שאבעססס איז קאמינג!! מתכונים ורעיונות כאן!!ט'

חלות > יצאו מהממות, כוסמין מלא ולשם שינוי שומשום רגיל ולא שחור.

 

טחינה > תיבול של כמון ומלח בלבד. נסו ולא תתחרטו.

 

סלט אבוקדו + עגבניות שרי + בצל סגול + שמן זית ומעט מלח.

 

סלט חצילים > קוביות חציל + פרוסות שום דקות + מעט שמן, מלח ופפריקה > לתנור. כשהחציל משחים מוסיפה רסק עגבניות ומעט מים.

 

סלט כרוב + הרבה בצל ירוק קצוץ + מעט שמן  + פלפל לבן ומלח.

 

סלט סלק + תפוחי עץ. 

 

פירה

רוטב פטריות

שניצלים

 

 

כדורי תמרים או עוגת כדורי שוקולד.

 

 

 

שאלה על הסלט חציליםיראת גאולה
את מוסיפה את הרסק עגבניות אחרי שזה יוצא מהתנור (ואז זה טעם של רסק עגבניות "חי")?
או מכניסה שוב לתנור? (ואז באיזה כלי את אופה?)
מחזירה לתנורט'

בקטע של רסק עגבניות אני עצלנית משתמשת במתובלים של ברילה.. הרגיל והפיקנטי ויוצא מעולה.

 

חלק ממה שהכנו הערבאניוהוא
טורטיות ממולאות בחזה וירקות מוקפצים. בציפוי פריך.
פרגיות צלויות במחבת פסים,
מרק עוף ('שכנזי)
עוף בסגנון סיני

עוגיות בצק שמרים פריך במילוי קצף ביצים ושוקולד
מה זה העוגיות האלה??*אשתו של בעלי*
איך גם בצק שמרים וגם פריך יחד??
זה המתכוןאניוהוא

הבצק:


4 כוסות קמח (מלאות)

1 כוס סוכר

1 מרגרינה רכה

4 חלמונים

תמצית וניל

50 גר' שמרים +1/2 כוס מים פושרים.


רצוי לשים במקרר, אבל אפשר לאפות מיד. (אם את רואה שהוא מידי נוזלי אז לשים קצת במקרר שהמרגרינה תתקשה)

לרדד -
(המילוי של העוגיות זה למרוח קצף של החלבונים עם סוכר, על זה שוקולד למריחה, קצת קליפת תפוז מגוררת (לא חובה).( אפשר להוסיף אגוזים, צימוקים וקוקוס לפי הטעם)
לגלגל ולחתוך לעוגיות.

אפשר לאפות קצת ואז לחתוך לעוגיות כדי שיהיה יותר יציב,
לחלופין אפשר גם להקפיא קצת ולחתוך.
תודה! ושאלה...בעצם שתיים...או שלוש... *אשתו של בעלי*
1. כמה סוכר להקציף עם החלבונים?(4 חלבונים,כן?)

2. העוגיות יוצאות קשות או רכות(אווריריות)

3. איך טכנית אפשר למרוח שוקולד על הקצף??
(אולי אפשר לעשות הפוך? למרוח קודם ממרח שוקולד ועליו את קצף הביצים?)
1. לא יודע... את העוגיות אשתי עשתה ...אניוהוא
2.קשות

3. אכן קודם שוקולד יותר קל
אה..רגע! עוד שאלה...*אשתו של בעלי*
אם הבצק עם שמרים,לא צריך לתת לו לתפוח מעט?
לא צריל לתפוח.אניוהוא
בתנור עד שמזהיבות קצת
שושני קצף, לא?את פניך אבקש
,אני חולה מאתמול בצהרים ןאשתי עובדת היום ויש לנו אורחים...נחשון מהרחברון
מזל שהכנתי בחמישי בבוקר...לערב מרק גרון. קציצות עוף. תפו''א בתנור אורז.
לבוקר (חלבי) מרק לבן. (רק לגרד לו ירקות... אין הרבה עבודה, צריך להכין לפני שבת...) סלמון (מהמקפיא, מוכן כבר) פשטידה.וסוג של מילפיי ירקות מלוח... (כמו עוגת אותיות רק במלוח עם ירקות)

סד''ש אנטי פסטי תבשיל חזה עוף תפו''א אפונה ושעועית ברוטב צהוב ואורז.

חלות יש בהקפאה...

תכננתי היום להכין סלטים, כנראה לא יהיה ..
רפואה שלמה!אניוהוא
תודה... אז התברר שזה ווירוס ואני לא יכולנחשון מהרחברון
לחבק ולהשקיע אתת הקטנטונת כדי לא להדביק אותה. היא ממש נעלבת...
וואו התחדש אצלך המוןשרבוב

מזל טוב על האישה והילדה!

תודה תודה, חשבתי על אחיך לא מזמן...נחשון מהרחברון


מה איתו? שנה וחצי לא ראיתי אותו?נחשון מהרחברון
טחינה בלי לימון?? *אשתו של בעלי*
אין מצב אצלינו..
עזבי לימון, איך אפשר טחינה בלי שום?!אניוהוא
הכל נכוןהנורמלית האחרונה
אם כי אני גיליתי שאפילו טחינה רק עם מלח זה סבבה

(ברור שעדיף עם שום ולימון! אבל בשעת הדחק)
אצלנו טחינה עם פטרוזיליה ושפע שום ולימון וקצת מלח. אבלארלט

גילינו שלמי שלא אוהב אפשר בלי השום. לימון מלח ופטרוזליה יוצא מצוין. בלי לימוןן??איך אפשר?

אני לא סובלת לימון באוכלט'

אולי טיפה במיונז ביתי וגם זה מעדיפה בלי, בסלטים אין מצב..

 

בטחינה אני כן שמה שום ופפריקה לפעמים אבל רק עם כמון ומלח זה הכי טעים.

 

אני גם לא כ'כ אוהב לימון. רק קצת זה עובראניוהוא
גמני לא עפה על לימון*אשתו של בעלי*
אלא רק במאכלים בודדים ממש!!
בטחינה חובה!! זה משדרג פלאים.
באבוקדו גם..ובסלט כרוב..
גם סלט חסה וכרוב בלי לימון? יעל מהדרום
הכי בלי לימון. איכס.אניוהוא
טיפה בדג, קצת בטחינה. וזהו.
אז איך מתבלים חסה וכרוב?!יעל מהדרום
לק"י

רק לא מתוק
יש כל מיני תיבולים..*אשתו של בעלי*
אני שמה ממש מעט מיץ לימון בכרוב וכמובן מלח וטיפ שמן.
חסה עם מלח,טיפ פלפל שחור,מעט שמן.
יש כאלה שמשקשקים עם חרדל או מיונז.
לא אצלי...אצלי סלט זה עם מלח ולימון, לפעמים קצת שמןיעל מהדרום
לק"י

חסה בלי לימון זה ממש מרור בשבילי
שמן שום מלח לחסהאניוהוא
כרוב - ביצה קשה בצל ירוק ושמן

או סתם שמן ומלח
טוב, לא יעבור אצלי נראה לי... (אבל שום זה מעניין)יעל מהדרום
תיבול מתוק לחסה זה הורס אותה!ת.מ.
אם כי @אריקל חולק עליי בעניין וטוען שחסה בתיבול מלוח/חמוץ זה לא טעים. הילדים שאוכלים חסה מוכנים לקבל את שניהם.
גם אצלי תיבול מתוק לא ילך! מתוק זה בעוגות וממתקיםיעל מהדרום
אפשר הסבר איך אפשר לאכול חסה חמוצה / מלוחה???אריקל


ברור!!!ט'
אני לא משוגעת על ירקות עלים חוץ מבצל ירוק.

כרוב לרוב אני מתבלת בשמן, מלח ופלפל לבן (כרוב עם עגבניות או עם המון בצל ירוק או עם שומשום וחמוציות).

חסה תלוי מה יש בסלט אבל בדרך כלל רק שמן זית ומלח.
יש סלט חסה שאני אוהבת עם עגבניות שרי ורוטב סויה ו/או מיונז ביתי 😋

ויש סלט כרוב וחסה מעולה עם רוטב מורכב כזה שאני מכינה פעם בשנתיים, אחפש ואעלה בשרשור נפרד.

הבנתי....יעל מהדרום
שמן זית לחסה?מקום בעולם
בדכ זה הופך לי אותה למרה..
תמיד ידעתי שחסה יחובבת שמן רגיל ולא זית..
אנחנו משתמשיםג'נדס
רק בשמן זית להכל. וזה עניין של טעם. לשמן קנולה הרסו אותו בזיכוך ולא נותר ממנו שם רכיב תזונתי.
נכנסתי לקבל קצת כח להתחיל לבשל...+mp8
טוב מתחשק לי להצטרף גםטארקו
אנחנו בשבת בסימן נסויים חדשים
אוכלים רק בוקר בבית.
אז הכנתי מוקפץ מכנפיים של הודו שבישלתי לציר מרק, עם הרבה בצל וגזר.פעם ראשונה שאני מכינה משו מכנפיים הודו, אם יש עוד הצעות(עדיף דברים שמותחים את העוף) אשמח.
ותפו"א יש לנו מעבד מזון חדש אז ניסיתי לפרוס איתו, יצא דקדק ממששש. שמתי עם יחסית הרבה שמן ותבלינים בתנור, ויצא מושלםם. צ'יפסים כאלה
דג בפטרוזיליה ושום טחונים

קינוח קראמבל תפוחים, יצא הרבה אז גם תבנית עגולה וגם קינוחים אישיים למארחים, הכי קינוח חורף בעולם!!!
ועכשיו אני מכינה עוגיות סוכר טעימות.

יהיו גם חלות ביתיות וסלטים מהמקפיא- טפנד זיתים, סלט חצילים מתוק טעייםם, מטבוחה. אולי נכין גם טחינה
וסלט חסה עם חמוציות וגרעינים ובצל ותיבול טעים.
עוגיות סוכר נשמע טוב אשמח למתכון בהזדמנות!יעל מהדרום
ומה איתי??יעל מהדרום
יואו רק עכשיו ראיתי!טארקו
סליחה..
מעתיקה לך

2 ביצים(L, ואם הן s אז 3)
2/3 כוס שמן
2 כפיות תמצית וניל
2 כפות מיץ לימון
3/4 כוס סוכר
לערבל ולהוסיף:
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח

יוצאת בלילה די דביקית כזו, יוצרים עוגיות בעזרת 2 כפיות- כפית אחת עם הבלילה וכפית שניה דוחפת לתבנית מכוסה בנייר אפיה. עם רווחים בינהן כי הן ממש גדלות.

בונוס נחמד אבל לא חובה-ציפוי סוכר: משמנים תחתית של כוס(מבחוץ), טובלים אותה בצלחת סוכר ו'מדביקים' את הסוכר לעוגיה. חשוב לטבול בסוכר לפני כל עוגיה, אחרת זה נדבק ברמה בלתי אפשרית.
אפשר גם לגוון עם סוכריות עוגה וכאלה

חום בינוני בערך עשר דקות, עד שמזהיב אבל עדיין בהיר. לנתק מהתבנית רק כשמתקרר אחרת הן מתפרקות וכל האמצע נשאר מחובר לנייר אפיה תבנית!
תודה!יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

ולא נורא, במקרה שלי עדיף שלא יהיו לי מתכונים של עוגיות
מממ קראמבל תפוחים זה טובבב, אפשר מתכון?יערת דבש


בדיוק כתבתי אותו פה השבוע..טארקו
לא מסובך בכלל!! - בישול ומתכונים

ממש קל וכייפי ומפנקקק
אפשר משלוח של כדורי תמרים?ציף
אנסה להכין שבוע הבאציף
עיסת תמרים הכוונה לאלה בוואקום?*אשתו של בעלי*
כנראה, אני טוחנת תמרים שלמיםט'
הבעיה במתכון הזה שיוצא טעים מידי ונגמר מהר מידי 😎
כמה תמרים את שמה?תפוחית 1
מודדת במשקל..ט'
נראה שכן... תמרים כבושים...את פניך אבקש
אנחנו עושים בלי קוואקר ובלי חמאת בוטנים,
מורחים את משטח העבודה עם שמן קוקוס או כל שמן אחר, מוסיפים פיסטוקים קצוצים, אגוזי מלך, שקדים וכד', זרעי צ'יה, גוג'י ברי, קקאו, קצת טחינה, וכל מיני דברים טובים, מה שאוהבים...... מגלגלים לנקניק ומצפים בשומשום...
עוטפים בניילון נצמד, שומרים במקפיא או במקרר..
אם במקפיא, מפשירים לפני ההגשה... חותכים לפרוסות כשרוצים לאכול.
יוצא ממש טעים ומתחסל מהר....
אפשר כמובן גם לגלגל לכדורים...
רק לתרום רעיונות לעוגותהנורמלית האחרונה
עוגת בננות עם שוקולד צ'יפס - טעים טעים אפילו לאנשים שלא סובלים בננות או עוגת בננות (אני בקטגוריה השניה, בעיקרון).
עוגת קפה.

ואיזה שרשור כיפי.
זה הקטע אצלי!!*אשתו של בעלי*
אני ממש אוהבת בננות,
אבל לא סובלת ואפילו נגעלת מעוגת בננות...
לא מבינה את הדיסוננס הזה
גם אני ככההנורמלית האחרונה
ובעלי מאוד אוהב עוגת בננות, אז אחרי החתונה פינקתי אותו וטעמתי גם. תקשיבי - אמא שלי לא האמינה שאכלתי והיה לי טעים
אני מכינה את זו, בלי קקאו ועם הרבה שוקו צ'יפס שממש מעדן את הטעם של הבננות. עוגת בננות ושוקולד
אם כבר משו עם בננות אז..אמא לנסיך קטן
אצבעות פילו עם שוקולד ובננה. טעים טעים טעים😋
^^ בננות הכי טעימות לי כשהן טריות... בכל וריאציה אחרת זהאת פניך אבקש
לא זורם....
כנ"ל ^^+mp8
אפשר בבקשה מתכון לעוגת קפה?ה-אנונימית
בשמחההנורמלית האחרונה
להקציף 7 חלבונים, 2 כוסות סוכר, 3 כפות נס קפה (אני שמה יותר לפעמים). לאחר שהקצף יציב להנמיך מהירות, להוסיף כוס שמן בזרם דק, כוס מים, חלמונים, 3 כוסות קמח, 1 אבקת אפיה, 1 סוכר וניל. להמשיך להקציף עד שהעיסה אחידה. 180 מעלות כ40 דקות. מספיק לתבנית גדולה (יש מצב של תנור, או חד פעמית גדולה)

תודה רבה!ה-אנונימית
השבת שלנו:+mp8
ערב:
דג מושט מזרחי
סלטים: חציל במיונז , חציל בתנור ברוטב אדום, חמוצים, מטבוחה, סלט עשבי תיבול. פרוסות גזר בשום, כוסברה ולימון. סלט בורגול. סלט כרוב. עגבניות שרי וזיתים. חומוס וטחינה קנויים.

מרק עוף+ איטריות ושקדי מרק.

עוף בתנור, מעורב, אורז.

פירות לקינוח.

עוגת שיש, עוגיות קוואקר.

בוקר:
דג וויט פיש אפוי בתנור.
סלטים כנ"ל.
פסטרמה, מעורב

פירות לקינוח.
איך מכינים סלט גזר בשום?ט'
עוגת שיש זה רעיון מעולה. הולכת להכין.
אנחנו עושים גזר מבושל פרוס.נחשון מהרחברון
שום ירוקים לימון שמן זית כורכום פפריקה מלח פלפל כמון יוצא ממש טעים אני אוהב עם פפריקה חריפה והרבה שום אבל לאשתי חריף אז קצת שום ופפריקה מתוקה
גזר חי פרוס לפרוסות דקיקות+mp8
הכי טעים לחתוך ביד, לא במעבד מזון או משהו,
המון שום כתוש,
כוסברה קצוצה (לא ככ בשבילך)
מלח, שמן, מיץ לימון.
אשמח למתכון לווייט פיש בתנור. לא דחוף להיוםיראת גאולה
ושלי..אנונימית לרגע1

* חלות 

* דג סלמון בתנור: מתכון פורסם פה בעבר מי שרוצה- בשמחה

* עוגת שוקולד בציפוי שוקולד וחמאת בוטנים

* בורגול עם בצל מטוגן וגזר(לא חובה)

* קציצות הודו ובשר בקר ברוטב עגבניות

* חמין חיטה חומוס, שעועית שחורה

 

סלטים: סלק, חסה עם צנוניות וגרעינים, טחינה, גזר מרוקאי, חצילים בתנור עם שמן זית ושום

קינוח מילפיי תותנחשון מהרחברון


רוצה לפתוח את הויכוח על התותים?אניוהוא
הי! חמי וחמותי הגיעו. שטפתי 3 פעמים!נחשון מהרחברון
כושרות יאכלו אצלי!
עם מברשת שיניים או בלי?הנורמלית האחרונה
אז כושרות לא יאכלו אצלך...אניוהוא
תותים זה בעע😝אמא לנסיך קטן
זה ניחומים של דוסים.אניוהוא
תותים זה טעים
אבל מלא טריפסים....
אולי דוסים מנחמים את עצמם בזה אבל אניאמא לנסיך קטן
באמת לא אוהבת😏
וגם.. אחרי כל העבודה שצריך לעשות איתם באמת עדיף כבר לא לאכול.. זה מוציא את החשק לגמריי
גמני לא אוהבת... מעולם לאג'נדס

עוד לפני שהם ניהיו בעייתיים הלכתית.

א אקריות. לא טריפסיםנחשון מהרחברון
ב לגבי הביו והאורגנים אתה צודק. מרססים אותם באקריות... הדברה ביולוגית...

ג בדיקת תותים מכון התורה והארץ.

עשר חבילות שונות בכל אחת בין 30-45 תותים.
לאחר הסרת העלה עם מעט מהפרי. סה"כ תולעים (במצטבר כל השטיפות) 141 תולעים. ירדו בשטיפה ראשונה 104 תולעים.

לאחר שטיפה אחת 30 תולעים.

לאחר 2 שטיפות 7 תולעים.

לאחר 3 שטיפות אפס תולעים. נדבר באחוזים, יש לנו נגיעות של פחות מחצי, בהנחה שכל תולעת היא על תות אחר, ולא מספר תולעים באותו התות. לאחר שטיפה אחת נשארו 37 תולעים, שזה כ10 אחוז ומטה.

יש שם מתוכם 7 נשלים שבהם אין איסור כלל... נשל הוא פרשא בעלמא. לאחר 2 שטיפות נשארו 2 אחוז בלבד, ועדיין הם מצריכים 3 שטיפות.

המחקר הזה פורסם באמונת עיתך . שלחתי לחבר צילום. המדיה כבר נמחקה מהוואצאפ אבל הסיכום כאן...
באלה שאין אקריות יש טריפסים.אניוהוא
אני מכיר את השיטה של מכון התורה והארץ
כושרות ועוד מכונים טוענים שהיא לא טובה.
אין שום כשרות מהודרת שלמעשה מורה כמו מכון התורה והארץ..

לגבי אחוזים-
זו מח' אחרונים - האם מספיק לגרום שלא יהיה מיעוט המצוי או שאם אני מנקה צריך לנקות עד הסוף.
לכאו' אפשר לדמות את זה לזורע כלאים שיש כמות שלא צריך לנקות' מותר לזרוע ,א בל אם יש יותר - נחלקו תנאים אם צריך לברור הכל או רק למעט, כמדומני שהלכה שצריך לברור הכל.
ויש לחלק.

מצרף קובץ שקיבלתי

שיטות לבדיקת תות
לפי כולם יש לקחת תותים קשים ושאין בהם קפלים וחריצים, וכן להוריד את החלק
העליון של העלה עם קצת מבשר התות.
לאחר מכן :
בד"צ והרב ויא- יש לשטוף את התות ולהשרות אותו 5-3 דקות במים עם סבון או
חומר סטרילי ולערבב היטב מידי פעם, לאחר מכן לקלף את התות לשטוף ולאכול.
הרב רווח- יש לשטוף את התות ולהשרות אותו 5-3 דקות במים עם סבון או חומר
סטרילי ולערבב היטב מידי פעם, לאחר מכן יש לשפשף היטב את התות אחד אחד
עם מברשת קשה כמו מברשת שיניים וכו' לשטוף ולאכול.
תות לטחינה:
הבד"ץ- יש לשטוף את התות ולהשרות אותו 5-3 דקות במים עם סבון או חומר
סטרילי ולערבב היטב מידי פעם, לאחר מכן יש לשפשף היטב את התות אחד אחד
היטב היטב עם מברשת קשה כמו מברשת שיניים וכו' לשטוף ולאכול.
הרב ויא- להשרות ולשטוף שלוש פעמים במים עם סבון 5-3 דקות כולל ערבוב מידי
פעם.
הרב רווח- יש לשטוף את התות ולהשרות אותו 5-3 דקות במים עם סבון או חומר
סטרילי ולערבב היטב מידי פעם, לאחר מכן יש לשפשף היטב את התות אחד אחד
עם מברשת קשה כמו מברשת שיניים וכו' לשטוף ולאכול.
אז בוא נראה על מה מתבסס המחקר של הרב רווחנחשון מהרחברון
כשהוא נותן כאלו הוראות מחמירות...

20181216155250jpg
לכושרות יש מחקר משלהםאניוהוא
אענה לאט לאטנחשון מהרחברון
קודם כל. בחלק מהמקרים שטפו והשרו ובחלק הוסיפו מברשת, זה לא עקבי כ''כ... קשה לראות מה ההשלכות של המברשת והאם היא נצרכת. ישנן פעמים שבהם גם בלי מברשת זה הוריד הכל ויש פעמים שעם מברשת לא הוריד הכל... אין שם שום הוכחה לנחיצות של המברשת...


דבר שני לגבי כמות החרקים בביו תות תראה כמה זה משמעותי יותר מהשאר... לכן ביו אני לא קונה....


דבר שלישי. איך שמציגים את הנתונים זה הטעיה אחת גדולה. הם כותבים ששטיפה ראשונה כך וכך ג'וקים... ומי שלא מכיר את דרך הבדיקה שלהם חושב שנשאר כך וכך ג'וקים לאחר שטיפה ראשונה. אם רוצים לדעת כמה ג'וקים נשארו לאחר שטיפה ראשונה יש להסתכל כמה כתוב בשטיפה שניה ושלישית.... ושם הנתונים מאד נמוכים יחסית למצב שהם מציגים....
מוסיףנחשון מהרחברון
עבר עריכה על ידי נחשון מהצפון בתאריך ח' בטבת תשע"ט 20:26
העתקתי את הנתונים לגבי התותים שהם לא ביו. לאחר שטיפה אחת אלו הנתונים.


0,2,3,0,2,1,0,8

אז קצת פרופורציות. נכון ישנם פוסקים שסברו שלא מספיק למעט מיעוט מצוי, אבל, יש המון המון פוסקים שכן מתירים....

הבעיה היא המניפולציה שעושים למספרים... תראה איך זה נראה אחרת....

זה 16 ג'וקים ל8 חבילות מהם 2 גדולות.

3 חבילות מתוך 8 לאחר שטיפה אחת נקיות לגמרי...
הכל נכון ויפה, אבל יש דעות רבות שלאחר שאתה מנקהאניוהוא
אתה צריך לנקות לגמרי ולא רק להוריד מתחום המיעוט המצוי..
סבבה, לא אמרתי שאין חולק. אמרתינחשון מהרחברון
שעושים מניפולציות ומציגים את הנתונים בצורה שהיא לא שקרית, אבל מטעה מאד מאד מאד
אני לא חושב שזו צורה מטעה.אניוהוא
זה מחקר לראות מה קורה כשיש שיפשוף.ומה קורה כשאין.
ועולה בברור שהשיפשוף עוזר להוריד יותר את החרקים.
אין איך לראות את המסקנה שציינתנחשון מהרחברון
מהנתונים במחקר. אשמח אם תראה לי דרך לוגית לקשר בין הנתונים למסקנה.

אשמח גם שתראה סיבה מדוע לכתוב תחת הכותרת שטיפה ראשונה את החרקים שהתגלו בשטיפה ראשונה ולאמאת המצב כפי שהוא על התות לאחר השטיפה בלי לציין זאת בשום מקום במחקר בפירוש. האם זה לא צורה מטעה?
בטח שכן.אניוהוא
לאחר שרייה ושטיפה בלבד - אחרי השטיפה השלישית - עץהיו מקרים של חרקים
אם שפשפו במברשת - לא היו חרקים . פשוט


לגבי ה'הטעיה' לא חושב שזה הטעיה.
ככה בכל המעבדות של כל המכונים רושמים את התוצאות.
וברוכים לכל מבין - שהשטיפה השניה זה מה שנשאר על התות לאחר השטיפה הראשונה .
מה שאתה קורא לזה 'הטעיה' - זו הטעיה....
לא נכון. תסתכל. היו עם מברשתנחשון מהרחברון
שהגיעו לשטיפה שלישית.. וגם בלי שאחרי שטיפה שתיים נקי....

לגבי איך רושמים, צודק, זה שכולם מטעים ככה לא הופך לפחות הטעיה,

תשאל מישהי שנכנסה לאתר שלהם לבדוק, מה הוא מבין..לא מי שיקר ובדק את הנושא, תראה שזה מטעה...
לכל כלל יש יוצא מן הכלל. הולכים אחר הרובאניוהוא


ולגבי ה'הטעיה' אני עדיין לא מסכים.
מכון התורה והארץ רצה להחמיר. מסקנתו שצריךנחשון מהרחברון
שטיפות ושיפשופים
אני מנסה להראות את האבסורד בין הנתונים והמסקנות....

שים לב שבתותים ע''פ המחקר בהודעה הקודמת אין מיעוט מצוי בתותים רגילים.
וגם אם תספור את כל הזמן של התותחן, 17 אחוז להרבה פוסקים זה פחות ממיעוט מצוי...
נו... ואעפ'כ גם תנובה לא מאשרת באחוזים כאלה...אניוהוא
נכון. אבל, וזה אבל גדול. זה לפני שטיפהנחשון מהרחברון
אחרי שטיפה זה יורד דרסטית... כפי ששנינו יודעים.
אנחנו מדברים על 6 /17 אחוז לפני שטיפה. אז אם להרבה פוסקים 17 ולכמעט כל הפוסקים 6 אחוזים זה פחות ממיעוט מצוי, אז לבוא ולהגיד שלמעט לפחות ממיעוט מצוי לא מספיק זה אבסורד....

חחח בדיוק התלבטתי אם לומד את דעתי על העניין..מקום בעולם
אבל לא. לא יקרה
מעדיפה להתנזר מתותים כבר 5 שנים מאשר לחשוב שאני אוכלת טריפסים/ לנקות את התותים כמו שצריך ולהשאר עם איזה פירור
תודה על הרעיון להוסיף כמון לטחינה! ינוסה בעז"היעל מהדרום
לק"י

אצלינו:
כמה חלות ביתיות (מההקפאה)
חלה קנויה
טחינה
סלק
גזר וקולרבי
חצילים (מההקפאה)
תפו"א וביצים- נראה מה נכין מהם ולאיזו סעודה
שניצלי דג בתנור (נותרו מאתמול. כנ"ל)

ליל שבת:
קוסקוס (קיבלתי ממפגש חנוכה משפחתי, והקפאתי את השארית)
מרק ירקות עם קציצות עוף

בוקר:
חמין של אורז ועופות (ותודה לבעלי!)

עוגת שוקולד/ שוקולית (של דודתי היקרה)
עוגיות וניל קנויות
מוס שוקולד חלבי

אולי נכין פנקייקים לסד"ש
ראיתי בתכנית של אסף גרניט רעיוןנחשון מהרחברון
להוסיף לטחינה מיץ של עגבניה (לסחוט פנימה) ניסיתי ויצא טעים
תודה! אני שמחה לגיוונים לטחינהיעל מהדרום
אני מוסיפה לפעמים טיפה של סילאןחילזון 123
תודה..לא נראה שאעיזיעל מהדרום
לק"י

אני פחות חברה של מתוק באוכל, ועוד שהסילאן עושה טעם של תמרים.

אבל אולי ננסה על כמות קטנה פעם.
אגב,כשמערבבים טחינה עם דבש*אשתו של בעלי*
יוצא חלבה...
נכון. קינוח מעולה שאוכלים בכפיתארלט


לכן כתבתי להןסיף ממש טיפה (אפשר גם סתם סוכר ולא סילאן)חילזון 123


כן,גמני ראיתי את זה *אשתו של בעלי*
חייבת לנסות פעם...
מתארחים בלילה..אמאל'ה 3
לסעודה שנייה:

דגי אמנון (לא פילה) ברוטב .
בורקס בשרי עם הודו טחון
בורגול
ועוף בתנור עם בטטה

סלט גזר פיקנטי
סלט ביצים
סלט שרי פיקנטי עם פיצוחים
פלפלים קלויים במרינדה

קינוח
עוגת סולת מתוקה
וריבועי בצק עלים עם סוכר

שבת 🌺🌹🌸
אפשר מתכון לסלט אבוקדו?~moriya~
נשמע מעולה!
בדיוק כמו שכתבתי ט'

אבוקדו + עגבניות שרי + בצל סגול + שמן זית ומעט מלח.

 

תודה! לא קלטתי שזה המתכון~moriya~
את האבוקדו לקוביות או מועכת?
קוביותט'


מעולה. תודה! אנסה בעז"ה.~moriya~
מה אפשר להכין מפירות קפואים חוץ משייק?נעמה301
(בננה, מנגו, פירות יער ותותים)
רוטב לעוגת גבינה (מתותים ופירות יער)יעל מהדרום
עוגת מוס גבינה ותותיםופל לימון
תודה רבה!נעמה301אחרונה
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראורין
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

תודה, אין פה מקום להכניס סיכהדיאט ספרייטאחרונה

אז לא אקנה אופה לחם.

אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

תוכלי לפרט קצת יותר לגבי הדיפים?דיאט ספרייט
לא כ"כ הבנתי מה החטיף שטובלים ומהם המטבלים
כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגול
רעיונותפרח שמח
חיתוכיות ריבת חלב. טעים ממש
נשמע טעים! מה זה?יעל מהדרום
ראיצי בגוגל. זה באמת מוצלחיעל מהדרום
באמת טעיםפרח שמחאחרונה

וזה מעולה מההקפאה

ולמי שרוצה אלפחורס זה הרבה יותר מהיר

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה

אולי יעניין אותך