראשונה) ולהגיד מ"רבן גמליאל היה אומר וכו' לפיכך וכו'" עם הברכה שחותמת את המגיד וכוס שניה.

(מקור: משנ"ב סימן תע"ג ס"ק ס"ד).

נוהגים להשתדל מאוד לשמוע גם את עשרת המכות (משנ"ב שם) ולכאורה כדאי מאוד גם את הפסקה של "עבדים היינו" שבהתחלה, שבה מופיע סיפור השיעבוד והיציאה בקיצור. (ע"פ דבריו בסימן תע"ב ס"ק נ')

מעבר לזה - כמובן כל המרבה, הרי זה משובח, אבל אם את מפסידה קטעים מכל הדרשה הארוכה של "ארמי עובד אבי וכו'" - לא צריך להילחץ להשלים.

חייבים להגיד "פסח מצה ומרור"אריק מהדרום
בתאבון
גם כשהשאר אומרים ואת שומעת זה תופסחוזרת
אומרים פסח ומצה ומרור
רבן גמליאל אומר פסח מצה ומרור חובהחתול זמני

עשרת המכות מאוד חשוב

כל השאר פחות מהותי

מניח שאת מדברת על מגיד והללנפשי תערוג

מגיד לוקח כ10 דקות בקריאה מהירה ורצופה

הלל כ3-4 דקות

לא רואה לחץ להשלים כלום.

תכווני בקידוש. תגידי "פסח מצה ומרור" את עשרת המכות.

ותכוונתי "ולהגדת לבנך". תספרי להם שאת מתזזת אחרים כי זה פסח.

או שלשם שינוי אל תתזזי.

ואז הם ישאלו מה קרה שאת ככה נינוחה?

אז תספרי להם שעבדים היינו ועכשיו את בת חורין 🤣

פסח שמח 

פירוט של מה שחייבים:גבר יהודי

מתוך שולחן ערוך "הרב", תעג סעיף מג:

ועיקר נוסח ההגדה שתקנו חכמים חובה על הכל הוא מתחילת עבדים היינו עד הרי זה משובח ואחר כך מתחלה עובדי עבודה זרה היו אבותינו כו' עד סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי ואח"כ פסח שהיו אוכלין כו' מצה זו כו' מרור זה כו' בכל דור ודור כו' ואותנו הוציא משם כו' לפיכך כו' עד ברוך אתה ה' גאל ישראל ושאר כל נוסח ההגדה הוא מנהג שנהגו כל ישראל מדורות הראשונים:

נ.ב. מה שהוא כותב "סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי" - הכוונה היא עד עשרת המכות (ולא חייבים להוסיף את דברי רבי יוסי הגלילי וחבריו)

ומי שמוכרח לקצר יותרגבר יהודי
יכול למצוא הנחיות בפסקי ההלכה של הרבנות הצבאית
ממה שזכור לי מהמשנה ברורהשלג דאשתקד

צריך לומר, או לפחות להקשיב, מ"רבן גמליאל אומר, כל שלא אמר..." עד הברכה שלאחר ההגדה.

אם תרצי אבדוק במדויק

זה מה שכתבתי:הסטורי

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גברים - נשואים טריים

וציינתי את המקורות.

העובדה שכמה ניקים שונים, ענו על דעת עצמם בלי מקורות ו(כנראה) בלי לדעת בכלל, כיצד הראשונים והפוסקים השונים הבינו את המשפט היחיד שהם ציטטו, מדגישה שוב עד כמה הפורום אינו במה מתאימה לפסיקת הלכה.

מסכים איתך בכל דבריךשלג דאשתקדאחרונה

ולתועלת הציבור, להלן דברי המשנה ברורה, סימן תעג סעיף קטן סד:

גם נשים חייבות במצות הלילה ובאמירת הגדה ... ולכן החיוב גם על המשרתת שתשב אצל השולחן ותשמע כל ההגדה ואם צריכות לצאת לחוץ לבשל עכ"פ מחויבת לשמוע הקידוש וכשיגיע לר"ג אומר כל שלא אמר וכו' תכנוס ותשמע עד לאחר שתיית כוס ב' שהרי מי שלא אמר ג' דברים הללו לא יצא ונוהגין שגם קוראין אותן שתשמע סדר עשרה מכות שהביא הקב"ה על מצרים כדי להגיד להם כמה נסים עשה הקב"ה בשביל ישראל

פסח+עומס+אופיhodayab

אז ככה:

פסח: צריך להסביר למישהו למה פסח מלחיץ?? למה חשוב לשמור על סדר ונקיון לקראת פסח?? למה יש מליון דברים על הראש?? נראה לי שמובן.

עומס: אנחנו לא נשואים טריים, יש עוד כמה קטנים ב"ה וכולם בבית. אז עומס יש בלי עין הרע.

אופי: בעלי אדם מבולגן, ואני מתערבבת לחלוטין מבלאגן בעיניים. זה ממש מכבה אותי. והוא מנסה לסדר, רק שמבחינתי זה עוד יותר גרוע כי אני רק חושבת שמסודר ומסתבר שהוא משאיר לי כלים מלוכלכים בייבוש, או שם את הדברים במקום הלא נכון (ולא קשור!!!), או שהוא פשוט לא מסדר כי "גם ככה את לא מרוצה" ואז הכל נופל עליי. 

אז בימים כתיקונם אני מחליקה. אבל עכשיו גם קשה לי, וגם הגדולה שלנו (שדומה לו מאד) מסתבר גם ירשה ממנו את האופי ומתחילה לסדר בכאילו בדיוק אותו דבר! ופה אני בפאניקה מוחלטת. אני כועסת עליה שהיא לא מסדרת ושמה דברים לא במקום ומוציאה דרך זה עצבים בעצם על אבא שלה. וזה ממש מתסכל.

בנוסף, אני מרגישה שאני היחידה שרודפת אחרי סדר בבית ואני לא מהמבריקות, אני מדברת על מינימום. לראות מרצפת ריקה. כולם מבלגנים ואני מנסה לאסוף את עצמי ואת כל הבלאגן בבית ולסדר...

עצות מישהו? 

חיבוק יקרהנגמרו לי השמות

בזמן וביום הכי לחוץ בשנה אולי זה לא הזמן לתהליכי עומק,

לכן ממליצה רגע לעבור את היום ומחר כמה שאפשר, ובהמשך לראות במבט-על איך לגשת לנושא.

גם לבחון יותר לעומק את הצורך שלך שם,

גם את ההתנהלות עצמה של כל אחד מבני הבית בנושא הסדר והניקיון,

גם להקשיב פנימה ולפתוח לעומק את הצד של בעלך שכתבת שהוא כן מנסה לסדר

וכי הזמנים בהם הוא לא מסדר עבורו הם כי "גם ככה את לא מרוצה" כדבריו.

כלומר להקשיב רגע לחוויה הפנימית גם שלו.

שהוא כן מנסה וניסה לסדר.

שאולי לא יודע או לא מסוגל או קשה לו לסדר כמוך, אולי זו לא החוזקה הכי חזקה שלו, אולי הוא "סתם" שונה ממך והראש שלו פועל אחרת וכן הלאה...

וגם שהוא לא מסדר לא כי לא אכפת לו, לא כי הוא נגדך, אלא כי באמת באמת הוא מרגיש שמה זה שווה אם גם ככה תהיי לא מרוצה, אז הוא במעין "אין כניסה" כמו תמרור כזה.

אם אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אם לא אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אז מה אוכל לעשות?

אולי אני מרגיש שכל מה שלא אעשה זה אף פעם לא יהיה בסדר או מספיק?

שאין לי שם כניסה, אין לי שם מוצא?

אולי אני צריך להרגיש שם בעומק שכן יש הכרה למאמץ שאני כן עושה,

שכן יש קבלה לשוני ולאדם שאני,

שכן אשתי שמחה ומאושרת,

שכן אני יכול לתת יד ולתחזק את הבית כמו שצריך ויש לכך ניראות והערכה?

וכמובן לשמוע גם לעומק אותך.

ואז להגיע למציאת דרכי כיוון שיכולים להתאים לשניכם.

אחרי ראיית עומק שלך

ראיית עומק שלו

ראיית עומק של ההתנהלות כולה בנושא

השלב של ההתקדמות והפתרונות יכול להגיע יותר בבהירות, אבל רק על גבי ההבנה לעומק והניראות של כל הנ"ל.

שולחת עוד חיבוק וחיזוק

ב"הצלחה גדולה בכל יקרה!

ומצרפת לך כאן שתי הודעות שכתבתי בדיוק מקודם בפורום הו"ל שיכולות להתאים גם לכאן ❤️

קוצר רוח ועבודה קשה

וקצת על הזוגיות שלנו בתקופה הזו 

(משום מה קצת מתקשה ולא עובד לי להעתיק את הכתובת של הקישור עצמו, אז ניסיתי מה שיכולתי בינתיים ואם לא עובדים לך הקישורים אפשר פשוט להיכנס לכרטיס שלי ולראות את שתי ההודעות האלה שם בצורה מסודרת...)

יש לך בית גדול והרבה מקום?שוקולד לבן

אם כן אני מציעה לרכז כל תחום באותו אזור, לתת מקום לכל דבר ואם צריך לכתוב על כל מגירה וקופסא מה יש בה. כשיש מקום לכל דבר, וכל תחום באותו האיזור הרבה יותר קל לשמור על סדר גם למאותגרי סדר קשים. ואם הםממש מאותגרים שלטים ממש יכולים לעזור כי הם רואים בדיוק איפה כל דבר

צריך כמובן תקופת הטמעה,אבל זה עדין מקל מאד

אם לא קשה לך אפשר גם לזרוק ולפנות מהבית דברים לא נצרכים,ואז זה מוריד מהבלגן כי יש פחות מה לבלגן

לפני פסח תמיד הכי מבולגןרוני 1234

וזו תקופה שצריך לנשוך שפתיים ולהחזיק מעמד.

לאחרי פסח אני מציעה חלוקת תפקידים שבה את האחראית הבלעדית על הסדר ו"בתמורה" הוא אחראי על משהו אחר (רצוי משהו שאת שונאת לעשות).

בתור המבולגנת מביננו אני יכולה להעיד שאני בכלל לא *רואה* שום בלגאן בזמן שהוא משתגע ולכן זה פתרון ממש טוב שבו הצד המסודר משלים עם הבלגאן של השני אבל "מרוויח" ממקום אחר.

נשמע גםמשה

אם יורשה לי, שאת בעצם כועסת על אנשים שמנסים לעזור (וטועים) ומוציאה את החשק שלהם מזה. גם על הבעל ועכשיו גם על הילדה שלך.

גם התגובה שלו "גם ככה את לא מרוצה" נשמע כמו "אני עושה את המקסימום שלי ואת לא מרוצה". זה לבד מוציא את החשק.

המחשבה שלי: רשימה סגורה, לתת לו משימות שלא מטרגרות אותו איתך, ובטח שלא להעיר לו. זה לא מועיל לכם.

קראתישבורת,לבאחרונה

נשמע שאת מאוד מוצפת, יש עלייך הרבה עומס ופסח עושה להכל בוסט.

את רוצה שותפות ואת צודקת, כשאין זה מאוד מתסכל.

אני חושבת שזה יותר עמוק מהבלגן הטכני וכדאי לברר מה קורה לך בפנים ובזוגיות.

בקשר לילדה-

ברגע שאת שמה עליה תווית שהיא כמו אבא שלה המוח שלך כבר מתחיל לחפש הוכחות לזה ואז כל דבר קטן שהיא עושה נצבע דרך זה.

היא קצת אבא שלה וקצת כמוך ובעיקר היא אדם בפני עצמה.

היא תלמד ממך מיומנויות בצורה יותר טובה כשזה יבוא בלי לחץ.

אז אולי הכי שווה כרגע להתרכז בלהחליף את המחשבה שהיא דומה לאבא שלה במחשבה אחרת כמו שהיא עדיין לומדת.

זה יעשה המון הבדל.

שולחת חיבוק❤️🧘🏽‍♀️🙏

אולי יעניין אותך