(זאת אמת)אליה2
בר תמיד היתה הילדה של הפרא, של הטבע, של החוץ. של מחוץ למסגרת, של מחוץ לשייכות, כזאת שצריכה את החופש שלה.
אומרים שיש מימד נבואי בנתינת שמו של הילד. כשברברה עלתה לפני ארבע שנים לארץ, הילדים קראו לה בקיצור בר. כשהיא הבינה מה פירוש השם, היא בחרה לאמץ את בר ולמחוק את ברברה, לאט לאט.

היום בר כבר לא ילדה. אם תצאו לשדה שבקצה המושב תוכלו לראות אותה, נערה גבוהה עם ג'ינס קצר, קצר מידי, שחושף רגליים ארוכות וחזקות. היא נוהגת לרוץ פעמיים בשבוע, בשביל לנקות את הראש, לנקות את העשן של הסיגריות שחונק בתוכה ובעיקר כדי לנקות את הלב.

אל הבית היא כמעט ולא חוזרת. המושב, הפנימייה, האנשים, שם המקום שלה. בלי דת, בלי הורים, רק עם טבע וצוות שמנסה להוות תחליף לכל מה שכבר אין.

בר עזבה את הדת.
הישוב היה חונק, האולפנה לא דיברה את השפה- לא את זאת המילולית ולא את זאת של הנפש. היא מכאיבה להורים שלה, היא יודעת. הכאב בעיניים של אבא שלה, התפילות של אמא, אבל מה היא כבר יכולה לעשות. כאן, בבית, היא נחנקת.

כבר בתחילת כיתה ח' בר ידעה שהיא לא רוצה אולפנה. היא חימצנה חצי מהשיער, היא קיצרה את החצאית, קיללה בשקט דברים והחליטה שהשיעורים בשבילה הם בגדר רשות.
באמצע כיתה ח' החצאית כבר הפכה לג'ינסים, אל השיער נוספו גווני סגול ולאוזן ארבעה עגילים, הקללות נאמרו בקול והיא אמרה לחברות ולאולפנה שלום ולא להתראות, ועברה למושב.
קראו לזה אולפנה שיקומית, קראו לזה אולפנה מיוחדת, אבל לא היה שום צורך לזייף את זה. זו היתה פנימיה לבנות בסיכון, ומבחינתה זה היה בסדר. היא מצאה שם אנשים כמוה.
במושב היא התחילה להכיר את הסיגריות, את הנרגילות, את האלכוהול. את הריחות, את הצעקות, את הטיפוסים שישנו איתה באותו החדר. וגם את הבנים שהיו באים לבקר מידי פעם ומתפלחים אל הפנימיות מבעד לגדר, והיו צוחקים איתם כל הלילה. היא אהבה את זה, את האדרנלין, את הריגוש, את הסיכון. את החוויה האחרת שהיא לא הכירה.
היא מצאה שם את גיא, נער שגדול ממנה בשנתיים ומהר מאוד הפך להיות החבר שלה. היא אהבה את המילים, את הרגש, היא אהבה את המגע, היא אהבה את האסור, היא אהבה לנצח את כל הגבולות שתמיד הזהירו אותה מלפרוץ.
היא אהבה להרגיש חופשיה.

בר היא ילדה של חופש, בר אף פעם לא באמת הרגישה שייכת. היא הילדה הרעה, הילדה המורדת, הילדה שלא יודעת מה היא רוצה מעצמה, הילדה שלא מצאה מקום.

אם תסתכלו על הגדר של המושב, תוכלו לראות ילדה עם ג'ינס קצר ורגליים ארוכות ועיניים חומות גדולות. באוזן ימין יש לה ששה עגילים, באוזן שמאל שמונה, באף יש לה נזם ובשיער יש לה צד אחד מגולח וצד אחד עם פסים בכחול. על הידיים שלה מצוירות דמויות בפיילוט אדום, בכיס יש לה סיגריה, ועל הזרוע יש לה ציפור קטנה מקועקעת בשחור.

אם תסתכלו לעבר הגדר של המושב, תוכלו לראות את בר, נערה אחת קטנה שעוד לא מלאו לה חמש עשרה.
וואי ממש יפה!הייתי חוזרת

תיארת אותי בערך

תודה ילדהאליה2
..מתנחלת גאה!
זה... זה מדהים.
איזה כתיבה. וואו.
שמעי ילדה את מוכשרת ברמות
זה מדוייק. כתיבה נדירה יש לך.
...אליה2
אוהבת אותך. תודה.
..אופק.
ילדה שלי. לא הפסקתי לקרוא לרגע
זה ככ יפה
איך את כותבת טוב. אני אוהבת איך שאת מבטאת דברים

באלי שתכתבי לי המשך
ממאליה2
אין המשך כרגע
היא עוד לא בת חמש עשה
כשהיא תגדל, אני אדע מה לכתוב עליה.
אבל אני יכולה סתם לנחש ומעניין איך זה יצא
תמציאי ותכתבי ליאופק.
אויש וואו איזה יופי.ריעות.
גם הכתיבה וגם הסיפור, הפרטים. נהדר.
תודהאליה2
זאת חתיכת מחמאה כשזה בא ממך
את מוכשרת ממש!גלים.
גרמת לי לראות דברים מסוימים ממבט אחר.
וואופועל במה
זה יפה. ממש.
אמרתי כבר שאת מוכשרת?
זה ממש מדהים
אהבתי ביותר.פוסעת
אהבתי ממש.שעות של אמת.

הו אממ תודה לכם^אליה2
זה מהמם.עיגול שחור

ובאלי לבכות.

בכל מקרה את מוכשרת ילדונת שלי.

...אליה2

אני אוהבת אותך ילדה
..עיגול שחוראחרונה

גם אני אותך נסיכה.

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך